✅ عید دخالت مردم در حکومت
🚩 در موضوع حکومت و مسائل سیاسی و مسائل عمومی جامعه در نظام اسلامی، «به من چه» نداریم! مردم برکنار نیستند. بزرگترین مظهر دخالت مردم در امور حکومت، غدیر است. خود غدیر این را به ما آموخت و لذاست که عید غدیر، عید ولایت است، عید سیاست است، عید دخالت مردم در امر حکومت است، عید آحاد ملت و امت اسلامی است.
🗓 ۱۳۷۵/۲/۱۸
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#غدیرخم
#سخنرانی
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ غدیر، خط بطلانی بر جدایی دین از سیاست
🔻 گفتاری از آیتالله محسن فقیهی؛
🔹 غدیر، تنها یک رخداد تاریخی نیست؛ بلکه یک نگرش است. تحلیل تاریخیِ صِرف از غدیر خم، سبب میشود تا ابعاد مختلف این واقعه عظیم، مورد غفلت قرار گیرد.
🔹 آنچه که در فهم نگرشِ غدیر اهمیت دارد، منطق نهفته در کیفیت ابلاغ و اجرای دستورات الهی از سوی پیامبر صلی الله علیه و آله است؛ منطقی که با خود، خط مشی جامعه اسلامی را به طور روشن مشخص میکند.
🔹 بنابر تعالیم و آموزههای اسلامی، طیّ مسیر کمال و سعادت جامعه و افراد آن، هنگامی امکانپذیر است که علاوه بر حاکمیت ارزشهای اسلامی، مدیریت جامعه نیز در اختیار حاکمانِ صالح، مدیر و مدبّر، زمانشناس، بصیر و امین باشد.
🔹 واقعه عظیم غدیر خم نشان داد که مسئله مدیریت و رهبری در نظام اسلامی در متن توجه آموزههای دین و شرط اکمال و اتمام دین است. بنابراین یکی از وجوه غدیر خم، مسأله «جامعهسازی اسلامی» است.
🔹 پس غدیر خم، نه تنها یک مناسبت مذهبی؛ بلکه عید سیاست و دخالت همگان و مردم در امر حکومت است. ببینید مقام معظم رهبری، این بُعد از غدیر را چگونه تبیین میفرمایند: «در نظام اسلامی، هر کس متدیّن به عقیده و شریعت اسلام است، در امر حکومت دارای مسؤولیت است.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=33869
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#غدیرخم
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ ثمرات باور به غدیر و پیروی از ولایت در زندگی معاصر
🔻 محمدحسین رجبی دوانی، پژوهشگر تاریخ اسلام:
🔹 اولین شان ولایت، مرجعیت دین است یعنی کسی که خدا او را ولی خلق پس از پیامبر(ص) قرار داده مرجع دین است و باید در غیاب پیامبر(ص) دین را تبیین کند. هر کس نمیتواند جای پیامبر(ص) بنشیند و مرجع دین مردم شود.
🔹 دومین شأن صاحب ولایت این است که محور وحدت است. من بر این باورم اگر بعد از رحلت پیامبر(ص) به ولایت خیانت نشده بود و امیرالمومنین(ع) کنارگذاشته نمیشد امت اسلام دچار تفرقه و فرقهگرایی نمیشد و وحدت آن محفوظ میماند.
🔹 شأن سوم ولایت حکومت کردن است. برخی فکر میکنند امامت به معنای حاکمیت است. خیر، یکی از شئون ولایت حکومت کردن است. بالاترین میزان موفقیت انبیای الهی یا امام برای تحقق اهداف بلند رسالت یا امامتش نیازمند در دست داشتن قدرت است.
🔹 چهارمین مورد از شئون ولایت، به رشد و تعالی رساندن فرد و جامعه است یعنی صاحب ولایت برخلاف صاحب خلافت و سلطنت برای سعادت فرد و جامعه خود را مسئول میداند و از انحراف فرد و جامعه محزون است و برایش قابل پذیرش و تحمل نیست.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=33842
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#غدیرخم
#گفتگو
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ نگذاریم مبانی علمی امام خمینی(ره) در حوزه علمیه به فراموشی سپرده شود
🔻 گفتوگو با آیتالله محمدجواد فاضل لنکرانی؛
🔹 خدا را شاکریم بعد از امام شخصیتی جای امام نشست که من، ایشان را آشناترین فرد به امام و مبانی سیاسی امام(قد) میدانم و این خیلی مهم است. در چهاردهم خرداد هر سال، رهبری معظم انقلاب ریشههای فکری امام در انقلاب را مثل یک استاد در کلاس درس مطرح میکنند.
