📌 | سلسله نشست های کرسی نقد علم اقتصاد و سرمایه داری
🔷 | با حضور استاد دکتر " مسعود درخشان " مولف کتاب فریب بزرگ : علم اقتصاد یا اقتصاد علم نما
🕒 | سه شنبه : ۱۴۰۲/۰۴/۰۶
ساعت : ۱۵:۰۰ الی ۱۷:۰۰
🔵 |جلسه به صورت پخش ویدئو کنفرانس در دانشکده مدیریت و اقتصاد ، سالن شهید اسد اللهی برگزار می شود .
❌ | حضور برای عموم افراد آزاد است .
📢 | جلسه چهارم
🔰 | لینک حضور در جلسه :
https://b2n.ir/najma1402
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#نشست
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
دوره آموزشی
✅ عـــــــــدالت جنسیتـــــــــــــی
استاد: خانم دکتر فریبا علاسوند
🔻سرفصلهای مهم دوره:
عدالت در متون اسلامی
تبیین نظریه های مهم عدالت
نسبت میان عدالت و احکام شرعی
کاربست عدالت در تحلیل فمینیستی
عدالت میان زن و مرد و نظریه اسلامی
معنای عدالت جنسیتی به مثابه نتیجه بحث
تبیین جنسیت و نسبت آن با معیارهای عدالت
✳️ شيوه برگزاري دوره: 9 جلسه آفلاين و يك جلسه پرسش و پاسخ با حضور استاد
⏳ مهلت ثبت نام: 10 تير1402
از 10 تير تا پايان مرداد 1402
همراه با اعطاي گواهينامه به واجدين شرايط
📌 تخفيف 20 درصدي براي طلاب و گروه هاي 5 نفره به بالا
🔗 لينك ثبت نام : http://register.wrc.ir/view.php?id=52886
☎️ شماره تماس : 0253263357و 58 داخلي 4616 يا 4617
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#جنسیت
#دوره_آموزشس
#مجازی
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ شورای سیاست گذاری سیزدهمین جشنواره علامه حلی(ره) اصفهان برگزار شد
💢 شورای سیاستگذاری سیزدهمین جشنواره علامه حلی (ره) حوزه های علمیه خواهران و برادران استان اصفهان با حضور حجت الاسلام سید حسین اسحاقی قائم مقام معاون پژوهش حوزه علمیه قم در امور استانها، حجت الاسلام محمد صالح مازنی دبیر کشوری جشنواره علامه حلی (ره) ، حجت الاسلام احمدعبداللهی نژاد مدیر حوزه علمیه خواهران استان اصفهان، حجت الاسلام محسن جلالی معاون پژوهش مرکز مدیریت حوزه علمیه اصفهان و حجت الاسلام رسول ملکیان اصفهانی دبیرجشنواره علامه حلی (ره) استان برگزار شد.
🔹 حجت الاسلام والمسلمین محسن جلالی، معاون پژوهش مرکز مدیریت حوزه علمیه برادران استان اصفهان به سابقه درخشان جشنواره دراستان اصفهان اشاره کرد وگفت : هرساله جشنواره علامه حلی(ره) حوزه های علمیه خواهران و برادران همزمان با هفته پژوهش در آذرماه برگزار می شود.
🔸 در ادامه جلسه، حجت الاسلام و المسلمین احمدعبداللهی نژاد، مدیر مرکز مدیریت حوزه علمیه خواهران استان اصفهان به مشکلات ثبت نام خواهران طلبه درسال گذشته اشاره کرد و افزود: اگر شرایط سن شرکت کنندگان خواهر در جشنواره علامه حلی(ره) تغییر کند، بسیاری از طلاب می توانند در این عرصه علمی و پژوهشی شرکت کنند.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=33673
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_علمیه
#گزارش_خبری
#اصفهان
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ آموزشهای جدید و علوم نوپدید را باید بومی کنیم
🔻 دکتر محمدعلی زلفی گل، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری:
🔹 همه دستگاهها در آموزش عالی و آموزش مهارتی نقش را دارند. باید خود را با تغییرات اقلیم جهانی و ملی تغییر و تطابق بدهیم، شرایط با سرعت در حال تغییر است و نسل جوان امروز در عمر کوتاه خود بیشترین تغییرات سیاسی، اجتماعی و فرهنگی را در ابعاد ملی و فراملی درک کرده است. ما هم راهی نداریم غیر از اینکه با شیوه های آموزش خود را تطبیق دهیم و منعطف باشیم.
