هدایت شده از پایگاه خبری علوم انسانی مفتاح
📍 تحولات جایگاه زنان در اقتصاد ایران/ انقلاب اسلامی سدهای فرهنگی و هنجاری را برای حضور زنان در جامعه شکست
🔻 کمیل قیدرلویی عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق علیه السلام مطرح کرد؛
🔹در فرهنگ و نگاه سنتی ما، برای بانوان نقش اقتصادی تعریف نشده است؛ ایشان نقش همسری و مادری دارند، نقشهای خانوادهمحور مانند خاله، عمه، خواهر، مادربزرگ، دختر دارند. نه اینکه زنان کار اقتصادی نداشتند، بلکه در جامعۀ ما اصالتاً از زنان ایفای نقش اقتصادی انتظار نمیرفته
🔹 هنگامی که با پدیدۀ مدرنیته و تجددگرایی مواجه میشویم، بخشی از تأثّر جامعۀ ما از جامعۀ غرب در زمینۀ اقتصاد نمود پیدا میکند. قائلشدن نقش اجتماعی برای بانوان، از همان دورۀ اول تجدد که 50 سال آخر دورۀ قاجار بود، مشاهده میشود. لذا جایگاه اجتماعی زن و انتظاراتی که از او میرفته، در بخش اقتصادی هم بهنوعی به آن اضافه میشود
🔹 قبل از انقلاب ساختار اجتماعی ما برخلاف ساختار سیاسی و فرهنگی حاکمیتی ما میخواست زنان یا نوعی از سبک زندگی غربی را به میدان اجتماع بیاورد اما جامعه با توجه به شناخت خود از مدعیان این امر به آن اعتماد نمیکرد و آن را نمیپذیرفت و پس میزد.
🔹 فرهنگ انقلاب اسلامی زنان را در میدان جامعه میخواست و میخواهد. مردم به حکومت، مدرسه، دانشگاه و محیطهای کار اعتماد میکنند. لذا همین موضوع سدهای فرهنگی و هنجاری را شکست که پیش از این وجود داشت و جلوی اشتغال زنان در بیرون از خانه را میگرفت
🌐 متن گفتگو: https://ihkn.ir/?p=38304
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#زن_اقتصاد
#گفتگو
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📍سی و دومین شماره فصلنامه تحقیقات بنیادین علوم انسانی منتشر شد
🔻فهرست مطالب این شماره از این قرار است:
امکان سنجی علوم انسانی قرآن بنیان/ مصطفی کریمی
حکمت متعالیه: سرشت نهادهای سیاسی و مدنی/ محمد پزشگی
ارتباط حکمرانی و فلسفه سیاسی در آرای فارابی/ نجمه کیخا
اطلاق و تقیید در وجوب اعتباری از منظر علامه طباطبایی/ مهدی سپهری، جواد محمودزاده
روش شناسی فلسفی علم مشاوره با نگاه به فلسفۀ اسلامی/ محمد عجمین، مسعود آذربایجانی
روش شناسی و مؤلفه های یک چهارچوب اسلامی برای فهم فرایند تحول اجتماعی به مثابه رویکردی در اسلامی سازی علوم انسانی/ وحید مقدم
🌐 آدرس سایت فصلنامه: www.frh.sccsr.ac.ir
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#علوم_انسانی_اسلامی
#نشر
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
❇️ نشست علمی؛ طراحی نظام ساختار خانواده
با تاکید بر فقه عمومی خانواده
🎙ارائه دهنده:
حجت الاسلام و المسلمین دکتر فرجالله هدایتنیا
عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه
⏱زمان: یکشنبه 11 شهریور ماه
ساعت: 8 الی 11 و 13 الی 16
🏢 مکان: حرم مطهر رضوی، بست شیخ حر عاملی
مدرسه عالی فقاهت عالم آل محمد(ع)(مدرسه تاریخی خیرات خان)
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#خانواده
#نشست
#مشهد
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ در عصر دیجیتال؛ انتخاب بین مسیر علمی یا فعالیت در شبکههای اجتماعی
🔻 دکتر نوریزه محمد نگادیان، استاد دانشگاه فناوری مارا مالزی، مطرح کرد؛
🔹 در عصر دیجیتال، بسیاری از افراد به طور روزانه در حال مرور شبکههای اجتماعی هستند و به ویدیوهای زندهای که توسط اینفلوئنسرها به اشتراک گذاشته میشود، توجه میکنند. اینفلوئنسرها تجربیات زندگی، مهارتهای خاص، نقد محصولات، سبک زندگی یا افکار خود را با دنبالکنندگانشان به اشتراک میگذارند. در کنار رشد اقتصادی و نیازهای بازار کار، یک روند جالب ظهور کرده است: فارغالتحصیلان مدارس به شغل به عنوان اینفلوئنسر در شبکههای اجتماعی علاقهمند شدهاند.