🔹 امّا متأسفانه به مطالب ایشان نیز توجه نمیشود و سخنان ایشان برای طلاب در مدارس تبیین نمیشود. ایشان از زمانی که رهبری انقلاب را به عهده گرفتند، مشغول جهاد تبیین هستند و یکی از ابعاد مهم این جهاد، تبیین افکار، اندیشهها و عملکرد حضرت امام(قد) است.
🔹 امام زمانی حرکت خودش را آغاز کرد که نه خوف؛ بلکه یقین داشت که اسلام در معرض خطر است؛ این جملاتی که گاهی اوقات از امام پخش میشود که «اسلام در خطر است»، «علمای اسلام! به داد اسلام برسید»، این تعبیر به داد اسلام برسید، یک تعبیر فقیهانه است نه تعبیر خطیبانه! امام اسلام را در خطر دید. امام یقین داشت، اسلام درحال از بین رفتن است؛ لذا براساس این مبنای فقهی، «وَإِنْ خَافَ عَلَى بَیْضَهِالْإِسْلَامِ وَالْمُسْلِمِینَ قَاتَلَ»، نهضت خود را آغاز نمودند.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=33848
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#امام_خمینی
#گفتگو
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📝 فراخوان مقاله، نشریه علمی «پژوهشنامه فقه اجتماعی»
✔️ نشریه علمی «پژوهشنامه فقه اجتماعی» با رتبه ب وابسته به دانشکده الهیات، معارف اسلامی و ارشاد دانشگاه امام صادق علیه السلام، آماده دریافت مقالات اساتید، دانشجویان و طلاب سراسر کشور در موضوعات فقه مضاف و میانرشتهای در محورهای زیر میباشد:
1️⃣ فقه اقتصادی؛
2️⃣ فقه سیاسی؛
3️⃣ فقه و حقوق خصوصی؛
4️⃣ فقه و حقوق جزا؛
5️⃣ فقه ارتباطات.
🌐وبگاه نشريه: https://sj.isu.ac.ir/
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اجتماعی
#فراخوان_مقاله
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ تشکیل وزارت خانواده با سیاستهای نظام اداری مغایر است
🔻 قاسمپور، نمانیده مجلس با اشاره به پیشنهاد کمیسیون فرهنگی در برنامه هفتم:
🔹 ما بایستی به دنبال توجه به موضوع خانواده در تمامی فرآیندهای سیاستگذاری و قانونگذاری باشیم و اگرچه وضع موجود با این نقطه مطلوب فاصله دارد، اما طرح فعلی از حیث مسأله شناسی و ارائه راهحل، فاقد اثرگذاری مثبت است. ضمن آنکه میتواند موجب سردرگمی ساختاری، تکرار تجربههای ناموفق یا کمتوفیق ادغام ساختاری در نظام حکمرانی باشد.
🔹 چالشهای حوزه خانواده صرفاً منحصر به ساختارهای موجود نیست و ما نیازمند اصلاح در رویهها و سیاستها هستیم و تا زمانیکه سیاستها اصلاح نشود، صرف تغییر ساختاری راهگشا نخواهد بود.
🔹 اگر چه معتقدم هم معاونت زنان و خانواده و هم معاونت جوانان وزارت ورزش نیازمند تحول در ساختار هستند، ولی این تحول در ساختار لزوماً به معنای ادغام و تشکیل وزارتخانه نیست.
🔹 این نکته را نیز بایستی در نظر داشت که ساختارهای حوزه خانواده منحصر در ساختار اجرایی نیست و برای حل مسائل این بخش، بایستی ساختارهای دخیل در حوزه حکمرانی و سیاستگذاری خانواده را در نظر داشت.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=33874
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#جمعیت
#گفتگو
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ فصلنامه مهندسی مدیریت نوین با داشتن امتیاز علمی از دانشگاه آزاد اسلامی پذیرای مقاله های ارزشمند شما محققان گرامی است.
