🟢 امام حسین(ع) و نماز
یکی از جنبه های فرهنگی قیام امام حسین(ع)، احیای نماز است. این جنبه در نهضت کربلا بسیار بارز است و یکی از سرفصلهای مهم آن به حساب می آید.
امام حسین (ع ) یکی از افرادی است که در برپایی نماز سهم وافری دارد در ادامه نکاتی تقدیم می شود؛
➖از امام سجاد علیه السلام پرسیدند: چرا فرزندان پدر شما اندک است؟ در پاسخ فرمود:« اَلعَجَبُ كَيْفَ وُلِدْتُ، كانَ يُصَلّى فِى الْيَـوْمِ وَاللَّـيْلَةِ اَلْفَ رَكْعَـةٍ» .
تعجب میکنم چگونه به دنیا آمدم ، با آن که شب را به عبادت الهی می پرداخت و هر شب هزار رکعت نماز می گزارد.(۲)
➖روز تاسوعا به حضرت عباس فرمود به خاطر نماز از دشمن مهلت بگیرد تا شب را به نماز بگذزاند.
«اِرْجَعْ اِلَیْهِمْ فَاِنِ اسْتَطَعْتَ أَنْ تُؤَخِّرَهُمْ إِلى غُدْوَة وَ تَدْفَعَهُمْ عَنَّا الْعَشِیَّةَ لَعَلَّنا نُصَلِّىَ لِرَبِّنَا اللَّیْلَةَ وَ نَدْعُوهُ وَ نَسْتَغْفِرُهُ، فَهُوَ یَعْلَمُ أَنِّی کُنْتُ أُحِبُّ الصَّلاةَ لَهُ وَ تِلاوَةَ کِتابِهِ وَ کَثْرَةَ الدُّعاءِ وَ الاِسْتِغْفارِ»نزد آنان برگرد، چنانچه توانستى از آنان بخواه که جنگ را تا سپیده دم فردا به تأخیر بیاندازند و یک امشب را مهلت بگیر، تا در این شب به درگاه خداوند نماز بگذاریم و به راز و نیاز و استغفار بپردازیم. خدا مى داند که من نمازِ براى او و تلاوت کتابش (قرآن) و راز و نیازِ فراوان و استغفار را دوست دارم.(۲)
➖ روز عاشورا امام حسین(ع) مثل پیامبر(ص) و حضرت امیر(ع) نماز خوف خوانده اند.
➖در قرآن کریم چهار آیه به نماز خوف اشاره داردهمانند آیه ۱۰۱ سوره نساء که خطاب به پیامبر اکرم(ص) آمده است، اگر هنگام سفر ترس از کافران دارید، میتوانید نماز خود را کوتاه بخوانید و در آیه ۱۰۲ همین سوره نیز به چگونگی خواندن این نماز اشاره شده است؛
وَاذا کُنْتَ فیهِمْ فَاقَمْتَ لَهُمُ الصَّلاةَ فَلْتَقُمْ طائِفَةٌ مِنْهُمْ مَعَکَ وَلْیَأْخُذُوا اسْلِحَتَهُمْ فَاذا سَجَدُوا فَلْیَکُونُوا مِنْ وَرائِکُمْ وَلْتَأْتِ طائِفَةٌ اخْری لَمْ یُصَلُّوا فَلْیُصَلُّوا مَعَکَ وَلْیَأْخُذُوا حِذْرَهُمْ وَاسْلِحَتَهُمْ...»
و چون میان آنها هستی و برای آنها نماز به پا می کنی، گروهی از آنها با تو بایستند و سلاحهای خویش را برگیرند، و چون سجده کردند، عقبدار شما شوند گروهی دیگر که نماز نخوانده اند، بیایند و با تو نماز گزارند. آنها باید وسایل دفاعی و سلاحهایشان را (در حال نماز) با خود حمل کنند. (۳)
➖این نماز در کتب فقهاء به دو نوع کلی تقسیم شده است:
نماز خوف: اگر ترس و وحشت کم باشد و فرصت خواندن نماز با رعایت اجزاء و شرایط باشد و فقط از تعداد رکعات نماز کاسته میشود، به آن نماز خوف گفته میشود.
نماز شدت خوف: در صورت وجود ترس و وحشت زیاد یا درگیری شدید با دشمن شدید و یا اینکه هر لحظه امکان حمله دزد یا حیوان درنده باشد و فرصت خواندن نماز با رعایت تمام اجزاء و شرایط نباشد، به آن نماز شدت خوف گفته میشود. به این نماز در حال جنگ، نماز مطارده و مسایفه نیز گفته میشود.
