#پزشکیان
#حامیان_پزشکیان
✳️ با نقشه خاتمی؛ پزشکیان
هرگز رئیس جمهور نمی شد.
🔹آقای پزشکیان پس از پیروزی در انتخابات گفت:
🔻"قدردان وسعت نظر و گرهگشای مقام معظم رهبری هستم که در این انتخابات عرصه را برای مشارکت و رقابت و سلامت و نقشآفرینی بیشتر گشودند.
🔻اینکه رای ها درست خوانده شد به لطف مقام معظم رهبری بود. این هدایتی بود که رهبری داشتند، اگر به خاطر ایشان نبود، فکر نکنم اسم ما از این صندوق ها بیرون می آمد".
🔹در این که رهبری، پاسدار رای مردم و سلامت انتخابات هستند، تردیدی نیست. اما جفا و کم لظفی است که القا شود متولیان انتخابات، امانتدار رای مردم نیستند. در سلامت انتخابات همین بس که بارها نامزدهای رقیب هم، در عین ناباوری پیروز شده اند و نتیجه، در موارد متعدد قابل پیش بینی نبوده است.
🔹البته نگرانی آقای پزشکیان، یک ما به ازای واقعی دارد و آن کسانی مانند خاتمی هستند که سال ۱۳۸۸، هماهنگ با نقشه آمریکا و انگلیس و اسرائیل، در مقابل ۲۴/۵ رای میلیون اکثریت ملت، سر به آشوب گذاشتند، و کشور را گرفتار دو دستگی و سپس تحریم های گسترده دشمنانی کردند که از دیدن دودستگی، جرئت پیدا کرده بودند.
🔹آقای پزشکیان طی سه روز گذشته، دو بار با خاتمی ملاقات کرد، یعنی همان کسی که اگر بازیگری او و موسوی در نقشه آمریکایی- صهیونیستی پیش می رفت، نه اثری از امنیت و ثبات کشور باقی مانده بود و نه انتخابات، که آقای پزشکیان یا هر کس دیگر بخواهد انتخاب شود.
🔹خیرخواهانه باید به آقای پزشکیان یادآور شد که امثال خاتمی به شهادت گذشته شان، خیر خواه او و هیچ کس دیگری نیستند. بنابراین باید فاصله ایمنی لازم را با آنها حفظ کرد. و این جدای از این نکته مهم است که رئیس جمهور در مراوداتش نباید خود را وامدار کسی یا کسانی نشان بدهد. رئیس جمهور فقط وامدار مردم و نظام است.
@IMANI_mohammad
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#محمدرضاقربانی
#کانال_مطالب_تحلیلی در #ایتا 👇
🆔 eitaa.com/mrgh110
#کانال_مطالب_تحلیلی در #تلگرام 👇
🆔 https://t.me/mrgh110
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#دستاورد
#دولت_سیزدهم
#دستاوردهای_دولت_سیزدهم
#دستاوردهای_اقتصادی_دولت_سیزدهم
✅ تبیین دستاورد های اقتصادی دولت
#شهید_رئیسی
#رشد_تولید_ناخالص_داخلی
گوینده : امیر حسین حیدری فرشته
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#محمدرضاقربانی
#کانال_مطالب_تحلیلی در #ایتا 👇
🆔 eitaa.com/mrgh110
#کانال_مطالب_تحلیلی در #تلگرام 👇
🆔 https://t.me/mrgh110
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
#رئیسی
#پزشکیان
#شهید_جمهور
#شهید_خدمت
✳️ پیام آیت الله سید ابراهیم #رئیسی از بهشت به مسعود #پزشکیان
🔻رئیس جمهور جدید سلام/ خواستم بگویم خیالت راحت باشد...
▫️خزانه کشور دیگر خالی نیست،
▫️انبارها و سیلوها و ذخایر استراتژیک کشور را برایت پر کردم،
▫️اکثر بدهی ۶۰۰ هزار میلیارد تومانی دولت قبل را تسویه کردم،
▫️آب شیرین کن و لوله های انتقال آب به سیستان و بلوچستان و استان های مرکزی ایران را برایت ساختم،
▫️مشکل آب اهواز و شهرکرد را بر طرف کردم،
▫️تورم ۶۰ درصدی را به ۴۰ درصد رساندم،
▫️نرخ رشد نقدینگی کشور را به طرز محسوسی برایت کاهش دادم،
▫️طرح های ورزشی و درمانی که بیش از ۲۰ سال معطل بود را برایت به بهره برداری رساندم،
▫️روزانه ۷۰۰ نفر از مردمت، برای ضعف مدیریت سلامت و دیپلماسی، نمی میرند،
▫️پروژه توسعه فیبر نوری برای افزایش سرعت اینترنت در کشور را به راه انداختم،
▫️ذخایر ژنتیکی دام کشور را که در معرض فروش و نابودی بود، حفظ کردم،
▫️صدها کلیومتر راه آهن معطل مانده را به بهره برداری رساندم،
▫️فرآیند ساخت دومیلیون و ششصد هزار واحد مسکونی برای مردم را آغاز کردم،
▫️کارخانه های بزرگ و استراتژیک کشور مانند آذرآب و هپکو و ماشین سازی تبریز و صدها کارخانه کوچک و بزرگ دیگر را احیا کردم،
▫️روابط با عربستان و کشورهای اطراف خلیج فارس را برایت سامان دادم،
▫️برای توسعه تجارت، عضو سازمان های بریکس و شانگهای شدم،
▫️مسأله رتبه بندی معلمان را تا حد زیادی برایت حل کردم،
▫️سامانه دریافت الکترونیکی مجوزها را برایت راه اندازی کردم و امضاهای طلایی و رانت را از بین بردم،
▫️یارانه مردم را از ۴۵ هزار تومان به ۴۵۰ هزار تومان تغییر دادم،
▫️مسأله قطعی برق صنایع را تقریبا به طور کامل رفع کردم،
▫️ماهواره های ساخته شده به دست جوانان نخبه که سالها خاک میخورد را به فضا فرستادم،
و...
▫️همه این کارها و هزاران کار دیگر را کردم، در حالیکه دولتی را تحویل گرفتم که تمام شاخص های فلاکت و ضعف مدیریت در آن به حد اعلا رسیده بود. این را میتوانی در اولین جلسه من با هیأت دولت قبل ببینی.
▫️حالا تو هستی و درد ملت. حواست باشد، من انتظار مردم ایران از یک رئیس جمهور را خیلی بالا بردم...
▫️من به جای نشستن در دفترم، توی کپرهای تاریک و چادرهای عشایر نشستم.
▫️به جای واکس، کفشهایم را با گِلِ سیلاب سیستان و بلوچستان آراستم.
▫️به جای گرفتن جشن تولد در هواپیما، با کودکان یتیم همسُفره شدم.
▫️من رکورددار سفر با هلیکوپتر برای رفع مشکلات مردم به نقاط مختلف کشور، در بین مسئولین ایران هستم.
▫️من حواسم به صبح های جمعه بود و به جای ریشخند کردن مردمم، جمعه هایم را به جای خانواده، در کنار مردم دردمند کشورم بودم.
▫️من در راه اعتلای ایران عزیز، جانم را فدا کردم.
تو چه خواهی کرد؟!
👤 ابراهیم رئیسی
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#محمدرضاقربانی
#کانال_مطالب_تحلیلی در #ایتا 👇
🆔 eitaa.com/mrgh110
#کانال_مطالب_تحلیلی در #تلگرام 👇
🆔 https://t.me/mrgh110
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
#عادی_سازی
#پروژه_عادی_سازی
🔻 آغاز عادیسازی در عرصهی رسمی
🖊مهدی #جمشیدی
1⃣ در فتنهی سال هشتادوهشت، رهبر انقلاب اصرار کردند که محمد خاتمی از جریان فتنه، فاصله بگیرد و اعلام برائت کند. این خواستهی حداقلی، هیچگاه با پاسخ مثبت از سوی خاتمی مواجه نشد تا اینک که سالها از آن واقعه گذشته است. خاتمی، هرگز حاضر نشد از فتنهای که در اصل و اساس، معطوف به انهدام نهاد ولایت فقیه و تضعیف شخص رهبر انقلاب بود، اعلام برائت کند، بلکه تا پایان در کنار میرحسین موسوی و مهدی کروبی ماند. در این سالها نیز او به هر بهانه، در برابر انقلاب، صفآرایی کرده و آن را به چالش کشیده است. آخرین آنها، حمایت وی از اغتشاش بود. ازاینرو، رهبر انقلاب نهفقط او را به دیدار نپذیرفتند، بلکه حتی به نامههای او نیز پاسخ ندادند. او همچنان، جزو سران فتنه است و به تعبیر رهبر انقلاب، فتنه و فتنهگران نیز، «خط قرمز نظام» هستند.
2⃣ با این حال، متأسفانه پزشکیان، هم در انتخابات از خاتمی نام برد و هم دیروز با وی دیدار داشته است. او به عنوان «رئیسجمهور»، با یکی از سران فتنه، ملاقات داشته و بدین جهت، «خط قرمز نظام» را زیر پا نهاده است. اکنون چه کسی باید گریبان وی را بگیرد و از او توضیح بخواهد که چرا التزام عملی خویش به ولایت فقیه را مخدوش کرده است؟! مگر وی در تبلیغات انتخاباتی، بارها از مقام معظم رهبری نام نیاورد و به سیاستهای کلی نظام، اشاره نکرد؟!
3⃣ پیش از این نوشته بودم که پزشکیان، «کاتالیزور عادیسازی» است و میخواهد طرحهای ناتمام اصلاحطلبان را به اجرا درآورد. او در سایهی آنها نشسته و ارادهاش، مشروط به آنهاست. ملاقات با خاتمی، یکی از گامهای وی در راستای عادیسازی است. عادیسازی یعنی درهمشکستن خطوط قرمز انقلاب و زدودن ارزشهای انقلابی. او در سیاست خارجی و اقتصاد و فرهنگ، تابع و مطیع دولتهای اصلاح و اعتدال است و افزودهای ندارد. ازاینرو، ساختارشکنیهای این دو دولت را ادامه خواهد داد. سعید حجاریان، نام این «ساختارشکنیها» را «عادیسازی» گذاشته است تا به این واسطه، وضع انقلابی را نامطلوب و استثنائی و نابهنجار نشان بدهد. پس از سه سال آرامش و اطمینان در دولت شهید رئیسی، دوباره نزاع بر سر امتداد خط اصیل انقلاب آغاز خواهد شد و استحالهی انقلاب به مسألهی بالفعل تبدیل خواهد شد.
https://eitaa.com/sedgh_mahdijamshidi
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#محمدرضاقربانی
#کانال_مطالب_تحلیلی در #ایتا 👇
🆔 eitaa.com/mrgh110
#کانال_مطالب_تحلیلی در #تلگرام 👇
🆔 https://t.me/mrgh110
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
#انتخابات۱۴۰۳
#انتخابات_ریاست_جمهوری
#انتخابات_چهاردهم_ریاست_جمهوری
✳️ چند نکته درباره انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم
1⃣ انتخاب دکترپزشکیان رابه تمام کسانی که به اورای دادندتبریک میگویم. درمرام ماجزاین نیست که رقیب راتکریم کنیم ونظرمتفاوتش را محترم بشماریم.حتی اگربعضی ازرقبای مااینطور عمل نکرده باشندومثل سال 88 بدون هیچ سندی ادعای تقلب کرده باشند،اخلاق و منش ماحکم میکندطوردیگری رفتارکنیم وبه همه کسانی که درانتخابات مثل مافکرنکردند تبریک بگوییم. من باهمه وجودمعتقدم بسیاری از 16 میلیون رای دهنده به پزشکیان اگر بیشترازمادلشان برای اسلام وایران نسوزد، قطعاکمترازمادغدغه ندارنداماسلیقه و تشخیص شان متفاوت است.
