📝 سخن گفتن امام معصوم به زبان تُرکی
◀️ بر اساس روایات، ائمه معصومین علیهم السلام توانایی سخن گفتن به زبان های دیگر را داشته اند و در خصوص مکالمات آنها به زبان های غیر عربی نیز روایات متعددی به دست ما رسیده است.
✅ اما یکی از جالب ترین این روایات داستان مکالمه امام هادی علیه السلام با یک تُرک زبان است:
✔️ ابوهاشم جعفری می گوید در مدینه بودم زمانی که "بغا" در زمان متوکل عباسی از آنجا می گذشت. امام هادی علیه السلام فرمودند: برویم و گروه "بغا" را ببینیم.
پس خارج شدیم و به تماشا ایستادیم. گروه از مقابل ما عبور می کرد و یک تُرک از مقابل ما می گذشت.
امام هادی علیه السلام به زبان تُرکی با او صحبت کرد. آن شخص از اسبش پایین آمد و سُم اسب امام را بوسید.
ابوهاشم می گوید: آن شخص را قسم دادم که امام به شما چه فرمود؟
پاسخ داد: آیا او پیامبر است؟!
گفتم نه پیامبر نیست.
مرد تُرک زبان گفت: او من را به نامی صدا زد که در کودکی من را به آن اسم میخواندند و هیچکس از این نام (در اینجا) با خبر نبود!
📚 اعلام الوری بأعلام الهدی شیخ طبرسی ج2 ص117، بحار الانوار ج50 ص 124 و ده ها کتب دیگر
#سخن_معصوم_به_زبان_دیگر #امام_هادی علیه السلام #زبان_ترکی
🌐واحد ادیان، فرق و قومیت های جنبش مصاف (افق)
✅ @masaf_ofogh
⁉️ #شبهه
◀️ اگر ولی در عربی به معنای سرپرست باشد پس معنای عبارت ((اشهد ان علی ولی الله)) یعنی امیرالمومنین علیه السلام سرپرست بر خداست؟!
✅ #پاسخ
برای پاسخ به این #سوال ابتدا باید دانست در ادبیات چند نوع اضافه وجود دارد.
برای مثال گاهی در زبان فارسی میگوییم ((کیف سعید)) در اینجا منظور این است که سعید مالک آن کیف است اما گاهی میگوییم ((دستبند طلا)) و در اینجا هرچند اضافه وجود دارد اما به این معنا نیست که طلا مالک آن دستبند است بلکه به این معنا است که جنس آن دستبند از طلا است زیرا در اینجا نوع اضافه، اضافه بیانی است.
و یا اگر مثلا بگوییم ((پدر من)) به این معنی نیست که من مالک پدرم هستم!
در زبان عربی نیز چنین وضعیتی وجود دارد برای روشن شدن موضوع به این دو عبارت توجه کنید:
((محمد رسول الله – علی ولی الله))
در اینجا هر دو عبارت مضاف و مضاف الیه هستند و اگر بنا بر این باشد که ترجمه عبارت علی ولی الله بشود: علی سرپرست ◀️بر▶️ خداست، پس محمد رسول الله نیز باید ترجمه شود: محمد فرستاده ◀️بر▶️ خداست!
در حالی که اگر در ترجمه دو عبارت فوق بجای عبارت (بر) از عبارت ◀️از▶️ استفاده شود، معنا صحیح می شود. (پاراگراف بالا را دوباره با تغییر عباراتی که گفته شد بخوانید!)
حال دلیل این تغییر در معنا چیست❓
در ادبیات عرب زمانی که از مضاف و مضاف الیه استفاده می شود همیشه یک حرف جر در تقدیر آن وجود دارد مثلا اگر گفته می شود (غلام عمرو) در واقع عبارت آن (غلام لعمرو) هست یعنی غلامی که برای عمرو است و اگر گفته می شود صلاة النهار یعنی (صلاة فی النهار) به این معنا که آن نماز در ظهر خوانده می شود چرا که حرف در تقدیر در این عبارت (فی) است.در عبارت ((اشهد ان علی ولی الله)) نیز بین (ولی) و (الله) حرف جر (من) در تقدیر است پس یعنی ❇️شهادت می دهم که علی سرپرست از جانب خداست❇️ و در نتیجه دقیقا با همین ترجمه ولی به عنوان سرپرست، این عبارت ترجمه کاملا صحیح و دقیقی خواهد داشت.