🔹 تصمیم بین ادامه تحصیل و تبدیل شدن به یک اینفلوئنسر شبکههای اجتماعی بستگی به اهداف و نیازهای فردی دارد. دریافت مدرک تحصیلی فرصتی برای کسب مهارتهای جامع مانند تفکر انتقادی، تحقیق و ارتباطات فراهم میآورد و میتواند به مشاغل پایدار و با درآمد بالا منجر شود. از سوی دیگر، موفقیت در زمینه اینفلوئنسر بودن به تخصص در ایجاد محتوا، برندینگ و تعامل با مخاطب نیاز دارد و ممکن است فرصتهای شغلی و درآمدی آن ناپایدار باشد.
🔹 در نهایت، انتخاب بین ادامه تحصیل و تبدیل شدن به اینفلوئنسر باید بر اساس اهداف و ارزشهای فردی انجام شود. هر دو مسیر میتوانند موفقیت و رضایت شخصی را به ارمغان آورند، اما توجه به پیامدهای طولانیمدت و تطابق با آرزوها و ارزشها ضروری است.
📝 متن کامل: https://ihkn.ir/?p=38228
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#علم
#یادداشت
#مالزی
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ کدام نهاد متولی فرهنگ ایران است؟ / چالشهای حکمرانی صنایع فرهنگی و خلاق در ایران
🔻 محمدحسین شفیعخانی در یادداشتی مطرح کرد؛
🔹صنایع فرهنگی و خلاق به عنوان بخشی از اقتصاد فرهنگ، مورد توجه دولتهای مختلف است و در ایران نیز با توجه به دغدغههای فرهنگی و اقتصادی، اهمیت این صنایع برجسته شده است. اما حکمرانی این حوزه با چالشهای جدی نظیر چندگانگی در سیاستگذاری و بیسامانی بودجه فرهنگی مواجه است که مانع از بهرهوری مطلوب میشود.
🔹کشورهای موفق در توسعه اقتصاد خلاق، مانند کره جنوبی، انگلستان، چین، عربستان و امارات، با ایجاد نهادهای متمرکز و برنامههای راهبردی، توانستهاند به نتایج قابلتوجهی دست یابند. این تجربیات نشان میدهد که برای پیشرفت در این حوزه، ایران نیز باید به ایجاد نهادی متمرکز و پیشران اقدام کند که بتواند بهطور کارآمد منابع و بودجه فرهنگی را مدیریت کند.
🔹نهادی که برای این منظور ایجاد میشود باید چابک، دارای جایگاه مناسب در نظام اداری و سیاستی، و قادر به تعامل بیندستگاهی باشد و همچنین باید از سرشت فرهنگی و خلاقانه برخوردار باشد. یکی از پیشنهادات برای ایجاد چنین نهادی، الگوبرداری از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری است که با عنوانی مشابه، میتواند نقش محوری در توسعه اقتصاد فرهنگ ایفا کند.