🔹 آموزشهای جدید و علوم نوپدید را باید در حد توان بومی کنیم و خود را با آن وفق دهیم، در غیر این صورت از گردونه اثرگذاری ملی و فراملی حذف می شویم.
🔹نباید فقط نیازهای امروز را از نظر مهارتی رفع کنیم، بلکه دانشگاه ها و آموزش عالی وظیفه نیاز آفرینی برای آینده را هم دارد و باید پیشگویی کند.
🔹 آموزش مهارتی و نیازمحور هم باید برای دانشجویان فعلی، هم برای دانش آموختگان و هم برای افراد شاغل بازآموزی باید انجام شود و در دستور کار باشد.
🔹 باید به هر دو مقوله توجه کنیم این دو با هم قابل جمع است. حتی باید جدا از بحث دانشگاههای مهارت محور و آموزش مهارت محور، سراغ پارک های علم و فناوری و مراکز رشد هم برویم.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=33691
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#دانشگاه
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ انتشار چهارمین شماره دو فصلنامه تخصصی مطالعات فقه سیاست
💢 چهارمین شماره دو فصلنامه تخصصی مطالعات فقه سیاست به صاحب امتیازی مرکز فقهی ائمه اطهار منتشر شد.
🔹 حجتالاسلام اکبری شاهرودی، درباره انتشار دو فصلنامه تخصصی مطالعات فقه سیاست، گفت: این دو فصلنامه تخصصی که مورد استقبال بسیار پژوهشگران حوزوی و دانشگاهی این عرصه قرار دارد، در چهارمین شماره خود، شش مقاله تخصصی را در خود جای داده است.
🔹 اولین مقاله به قلم پژوهشگر عباسعلی مشکانی با عنوان «چیستی، امکان و روشِ فلسفه فقه حکومتی با تأکید بر رویکرد امام خمینی(ره)» به رشته تحریر درآمده است و با بهرهگیری از مطالعات کتابخانهای، عهدهدار تبیین فقه حکومتی با تکیه بر مبانی و رویکرد امام خمینی(ره) شده است.
🔹 علاقهمندان به مباحث تخصصی اجتهادی فقه سیاست میتوانند نسخه الکترونیکی دوفصلنامه را در پایگاه اینترنی مجلله به آدرس https://spj.markazfeqhi.com مشاهده و یا برای تهیه نسخه فیزیکی آن به نمایشگاه و فروشگاه کتاب دفتر انتشارات مرکز فقهی ائمه اطهار به آدرس قم، نبش میدان معلم، جنب مرکز فقهی یا خیابان ارم، جنب مدرسه کرمانیها مراجعه کنند.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=33701
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فقه_سیاست
#نشر
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ سالانه ۹۰۰ مقاله پژوهشی در مدارس علمیه اصفهان نوشته می شود
🔻 حجتالاسلام جلالی، معاون پژوهش حوزه علمیه اصفهان:
🔹 تعداد مدارس حوزه علمیه خواهران در استان اصفهان متجاوز از ۵۰ مدرسه بوده و اگر استان پنج میلیون جمعیت داشته باشد و بر ۱۱ هزار طلبه خواهر و برادر تقسیم گردد، سرانه تعداد طلبه حدود ۴۳۰ نفر نسبت به جمعیت استان می شود.
🔹 یکی از اقدامات این معاونت شناسایی استعدادهای برتر حوزه علمیه اصفهان است، همچنین از سال ۹۲ دبیرخانه کرسی های آزاداندیشی در اصفهان شکل گرفت و تا سال ۱۴۰۲ تعداد ۲۵۰ کرسی آزاداندیشی در حوزه برادران و خواهران برگزار شده است.