#ولی_الله
🌐واحد ادیان،فرق وقومیت های جنبش مصاف (افق)
✅ @masaf_ofogh
تشنه شد.
🔻میدانست در اینجا چقدر مردم دشمن اهل بیت هستند. اینقدر که نام کسی علی و حسن و حسین نبود. نام ها همه معاویه بود و یزید و ولید...
دید مردی از اهالی آنجا مقابل منزلش نشسته
از او آب طلب کرد
مرد فریاد زد: حسن! برایش آب بیاور
با تعجب پرسید: نام فرزندت را حسن گذاشته ای؟
پاسخ داد: من نام فرزندانم را حسن و حسین گذاشته ام
مرد تشنه با خودش گفت این بهترین انسانی است که در شام زندگی می کند...
♦️ مرد شامی ادامه داد: مردم در اینجا نام خلفای خدا را بر فرزندانشان می گذارند و بعد از آن دیگر نمی توانند به فرزندانشان فحاشی کرده یا آنها را لعن کنند. من هدفم از این که نام آنها را حسن و حسین گذاشتم تنها این بود که وقتی به فرزندانم بد دهنی میکنم، دشمنان خدا را هم لعن کرده باشم...
📚 برگرفته از کتاب معجم الأدباء ج۴ ص۲۲۲
اسامی اهل بیت (علیهم السلام) را بر فرزندانمان بگذاریم و آنها را بیشتر تکریم کنیم
🌐 واحد ادیان، فرق و قومیت های مصاف
✅ @masaf_ofogh
#به_زبان_ساده
🔸اگر من یکبار بگویم فقط A را دوست دارم
بار دیگر بگویم فقط B را دوست دارم
🔻یا دروغ میگویم، یا A همان B است
🔅 خداوند میفرماید اجر پیامبر ((فقط حرکت به سوی خداوند)) است
💠قُلْ مَا أَسْأَلُكُمْ عَلَيْهِ مِنْ أَجْرٍ إِلَّا مَنْ شَاءَ أَنْ يَتَّخِذَ إِلَى رَبِّهِ سَبِيلًا - 📚فرقان57
🔅 بار دیگر میفرماید اجر پیامبر ((فقط مودت به اهل بیت)) است
💠قُلْ لَا أَسْأَلُكُمْ عَلَيْهِ أَجْرًا إِلَّا الْمَوَدَّةَ فِي الْقُرْبَى 📚 شوری 23
✅ خداوند صادق است پس ((حرکت به سوی خداوند)) همان ((مودت به اهل بیت علیهم السلام)) است
🌐 واحد ادیان، فرق و قومیت های جنبش مصاف (افق)
✅ @masaf_ofogh
🔺 #اعترافات تکان دهنده محقق، مورخ و عالم #عربستان #سعودی در خصوص #شیعیان
❇️ خوشا بحال شیعیان
🔸 #شیعه حق دارد در روز قیامت #افتخار کند و به #امیرالمومنین و #حضرت_زهرا (سلام الله علیهما) بگوید:
بخاطر محبت شما اذیت شدیم و سختی های فراوان و آوارگی کشیدیم...
🔸آنها در روز #قیامت بخاطر حب #منافقین و #سرکشان و دعوت کنندگان به دوزخ شرمسار نمی شوند!
هرگز...
در کارنامه شیعیان #محبت_به_ظالمین وجود ندارد!
اما در قیامت در صحیفه اعمال ما محبت منافقین و ظالمین وجود دارد!
