⭕️ مشکل را در اقتصاد حل کنید نه ساخت وزارتخانه و سازمان ضد تولید
👤 توئیت سید عباس عباسپور کارشناس حوزه سیاستگذاری اقتصادی:
🕊اگر این همت و پشتکاری که دولتها برای تشکیل وزارت بازرگانی، سازمان بازرگانی و یا هر نهاد مستقل بازرگانی دارند، صرف اصلاح ساختار سیاست گذاری ارزی و نظام بانکی شده بود، اوضاع اقتصادی در وضعیت بهتری قرار داشت.
#سقط_جنین_خودکفایی
#وزارت_واردات
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
⭕️ وزارت جهاد کشاورزی برای تدقیق آمارهای خود چه برنامهای دارد؟
🔹️ سیدجواد ساداتینژاد وزیر جهاد کشاورزیدر گفتگو با وبسایت اطلاعرسانی دفتر حفظ و نشر آثار رهبر معظم انقلاب گفت: "روز شنبه روز بسیار خوبی برای وزارت جهاد کشاورزی بود. رهبر انقلاب زحمات همکاران خوب ما در وزارت جهاد در حوزهی امنیت غذایی و اقتدار غذایی کشور را مورد بازدید قرار دادند و با دقت و با حساسیت بالایی نسبت به موضوعات مطرحشده توجه داشتند."
🔹️وی افزود: "وقتی داشتیم درباره کشاورزی دیم گزارش میدادیم سؤالات خیلی دقیقی درباره نقش کشاورزی دیم و لزوم افزایش فعالیت دیمزارها در حوزه امنیت غذایی پرسیدند. یکی از اصلیترین مسائل و مشکلاتی که ما داریم نبود آمار و دادههای دقیق است که ایشان به آن اشاره کردند که این مسئله عمق اطلاعات ایشان و شناخت ایشان را از بخش کشاورزی نشان میداد. البته ما یک رصدخانهی کشاورزی در دولت سیزدهم راهاندازی کردیم برای اینکه اطلاعات را تدقیق کنیم. چون اگر اطلاعات دقیق نباشد برنامهریزی دقیقی هم قاعدتاً صورت نخواهد گرفت."
🔹️ساداتینژاد با اشاره به تاسیس رصدخانه کشاورزی تاکید کرد: "یکی از موضوعات محوری ما دادهها و اطلاعات دقیق است. در دنیا بعد از فرماندهی کنترل نظامی، دومین فرماندهی کنترل مهم برای بحث غذا است. ما رصدخانهای در حوزه کشاورزی نداشتیم که دقیق بدانیم در کشور چقدر شیر در کجا داریم، چقدر دام در استانها داریم، چقدر عسل داریم و کلونیهای زنبور عسل کجاست. یا کشت و باغات ما کجا هستند و چقدر تولید دارند. این موضوعات مهمی است که در وزارت جهاد در جریان و پیگیری و در رصدخانه اطلاعاتش تدقیق میشود."
#امنیت_غذایی
#اهمیت_اطلاعات
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 هوش مصنوعی در خدمت کشاورزی
🔹متخصصان یک شرکت دانش بنیان با بهره گیری از هوش مصنوعی و دادههای ماهواره ای موفق شدند، نسل جدید سامانه پهپادی را بومیسازی کنند.
🔹افزایش بهرهوری وری مزراع کشاورزی، تحلیل وجود آفات و مدیریت منابع، از جمله مزیتهای این سامانه جدید است.
#صنعت_در_خدمت_کشاورزی
#دانش_بنیان
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
⭕️ تشکیل سازمان بازرگانی تا کجا سازمانهای عریض و طویل دیگر را در خود میبلعد؟/ سازمان بازرگانی در نقطه کور مجلس
🔹️سید محمد حسینی، معاون پارلمانی رئیسجمهور گفت: "پیشنهاد دولت این است که مجموعه بازرگانی و تنظیم بازار هم از مجموعه وزارت صنعت معدن و تجارت و مجموعه وزارت جهاد کشاورزی و مابقی دستگاهها، منفک شده و به سازمان بازرگانی که به صورت مستقل و تحت نظر نهاد ریاست جمهوری خواهد بود، ملحق گردد."