➖ابوثمامه صائدی عرض کرد:«يا أبا عَبْدِالله نَفْسي لِنَفسِكَ الْفِداء هؤُلاءِ اقْتَرَبُوا مِنْكَ ، لاَ و اللهِ وَلا تُقْتَلُ حَتّي اُقْتَلَ دُونَكَ ، وَاُحِبُّ أنْ ألقَي اللهُ رَبِّي وَقَدْ صَلَّيْتُ هذِهِ الصَّلاةَ الَّتي قَدْ دَنا وَقْتَه ».اي ابا عبدالله ! جانم فداي جانت باد ، اينان به تو نزديك شده اند و البته به تو دست نخواهند يافت ، جز آن كه از روي نعش من بگذرند ولي دوست دارم كه خدا را ديدار كنم در حالي كه اين نماز را كه وقت انجام آن فرارسيده است ،خوانده باشم.
امام فرمود:«ذَكَرْتَ الصَّلاةَ جَعَلَكَ اللهُ مِنَ الْمُصَلِّينَ الذّاكِرينَ ، نِعَمْ هذا أَوَّلُ وَقْتِهاسَلُوهُمْ أَنْ يَكُفُّوا حَتّي نُصَلِّي»مرا به ياد نماز انداختي ، خداوند تو را در شمار نمازگزاراني كه به ياد نمازند قرار دهد . آري ، اكنون وقت اول نماز است ، از آنان بخواهيد تا ما را مهلت دهند تا نماز بخوانیم.
کوفيان مخالفت کردند. امام خودش اذان گفت، وقتي اذان تمام شد خطاب به عمر سعد فرمود:
«يابْنَ سَعْدٍ اَنَسيتَ شَرايِعَ الْاِسْلامِ، اَلا تَقِفُ عَنِ الْحَرْبِ حَتَّي نُصَلّي وتُصَلُّونَ وَ نَعُودَ إلي الْحَرْبِ».واي بر تو اي پسر سعد! آيا احکام اسلام را از ياد بردي؟ آيا جنگ را متوقّف نميکني تا ما نماز خود را و شما نماز خود را بخوانيد و سپس به پيکار برگرديم؟
عمر سعد جواب نداد. امام (ع) فرمود، شيطان بر او چيره شد. (۴)
سپس یاران خود را دو دسته کرد تا نماز خوف بگذارد.
🔻 ادامه دارد 👇👇
✅ کانال محتوایی منبر طلاب🔰🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d
🟢امام حسین(ع) و نیکوکاری
نیکوکاری و سعی در رفع مشکل محرومان و نیازمندان که در ادبیات قرآنی با واژه « زکات» از آن تعبیر می شود یکی دیگر از برنامه هایی است که امام حسین(ع) در ترویج آن سهم ویژه ای دارد.
در قرآن کریم حضرت علی(ع) با عبارت«الذین یقیمون الصّلاة و یؤتون الزّکاة و هم راکعون» توصیف شده است.
اما همین آیه شامل امام حسین(ع) نیز میشود؛ علامه طباطبائی می نویسد: «و إسناد نزول ما نزل في علي (ع) إلى جميع الأئمة (ع) لكونهم أهل بيت واحد، و أمرهم واحد»نسبت دادن آنچه درباره ی امام علی (ع) نازل شده به سایر ائمه (ع) به خاطر آن است که جملگی آنان اهل بیت واحدند و شأن آنها نیز یکی است».
👈قبلا در این باب سخن گفته ایم اینجا
🟢امام حسین(ع) و هدایت
امر به معروف و نهی از منکر یعنی دغدغه هدایت و رشد و کمال دیگران را داشتن و امام حسین که مصباح الهدی و سفینه النجات است نقش مهمی در احیا و ترویج امر به معروف دارند.
چنانچه در وصیت نامه خود نوشت:
«وَ إِنَّما خَرَجْتُ لِطَلَبِ الاِصْلاحِ فِی أُمَّةِ جَدِّی، اُرِیدُ أَنْ آمُرَ بِالْمَعْرُوفِ وَ أَنْهى عَنِ الْمُنْکَرِ، وَ اَسِیرَ بِسِیرَةِ جَدِّی وَ أَبِی عَلِىِّ بْنِ أَبِی طالِب»من تنها به انگیزه اصلاح در امّت جدّم بپا خاستم، مى خواهم امر به معروف و نهى از منکر کنم و به روش جدّم و پدرم على بن ابى طالب(ع) رفتار نمایم.
امر به معروف یعنی احساس مسؤولیت نسبت به سرنوشت دیگر انسان ها که نقطه مقابل آن بی خیالی نسبت به انسان هاست.
➖ در شرایطی که انحرافات اخلاقی ، فروپاشی خانواده ، رعایت نشدن حلال و حرام و دور شدن تدریجی جامعه اسلامی از فرهنگ دینی جامعه را تهدید میکند تنها راه نجات تبعیت از روش امام حسین(ع) و هدایت و نجات از طریق امر به معروف و نهی از منکر است.
🔶آثار امر به معروف
امام باقر (ع) پنج اثر ارزنده این دو واجب الهی را چنین بر می شمرد:
❶انجام واجبات: امر به معروف و نهی از منکر، راه پیامبران و روش صالحان است؛ واجب بزرگی است که به وسیله آن دیگر واجبات (الهی) بر پا می شود.
❷ عدالت اجتماعی: (امر به معروف و نهی از منکر) با برگرداندن مظالم و ستیز با ستمگر همراه است.