📝حسن فرحان المالکی
📱لینک مطلب مورد نظر در سایت ایشان:
https://almaliky.org/subject.php?id=40
🌐 واحد ادیان، فرق و قومیت های جنبش مصاف (افق)
✅ @masaf_ofogh
⁉️ #شبهه
◀️ آیا این مطلب صحیح است که #عرب ها برای توهین به #ایرانی ها اسم #پارس را که صدای یک حیوان است بر روی آنها گذاشتند؟
✅ #پاسخ
1️⃣ اصلا مگر در عربی حرف (پ) وجود دارد که عرب ها بخواهند از آن استفاده کنند؟!
2️⃣ اصلا مگر عرب به صدای سگ، پارس کردن می گوید که بخواهد برای تحقیر دیگران از آن استفاده کند؟!
3️⃣ اصلا عرب ها خودشان به (قوم پارس) میگویند (قوم فارس) پس چگونه ممکن است عبارتی را بدون استعمال توسط خودشان برای دیگران وضع و استفاده کنند!!!
🌐 واحد ادیان، فرق و قومیت های مصاف (افق)
✅ @masaf_ofogh
⁉️ #شبهه
◀️ چگونه ما میگوییم برخی از افراد در هنگام ظهور به ملاقات امام زمان (عجل الله تعالی فرجه) مشرف می شوند در حالی که در روایات آمده است هرکسی ادعای مشاهده امام در زمان غیبت را داشته باشد دروغ گو است؟
✅ #پاسخ
روایتی که در این خصوص وجود دارد توقیع حضرت به علی بن محمد سمری، آخرین نائب ایشان در عصر غیبت است که در آن میفرماید:
((وسيأتي شيعتي من يدعي المشاهدة ، ألا فمن ادعى المشاهدة قبل خروج السفياني والصيحة فهو كاذب مفتر))
ترجمه: چه بسا از شیعیان من ادعای مشاهده داشته باشند، آگاه باشید هرکس قبل از خروج سفیانی و صیحه آسمانی چنین ادعایی کند پس او دروغگو و تهمت زننده است
📚 كمال الدين وتمام النعمة - الشيخ الصدوق - ص 516 ، الغيبة - الشيخ الطوسي - ص 395
باید توجه کرد که عبارت استفاده شده در این روایت ادعا بر ◀️مشاهده▶️ می باشد. این عبارت بر وزن (مفاعلة) استفاده شده است که طبق آن دو طرف در امری مشترک هستند. برای مثال زمانی که گفته می شود (مناظره) یعنی دو طرف در ارائه نظر خود مشارکت داشته باشند.
پس در نتیجه معنای دقیق این روایت یعنی اگر ◀️کسی ادعا کند که او با امام زمان عجل الله تعالی فرجه توانایی ارتباط برقرار کردن دو طرفه داشته باشد▶️ که این معنا جدای از این است که بگوییم خود امام اراده کند و شخصی را ببیند و یا مطلبی را با او درمیان بگذارد.
به عبارت دیگر آنچه در خصوص ملاقات برخی نقل شده است، اراده دیدن با خود امام بوده و شخص مقابل هیچ اراده ای برای زمان و مکان و مدت ملاقات و تعداد دفعات ملاقات و... ندارد و نمی تواند ادعا کند که من فلان روز حضرت را میبینم یا میخواهم فلان روز با او صحبت کنم چرا که این حالت معنای مشاهده را می دهد.
پس اگر کسی ادعا کند هر زمان بخواهد می تواند به ملاقات امام در زمان غیبت مشرف شود و یا این که ملاقات خود را میتواند تکرار کند و ... بر اساس این روایت دروغ می گوید زیرا چنین چیزی امکان پذیر نیست.