🖋 معاون پارلمانی رئیس جمهور در مورد منفک شدن بخشهای بازرگانی وزارتخانههای صمت و جهادکشاورزی و سایر دستگاهها صحبت میکند. این یعنی سازمانهای دیگر نظیر پشتیبانی اموردام، توسعه تجارت، گمرک، سامانه جامع انبارها و سایر سازمانهای تجاری احتمالا تحت مدیریت این سازمان درخواهد آمد. بدین ترتیب مجلس برخلاف حق طبیعی خود نمیتواند به رئیس این ساختار را انتخاب کند، برنامههای وی را تایید کرده، از وی سوال بپرسد و استیضاح کند. آیا مجلس قبول میکند که یکی از بزرگترین ساختارهای اقتصادی کشور خارج از محدوده نظارتیاش باشد؟
#وزارت_واردات
#سقط_جنین_خودکفایی
#وزارت_تضعیف_ملی
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 پاک کردن آرتیشو
🔹️ آرتیشو یا کنگر فرنگی که در طب سنتی به آن ارده شاهی هم گفته میشود از جمله سبزیجات محسوب میشود. این گیاه به دلیل داشتن خار باید قبل از مصرف بُرش بخورد. آرتیشو قبل از مصرف معمولا نیم ساعت پخته میشود.
🔹️ بنا به گزارش فائو، ایتالیا، مصر، اسپانیا، الجزایر و آرژانتین بزرگترین تولید کنندگان این محصول در سال ۲۰۲۰ بودهاند. تولید جهانی این گیاه در سال ۲۰۲۰ تنها به ۱.۵ میلیون تن محدود میشود.
#از_دنیا_چه_خبر
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
⭕️ نماینده مجلس: تشکیل وزارت بازرگانی عجولانه؛ منفعلانه و غیر کارشناسی است
🔹️علیرضا عباسی، نماینده مردم کرج، فردیس و اشتهارد و عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی با بیان این که در ۱۰۰ سال گذشته حداقل ۱۱ بار وزارت بازرگانی با وزارت صنایع و معادن ادغام و مجدداً تفکیک شده است»، اظهار کرد: "این مسئله نشان میدهد یک ایراد اساسی در این بین وجود دارد و متاسفانه کسی کارشناسانه به این موضوع نمی پردازد."
🔹️وی افزود: "یکی از مشکلات مبتلابهای که هم در وزارت صمت و هم در وزارت جهاد کشاورزی وجود دارد، مسئله عدم هماهنگی بخش تولید، صادرات و واردات است. البته با تصویب قانون تمرکز وظایف در وزارت جهاد کشاورزی یا همان قانون انتزاع در سال ۹۱، مشکل ناهماهنگی در این وزارتخانه کمی سامان پیدا کرد ولی متاسفانه دولت آقای روحانی به ویژه در ۲ سال پایانی خود این قانون را به شکل سلیقهای اجرا کرد و موجب بروز مشکلات زیادی برای فعالان بخش کشاورزی شد."
🔹️عباسی ادامه داد: "اگر بخواهیم بار دیگر مسئله تفکیک بخش بازرگانی از وزارتخانههای صمت و جهاد کشاورزی را به جریان بیندازیم و این بار با یک چرخش به جای وزارت بازرگانی سازمان بازرگانی را مطرح کنیم، در هر دو حالت مجدداً قسمتی از تصمیمگیریها را به بخش تولید و قسمتی دیگر را به حوزه تجارت و بازرگانی میدهیم؛ اقدامی که در اکثر کشورهای دنیا منسوخ شده است. این اقدام دولت، اقدامی عجولانه، منفعلانه و غیر کارشناسی است و نه تنها مشکلی را حل نخواهد کرد بلکه بر مشکلات خواهد افزود."
