✨بسم الله الرحمن الرحيم✨
#تفسیر_قرآن_جلسه_108
🌹 آیه 113 سوره نساء
💥 و لَولَا فَضْلُ اللَّهِ عَلَيْكَ وَرَحْمَتُهُ لَهَمَّتْ طَّآئِفَةٌ مِّنْهُمْ أَنْ يُضِلُّوكَ وَ مَا يُضِلُّونَ إِلَّآ أَنْفُسَهُمْ وَمَايَضُرُّونَكَ مِنْ شَىْءٍ وَأَنْزَلَ اللَّهُ عَلَيْكَ الْكِتَابَ وَالْحِكْمَةَ وَعَلَّمَكَ مَا لَمْ تَكُنْ تَعْلَمْ وَكَانَ فَضْلُ اللَّهِ عَلَيْكَ عَظِيما
#ترجمه: و اگر فضل و رحمت خداوند بر تو نبود، گروهى از آنان تصمیم داشتند كه تو را از مسیر حقّ گمراه كنند، امّا جز خودشان را گمراه نمى كنند و به تو هیچ زیانى نمى زنند. و خداوند كتاب و حكمت را بر تو نازل كرد، و آنچه را نمى دانستى به تو آموخت. و فضل خداوند بر تو، بزرگ بوده است.
🌷 #همت: تصميم داشتن
🌷 #طائفة: گروه
🌷 #یضلوک: تو را گمراه کنند
🌷 #ما_یضروک: به تو زیان نمی زنند
🌷 #علیک: بر تو
🌷 #عظیم: بزرگ
🔴 اين آيه همانند سایر آیات سوره نساء در مدينه نازل شده است و اشاره به گوشه ديگرى از ماجراى بنى ابيرق است كه در چند آيه قبل به آن اشاره شد.
ماجرا اين بود که طايفه «بنى ابيرق» طايفه اى نسبتاً معروف بودند؛ سه برادر از اين طايفه به نام «بشر» و «بشير» و «مبشر» نام داشتند، «بشير» به خانه مسلمانى به نام «رفاعه» دستبرد زد و شمشير و زره و مقدارى از مواد غذايى را به سرقت برد، برادر زاده رفاعه به نام «قتاده» كه از مجاهدان بدر بود جريان را به خدمت #پيامبر «صلّى اللّه عليه و آله» عرض كرد. برادران سارق وقتى باخبر شدند جمعى از قبیله خود را به خدمت #پيامبر «صلّى اللّه عليه و آله» فرستادند تا سارق را تبرئه كنند و قتاده را به تهمت ناروا زدن متّهم کردند.
اين آیه خطاب به پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه و آله و سلم می فرماید:
وَ لَوْ لا فَضْلُ اللّهِ عَلَيْكَ وَ رَحْمَتُهُ لَهَمَّتْ طائِفَةٌ مِنْهُمْ أَنْ يُضِلُّوكَ؛ و اگر فضل و رحمت خداوند بر تو نبود، گروهی از آنان تصمیم داشتند که تو را از مسیر حق گمراه کنند. آنها مى خواستند با متهم ساختن يک فرد بی گناه و سپس كشيدن #پيامبر «صلّى اللّه عليه و آله» به اين ماجرا، هم ضربه اى به شخصيّت اجتماعى و معنوى پيامبر «صلّى اللّه عليه و آله و سلم» بزنند و هم اغراض سوء خود را درباره يک مسلمان بی گناه عملى سازند، ولى خداوندى كه حافظ پيامبر خويش است، نقشه هاى آنها را نقش بر آب كرد. سپس #قرآن مى فرماید: وَ ما يُضِلُّونَ إِلاّ أَنْفُسَهُمْ وَ ما يَضُرُّونَكَ مِنْ شَيْءٍ؛ اما جز خودشان را گمراه نمی کنند و به تو هیچ زیانی نمی زنند.