🔹 از سال ۸۸ حوزه علمیه اصفهان ،پژوهش را در برنامه آموزشی قرار داده است و حدود ۱۵ سال است که پژوهش در متن برنامه درسی مدارس بوده و به طورمتوسط سالانه ۹۰۰ مقاله پژوهشی از مدارس علمیه به دست ما می رسد و بیش از ۵۰ نفر استاد درس پژوهش در استان تربیت شده است.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=33695
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_علمیه
#گزارش_خبری
#اصفهان
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ اعطای رتبه علمی پژوهشی به دو فصلنامه مطالعات مقارنهای مذاهب اسلامی
▪️شورای اعطای مجوزها و امتیازهای علمی با توجه به نظر ارزیابان و مصوبه کمیسیون نشریات علمی حوزوی با اعطای رتبه علمی پژوهشی به نشریه دوفصلنامه مطالعات مقارنهای مذاهب اسلامی موافقت کرد.
▪️بر اساس گزارش دبیرخانه شورای اعطای مجوزها و امتیازهای علمی ، این نشریه به صاحب امتیازی مرکز تخصصی ائمه اطهار علیهم السلام و مدیرمسئولی آقای حسین حبیبی تبار و سردبیری آقای محمود قیوم زاده به صورت دوفصلنامه منتشر می شود.
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#علوم_انسانی_اسلامی
#اعطای_رتبه_علمی
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ برنامه هفتم توسعه بلندپروازانه تنظیم شده
🔻 انتقاد علیرضا محجوب دبیرکل خانه کارگر از بندهای اقتصادی برنامه هفتم توسعه:
🔹 قانون برنامه توسعه یک نوع آینده نگاهی و آینده نگری دولتها را نشان میدهد. قانون برنامه توسعه هم باید یک چشمانداز داشته باشد و هم باید از یک مدل توسعه تبعیت کند. ما اکنون نمیدانیم که چه مدلی از توسعه مدنظر نویسندگان برنامه هفتم توسعه بوده و استنادات آن به آن مدل توسعه چیست؟ عجیب این است که مقامات مصاحبههای زیادی میکنند و در آن از انواع مدلها صحبت میکنند. اما گویا مدل مطرح شده در برنامه توسعه موجود جنبه محرمانگی دارد و گویی نباید افشا شود!
🔹 بدون مدل توسعه نمیتوان درباره برنامه قضاوت کرد. زمانی که برنامه سوم توسعه درحال طراحی بود، بنده نماینده مجلس بودم و به یاد دارم که اولین برنامه که در آن مدل خصوصیسازی مطرح شد، در آن برنامه بود. ما در آن جلسه گفتیم که مدل این برنامه چیست؟ در آن زمان همکاران اقتصاددان ما که برخی مرحوم شده و در نوع خود هرکدام مدلنویس بودند، تاکید کردند که سوال مطرح شده درباره مدل برنامه درست است و باید به آن جواب داد.
🔹 در پاسخ به ما گفتند که مدل این برنامه از سایر برنامههای گذشته اخذ شده است. چیزی که از پاسخشان آشکار شد این بود که هنوز درک نمیکنند مدل و برنامه چیست یا شاید ما منظورمان را نتوانستیم خوب توضیح دهیم.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=33679
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#توسعه
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ نگرش مردم نسبت به تبعیض در جامعه چیست؟
🔹 بر اساس آخرین نظرسنجی مرکز تحلیل اجتماعی «متا» در اسفندماه ۱۴۰۱، نگرش مردم ایران نسبت به مساله تبعیض در جامعه با سه سوال میزان احقاق حق فردی از طرق قانونی، قائل شدن تفاوت میان مسئولین و مردم عادی توسط نهادهای قانونی و نگرش نسبت به اصلی ترین عوامل استخدام سنجیده شده است.
🔹 براساس این نظرسنجی از نگاه افکار عمومی برخی از سازوکارهای موجود درون نظام اجرایی، قضایی و قانون گذاری نیازمند ترمیم است. همچنین در صورت وجود خطای ادراکی نسبت به واقعیت موجود در بخشی از گروه های اجتماعی، تصحیح این ادراک باید مدنظر دستگاه های اجرایی و قضایی کشور باشد.
💢 این پیمایش در اسفندماه ۱۴۰۱ و با حجم نمونه ۳۰۰۰ نفر و به روش تلفنی و ملی برگزار شده است.