🔹️وی عنوان کرد: "اقدام دولت برای تشکیل سازمان بازرگانی یا ادامه همان وزارت واردات (بازرگانی) در حقیقت پاک کردن صورت مسئله مشکلاتِ بخش تولید و تنظیم بازار است. اگر مشکل دولت تنظیم بازار است باید ایرادات فعلی احصا و اولویت بندی شود، اگر ایراد در زیرساختها و نیروی انسانی متخصص مورد نیاز است، تامین نماید و اگر مدیران نالایق سر کار هستند، آنان را با مدیران شایسته و توانمند و دلسوز جایگزین نماید؛ تغییر ساختار همان دور باطلی است که ۱۱ بار تکرار شده است و باید کارشناسانه و مسئولانه به حل مشکلات بخش تولید و تنظیم بازار بپردازیم و از کارهای کلیشهای مثل تغییر ساختار جدا بپرهیزیم."
🔹️نماینده کرج و فردیس تاکید کرد: "بخش بازرگانی اساساً توجهی به تولید ندارد و نگاه اصلی آن در تنظیم بازار واردات است و اگر ما قصد حمایت از تولید داخلی را داریم، با تاسیس سازمان و یا وزارت بازرگانی نه تنها به سمت تحقق اهداف تعیین شده برای تفکیک وزارت صمت و جهاد کشاورزی نمیرویم بلکه بالعکس موجب آسیب رسیدن به بخش تولید چه در حوزه کشاورزی و چه در حوزه صنعت میشویم، بنابراین لازم است که دولت تجدید نظر جدی در تصمیم خود برای تشکیل سازمان بازرگانی داشته باشد."
#وزارت_واردات
#سقط_جنین_خودکفایی
#وزارت_تضعیف_ملی
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 خط تولید هات داگ
🔹️ انواع سوسیس و کالباس یک مرتبه در خط تولید پخته میشوند، بنابراین بدون سرخ کردن و پخت مجدد قابل استفاده هستند.
🔹️ در سوسیس و کالباس به منظور جلوگیری از رشد باکتری کلستریدیوم بوتولینیوم (عامل بوتولیسم) از ترکیبات نیترات و نیتریت استفاده میشود که در بلند مدت آثار سوء در بدن دارد. به همین دلیل مصرف آن توصیه نمیشود.
🔹️ در همبرگر به دلیل استفاده انجماد و حفظ زنجیره سرد، نیازی به استفاده از نیتریت و نیترات نیست.
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 آبشار یخ زده در خلخال
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
⭕ سازمان بازرگانی همان وزارت بازرگانی است
🔹عباس آرگون، عضو اتاق بازرگانی ایران، عنوان کرد: "قضاوت درباره طرح تشکیل سازمان بازرگانی با توجه به اینکه هنوز لایحه آن به مجلس ارسال نشده، تا حدودی زود است. پیشبینی میشود که کار همان وزارت بازرگانی را به سازمان بازرگانی واگذار کنند."
🔹وی افزود: "با ایجاد سازمان بازرگانی شاهد بزرگتر شدن بدنه دولت خواهیم بود که هزینه جاری را افزایش میدهد. به هر ترتیب ایجاد سازمان بازرگانی باعث ایجاد مراکز متعدد تصمیمگیری و مدیریتی در حوزه بازرگانی و تجارت خواهد شد. بنده حتی مخالف تفکیک وزارت صمت بودم، چراکه میتواند موجب دوقطبی شدن تولید و تجارت شود."
🔹آرگون تاکید کرد: البته این موضوع مبنی بر این نیست که وضعیت فعلی برای تولید و تجارت ایدئال و مطلوب است. تصمیمات تجارت و تولید باید از یک نهاد، راهبری و هدایت شود. با توجه به مواردی که به آن اشاره شد گویی دولت قصد دارد طرح تفکیک را به شکل دیگری پیگیری کند. در این بین فقط نام وزارت بازرگانی به سازمان بازرگانی تغییر کرده است./تجارت نیوز
#سقط_جنین_خودکفایی
#وزارت_واردات
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
⭕باز شدن پای محصولات کشاورزی و لبنی ایران به بازار یک میلیارد نفری چین
سید جواد ساداتینژاد، وزیر جهاد کشاورزی گفت: "امروز سه سند در بخش کشاورزی امضا شد که دو سند آن در خصوص صادرات محصولات لبنی ایران به چین و یک سند نیز مربوط به صادرات سیب بود."
