واحد امنیت غذایی موسسه مصاف
⭕️توسعه و تثبیت ظرفیتهای اشتغال در حوزه کشاورزی 🔹توجه به توسعه فرصتهای شغلی، حفظ مشاغل موجود و
⭕️ اهمیت توسعه و تثبیت ظرفیتهای اشتغال در حوزه کشاورزی
🔹حرفه کشاورزی با مصرف نهادههای سایر بخشها و نیز تولید غذا و ماده خام صنایع فراوری اشتغال بزرگی را فراهم میکند. این بخش صنعت تبادلات بینالمللی وسیع و ارتباطات بینالمللی را به همراه دارد. با اینکه روند جهانی اشتغال در بخش کشاورزی در طی قرنها رو به نزول بوده (Roser, 2018) اما اشتغالزایی این بخش نسبت به جمعیت، ظرفیت بسیار زیادی دارد و برنامههای خرد و کلان بسیاری برای تثبیت ظرفیت و همچنین افزایش اشتغال در بخش کشاورزی در دنیا اجرا شوند.
🔹توجه به توسعه فرصتهای شغلی، حفظ مشاغل موجود و ایجاد مشاغل جدید، نیازمند رویکردهای جدید و توجه به الزامات آن است. بهعبارتیدیگر حفظ مشاغل موجود و جلوگیری از بیکاری و ایجاد فرصتهایی برای توسعه اشتغال کشاورزی مستلزم توجه به مشکلات و موانع سر راه مشاغل موجود و الزامات حفظ سطح اشتغال آنان است. ایجاد یک کسبوکار و شغل نیازمند نگرش سیستمی است که همه ابعاد موردنیاز برای پایداری فعالیت و شغل همراه با ملاحظات زیستمحیطی را دربر بگیرد. در این میان آنچه مسلم است اینکه بدون شناخت قابلیتها و توانمندیهای اقتصادی، زیرساختی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی، توسعه اشتغال برحسب هر بخش اقتصادی و هر فعالیتی و در هر منطقه، امکان برنامهریزی و مدیریت بهینه و پایدار اشتغال به وجود نخواهد آمد.
▪️اهمیت آمایش سرزمین برای توسعه ظرفیت های اشتغال کشاورزی
🔹یکی از ابزارهای کارآمد برای این موضوع آمایش سرزمین است؛ اینکه مشخص شود در هر منطقهای چه توانمندیهایی برای توسعه اشتغال بالقوه یا بالفعل کشاورزی وجود دارد تا بتوان برنامهریزی صحیح کرد و با نگرشی جامع به موضوع نگریست. برای توسعه اشتغال در بخش کشاورزی آمایش سرزمین نقطه آغازین است که بدانیم چه منابع پایهای داریم، اقلیم و جغرافیای متفاوت چه تنوع شغلیای را ایجاب میکند، چه زیرساختهای فیزیکی، اقتصادی و اجتماعی نیازمند است و چه داریم، همه اینها همراه سیاستهای مناسب دولت میتواند توسعه اشتغال برای کشاورزی (تا حد ظرفیت بالقوه اشتغالزایی) را به همراه داشته باشد. از طرف دیگر نظریات توسعه بیان میکند در روند توسعه سهم بخش کشاورزی از اشتغال کاهش یافته و سهم دو بخش خدمات و صنعت اضافه میشود.
🔹اطلاعات بانک جهانی نشان میدهد در دوره زمانی ٢٠١٠ تا ٢٠١٢ سهم اشتغال بخش کشاورزی در کشور انگلستان ١,٢ درصد، آمریکا ١.٦ درصد، دانمارک ٢.٦ درصد، فرانسه ٢.٩ درصد، ترکیه ٢٣.٦ درصد، اندونزی ٣٥.١ درصد، هندوستان ٤٧.٢ درصد و چین ٣٤.٨ درصد است. آمار نشان میدهد در هر کشوری بر اساس ساختار اقتصادی آن کشور بخش کشاورزی در اشتغالزایی نقش و سهم دارد. از سوی دیگر این واقعیت را هم بپذیریم که با وقوع انقلاب صنعتی و توسعه صنعتی، بخشی از اشتغال حوزه کشاورزی بهعنوان نیروی کار صنعت و خدمات از بخش کشاورزی جدا شده و روند نزولی سهم در گذر زمان داشته است. روند کاهشی بدان معنا نیست که بخش کشاورزی دیگر در تولید نمیتواند فرصت شغلی ایجاد کند، بلکه اشتغال کل افزایش یافته و نسبت اشتغال کشاورزی بهکل اشتغال به دلیل سرعت بیشتر ایجاد اشتغال در دو بخش صنعت و خدمات و افزایش بیشتر مخرج نسبت بهصورت کسر باعث کاهش سهم بخش کشاورزی شده است. مشاغل سبز که رویکرد سازمان جهانی کار(ILO) است نمونهای از قابلیتهای توسعه شغل در بخش کشاورزی است. بر این اساس به نظر میرسد هنوز بخش کشاورزی میتواند یکی از فعالیتهایی باشد که توان اشتغالزایی دارد.