❸سازندگی: به وسیله امر به معروف و نهی از منکر زمین (کشور) آباد می شود.
❹ استواری نظام: به وسیله امر به معروف و نهی از منکر، حکومت، استوار می گردد.
❺امنیت: به وسیله آن، راهها امن می گردد... و از دشمنان، انتقام گرفته می شود.
«انَّ الاَْمْرَ بِالْمَعرُوفِ وَ النَّهْیَ عَنِ الْمُنْکَرِ سَبیل الاَْنْبِیاءِ وَ مِنْهاجُ الصُّلَحاءِ، فَریضَةٌ عَظیمَةٌ، بِها تُقامُ الْفَرائِضُ وَ تَأمَنُ الْمَذاهِبُ وَ تَحِلُّ الْمَکاسِبُ وَ تَرُدُّ الْمَظالِمُ و تُعمَرُ الاْرْضُ وَ یُنْتَصَفُ مِنَ الاْعْداءِ وَ یَسْتَقیمُ الاَْمْرُ».(۵)
🔶امر به معروف در احادیث
سیدالشهدا(ع) روز عاشورا سخنان پیامبر را نقل فرمود: در شرایطی که همه جا را فساد گرفته، حلال خدا حرام، و حرام خدا حلال شده است، بیت المال مسلمین در اختیار افراد ناشایست قرار گرفته و در غیر راه رضای خدا مصرف می شود. هر کس چنین اوضاع و احوالی را ببیند «فَلَم یُغَیِّر عَلَیهِ بِفِعْلٍ وَ لا قَولٍ» و در صدد دگرگونی آن نباشد، در مقام اعتراض بر نیاید «کان حقاً علی اللّه اَن یُدخِلُهُ مُدخلَهُ» شایسته است که خدا چنین کسی را به آن جا ببرد که ظالمان، جابران، ستمکاران و تغییر دهندگان دین خدا می روند، و سرنوشت مشترک با آنها داشته باشد.(۶)
➖حضرت امیر(ع) وصیت فرمود:
«لاتَتْرُكُوا الاَْمْرَ بِالْمَعْرُوفِ وَ النَّهْيَ عَنِ الْمُنْكَرِ فَيُوَلَّى عَلَيْكُمْ شِرَارُكُمْ، ثُمَّ تَدْعُونَ فَلا يُسْتَجَابُ لَكُمْ»
امر به معروف و نهى از منكر را ترك نكنيد كه اشرار بر شما مسلّط خواهند شد سپس هر چه دعا كنيد مستجاب نمى گردد.(۷)
🔶امام حسین و امر به معروف
امام حسین (ع) در نامه ای خطاب به مردم بصره می فرماید:
«وَ اَنَا اَدعُوکُم اِلی کِتابِ اللّه ِ وَ سُنَةِ نَبِیِهِ(ص) فَاِنَّ السُّنَهَ قَدْ اُمیتَت وَ اِنَّ البِدعَهَ قَد اُحیَیت، وَ اِن تَسمَعُوا قَولِی وَ تُطیعُوا اَمرِی اَهدِکُمْ سَبِیلَ الرَّشادِ»
من شما را به کتاب خدا و سنت پیامبر فرا می خوانم. سنت مرده و بدعت زنده شده است. اگر سخنم را بشنوید و فرمانم را پیروی کنید، شما را به راه رشاد، هدایت می کنم.(۸)
➖مفسر و سخنور ارجمند آقای قرائتی می فرماید:
امام حسین (ع) در گودی قتلگاه امر به معروف و نهی از منکر نمود: وقتی دید که لشگر به سمت خیمه ها می رود فریاد زد که اگر دین ندارید لااقل مرد باشید که ۳ نکته از آن برداشت می شود:
اول: امر به معروف و نهی از منکر تا آخرین دقیقه عمر
دوم: حمایت از ناموس حتی در گودال قتلگاه
سوم: نهی از منکر حتی نسبت به وحشی ترین آدم ها
🔻 ادامه دارد 👇👇
✅ کانال محتوایی منبر طلاب🔰🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d
💠روضه
لحظه لحظه وداع بود آمد خیمه گاه صدا زد:«زینب، رباب، ام کلثوم، سکینه الیکن منی السلام عزیزانم خداحافظ»
نمی دانم در این لحن امام حسین چه افتاده بود؟! همه فهمیدند این آخرین دیدار با امام حسینِ؛ لذا سراسیمه از خیمه بیرون ریختند؛ دور امام حسین حلقه زدند؛ تلاش می کنند مانع امام حسین بشن؛ هرچه بیشتر حضرت رو زیارت کنند؛ به بهانه های مختلف هرکی دامنشو می گیره دیگه رهانمیکند؛ . نمیدونم عنایت می کنید چقدر امام حسین مبتلاست؛ رحمة الله الواسعه است؛ چه جوری تو این لحظات آخر بچه هاشو وداع کنه؟! خداحافظی کنه؟! نمیخواد آزار ببینند. . نمی خواد بهشون کم محبتی بشه؛ هرکی هم دامنشو می گیرد رها نمی کنه؛ یکی عرضه می دارد: بابا! “رُدِّنا الی حرم جَدِّنا” اگرمیخای بری میدان مارو به مدینه برگردان؛ یکی سوال میکنه بابا واقعا آماده مرگ شدی؟