▪️ این مجله جهت مقاله دانشجویان دکتری شامل امتیاز دفاع است.
🌐 فصلنامه مهندسی مدیریت نوین
https://jmem.dehaghan.iau.ir/
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مدیریت
#فراخوان
#دهاقان
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ مولدسازی داراییها؛ مسیری درست ولی پر چالش
🔻 علیرضا تاجهبند در مطلبی برای اندیشکده رهیافت نوشت؛
🔹 یکی از مهمترین مشکلات اقتصادی ساختاری که نظام اسلامی با آن مواجه است، معضل اساسی نظام بودجهریزی یعنی کسری بودجه و به عبارت سادهتر غلبه هزینهها بر درآمدهای کشور است که مورد اتفاق مسئولین و کارشناسان اقتصادی کشور میباشد.
🔹 اهمیت این مشکل در حدی است که مقام معظم رهبری از آن تعبیر به «امالخبائث مشکلات اقتصادی» نمودهاند. اهمیت و جایگاه این مسئله سیاستگذاران و کارشناسان اقتصادی را به تلاش برای ایجاد منابع مالی مناسب پایدار جهت رفع این مشکل رهنمون ساخته است.
🔹 یکی از منابع درآمدی که چند سالی است در سطح جهانی مورد توجه دولتمردان قرار گرفته است، استفاده از داراییهای موجود نزد هر دولت و تأمین مالی از طریق آنها برای افزایش منابع عمومی دولت و حل مشکل کسری بودجه میباشد.
🔹 داراییهایی که بعضاً به دلیل گذشت زمان و عدم کارکرد پروژه مدنظر و یا به دلیل نبود اهداف دقیق برای استفاده از منابعی که در اختیار دستگاه مربوطه قرار گرفته است، به صورت مازاد رها شده است.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=33887
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مالیات
#یادداشت
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ گفتمان فقه فردمحور بر فقه جامعهساز غلبه پیدا کرده و این هنوز هم هست
🔻 دکتر محسن اسماعیلی، عضو مجلس خبرگان رهبری:
🔹 هر چیزی در جامعه مشتری بیشتر دارد مردم سراغ آن میروند. امروز به چه کسی فقیه میگویند، مردم سراغ آن میروند. اگر کسی اخلاقی باشد به او فقیه نمیگویند؛ لذا برخی گفتهاند به محقق اردبیلی نگویید مقدس اردبیلی! انگار مقدس بودن ملازمه با بیسوادی دارد. اثر دیگری که این مسئله داشته است رشد ظاهرگرایی و مناسکگرایی در جامعه است.
🔹 آفت دیگری که به وجود آمد این بود که محبت و الفت را در جامعه کمتر کرد. حقوق خشک است و صرفا میگوید این خط بین من و شماست و کسی نباید از آن عبور کند. اینطوری که نمیشود زندگی کرد. در جامعهای که فقط بر اساس حقوق و فقه مصطلح اداره شود نمیشود زندگی کرد. جامعه نیاز به نرمی و لطافت و محبت دارد تا زندگی دلپذیر شود. این عقاید و اخلاق است که الفت را به وجود میآورد و شیرینی زندگی را در پی دارد. این هم یکی از آثار تمرکز بر احکام فرعی فردی است.
🔹 یکی دیگر از آفات این است که گفتمان فقه فردمحور بر فقه جامعهساز غلبه پیدا کرده و این هنوز هم هست. با همه زحمتی که امام کشید، ولی هنوز هم این گفتمان غالب است. اهداف اساسی و امور مهم از نظر دین نقش ثانوی پیدا کرد و جای خود را به اموری دادند که حداقل اهم و اساسی نیستند. واقعا ما نیاز داریم آیات الاحکام جدید بنویسیم. معروف است ۵۰۰ آیه راجع به احکام داریم.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=33863
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فقه
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ «تدوین و اعتبار یابی الگوی راهبردی هویت یکپارچه در دختران با محوریت تغییر نوع سوم به منظور حل تعارضات بلوغ»
💢 پژوهش «تدوین و اعتبار یابی الگوی راهبردی هویت یکپارچه در دختران با محوریت تغییر نوع سوم به منظور حل تعارضات بلوغ» به همت خانم منصوره طالبیان از دانش آموخته دکتری تخصصی دانشگاه علامه طباطبائی منتشر شد.