🔹بنا به گزارش این اتحادیه جهانی یکی از راههای تثبیت و افزایش ظرفیت اشتغالزایی در بخش کشاورزی حمایت از شرکت¬های کشاورزی میباشد زیرا این شرکتها توانایی تکمیل زنجیره تولید کشاورزی را داشته میتوانند اشتغالزایی طولانیمدت و ثابتی برای کشورهای توسعهیافته و درحالتوسعه ایجاد نمایند. برای مثال «کارآفرینان جهانی برداشت محصول» یا GHI یک اتحادیه خصوصی است که شرکتهای خصوصی بزرگی همچون Du Pont، John Deer، Monsanto و ده ها شرکت دیگر در آن عضو هستند. ازجمله برنامههای عملی چنین شرکتهایی برای حفظ و افزایش اشتغالزایی جذب سرمایهگذاران میباشد. اعتقاد بر این است که هر چه رغبت و تمایل به سرمایهگذاری در بخش کشاورزی بیشتر باشد شکاف مالی بین سرمایه موردنیاز و سرمایه موجود در کشاورزی که یکی از بزرگترین مشکلات بخش کشاورزی در کشورهای درحالتوسعه میباشد رفع خواهد شد. بهعبارتدیگر وجود شرکتهای خصوصی قدرتمند در بخش کشاورزی به جذب سرمایهگذاران کمک کرده و آن نیز بهنوبهی خود اشتغالزایی را خواهد آورد.
منابع:
🌐خبرگزاری فردا، 26فروردین 96، کدخبر: 654707
globalharvestinitiative.org/policy-center/
#یادداشت
#صنعت_کشاورزی
✅ واحد مطالعات امنیت غذایی مصاف
🔗 https://t.me/joinchat/AAAAAEMLE1NBxE6ePIdZTQ
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ نماینده کشاورزان یا مدافع وارداتچیان!
‼️عنایت الله #بیابانی قائم مقام #خانه_کشاورز در گفتگوی برنامه رهیافت رادیو اقتصاد ضمن اشاره به رسالت وزارت جهاد کشاورزی در تولید محصولات کشاورزی اعلام کرد: کشاورزان سواد و مهارت بازار و تجارت را ندارند!
‼️آقای بیابانی در این گفتگوی تلفنی تا جایی که می شد آمارهای مراکز رسمی کشور را به شکل گترهای زیر سوال برد!
#نفوذ
#دشمنان_خودکفایی
#قانون_تمرکز
#کشاورزان_مظلوم
#وزارت_واردات
✅ @masaf_foods
🎥 ربات وجین خودکار؛ این ربات مدیریت علفهای هرز در مزارع را ساده تر میکند! از دوربین برای تشخیص گیاهان استفاده کرده و وزن این ربات فقط ۱۳۰ کیلوگرم است. با استفاده از فناوری سنسور و GPS حرکت کرده و با استفاده از انرژی خورشیدی فعال است
که به آن اجازه میدهد ۱۲ ساعت در روز بی وقفه کار کند. همچنین میزان مصرف علفکش را تا حد قابل توجهی کاهش میدهد.
#صنعت_کشاورزی
#صنعت_در_خدمت_کشاورزی
#فیلم
#فناوری
✅ @masaf_foods
واحد امنیت غذایی موسسه مصاف
🎥 ربات وجین خودکار؛ این ربات مدیریت علفهای هرز در مزارع را ساده تر میکند! از دوربین برای تشخیص
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 باغداران حتما ببینند؛ ماشینی برای ایجاد شبکه استحکام عمودی برای درختان انگور برای استفاده بهتر از فضای مزرعه و افزایش عملکرد
#صنعت_در_خدمت_کشاورزی
#فناوری_کاربردی
#فیلم
✅ @masaf_foods
واحد امنیت غذایی موسسه مصاف
🔴 خراب شدن ۹۰۰ تن سیب در دماوند به دلیل مشورتهای غیر واقعی بود که به دولتمردان داده شد 🔹 مجتبی شاد
⭕️تشکیل پرونده قضایی درباره فساد بیش از هزار تن سیب دپو شده در دماوند
🔹حسن ابراهیمی بسابی، دادستان عمومی و انقلاب شهرستان دماوند از تشکیل پرونده قضایی در خصوص فساد بیش از هزار تن سیب دپو شده در انبارهای این شهرستان خبر داد و بیان کرد: دادستانی پس از اطلاع، به موضوع ورود کرد و در این خصوص پرونده قضایی تشکیل شده است و تحقیقات در خصوص اینکه این سیبها با چه بودجهای اعم از عمومی، دولتی و یا خصوصی تهیه شده آغاز شده است.
🔹دادستان عمومی و انقلاب شهرستان دماوند اذعان کرد: استعلاماتی در این خصوص دستور دادیم تا اخذ شود و منتظر ارجاع پاسخ استعلامات هستیم.