🔹وی افزود: "با توافقهای صورت گرفته و مجوزهای صادر شده، پای محصولات کشاورزی ایرانی به بازار بزرگ چین باز شده است."
🔹ساداتینژاد تاکید کرد: "بازار چین بازار مهمی است به طوری که در صحبتهای رییسجمهور چین نیز به آن اشاره شد، با توجه به کیفیت محصولات کشاورزی، علاقهمندی به محصولات کشاورزی و صنایع غذایی ایرانی از سوی این کشور وجود دارد."
🔹وزیر جهاد کشاورزی بیان کرد: "توافق صورت گرفته در بخش کشاورزی بین ایران و چین، موضوع مهمی است که پیرو مذاکرات چند ماه اخیر انجام شده است، این مذاکرات در بحث مکانیزاسیون و زنجیره ارزش است، همچنین در صنایع تبدیلی و فرآوری، تحقیقات، پژوهش و فناوری آمادگی سرمایهگذاری چین در کشورمان هستیم."
🔹وی همچنین تاکید داشت: "علاقهمندی از سوی کشور چین در حوزه شیلات و میگو وجود دارد و در این راستا برنامهریزی منظمی بین دو کشور انجام شده است."
🔹ساداتینژاد در پاین اظهار کرد: "دستاوردهای خوبی در خصوص کاشت برنج با آب شور و بحثهای مربوط به بذر و تحقیقات در کشور چین انجام یافته است که امیدواریم ارتباط بین ایران و چین در این خصوص افزایش یابد. همچنین میتوانیم در حوزه بذر، مکانیزاسیون، فناوری و زنجیره ارزش و گیاهان دارویی بین دو کشور همکاریها را افزایش دهیم تا بخشی از نیاز دو کشور برطرف شود."/ایرنا
🖋 آقای مخبر، توجه داشته باشید که این دستآوردها در سایه اجرای قانون تمرکز ایجاد شده است. این دستاوردها نه تنها با تشکیل سازمان بازرگانی تقویت نمیشود بلکه با جدا شدن تولید از بازار به محاق خواهد رفت.
#صادرات_محصولات_کشاورزی
#قانون_تمرکز
#تولید_غذا_بدون_آب
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 خارج کردن مروارید از صدف
🔹️ یکی از انواع کشاورزی در نواحی دریایی پرورش صدف است. خلیج فارس و دریا مکران از جمله نواحی ساحلی ایران است که از ایام قدیم به صید صدف و استخراج مروارید معروف بوده است.
🔹️ توسعه روستایی سواحل جنوبی کشور باسیتی در سایه پرورش انواع ماهی، میگو و صدفهای دریایی دنبال شود.
#توسعه_روستایی
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
⭕️ سازمان بازرگانی اسم رمز سرکوب قیمتها و نابودی تولید
📝 یادداشت
🔹️دولت عزم خود را جزم کرده است که دخالتهایش در حوزه بازرگانی را هر چه گستردهتر و کنترلهایش بر قیمتها را - البته به بهانه تامین منافع مصرفکنندگان و تولیدکنندگان - هر چه افزونتر سازد.