📝 متن کامل: https://ihkn.ir/?p=38352
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فرهنگ
#یادداشت
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📍 «شش هزار کلمه در باب مصائب نظام اداری در کشور» بهقلم مرتضی فیروزآبادی و محمدحسام طوسی منتشر شد
🔹نظام اداری کشور با چالشهای جدی و آسیبهای مزمنی مواجه است که بهمثابه دستاندازی در مقابل تحولات کشور قرار گرفته است. رهبر معظم انقلاب نیز بارها بر ضرورت تحول آن تاکید کردهاند؛ در سال ۹۲، ایشان با تاکید بر مشکلات مزمن نظام اداری از تاخیر در اجرای سیاستهای کلی ابلاغشده درباره آن، سخن گفتند.
🔹با این حال، در سالهای پس از ابلاغ سیاستهای کلی نظام اداری تحولی چندانی در این زمینه مشاهده نشده، و حتی میتوان گفت این موضوع از اولویت گفتمانی مسئولان ارشد کشور نیز خارج شده است.
🔹اشکالات پیچیده نظام اداری حتی توانسته است رویکردهای تحولی مدیران جوان و باانگیزه را مغلوب خود کند.
🔹اکنون با شروع دولت جدید و انتصابات مرتبط، یادآوری تحول در نظام اداری بهعنوان بازوی دولت در حکمرانی لازم و ضروری است.
🔹این جزوه به بررسی مسائل و آسیبهای نظام اداری و تاثیرات آن بر بخشهای مختلف کشور میپردازد و امیدوار است که نخبگان جامعه این موضوع را بهعنوان اولویتی مهم برای مردم و مسئولان مطرح کنند.
🔹در متن پیش رو که حاصل تجربه زیسته و همفکری جمعی از مدیران است، تلاش شده تا مسائل و آسیبهای دستگاه اداری و سازوکارهای آن و آثاری که بر همه بخشهای کشور میگذارد، مورد بررسی قرار گیرد.
🌐 دریافت متن جزوه
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مدیریت
#نشر
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎙 پروفسور مسعود درخشان:
💠 ضرورت مردمیسازی نظام بانکداری
🔸 مردمیسازی نظام بانکی، چه مختصات و ملزوماتی دارد؟
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#ویدیو
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💠 دبیرخانه گرامیداشت چهلمین سال تأسیس جامعه الزهرا سلاماللهعلیها برگزار میکند:
📄 فراخوان پذیرش مقاله با موضوع «جامعه الزهرا سلاماللهعلیها و جامعه بانوان»
🔻 محورهای فراخوان در دو بخش:
1️⃣ عملکردی
🔹دستاوردهای حوزه علمیه جامعه الزهرا علیهاالسلام در جامعه اسلامی بانوان (دستاوردهای آموزشی/ پژوهشی/ فرهنگی- تبلیغی)
🔹آسیبشناسی و چالشهای حوزه علمیه جامعه الزهرا علیهاالسلام در جامعه اسلامی بانوان (چالشهای آموزشی/ پژوهشی/ فرهنگی- تبلیغی)
🔹چشمانداز و بایستههای حوزه علمیه جامعه الزهرا علیهاالسلام در جامعه اسلامی بانوان (بایستههای آموزشی/ پژوهشی/ فرهنگی- تبلیغی/ روشی)
2️⃣ دانشی (با رویکرد علوم انسانی- اسلامی)
🔸حوزه علمیه خواهران و رویکرد تمدنی منطبق بر نگرش امامین انقلاب اسلامی
🔸 نقش حوزه علمیه خواهران در حکمرانی و نظریهپردازیهای نظام اسلامی
🔸 نقش تأثیرگذار حوزه علمیه خواهران در جامعهسازی اسلامی
🔸 تأثیر حوزه علمیه خواهران بر راهبردها و تعاملات بینالمللی
🔸 حوزه علمیه خواهران از منظر آینده پژوهی
📖 شیوه نگارش مقاله
🗓مهلت ارسال آثار: تا 31 شهریور 1403
💻 ارسال آثار از طریق:
https://40.jz.ac.ir/article/step1
📲 راههای ارتباط با دبیرخانه:
☎️ شماره تماس دبیرخانه مرکزی: ۰۲۵۳۲۱۱۲۱۱۴
🆔 آیدی ایتا: @jz40ac
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#زن
#فراخوان
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ آیا شرع برای تدبیر مسأله حجاب فقط «مجازات» و «نهی از منکر» دارد؟
🔻 محمدعلی فائضی در یادداشتی مطرح کرد؛
🔹در عرصه مدیریت حجاب، تصور نادرستی در جامعه و دانشگاهها شکل گرفته که دین و فقه تنها ابزارهای کنترلی و تنبیهی برای موضوعات فرهنگی دارند. در حالی که شارع در کنار قواعد سلبی، بر مفاهیم و قواعدی چون ولایت و همبستگی اجتماعی در امر به معروف و نهی از منکر تأکید دارد. به این ترتیب، هرگونه اقدام که به اسم امر به معروف باعث تضعیف این روابط شود، نقض غرض خواهد بود.