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#جامعه
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ انتقاد از تخریب بافتهای سنتی اطراف حرم حضرت معصومه
🔻 آیتالله اراکی در جمع اعضای شورای اسلامی شهر قم:
🔹 عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با انتقاد از تخریب برخی بافتهای سنتی در اطراف حرم مطهر حضرت معصومه(سلام الله علیها)ابراز داشت: در روایات بیان شده است که دیوار ساختمانها نباید از کعبه بلندتر باشد. اگر این دستورات در برخی شهرها و کشورها رعایت نشد، مجوزی برای تکرار این اشتباهات در سایر شهرهای مذهبی نیست.
🔹 آیت الله اراکی طولانی شدن روند اجرایی را یکی دیگر از انتقادات وارد به برخی از برنامههای شهرسازی دانست و تصریح کرد: حل مشکلات باید با اندیشه و رعایت اولویتها باشد. در برنامهها ضروری است مسائل دینی، اقتصادی، فرهنگی و آسایشی مردم به عنوان اولویت در نظر گرفته شود.
🔹 رئیس مرکز تحقیقات علمی حکومت اسلامی تشکیل کارگروهی برای پایش زمینهای قابل سکونیسازی در اطراف قم را نخستین گام برای رفع مشکل مسکن دانست و خاطرنشان کرد: هم اکنون زمینهای زیادی در اختیار افراد و نهادها قرار دارد که میتوان با مصالحه و رایزنی برای ساخت مسکن مردم مورد بهره برداری قرار گیرد و در این زمینه اگر نیاز به قانونی نیز وجود دارد، باید از مجلس تصویب آنها را پیگیری نمود.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=33715
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#شهرسازی
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ یک بام و دوهوا
🔻 محمدرضا جبرئیل زاده برای اندیشکده رهیافت نوشت؛
🔹خبر ارسال مجدد لایحه دو فوریتی تشکیل وزارت بازرگانی از جانب معاون پارلمانی رییسجمهور و تصویب شتابزده آن از سوی مجلس این پرسش را به وجود میآورد که مگر تأسیس وزارت بازرگانی بر اساس نامه نمایندگان در مرداد ۱۳۹۹ با استدلال بر اینکه تشکیل وزارتخانه جدید در شرایط پیچیده و دشوار اقتصادی و کسری شدید بودجه، بار مالی و اجرایی بسیاری به دنبال دارد.
🔹 با توجه به زمان محدود باقیمانده تا پایان دولت دوازدهم که بنا به نظر نمایندگان امکان ایجاد تشکیلات اداری وزارتخانه جدید در سطح کشور به صورت مناسب و منطقی وجود نداشت منتفی نشد؟ حالا بعد از گذشت سه سال با چرخشی عجیب و ناگهانی، نمایندگان مخالف لایحه با اصرار و فشار به دولت خواهان تشکیل مجدد وزارت بازرگانی برای بهبود اوضاع معیشتی مردم شدهاند.
🔹 برآیند دیدگاههای تمامی کارشناسان دلسوز در حوزه اقتصاد این است که این لایحه سرانجامی جز تحمیل هزینههای هنگفت بر دولت نخواهد بود.
🔹 مغایرت اول با بند ۹ اصل ۴۳ قانون اساسی است؛ زیرا با توجه به این اصل تشکیل وزارت بازرگانی، با تکیه بر واردات و گرفتن فرصت از بازار تولیدات داخلی، قطعاً در مقام تقابل با خودکفایی در عرصه کالاهای اساسی و مغایر با رونق تولید، آن هم در حوزه نیازهای عمومی و معیشتی مردم است.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=33711
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#دولت_و_مجلس
#یادداشت
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
❇️اولین نشست از سلسله نشستهای علمی کمیسیون علوم انسانی اسلامی در حوزه دفاعی ـ امنیتی با موضوع «روششناسی علوم انسانی اسلامی با تأکید بر حوزه دفاع و امنیت»
🎙 ارائه دهنده: حجتالاسلام دکتر احمدحسین شریفی دبیر مجمع عالی علوم انسانی اسلامی و رئیس دانشگاه قم.