2⃣ این انتخابات ازیک جهت بی نظیربود؛از این بعدکه هرفردمنصفی که شایدهنوزهم درباره سلامت انتخابات تردیدداشت،حالابهتر فهمیدکه جمهوری اسلامی ازتک تک آرای مردمش حفاظت می کند،حتی اگرفاصله رای پزشکیان باجلیلی کمتراز 3 میلیون باشد.
علاوه برآن،جمهوریت نظام ما که درسایه ی ولایت فقیه معناپیدامی کند حتی حاضرنیست مشارکت 49.8 درصدی را50 درصداعلام کند! این صداقت وسلامت درانتخابات رااگرکسی هنوزهم متوجه نمی شود،فقط درزمان فقدان چنین نعمتی قدرآن راخواهددانست.
3⃣ باانتشارآماررای های جلیلی و چپزشکیان به تفکیک هراستان،نتیجه جالبی به دست آمد. اینکه طرفین تقریبابه صورت برابرفاتح استانها شده اند(در16 استان پزشکیان رای اول را آورده ودر15 استان جلیلی) امابه خاطررای قومیتی پررنگ در۴ استان اردبیل،آذربایجان شرقی،آذربایجان غربی وکردستان،پزشکیان توانست بافاصله کمتراز ۳ میلیون رای رئیس جمهور شود.
نکته جالب اینجاست که فاصله رای پزشکیان باجلیلی فقط درهمین 4 استان 2 میلیون و 956 هزاررای بوده وفاصله کل آرای اوباجلیلی درتمام 31 استان نیزحدود 2 میلیون و 850 هزاررای بوده است! یعنی مزیت اصلی وتمام کننده پزشکیان دراین انتخابات نه گفتمان یا رویکردسیاسی اویاحتی بعضی ازدوقطبی های سیاسی،فرهنگی بلکه رای قومیتی اودر 4 استان بوده که باعث شده دریک رقابت بسیار نزدیک، باهمان میزان رای بیشتردراستانهای شمال غربی،انتخابات رانیزببرد.
فهم این مساله ازاین جهت مهم است که اگربه این موضوع توجه نشود،دردام تحلیلهای تخیلی وغلطی خواهیم افتادکه باعث می شوداساسا صورت مساله وواقعیت انتخاباتی که گذشت را متوجه نشویم.این یعنی اگربه جای جلیلی هر فرددیگری نیزباپزشکیان رقابت می کرد، نمیتوانست برآرای قومیتی اوغلبه کند،ضمن اینکه شایدانتشار خبراردبیلی بودن مادرجلیلی و فیلمی که او به زبان آذری سخن می گوید نیز کمی در تلطیف این وضعیت کمک کرده باشد در حالی که بقیه نامزدهای رقیب پزشکیان فاقد همین مزیت (ترک بودن مادر) بودند.
4⃣ بعد از شمارش آرا، بعضی از هواداران آقای قالیباف، مدعی شدند اگر دور اول جلیلی به نفع قالیباف کنار میرفت، در دور دوم او میتوانست پزشکیان را شکست دهد. اما این تحلیل از چند جهت غلط است؛ اول اینکه بر اساس شاخص مقبولیت، جلیلی رای بیشتری داشت و طبیعتا باید در صحنه باقی می ماند و بعد از پایان دور اول نیز معلوم شد که رای او حدود سه برابر قالیباف بوده و از این جهت، شاید اگر برعکس بود و ایشان به نفع جلیلی کنار میرفت جلیلی میتوانست همان دور اول کار را تمام کند.
ثانیا؛ رای منفی بالای آقای قالیباف به خاطر موضوعات مختلف که در انتخابات اخیر مجلس در تهران نیز خود را نشان داده بود، نشان میداد که او در دور دوم نیز رقیب ساده تری برای پزشکیان بود. در واقع وقتی آقای قالیباف در انتخابات اخیر مجلس نتوانست در شهری که 12 سال شهردارش بود رای اول باشد، طبیعی بود که در کل کشور نیز نمی توانست رای اول را بیاورد و بدیهی است که در دوگانه قالیباف و پزشکیان نیز پزشکیان پیروز بود با این تفاوت که حتما رای قالیباف به اندازه جلیلی نیز نبود. ضمن اینکه برخلاف برخی نظرسازی ها، واقعیت نیز نشان داد تمام آرای جلیلی سیاسی و ایدئولوژیک نبود بلکه بخش زیادی از رای او شامل آرای خاکستری بود که در صورت کناره گیری او، به سبد دیگری منتقل نمیشد.
5⃣ اما جلیلی با افزایش رای ۴ میلیونی خود در سال ۹۲ به حدود ۱۴ میلیون در سال ۱۴۰۳ نشان داد که جدای از خلق یک سرمایه سیاسی اجتماعی جدید و فعال، توانسته با نوع جدیدی از سیاست ورزی که جنسش با گعده های سیاسی پشت پرده تفاوت دارد، حاصل یک دهه تلاش مستمرش در میدان را در صندوق های رای به رخ بکشد. او امروز با این میزان رای، بعد شهید رییسی که در سال ۹۶ با بیش از ۱۵ ملیون رای نفر دوم شد، دارنده بیشترین رای از سوی رقیب یک رئیس جمهور است.
جلیلی با این سرمایه سیاسی چه خواهد کرد؟ گذر زمان پاسخ را مشخص میکند...
@Sabeti ✅
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#محمدرضاقربانی
#کانال_مطالب_تحلیلی در #ایتا 👇
🆔 eitaa.com/mrgh110
#کانال_مطالب_تحلیلی در #تلگرام 👇
🆔 https://t.me/mrgh110
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
1_12473862802.mp3
7.72M
🔊 #فایل_ویژه
⭕ #ناگفته هایی از شکل گیری و شکست توطئه کودتای نافرجام #نقاب (نجات قیام ایران بزرگ)
🎙#استاد_مهدی_امینی
(رئیس اندیشکده راهبردی فتح)
📆۱۸ تیرماه سالروز کشف و خنثی سازی توطئه #کودتای_نظامی موسوم به نقاب
✅ کانال رسمی اندیشکده راهبردی فتح
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#محمدرضاقربانی
#کانال_مطالب_تحلیلی در #ایتا 👇
🆔 eitaa.com/mrgh110
#کانال_مطالب_تحلیلی در #تلگرام 👇
🆔 https://t.me/mrgh110
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
#مدیریت
#الگوی_مدیریت
✳️ دو الگوی مدیریتی پیشروی پزشکیان
برگزاری انتخابات برای انتخاب نهمین رئیسجمهور در کشورمان و تشکیل دولت چهاردهم، واجد معانی و آثار بسیاری است. بخشی از این معانی و آثار، حاصل است و برخی دیگر، میتواند در آینده پدیدار شود؛ بسته به این که رئیسجمهور و دولت جدید چه رویکردی را در پیش بگیرند.
1⃣ انتخابات در کشور ما در امنیت و آرامش کامل برگزار شد و این در حالی است که همین روزها، فرانسه، (نماد تاریخی دموکراسی غرب) همین روزها به بهانه انتخابات پارلمانی، دستخوش آشوب است. در آمریکا هم در حالی چند ماه بعد انتخابات برگزار میشود که انتخابات چهار سال قبل، به آشوب گسترده انجامید.
2⃣ جمهوری اسلامی در حالی در این ۴۵ سال، ۱۴ انتخابات ریاست جمهوری برگزار کرده، که از یکسو قدرتهای جهانی مصمم بودند کار او را ظرف سه تا شش ماه تمام کنند، و از سوی دیگر برخی تنگنظران سیاسی داخلی بدشان نمیآمد که اگر بتوانند، انتخابات را به تعطیلی بکشانند، یا از رونق بیندازند؛
شبیه روایتی که موسویخوئینیها درباره نگاه مرحوم هاشمی به انتخابات حداقلی و مخالفت قاطع رهبر انقلاب با آن موضع بیان میکند، و یا مخالفت برخی ناکامان انتخاباتهای مختلف با نتیجه آن، و همچنین خیز افراطیون مدعی اصلاحات برای تعطیلی انتخابات مجلس هفتم از طریق گروکشی و تهدید به استعفا در دولت و مجلس همسو.
در همه این موارد، رهبر انقلاب با قاطعیت تمام، از جمهوریت و اهمیت انتخابات و حاکمیت رای مردم دفاع کردند و اینگونه بود که دولتها و مجالسی با سلیقههای سیاسی کاملا متفاوت شکل گرفت.
3⃣ آقای پزشکیان پس از پیروزی در انتخابات گفت: «قدردان وسعت نظر و گرهگشایی مقام معظم رهبری هستم که عرصه را بر مشارکت و رقابت و سلامت نقش آفرینی بیشتر شهروندان و جریانهای سیاسی گشودند» و «اینکه رایها درست خوانده شد به لطف مقام معظم رهبری بود. این هدایتی بود که رهبری داشتند، اگر به خاطر ایشان نبود، فکر نکنم اسم ما از این صندوقها بیرون میآمد».
در این که رهبری، پاسدار رای مردم و سلامت انتخابات هستند، تردیدی نیست. اما کم لطفی است که تلقی یا تلقین شود متولیان انتخابات، امانتدار نیستند. دغدغه آقای پزشکیان، یک ما به ازای واقعی دارد و آن کسانی مانند خاتمی و موسوی و برخی افراطیون مدعی اصلاحات هستند که سال ۱۳۸۸، هماهنگ با نقشه آمریکا، انگلیس و اسرائیل، سر به آشوب گذاشتند.