🔹️بر این اقدام نقدهای بسیاری وارد است که جای طرح همه آنها در یک یادداشت کوتاه نیست. اینکه به لحاظ سازمانی، تکلیف «تجارت» (و سازمانهایی نظیر سازمان توسعه تجارت) در وزارت «صنعت، معدن و تجارت» چه میشود و این تکه تکه شدنها چه تاثیر مثبتی بر انسجام زنجیره تولید و تجارت که در اکثر کشورهای پیشرفته و نوظهور در یک دستگاه متمرکزند، دارد؟ یا اینکه «تنظیم بازار و رصد و پایش بازار کالا و خدمات» (لایحه دولت) مگر جز اسم رمز سرکوب قیمتهاست و به نابودی تولید و بنگاههای مولد و سلب حق انتخاب مصرفکننده و غیره نمیانجامد؟
🔹️یا اینکه مگر درگیر کردن بالاترین مقام اجرایی کشور در تعیین قیمت هزاران هزار کالا و خدمات، بیشترین آسیب را به این جایگاه نمیزند؟ چرا که هر افزایش و کاهش قیمت و کیفیت کالاها و خدمات انگشت اتهام جامعه را به سوی این دومین مقام کشور نشانه میرود و هر چه بیشتر اقتدار او را مورد آسیب قرار نمیدهد؟ طبیعی است در این چارچوب این بالاترین مقام اجرایی سعی خواهد کرد به هر ترفندی مانع افزایش قیمتها و کاهش محبوبیتش شود که این خود به توزیع انواع رانتها و تشدید فساد و ناکارآمدی اقتصادی منجر میشود. متاسفانه البته این روش مسبوق به سابقه است.
🔹️مشکل اصلی و اساسی در این اقدام دولت و اقداماتی نظیر آنکه به افزایش مداخلات دولت میانجامد (ایجاد یک میلیون خانه، فرزنددار شدن مردم و...) نامشخص بودن وظایف یا کارویژههای این نهاد یعنی «دولت» است. مشکلی بس اساسی و دیرین شاید به قدمت تاریخ معاصر کشورمان. دولت در کشورمان در طی دههها خود را مسوول کالای خصوصی میداند.
🔹️دولتی که در محدود معیشت مردم میاندیشد و تن به مشارکت جامعه از طریق واگذاری امور تصدیگرایانه نمیدهد، نسبتی با افقهای باز و پیشرفت و توسعه ندارد. به نظر میرسد تا تکلیف این مساله اساسی و کارویژههای دولت مشخص نشود باید هر از چندگاهی شاهد تفکیکها و ادغامها و تاسیسهایی از نوع ایجاد سازمان بازرگانی باشیم. سریالهایی تکراری و بسیار هزینهزا و نابودکننده منابع مادی و فکری و از پیش شکست خورده! / حسین حقگو - اعتماد آنلاین
#یادداشت
#وزارت_واردات
#سقط_جنین_خودکفایی
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
⭕️ اسپانیا گندم اوکراین را به جای گرسنگان آفریقایی به خوکها داد
🔹 به گزارش واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف، مایکل کخ، ستون نویس روزنامه اکسپرس در گزارشی بهت آور اذعان کرد که اسپانیا در حالی که برخی از کشورها در آفریقا گرفتار قحطی شدید هستند گندمهای وارد شده از اوکراین را برای تغذیه خوکها استفاده کرد.
🔹️ ترکیه پیش از این اعلام کرده بود که تنها ۵.۴ درصد از خروجیِ توافق کریدور غلات دریای سیاه به کشورهای فقیر رسیده است.
🖋 یکی از ژستهای مضحک اوکراین و غرب حمایت از حقوق بشر است. اوکراین که ارزانترین گندم صادراتی جهان را در اختیار دارد، آن را به صورت تهاتر با سلاح به کشورهای تامین کننده سلاح میفروشد چرا که بخش محدودی از سلاح اوکراین به شکل هدیه و قسمت بزرگ آن اعتباری و با تهاتر غلات تامینمیشود. کشورهایی مثل اسپانیا که در ازای سلاح، غلات ارزان میخرند ترجیح میدهند آن را برای خوراک دام استفاده میکنند تا به دست گرسنگان آفریقایی برسد.
▪️ طبق اعلامسازمان ملل، چند کشور آفریقایی در بالاترین سطح قحطی (سطح ۴ و ۵) هستند.
#فریب_جهانی
#امنیت_غذایی
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 بارش سنگین برف در کوهرنگ
🔹️ بارش اخیر برف در کوهرنگ در حدی است که سقف برخی از خانهها فروریخته است.