🎙دبیر علمی: حجتالاسلام دکتر احمد شعبانی
⏱زمان: یکشنبه 11 تیر 1402 ساعت 10 – 12
🏢 مکان: قم ـ بلوار شهید محلاتی ـ پژوهشگاه علوم اسلامی امام صادق (علیهالسلام)
🌐 لینک مجازی:
https://www.skyroom.online/ch/isri/neshastelmi
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#علوم_انسانی_اسلامی
#نشست
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📣 پژوهشکده امور اقتصادی با همکاری مرکز آموزش، پژوهش و برنامهریزی سازمان امور مالیاتی کشور و موسسه کار و تامین اجتماعی میکند:
✅ همایش اقتصاد ایران؛ اصلاحات ساختاری در گام دوم
چهارمین نشست کارگروه اصلاح ساختار نظام مالیاتی - حمایتی
✳️موضوع:
پایدارسازی تأمین مالی نظام حمایتی با تأکید بر نظام مالیاتی اسلام
🎙️ سخنران:
محمدرضا کارگر شورکی
سرپرست موسسه کار و تأمین اجتماعی
🔰اعضاء نشست:
مهدی موحدی بکنظر
رئیس مرکز آموزش، پژوهش و برنامهریزی مالیاتی
سیدهادی موسوینیک
عضو هیأت علمی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی
مهدی رضوان
مدیر پژوهش موسسه کار و تأمین اجتماعی
اسماعیل گرجیپور
کارشناس حوزه رفاه و تأمین اجتماعی
زینب مرادینژاد
کارشناس پژوهش موسسه کار و تأمین اجتماعی
🕰 شنبه 10 تیرماه 1402 ساعت 10 الی 12
🌍 پژوهشکده امور اقتصادی، سالن پژوهش
🔗 لینک حضور در نشست
https://b2n.ir/earcc
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#همایش
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ چرا با «ترمیم مزد» مخالفت میشود؟
🔻از رد شکایت کارگران تا جوابیه به رسانهها؛
🔹 «۶۴ درصد افزایش دستمزد کارگران فقط در سه ماه»؛ این اتفاقیست که در ترکیه رخ داده است. در فروردین ماه سال جاری، دولت ترکیه حداقل حقوق کارگران را برای دومین بار در طول سال، ۳۰ درصد افزایش داد و بار دیگر در روزهای پایانی خردادماه خبر آمد که «وزیر کار و تامین اجتماعی ترکیه اعلام کرد که از اول ماه جولای ۲۰۲۳(۱۰ تیرماه ۱۴۰۲)، حداقل حقوق و دستمزد در این کشور با ۳۴ درصد افزایش، به ۱۱ هزار و ۴۰۲ لیره معادل ۴۸۳ دلار افزایش خواهد یافت».
🔹 به این ترتیب، در طول سه ماه، مزد کارگران ترکیه دوبار و مجموعاً به میزان ۶۴ درصد ترمیم شد؛ این در حالیست که در طول یکسال، مزد کارگران این کشور سه بار و حداقل ۱۰۰ درصد افزایش یافته است؛ این ترمیمهای مزدیِ متوالی به یک دلیل واضح اتفاق افتاده است: رشد تورم و کاهش ارزش لیر – پول ملی ترکیه-.
🔹دولت ترکیه در سال گذشته میلادی نیز در پی افزایش نرخ تورم، سه بار دست به افزایش حقوق زد؛ در آخرین بار که هم اکنون نیز در حال اجراست، حداقل حقوق و دستمزد را به هشت هزار و ۵۰۰ لیره ترک معادل ۳۶۰ دلار آمریکا رسانده بود. در حالت کلی، در شرایط بروز تورم، مزد کارگران در ترکیه حداقل دو بار در عرض یکسال ترمیم میشود.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=33684
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#کارگر
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
▫️شهید بهشتی مسیر زندگی خود را در راه ترویج فهم عالمانه از دینداری و انقلابیگری صرف کرد و در این مسیر با افراط و هم با تفریط مبارزه شدید داشت. شهید بهشتی نماد بارز انقلابیگری عقلانیت محور و عدالت محور بود و یک قدم از آرمانهای انقلاب کوتاه نیآمد و به احدی اجازه تعدی به حقوق اساسی مردم را نداد.
✅ مدرسهی فکرت در هشتمین محفل خود به بازخوانی «حکمرانی عدالتمحور با تاکید بر اندیشه شهید بهشتی» میپردازد.