🌐 واحد ادیان، فرق و قومیت های مصاف (افق)
✅ @masaf_ofogh
⁉️ #شبهه
موضوع #سوال
◀️ جواز پوشیدن لباس آستین کوتاه برای زنان در روایات
لطفا به این متن پاسخ بدهید:
در خبرها آمده که حراستِ یکی از شهرداریهای کشور، طیّ ابلاغیۀ رسمی، به رانندگان آژانس اخطار کرده که چنانچه در محلّ کار خود از لباس آستین کوتاه (که آن را مغایر شئونات اسلامی دانسته) استفاده نمایند از فعالیّتشان جلوگیری شده و اخراج خواهند شد. این در حالی است که امام جعفر صادق در یکی از دو روایتی که از وی در تفسیر آیۀ "ولا یبدین زینتهنّ إلا ما ظهر منها" که مربوط به مواضع جایز الکشفِ زنان! است وارد شده، پوشش ذراعان یعنی ساعد را لازم ندانسته و در واقع لباس آستین کوتاه را، حتّی برای زنان نیز روا میشمارد:
روایت اول- عن أبیعبدالله فی قوله جلّ ثناؤه "الا ما ظهر منها" قال: الوجه والذراعان (مستدرک الوسائل ش 16701 ، حجاب شرعی در عصر پیامبر ص 681).
#پاسخ
t.me/masaf_ofogh
✅ برای این موضوع چند پاسخ وجود دارد که به تفکیک عرض می شود:
1️⃣ این روایت در کتاب ((مستدرک الوسائل)) به نقل از کتاب ((مکارم الاخلاق)) و در آنجا از ((المحاسن برقی)) نقل شده است. فلذا اولین مصدر این روایت کتاب المحاسن برقی است اما در کتاب المحاسن که به دست ما رسیده است اصلا چنین روایتی یافت نشد. البته کتاب المحاسن بصورت کامل به دست ما نرسیده اما عدم وجود این روایت در کتاب فعلی باعث می شود بررسی روایات و سند روایت امکان پذیر نباشد چرا که دو کتاب ناقل از المحاسن نیز سندی برای آن ذکر نکرده اند!*
2️⃣ احدی از فقها و علمای شیعه در طول تاریخ به این روایت برای حکم حجاب و محدوده ان استناد نکرده است!
3️⃣ احتمال تغییر عبارت (الوجه والکفان - یعنی جواز نپوشاندن صورت و دو کف دست) به (الوجه والذراعان - یعنی جواز نپوشاندن صورت و دو ساعد) وجود دارد چنان که آیت الله مکارم شیرازی در درس خود ذیل احکام نظر میفرماید:
این روایت مرسل است چرا که نویسنده کتاب المحاسن زمان امام صادق علیه السلام را درک نکرده است... و یقینا عبارت والذراعان یا اشتباه از راوی است و یا نساخ کتاب چرا که احدی از علمای شیعه یا اهل سنت چنین حکمی در مورد حجاب صادر نکرده است و احتمالا عبارت اصلی (الوجه والذراعان) بوده است و در نقل اشتباه رخ داده است.
لینک مطلب در سایت ایشان:
http://yon.ir/UgTjN
4️⃣ مطلبی که امکان وقوع تصحیف و تغییر عبارت (الوجه والکفان) به (الوجه والذراعان) را اثبات می کند این است که اتفاقا چنین تصحیفی در موضوعی دیگر در کتب روایی صورت گرفته و در کتاب المصنف ابن ابی شیبه با تحقیق محمد عوامه ج2 ص 187 در پاورقی حدیث شماره 1694 در خصوص موضع تیمم، محقق می گوید (الوجه والکفان ... الوجه والذراعان هکذا فی النسخ) که این نشان دهنده امکان تصحیف عبارت (الکفان) به (الذراعان) را نشان می دهد چرا که در نسخ مختلف در موضوع تیمم همین عبارت با اختلاف نقل شده است.
* واحد ادیان، فرق و قومیت های جنبش مصاف آماده است در صورت یافتن این روایت در مصدر اصلی که کتاب المحاسن برقی است و یا یافتن سند آن در هر کتابی از کتب شیعه آدرس روایت و یا سند آن را منتشر کند.
🌐 واحد ادیان، فرق و قومیت های مصاف (افق)
✅ @masaf_ofogh