🔹 این پژوهش درصدد یافتن شیوه هایی است که دختران دارای هویت یکپارچه از آنها استفاده کرده اند تا بتوانند تعارضات هویتی خود را به شکلی سالم و پایا ساماندهی کنند.
🔹 در این پژوهش با روش کیفی به نمونه گیری هدفمند از میان 20 نفر از دختران 19 تا 24 ساله شهر اصفهان که چالش های هویتی را تجربه کرده اند و درحال حاضر هویت یکپارچه دارند، صورت گرفته است.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=33917
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#زنان
#نشر
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ اگر توصیههای بودجه با تفکرات نئوکلاسیک و دولتهای پیشین تصویب شود فاجعه رخ می دهد
🔻 حجت الاسلام معصومی نیا، عضو شورای علمی مرکز اقتصاد مقاومتی حوزههای علمیه قم:
افرادی از دولتمردان کشور در زمان دولت آقای هاشمی در مورد آزادسازی قیمت دلار و سیاست شناور کردن نرخ ارز نظراتی ارائه کردند و معتقد بودند مکانیزم عرضه و تقاضا همه چیز را درست میکند، این موضوع اشتباه بود.
🔹 اصول ریل اقتصاد در آن زمان تقدم رشد اقتصادی بر عدالت اقتصادی بود؛ نوکیسهها را بهوجود آورد و مقام معظم رهبری در آن زمان در چندین سخنرانی شدیدالالحن در مورد نوکیسهها و طبقهای از مسئولین مرفه و بی خبر از درد مردم اعتراض کرده و فرموده بودند:« اگر با نوکیسهها برخورد نشود، من خودم مستقیم وارد صحنه میشوم».
🔹 در دولت اول آقای احمدی نژاد بهخاطر وجود دکتر داوودی بهعنوان فردی اقتصاددان و با تفکرات بومی در سمت معاون اول، ساختار شکنیهایی رخ داد ولی در دور دوم این بحث رها شده و پیگیری نشد و در ۸ سال آقای روحانی سیاستهای ۱۶ سال گذشته ادامه پیدا کرد.
🔹 بودجه سال ۱۴۰۱ با همان نگاه و تفکر نوشته شده و یکسری از سیاستهای اجرایی اقتصاد نئوکلاسیک هست و نسخههایی با ریش تراشیده و تسبیح به دست ولی با تفکرات نئوکلاسیک وارد میدان شدند و الان هم در اقتصاد ایران خط مشی آزادسازی و همان اصول را توصیه و اجرا میکنند.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=33859
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#گفتگو
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
🔻 بحرانهای هویتی- جنسیتی جامعه و تأثیر آن بر مقوله عفاف و حجاب
کارشناسان:
🔻 سرکار خانم دکتر سارا طالبی
🔻 سرکار خانم فاطمه شجاعی
🗓 زمان: دوشنبه ۱۵ تیر ۱۴۰۲ ساعت 17
🔗 لینک ورود به نشست مجازی:
https://www.skyroom.online/ch/rnb1402/rnb
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حجاب_عفاف
#نشست
#مجازی
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ رشتههای علوم انسانی برای زنده ماندن باید در جامعه اثربخشی داشته باشند
🔻 دکتر محمود واعظی، رئیس دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه تهران:
🔹 ما باید بتوانیم علوم انسانی و مجموعه الهیات را از حوزه نظر و اندیشه خارج کنیم و در خدمت رشد و ارتقای جامعه به کار بگیریم و به عبارت دیگر هر اندازه الهیات و علوم انسانی بتواند ارزشها و بایستههای خود را در جامعه ملموس و عینی نشان بدهد، آن جامعه به پیشرفت و تعالی نزدیکتر میشود.