🔹در بحث مدیریت حجاب، حجاب بهعنوان یک واجب توصلی و غیرتعبدی مطرح است که ناظر به تنظیم رابطه انسان با دیگران است. بنابراین، روشهای اجرای آن باید مقاصدمحور باشند و با توجه به اهداف کلان شارع، مانند حفظ کرامت زن و ایجاد آرامش در جامعه، تفسیر و اجرا شوند. به همین دلیل، هر سیاستی که هدف حجاب، یعنی ارزشمندسازی زنان و حفظ کرامت آنها را محقق نکند، نه تنها مفید نیست، بلکه با روح کلی تشریع حجاب در تضاد است.
🔹در فقه اسلامی، شرایط اجتماعی و تحقق یا عدم تحقق غایات شارع بسیار مهم هستند. بنابراین، استفاده از مجازات یا سایر ابزارهای کنترلی بدون در نظر گرفتن شرایط اجتماعی و اهداف نهایی، نه تنها بیفایده است، بلکه ممکن است منجر به نتایج منفی نیز شود. این قواعد نشان میدهند که سیاستهای حجاب باید بر پایه بصیرت، دقت و توجه به پیامدهای اجتماعی تدوین شوند.
📝 متن کامل: https://ihkn.ir/?p=38355
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فرهنگ
#یادداشت
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📍میزان تمایل مردم به شرکت در مراسم پیادهروی اربعین
🔹 افزون بر افرادی که عازم پیادهروی اربعین میشوند، تعدادی از مردم نیز علیرغم تمایلی که دارند، به دلایل مختلف نمیتوانند در این مراسم شرکت کنند. در این وضعیت این سؤال پیش میآید که میزان تمایل مردم به شرکت در پیادهروی اربعین چقدر است؟
🔻 بر اساس موج چهارم پیمایش ارزشها و نگرشهای ایرانیان که در آن از پاسخگویان پرسیده شده «در صورت فراهم بودن شرایط، تا چه اندازه مایلید در مراسم پیادهروی اربعین شرکت کنید؟» ۵۸درصد پاسخگویان عنوان کردهاند که در صورت فراهم بودن شرایط، تا حد زیادی مایلند در مراسم پیادهروی اربعین شرکت کنند. ۱۲.۷درصد تمایل کم و ۲۵.۸درصد افراد اصلا تمایلی برای شرکت در مراسم پیادهروی اربعین ندارند.
🔻 دادههای پیمایش ارزشها و نگرشهای ایرانیان (موج چهارم) به شیوه پیمایشی و بر اساس مصاحبه حضوری با ۱۵۷۸۷ نفر افراد ۱۵ سال و بالاتر ساکن در ۳۱ استان کشور که به روش تصادفی انتخاب شدهاند، به دست آمده است.