🔹وی تصریح کرد: اگر این سیبها با بودجه دولتی تهیه شده باشد تضییع حقوق دولت است.
✅ @masaf_foods
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 تخریب باغ تالار بزرگ صدرا در شهریار
🔹 دادستان عمومی و انقلاب شهریار از تخریب باغ تالار بزرگ صدرا به دلیل ساخت و ساز غیر مجاز خبر داد.
#تغییر_کاربری
✅ @masaf_foods
واحد امنیت غذایی موسسه مصاف
⭕️ تولید #تیلاپیا در بریتانیا! 🔹آگهی یک کارگاه تکثیر تیلاپیا بخش خصوصی در لندن! #تیلاپیا #بازی_دو_
⭕️ مجری طرح تیلاپیای کشور : برنامه سازمان شیلات ایران، توسعه ماهی تیلاپیا در استانهای حاشیه کویربه زودی
🔹موافقت اصولی برای پرورش ۲۰ هزار تن ماهی تیلاپیا
🔹کشورهایی چون فرانسه، انگلیس و ایتالیا این ماهی را وارد میکنند شایعاتی در خصوص کیفیت بد تیلاپیا به دلیل رقابت تولیدکنندگان در کشور ایجاد شد که درست نیست
🔹تولید این ماهی آب بسیار کم و ناچیزی را میطلبد: تیلاپیا به راحتی در مناطق کویری و کم آب کشور قابلیت پرورش دارد.
🔹 برای تولید ۵۰ هزار تن ماهی تیلاپیا تا پایان برنامه ششم برنامه ریزی شده است.
✅ @masaf_foods
واحد امنیت غذایی موسسه مصاف
🎥 باغداران حتما ببینند؛ ماشینی برای ایجاد شبکه استحکام عمودی برای درختان انگور برای استفاده بهتر از
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 باغهای انگور در رباط کریم که با شیوه دربستی پربارتر شدند
✅ @masaf_foods
⭕️درآمد شیرین از برداشت #انجیر در باغهای مازندران
🔹حسن مولایی مدیر باغبانی جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه پیش بینی میشود بیش از هزار و ۶۰۰ تن انجیر امسال از باغهای مازندران برداشت شود، گفت: در ۱۲۰ هکتار از باغهای مازندران انجیر کشت میشود.
🔹وی شهرستان گلوگاه را مهد انجیر بیان کرد و افزود: ۱۱۰ هکتار از باغهای انجیر مازندران در شهرستان گلوگاه کشت میشود.
🔹مولایی گفت: در هر هکتار از باغهای انجیر برای ۳۰ نفر اشتغالزایی میشود که ۲۸ نفر آنها به صورت فصلی و ۲ نفر از آنها به صورت دائمی اشتغال یابند.
🔹مدیر باغبانی جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه انجیر در مازندران به صورت ارگانیک کشت میشود، افزود: انجیر ذاتا میوه سالمی است و نیاز به سم پاشی ندارد.
✅ @masaf_foods
⚠️ هشدار وزارت بهداشت درباره "تبکریمه کنگو" در آستانه عید قربان
وزارت بهداشت:
🔹 افراد بهتر است خرید دام را از مراکزی انجام دهند که زیرنظر سازمان دامپزشکی بوده و ذبح دام را نیز در کشتارگاهها انجام دهند.
🔹 گوشت دام ذبح شده باید به مدت حداقل ۲۴ساعت در دمای چهار درجه سانتیگراد قرار داده شود.
🔹 مردم از مصرف جگر خام خودداری کنند.
🔹 به کارگران کشتارگاهها توصیه میکنیم از وسایل حفاظت فردی استفاده کنند.
‼️پ.ن: #سازمان_دامپزشکی کشور ذیل وزارت جهاد کشاورزی به عنوان متولی بهداشت و سلامت دام باید مجموعه اقدامات خود برای پیشگیری از این بیماری را تشریح نماید!
✅ @masaf_foods
واحد امنیت غذایی موسسه مصاف
🎥 رویکرد مثبت #وزارت_نیرو به توسعه تاسیسات آب شیرین کن در شهر های ساحلی کشور؛ طرح آب شیرین کن بندرتر
⭕️آب، پاشنه آشيل اعراب خليجفارس
🔹خاورميانه با دارا بودن ذخاير غني هيدروكربني در بخش آب با كمبود روبهرو است و تنها ۲ درصد از عرضه منابع آب تجديدپذير دنيا را در اختيار دارد. در اين منطقه چند طرح عظيم آب شيرينكن با ميلياردها دلار سرمايهگذاري ساخته شده و هر چند ديرهنگام راهبردهايي براي مديريت بهتر اين ذخاير محدود اجرا شده است.| در اين مجتمعها، آب دريا با عبور پرفشار از صافيهاي ويژه و جدا شدن نمك و ساير موادمعدني ناخواسته، به آب شيرين تبديل ميشود. از روش الكتروليز نيز براي توليد آب شيرين بهره برده ميشود.