🔹 تعامل و تبادلات بینالمللی از دیگر برنامههای دانشکده است که در این راستا مرکز آموزشهای زبان خارجی را در دانشکده تقویت خواهیم کرد تا زمینههای ارتباط گیری و کارورزی تجربی را از طریق فراگیری زبانهای خارجی پیش ببریم.
🔹 معنویت مطلوب آینده جهانی و پارادیم اصلی جهان آینده است و معنویت درمان بسیاری از دردهای بشریت است. امروز تمام صنایع هنری و اجتماعی علاوه بر مادیات یک نگاهی به معنویت دارند و جهان و انسان امروز به یک جهان فرامادی نیازمند است و بحث معنویت و معنویت درمانی از بحثهای بسیار کلیدی است که برنامه راهاندازی مرکز کاربردی معنویت هم در همین راستاست.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=33911
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#دانشگاه
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📚 مدرسه تابستانی علوم انسانی اسلامی
🔻 اساتید:
🎙حجه الاسلام حسین بستان
▫️عنوان نشست: نظریه سازی در تولید علوم اجتماعی اسلامی
▫️زمان: سه شنبه 20 تیرماه ساعت 8:30 الی 10:30
🎙خانم دکتر مرضیه عبدلی
▫️عنوان نشست: مدل سازی در روش شناسی تولید علوم انسانی اسلامی
▫️زمان: سه شنبه 20 تیرماه ساعت 10:45 الی 12
🎙حجت الاسلام دکتر قاسم ترخان
▫️عنوان نشست: سنت های الهی و علوم اجتماعی اسلامی
▫️زمان: چهارشنبه ۲۱ تیرماه ساعت ۸:۳۰
🎙دکتر محمد تقی موحد ابطحی
▫️عنوان نشست: آینده پژوهی در علوم انسانی اسلامی
▫️ زمان: چهارشنبه 21 تیر ماه ساعت 1:45 الی 12
🔗 لینک نشست:
⬇️ room.nahad.ir/ch/pajouheshgah
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#علوم_انسانی_اسلامی
#مدرسه_تابستانه
#مجازی
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✳️نشست علمی فقه معاصر
👤با حضور حضرت آیت الله الشیخ محمد السند
🗓تاریخ: دوشنبه 19 تیرماه 1402
⏰زمان: ساعت 7:30 صبح
🕌مکان: سالن کنفرانس مرکز مدیریت حوزه علمیه اصفهان
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فقه_معاصر
#نشست_علمی
#اصفهان
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ وضعیت سیــاسی و اجتمــاعی زنان در عصــر قاجار
🔹 دکتر مجیــد دهقــان، عضو هیأت علمی پژوهشکده زن و خانوادهبه طور کلی مسئله زنان و حجاب از همان ابتدای آشنــایی با تجدد، از جمله مهمترین مسائل اندیشمنــدان دینی ما بوده است. مفهوم حجاب در دوره قاجــار با پهلوی متفاوت است، وقتی از حجــاب در دورهی قاجار صحبت میشود، منظور «پوشش صورت» و «خانهنشینی زن» است.
🔹 نزاع اندیشمنــدان دینی قاجار تنها بر سر پوشش صورت است و به هیچ عنوان سخنی از پوشش بدن در این دوره مطرح نیست. تجددی که اندیشمند دینی آن دوره فهم میکند، تجددی است که با دین همراه است و دین آن را میپذیرد.
🔸دکتر زهراروحاللهیامیری، عضــو هیئتعلمی دانشگــاهباقــرالعلوم(ع): اهمیت موضــوع زن در نقطه تاریخی قاجــار این است که این دوره مرحلهای از تاریخ ایــران است که در یک سوی آن جهــان سنتی و در ســوی دیگر جامعه ای است که در حال گــذار به جهان مــدرن است.