#آب_هست_اما_ول_است
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
⭕️ خطاب قرار دادن یک نماینده در مورد سازمان بازرگانی
👤 کاربر توئیتر No name در پاسخ به توئیت موسوی لارگانی نماینده مجلس نوشت:
🕊 راهپیمایی انجام شد، ان شاءالله هر سال هم بهتر از سال قبلش انجام میشه...ولی.... بانکهای خصوصی را هنوز جمع نکردید...مسئله مسکن هنوز مشکل داره... سازمان بازرگانی را اگه احیا کنید همتون میشید ضد تولید کننده و ضد مستضعفین...
#سقط_جنین_خودکفایی
#وزارت_واردات
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
⭕️ صادرات لبنیات ایرانی به ژاپن برای اولین بار؛ بدون نیاز به سازمان بازرگانی
🔹️بوته نصرالهپور معاون کیفیت شرکت گلا آمل گفت": "اولویت ما تامین لبنیات برای بازار داخلی کشورمان است و باید تولید خود را در اختیار مصرف کنندگان داخلی قرار دهیم اما به دلیل برخی مشکلات اقتصادی جامعه، صادرات برای حفظ سازمان اجتنابناپذیر است"
🔹️وی افزود: "ژاپن جزو بازارهای معتبر به ویژه در شاخصهای بهداشتی و کیفی محصولات غذایی است که اضافه شدن آن به سبد صادرات لبنیات کشور قطعا بر اعتبار صنعت غذا و به ویژه لبنیات کشور تاثیر مثبت خواد داشت"
🔹️نصراللهی تاکید کرد : "در فاز اول معادل ۱۵۰۰ تن شیر خام، فروآورد های لبنی به این کشور صادر میشود."
🖋 آقایان مسئول، اگر به بهانه رونق صادرات و تجارت قصد تشکیل سازمان بازرگانی را دارید، توجه داشته باشید که تجارت در حال توسعه است. فقط کافی است، چوب لای چرخ آن نگذارید.
#صادرات_محصولات_کشاورزی
#وزارت_واردات
#سقط_جنین_خودکفایی
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 وضعیت ورودی گمرک مرزی آستارا
🔹متأسفانه به دلیل بیتوجهی نهادهای متولی به محدودیتهای ترانزیتی و گمرکی کشور در مرزهای شمال غربی، صادرات محصولات میوه و سبزی دچار از ایران به کشورهای نظیر روسیه و بلاروس دچار مشکلات جدی شده است.
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 فرصت استفاده از ظرفیت چین برای توسعه ظرفیت زیرساختهای ترانزیتی
🔹️ علیرضا پیمان پاک، رئیس سازمان توسعه تجارت گفت: "در سفر رئیس جمهور به چین، وزارت راه به دنبال قانع کردن چین برای عبور از مسیر ایران در کریدورهای ترانزیتی است. باید از چین بخواهیم که برای توسعه مسیره ریلی، واگنی و گمرکی به ما کمک کند."
🔹 وی افزود: " در حوزه ترانزیتی روسیه ۳۰ میلیون تن حداقل ظرفیت وجود دارد."
🔹️ پیمان پاک تاکید کرد: "ما میتوانیم از کلیه کریدورها سالانه ۲۰ میلیارد دلار درآمد ترانزیتی داشته باشیم."/ نود اقتصادی
#ایران_شاهراه_جهانی
#کریدور_شمال_جنوب
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
⭕ پاسخ به یک شایعه؛ آیا ترکیه هندوانه کشت نمیکند چون آببر است؟
🔹️ مدتی است که برخی از رسانههای وابسته به مدیران ناکارآمد حوزه آب در تلاش هستند تا تمام مشکلات مدیریت آب را بر سر کشاورزی بیاندازند. این جریان کشت و صادرات اقلام صیفی و سبزیجات نظیر هندوانه و گوجهفرنگی را عامل بیآبی معرفی میکنند تا کسی بابت مدیریت غلطشان مؤاخذه نشوند.
