💢کتاب طبقهبندی علوم درتمدن اسلامی با تأکید بر نقش ایرانیان نقد شد
📌جلسۀ معرفی و بررسی کتاب «طبقهبندی علوم در تمدن اسلامی با تأکید بر نقش ایرانیان» با حضور محمدباقر خزائیلی و یونس کرامتی در سرای اهل قلم برگزار شد.
🔹از نظر معرفت شناسی ایرانی-اسلامی علم در ذات خود یک حقیقت به معنای واحد است و علی رغم انشعابش از یک نقطۀ محوری که همان وحدانیت است ریشه گرفته و همانند درختی است که برگهای متعددی دارد اما از یک تنۀ واحد تشکیل شده است.
📖 متن کامل در:
🌐 https://goo.gl/iCWPPq
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_رشته_علوم_تمدن_اسلامی
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
📷 goo.gl/G9PRp3
💢بایستههای مکتب «نص گرایی» و چالشهای آن در حل مسائل فقه شهر
📌حجت الاسلام مصطفی درّی: مکتب نصگرایی در حل مسائل فقه شهر با چالشهایی از جمله «تعارض با کرامت انسانی»، «ناکارآمدی در عمل»، «تضییع حقوق مردم»، «ترویج بیاخلاقی در جامعه» مواجه است.
🔹رویکرد نصگرایی نه تنها در فقه، بلکه در سایر دانشهای اسلامی نظیر کلام نیز به عنوان رویکردی در مقابل رویکرد «عقلگرایی» مطرح است. متعاطیان این رویکرد به مانند عقلگرایان، معتقد به درستی و کارآمدی انحصاری رویکرد خود در حل مسائل فقهی هستند.
📖 متن کامل در:
🌐 https://goo.gl/ftcmDV
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_رشته_مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#حجت_الاسلام_مصطفی_درّی
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
📷 goo.gl/QjK2Wd
💢موفقیت الگوی مردم سالاری دینی به کارآمدی نظام سیاسی بستگی دارد
📌حجتالاسلام منصور میراحمدی: تبیین نسبت انقلاب اسلامی و مردم سالاری دینی مستلزم تبیین بنیان فکر دینی انقلاب اسلامی از یک سو و ایضاح نسبت این رویکرد با شکلگیری الگوی مردم سالاری دینی در ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی است.
🔹انقلاب اسلامی ایران حاصل رویکردی خاص به دین بود که در مقایسه با دو رویکرد سنتی و تجددگرایانه به دین، از آن به نوگرایی دینی میتوان تعبیر کرد. بر اساس این رویکرد، اگرچه مراجعه مستقیم به متون دینی برای فهم دین ضروری است اما در این مراجعه با بکارگیری عقل، برداشتی عقلانی و متناسب با شرایط زمانی از آموزه های دینی شکل میگیرد.
📖 متن کامل در:
🌐 https://goo.gl/1ZvYHx
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ
#حوزه_رشته_سیاست
#حجت_الاسلام_میراحمدی
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
📷 goo.gl/51Ghix
💢فلسفه سیاه پوشی در عزای سیدالشهداء(ع)/ چرا اوج عزاداریها در دهه اول محرم است؟
📌حجت الاسلام قاسم ترخان، عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی: عزاداری و سیاه پوشی ما نماد و شعار همراهی با اهل بیت(ع) است. از سوی دیگر وقتی تاریخ را بررسی میکنیم، در گزارشهای متعدد میخوانیم که سیاه پوشی در عزای اهل بیت(ع) یک سنت بوده است.
🔹در روایات اهل بیت(ع) آمده است که وقتی محرم میآمد، آن بزرگواران امر به عزاداری میکردند. عزاداری در دهه اول میتواند جنبه آمادگی داشته باشد برای مواجهه با واقعه اندوهبار روز دهم، از سوی دیگر این عزاداریها و تکرار آن در مدت زمان یک دهه یک شعور را ایجاد میکند.