🔍 برگرفته از: پیمایش ارزشها و نگرشهای ایرانیان، دینداری، موج چهارم (۱۴۰۲)
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اربعین
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
🔰 سقط جنین و کارآمدی خانواده؛ آسیبها و راهکارها
▪️از منظر پزشکی/ دکتر نصر، رئیس پژوهشکده زیست فناوری پژوهشگاه رویان
▪️از منظر جامعهشناسی/ دکتر جعفریان، عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
▪️از منظر فقهی، حقوقی و قوانین/ حجت الاسلام دکتر هدایتنیا، عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
▫️ دبیر علمی/ حجت الاسلام هادی، عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
🏷 همراه با صدور گواهی
🔹 شنبه ۱۷ شهریور ۹:۳۰ صبح
🔹 اصفهان، خیابان حافظ، دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان، ساختمان شماره۲، سالن شهید رئیسی
🔸 مشاهده برخط: m8r.ir/1001
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#جمعیت
#نشست
#اصفهان
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📍 حکمرانی فضای مجازی به معنای بستن اینترنت نیست / فیلترینگ یک دهم حکمرانی فضای مجازی اهمیت دارد
🔻 دکتر محمد حسین ساعی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح کرد؛
اکنون غربیها هم معتقدند که رها بودن فضای مجازی، مشکلات زیادی به وجود میآورد، حتی میتواند دستاوردهای دو هزار ساله تمدنی را هم از بین ببرد. ضد آزادی بودن شبکههای اجتماعی در رسانههای غربی مورد توجه قرار گرفته و خطر اخبار فیک، کاملا جدی است.
بسیاری از کشورهای غربی که سرمنشاء تولید فناوری هستند ولی برای تزریق آنها به جامعه به دلایل فرهنگی و اقتصادی دست نگه میدارند و این کار را به سرعت انجام نمیدهند ولی در ایران این روند وجود ندارد.
متأسفانه پیامرسان پرمخاطب در ایران یک پیام رسان داخلی نیست؛ حال سوال اینجاست که اگر این پلتفرم از فعالیتش در ایران درآمد دارد، مالیاتش را به دولت کدام کشور میدهد؟ پاسخ، دولت آمریکاست.
معنی مصوبات در حوزه فضای مجازی یا حکمرانی فضای مجازی به معنای بستن اینترنت نیست، اتفاقا ما به دنبال یافتن شغل برای کاربران هستیم، حکمرانی صحیح در فضای مجازی این است که یک میلیون شغل به سه میلیون شغل افزایش پیدا کند
همسانسازی حکمرانی فضای مجازی با فیلترینگ، یک کار ذهنی و فرهنگی است و برخی تلاش کردند این مسئله را توسعه دهند؛ فیلترینگ مهم است ولی اهمیت آن یک دهم حکمرانی فضای مجازی است، اصرار روی فیلترینگ در واقع تغییر اولویتهاست.
متن گزارش: https://ihkn.ir/?p=38369
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حکمرانی
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📍 حرکت از مرابحه به مشارکت راهی برای احیای بانکداری اسلامی / تمرکز بر عقود با بازدهی ثابت وجه مشترک تمامی بانک های اسلامی جهان
🔻 حجت الاسلام غلامعلی معصومی نیا مدیر گروه اقتصاد و بانکداری اسلامی دانشگاه خوارزمی مطرح کرد؛
🔹در تلقی امروزه از بانک چنین گفته می شود که بانک از مردم سپرده می گیرد اما با خلق پول اقدام به پرداخت تسهیلات می کند. تلقی مذکور به این دلیل شکل گرفته است که اگر بانک از سپرده مشتری اقدام به پرداخت تسهیلات می کند باید با خارج شدن سپرده مشتری از بانک، از میزان قدرت پرداخت تسهیلات کمتری بهره ببرد این در حالی است که چنین نمی شود
🔹با بررسی بانک داری اسلامی در کشورهای مسلمان جهان مانند مالزی، پاکستان، عربستان و... به این نتیجه رسیدیم که وجه مشترک همه آنان در همین نکته است؛ یعنی فعالیت بانکداری اسلامی در جهان منحصر در بانکداری با عقود ثابت شده است.
🔹 در گذشته روح بانکداری اسلامی را مشارکت می دانستند اما با گذشت زمان به این نتیجه رسیدند که بانکداری اسلامی فاقد روح است و عمده فعالیت آن بیع و عقود با بازدهی ثابت است.