“واِستَسلَمتَ لِلموت” یکی عرضه می دارد: بابا! در میان این یک بیابان لشکر ما رو به که می سپاری؟ حضرت با محبت جوابشون رو داد؛ یک به یک عزیزانم شما رو به خدای متعال می سپارم؛ خداحامی شماست؛ محافظ شماست؛ من که برم بعد از من دشمنه؛ اسارته؛ سختیه؛ همسفر با دشمنا می شید؛ گرسنگی است؛ تلخ کامی است، زخم زبانه، مبادا حرفی بزنید خدا ناراضی بشود، عزیزانم صبرکنید، خداعزت شمارو حفظ میکنه، خدا حامی شماست، اسیر می شید، ولی خدا عزتتون رومحافظت می کنه؛
آرامشون کرد، درحال صحبت کردن بود، خیمه هاشو تیرباران کردن؛ لذا دیگه نتونست بماند؛ به سرعت از خیمه هاش میخواست فاصله بگیره؛ فرمود: خواهرم منو کمک کن؛ اهل بیت رو ببر توحرم؛ بی بی زینب کمک کرد؛ بغل بازکرد بامحبت -دختر امیرالمومنین- برد همه رو تو خیمه؛ آرامشون کرد.
فرمود: عزیزانم پرده خیمه رو بیاندازید؛ دیگه بیرون نیاید؛ برا شما تو این بیابان محرمی باقی نمانده؛ سواربرمرکب می خواست به طرف میدان حرکت کنه دید ذوالجناح حرکت نمی کند؛
نگاه کرد دید دخترش مقابل اسب ایستاده؛ مثل ابر بهاری اشک می ریزد؛ دخترم مطلبی داری؟ عرضه داشت آری بابا؛ ازاسب پیاده شو؛ رو زمین بنشین تا منو تو دامن ننشانی، نمی گم خواستم چیه! حضرت پیاده شد، دختر رو دامن نشاند؛ عرض کرد: بابا یادته چه جوری دست نوازش رو سر دخترمسلم کشیدی؟ این آخرین دیدار من و توست، می دانم؛ میشه دست محبت رو سر من بکشی بابا؟ فرمود: دخترم! دختر مسلم باباشو از دست داده بود، تو هنوز بابات زندست؛ تامن زنده ام اینجور گریه نکن؛ دل باباتو نسوزان؛ دل باباتو آتش نزن؛ دخترو آرام کرد؛ ازجلو اسب کنار رفت؛
به طرف میدان حرکت کرد؛ . چند قدم رفته بود دید یه نفر از پشت سر می دوه؛ هی صدا میزند: مهلاََمهلا؛ یابن الزهرا؛
آهسته رو؛ آهسته تر
کرده وصیت مادرت
دروقت میدان رفتنت
بوسم به جایش حنجرت
آهسته رو؛ آهسته تر
حضرت توقف کرد، خواهر به وصیت مادر عمل کرد؛ ولی دست ازامام حسین برنمی داشت؛ دربعضی مقاتل اینجور نقل کردند: تا چند بار حضرت خواهر رو راضی کرد، فرستاد تو خیمه؛ به طرف میدان رفت دید باز دوباره ازخیمه بیرون آمده؛ می دود؛ نمی دونم چه گفت به خواهرش که خواهرآرام گرفت؛ شنیدید تو آخرین لحظات نبی اکرم، بی بی خیلی گریه می کرد؛ حضرت یه جمله آرام درگوش فاطمه گفت آرام شد؛ نمی دونم چی گفت به خواهرش زینب، فرمود: خواهرم نگران نباش باسر همراهیتون می کنم؛ نمی دانم، خواهرم نگران نباش؛ عمر تو بعد از من به دنیا طولانی نیست؛ هرچه بود اشاره کرد به قلب خواهر؛ آرامش کرد؛ عرض کرد آقا می خوای بری، برو؛
رفت میدان؛ دیگه خواهر امام حسین رو ندید تا اون لحظه ای که آمد بالای تل زینبیه؛ امام زمان ان شاالله اجازه میدید؛ شب عاشوراست یه سر بریم تو گودی قتلگاه؛ نگاه کرد؛ یااباعبدالله! ای کاش از حرم نیامده بودند بالای تل زینبیه؛ یه لحظه ای رسیدن تعبیر زیارت ناحیه اینه” بَرَزْنَ النِساءِ من الخُدور، ناشِراتِ الشُّعُورِ عَلَی الْخُدُود” ای کاش توفیق میدادی پای هرجمله اش یه عمرگریه میکردیم؛ اشک می ریختیم؛
“لاطِماتِ الْوُجُوهِ سافِرات، وَ بِالْعَویلِ داعِیات، وَ بَعْدَالْعِزِّ مُذَلَّلات، (باهمین حال آمدند) وَ إِلی مَصْرَعِک مُبادِرات ”جمله آخرم باشه تمام مصیبت من؛ وَ الشِّمْرُ جالِسٌ عَلی صَدْرِکَ؛
روضه فوق از آیت الله میرباقری می باشد.