📖 متن کامل در:
🌐 https://goo.gl/4KNrn4
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ
#حجت_الاسلام_قاسم_ترخان
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
📷 goo.gl/4da3xX
💢«اشرافیگری» نظام را با چالش جدی روبرو میکند
📌حجت الاسلام والمسلمین ناصر رفیعی: اشرافیگری مدیران و کارگزاران یک چالش و تهدید جدی برای نظام است؛ مسؤولان کشور باید از ساده زیستی شخصیتهای برجستهای همانند سلمان فارسی الگوبرداری کنند؛ افتخار شهید رجایی در همین ساده زیستی او بود و همین موضوع سبب شده بود ایشان محبوبیت ویژهای در جامعه داشته باشند.
🔹هیچ کس نمیتواند به دنبال آزادی مطلق باشد، زیرا این امر امکان ناپذیر است و همه آزادیها مقید هستند؛ احکام اسلامی همانند قصاص و حدود برای ایجاد آزادی است. این احکام برای آن است که کسی نتواند مانع آزادی دیگران شود و به حقوقشان تجاوز کند.
📖 متن کامل در:
🌐 https://goo.gl/MEqGsj
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ
#حجت_الاسلام_ناصر_رفیعی
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
📷 goo.gl/Eb8iFj
💢نه مجلس دغدغه تحول علوم انسانی دارد و نه برنامهریزان فرهنگی/ اسلامیسازی علوم انسانی در خلأ حاصل نمیشود
📌محمد محمدرضایی استاد فلسفه دین دانشگاه تهران: متأسفانه امروزه برخی از نواندیشان ما به جای اینکه بیایند دین را احیا کنند آن را از حیات انسانی خارج میکنند و بسیاری معتقدند که اسلام را کنار بگذاریم و همان چیزی که غربیها میگویند سرلوحه زندگی خود قرار دهیم.
🔹برخی از افرادی که مخالف اسلامی شدن علوم هستند علوم انسانی غرب را که براساس مبانی مادی گرایی بنا شده را علم میدانند و نظریات مقابل آن را ایدئولوژی میدانند و میگویند اینها قصد دارند جوانها را با اسلامی کردن علوم شستشویی مغزی کنند.
📖 متن کامل در:
🌐 https://goo.gl/TMzJn9
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_رشته_مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#محمد_محمدرضایی
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
📷 goo.gl/HXto5r
💢سیدالشهدا(ع) تفکر امامت را احیا کرد/ انقلابی فراگیر برای اقامه حکومت
📌حجت الاسلام مصطفی جان نثاری: حرکت امام حسین(ع) یک حرکت انقلابی برای جلوگیری از یک انحراف بزرگ در جامعه اسلامی و جلوگیری از حکومت موروثی و افشاگری در مورد حاکمیت بنی امیه و مفاسد آنها بود.
🔹حضرت سیدالشهدا(ع) آن چه را که فرهنگ امامت شیعه برای پیشوایی جامعه مطرح میکند در قیام عاشورا به عینه نشان داده و خود را به عنوان مصداقی که دربردارنده همه این ارزشهاست معرفی کرده و حاکمیت بنی امیه که هیچکدام از اینها را ندارد را افشا میکند.
📖 متن کامل در:
🌐 https://goo.gl/hhEbyc
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حجتالاسلام_جان_نثاری
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
📷 goo.gl/EdRU5w
💢در دوره تربیت کودک مطرح شد:
📌عملکرد والدین در بیشتر مواقع کودکان را بینظم میکند / 10 راهکار برای کاهش نظمگریزی کودکان
🔹حجت الاسلام والمسلمین سید علیرضا تراشیون، کارشناس مسائل کودک چهارشنبه 21 شهریورماه در دوره تربیت کودک که از سوی دبیرخانه مفتاح برگزار شد، گفت: همیشه پشت سر بینظمی یک دلیل و توجیهی وجود دارد و از بین بردن بینظمی در کودکان غیر ممکن است از این رو برای کاهش نظمگریزی باید برنامه داشت.
🔹والدین بهترین الگو برای کودکان هستند لذا چه انتظاری است که آنها بینظم باشند ولی کودکانشان با نظم؟ الگودهی باید به صورت رفتاری، کلامی و بصری باشد یعنی کودک با نگاه به رفتار و کلام والدین نظم را فراگیرد.
