23.9M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#تیزر
📽 در مدرسه بهــاره فلسفه اخلاق چه گذشت؟
مدرسه بهاره «آشنایی با فلسفه اخلاق»، عنوان دورهای که تلاش دارد از منظر وحی و با رویکرد تطبیقی و جریانشناختی نسبت به میراث اندیشه امامیه در سه حوزه کلام، فلسفه و عرفان به تبیین دیدگاه مستنبط از وحی در میان اندیشمندان پیشین و معاصر بپردازد و گامی مؤثر در رشد و بالندگی این دانش بردارد.
🔻این دوره به همت #مرکز_تفقه_علوم_اسلامی و با مشارکت #مؤسسه_معارف_اهل_بیت، #فرهنگستان_علوم_اسلامی و #مدرسه_نگاه برگزار گردیده است.
📍جهت دریافت فایل جلسات از اینجا اقدام کنید.
@markaztf
@Maaref_org
@Foeq_IR
✨آگـاهـے بـــراے سامـــانے دیگــر✨
مدرســـه تـ؋ــــکر و نــوآوری نگــــــاهـ
🆔️ @sch_negah
۱۷ دی
جلسه دوم تأملی بر مبنای اعتبارسنجی امام محور
استاد حیدری فطرت
۴ آذر ۱۴۰۳
🕌@markaztf
۷ بهمن
۷ بهمن
۷ بهمن
گزارش.pdf
74.96M
#بروشور
#گزارش_مدرسه_بهاره_فلسفه_اخلاق
آشنایی با فلسفه اخلاق از منظر کتاب و سنت
🔸میراث فکری و تراث اخلاقی
🔸فلسفه اخلاق از منظر معارف وحی
🔸اندیشههای معاصر(گزارشی از یک پروژه تحقیقاتی)
📽 در مدرسه بهاره فلسفه اخلاق چه گذشت؟
با مشارکت:
#مرکزتفقهعلوماسلامیوالگوهایحکمرانی
@markaztf
#مؤسسهمعارفاهلبیت(ع)
#مدرسهتفکرونوآورینگاه
#فرهنگستانعلوماسلامی
🔻جهت دریافت فایل جلسات از طریق لینک زیر اقدام نمایید:
https://www.negahschool.ir/product/falsafeh_akhlagh/
✨آگـاهـے بـــراے سامـــانے دیگــر✨
مدرســـه تـ؋ــــکر و نــوآوری نگــــــاهـ
🆔 @sch_negah
۹ بهمن
#کرسی_علمی_ترویجی
با عنوان:
«جایگاه پرستش در نظام اخلاقی»
👤ارائه دهنده:
▪️حجت الاسلام سیدمحمدکاظم میرباقری
دانش آموخته سطوح عالی حوزه علمیه قم و کارشناسی ارشد مدرسی اخلاق اسلامی
👤ناقدین:
▪️حجت الاسلام محمد شریفیان
استاد سطوح عالی حوزه علمیه قم
▪️حجت الاسلام حمید درستگان
استاد سطوح عالی حوزه علمیه قم
▪️حجت الاسلام مسعود حشمتی
استاد سطوح عالی حوزه علمیه قم
👤 دبیر جلسه:
▪️ حجت الاسلام امیر رضاقلی
استاد حوزه علمیه قم و مدیر گروه فلسفه اخلاق مرکز تفقه علوم اسلامی
🗓زمان: پنجشنبه ۱۱ بهمن ۱۴۰۳ | ساعت ۹
📍مکان: بلوار الغدیر، کوچه ۱۰، ساختمان مفید، طبقه دوم|سالن جلسات فرهنگستان علوم اسلامی قم
🔗 حضور مجازی
👤 جهت ارتباط :
@sayad_hasani
#مرکز_تفقه_علوم_اسلامی_و_الگوهای_حکمرانی
#فرهنگستان_علوم_اسلامی
@markaztf
۱۰ بهمن
💥نظر حضرت استاد شهیدی درباره نظام اقتصادی اسلام
(درس خارج فقه پول- 30مهر 99)
⚡️ اینکه ما بگوییم اسلام نظام اقتصادی ندارد؛ یک سری احکام تعبدی است، اینها را مراعات کنید، بعد دیگر هر چی شد مهم نیست، این خلاف مفاد آیات و روایات است.
📖 ما یک علم اقتصاد داریم که روشن است، علم اقتصاد راههای علمی برای مبارزه با تورم یا ایجاد رونق اقتصادی را نشان میدهد که اگر این کار را بکنید تورم پایین میآید اگر آن کار را بکنید رونق اقتصادی حاصل میشود و امثال آن. چقدر سود بدهید اقتصاد رشد میکند سود را کم کنید نتیجهاش چه میشود. این علم اقتصاد است و هیچ کس ادعا ندارد اسلام علم اقتصاد دارد. اصلا علم اقتصاد ناشی از تجربه است و اسلام دین آسمانی است برای هدایت انسانها. اصلا شأن اسلام بالاتر از این است که بخواهد به عنوان دینی که علم اقتصاد دارد یا علم طب دارد، بخواهد کار بکند. چون فراتر از زمانها و مکانها است. در این موارد، شرائط مختلف زمانها و مکانها تاثیر دارد.