🔹️ بر همین اساس چند سال است که در فضای مجازی به غلط گفته میشود که ترکیه تولید هندوانه را به دلیل آببر بودن ممنوع کرده است و در عوض این میوه را از ایران وارد میکند. حال آن که طبق آمار فائو این کشور در سال ۲۰۲۱ حدود ۳.۴ میلیون تن هندوانه تولید کرده است.
🔹️ علاوه بر نمودار بالا، جدول دیگری نشان میدهد که ایران و ترکیه در سال ۲۰۱۹ تقریبا به میزان مساوی، ۴ میلیون تن هندوانه تولید کردهاند.
⁉️ آیا وقت آن نرسیده است که مدیران آبی کشور به جای انداختن مشکلات بر گردن هندوانه، در مورد تبخیر بیش از ۷۰ درصد بارشهای کشور پاسخگو باشند؟
#بحران_مدیریت_آب
#آب_هست_اما_ول_است
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 گوشتهای بیکیفیت جمعآوری میشود
🔹️ایوب فصاحت مدیرعامل سازمان میادین میوه و ترهبار شهرداری تهران گفت: "این گوشت بیکیفیت کاملا با تشخیص وزارت جهاد وارد کشور شده است. اگر دولت هفته آینده مشکل کیفیت گوشتهای وارداتی را حل نکند اجازه نمیدهیم این گوشتهای بیکیفیت وارد میادین ترهبار شوند."/ نود اقتصادی
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
⭕ غلات اوکراینی به جای کشورهای فقیر سر از کشورهای ثروتمند اروپایی درمیآورند
🔹️ به گزارش واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف به نقل از رویترز شرکت سنالیا، اپراتور بزرگترین پایانه صادراتی غلات فرانسه برای بارگزاری ۴.۶ میلیون تن غلات تا ۳۰ ژوئن ( ۹ تیر ۱۴۰۲) هدف گذاری کرده است. این شرکت تقاضای چین و اختلال ترانزیت غلات دریای سیاه که ناشی از جنگ بوده را پشتیبانی میکرده است.
🖋 با توجه به پیشبینیهای قبلی سندیکای ملی کشاورزی فرانسه که احتمال کاهش ۲۰ تا ۳۰ درصدی تولید غلات را به دلیل خشکسالی ذکر کرده بوده، قاعدتا باید منبع این صادرات اضافی را در اوکراین جستجو کرد. این موضوع تاییدی بر حرفهای پیشین روسیه و ترکیه است که کشورهای اروپایی و ثروتمند تبدیل به مقصد غلات خروجی از کریدور غلات شدهاند و این غلات باید به کشورهای فقیر نظیر کشورهای فقیر آمریکایی برسد.
#امنیت_غذایی
#از_دنیا_چه_خبر
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 خسارات وارده به بخش کشاورزی ترکیه
🔹️ زلزله اخیر ترکیه در برخی از نقاط لایههای خاک را عمیقا تخریب کرده و باغات و زمینها را تخریب کرده است.
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
⭕ کود یارانهای افزایش قیمت نخواهد داشت
🔹️ حمید رسولی، مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی اعلام کرد: "برنامهای برای افزایش قیمت کودهای یارانهای در سال ۱۴۰۲ نداریم."
🔹️وی گفت: "در سال جاری قیمت کودهای یارانهای را نهتنها افزایش ندادیم بلکه قیمتها به طور میانگین ۴۵ درصد هم کاهش یافت."
🔹️رسولی تصریح کرد: "نخستین پروژه کشت قراردادی گندم در سال گذشته با مجریگری شرکت بازرگانی دولتی ایران در سطح ۲۵۰ هزار هکتار اجرا شد و ما ۱۰۰ درصد کودهای فسفاته و پتاسه مورد نیاز آن پروژه را به میزان ۷۰ هزار تن تأمین کردیم."