🔹بانک با چنین فعالیتی نمی تواند مشارکت را اجرا کند؛ زیرا هدف چنین بانکی واسطه گری پولی است و انجام فعالیت اقتصادی و مشارکتی یا سرمایه گذاری نه تنها از وظایف او به شمار نمی رود بلکه با جوهره بانک ناسازگار است.
🌐 متن گزارش: https://ihkn.ir/?p=38366
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ علم، مهم ترین ابزار غرب برای سلطه بر دنیا است / موانع پیشرفت علمی در جوامع تحت سلطه غرب
🔻 دکتر محمد محمدینیا در نشست نقش غرب در مدیریت و نهادهای علم مطرح کرد؛
🔹سلطه غرب بر جهان به دلیل بهرهگیری از علم است. غرب با استفاده از علم توانست بر کشورهای مختلف تسلط پیدا کند و قدرت نظامی، سیاسی و اجتماعی خود را تقویت کند و این در حالی است که مردمان سرزمینهایی که توسط غرب اشغال شدند، سلحشورتر و هوشمندتر بودند، اما عدم دسترسی به علم موجب شکست آنها شد.
🔹علم امروز نیز تحت تأثیر اقتصاد و سیاست غربی قرار دارد و بیطرف نیست. برای درک سلطه غرب از منظر فلسفی، باید به تولد علم و نحوه استفاده غرب از آن برای سلطه بر جهان توجه کرد، زیرا غرب از راههای مختلفی مانند ایجاد تفرقه و تنشهای سیاسی مانع از پیشرفت سایر جوامع در علم میشود تا آنها فرصت کافی برای تولید علم نداشته باشند.
🔹در نهایت، علم در معنای جدیدش بهمعنای تسلط انسان بر طبیعت است و این مفهوم از علم به استعمار پیوند خورده و باعث تثبیت سلطه غرب بر سایر جوامع شده است. علم بهعنوان ابزاری برای استعمار عمل میکند و به غرب امکان تسلط بر منابع و زمینهای دیگران را میدهد.
📝 متن کامل: https://ihkn.ir/?p=38375
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#علم
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 پیوست عدالت؛ چه هست و چه نیست؟!
🎙 دکتر محمدصادق ترابزاده | پژوهشگر هسته عدالت اجتماعی مرکز رشد
🔹 فضای پیوست عدالت در کشور دارای دو مشکل جدی است: یکی بیتوجهی مسئولان به نرمافزار پیوست عدالت است. حتی اگر صحبت و ادعایی هم میشود، کمتر حمایتی از اجرا و پیشبرد آن تا به امروز مشاهده شده است. مشکل دوم، تصورات غلط و ناقص در زمینه پیوست عدالت است. پیوست عدالت داخل در سیاستها است؛ نه الصاق به آنها؛ و پیوستنگاری فعالیتی دلبخواهی نیست، بلکه کاملاً نظریهبنیان است.
🔸 در این ارائه، دکتر محمدصادق ترابزاده ضمن بیان سیر تطور مطالبات مقام معظم رهبری در زمینه عدالت اجتماعی، در خصوص مسیر طیشده در هسته عدالت اجتماعی سخن میگوید؛ از نظریه اسلامی عدالت تا شاخصهای ترکیبی عدالت اجتماعی و پیوست عدالت.
🎞 مشاهده فیلم کامل ارائه در صفحه آپارات مرکز رشد
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#سیاست
#ویدیو
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📍 پیشنویس سند تنظیمگری حوزه رمزپولها تدوین شد
🔻 مهران محرمیان معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی مطرح کرد؛
▫️حوزه رمزارزها ابعاد و پیچیدگیهای متعددی دارد و با توجه به همین ابعاد گسترده، مرکز ملی فضای مجازی تصمیمگیری در این حوزه را منوط به اخذ تصمیمات جمعی از طریق کارگروه ساماندهی بازار مبادلات رمزارزها کرده است.
▫️در طول سه سال گذشته، تاکید کارگروه بر ساماندهی بازار مبادلات با استفاده از ظرفیتهای صنفی و فرآیند خودتنظیمگری بوده که با اخذ تاییدات لازم از مرکز ملی فضای مجازی، به زودی این رویکرد اجرایی خواهد شد.