🔸 جامعــه عصــر قاجــار بر ساخت پدرســالار بنا نهــادهشده بود. این ســاخت تأثیــر خود را بر ســایر نهادهای زیرمجموعه خود گذارد و از حوزه سیــاسی تا حوزه اجتمــاعی؛ متاثر از فرهنگ پدرســالار بود. ایدئولوژی پدرســالاری همانطور که مجــرای قدرت را در انحصار یک فرد یعنی پادشــاه می بیند در نهاد خانواده نیز از استیــلای مردانه بهمثابه امــری طبیعی دفاع میکند.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=33921
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#زنان_و_خانواده
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ تبیینی نو از حجاب؛ پاسخی به چالشهای جدید فکری–فرهنگی
🔻 دکتر سجاد مهدیزاده، عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق(ع):
🔹 در جمهوری اسلامی اگر خانمی برای زایمان به بیمارستان برود، کمتر بیمارستانی را پیدا خواهد کرد که همه کادرش خانم باشند، بنابراین حاکمیت باید زیرساختهای زیست عفیفانه را فراهم کند و متأسفانه زیرساختها فراهم نیست. همچنین نبود اشتغال زنان، باعث شده آنها زیردست برخی آدمهای مریضالقلب باشند و چه آسیبهایی ممکن است آنها را تهدید کند.
🔹 یکی از مشکلات جامعه ما این است که حجاب را کاملاً زنانه دیدهایم و مردها را فرامش کردیم. تعداد زیادی از خانمها را در جامعه میبینید که شال و روسری دارند، اما دیگر مانتو نمیپوشند و هیچ یک از اینها اشکالی ندارد و دعوا فقط بر سر، پوشش سر است.
🔹 در فرهنگسازی، باید فلسفه و مسائل حجاب را شخصی کنیم تا فرد متوجه شود که چه فوایدی برایش دارد. چون هیچ کس نمیخواهد به خود و فرزندانش آسیبی به واسطه بیحجابی برسد.
🔹 متأسفانه نمیدانیم جامعه چه چیزی را خوب یا زشت میداند؛ چرا که اگر درباره حجاب متوجه این موضوع باشیم، قانونگذاری را هم باید از همانجا شروع کنیم. متأسفانه مردم جامعه یک جور زندگی میکنند و حاکمیت جور دیگری فکر میکند و این شکاف بسیار زیاد است.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=33883
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#عفاف_و_حجاب
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💡اطلاعیه ثبت نام
📘مؤسسۀ آموزش عالی حوزوی امام رضا علیهالسلام (با رویکرد فقه نظامساز و تحت اشراف آیتالله رشاد) در رشته های تخصصی زیر
پذیرش میکند:
1️⃣. فقه حکومت (سطح 4)
2️⃣. فقه تربیتی (سطح 4)
3️⃣. مدرسی فقه و اصول (سطح 3 )
4️⃣. سلامت معنوی (سطح 4)
📌شرایط :
🔸داشتن استعداد و فرصت کافی برای پرداختن به امور آموزش و پژوهش
🔸اتمام سطح 2 برای پذیرش سطح 3
🔸اتمام سطح 3 برای پذیرش سطح 4
🔸قبولی در مصاحبه علمی برای پذیرش سطح 3
🔸قبولی در آزمون کتبی و شفاهی برای پذیرش
سطح 4
📌مزایا:
🔸ارائه مدرک تخصصی معتبر
🔸آموزش بر اساس نظام پرورش مآل
🔸بهرهمندی از منابع و کتابخانه تخصصی
📌مهلت ثبت نام و زمان مصاحبه:
7 مرداد 1402
(زمان دقیق آزمون،منابع و مصاحبه
متعاقبا اعلام خواهد شد)
📍آدرس :
تهران، بزرگراه شهید باقری شمال، خروجی استقلال شرق،خیابان شهید برادران قزوینی (خیابان توحید شمالی)،جنب شهرک پارس، پلاک 5
☎️شماره تماس : 77078492-021
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#پذیرش
#حوزه_علمیه
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ گزارشی از مراسم نکوداشت مرحوم مصطفی عالینسب
💢 مراسم هیجدهمین سال نکوداشت مرحوم مصطفی عالینسب، تأثیرگذارترین عضو شورای اقتصاد در دههٔ اول پس از انقلاب، با موضوع «عالینسب و آیندهی توسعه در ایران» در موسسه دین و اقتصاد برگزار شد.