با حضور:
👤«حجت الاسلام دکتر احمد رهدار»، رئیس «مؤسسه مطالعات و تحقیقات اسلامی فتوح» و مدیر گروه فقه مضاف دانشگاه باقرالعلوم علیه الاسلام
زمان: شنبه ۱۰ تیرماه ۱۴۰۲، ساعت ۱۷
مکان: قم، بلوار بسیج، موسسه شناخت
جهت شرکت بصورت مجازی و حضوری در این محفل، به آیدی زیر پیام دهید:
@Madrese_Fekrat
♦️پخش زنده از کانال فکرت در ایتا
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#عدالت
#گفتگو
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
اندیشکده رهیافت با همکاری اندیشکده نظامسازی و حقوق عمومی دانشگاه امام صادق(ع) برگزار میکند:
✅ نشست بررسی اصلاحات قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی(سال ۱۴۰۲)
💢استاد:
دکتر هادی طحاننظیف؛ هیئت علمی دانشگاه امام صادق(ع) و عضو حقوقدان شورای نگهبان
🗓 زمان یکشنبه ۱۱ تیر ۱۴۰۲
⏰ ساعت: ۱۰:۰۰
📌 مکان: دانشگاه امام صادق(ع)، ساختمان پژوهشگاه(بلوک ۴)، طبقه دوم، اتاق جلسات
جهت هماهنگی حضور در نشست، مشخصات خود را به شماره 09148530794 ارسال فرمایید.
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حقوق
#نشست
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ برگزاری جلسه هم اندیشی گروه اقتصاد مؤسسه موضوع شناسی با مرکز راهبری اقتصاد مقاومتی حوزه های علمیه
💢 جلسه هم اندیشی گروه اقتصاد مؤسسه موضوع شناسی احکام فقهی با مرکز راهبری اقتصاد مقاومتی حوزه های علمیه روز سه شنبه ۶ تیر ۱۴۰۱ برگزار شد.
🔹در این جلسه ابتدا حجت الاسلام و المسلمین بیات، مدیر مؤسسه موضوع شناسی به اهمیت موضوع شناسی و هم افزایی مجموعه های همسو اشاره و آمادگی مؤسسه را برای هر نوع همکاری اعلام کرد.
🔹در ادامه حجت الاسلام و المسلمین احمدعلی یوسفی رئیس مرکز راهبری اقتصاد مقاومتی حوزه های علمیه به سطوح موضوع شناسی فقهی و تفاوت تاثیر هر سطح، در فتوا اشاره کرد و با توجه به این که برخی از موضوعات کلان اقتصادی محصول تفکرات و نظامات غربی است تصریح کرد: برخی از این موضوعات اساساَ در نظام اقتصاد اسلامی جایگاهی ندارند و با نگاه های جزء نگر، مشکلات آنها حل نمی شود.
🔹در پایان مدیر مؤسسه موضوع شناسی با جمعبندی مطالب مطرح شده نسبت به امضای تفاهم نامه بین دو مجموعه و استفاده از ظرفیت کمیته فقهی مؤسسه که با حضور نمایندگان مراجع معظم تقلید برگزار می شود و برگزاری نشستهای مشترک درباره مباحث بنیادین موضوع شناسی با مراکز همسو اعلام آمادگی کرد.
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_علمیه
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📢بحث و بررسی نقش بانک مرکزی در توسعۀ فقر معیشتی
🔹برخی از سوالات مباحثه👇🏻
❓ قانون مادر برای شناخت وظایف و اختیارات بانک مرکزی کدام است؟
❓ کدام عدم دقت در روند تصویب قانون بانکداری بدون ربا در سال ۱۳۶۲ موجبات شناخت ناقص از ماهیت بانک را در ذهن شورای نگهبان وقت پدید آورد؟
❓ بزرگترین خطای بانک مرکزی در تعریف پول از کدام درک سطحی شکل گرفته است؟
❓ اصلیترین اثر بانک مرکزی در تسریع روند ایجاد فقر در کشور چیست؟
🕓زمان: شنبه ۱۰ تیر ماه ۱۴۰۲
ساعت ۱۶ الی ۱۸
مکان: ابتدای خیابان آیت الله شیرازی، مدرسه عالی نواب
🔻برادران علاقهمند به شرکت در مباحثات عدد ۱ را به شماره
۰۹۳۳۳۴۳۵۶۶۳
ارسال نمایند.