🔹كشورهاي عرب حاشيه خليجفارس به ويژه عربستان سعودي، امارات متحده عربي و كويت، وابستگي زيادي به اين تأسيسات براي تأمين آب آشاميدني خود دارند. يك سوم تأسيسات شيرينسازي آب دنيا در اين سه كشور قرار دارد. پيشبينيها نشانگر آن است كه نياز اين كشورها به آب شيرين در افق سال ۲۰۵۰ ميلادي ۵۰ درصد افزايش خواهد يافت. فراموش نكنيد كه اين كشورها براي تأمين آب آشاميدني موردنياز به گزينه ديگري دسترسي ندارند.
🔹در عربستان ۳۰ واحد شيرينسازي آب دريا وجود دارد. بيش از ۷۰ درصد آب آشاميدني اين كشور از اين واحدها تأمين ميشود. در امارات متحده عربي نيز ۷۰ مركز شيرينسازي آب وجود داد كه بيش از ۹۰ درصد آب آشاميدني آنها را تأمين ميكند. در كويت نيز شش واحد تصفيه آب وجود دارد كه بيش از ۹۵ درصد آب مصرفي ساكنان اين كشور از اين طريق در اختيار مردم قرار ميگيرد. قطر هم سه واحد بزرگ تصفيه آب دريا دارد كه بيش از ۹۰ درصد آب آشاميدني آنها را تأمين ميكند.
🔹در مجموع، نيمي از كل ظرفيت جهاني آب شيرينكنهاي دنيا در خاورميانه قرار دارد. به دليل وجود جغرافياي خشك و بياباني، مقدار آب شيرين در اين منطقه اندك بوده و ميانگين بارش سالانه نيز پايين است. ذخاير زيرزميني آب نيز به سرعت در حال كاهش هستند.
🔹در شبه جزيره عربستان، كمبود آب بسيار جدي بوده و تنها راه توليد آب آشاميدني در مقياس بزرگ، ساخت تأسيسات آب شيرينكن است. ارزش بازار جهاني تأسيسات آب شيرين كن در سال ۲۰۲۵ ميلادي از مرز ۲۶ ميليارد دلار فراتر خواهد رفت. افزايش تقاضا به دليل رشد جمعيت و توسعه صنايع مختلف همراه با پايين رفتن سطح آبهاي زيرزميني، مهمترين دليل افزايش نياز به ساخت تأسيسات آب شيرين كن است.
🔹از سوي ديگر، اين تأسيسات در برابر حملات نظامي، نشت نفت يا آلوده شده آب منطقه به شدت آسيبپذير هستند، چراكه در اين شرايط به سرعت شاهد توقف فعاليت آنها خواهيم بود؛ مثلاً در سال ۱۹۹۴ ميلادي و پس از نشت نفت از نفتكش سيكي، در صورت ورود نفت به دريچههاي استحصال آب دريا در فجيره ممكن بود يك فاجعه بزرگ رخ دهد. به همين ترتيب، در جولاي سال ۱۹۹۷ ميلادي، گازوئيل نشت كرده از يك بارج غرق شده در آبهاي شارجه از طريق آبگير وارد تأسيسات آب ۵۰۰ هزار نفر شد. بدين ترتيب آب شهروندان شارجه به مدت يك روز قطع شد./میز نفت
#بحران_مدیریت_آب
#آب_شیرین_کن
✅ @masaf_foods
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 خطر استمرار کاهش و منفي شدن رشد جمعيت
#ایران_۱۵۰_میلیونی
✅ @masaf_foods
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 آموزش کاشت توت فرنگی،گیلاس،فلفل
✅ @masaf_foods
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 آموزش کاشت توت فرنگی،گیلاس،فلفل
✅ @masaf_foods
واحد امنیت غذایی موسسه مصاف
⭕️ اهمیت توسعه و تثبیت ظرفیتهای اشتغال در حوزه کشاورزی 🔹حرفه کشاورزی با مصرف نهادههای سایر بخشها
⭕️ مروری بر سیاست های اشتغال کشاورزی در اتحادیه اروپا و آمریکا
🔹در سال 1960 در شش کشور اصلی اتحادیه اروپا شش میلیون کشاورز وجود داشت اما از آن موقع به بعد این تعداد به نصف رسیده است. به همین دلیل سیاست مشترک کشاورزی اروپا (CAP) با تأمین منابع مالی برای خرید زمین، ماشینآلات و تجهیزات به جوانان کمک میکند تا شروع به فعالیت کشاورزی بکنند. این خدمات همچنین کمکهای مالی برای آموزش آخرین روشهای فنی هردو مورد کشاورزان تازهکار و باسابقه را فراهم میکند. تشویق کشاورزان جوان و باقی ماندن نسل بعدی آنها در این بخش یکی از چالشهای مهم اتحادیه اروپا می باشد و دولتهای اروپایی دنبال آن هستند که پویایی مزارع کوچک خانوادگی تقویت شود ( European Commission, 2014).