🔹 سید کاظم اکرمی، نماینده دوره اول مجلس شورای اسلامی: استاد عالی نسب جامعگرایی بود که قبل از انقلاب هم به افراد طاغوتی مشاوره میداد و در چند سال اول جنگ هم در جلسات دولت حضور داشت.
🔹 بزرگترین همت وی این بود که اجازه نداد ارزش پول ملی تغییری کند و در آن دوران ارزش پول ملی حفظ شد، اما امروز میبینیم که ارزش ریال و تومان از بین رفته است به این دلیل که دیگر آن اندیشهها وجود ندارند.
🔸 میکاییل عظیمی، کارشناس اقتصادی و نویسنده کتاب میر نامیرا: اکنون بعد از ۸۰ سال که او کارخانه برپا کرد هنوز چالش نحوه تعامل سهامدار و مدیران بنگاهها و کارکنان و ذیفعان را داریم و از حافظه تاریخی بهره نمیگیریم.
🔸 در بخش عمومی و صندوق بازنشستگی مدیر پاسخی به سهامدار نمیدهد چون دوام مدیریت را تابع عملکرد نمیداند. اکنون باید به لحاظ بنگاهداری از عالی نسب الگو و برای حل مسائل امروز بکار بگیریم.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=33904
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
❇️ دهه خوبی را در زمینه علوم انسانی اسلامی پشت سر نگذاشتیم / در چله دوم انقلاب نیازمند بازاندیشی در علوم انسانی هستیم
🔻 محمدباقر قالیباف رئیس مجلس در آئین اختتامیه چهاردهمین جشنواره بینالمللی فارابی مطرح کرد؛
▪️اندیشمندان و دانشمندان ما به ویژه در عرصه علوم انسانی تنها مسیر حل مسائل و مشکلات امروز کشور هستند.
▪️در دهه ۹۰ نه فقط تجربههای خوبی از نظر رونق تولید و رشد اقتصادی نداشتیم، بلکه از نظر فکری و نظری در عرصه علوم انسانی و اسلامی هم دهه خوبی را پشت سر نگذاشتیم.
▪️متأسفانه نگاه صفر و صدی در دهه گذشته هم وضع علوم انسانی را آشفته کرده و هم گرههای حکمرانی را کور کرده است. در چله دوم انقلاب نیازمند بازخوانی و بازاندیشی در علوم انسانی هستیم، در غیر این صورت دچار ناحکمرانی یا حکمرانی کهنه میشویم، یعنی دچار اشتباهات سهمگین خواهیم شد
▪️رهبری بحث تحول را مطرح کردند اما تحرک خاصی را در این زمینه مشاهده نمیکنیم. در مورد دغدغه علوم انسانی ما در جهان اسلام تنها نیستیم و دیگران هم دغدغه و مسئله دارند.
▪️اگر علوم انسانی جایگاه شایسته خودش را در تداوم نهضت نرمافزاری و تولید علم که در دهه ۸۰ مطرح شد پیدا کرده بود، چه بسا شاهد رخدادهایی مثل ناآرامیهای سال گذشته نمیبودیم یا مواجهه متفاوتی با آن میداشتیم.
▪️اگر فراخوان فقه حکومتی یا فقه حکمرانی را جدی میگرفتیم، امروز با مسئلههای تودرتوی عرفی و قانونی درباره حجاب مواجه نمیشدیم.
🌐 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=33958
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#علوم_انسانی_اسلامی
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
⭐️ مؤسسه فقه اقتصادی طیبات دوره «تربیت مربی فقه معاملات جدید» را با هدف تامین مربیان و اساتید مسلط و متخصص در زمینه فقه معاملات و بازارهای مالی جدید برگزار میکند.
✅ مؤسسه طیبات با توجه به گستردگی فعالیتهای خود در سراسر کشور و نیاز شدید به اساتید متخصص در زمینه آموزش و تحقیقات در فقه اقتصادی، اقدام به برگزاری این دوره نموده است.