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#نشست
#مشهد
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ کتاب «عوامل مؤثر بر ادراک عدالت اجتماعی» روانه بازار نشر شد
🔹 این کتاب به قلم احمد اولیایی در ۱۶۵ صفحه به همت انتشارات مؤسسه شناخت به چاپ رسید.
🔹 دشمن برای ایجاد فاصله میان مردم و نظام جمهوری اسلامی از ابزارهای متعددی استفاده می کند اما مقوله عدالت اجتماعی یکی از مهم ترین بسترهایی است که دشمن با جنگ شناختی وضعیت آن را برای مردم نامطلوب بازنمایی می کند و ادراک عدالت را دچار خدشه می کند.
🔹 کتاب حاضر در صدد است مقوله ادراک عدالت اجتماعی را به مثابه یک مسأله شناختی واکاوی کند. ادراک عدالت اجتماعی می تواند متفاوت با عدالت واقعی در جامعه باشد اما به همان اندازه مهم است.
🔹اینکه کدام عوامل معرفتی مانند تعریف ما از عدالت و کدام عوامل غیرمعرفتی مانند رسانه می توانند بر ادراک مردم از عدالت اجتماعی تأثیر بگذارند، مباحث اصلی این کتاب را تشکیل می دهند.
🌐 علاقه مندان جهت تهیه این کتاب می توانند به انتشارات شناخت پژوه به نشانی قم، خیابان نوزده دی(باجک)، بین کوچه ۳۸ و ۴۰ مراجعه و یا از طریق تلفنی با شماره ۰۲۵۳۷۷۲۳۰۶۳ و ۰۲۵۳۷۷۲۵۵۶۸تماس حاصل کنند.
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#عدالت_اجتماع
#نشر
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
⚙️ روز صنعت و معدن، فرصت مناسبی است تا به بخش صنعت و معدن، نگاهی اندیشمندانه و متفاوت شود، چرا که این بخش در مقام عامل مولد اشتغال پایدار در افزایش تولید ناخالص ملی و درآمد سرانه، نقش مهمی دارد.
⭕️ عماریار به مناسبت این روز بسته فیلم صمت با موضوع صنعت، معدن و تجارت را آماده تماشا کرده است🔻
🔸 هپکوتیزم
🔹 به نام پدر
🔸 خط تولید
🔹 رفاقت هایتک
🔸 خون و نفت
🔹 پیشگامان
🔸 به توان چهل
🔹 دیکتاتوری در پستو
🔸 نان گزیدهها
🔹 قصههای پیشرفت
🔸 تهران تقاطع سئول
🔹 چرخ ناکوک
🎥 برای تماشای آثار روی نام آن بزنید و وارد شوید.
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#رسانه
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ کاهش دانشجویان علوم انسانی و خطر ناامنی شغلی برای اساتید دانشگاه
🔻 حجتالاسلام والمسلمین عباس شفیعینژاد، پژوهشگر مرکز فقهی ائمه اطهار(ع):
🔹 به نظر میرسد اختلاف نظرهایی که در زمینه علوم انسانی در میان مدیران اجرایی و اهل نظر و متفکران وجود دارد باعث غربت علوم انسانی مخصوصا با گرایش اسلامی در ایران شده است. از سوی دیگر علوم انسانی با رویکرد غربی هم به دلیل اینکه با فضای بومی و اسلامی کشور همخوانی ندارد در نتیجه نمیتواند جایگاه خود را پیدا کند مگر اینکه صرفاً در برخی مراکز دانشگاهی توسعه پیدا کند.
🔹 نتیجه این وضعیت این است که اگر فارغ التحصیلان رشتههای علوم انسانی توفیق پیدا کنند، نهایتاً در دانشگاهی به عنوان هیئت علمی فعالیت کنند. از سوی دیگر با توجه به اینکه تعداد دانشجویان رشتههای علوم انسانی در حال کاهش است بنابراین موقعیت شغلی اعضای هیئت علمی رشتههای علوم انسانی هم در خطر است مگر اینکه در رشتههای غیرمرتبط تدریس کنند.