صوت مشابه روضه فوق 🔊
ــــــــــــــــــــــــــــ
📎پی نوشتها
۱. وسائل الشیعه،ج۱۴،ص۴۸۰.
۲.بحارالانوار ج ۸۲ ص۳۱۱
۳.نساء،سوره۴، آیه۱۰۲
۴.معالي السبطين،ج ۱،ص۳۶۱.
۵.الكافي،ج۱،ص۵۶
۶.تاریخ طبرى، ج ۵، ص ۳۰۴
۷.روضة الواعظین ، ج۱، ص۱۳۷
۸.تاریخ طبرى، ج ۴، ص۲۶۵.
🌺 والسلام علی من اتبع الهدی 🌺
✅ کانال محتوایی منبر طلاب🔰🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d
پیام های تاریخ عاشورا(۹)
[خرید زمین کربلا]
[منبر کوتاه ]
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
اَلسَّلامُ عَلَى الْحُسَیْنِ وَ عَلى عَلِىِّ بْنِ الْحُسَیْنِ وَ عَلى اَوْلادِ الْحُسَیْنِ وَ عَلى اَصْحابِ الْحُسَیْنِ
❇️تاریخ
از امام حسین(ع) بعد از ورود به کربلا سخنان و سیره مهم در تاریخ ثبت شده است.
یکی از مهم ترین سخنان آن حضرت است که فرمود:«إِنَّ النَّاسَ عَبِیدُ الدُّنْیا وَ الدِّینُ لَعْقٌ عَلَی أَلْسِنَتِهِمْ یحُوطُونَهُ مَا دَرَّتْ مَعَایشُهُمْ فَإِذَا مُحِّصُوا بِالْبَلَاءِ قَلَّ الدَّیانُونَ»
به راستی که مردم بنده دنیا هستند و دین بر سر زبان آن هاست و مادام که برای معیشت آن ها باشد پیرامون آن اند و وقتی به بلا (و رنج و سختی) آزموده شوند دین داران اندک اند.
💠خرید زمین کربلا
و شیخ بهایی در کشکولش آورده است که امام حسین علیه السلام وقتی که وارد زمین کربلا شد فرمان داد تا طایفه بنی اسد که مالک کربلا بودند ، حاضر شوند . پس از مذاکراتی که صورت گرفت چهار میل در چهار میل و به روایتی شش فرسخ به شصت هزار درهم از آنان خریداری کرد و سند مالکیت را حضرت عباس علیه السلام نوشت و پس از پرداخت قیمت فرمود اکنون زمین کربلا ملک من است و شما ها در این جا به زندگی خود ادامه دهید به شرط آنکه در روز دوازدهم محرم بیایید و کشته های ما را دفن نمائید و آگاه باشید که بعد ها از اطراف جهان به این مکان می آیند و سه روز آنان را پذیرائی کنید.
✅پیام ها
یکی از هشدار های جدی امام حسین(ع) تعارض دین و دنیاست قرآن کریم درمورد آن میفرماید: «یا أیها النّاس! فَلَا تَغُرَّنَّکُمُ الْحَیَاةُ الدُّنْیَا وَلَا یَغُرَّنَّکُم بِاللَّهِ الْغَرُورُ» یعنی مواظب باشید که دنیا شما را گول نزند.
باز قرآن کریم می خوانیم: «کَلَّا إِنَّ الْإِنْسَانَ لَیَطْغَی أَنْ رَآهُ اسْتَغْنَی» یعنی در رفاه و ثروتمندی و احساس بی نیازی، خطرسرکش شدن انسان در برابر خداوند و دستورات خداوند پیش می آیند.
👈البته انسان اگر از راه حلال اموالي به دست آورد و در راه حلال مصرف كند، هيچ منافاتي با ارزش هاي معنوي او ندارد. و علاقه به اموال، زن و فرزند و ديگر مظاهر دنيوي در چارچوب شرع و در حدي كه انسان را از اهداف اصلي (توحيد، مسير حق و رشد) باز ندارد از نظر اسلام مجاز مي باشد.
➖در برخی کتب تاریخ نقل شده که سیدالشهدا(ع) شب عاشورا این شعر را زمزمه میکردند
يَا مَنْ بِدُنْيَاهُ اِشْتَغَلْ
قَدْ غَرَّهُ طُولُ اَلْأَمَلِ
اَلْمَوْتُ يَأْتِي بَغْتَةً
وَ اَلْقَبْرُ صُنْدُوقُ اَلْعَمَلِ
ای کسی که دنیا تورا مشغول خود ساخته و آرزوهای دراز فریبت داده است (بدان) مرگ ناگهان میرسد وقبر صندوق اعمال است
➖ خریداری زمین کربلا درس بزرگی به مؤمنان دارد که انسان باید نسبت به رعایت حقوق دیگران همیشه توجه داشته باشد و حق الناس را رعایت کند .