🖋مهمترین سیاستهای اعمالی اتحادیه اروپا برای توسعه اشتغال کشاورزی
🔹با توجه به دشواریهای بخش کشاورزی و ریسک بالاتر این بخش نسبت به صنعت و خدمات، برای کشاورز شدن نیاز به سرمایهگذاری و حمایت دولتی بیشتری است. در حال حاضر از 9.5 میلیون کشاورز در اروپا 30% بالای 65 ساله هستند، و تنها 6٪ زیر 35 ساله هستند. کشاورزی باید جذابیت داشته باشند و جوانان برای ورود به این بخش نیاز به حمایت دارند. سیاست مشترک کشاورزی اروپا (CAP) بهمنظور دستیابی به این اهداف و تشویق تجدید نسل در کشاورزی، مکانیسمهای حمایتی مختلفی را ارائه میدهد. اصلاحات سال 2013 نوع جدیدی از کمک به کشاورزان جوان را معرفی میکند: پاداشی برابر با 25% از یارانههای #مستقیم بودجه حمایتی کل کشاورزی اروپا، به کشاورزان جوان که در پنج سال اولی که در بخش شروع به فعالیت کردهاند به آنها اعطاء میشود (European Commission, 2013). ایجاد کشاورزی پایدار منجر به افزایش کیفیت زندگی در مناطق روستایی و شهری شده و از وجود غذای کافی برای حال و آینده و همچنین درآمد کافی برای کشاورزان اطمینان حاصل میکند. برای نیل به این اهداف کمیسیون اروپا، بخش توسعه و همکاریهای بینالمللی پروژههایی را تعریف کرده است.
🖋مهمترین سیاستهای اعمالی آمریکا برای توسعه اشتغال کشاورزی
🔹آمریکا یکی از کشورهایی است که برخلاف قوانین سازمان تجارت جهانی علناً با کمکهای مالی، بیمهای و یارانههای متعدد از کشاورزان حمایت میکند. با توجه به سیاستهای مطلق آمریکا در حمایت از بخش کشاورزی ، اشتغالزایی و تأمین امنیت شغلی، ارائه کمکهای مالی یکی از روشهای آمریکا در رسیدن به حداکثر ظرفیت تولید در کشاورزی است. کارشناسان معتقدند که وجود جریان درآمدی قدرتمند در بخشهای مختلف اقتصادی اشتغالزایی و امنیت شغلی در آن حوزه را تثبیت میکند. ایالاتمتحده نیز از طریق افزایش رونق در بازار محصولات کشاورزی، حتی در صورت وجود رکود جهانی، تلاش میکند تا قدرت بخش کشاورزی حفظ شود. برای اجرای این کار، آمریکا از شرکتهای بزرگ تولید محصولات غذایی حمایت ویژه انجام میدهد که مذاکره با کشورهای دیگر و بازاریابیهای بینالمللی برای محصولات کشاورزی آمریکا یکی از تجارب موفق این کشور برای تثبیت اشتغال در کشاورزی بوده است (The American Chamber of Commerce in Kosovo, 2017) امروزه فروشگاههای زنجیرهای بزرگ آمریکایی نظیر والمارت و مکدونالد تقریباً در تمامی نقاط جهان نمایندگی فروش دارند و اشتغالزایی بزرگی بهواسطه تنظیم بازار و عرضه و تقاضا ایجاد کردهاند.
منابع:
1️⃣ European Commission (2013) Brussels,The common agricultural policy (CAP) and agriculture in Europe -Frequently asked questions- Farming in Europe – an overview
European Commission (2014), EU agriculture spending focused on results.
2️⃣ The American Chamber of Commerce in Kosovo (2017) Agriculture with Important Contribution to Job Creation – AmCham Kosovo. http://www.amchamksv.org/agriculture-with-important-contribution-to-job-creation/. Accessed 23 Aug 2018
#یادداشت
#صنعت_کشاورزی
#اشتغالزایی
✅ کانال واحد مطالعات امنیت غذایی مصاف 👇
https://t.me/joinchat/AAAAAEMLE1NBxE6ePIdZTQ
⭕️ متقاضیان تولید دام حتما بخوانند!
🔹محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی در حاشیه بازدید از مجتمع دامپروری بهارخبوشان شهرستان قوچان گفت : « نوسان قیمت در علوفه موجب تغییر قیمت در گوشت و شیر میشود بنابراین هم مسئولان و هم تولیدکننده باید توجه داشته باشند که چند سال بعد دچار آسیب نشوند، بنابراین دامداران به فکر #تولید_علوفه در کنار دامداریهای خود باشند و تنها به فکر تامین علوفه دستی نباشند چون در بلند مدت دچار مشکل میشود.»