🔹 یکی دیگر از عوامل جدی و اساسی برای نبودن آینده شغلی فارغالتحصیلان علوم انسانی، فقدان اندیشکدههای مرتبط با علوم انسانی است که از یک طرف مرتبط با علم و از سوی دیگر مرتبط با صنعت، سیاستگذاری و اثرگذار در قانونگذاری باشند و چون اینگونه اندیشکدههای قدرتمند در کشور وجود ندارند بنابراین آیندهای برای یک فارغالتحصیل علوم انسانی وجود ندارد.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=33730
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#علوم_انسانی_اسلامی
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
🔰گروه فقه جامعه و فرهنگ مرکز فقهی ائمه اطهار (علیهم السلام) برگزار می کند:
🔷نشست علمی فقه جمعیت
(بررسی فقهی روایات جمعیت)
🔸ارائه دهنده : حجت الاسلام و المسلمین سید محمد علی فقیهی (مدرس خارج فقه جمعیت )
🔸دبیر علمی: حجت الاسلام و المسلمین سعید فاقدی (دبیر گروه فقه جامعه و فرهنگ مرکز فقهی ائمه اطهار (علیهم السلام))
زمان : دوشنبه، 12 تیرماه ، ساعت : 10:30
مکان : میدان معلم، مرکز فقهی ائمه اطهار (علیهم السلام) طبقه 2 ، سالن جلسات
📎لینک حضور مجازی : www.markazfeqhi.com/live
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#جمعیت
#نشست_علمی
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ بررسی لایحه برنامه هفتم توسعه: حوزه آموزش و پرورش و ارائه احکام پیشنهادی
🔹 دفتر مطالعات فرهنگ و آموزش مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی در گزارشی با عنوان «بررسی لایحه برنامه هفتم توسعه (۴): حوزه آموزش و پرورش و ارائه احکام پیشنهادی» اعلام کرد این برنامه نیز همچون عمده برنامههای گذشته دچار فقدان ایدهمحوری و نگاه کلان به توسعه در آموزش و پرورش است.
🔹 درواقع احکام آمده احکامی جزئی و بخشی میباشند که هرچند تلاش شده است تا ذیل مسائل «سرمایه انسانی»، «کیفیت و عدالت تربیتی»، «بازماندگان از تحصیل»، «نظام مدیریتی» و «آموزش و پرورش بهمثابه امر ملی» نوشته شوند، اما باز هم نتوانسته است انسجام لازم را حول ایدهای محوری برای نیل به نقطهای مشخص در پنجساله آینده شکل دهد.
🔹 همچنین این احکام نسبتی ساختاری و مشخص با سند تحول بنیادین آموزش و پرورش ندارند و درنتیجه باز هم مانند برنامه پنجم و ششم نمیتواند مدعی تلاش برای اجراییسازی بخشی از سند تحول در سالهای پیشرو باشد.
🔹 درواقع مطلوب آن بود که اجراییسازی سند تحول بنیادین در سالهای پس از تصویب در بازههای زمانی پنجساله (مطابق با برنامههای توسعه) برنامهریزی شود و اکنون یک گام پنجساله دیگر برای اجرای این سند برداشت.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=33735
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#آموزش_و_پرورش
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✳️ کارگروه مطالعات جمعیتی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) با همکاری مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی برگزار میکند:
🔷 نشست علمی:
✅ مسائل و چالشهای جمعیتی کشور و الزامات سیاستی آن در برنامه هفتم توسعه
👤کارشناسان:
1️⃣ آقای دکتر رسول صادقی، عضو هیئت علمی گروه جمعیتشناسی دانشگاه تهران
2️⃣ حجت الاسلام و المسلمین دکتر اسماعیل چراغی، عضو هیئت علمی گروه روانشناسی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)
🗓 سهشنبه 13 تیرماه 1402 ⏰ 10
🏢 مکان: قم، مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)، طبقه پنجم، سالن اندیشه
🌐 حضور مجازی👇
🌐 iki.ac.ir/live
💠 کانال کارگروه جمعیتشناسی مؤسسه امام خمینی(ره)
🔰https://eitaa.com/Demographics_iki_ac_ir
☎️ 025321130
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#جمعیت
#نشست_علمی
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com