آقای پزشکیان در حالی با ۱۶ میلیون و ۳۸۴ هزار رای (۲ میلیون و ۸۰۰ هزار رای بیشتر از آقای جلیلی) انتخاب شد که برخی مدعیان حمایت از وی، ۱۵ سال قبل با ادعای دروغین تقلب، زیر بار رای ۲۴/۵ میلیون نفری مردم (۱۱ میلیون رای، بیشتر از رقیب) نرفتند و کشور را به کام آشوب و بیثباتی کشاندند. پس از آن هم به تصریح گزارش مهر ماه ۱۳۸۸ روزنامه «لس آنجلس تایمز»، واسطههای برخی سران آشوب، به دولت اوباما مشورت دادند تا «تحریمهای فلجکننده» را علیه ملت ایران اعمال کند.
💢 ادامه مطلب 👇👇👇👇👇
4⃣ ملت و دولت ما، نه سر سوزنی به غرب بدهکاری دارند و نه به کسانی که میخواهند کشور را بدهکار دشمنان کنند. هیچ توجیهی ندارد که نان خود را سر سفره دولتهای غربی بگذاریم و با گردن کج منتظر باشیم تا به ما بگویند چه بکنیم و چه نکنیم. این فریبی بود که دولت برجام را به بیراهه کشاند.
زمانی که برجام منعقد شد، «جان ساورز» رئیس سازمان جاسوسی انگلیس مدعی شد «توافق اجازه میدهد تا ایران ظرف ۱۰- ۱۵ سال، به کشوری نرمال و میانهرو و کمتر تندرو تبدیل شود». میانهروی مطلوب انگلیس و آمریکا کدام است؟
آنها در اوج اجرای برجام، نه حتی اجازه دادند سفارت ما در لندن برای دریافت پول کارمندانش از ایران، یک حساب بانکی در لندن افتتاح کند و نه برای فرد معرفی شده از سوی دولت برای نمایندگی ایران در سازمان ملل (معاون دفتر روحانی) ویزا صادر کردند! پس منظورشان از میانهروی چیست؟!
آمریکا و انگلیس، ۷۱ سال قبل، حتی نخستوزیری کراواتی و سکولار به نام محمد مصدق را به عنوان سیاستمدار میانهرو در ایران به رسمیت نشناختند و او را با کودتا سرنگون کردند!
5⃣ همین روزها -در حالی که آقای پزشکیان در تبلیغات انتخاباتی، برای مذاکره و احیای برجام تمایل افراطی نشان داده بود- آمریکا و سه دولت اروپایی حاضر نشدهاند طبق عرف دیپلماتیک، و مانند دیگر کشور ها، انتخاب او را تبریک بگویند، بلکه رسانههای آنها ظرف چند هفته منتهی به انتخابات، سرگرم حمایت از گروهکهای ورشکسته تحریمی بودند و نهایتا هم سخنگویان آمریکایی چند بار با وقاحت گفتند انتخابات ایران را به رسمیت نمیشناسند.
آیا همین رویکرد خباثت آلود کافی نیست تا یک بار دیگر، دشمنان و دوستان ایران را بشناسیم و به تکرار عبرتهای دولت «برجام و دیگر هیچ» برنگردیم؟
6⃣ دو الگوی مدیریتی بیشتر، پیش روی رئیسجمهور و دولت جدید نیست و به ناچار باید در یکی از این دو مسیر قدم بردارند:
- رویکردی که باور داشت دوران مدیریت، فرصتی محدود و مغتنم برای خدمت به مردم و آرامش بخشیدن به کشور است و نه بردن اختلافات سیاسی به میان مردم و مایوس و عصبانی کردن آنها، و رویکرد دیگری که بنیان مدیریت را بر پشت هم اندازی، مسئولیت ناپذیری، فرافکنی، بهانهتراشی، پمپاژ دعواهای سیاسی به جامعه، دو قطبیسازی و استهلاک ظرفیتها گذاشته بود.
- رویکردی که در طول این چند دهه معتقد بود باید در داخل و خارج تولید قدرت کرد (خودکفایی بنزین، تولید سوخت ۲۰ درصد، احیای صادرات نفت بدون برجام، واردات واکسن، خودکفایی گندم، افزایش ظرفیتهای نیروگاهی، ساخت پالایشگاهها، توسعه شبکههای آب و گاز و حملونقل و ترانزیت و تجارت خارجی، و تولید قدرتمندترین تسلیحات) تا دشمنان یقین کنند حربههایشان کُند شده و بنابراین در مقابل اقتدار ملت ایران کوتاه بیایند؛
و رویکردی که میگفت منابع اقتدار و پیشرفت را واگذار کنیم و رشد اقتصادی عاریتی بخریم و اگر تاثیر معامله در کوتاهمدت تمام شد، منابع قدرت باقی مانده را واگذار کنیم!
7⃣ رویکرد دوم اگر ادامه مییافت، باید پس از خلع قدرت، برای سر بریده شدن رو به قبله میشدیم. هیچ انسان شرافتمندی باورش نمیشود، اما نشریه غربگرای مدعی اصلاحات، در اوج یاغیگری ترامپ، تصویر دیدار تحقیرآمیز او با رئیس جمهور صربستان را بهانه کرد و نوشت:
«از نگاه منتقدان، عکسی که ترامپ از مذاکرهکننده میپسندد، این است: همچون برّهای در مذبح و بردهای در مسلخ. آيا اقداماتي از این جنس را بايد مايه شرمساري دانست؟ فرض كنيم سياستمدار صرب همچون متهمي در اتاق بازجويي و حتي يك برده در مقابل همتاي آمريكايي خود نشسته؛ اگر منافع صربستان چنين اقتضايي كند، بايد این اقدام را تمسخر كرد يا عقلانيتي سياسي خواند؟»!
8⃣ دولتی میتواند خدمتگزار مردم باشد که پشت قباله احزاب و حلقههای غنیمتطلب نرفته باشد. دولتهایی که از سوی غنیمتطلبان محاصره شدند و خواص زیاده خواه توانستند با ادعای سرمایهگذاری در انتخابات و سهامداری پیشاپیش، رئیسجمهور را بدهکار کنند، نهتنها موفق به خدمتگزاری نشدند، بلکه اختلاف شدید موتلفان سیاسی، دولت را به بن بست و ناکارآمدی کشاند.
این نکته تعیینکننده است که رئیسجمهور، خود را وامدار هیچ گروهی نشناسد، در حلقههای بسته کانالیزه نشود و بتواند وزیران و معاونان را در تراز جمهوری اسلامی (و نه دولت اجارهای احزاب) بچیند.
از همین جاست که معلوم میشود دولت قرار است در مسیر خدمت باشد، یا نه. مشاوران باید متنوع باشند و زیر نظر رئیسجمهور تعریف شوند، نه به عنوان حلقهای بسته و حاکم بر رئیس دولت؛ چنان که رئیس دولت اصلاحات را تهدید میکردند اگر تمکین نکند، او را از قطار پیاده میکنند! حکایت اطرافیان ناهمدل، حکایت شتر کژتابی است که دلش جای دیگری بود و مجنون را به سمت لیلی نمیبرد.
💢ادامه مطلب 👇👇👇👇👇
9⃣ رئیس جمهور شهید، آیتالله رئیسی(ره)سه سال قبل در حالی سکان دولت را به دست گرفت که:
رئیس دولت قبل، وعده کرد همه تحریمها را یکجا لغو کند، اما دو برابر کرد؛
تورم را به ۶۰ درصد رساند و یک رکورد تازه ثبت کرد؛ ۴۸۰ هزار میلیارد تومان کسری بودجه و ۱۵۰۰ هزار میلیارد تومان بدهی به ارث گذاشت؛
ادعا کرد هم باید چرخ سانتریفیوژ بچرخد و هم چرخ اقتصاد، اما چرخ سانتریفیوژها و هشت هزار کارخانه را با هم از کار انداخت؛
ادعا کرد چنان مردم را سرشار از درآمد میکند که بینیاز از پول ناچیز یارانه باشند؛ اما قیمت بنزین را سه برابر کرد و نرخ ارز در دولت او تا ۹ برابر صعود کرد؛
بالغ بر ۳۰ میلیارد دلار ارز دولتی را با ندانمکاری و به شکل عمدتا رانتی توزیع کرد، و سپس وقتی خزانه خالی شد، ارز ۲۰ قلم کالا (از مجموع ۲۴ قلم) را حذف کرد؛
خزانه را چنان تهی کرد که دولت بعدی، چارهای جز حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی نداشت؛ چند نوبت ادعا کرد از رکود عبور کردیم، اما معدل رشد اقتصادی هشت ساله، تقریبا صفر (۶ دهم درصد) شد.
🔟 پیش از شهید رئیسی، کسی بر مسند بود که حامیانش گفتند «برجام تنها پروژه او بود و پس از آن که به بنبست خورد، او هم تمام شد و هیچ همت و تدبیری برای تغییر ریل نداشت».
دولتمردانی که گفتند «واکسن، سوهان قم نیست» و «بدون حل شدن مشکل برجام و FATF نمیشود واکسن وارد کرد».
مدیرانی که منطقشان «نمیشود» و «نمیتوانیم» بود، از کثافتکاری خواندن ساخت پالایشگاه، تا مخالفت با نیروگاهسازی، و «مزخرف» خواندن مسکن مهر یا خودکفایی گندم.
دولتی که با برجام، تولید برق هستهای را متوقف کرد، و با توافق پاریس، تولید برق در نیروگاهها با سوخت فسیلی را! شهید رئیسی، چنین میراثی را تحویل گرفت و توانست بسیاری از چالشها را مهار کند، یا از شتاب ویرانگر آنها بکاهد.
1⃣1⃣ آقای رئیسی، یک اقتصاد بیمار اورژانسی را تحویل گرفت و در احیا و پایدارسازی حال آن (از جمله کاهش ناترازیها، از درآمدهای ارزی و ریالی تا مصارف برق و آب و گاز و..) تا حدود بسیار زیادی موفق عمل کرد.
دولت آقای رئیسی یک میدان مین ترکیبی را تحویل گرفت و کوشید مینهای در حال انفجار را یکی یکی خنثی کند.
صادرات نفت در اواخر دولت دوازدهم به زیر ۳۰۰ هزار بشکه سقوط کرده بود و کسانی مانند رئیس سازمان برنامه و بودجه میگفتند حتی اجازه فروش حداقلی نفت در ازای دریافت غذا و دارو را هم نداریم و نمیتوانیم حقوق کارکنان دولت را بپردازیم.
دولت رئیسی در حالی تشکیل شد که نقدینگی ده برابر شده، بدهی انباشته به ۱۵۰۰ هزار میلیارد تومان رسیده، خزانه ارزی صفر شده و سررسید اصل و سود اوراق واگذار شده به میزان ۵۰۰ هزار میلیارد تومان بود.
دولت شهید رئیسی در کمتر از سه سال، بخش مهمی از بحرانهای کمرشکن را پشت سر گذاشت و رشد اقتصادی بالای ۵ درصد را تثبیت کرد.