🌺 والسلام علی من اتبع الهدی 🌺
✅ کانال محتوایی منبر طلاب🔰🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d
السلام علیک یا ابا عبدالله
فهرست مطالب محرم ۱۴۰۲
اهمیت عزاداری(۱)
[منبر بلند ۳۰ دقیقه ای ]
اهمیت عزاداری(۲)
[منبر بلند ۳۰ دقیقه ای ]
شفاعت امام حسین
[منبر بلند ۳۰ دقیقه ای ]
مقامات سلوکی زیارت عاشورا
[منبر بلند ۳۰ دقیقه ای ]
ملت امام حسین(۱)
[منبر بلند ۳۰ دقیقه ای ]
ملت امام حسین(۲)
[منبر بلند ۳۰ دقیقه ای ]
انواع گذشت در مکتب امام حسین(ع)
[منبر بلند ۳۰ دقیقه ای ]
صبر و رضایت امام حسین(ع)
[منبر بلند ۳۰ دقیقه ای ]
جلوه هایی از مهربانی امام حسین(ع)
[منبر بلند ۳۰ دقیقه ای ]
دغدغه های جدی امام حسن(ع)
[منبر بلند ۳۰ دقیقه ای ]
نگاهی به فضایل حضرت ابوالفضل
[منبر بلند ۳۰ دقیقه ای ]
امام حسین(ع) و سه برنامه مهم دینی
[منبر بلند ۳۰ دقیقه ای ]
پیام های تاریخ عاشورا(۱)
[منبر کوتاه ۵ دقیقه ای ]
پیام های تاریخ عاشورا(۲)
[منبر کوتاه ۵ دقیقه ای ]
پیام های تاریخ عاشورا(۳)
[منبر کوتاه ۵ دقیقه ای ]
پیام های تاریخ عاشورا(۴)
[منبر کوتاه ۵ دقیقه ای ]
پیام های تاریخ عاشورا(۵)
[منبر کوتاه ۵ دقیقه ای ]
پیام های تاریخ عاشورا(۶)
[منبر کوتاه ۵ دقیقه ای ]
پیام های تاریخ عاشورا(۷)
[منبر کوتاه ۵ دقیقه ای ]
پیام های تاریخ عاشورا(۸)
[منبر کوتاه ۵ دقیقه ای ]
پیام های تاریخ عاشورا(۹)
[منبر کوتاه ۵ دقیقه ای ]
✅ کانال محتوایی منبر طلاب🔰🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d
پیام های تاریخ عاشورا(۱۰)
[منبر کوتاه ]
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
اَلسَّلامُ عَلَى الْحُسَیْنِ وَ عَلى عَلِىِّ بْنِ الْحُسَیْنِ وَ عَلى اَوْلادِ الْحُسَیْنِ وَ عَلى اَصْحابِ الْحُسَیْنِ
❇️تاریخ
پس از فرود حسین (ع) در کربلا و گزارش آن به وسیله «حُرّ» به عبیدالله بن زیاد، آن حرام زاده نامه ای به این مضمون برای پیشوای آزادی نوشت:
«هان ای حسین! فرودت در کربلا به من گزارش شد، امیرمؤمنان! یزید به من نوشته است که سر بر بالش ننهم و سیر نخورم تا تو را به دیدار خدای لطیف بفرستم، و یا به حکم من و او گردن نهی و دست تسلیم بالا بری!»
هنگامی که نامه آن عنصر حقیر و خودکامه به دست آن نُماد جاودانه درایت و آزادگی رسید و آن را خواند، به دور افکند و فرمود:
«لا أفْلَحَ قَوْمٌ اشْتَروا مَرْضاة المخْلوقِ بِسَخَطِ الخالِقِ.»گروهی که خشنودی مخلوقی ناتوان را به بهای ناخشنودی و خشم خدای توانا خریدند، رستگار و سربلند نخواهند شد.
نامه رسان جواب نامه را طلبید، که آن پیکره صلابت و عزّت فرمود:
«مالَهُ عِندی جوابٌ، لاِءنَّهُ قَدْ حَقَّتْ عَلَیْهِ کَلِمَةُ العَذابِ.» این نامه در خور پاسخ نیست؛ چرا که بر او عذاب خدا محقق شده است.
✅پیام ها
➖امام(ع) با این سخن کوتاه و پر معنى نشان داد که با کسانى که خشنودى بندگان طاغى و یاغى را بر خشنودى خدا مقدّم مى شمرند، هیچ سر سازش ندارد و نامه امثال ابن زیاد را که جزو این گروهند، لایق و شایسته پاسخ نمى داند، آن را مى خواند و به دور مى افکند، هر چند جان شریفش در خطر باشد.