🔹حجتی در ادامه با اشاره به تخصیص ارز 4 هزار تومانی برای بخشی از علوفه مثل جو، ذرت، سویا گفت: برهمین اساس قیمت علوفه نسبت به بازار پایین است و واقعی نیست و ممکن است با تصمیم دولت #ارز_نیمایی به این اقلام تعلق بگیرد که در این صورت در طول دو سال آینده علوفه گران میشود.
🔹وی ادامه داد: اگر یک دامدار بر روی قیمتهای فعلی حساب باز کرده است و بخواهد در طول سال از بیرون خرید کند، ممکن است محاسبات با چیزی که امروز با آن روبه رو هستیم متفاوت باشد بنابراین از دامداران میخواهیم اگر مرتعی دارید، حفظ کنید و توسعه دهید.
‼️پ.ن: با توجه به میزان بالای وابستگی صنعت دامپروری کشور به واردات نهاده های دامی، لزوم توجه به توسعه پرورش دام های بومی ایران به شکل مرتعی و صنعتی بیش از پیش احساس می شود.
#دام_بومی
✅ @masaf_foods
واحد امنیت غذایی موسسه مصاف
⭕️ روستا و امنیت ملی به روایت تصویر! ‼️ روستای #حیدرآباد در مرز سیستان و خراسان جنوبی با ۱۰۰ خانوا
⭕️ اهمیت توجه به مناطق روستایی برای جلوگیری از کاهش تولید غذا (1از2)
🔹بدون وجود یک راهبرد کلان #توسعه_اقتصادی، نمیتوان توفیق چندانی در توسعه روستایی و توسعه کشاورزی در روستاها به دست آورد. روستاها مراکز مهم تولید کشاورزی کشورهای درحالتوسعه هستند لذا این مناطق را باید موردتوجه قرار داد و البته مناطق روستایی مرزی به دلایل استراتژیک اهمیت دوچندانی دارند. موضوع کاهش جمعیت روستایی و تغییر تدریجی ماهیت روستا به شهر، از مهمترین چالشهای جوامع درحالتوسعه است.
🔹در کشورهای مختلف روشهای متنوعی، با توجه به فرهنگ و عرف جوامع روستایی، برای حفظ جمعیت روستاها در نظر گرفته شده است. یکی از روشهای متداول تمرکززدایی میباشد. بنابراین باید تمرکززدایی یکی از مهمترین و اساسیترین سیاستهای کلان توسعه کشور باشد. راهبرد توسعه اقتصادی کشور باید بهخوبی جایگاه روستاها و رویکرد توسعه روستایی مطلوب را مشخص کند و برای آن ارزش و اهمیت کافی قائل شود، برای مثال نمیتوان با انتخاب یک راهبرد صنعتی شدن (همچون کشور ما که توسط وزارت صنایع و معادن معرفیشده است ) به توسعه روستایی و کشاورزی دست یافت.
🔹توسعه روستایی تنها از طریق توسعه زیرساختهای عمرانی و ارائه خدمات اجتماعی محقق نمیشود بلکه نیازمند اشتغالزایی درآمدزا برای روستاییان و تسریع توسعه فرهنگی آنان (در مقابل جذابیتهای فرهنگی اجتماعی شهرها) است. بسیاری از کشورها تجارب موفقی در راه اندازی مسابقات روستایی برای برداشت محصول ، تولید دام های برتر، جشنواره های غذا، مسابقات ورزشی و غیره داشته اند.
🖋لزوم ساماندهی شبکه تولید و توزیع مستقیم از روستا به شهرها
🔹ساماندهی ساختار سلسلهمراتب سکونتگاههای کشور بسیار ضروری است. باید روستاهای مرکزیتر بزرگتر و دارای امکانات بیشتر، روستاهای کوچکتر و پراکنده اطراف خود را پوشش دهند و این روستاها از طریق شهرکها یا شهرهای کوچک به شهرهای بزرگ و درنهایت کلانشهرها ارتباط یابند. ممکن است در این فرآیند بسیاری از مناطق دورافتادهتر یا غیرقابلدسترس که طبق روند موجود در حال تخلیه و نابودی هستند، نیز از چرخه خارج و ساکنان آنها به دیگر روستاها یا مناطق جدید کوچ داده شوند. باید با ارائه خدمات اجتماعی و اقتصادی مناسب در نقاط واسطه همچون روستاهای مرکزی، شهرکها و شهرهای کوچک ، از مهاجرت مستقیم روستاییان به شهرهای بزرگ جلوگیری کرد. بهعلاوه وجود نقاط ملی باعث میشود که بسیاری از روستاییان علاوه بر حفظ کار خود در روستا از زندگی شهری نیز برخوردار و حتی دارای کسبوکار جدیدی در آن نقطه واسط در کنار شغل روستایی خود شوند که این موضوع زمینه افزایش درآمد و رفاه آنان را فراهم میسازد. این مورد بهخصوص در مورد روستاهایی که ساکنان آن دارای شغلهای فصلی هستند بسیار مؤثر خواهد بود.