این بدان معنا نیست که دیگر هیچ چالش و مشکلی وجود ندارد. مشکلات، متعدد است و تورم همچنان مردم را آزار میدهد.
اما مهم این است که کشور در مسیر رشد اقتصادی، مستقل از اخم و لبخند دشمنان ملت ایران قرار گرفته و اگر این مسیر بیاعتنا به تهدید و تطمیع، یا آدرسهای گمراهکننده جریان نفوذ تداوم پیدا کند، میتواند ظرف یکی دو سال، کام مردم را شیرین کند.
شرط موفقیت این است که باغ در حال آباد شدن و علف هرززدایی، دوباره دستخوش رهزنان عقل و تدبیر نشود.
@IMANI_mohammad
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#محمدرضاقربانی
#کانال_مطالب_تحلیلی در #ایتا 👇
🆔 eitaa.com/mrgh110
#کانال_مطالب_تحلیلی در #تلگرام 👇
🆔 https://t.me/mrgh110
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
1_12473673208.mp3
13.5M
🔻 بسیار مهم؛
بنده هیچ وقت عادت ندارم در این فضای مجازی که در ثانیه پیام منتقل میشود به کسی بگویم 50 دقیقه سخنرانی گوش دهد.
اما استاد پناهیان بحثی را شروع کرده که گوش دادنش واجب است و واجب است و واجب است.
تحجر
بخشی از متن سخنرانی :
فردی اشتباه کرده ، به او میگویند : میخواهی توضیح دهیم چرا اشتباه کردی؟ عاشقانه نگاه میکند و منتظر است تا اشتباهش را بفهمد.
این متحجر نیست
این عاقبت بخیر خواهد شد...
آن عالم بزرگ فرمود : اتفاقا مانع عاقبت بخیری این است که طرف فکر میکند بر حق است.
غرور دارد ، پس حرف کسی را گوش نمی دهد.
تحجر این است که تو دین داری و فکر میکنی بر حقی پس میفهمی حرف کسی را نباید گوش دهی
دین پیامبر را همان منتظرانی نپذیرفتند که آمده بودند و منتظر ظهور آخرین پیامبر شدند اما شدند بد ترین دشمنانش...
صوت اول و دوم را با هم میگذارم.
از فردا شب روزی یک صوت میگذارم.
صوت اول مهم است اما دومی مهم تر
گوش دادن این سخنرانی واجب است. همه را به شنیدنش دعوت کنید.
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#محمدرضاقربانی
#کانال_مطالب_تحلیلی در #ایتا 👇
🆔 eitaa.com/mrgh110
#کانال_مطالب_تحلیلی در #تلگرام 👇
🆔 https://t.me/mrgh110
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
#پزشکیان
#فراموش_نکنیم.
#وعده_انتخاباتی
🔰 دکتر پزشکیان انتخاب شد.
حالا چه چیزی را نباید فراموش کنیم؟
ما مردمانی هستیم که زود فراموش می کنیم!
بنابراین باید مطالب مهم را بنویسیم و جلوی چشممان بگذاریم که از یاد نرود.
حالا پزشکیان رئیس جمهور ایران است.
او برای رسیدن به این جایگاه، ادعاهایی کرد و وعده هایی داد.
خوب است اینها را بنویسیم و هر روز آنها را بنگریم.
✳️ ادعاها:
1⃣ تابع رهبری و سیاست های کلی نظام جمهوری اسلامی است.
2⃣ قانون را اجرا خواهد کرد.
3⃣ حزبی نیست و از همه ی سلایق کمک خواهد گرفت.
4⃣ بر اساس حکمت، عزت و مصلحت ، کشور را اداره خواهد کرد.
5⃣ تمام مردم با هر قومیت و مذهب و سلیقه را به یک چشم خواهد دید.
6⃣ هیچ ربطی به دولت روحانی ندارد.
✳️ وعده ها:
1⃣ از خبره ترین کارشناسان کشور در تمام عرصه ها بهره خواهد برد.
2⃣ بر اساس اجماع کل تصمیم خواهد گرفت.
3⃣ با کشورهای منطقه تعامل قوی خواهد داشت.
4⃣ فیلترینگ و فروش وی پی ان را برخواهد داشت.
5⃣ در زمان او با هیچ منتقدی برخورد نخواهد شد.
6⃣ پیگیر FATF شده و در تعامل موثر با جهان، تحریم ها را برخواهد داشت .
7⃣ نفت را ارزان نخواهد فروخت.
8⃣ قوی ترین وزیر او، وزیر آموزش و پرورش خواهد بود.
9⃣ گشت ارشاد را جمع خواهد کرد و مشکل بی حجابی را از طریق احترام آمیز از بین خواهد برد.
🔟 به مشکلات معیشتی پایان خواهد داد.
1⃣1⃣ رایگان کردن هزینه ی درمان
2⃣1⃣ بالا بردن حقوق ها با تورم
اینها برخی از ادعاها و وعده های رئیس جمهور جدید در نیمه ی اول سال ۱۴۰۳ است.
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#محمدرضاقربانی
#کانال_مطالب_تحلیلی در #ایتا 👇
🆔 eitaa.com/mrgh110
#کانال_مطالب_تحلیلی در #تلگرام 👇
🆔 https://t.me/mrgh110
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
#پزشکیان
#دولتـچهاردهم
✳️ چهارضلعی ستاد ائتلافی
و بازار مکاره کاسبی پست
🔻پنج روز پس از اعلام نتیجه انتخابات ریاست جمهوری، تقریبا هیچ خبری از برنامه های آقای پزشکیان و ساز و کار چینش کابینه منشر نمی شود.
🔹پزشکیان جز حضور در حرم امام (ره) و چند دیدار، برنامه دیگری نداشته. قرار بود کنفرانس مطبوعاتی برگزار شود که لغو شد. گویا اطرافیان تمایل چندانی برای حضور وی در میان خبرنگاران ندارند. شنیده شده که او گفته حوصله مطالعه بولتن های خبری را ندارد و خواسته که خلاصه موارد مهم را به او بگویند.
🔻خبرها، غیر رسمی و در حد گمانه زنی است؛ از جمله درباره تیم تصمیم گیر اصلی. آذری جهرمی با رد برخی شایعات، علنا خبر از "کاسبی پست" داده و ضمن فیک خواندن برخی اخبار انتصابات از جمله "شورای سیاستگذاری دولت چهاردهم یا شورای انتصابات" نوشته است:
🔹"روال شفاف و مدل علمی و بروز انتخاب وزرا توسط رئیس جمهور منتخب بزودی اعلام خواهد شد. اما چرا این اخبار دست به دست می شود؟ عده ای از شوق خدمت! حاضرند هر وعده ای به هر کسی بدهند تا مثلا وزیر شوند. عده ای هم طالب این وعده هایند و امروز روز کاسبی آنهاست. لذا با خبرسازی، این بازار مکاره فاسد شکل می گیرد".
🔻بازار مکاره مورد اشاره جهرمی در فضای تاریکخانه ای شکل می گیرد. در ستاد ائتلافی، چند گروه بیشتر نیستد:
1⃣ گروه آذری هایی مانند عبدالعلی زاده و مصطفی مولوی که گویا از معرکه گیری دیگران گله مند هستند.
2⃣ گروه وزیران دولت روحانی
3⃣ گروه معدودی از منتسبان به لاریجانی
4⃣ گروهی که طلبکار تر از همه است : اصلاح طلبان.
🔹گویا هشدار آذری جهرمی بیشتر درباره گروه آخر است. در مقابل خبر می رسد که پدرخوانده های جبهه اصلاحات، پیروزی پزشکیان با فاصله نزدیک نسبت به رقیب را مدیون حمایت خود می دانند و توقع دارند که از آنها حرف شنوی داشته باشد. خاتمی ظرف دو روز دو بار با پزشکیان دیدار کرد.
🔻اصلاح طلبان بارها دولت روحانی را دولت و رحم اجاره ای خود خواندند که موجب خشم روحانی و مدیران همسو شد.
از آن طرف، رمضان زاده عبدالله رمضانزاده، سخنگوی دولت اصلاحات:
🔹اما گمانه زنی ها:
🔻عباس عراقچی، به عنوان نامزد تصدی وزارت خارجه به مجلس معرفی می شود. درباره ظریف احتمالات دیگری مطرح شده، از جمله معاون سیاسی یا دستیار پزشکیان و وزیر در سایه برای وزارت خارجه!
🔻برخی، تصدی معاون اولی توسط طیب نیا، آذری جهرمی و ظریف را زمزمه می کنند. در همین مدار شایعات، صالحیامیری (در کنار انتظامی و عباس صالحی) برای وزارت ارشاد مطرح است.
🔻گفته می شود پزشکیان ممکن است از برخی دولتمردان فعلی استفاده کند؛ البته این احتمال به شدت با مخالفت افراد ذی نفوذ در اطراف پزشکیان رو به رو است.
🔻گفته شده عبدالعلی زاده، نامزد ریاست دفتر پزشکیان است. اما برخی دیگر می گویند محسن حاجی میرزایی (وزیر آموزش و پرورش روحانی) با حمایت علی ربیعی، رئیس دفتر خواهد شد.
🔻برخی شایعات، از شورای موقت راهبردی خبر می دهند و این که کمیتههای سیاست داخلی و خارجی به محمدجواد ظریف، اقتصادی به طیبنیا، اجتماعی به ربیعی، زیربنایی به عبدالعلیزاده، و فرهنگی به صالحیامیری سپرده شده تا وزرای پیشنهادی را نهایی کنند.
🔻برخی دیگر از گمانه زنی ها، اسامی آذری جهرمی، محمد صدوقی ، قائم پناه و حسین علایی را به شورای ۹ نفره افزوده اند.
@IMANI_mohammad
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#محمدرضاقربانی
#کانال_مطالب_تحلیلی در #ایتا 👇
🆔 eitaa.com/mrgh110
#کانال_مطالب_تحلیلی در #تلگرام 👇
🆔 https://t.me/mrgh110
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
1_12484057214.mp3
11.12M
🔗 پهپادهای بی پایان در یمن و اوکراین هدیه ترسناک ایران /معلوم نیست چرا تسلیحات ایران ته نمیکشد
🎙 پایگاه آمریکایی: تمام اعضا و تسلیحات ما توسط ایران در حال تهدید شدن است. ایران به تسلیحاتی فراتر از فناوی مود استفاده توسط ارتش آمریکا دست یافته است.آنها پهپادهای بی پایان را به عنوان هدیه ای برای ناتو به یمن و اوکراین فرستاده است...