🖋 اما مکتب اقتصادی که بگوییم اسلام ندارد این درست نیست. بالاخره اسلام وراء این احکام تعبدی، یک ارزشهایی را در مسائل اقتصادی مطرح کرده است. اگر ما فقط بگوییم احکام تعبدی داریم، حیل ربا جایز است، زکات هم اگر همان نُه مورد بود زکات میگیریم، نبود نمیگیریم، حالا مردم مبتلا به فقر بشوند ما وظیفهای نداریم!، خدا خودش زکات را در نُه چیز قرار داده، ما بیاییم بگوییم زکات در بیشتر از نه چیز است؟ اگر بگوییم اسلام مکتب اقتصادی ندارد و یک سری احکامی است که ما اجراء میکنیم و به نتیجهاش کار نداریم، در این صورت قطعا اسلام نظام اقتصادی نخواهد داشت چون یک سری احکام تعبدی و شکلی است که باید این شکل را مراعات کنیم.
📖 به قول مرحوم آقای تبریزی که خودشان طبعا طرفدار همین مطلب بودند که یک احکام تعبدی است، ظلم بودن ربا هم ظلم تعبدی بودن آن است چون خدا حرام کرده ظلم شده و الا اگر خدا حلال میکرد ربا را که ظلم نبود. «لاتَظلمون» چون خدا گرفتن سود را در قرض حرام کرده است؛ و لکن از راههای دیگر بیایید، به جای اینکه بگویید قرض به شرط سود میدهیم که ربا است بیایید جعاله بر قرض، مقترض بگوید من اقرضنی فله علیّ کذا و کذا.
🖋 ما میگوییم اسلام وقتی میگوید ربا نگیرید ظلم است، این نشان میدهد یک طرز تفکری دارد که این محتوا را ظلم میداند. عرفی نیست بگوییم این شکل ظلم است. این شکل را عوض بکنید ظلم نیست.
🕋 اسلامی که میگوید ما زکات را واجب کردیم تا فقر را در جامعه برطرف کنیم، اگر مصادیق زکات -که امروز درهم و دینار وجود ندارد و بقیه موارد هم اندک است- موجب برطرف شدن فقر در جامعه نشد این خلاف این است که «ان الله اشرک الفقراء فی اموال الاغنیاء و لو علم انه لایکفیهم لزادهم» یا آیه «کی لا یکون دولة بین الاغنیاء منکم». هدف از تشریع احکام اقتصادی که از ثروتمندان زکات بگیرند یا احکام دیگر این است که ثروت فقط در بین اغنیاء در گردش نباشد، دیگران هم از این اموال استفاده بکنند. زکات برای رفع فقر فقراء است و اگر وضع طوری بشود که رفع فقر فقراء نشود باید حاکم مسلمین جایگزینی درست کند که رفع فقر فقراء بشود. این اقتصاد اسلام را نظاممند میکند و دیگر نباید با تغییر شکل آن، نظام اقتصادی اسلام مختل بشود.
✅ اینها یعنی نظاممند بودن اقتصاد دین. و این نظام باید حفظ بشود. اگر بناء باشد با تغییر شکل این نظام مختل بشود این کشف میکند آن تغییر شکلها مشکل دارد.
🖋 فقهایی که میگویند احکام دین، احکام تعبدی است حالا حکمتهایی دارد سر جای خودش و ما اگر این احکام تعبدی را رعایت کردیم و از راههای دیگری که خدا منع نکرده استفاده کردیم، دیگر کاری نداریم به اینکه نتیجهاش چه میشود. این یعنی اقتصاد اسلام نظام ندارد، مکتب اقتصادی در اسلام نداریم. و ما به نظرمان این خلاف مفاد آیات و روایات است.