📖 متن کامل در:
🌐 https://goo.gl/NSjhqE
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_رشته_علوم_تربیتی
#حجتالاسلام_تراشیون
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
📷 goo.gl/ofemx7
💢آیا نظم امروزی جامعه ایران فقهی است یا خیر؟
📌آیت الله ابوالقاسم علیدوست: اسلام در انقلاب نقشی بیش از برانگیختگی داشت. انقلاب ما اسلامی بود، اما اینکه انقلاب جامع و تمام لوازم حکومت را داشت اینچنین نبود، بلکه اسلام محرک مردم بود اما این اسلامی بودن تام و تمام نیست. بازار ما، دولت ما و ... بخشی اسلامی بودند اما کامل نه. در نتیجه فقه قسمتی از نظم بخشی را بر عهده داشت.
🔹محمود حکمت نیا: جامعه ایران از زمانی که اسلام آورده و شیعه را پذیرفته است ساختارهای فقهی را پذیرفته است آنچه به آن اضافه شده دولت بوده است. پس از انقلاب اسلامی که جامعه از لحاظ حقوقی تبدیل به جامعه اسلامی شد التزام فقهی و حقوقی از التزام فردی و عقیدتی که ناشی از قبول مرجعیت تقلید بود، تبدیل به الزام شد.
📖 متن کامل در:
🌐 https://goo.gl/pELhzw
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_رشته_مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#حوزه_رشته_جامعه_و_فرهنگ
#آیتالله_علیدوست
#محمود_حکمتنیا
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
📷 goo.gl/eNohFJ
💢مبنای تراژدی امام حسین(ع)، حکمت است/ فروپاشی ظلم جهانی با نهضت حسینی
📌ابراهیم فیاض، استاد جامعهشناسی دانشگاه تهران: عاشورا تراژدیای است که کل قرآن در آن تفسیر شده است. مبنای تراژدی امام حسین(ع)، حکمت است و این حکمت بزرگترین اندیشه فلسفی جهان امروز را تعیین میکند.
🔹این حرکت صلحطلبانه است، اما تسلیم در آن جایگاهی ندارد. عدالتطلبانه است، اما عدالتطلبی سوسیالیستی نیست. عدالت این حرکت یک عدالت زیباشناختی است که بر مبنای حسن و قبح عقلی ایجاد میشود. این عدالت مردمی و عمومی است. فطرت اصل آن است. این فطرت و حکمت در روز عاشورا بالاترین تفسیر را دارد که میتواند برای اندیشههای فلسفی، حکومتی و سیاسی به شدت اندیشهساز باشد. این حرکت فروپاشی نرم و جدی سرمایهداری و استکبار جهانی را در پی دارد لذا میخواهند آن را منحرف کنند.
📖 متن کامل در:
🌐 https://goo.gl/sTu72W
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#عاشورا
#ابراهیم_فیاض
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
📷goo.gl/zWp8xE
💢آیا انسان با شناختن بخشی از جهان خرسند میشود؟/ ما جهان را با برهان میشناسیم
📌غلامحسین ابراهیمی دینانی: هر تجربه علمی، هر اندازه نیرومند باشد، بخشی از جهان را میشناسد. به اندازه ای که تجربه کرده نظر میدهد. آیا انسان با شناختن بخشی از جهان خرسند میشود؟ انسان به کمتر از شناختن همه جهان رضایت نمیدهد، این خصلت آدمی است.
🔹استعداد فهمیدن همه چیز در آدمی هست، اما به اندازهای که کوشش کند میفهمد. بالقوه استعداد فهمیدن همه چیز را دارد، اما بالفعل نه. دانشمندان هنوز با پیشرفتهای همه علوم، بخشی از جهان را میدانند.
📖 متن کامل در:
🌐 https://goo.gl/RFAmTA
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_رشته_مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#ابراهیمی_دینانی
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftaah_com
📷 goo.gl/Q3oBmf