➖افرادی که جهلشان بیشتر از عقلشان است شخصیت انعطاف ناپذیری دارند که فقط حرف خودشان را منطقی میدانند شما نمیتوانید با همه تلاش تان شخص غیرمنطقی و نادان را به جاده منطق بیاورید، شما نمیتوانید او را با زاویه دید خود آشنا کنید پس بهترین کار سکوت است.
➖ جمله امام حسین(ع) که فرمود«لاِءنَّهُ قَدْ حَقَّتْ عَلَیْهِ کَلِمَةُ العَذابِ»اشاره به مرحله از سقوط دارد که قلب انسان به حدی سیاه و تاریک شده است که هیچ امیدی به روشن شدنش نیست که در قرآن این حقیقت بیان شده است«الَّذِينَ كَفَرُوا سَوَاءٌ عَلَيْهِمْ أَأَنْذَرْتَهُمْ أَمْ لَمْ تُنْذِرْهُمْ لَا يُؤْمِنُونَ خَتَمَ اللَّهُ عَلىٰ قُلوبِهِم وَعَلىٰ سَمعِهِم ۖ وَعَلىٰ أَبصارِهِم غِشاوَةٌ ۖ وَلَهُم عَذابٌ عَظيمٌ«﴿ بقره،۶و۷﴾ کسانی که کافر شدند، برای آنان تفاوت نمیکند که آنان را (از عذاب الهی) بترسانی یا نترسانی؛ ایمان نخواهند آورد خدا بر دلها و گوشهای آنان مهر نهاده؛ و بر چشمهایشان پردهای افکنده شده؛ و عذاب بزرگی در انتظار آنهاست.
➖ آن قسمت از کلام سیدالشهدا که فرمود« آنهایی که رضایت مخلوق را با خشم خدا معامله میکنند به رستگاری و سربلندی و سعادت نمی رسند» باید برخی از افراد متدین را به این کلام توجه داد چرا که با مماشات با افرادی که این روزها تحت تأثیر جو دین ستیزانه و اخلاق گریزانه ، زیاده خواهی هایی دارند که اگر به بهانه آزادی و حق انتخاب یا هر عنوان دیگر به آنها میدان داده شود تا رضایت آنها جلب شود آسیب های غیر قابل جبرانی به دنبال خواهد داشت تا جایی که آنها اگر ظهور و بروز بیشتری پیدا کنند عرصه را بر متدینین تنگ خواهند کرد.
👈یادآوری برای عبرت مؤمنان لینک
🌺 والسلام علی من اتبع الهدی 🌺
✅ کانال محتوایی منبر طلاب🔰🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d
امام زین العابدین
طلایه دار سوگواران
[منبر ۲۰ دقیقه ای]
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
اَلْحَمْد لِلَّه رَبِّ الْعَالَمِین وَ صَلّی الله عَلى خیرِ خَلْقِهِ محمَّدٍ وَ آلِهِ الطَّاهِرِین
🌸شعر
ای تشنه ای که بر لب دریا گریستی
از دیده خون ز مرگ احبّا گریستی
تنها نه بهر تشنه لبان اشک ریختی
دیدی چو کام تشنه سقا گریستی
بیمار و زار و خسته و بی یار و بی معین
عمری درین مصیبت عظمی گریستی
یعقوب آل عصمت اگر خوانمت رواست
چون در فراق یوسف زهرا گریستی
آن جا پدر ز هجر پسر گریه کرد لیک
این جا تو در مصیبت بابا گریستی
چل سال بعد واقعه جانگداز طف
در آتش فراق تو تنها گریستی
گاهی به یاد وقعه خونین کربلا
گاهی به یاد شام غم افزا گریستی
در ماتم سه ساله بی یاور حسین
بر سوز آه زینب کبری گریستی
بودی مدام صائم و قائم تمام عمر
روز اشک غم فشاندی و شبها گریستی
🟢حدیث
امام صادق(ع)فرمود:
اَلْبَكَّاءُونَ خَمْسَةٌ آدَمُ وَ يَعْقُوبُ وَ يُوسُفُ وَ فَاطِمَةُ بِنْتُ مُحَمَّدٍ وَ عَلِيُّ بْنُ اَلْحُسَيْنِ ع فَأَمَّا آدَمُ فَبَكَى عَلَى اَلْجَنَّةِ حَتَّى صَارَ فِي خَدَّيْهِ أَمْثَالُ اَلْأَوْدِيَةِ وَ أَمَّا يَعْقُوبُ فَبَكَى عَلَى يُوسُفَ حَتَّى ذَهَبَ بَصَرُهُ وَ حَتَّى قِيلَ لَهُ تَاللّهِ تَفْتَؤُا تَذْكُرُ يُوسُفَ حَتّى تَكُونَ حَرَضاً أَوْ تَكُونَ مِنَ اَلْهالِكِين وَ أَمَّا يُوسُفُ فَبَكَى عَلَى يَعْقُوبَ حَتَّى تَأَذَّى بِهِ أَهْلُ اَلسِّجْنِ فَقَالُوا لَهُ إِمَّا أَنْ تَبْكِيَ اَللَّيْلَ وَ تَسْكُتَ بِالنَّهَارِ وَ إِمَّا أَنْ تَبْكِيَ اَلنَّهَارَ وَ تَسْكُتَ بِاللَّيْلِ فَصَالَحَهُمْ عَلَى وَاحِدٍ مِنْهُمَا أَمَّا فَاطِمَةُ فَبَكَتْ عَلَى رَسُولِ اَللَّهِ ص حَتَّى تَأَذَّى بِهَا أَهْلُ اَلْمَدِينَةِ فَقَالُوا لَهَا قَدْ آذَيْتِنَا بِكَثْرَةِ بُكَائِكِ فَكَانَتْ تَخْرُجُ إِلَى اَلْمَقَابِرِ مَقَابِرِ اَلشُّهَدَاءِ فَتَبْكِي حَتَّى تَقْضِيَ حَاجَتَهَا ثُمَّ تَنْصَرِفُ وَ أَمَّا عَلِيُّ بْنُ اَلْحُسَيْنِ فَبَكَى عَلَى اَلْحُسَيْنِ ع عِشْرِينَ سَنَةً أَوْ أَرْبَعِينَ سَنَةً مَا وُضِعَ بَيْنَ يَدَيْهِ طَعَامٌ إِلاَّ بَكَى حَتَّى قَالَ لَهُ مَوْلًى لَهُ جُعِلْتُ فِدَاكَ يَا اِبْنَ رَسُولِ اَللَّهِ إِنِّي أَخَافُ عَلَيْكَ أَنْ تَكُونَ مِنَ اَلْهالِكِينَ قالَ إِنَّما أَشْكُوا بَثِّي وَ حُزْنِي إِلَى اَللّهِ وَ أَعْلَمُ مِنَ اَللّهِ ما لا تَعْلَمُون نِّي مَا أَذْكُرُ مَصْرَعَ بَنِي فَاطِمَةَ إِلاَّ خَنَقَتْنِي لِذَلِكَ عَبْرَةٌ .(۱)
پنج تن گريه فراوان كردند آدم و يعقوب و يوسف و فاطمه دختر محمد(ص)و علي بن الحسين(ع)اما آدم براي دوري از بهشت آن چنان گريست كه اثر اشك همچون رودخانه برخسارش نمايان شد و اما يعقوب بر فراق يوسف باندازه اي گريست كه چشمش از دست رفت و او را گفتند اين چنين كه تو پيوسته بياد يوسف هستي بخدا از بيماري لاغر و نحيف گردي و يا خود را نابود خواهي نمود. اما يوسف از دوري يعقوب آن چنان گريست كه زندانيان ناراحت شدند و يوسف را گفتند يا شب گريه كن و روز آرام باش و يا روز گريه كن و شب آرام بگير يوسف نيز با پيشنهاد آنان ساخت كه در يكي از شبانه روز بگريد و اما فاطمه براي رسول خدا باندازه اي گريست كه اهل مدينه ناراحت شدند و بحضرتش عرض كردند از بس گريستي ما را آزرده نمودي پس از اين تذكر فاطمه از مدينه بيرون ميرفت و در گورستان شهر هر چه ميخواست گريه ميكرد و سپس باز ميگشت و اما علي بن الحسين بيست سال و يا چهل سال بر مصيبت پدرش گريست هر چه خوراك به پيش آن حضرت مينهادند ميگريست تا آنكه يكي از غلامانش عرض كرد يا بن رسول الله من به فدايت، ميترسم كه شما خود را هلاك سازيد. فرمود: شكوه غم و اندوه فراوان خود را فقط بنزد خداوند برم و من از جانب خداوند چيزي مي دانم كه شما از آن آگاه نيستيد خاطره قتلگاه فرزندان فاطمه را هر گاه كه بياد مي آورم گريه راه گلويم را ميگيرد.
💠داستان
یکی از غلامان او نقل می کند: روزی به صحرا رفت. در پی او رفتم. دیدم برروی سنگ سختی سجده می کند. ایستادم. صدای هق هق گریه اش را می شنیدم. شمردم هزار بار گفت: «لا اله الا الله حقا حقا، لا اله الا الله تعبدا و رقا، لا اله الا الله ایمانا و صدقا.» آنگاه سر از سجده برداشت. محاسن و چهره اش غرق در اشک بود. عرض کردم: مولای من! آیا وقت آن نشده که اندوهت پایان پذیرد و گریه ات کم شود؟ فرمود: وای بر تو! یعقوب، پیامبر و پیغمبر زاده بود؛ ۱۲ پسر داشت، خداوند یکی از آنان را از چشم او پنهان کرد. از غصه موی سرش سفید شد و چشمانش نابینا و کمرش خمیده گشت، در حالی که پسرش زنده و در دنیا بود. من پدر و برادر و هفده نفر از خاندانم را دیدم که کشته شده و بر زمین افتادند، چگونه اندوهم کم و گریه ام کاسته شود؟(۲)
🔻 ادامه دارد 👇👇
✅ کانال محتوایی منبر طلاب🔰🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/3087990800Cdc959f683d