✍مقرر:حجت الاسلام محسن امیدوار
از اعضای مرکز تخصصی حوزه مشکات 1399/08/02
#اقتصاد_اسلامی
#عدالت_اسلامی
🌸کشکول ناب حوزوی🔻
🌼 @kashkolenab
۶ اسفند
6.23M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥انتقاد رهبر انقلاب از عدم آشنایی کامل علمای بزرگ با مفاهیم قرآنی
🔹️گزیدهای از بیانات رهبر انقلاب در دیدار دستاندرکاران برگزاری همایش بینالمللی تفسیر تسنیم. ۱۴۰۳/۱۲/۴
🔹️متن کامل بیانات:
khl.ink/f/59458
۷ اسفند
هدایت شده از اندیشکده مدیریت حوزههای علمیه
✅بررسی و ارزیابی الگوی مفهومی و مدلهای #سنجش_دینداری ایرانیان در پیمایشهای ملی (مرکز پژوهشهای مجلس) در #کارگروه_مشترک «#اندیشکده مدیریت حوزه» و «مرکز تفقه علوم اسلامی و الگوهای حکمرانی»
🔸در این جلسه ضمن بررسی مفهوم دین و دینداری و حدود و ثغور آن، نسبت به ضرورت تولید الگوی مطلوب ارزیابی و سنجش بر اساس مبانی اسلامی تأکید شد و نیز جهانبینی حاکم بر سنجش و ارزیابی دینداری با لحاظ مختصات زمانه خصوصاً اقتضائات عصر غیبت و توجه به سیر تکاملی جریان شیعه همزمان با فراگیری ظلمات جریان باطل تا قبل از عصر ظهور مورد تأکید قرار گرفت. همچنین ارزیابی سهم حاکمیت اسلامی در دینداری جامعه به لحاظ عامل اصلی جهتدهنده به فرهنگ و دینداری مردم بررسی شد و نهایتاً معیارها، شاخصها، سنجهها و سایر مفاهیم اثرگذار در ارزیابی دینداری بر اساس معارف دینی مورد بررسی قرار گرفت و بررسی تفصیلی آن به جلسات بعد موکول شد....
📚دفتر برنامهریزی و نظارت راهبردی
🌐 اندیشکده مدیریت حوزههای علمیه
@andishkadehoze
۸ اسفند
📥 #بسته_محتوایی کرسی علمی ترویجی با عنوان " جایگاه پرستش در نظام اخلاقی "
👤 ارائه دهنده:
حجت الاسلام سیدمحمدکاظم میرباقری
استاد حوزه علمیه قم
👤 ناقدین:
حجت الاسلام محمد شریفیان | استاد سطوح عالی حوزه علمیه قم
حجت الاسلام مسعود حشمتی | استاد سطوح عالی حوزه علمیه قم
👤 دبیر جلسه:
حجت الاسلام رضاقلی
دانش آموخته سطوح عالی حوزه علمیه قم و مدیر گروه فلسفه اخلاق مرکز تفقه علوم اسلامی
🗓 پنجشنبه ۱۱ بهمن ۱۴۰۳
📥 بسته محتوایی
🎧 صوت
📽 فیلم
📷 تصاویر
🏢 #مرکز_تفقه_علوم_اسلامی_و_الگوهای_حکمرانی
🏢 #فرهنگستان_علوم_اسلامی
🏠@markaztf
۱۵ اسفند
41.5M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💥 عقبۀ فکریِ تغذیهکنندۀ نظام باید تقویت شود و گسترش پیدا کند.
💥 باید مفاهیم جدیدی از متن #قرآن و #سنت مطرح بشود. فضلا و متفکّرینی بایستی دنبال این کار بروند که با مبانی اسلامی کاملاً آشنا باشند، قرآن را با دقّت مطالعه کرده باشند و تلاوت و تدبّر کرده باشند و از جمود و تحجّر فکری دور باشند.
🔰 #رهبر_معظم_انقلاب:
◀️ هرچه نظام اسلامی گسترش پیدا کند و جلو برود، با مسائل جدید داخلی و بینالمللی مواجه خواهد شد، با چالشهای جدید و با وضعیّتهای جدید مواجه خواهد شد و این، او را نیازمند میکند به اینکه عقبۀ فکریِ تغذیهکنندۀ نظام هم گسترش پیدا کند. آن عقبۀ فکریای که نظام را دارد جلو میبرد و تغذیه میکند و از انحرافش جلوگیری میکند، باید تقویت بشود.
◀️ باید مفاهیم جدید مطرح بشود. این مفاهیم جدید از بیرون نمیآید، از داخل خود مفاهیم اسلامی است، از متن قرآن و سنّت است که مطرح میشود.
◀️ البتّه پیدا کردن مفاهیم جدید و بحث کردن درباره اینها کار همهکس نیست؛ فضلا و متفکّرینی بایستی دنبال این کار بروند که با مبانی اسلامی کاملاً آشنا باشند، قرآن را با دقّت مطالعه کرده باشند و تلاوت و تدبّر کرده باشند و از جمود و تحجّر فکری دور باشند.
◀️ از این طرف یک خطر این است که یک آدم بیصلاحیّت و نیمهسواد و التقاطی وارد استنباطهای جدید از آیات الهی بشود.
از آن طرف هم این خطر وجود دارد که یک آدم متحجّر که هنوز مسئلۀ دخالت دین در زندگی اجتماعی و سیاست و حکومت برای او حل نشده بخواهد وارد بشود؛ نه، باید انسانهای متفکّر، شخصیّتهای برجسته [وارد کار بشوند].
🏠@markaztf
۳۰ اسفند