🔰 عزیزانی که به این زمینه علمی علاقهمند بوده و شرایط حضور در دوره را دارند از طریق لینک زیر ثبتنام کنند:
https://tyb.ir/?p=28337
👤 ارتباط با مسئول ثبتنام:
@tayebat_admin1
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#تربیت_مربی
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ نقد رویکرد رسانه ملی و قوه قضاییه در مسمومیت های الکلی
🔻 یادداشتی از حجت الاسلام علی اصغر مجتهدزاده مستشار بازنشسته دیوان عالی کشور؛
🔹 خطای بزرگ، این است که کسی تصوّر کند که در مقابل گردنکلفتهای عالَم نمی شود مقاومت کرد، نمی شود ایستاد. من این را یک قدری بیشتر توضیح بدهم؛ چون مطلب مهم و رایج و مورد ابتلائی است؛ الان هم ما داریم کسانی را که زیر کسوت روشنفکری و مانند اینها، در روزنامه، در کتاب، در سخنرانی، اینجا و آنجا این جور القا می کنند که «آقا! فایدهای ندارد، نمی شود با اینها درافتاد، نمی شود در مقابل اینها ایستاد، باید قبول کنیم».
🔹 خلاصهاش این است که باید سواری بدهیم؛ سواری بدهیم و خیال خودمان را راحت کنیم. من عرض می کنم که این نگرش که بگویند «ما نمی توانیم»، ناشی از همان خطای محاسباتیای است که قبلاً اشاره کردهام؛ این اشتباه در محاسبه است.
🔹 خطای محاسباتی در هر قضیّهای ناشی از این است که ما عوامل گوناگون این قضیّه را درست نبینیم. آنجایی که بحث بر سر یک مقابله است، بر سر یک برخوردِ دو جبهه با یکدیگر است، خطای محاسباتی از اینجا ناشی می شود که ما جبههی خودمان را هم درست نشناسیم، جبههی مقابل را هم درست نشناسیم؛ وقتی نشناختیم، در محاسبه اشتباه می کنیم؛ اگر درست شناختیم، محاسبهی ما جور دیگری خواهد بود.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=33944
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حقوق
#یادداشت
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 سینمای بدون پیام
🔻 حسن رحیمپور ازغدی:
▪️سینمای بدون پیام و شعار وجود خارجی ندارد. غرب میگوید در سینما پیام دینی نباشد اما خود پیام ضد دینی میدهد. وقتی مبنا لذت و سود باشد ابزار عقلانی میشود و اهداف کنار میرود.
🎞 برشی از نشست «اسوه یا سلبریتی» سیزدهمین جشنواره مردمی فیلم عمار
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فرهنگ
#ویدیو
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ گزارشی از نشست مسئولان جهاد دانشگاهی و دانشگاه علامه طباطبایی
🔹 دکتر حسن مسلمی نائینی، رییس جهاددانشگاهی: جهاددانشگاهی دارای ۱۲۰ واحد در کشور بوده و در بسیاری از فناوریها و همچنین توسعه فناوری در حوزه پزشکی سرآمد است.
🔹 ارتقای حوزه علوم انسانی در کشور مشکل گشا بوده و بستر حرکت فنی و مهندسی است. علوم انسانی باید در جهاددانشگاهی واحد علامه طباطبایی مورد توجه قرار گیرد و این واحد کمک کنند سایر واحدهای این نهاد در این حوزه باشد.
🔸 دکتر عبدالله معتمدی، رییس دانشگاه علامه طباطبایی: ظرفیت دانشگاه بسیار خوب است و از گذشته فارغ التحصیلان و استادان آن نقش برجسته ای در حکمرانی و نظام جمهوری اسلامی داشته اند.
🔸 این دانشگاه دارای یکصد هزار فارغ التحصیل و ۵۵۰ عضو هیات علمی است که برخی از آن ها شخصیت های ممتازی در سطح ملی و بین المللی هستند.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=33934
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#دانشگاه
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
کارگروه علوم شناختی و هوش مصنوعی مجمع عالی حکمت اسلامی برگزار میکند:
نشست تخصصی
تحولات اخیر در میان سرآمدان علم
دکتر مهدی گلشنی
چهارشنبه ۲۱ تیر ۱۴۰۲، ساعت ۱۸
جلسه به صورت مجازی برگزار میشود.
لینک جلسه
https://b2n.ir/shenakhtii
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#هوش_مصنوعی
#نشست
#مجازی
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com