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#محمدرضاقربانی
#کانال_مطالب_تحلیلی در #ایتا 👇
🆔 eitaa.com/mrgh110
#کانال_مطالب_تحلیلی در #تلگرام 👇
🆔 https://t.me/mrgh110
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
#اقتصاد
#وضعیتـاقتصادی
#دولتـسیزدهم
✳️ شهید رئیسی اقتصاد را چگونه تحویل گرفت و چگونه تحویل داد؟
همانطور که رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار کابینه شهید رئیسی ۱۴۰۳/۰۴/۱۷ ، دولت سیزدهم را دولت «کار و امید و حرکت» برشمردند، شهید رئیسی و کابینه او با تلاش شبانهروزی توانستند یک اقتصاد بحران زده که در حال حرکت به سمت دره بود را با وجود انواع ناترازیهای بودجهای و انرژی و... به سمت تعادل تغییر جهت بدهند.
دولت سیزدهم در تابستان سال ۱۴۰۰ در شرایطی مستقر شد که باید برای تورم به جامانده از دهه نود، بدهی سنگین دولت دوازدهم، کاهش سرمایهگذاری و رکود و شرطیشدن اقتصاد، با قید فوریت کاری میکرد.
شهید رئیسی در این وضعیت و بدون اینکه بحرانهای موجود را به کف جامعه منتقل کند، کار را مدیریت کرد و نهایتاً در طول 1000 روز خدمت صادقانه، بسیاری از مؤلفههای اقتصادی از جمله تورم تولیدکننده و مصرفکننده، نرخ رشد نقدینگی، نرخ رشد پایه پولی، رشد اقتصادی، نرخ بیکاری، آبرسانی و تولید برق، رشد صنعت، احیای کارخانهها، سرمایهگذاری در حوزه انرژی، ترانزیت، یارانه نقدی، طرحهای معیشتی و بیمه سلامت متحول شد.
✅ جهش در رشد اقتصادی
رشد اقتصادی به عنوان یکی از شاخصهای اساسی رونق اقتصادی در کشور طی نزدیک به سه سال فعالیت دولت سیزدهم بهبود قابل ملاحظهای یافته است. آخرین گزارش مرکز آمار نشان میدهد اقتصاد کشور در سال ۱۴۰۲ رشد (۵/۷)پنج و هفت دهم درصد با نفت و(۳/۴) سه و چهار دهم درصد بدون نفت را ثبت کرده که بالاترین رشد از سال ۹۶ تاکنون است.
گفتنی است در حالیکه میانگین رشد اقتصادی در سه سال پایانی دولت دوازدهم(۲/۵ـ) منفی دو و پنج صدم درصد بود، رشد اقتصادی کشور با یک جهش چشمگیر در سالهای ۱۴۰۰، ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ به ترتیب به(۵/۶) پنج و شش دهم، (۵/۵۷)پنج و پنج و هفت صدم درصد رسید.
برخلاف برخی ادعاها از سوی مسئولان دولت قبل مبنی بر پایین بودن کیفیت رشد در دولت سیزدهم، تحلیل رشد اقتصادی نشان از کیفیت خوب و زمینه استمرار آن دارد. متوسط نرخ رشد سرمایهگذاری کل و یا تشکیل سرمایه ثابت ناخالص در طول سالهای ١٣٩٧ تا ۱۳۹۹، (۱۳/۸ـ) منفی سیزده و هشت دهم درصد بود. این نرخ در سال ۱۴۰۰ به(۴/۱) چهار و یک دهم درصد، در سال ۱۴۰۱ به(۲/۵) دو و نیم درصد و در سال ۱۴۰۲ به (۴/۸)چهار و هشت دهم رسید، به طوری که متوسط آن در طول دولت سیزدهم (۳/۷)سه و هفت دهم درصد میباشد.
✅ رکوردشکنی در کاهش بیکاری
رونق اقتصاد خود را در کاهش بیکاری نشان داده است. متوسط نرخ بیکاری ۱۵ ساله و بیشتر در طول سالهای ۱۳۹۶ تا ۱۳۹۹ برابر(۱۰/۸) ده و هشت دهم درصد بوده این درحالی است که نرخ بیکاری در طول سالهای دولت سیزدهم کاهش مناسبی داشته است. متوسط نرخ بیکاری در دولت سیزدهم برابر ۸.۸ درصد بوده به نحویکه این نرخ از ۹.۶ در سال ۱۳۹۹ به (۸/۱) هشت و یک دهم درصد در سال ۱۴۰۲ رسیده است. خالص اشتغال ایجاد شده (تغییرات شاغلان) از منفی یک میلیون نفر در سال ۱۳۹۹ به ۷۷۴ هزار نفر در سال ۱۴۰۲ رسید. نکته مهم اینکه در پاییز سال گذشته نرخ بیکاری فصلی به رکورد تاریخی ۷.۶ درصد رسید.
✅ مهار تورم
یکی از شاخصهای مهم و اساسی که همواره در روند رشد اقتصادی مورد توجه قرار میگیرد، تورم و افزایش سطح عمومی قیمتهاست. دولت دوازدهم به واسطه اصرار بر نوع رویکرد سیاسی شکست خورده در تعامل با دنیا موجب تحمیل نرخهای بالای تورم از سال ۱۳۹۷ شد. به طوری که نرخ رشد شاخص قیمت مصرفکننده نقطه به نقطه از ۴٧ و نیم درصد در اسفند ١٣٩٧ به ۴۸ و هفت دهم در اسفندماه ۱۳۹۹ افزایش یافت و حتی بر اساس آمارهای بانک مرکزی، رکورد نزدیک به 60 درصدی را هم ثبت کرد.
دولت سیزدهم در راستای مهار تورم سیاستهای مختلفی اعمال کرد. کاهش کسری بودجه و واقعیسازی بودجه، سیاستهای کنترل ترازنامه بانکی، سیاستهای تنظیم بازار و سیاستهای اطمینانبخشی وپیشبینیپذیرسازی بازار و کنترل فضای انتظارات تورمی از جمله سیاستهای دولت سیزدهم برای مهار تورم بوده است.
در نتیجه اعمال این سیاستها، نرخ تورم سالانه از ابتدای دولت یعنی مرداد ۱۴۰۰ از ۴۵ و هفت دهم درصد به ۳۶ و یک دهم درصد در خردادماه ۱۴۰۳ کاهش یافته است و فرآیند کاهش تورم ادامه دارد. لازم به ذکر است که دراین میان، دولت سیزدهم سیاست بزرگ بازتوزیعی حذف ارز 4200 باقی مانده از دولت دوازدهم را هم پشتسر گذاشت که این سیاست یک فشار تورمی بزرگی را ایجاد کرد.
رشد شاخص قیمت نقطه به نقطه تولیدکننده نیز که در دولت قبل رکورد 103 درصدی را بر جای گذاشته بود و در زمان شروع به کار دولت حدود 70 درصد بود در فروردین امسال به 23 و هشت دهم درصد کاهش یافت. تورم سالانه تولیدکننده هم از 82 و شش دهم درصد در انتهای دولت قبل به 31 و دو دهم در فروردین 1403 کاهش یافت.
💢 ادامه مطلب👇👇👇👇👇
✅ پایه پولی و نقدینگی
رشد پایه پولی با کاهش 15 و سه دهم واحد درصدی، از 42 و 9 دهم درصد در پایان سال 1401 به 27 و شش دهم درصد در پایان سال 1402 رسیده است. همچنین، رشد نقدینگی از 31 و یک دهم درصد در پایان سال 1401 به 24 و سه دهم درصد در پایان سال 1402 رسیده است که حاکی از کاهش شش و هشت دهم واحد درصدی رشد نقدینگی در سال 1402 است.
به اعتقاد کارشناسان یکی از اصلیترین عوامل تورم در اقتصاد ایران، رشد بالای نقدینگی است که با مهار این متغیر در دولت سیزدهم و بازگشت آن به روند بلندمدت، کار دولت چهاردهم برای مهار تورم بسیار آسان شده است.
✅ افزایش صادرات و واردات با دیپلماسی اقتصادی فعال
دیپلماسی اقتصادی ایران در دوره کوتاه کمتر از سه ساله ریاست جمهوری شهید آیتالله رئیسی به معنای واقعی متحول شد. رئیسجمهور شهید در مدت کوتاه ۳۴ ماه، ۲۸ سفر به ۲۳ کشور مختلف انجام داد. نتیجه این سفرها که با کمترین تشریفات و بیشترین جلسات دوجانبه در سطوح بالا انجام میشد، جذب 11 میلیارد دلار سرمایه خارجی معتبر ظرف 24 ماه نخست دولت، رکوردشکنی در تجارت خارجی کشور و افزایش چشمگیر صادرات بوده است.
آیتالله رئیسی از همان روز نخست اعلام کرد که در کنار پیگیری ارتباط با غرب برای رفع تحریم، محور سیاست خارجی خود را بر حضور در پیمانهای منطقهای و فرامنطقهای مستقل با تأکید بر همسایگان قرار میدهد. اتفاقات کمسابقهای همچون عضویت در پیمان بریکس به عنوان آینده مدیریت جهان، دائمی شدن عضویت ایران در پیمان شانگهای و رسیدن به رکورد تجارت ۶۱ میلیارد دلاری با ۱۵ کشور همسایه از جمله مواردی بود که عملاً تحریمهای اقتصادی علیه کشورمان را بیاثر کرد.
بر این اساس، حجم صادرات نفتی در پایان سال 1402، حدود 35 و 9 دهم میلیارد دلار، صادرات غیر نفتی حدود 49 میلیارد دلار حجم واردات حدود 66 میلیارد دلار بوده است.
✅ نرخ دلار و مسکن و سکه و خودرو
در هشت سال دولت تدبیر و امید با جهش قیمت دلار از حدود 3 هزار تومان به 30 هزار تومان و سپس بازگشت به حدود 27 هزار تومان در پایان دولت، همه بخشهای اقتصاد متأثر شد. از جمله اینکه قیمت مسکن از متری حدود سه میلیون به ۳۲ میلیون تومان جهش کرد.
در تیرماه سال 1403 و پایان کار دولت سیزدهم، میانگین قیمت مسکن در تهران، حدوداً متری 81 میلیون تومان، سکه تمام بهار آزادی حدود 40 میلیون تومان، نرخ دلار غیر رسمی حدود 60 هزار تومان، نرخ دلار نیمایی حدود 43 هزار تومان است.
قیمت خودرو 207 دندهای این روزها در بازار غیررسمی حدود 750 میلیون تومان است که با توجه به مجوز واردات خورد در سال جاری، زمینه کاهش قیمتها در این بازار هم فراهم شده است.
همچنین شاخص کل بورس که در زمان شروع به کار دولت سیزدهم در کانال یک میلیون و 300 هزار واحدی بود و تجربه سیاه ریزش سال 99 و زیان سنگین، بیاعتمادی و قهر مردم را در کارنامه داشت، در پایان دولت در کانال دو میلیون و 100 هزار واحد قرار گرفته است.