#نهاده_های_کشاورزی
#کشت_دیم
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
⭕️ گردهافشانی هوشمندانه ونوس حشرهخوار
🔹️ ونوس حشرهخوار بومی مرزمینهایمرطوب سواحل شرقی کشور آمریکا است. این گیاه برای آنکه اشتباها حشرات مفیدی که برای او گرده افشانی میکنند را نخورد، گل خود را در ارتفاع یا بخش دورتر از دهانههای گرسنه خود میسازد.
🔹️ زنبورهای عسل و برخی از سوسکها کار گرده افشانی را برای ونوس انجام میدهند. در نهایت بذرهای سیاهرنگ و براقی حاصل میشود.
#از_دنیا_چه_خبر
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 پرورش میگو گزینهای مناسب جهت درآمدزایی
🔹️ اگر قصد ایجاد کسب و کار در طول سواحل دریایی دارید، پرورش میگو یکی از اقتصادیترین شغلهای تولیدی است. میگو یکی از پرتقاضاترین محصولات غذایی صادراتی ایرانمحسوب میشود.
🔹️ سواحل جنوبی کشور نیازمند توسعه روستایی و افزایش تولیدات کشاورزی است. این مهم با تسهیل دسترسی به آب دریا، زمین ارزان و زیرساختهای صادراتی فراهم میشود.
#صادرات_محصولات_کشاورزی
#توسعه_روستایی
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 رایزنی وزیر جهاد کشاورزی در قزاقستان
🔹 موضوعات گفتگوی هیئت وزارت جهاد کشاورزی در زمینه توسعه مکانیزاسیون، تصفیه آب شور، توسعه صنایع غذایی، واردات گوشت گرم از قزاقستان و کشت فراسرزمینی بوده است.
سید جواد ساداتینژاد وزیر جهاد کشاورزی گفت: "شرکت بازرگانی دولتی ایران از ابتدای فصل کشت در ایران تاکنون یک میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار کشاورزی قراردادی برای محصول گندم انجام داده است و میتواند با شرکت قزاقستانی برای کشاورزی قراردادیِ نیابتی در قزاقستان همکاری کند."
🖋 با توجه به تحریمهای روسیه و مشکلات پیش روی فروش و حمل غلات این کشور، ایران میتواند با بهرهگیری از ظرفیت مناسب تولید غلات در روسیه و قزاقستان و دسترسی مناسب در مسیر کریدور شمال-جنوب تامین کننده گندم برای کشورهای غرب آسیا، شرق آسیا و شرق آفریقا باشد
#کریدور_شمال_جنوب
#چشم_انداز_هاب_غذایی
#کشت_فراسرزمینی
#دیپلماسی_غذایی
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods
⭕️ اعتراض کشاورزان علیه قوانین محدودکننده سموم
🔹️ به گزارش واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف، مدتی است کشاورزان چغندرکار فرانسوی علیه قوانین محدودکننده برای استفاده از سموم اعتراض و تظاهرات گستردهای دارند.
🔹️ اعتراض این کشاورزان به ممنوعیت استفاده از سم نئونیکوتینوئد است که علاوه بر خطر خسارت توسط آفات و کاهش محصول، میتواند موجب مسمومیت زنبورهای عسل و تشکیل کلونی آنها میشود.
🔹️ وزیر کشاورزی فرانسه به چغندرکاران قول داده است در صورت خسارت دیدن کشاورزان از ویروس زرد که توسط آفات منتقل میشود، به آنها غرامت پرداخت کند.
🔹️ گروههای محیطزیستی برای حفظ حشرات گروهافشان از اعمال این محدودیتها حمایت میکنند.
🖋 آمریکا در زمان اوباما، استفاده از این سموم را تنها در پناهگاههای حیات وحش ممنوع کرد ولی ترامپ این قانون را لغو کرد. این نوع از حشرهکشهای در آمریکا مجوز دارند، با این حال پس از یک دوره نسبتا طولانی نسبت به اثرات بلند مدت آنها تحقیقات و تصمیمگیری میشود.
#دیگران_چه_می_کنند
#تنوع_زیستی
#از_دنیا_چه_خبر
📢 کانال واحد امنیت غذایی مؤسسه مصاف
🆔 @masaf_foods