🔹در وهله اول باید توسعه روستایی و توسعه کارآفرینی روستایی را در بافت خود روستا دنبال کرد و با تقویت ظرفیتهای ذاتی آن روستا تولید و اشتغال پایدار را در آن نهادینه کرد. پس از استحکام بافت روستاهای موجود باید به فکر توسعه مناطق روستایی در اطراف روستاهای موجود پرداخت. در همین راستا از مهمترین راهکارهای توسعه کارآفرینی و اشتغالزایی در مناطق روستایی میتوان به ایجاد شهرکهای کسبوکاری اشاره کرد. این شهرکها با ایجاد فضای مناسب برای رشد کسبوکارها و کارآفرینی باعث رشد شرکتها و بنگاههای روستایی میشوند.
منابع:
🌐 https://www1.agric.gov.ab.ca/$department/deptdocs.nsf/all/agdex1364
#یادداشت
#حفظ_روستا
✅ کانال واحد مطالعات امنیت غذایی مصاف 👇
https://t.me/joinchat/AAAAAEMLE1NBxE6ePIdZTQ
واحد امنیت غذایی موسسه مصاف
🎥 باغهای انگور در رباط کریم که با شیوه دربستی پربارتر شدند ✅ @masaf_foods
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 باغ انگوری در پشت بام یک خانه در شهر ارومیه؛
از این پشت بام هر سال 3 تن انگور برداشت میشود.
✅ @masaf_foods
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 بستن دهان خبرنگاران با شرف با پول پاشی در برخی خبرگزاریها
‼️استاد #رائفیپور در نشست تخصصی بررسی سیاست ارزی دولت که در ۱۴ مردادماه سال ۹۸ برگزار شد گفت: به خبرگزاریها پولهای زیاد میدهند تا علیه آنها خبر نزنند.
🌐 mehrnews.com/news/4689277
#ارز_پاشی_رانتی
✅ @masaf_foods
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 باغداران محترم! بجای سوزاندن شاخ و برگ بریده شده حاصل از هرس درختان باغ خود، میتوانید از یک چنین دستگاهی برای ریز کردن این چوب استفاده کرده و از آن برای پوشاندن سطح #خاک استفاده نمایید! به این ترتیب به مرور رطوبت خاک افزایش یافته علف های هرز نیز کاهش خواهد یافت.
✅ @masaf_foods
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 طرح کاشت ۱۰ میلیارد درخت در پاکستان تا ۵ سال آینده!
✅ @masaf_foods
📌 اطلاعیه موسسه مصاف ایرانیان
وَهُوَالسّلام
در یک نبــــرد نابرابر اقتصادی چارهای نیست جز حرکت بهسوی ساختاری درونزا و برونگـرا؛ پس با درفشی برافراشته به "مصــــافاقتصادی" بر میخیزیم.
نبــــردی از جنس دانــش، آگــاهی، تجــربه و اقــدام...
💐 به مناسبت خجسته اعیاد قربان و غدیر خم، «کارگروه اقتصاد و کسب و کار موسسه مصاف ایرانیان» بهصورت رسمی آغاز به کار کرد.
رسالت این کارگروه:
🔹آموزش اقتصاد به زبان ساده
🔹معرفی و نقد دیدگاههای اقتصادی
🔹ارایهی گزارشهای تحلیلی اقتصادی
🔹سیاستپژوهی اقتصادی
🔹آیندهپژوهی اقتصادی
🔹بهبود دانش کسب و کار و کارآفرینی
🔹تلاش در جهت تحقق نظری و عملی گفتمان اقتصاد مقاومتی
📶 علاقهمندان میتوانند نقطهنظرات و فعالیتهای این کارگروه را از کانال "مصــــافاقتصادی" در شبکههای مجازی پیگیری نمایند.
👈 تلگرام | سروش | آیگپ | بله | ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #فیلم/ مهدی زریباف، مدیر مرکز مطالعات مبانی و مدلهای اقتصادی در گفتگو با «نود اقتصادی»: دولت بجای همفکری با اعضای اتاق بازرگانی با کارخانه داران همفکری کند/ تبعات تکیه بر نظرات اعضای اتاق بازرگانی این است که وقتی کشور در تحریم است، واردات افزایش یابد/ اتاق بازرگانی پارلمان بخش خصوصی نیست، محل تجمع تجار و واردکنندگان است!
✅ @masaf_foods
⭕️ زندان برای متهمان پرونده فروش گوشت | از ۱۲ تا ۲ سال زندان
🔹حکم متهمان پرونده فروش آزاد گوشتهای برزیلی وارد شده با ارز ۴۲۰۰ تومانی از سوی شعبه چهارم دادگاه ویژه رسیدگی به جرایم اخلالگران و مفسدان اقتصادی صادر و متهمان امروز، شنبه ۱۹ مرداد، به منظور ابلاغ حکم به شعبه دادگاه احضار شدند و حکم از سوی قاضی صلواتی به آنها ابلاغ گردید.