✅ اقلام معیشتی
یکی از چالشهای دولت سیزدهم، حذف ارز ترجیحی بود که به گفته عباس عبدی، حامی دولت روحانی، مثل پوست موز زیر پای دولت شهید رئیسی انداخته شده بود. دولت امکان ادامه این سیاست پر هزینه را نداشت و دولت روحانی مسئولیت حذف آن را به دوش دولت بعد از خود انداخته بود. اما دولت سیزدهم هزینه این سیاست تحمیلی را پذیرفت و با مردمی کردن یارانهها، بخشی از افزایش قیمت کالاها را با پرداخت یارانه 300 و 400 هزار تومانی جبران کرد.
اما به هر حال افزایش قیمتها اجتناب ناپذیر بود و با وقوع برخی اتفاقات دیگر مانند افزایش هزینه تأمین نهاده در اثر حذف ارز ترجیحی، دامداران ناچار به کشتار دامهای مولد شدند. با وجود همه این اتفاقات، قیمت گوشت قرمز و مرغ به عنوان دو کالای مهم در سبد مصرفی خانوار در روزهای پایانی دولت سیزدهم به ترتیب 620 هزار تومان و 83 هزار تومان است. باید دید دولت جدید برای بهبود وضعیت این اقلام چه اقداماتی انجام خواهد داد.
✅ رکوردشکنی در فروش نفت بدون برجام و FATF
دیپلماسی انرژی در دولت سیزدهم به نحوی پیش رفت که توانست موانع متعدد پیشروی تجارت خارجی محصولات انرژی کشور را به میزان بسیار زیادی برطرف کند. در حالی که دولت قبل در برابر خروج آمریکا از برجام کاملاً منفعل بود و فروش نفت کشور تا 300 هزار بشکه در روز کاهش یافته بود اما دولت سیزدهم با مجاهدت توانست فروش نفت و میعانات را به گواه آمارهای بینالمللی به مرز دو میلیون بشکه در روز برساند. جواد اوجی وزیر نفت درباره برخی شبهات در اینباره تأکید کرد: «خدا شاهد است که به 17 کشور و با تخفیفی کمتر از انگشتان یک دست، نفت میفروشیم.»
💢 ادامه مطلب 👇👇👇👇👇
✅ ثبات ارزی و جبران کسری بودجه
درآمد 36 میلیارد دلاری صادرات نفت در سال گذشته و مازاد ارز تجاری ایجاد شده از محل توسعه تعاملات انرژی ایران در کشورهای دنیا موجب شده است کشور بتواند بازار ارز را از جهشهای برونزا مصون سازد و کنترل مناسبی بر نظام ارزی داشته باشد.
وقتی دولت رئیسی بر سر کار آمد به دلیل وجود کسری بودجه 480 هزار میلیارد تومانی، تحریمها، فروش ناچیز نفت و... برخی هشدار تحقق تورم سه رقمی و دلار 100 هزار تومانی میدادند اما با سیاستهای اقتصادی دولت سیزدهم و پیگیریها و تلاش شخص رئیسی، دولت و بانک مرکزی، در سال 1402 به مدت 10 ماه موفق به تثبیت نرخ ارز با کمترین نوسان شد و با همه تلاشهای دشمنان و دنبالههای داخلی و تحولات کمسابقهای همچون عملیات طوفانالاقصی و تنشهای دریای سرخ، حمله تروریستی به مراسم سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی در کرمان و پاسخ موشکی ایران به تروریستها در سه کشور، حمله صهیونیستها به کنسولگری ایران در دمشق و پاسخ محکم ایران در عملیات وعده صادق و در نهایت شهادت رئیسجمهور کشورمان، قیمت دلار در بازار غیررسمی ارز اکنون در کانال 60 هزار تومان است.
✅ پر کردن خزانه خالی
دولت شهید رئیسی خزانه را خالی تحویل گرفت؛ هم خزانه ریالی و هم خزانه کالاهای اساسی را. این موضوع مدتها پس از شروع به کار دولت با انتشار نامهنگاریهای بین مسئولان دولت قبل برملا شد در حالی که دولت سیزدهم برای آرامش جامعه در ابتدای کار حرفی از آن نزده بود. دولت روحانی حتی بیش از 50 هزار میلیارد تومان تنخواه بودجه سال 1400 را هم مصرف کرده بود و در واقع خزانه با بدهی به دولت جدید رسیده بود اما با تلاش شبانهروزی دولت شهید رئیسی امروز وضعیت ارزی مناسب با ذخایر کامل کالاهای اساسی به دولت چهاردهم تحویل میشود.
✅ هدیه دولت شهید رئیسی به رئیسجمهور نهم
این روندها در 100 روز پایانی دولت سیزدهم نیز تحت مدیریت آقای مخبر، سرپرست ریاست جمهوری با قوت ادامه دارد تا نهایتاً دولتی به نهمین رئیسجمهور تحویل شود که از لبه پرتگاهی که دولت یازدهم و دوازدهم ساخته بود فاصله گرفته و در مسیری هموار آماده جهش است.
آثار برخی از اقدامات دولت فعلی هم اکنون مشاهده میشود و برخی دیگر که نیاز به گذشت زمان دارد، در ماهها و سالهای پیش رو نمایان میشود و در حقیقت هدیه دولت سیزدهم برای دولت جدید است که در شرایطی آرام و مطمئن کار خود را آغاز کند.
حقیقتاً زمانی که دولت شهید رئیسی در سال ۱۴۰۰ کشور را در وضعیتی بحرانی و پس از هشت سال فاجعهبار تحویل گرفت هیچکس فکرش را هم نمیکرد روزی دولت سیزدهم با اینچنین اتفاقات مثبتی تحویل دولت چهاردهم گردد.
حالا فرصت برای رئیسجمهور جدید مهیا است تا اقتصاد کشور را جهش بدهد. این دستاوردها با تلاش شبانهروزی رئیسجمهور شهید و دولت ایشان به دست آمده و امید است مجدداً خرج گذاشتن تمام تخممرغها در سبد مذاکره نشود.
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#محمدرضاقربانی
#کانال_مطالب_تحلیلی در #ایتا 👇
🆔 eitaa.com/mrgh110
#کانال_مطالب_تحلیلی در #تلگرام 👇
🆔 https://t.me/mrgh110
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
1_12421878068.mp3
4.01M
#انتخابات
#انتخابات۱۴۰۳
#انتخابات_ریاست_جمهوری
#انتخابات_چهاردهم_ریاست_جمهوری
✳️ نتیجه انتخابات و بچه های انقلاب
1⃣ ما باید هندسه فکری خود را با رهبر جامعه همسان سازی کنیم یا به تعبیری هم افق با رهبر فکر کنیم .
2⃣ این انتخاب درس آموز و عبرت آموز بود . اختلاف بین بچه های انقلابی سم مهلکی است .
3⃣ چرا ناامیدی یک نیرو از جامعه انقلابی که مورد تایید شورای نگهبان هم بوده در انتخابات پیروز شده است .
4⃣ انتخاب رئیس جمهور پزشکیان ،حاصل یک فرآیند کاملا قانون انجام شده است . و رهبر هم ریاست آور را تنفیذ می کنند .
5⃣ زیر سوال بردن شورای نگهبان ،سربازی دشمن بدون مزد ومنت است .
6⃣ خدا هر چه به صلاح مملکت باشد همان خواهد شد . خدا بهترین مقدرات را مقرر خواهد کرد .
✅ این فایل صوتی کوتاه رو طرفداران و رای دهندگان به آقای جلیلی و هر کی از انتخاب آقای پزشکیان ناراحته گوش بده .
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#محمدرضاقربانی
#کانال_مطالب_تحلیلی در #ایتا 👇
🆔 eitaa.com/mrgh110
#کانال_مطالب_تحلیلی در #تلگرام 👇
🆔 https://t.me/mrgh110
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
#انتخابات
#انتخابات۱۴۰۳
#انتخابات_ریاست_جمهوری
#انتخابات_چهاردهم_ریاست_جمهوری
#دکترـمصطفیـمعین
✳️ با خودت چند چندی آقای #معین؟!
✅ نامزد ناکام حزب مشارکت در انتخابات ریاست جمهوری سال 1384 میگوید: خودش در دو دوره اول و دوم انتخابات ریاست جمهوری شرکت نکرده، اما مسعود پزشکیان را نامزد اصلح معرفی میکرده است(!)
مصطفی معین در متنی که بعد از انتخابات منتشر کرده، نوشت: «اینجانب تاکنون در پاسخ به سوال افراد درباره انتخابات اخیر، با انتقاد از استصوابی بودن انتخابات، جناب دکتر پزشکیان را با توجه به شناخت دیرینهای که از زمان همکاری در دولت اصلاحات از ایشان داشتم به عنوان نامزد اصلح معرفی میکردم و برایشان در این مسئولیت محوله آرزوی موفقیت مینمایم. من در اعتراض به ساختار استصوابی انتخابات که آن را ناعادلانه و غیرآزاد میدانستم و تحلیلی که نسبت به چشمانداز آینده داشتهام، نه در مرحله اول و نه در مرحله دوم این انتخابات شرکت نکردم ولی نخواستم رسماً آن را اعلام نمایم که تنها پاسخگوی عمل خودم باشم!.
او در ادامه مدعی شده که پزشکیان باید به «تنشزدائی و سیاست موازنه منفی در سیاست خارجی و رفع تحریم، ارائه لایحه قانونی به مجلس برای لغو قانون نظارت استصوابی شورای نگهبان، پیگیری جدی لغو حصر خانگی و آزادی زندانیان سیاسی، پیگیری لغو گشت ارشاد و ووو» اقدام کند و در صورت عملی نشدن، عطای ریاست را بر لقای آن ببخشد».
یادآور میشود صلاحیت مصطفی معین در انتخابات سال 84 رد شده بود اما با درخواست آقای حداد عادل و حکم حکومتی رهبر انقلاب، تأیید شد و او بدون هیچ نوع مخالف خوانی و ادا و اطواری در انتخابات شرکت کرد اما بین هفت نامزد، با چهار میلیون رأی نفر چهارم شد و از رقابت حذف شد. به نظر میرسد همان رادیکالیسم کوری که دولت خاتمی را به بنبست کشاند و فرصت خدمتگزاری به معیشت مردم را در باتلاق سیاست بازی نابود کرد و نهایتاً خاتمی را اردک لنگ معرفی کرد و خواستار استعفای او و یا عبور از خاتمی شد، خواب مشابهی را هم برای دولت جدید دیده است.
نکته قابل تأمل درباره نوشته اخیر معین این که او میگوید در انتخابات اصلاً رای نداده اما به دیگران مشورت داده است. انتخابات اگر مورد تأیید است، پس او شخصاً محکوم است که رأی نداده و اگر مورد تأیید نمیدانسته، چرا به دیگران گفته رأی بدهند. ضمنا ساز و کار انتخابات که تغییر نکرده، با این وجود آقای معین چگونه همان انتخابات و ساز و کاری را زیر سؤال میبرد که خودش -به عنوان یک استثنا در طول 45 سال انتخابات- با حکم حکومتی تأیید شد و با این وجود از رقابت کنارهگیری نکرد؟ این همه تناقض را چگونه باید حل کرد؟
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#محمدرضاقربانی
#کانال_مطالب_تحلیلی در #ایتا 👇
🆔 eitaa.com/mrgh110
#کانال_مطالب_تحلیلی در #تلگرام 👇
🆔 https://t.me/mrgh110
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
1_12489468314.mp3
19.38M
تقدیم به شما
و تقدیم به هرکسی که وطنش کربلاست
ما همه هم وطنیم به مرکزیت کربلا
ساعت ها را به وقت حسین کوک کنید
صدای عشق از آسمان می آید
ای هم سفره ی خدا
مشتی ترین ارباب دنیا
ای کسی که گذشتی حتی از پیراهنت
برای بیداری ما
ما را دعا کن 💔💔💔
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#محمدرضاقربانی
#کانال_مطالب_تحلیلی در #ایتا 👇
🆔 eitaa.com/mrgh110
#کانال_مطالب_تحلیلی در #تلگرام 👇
🆔 https://t.me/mrgh110
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
#دولتها
🔰از دولت عبرت تا دولت الگو
🔸اعتماد بیش از اندازه دولت روحانی به طرف امریکایی و عدم اتخاذ تدابیر مناسب در مذاکره با غرب، خسارت بزرگی را برای کشور به بار آورده بود. در شرایطی که ایران به تمام تعهدات خود در توافق برجام عمل کرده بود، امریکا به صورت یکطرفه از این توافق خارج شد و در حالی که انتظار میرفت با تغییر دولت در ایالات متحده، سیاستهای این کشور دچار تغییر شود، بایدن هم مسیر ترامپ را در پیش گرفت.
🔸جملگی این مسائل باعث شد تا در دیدار پایانی اعضای کابینه دولت دوازدهم با حضرت آیتالله خامنهای، رهبر انقلاب از تجربیات به دست آمده در دولت حسن روحانی بهعنوان تجربهای برای آیندگان تعبیر کنند:
🔺«یک تجربه بسیار مهم در این دوران عبارت است از بیاعتمادی به غرب که آیندگان باید از آن استفاده کنند.»
🔺«مطلقاً نباید برنامههای داخلی را به همراهی غرب منوط کرد زیرا حتماً شکست خواهد خورد.»
🔺«هر جا که کارها را منوط به غرب و مذاکره با آن و امریکا کردید ناموفق بودید و هر جا که بدون اعتماد به غرب، حرکت و از آنها قطع امید کردید، موفق بودید و پیش رفتید.»
🔸با توجه به این تجربهها، شهید آیتالله رئیسی دولت سیزدهم را تشکیل داد؛ دولتی که پیش از هر چیز، به دنبال تقویت توانمندیهای داخلی بود.
🔸در حوزه سیاست خارجی نیز دستگاه دیپلماسی دولت سیزدهم افزایش تعامل و در برخی موارد از سرگیری ارتباط با کشورهای همسایه و مستقل از غرب را با محوریت دیپلماسی عزتمندانه در دستور کار خود قرار داد.
🔸رهبر انقلاب اسلامی نیز در دیدار اخیر اعضای دولت سیزدهم، رعایت همزمان تعامل و عزتمندی را از جمله خصوصیات برجسته شهید رئیسی دانستند و تأکید کردند: رئیسی به اصل ارتباط عقیده داشت و اهل تعامل بود اما از موضع عزت، نه آنچنان تند و دورکننده بحث میکرد که ارتباط قطع شود و نه بیهوده خود را دست پایین میگرفت و امتیاز میداد.
🔸حضرت آیتالله خامنهای تلاش بیوقفه برای حل مشکلات تودههای مردم، اعتقاد عمیق به تواناییهای داخلی، صراحت در اعلام مواضع دینی و انقلابی، خستگیناپذیری، مأیوس نشدن، رعایت تعامل و عزتمندی در سیاست خارجی، اهتمام به اجرای طرحهای بزرگ، تواضع و بردباری و معنویت و ذکر و توسل را از ویژگیهای برجسته فردی و کاری شهید رئیسی خواندند و تأکید کردند:
🔺رئیسی عزیز به عنوان یک الگو نشان داد میتوان به عنوان رئیسجمهور یک کشور از مجموعه این خصوصیات فکری، قلبی و عملی برخوردار بود و آن را در عمل دنبال کرد.
روزنامهایران
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#محمدرضاقربانی
#کانال_مطالب_تحلیلی در #ایتا 👇
🆔 eitaa.com/mrgh110
#کانال_مطالب_تحلیلی در #تلگرام 👇
🆔 https://t.me/mrgh110
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
1_12490319543.mp3
870K
حجت الاسلام حامد کاشانی :
جنگ صد در صد پیروز را وقتی شما دقیقه 90 رها میکنی پشیمانی دارد
این کشته ها را که میخواهی دفن کنی بچه های یتیم آنها می آیند و میپرسند که چی شد؟ اگر می دانستید پیروز نمیشویم چرا اینها را به کشتن دادید؟
سپاه اسلام برگشته بود و همه خشمگین بودند
به نزدیکی کوفه که رسیدند امام از کسی که از کوفه خارج شد پرسید : درباره ی جنگ چه میگویند؟
او گفت : میگویند علی نتوانست ......
حضرت فرمود :شما حق را روشن فهمیدید. با ماجرای عمار حق روشنِ روشن بود.
میخواستید بپذیرید.
اگر عناد بورزید که من نمی توانم ....
زورکی که کسی را سوی بهشت نمیبرند
و هی به او بگویند حق چیست و او نخواهد بپذیرد
دژ مستحکم مولا را از هم پاشاندند و لشکرش ریخت به هم
و آن طرف که داشت شکست میخورد فهمید چه شد
خودشان هم فهمیدند کار خطایی کردند.....
تفرقه
شکاف
اما دیگر بعد از این تفرقه که درون لشکر حضرت انداختند کوفه لشکر صد هزار تایی به خودش ندید...
دیگر یکپارچه نشد.........
#عبرت_تاریخ
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#محمدرضاقربانی
#کانال_مطالب_تحلیلی در #ایتا 👇
🆔 eitaa.com/mrgh110
#کانال_مطالب_تحلیلی در #تلگرام 👇
🆔 https://t.me/mrgh110
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
#انتخابات
#انتخاباتـایران
#ساختارـسیاستـخارجی
✳️ رسانههای غربی: انتخابات ایران روابط با غرب را تغییر نمیدهد .
✅ کارشناسان و رسانههای غربی میگویند دولتهای غربی انتظار ندارند انتخابات ایران، روابط این دولتها با ایران را تغییر دهد.
در این باره وبسایت شبکه سیانان نوشت: مقامات انتخاباتی ایران روز شنبه اعلام کردند که مسعود پزشکیان، نامزد اصلاحطلبان، در میان تشدید تنشها در داخل و خارج از کشور، رقیب «تندرو» خود را شکست داده و در انتخابات ریاست جمهوری پیروز شده است. شورای نگهبان، یک نهاد قدرتمند ۱۲ نفره که وظیفه نظارت بر انتخابات و قانونگذاری را بر عهده دارد، قبل از اینکه پزشکیان بتواند در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کند، او را تایید کرده بود. انتخابات زودهنگام پس از آن برگزار شد که ابراهیم رئیسی، رئیسجمهور فقید این کشور در سانحه سقوط هلیکوپتر در ماه می در شمال غرب ایران به همراه حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه و دیگر مقامات درگذشت. رهبران روسیه، عربستان سعودی، پاکستان و سوریه از اولین کسانی بودند که به پزشکیان تبریک گفتند. در حالی که رئیسجمهور ایران از برخی اختیارات برخوردار است، ولی قدرت نهائی در ایران در دست رهبر این کشور است. آیا او میتواند تغییری در ایران ایجاد کند؟ صنم وکیل، مدیر برنامه خاورمیانه و شمال آفریقا در اندیشکده چتمهاوس در لندن، گفت بعید است که انتخاب پزشکیان بلافاصله به تغییر سیاست تبدیل شود. اما پزشکیان گفته است که سعی خواهد کرد از طریق و درون سیستم کار کند تا شاید تغییراتی را ایجاد کند. این نشاندهنده محدودیت اختیارات ریاست جمهوری در ایران است اما ممکن است فضای بیشتری برای مانور بر روی آزادیهای اجتماعی بیفزاید. به گفته کارشناسان انتظار نمیرود پزشکیان سیاست کنونی ایران در جنگ غزه را تغییر دهد. وی همچنین از سردار قاسم سلیمانی، فرمانده برجسته نیروی قدس سپاه پاسداران ایران که در حمله آمریکا در سال ۲۰۲۰ ترور شد، تمجید کرده است. او در مناظره اخیر ریاست جمهوری گفت: «من او را مایه غرور ملی و خاری در چشم دشمنان خود میدانم. کارشناسان گفتند، کشورهای غربی انتظار ندارند این انتخابات روابط آنها با ایران را تغییر دهد».
در همین حال، خبرگزاری آمریکایی آسوشیتدپرس نوشت که پیروزی پزشکیان در برههای حساس رخ میدهد؛ با تنشهای شدید در خاورمیانه بر سر جنگ اسرائیل و حماس، پیشروی برنامه هستهای ایران و همچنین انتخابات ریاست جمهوری در ایالات متحده. این رسانه آمریکایی همچنین به حمایت پزشکیان از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و پوشیدن لباس آن اشاره کرد که در ماجرای سرنگونی پهپاد آمریکایی در سال ۲۰۱۹ از این اقدام قدردانی کرد.
سی ان بیسی نیز نوشت: رئیسجمهور جدید ایران باید با رئیسجمهور جدید آمریکا که در ماه نوامبر انتخاب میشود روبهرو شود. درگیریها در منطقه و برنامه هستهای ایران دو چالش مهم است. سینا طوسی، پژوهشگر ارشد در مرکز سیاستگذاری بینالملل میگوید: «در حالی که انتخابات میتواند منجر به تغییر در اولویتها، لحن و تاکتیکهای سیاستهای داخلی و خارجی ایران شود، تغییر اساسی در وضعیت موجود بعید است. اصول اصلی هدایتکننده تصمیمات راهبردی ایران، به ویژه در مورد آمریکا و اسرائیل، ریشه محکمی در چهارچوب وسیعتری دارد که از سوی رهبری ایران و نهادهای تأثیرگذاری مانند سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تعیین شده است.