▫️با توجه به اثرات حوزه رمزارزها بر بازار پول و ارز، قانون بانک مرکزی نیز اختیاراتی را برای تنظیمگری حوزه رمزپولها در حیطه اختیارات قانونی به بانک مرکزی داده است.
▫️در همین رابطه، پیشنویس سندی مشتمل بر دامنه ورود بانک مرکزی و نقش سایر دستگاهها جهت تنظیمگری حوزه رمزپولها تدوین شده و مقرر است در ادامه، نظرات فعالان، دستگاههای اجرایی و خبرگان این عرصه جهت استفاده به نحو مناسب اخذ شود.
▫️تصمیمگیری عملیاتی و اجرایی در این رابطه، پس از دریافت نظرات دستگاههای اجرایی ذیربط و فعالان بخش خصوصی اجرایی خواهد شد.
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🏦 نقش بانکها به عنوان یکی از عوامل رشد نقدینگی در کشور
📈 تاثیر رشد نقدینگی بر تورم و افزایش قیمتها
▫️سلسله مباحث بانکداری اسلامی | حجتالاسلام آقانظری
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#ویدیو
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📍 با معارف امام رضا(ع) میتوان خانه مشترک بشریت را ساخت/ آیا معارف امام رضا (ع) میتواند پاسخگوی نیازهای امروز بشر باشد؟
🔻 آیت الله ابوالقاسم علیدوست استاد برجسته حوزه علمیه قم مطرح کرد؛
▪️حضرت امام رضا علیهالسلام همانند سایر ائمه اطهار علیهمالسلام با وجود اینکه شاگرد مکتب اسلام هستند، اما منش، سلوک، سبک زندگی و گفتار ایشان برای انسان و همه بشریت است و لازم نیست مخاطب ایشان، شیعه، مسلمان و یا حتی از ادیان توحیدی باشد، بلکه اگر هیچ باوری هم نداشته باشد، اما انسان باشد، به معارف امام رضا علیهالسلام احتیاج دارد.
▪️ائمه معصومین علیهالسلام، «مِنَ الاسلام» یعنی از اسلام هستند، اما «لِلانسان» یعنی برای انسان و بشر مطلب دارند؛ با معارف امام رضا علیهالسلام میتوان خانه مشترک بشریت را ساخت، خانه ای که در آن، ارزشها، اخلاق و رفتار سنجیده باشد.
🌐 متن گزارش: https://ihkn.ir/?p=38379
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#علوم_انسانی_اسلامی
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📣 پنل تخصصی «بررسی و نقد سند ملی هوش مصنوعی»
👤 با حضور:
➖ دکتر محمدهادی زاهدی
رئیس انجمن هوش مصنوعی ایران
➖ دکتر محمدرضا معبودیان
رئیس کمیسیون هوش مصنوعی نظام صنفی رایانهای
➖ دکتر کریم زاهدی
معاون فناوری، نوآوری و اقتصاد دانشبنیان ستاد علم و فناوری دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی
➖ دکتر مهدی شریعتزاده
مدیر میز هوش مصنوعی پژوهشگاه فضای مجازی
🔹 همراه با ارائه گواهی حضور
در پژوهشگاه فضای مجازی
🔗 لینک ثبت نام حضوری
🔗 لینک ورود به جلسه آنلاین
🗓 شنبه ۱۷ شهریور ۱۴۰۳ ساعت ۱۰
📍سعادتآباد، خیابان علامه شمالی، خیابان هجدهم غربی، پلاک ۱۷
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#هوش_مصنوعی
#نشست
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ هسته حکمرانی اسلامی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، دانشگاه باقرالعلوم علیه السلام، مرکز تحقیقات اسلامی مجلس و معاونت فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی برگزار میکند
🌀سلسله نشستهای حکمرانی اسلامی(3)
🎙ارائهدهنده:
👤حجت الاسلام و المسلمین استاد نجف لکزایی | 17 شهریور 1403
👤دکتر یونس فرقانی| 18 شهریور 1403
👤دکتر سید آرش وکیلیان | 19 شهریور 1403
👤دکتر احسان رحیمیخرزوقی| 20 شهریور 1403
👤حجت الاسلام و المسلمین دکتر سید احسان رفیعیعلوی| 21 شهریور 1403
👤دکتر علی میرعرب| 24 شهریور 1403
👤 دکتر علی اکبری معلم | 25 شهریور 1403
👤دکتر رضا عطاردی| 26 شهریور 1403
👤دکتر سجاد لطفی| 27 شهریور 1403
👤خانم دکتر ناهید سلیمی| 28 شهریور 1403
👤دکتر علی عبداللهی| 1 مهر 1403
👤دکتر کمیل قیدرلو | 1 مهر 1403
👤حجت الاسلام و المسلمین دکتر سعید روستاآزاد |2 مهر 1403
👤دکتر جواد وزیری |3 مهر 1403
👤حجت الاسلام و المسلمین استاد عبدالحسین خسروپناه |4 مهر 1403
📆 زمان: 17 شهریور تا 4 مهر 1403
⏰ ساعت: 16:30 تا 18:30
🔗 لینک ورود به جلسه مجازی:
🌐dte.bz/hkm
🔗لینک ثبت نام جهت دریافت گواهی:
🌐events.isca.ac.ir/sama/1335
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حکمرانی
#نشست
#مجازی
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
🔻انجمن علمی اقتصاد دانشگاه قم با همکاری انجمن های علمی اقتصاد دانشگاه زنجان و بوعلیسینا برگزار میکند.
🔹کارگاه آموزش جامع مالیات
🔻دکتر مهدی موحدی بکنظر
سخنگوی سازمان امور مالیاتی کشور
رئیس مرکز تنظیم مقررات
⏰ تا ۲۰ شهریورماه در بستر اسکای روم و به صورت آنلاین
🔻با اعطای گواهی معتبر
◀️کسب اطلاعات بیشتر
🔻این دوره برای دانشجویان رشته اقتصاد، مدیریت، حسابداری، کارآفرینی و تمامی علاقهمندان به فعالیتهای اقتصادی مناسب میباشد.
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#کارگاه
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ بانك مركزی مكلف به اجرای بانكداری اسلامی است / فرهنگسازی و آموزش، کلید موفقیت بانکداری اسلامی در ایران
🔻 حجت الاسلام مصباحی مقدم، رئیس شورای فقهی بانك مركزی، مطرح کرد؛
🔹بانکداری اسلامی، همان بانکی است که مطابق با ضوابط شریعت عمل میکند، منابع مردم را جذب میکند و آنها را در قالب قراردادهای مشروع، برای تأمین مالی افراد و بنگاهها به کار میگیرد. بانکداری اسلامی تولید و تجارت را حمایت میکند و در نتیجه هر اثر مثبتی که از طریق بانکداری اسلامی ایجاد میشود، از مسیر تولید و تجارت میگذرد. این نوع بانکداری همچنین به رعایت اصول اخلاقی و عدالت در توزیع فرصتها و منابع مالی توجه ویژه دارد.
🔹یکی از چالشهای اصلی ما در نظام بانکی کشور، عدم تطابق نرمافزارهای بانکی با بانکداری اسلامی است. ما قانون عملیات بانکی بدون ربا را داریم و دستورالعملهای آن نیز تدوین شده، اما نرمافزارهایی که بانکها برای جذب منابع و اعطای تسهیلات به کار میبرند، متناسب با این قوانین نیستند.
🔹ضرورت فرهنگسازی در خصوص بانکداری اسلامی نیز بسیار مهم است. ما باید تلاش کنیم تا آموزشهای لازم را به کارکنان بانکها ارائه دهیم و نظارت دقیقی بر مصرف تسهیلات داشته باشیم تا این اطمینان حاصل شود که منابع به درستی و مطابق با ضوابط شریعت مصرف میشوند.
📝 متن کامل: https://ihkn.ir/?p=38372
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#گفتگو
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com