🔹 پس از ابلاغ حکم از سوی قاضی صلواتی محکومان پرونده به همراه مامور مراقبت به شعبه اجرای احکام دادسرای کارکنان دولت رفتند تا پس از اجرای تشریفات قانونی امروز به زندان معرفی شوند./ همشهری آنلاین
#ارز_پاشی_رانتی
✅ @masaf_foods
واحد امنیت غذایی موسسه مصاف
⭕️ اهمیت توجه به مناطق روستایی برای جلوگیری از کاهش تولید غذا (1از2) 🔹بدون وجود یک راهبرد کلان #توس
⭕️ اهمیت توجه به مناطق روستایی برای جلوگیری از کاهش تولید غذا (2از2)
🔹اکثر کشورهای جهان بهویژه کشورهای پیشرفته در حال حرکت به سمت ایجاد جامعه دانشبنیان، جامعه یادگیرنده و جامعه اطلاعاتی هستند. جامعه دانشبنیان و جامعه یادگیرنده دوروی یک سکه هستند که از مسیر تشکیل و تکامل یک جامعه اطلاعاتی میگذرند. اقتصادهای دانشی و اطلاعاتی نیازمند نیازها و مقدماتی هستند که اگر از آنها غفلت شود اقشار روستایی ازجمله آسیبپذیرترین گروه در آن خواهند بود. توسعه فناوریهای مناسب و اشاعه آنها در مناطق روستایی نقش بسزایی در توسعه کسبوکارها دارد. توسعه فناوریهای زیستی و فناوریهای اطلاعاتی و ارتباطی باعث افزایش توانمندیهای نوآوران و کارآفرینان روستایی و شهری برای فعالیت در روستاها خواهد شد. اشتغال به این فناوریها، موجی عظیم از فرصتهای اشتغال را به مناطق روستایی سرازیر میکند.
🔹برای مثال کنترل مرزها به کمک فناوری، توسط شرکتهای دانشبنیانی که در روستاهای حاشیه ای و مرزی قرار دارند از اهمیت استراتژیک فوقالعادهای برخوردار است. کنترل مرزها تنها به کنترل قاچاق انسان و کالا محدود میشود و بررسی عبور و مرور جانوران و مطالعات اکوسیستمهای حاشیه ای و بررسی امکانات پرورش گیاهان و جانوران خاص نیز جزو چنین خدماتی است. ادغام فناوریهای سنتی موجود در مناطق روستایی کشور با فناوریهای نوین و پیشرفته راهکار مناسبی برای پیشرفت و روزآمدشدن محصولات و کالاهای ساخت روستا است. بسیاری از محصولات سنتی را میتوان با ابزارها و تجهیزات نوین تولید یا آنها را با فناوریهای جدید همراه کرد.
🔹این امر باعث بقای صنایع سنتی فعلی و در مواردی توسعه بازار روبه اضمحلال آنان خواهد شد. توسعه فناوری، رویکرد مناسبی برای ارتقای کیفیت و زندگی روستاییان است. این مفهوم که اولین بار توسط «راشمی مایر» (اندیشمند و آیندهپژوه هندی ) مطرح شد، تصریح میکند که توسعه کشورهای درحالتوسعه و ورود به عصر فرا صنعتی تنها از مسیر صنعتی شدن و الگوهای توسعه کلاسیک تجویزی غربی نمیگذرد. بسیاری از کشورهای توسعهنیافته (بهویژه در مناطق روستایی ) میتوانند با بهکارگیری مجموعهای از فناوریهای نرم و اثربخش که هزینه سرانه اندکی داشته و در دسترس هستند و باعث آلودگی محیطزیست نمیشوند، یک مسیر «توسعه اقتصادی نرم » را بپیمایند.
🔹بهطور خلاصه، سه راهبرد اساسی برای توسعه کارآفرینی روستایی وجود دارد: اول، جذب کسبوکارها از دیگر مناطق (بخصوص مناطق شهری ) به روستاها، که درمجموع و از نگاه ملی چندان مفید نیست. دوم، حفظ و توسعه کسبوکارهای موجود از طریق سیاستهای حمایتی که متاسفانه در اغلب موارد سیاستگذاران و مدیران کشور به آن توجهی نمیکنند. سوم، حمایت از ایجاد و تولد کسبوکارهای جدید از دل خود مناطق روستایی که اغلب مدنظر قرار دارد اما نیازمند برنامهریزی منسجم و درازمدت است.
منابع:
ILO.org
FAO.org/1660e02
http://citeseerx.ist.psu.edu/viewdoc/download?doi=10.1.1.845.6813&rep=rep1&type=pdf
#یادداشت
#حفظ_روستا
#کارآفرینی_واقعی
✅ کانال واحد مطالعات امنیت غذایی مصاف 👇
https://t.me/joinchat/AAAAAEMLE1NBxE6ePIdZTQ