خبرگزاری انگلیسی رویترز هم پزشکیان را یک سیاستمدار «میانهرو میانرده» که چندان در فضای سیاسی ایران مطرح نبوده معرفی کرده و نوشت که پزشکیان ممکن است سیاست خارجی عملگرایانهای را در پیش بگیرد و تنشها بر سر مذاکرات متوقف شده را کاهش دهد. البته بسیاری، نسبت به تحقق وعدههای پزشکیان به ویژه درخصوص آزادیهای اجتماعی تردید دارند و مطمئن نیستند که او قصد رویارویی با روحانیون و نظامیها در حکومت ایران را داشته باشد.
خبرگزاری آسوشیتدپرس، پزشکیان را نامزد اصلاحطلبان معرفی کرده و نوشت: او با وعده دستیابی روابط بهتر با غرب توانست پیروز شود. پزشکیان در جریان تبلیغات انتخاباتی خود وعده هیچ تغییر بنیادینی نداده و بارها تأکید کرده که رهبری باید به عنوان داور نهائی اختلافات داخلی در نظر گرفته شود.
روزنامه واشنگتنپست هم نوشته: پزشکیان پیش از این انتخابات برای غرب فردی ناشناخته بود و پیروزی او یک شکست قابل توجه برای تندروهای محافظهکار بهشمار میرود. این مسئله از آنجا اهمیت دارد که ایران در برهه حساسی قرار دارد و تنشها چه درخصوص برنامه هستهای و چه در رابطه با مسائل منطقه شدت یافته است.
💢 ادامه مطلب 👇👇👇👇👇
در همین حال، شبکه ۱۴ تلویزیون اسرائیل، حامی بنیامین نتانیاهو، در سایت خود نوشت: رئیسجمهور منتخب ایران نگرش جمهوری اسلامی ایران نسبت به اسرائیل را تغییر نخواهد داد، اما با وجود این، اسرائیل انتخاب او را نقطه روشنی در روند داخلی ایران میداند. نامزد اصلاحطلب گرچه مخالف حکومت اسلامی نیست اما انتظار میرود که رویکرد نرمی در قبال بحران منطقه داشته باشد.
اسرائیلهیوم، روزنامه حامی نتانیاهو نیز، پیروزی پزشکیان را تابش نوری ضعیف در یک رژیم تاریک، و او را فردی توصیف کرد که ممکن است از سایر نامزدها کمتر زیان داشته باشد. این روزنامه نوشت: بخت پزشکیان برای تأثیرگذاری بر سیاست خارجی، ضعیف است. ایران از بعد از حمله حماس به اسرائیل در مهر پارسال، نشان داده که مصمم به هر کاری است تا به اسرائیل آسیب بزند و آن را تضعیف کند.
اسرائیلهیوم افزود: عدهای در اسرائیل نگران هستند که ایران از هرجومرج در رقابت ریاستجمهوری آمریکا و این واقعیت که توجه جهانی به جنگ جاری در خاورمیانه معطوف است، استفاده کرده و بیشتر از «خطوط قرمز» در برنامه هستهای خود عبور کند و هرچه بیشتر به دستیابی به تسلیحات هستهای نزدیک شود.
سایت شبکه هفت رسانهای اسرائیل هم میگوید: بر اساس سیستم حکومتی در جمهوری اسلامی ایران، هرچند رئیسجمهور اختیاراتی برای تغییر برنامه هستهای یا امور نظامی ندارد، اما پزشکیان، از بهبود رابطه ایران با غرب و لزوم کاهش سختگیریهای مذهبی حمایت میکند. در عین حال باید نسبت به پزشکیان درخصوص پیامهای محوری انقلاب اسلامی مظنون بود، زیرا صرف اصلاحطلب بودن به مفهوم معتدل بودن نیست.
دانی سیترینوویچ، از افسران ارشد پیشین امان، سازمان اطلاعات نظامی ارتش اسرائیل هم، در روزنامه معاریو نوشت: روند رویدادهای ایران پس از سانحه سقوط بالگرد حامل ابراهیم رئیسی و حمایت اردوگاه اصلاحطلبان حکومتی از مسعود پزشکیان، اصلاحطلبان را احیا کرده و نامزد فوقاصولگرا را که تندروتر از رئیسی بود، ناکام کرده است. اما هم رهبر و هم مجلس و هم سپاه پاسداران ایران همچنان بر امور اشراف دارند. برای کسانی مانند حسن روحانی و محمدجواد ظریف، مرگ رئیسی مانند یک هدیه، امکان بازگشتشان به صحنه را داده است، تا ماه گذشته شمار اندکی نام پزشکیان را شنیده بودند ولی حال، او رئیسجمهور ایران است و این یک یادآوری برای کسانی است که شتابزده میگویند در ایران در به روی همان پاشنه گذشته میچرخد.
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#محمدرضاقربانی
#کانال_مطالب_تحلیلی در #ایتا 👇
🆔 eitaa.com/mrgh110
#کانال_مطالب_تحلیلی در #تلگرام 👇
🆔 https://t.me/mrgh110
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
1_12491102907.mp3
10.68M
🚨 تحلیل / پیام ترسناک لبنان به اسرائیل: خانه های شما تا آن سوی حیفا در آغوش ماست به زودی بیشتر خواهد فهمید
#شبنامه / تحولات فلسطین / لبنانی ها فیلمی دیگر به عنوان پیام برای صهیونیست ها فرستادند / این بار تمام منازل مسکونی بی سر و صدا مورد رصد قرار گرفت / روزنامه صهیون: حتی آژیر ها به صدا در نیامده و کسی هم متوجه آنها نشده است / قسمت ۱۶۲۷
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#محمدرضاقربانی
#کانال_مطالب_تحلیلی در #ایتا 👇
🆔 eitaa.com/mrgh110
#کانال_مطالب_تحلیلی در #تلگرام 👇
🆔 https://t.me/mrgh110
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
#تکبر
#تحجر
#عاقبت_بخیری
🔻 متن زیر را ۵۰۰ بار بیشتر نیاز نیست بخوانید؛ ۵۰۰ بار با دقت بخوانید...
🔻 حتما بحث عاقبت بخیری را شنیدید. عاقبت بخیری همیشه معماست. کسی آمد پیش امام علی در حالی که نگرانی در چهره اش نمایان بود.
حضرت گفت: چرا میترسی؟ او گفت: ترس از خدا ! حضرت گفت: گناه نکن، از خدا نترس ! نترس مگر اینکه برای عاقبت بخیری خود بترسی.../
وزن موضوع عاقبت بخیری را ببینید؛
شما حتی از گناهان گذشته استغفار کنی و بخشیده شوی اما نمی توانی در عین حال همین الان مطمئن باشی حتما عاقبت بخیر میشوی
🔻یکی از چیزهایی که مانع عاقبت بخیری است، تحجر است. تحجر ریشه آن است که آدم احساس تکبر و غرور بکند به خاطر اینکه بر حق است. به همین سادگی !
آیت الله شاه آبادی استاد عرفان حضرت امام اولین مشکل جامعه ی دینی را غرور به حقانیت میدید.
۵۰ سال قبل از ۵۷ میگوید. تازه ما آن موقع غریب بودیم. اگر زمان ایشان غرور به حقانیت مشکل اصلی ما بود، اکنون که در قدرت هستیم بیشتر اضافه شده است.
🔻 در واقع میتوان گفت بر اساس آیان قرآن اگر بخواهیم مسئله تحجر را دقیقا تر ببینیم باید بپرسیم: چه کسانی دین محمد(ص) را نپذیرفتند؟ همان متحجرینی که آمده بودند در اطراف مکه و میدانستند که آخرین پیامبر اینجا ظهور میکند و علائمش را هم میدانستند و در آیات قرآن آمده اینها طوری علائمش را می دانستند که انگار او را میشناختند اما وقتی آمد به جای آنکه انصارش شوند، بدترین دشمنانش شدند، چون چیزی داشتند مقاومت کردند. اگر چیزی نداشتند که مقاومت نمیکردند.
🔻کار امام زمان از رسول الله سخت تر است. چون او با قرآن می آید با قرآن به جنگش میآیند و وقتی به قتل میرسند قرآن به خون آنها در هم آمیخته است. بعد یاران حضرت می آیند این قرآنها را بردارند نجس نشود.
هم رسول الله با تحجر رو به رو بوده و هم امام زمان ...
هم علی(ع) و هم امام حسین (ع) /
تحجر مسئله ی ساده ای نیست. منجر به کفر میشود... ما مسئله تحجر را باید مسئله ای بدانیم که تهدیدی است برای هرکسی که ممکن است با حقی اشنا شوند.
🔻 در روایت هست آدم متکبر، وقتی آدم مغرور و آدمی متحجر میشود دیگر نمی تواند بفهمد. در روایت گفتند. میگویم تحجر، میگویند: حتما مال گروه خاصی ست. نه ، همه ماییم. ما در معرض این خطر ها هستیم. هرکسی حق طلب است باید گوشش را باز کند. باید اصلاح کند خودش را، گوشش را باز کند، شاید جایی اشتباه رفته باشد.
🔻 عظمت برخی در حق طلبی نیست، در آمادگی در پذیرش حق جدید و پذیرش فهم اشتباه است. و الا هرکسی هر مقدار که از حق فهمید میتواند وارد جهنم شود. (چون ممکن است مبتلا به تحجر شود) طرف رفت مجله خواند و گفت: چه چیزهایی درباره ی خطرات سیگار نوشته اند. گفتند: پس سیگار را کنار میگذاری؟
گفت: نه دیگر مجله نمی خوانم.... آدم سالم از نظر دینی آدمی است که هرکه انتقاد کرده باشد دنبالش میگردد.
🔻شهید چمران در ابتدای وزارت دفاع از بدترین افراد در جلسات مشورتی استفاده میکرد. میگفتند: آقا این فرد شما را قبول ندارد. چرا می آوری در جلسه؟ میگفت : عیب ندارد بگذارید نقد بر دستورات خود را بشنویم....
فرمود: بهترین برادران من کسانی هستند که عیبی را به من بگویند، طرف چنان متحجر است تا عیبش را میگویی با تو دشمن میشود! برای همیشه حسابش را از تو جدا میکند. مهم ترین عامل عاقبت بخیر نشدن تحجر است...
برخی هستند تا به او میگویی اشتباه کردی عاشقانه نگاهت میکنند، اینها در آرزوی عاقبت بخیری هستند و اگر کسی چنین نبود در مسیر تحجر است..../ خلاصه سخنرانی استاد پناهیان با موضوع تحجر
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
#محمدرضاقربانی
#کانال_مطالب_تحلیلی در #ایتا 👇
🆔 eitaa.com/mrgh110
#کانال_مطالب_تحلیلی در #تلگرام 👇
🆔 https://t.me/mrgh110
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️