سپس علّت مصونيّت پيامبر «صلّى اللّه عليه و آله» را از گمراهى و خطا و #گناه، چنين بيان مى كند وَ أَنْزَلَ اللّهُ عَلَيْكَ الْكِتابَ وَ الْحِكْمَةَ وَ عَلَّمَكَ ما لَمْ تَكُنْ تَعْلَمُ؛ و خداوند کتاب و حکمت را بر تو نازل کرد و آنچه را نمی دانستی به تو آموخت. و در پايان آيه مى فرمايد: وَ كانَ فَضْلُ اللّهِ عَلَيْكَ عَظِيماً: و فضل خداوند بر تو ، بزرگ بوده است. در جمله فوق يكى از دلايل اساسى مسأله #عصمت آمده است و آن اين كه خداوند علوم و دانش هايى به پيامبر آموخته كه در پرتو آن در برابر گناه و خطا بيمه مى شود، زيرا #علم و #دانش در مرحله نهايى موجب عصمت است.
🔹#پيامهای_آیه113سوره_نساء🔹
✅ دشمنان، حتّى براى #پیامبر و لغزاندن او طرح و برنامه دارند، پس رهبران جامعه باید به هوش باشند.
✅ تصمیم به منحرف ساختن دیگران، در حقیقت تصمیم به منحرف كردن خود است.
✅ #خداوند، آنگونه كه قرآن را بیمه كرده، پیامبرش را نیز بیمه مى كند.
✅ تعلیم حكمت و فرستادن كتاب، نمونه ى روشن فضل و لطف الهى و رمز عصمت #پیامبر صلى الله علیه وآله است.
✅ #خداوند به پیامبرش، علم غیب و اسرار را مى آموزد.
✅ از نشانه هاى حقّانیت پیامبر، این است كه مى گوید: تو بدون تعلیم الهى امكان آگاهى از امورى را نداشتى. آرى، اگر #قرآن ساخته پیامبر بود، هرگز به خودش این نسبت را نمى داد.
✅ #خداوند معلّم پیامبر است، پس هیچ خطا واشتباهى در تعلیم، رخ نمى دهد.
✅ مدار #علم بشر حتّى پیامبر خدا، محدود است.
✍تهیه و تنظیم :استاد عاشوری
این فراز از وصیتنامه #حاج_قاسم را بخوانیم
👇👇
-----------------------------
خواهران و برادران مجاهدم در این عالم، اِی کسانی که سرهای خود را برای خداوند عاریه دادهاید و جانها را بر کف دست گرفته و در بازار عشقبازی به سوق فروش آمدهاید، عنایت کنید: #جمهوری_اسلامی، مرکز اسلام و تشیّع است.
امروز قرارگاه حسینبن علی، ایران است. بدانید جمهوری اسلامی حرم است و این حرم اگر ماند، دیگر حرمها میمانند. ا گر دشمن، این حرم را از بین برد، #حرمی_باقی_نمیماند، نه حرم ابراهیمی و نه حرم محمّدی (ص).
-----------------------------
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥ببینید؛
🔸صحنه ای از دیدار و گفتگوی حاج قاسم با علامه مصباح رضوان الله تعالی علیه
✨بسم الله الرحمن الرحيم✨
#تفسير_قرآن_جلسه_109
🌹 آیه 114 سوره نساء
💥 لَا خَيْرَ فِي كَثِيرٍ مِنْ نَجْوَاهُمْ إلَّا مَنْ أَمَرَ بِصَدَقَةٍ أَوْ مَعْرُوفٍ أَوْ إِصْلَاحٍ بَيْنَ النَّاسِ وَ مَنْ يَفْعَلْ ذَلِكَ ابْتِغَاء مَرْضَاتِ اللَّهِ فَسَوفَ نُؤْتِيهِ أَجْرَاً عَظِيما
ً
#ترجمه: در بسیارى از (رازگویی ها) سخنان درگوشى آنان، خیرى نیست، مگر (سخن) كسى كه به صدقه یا كار نیک یا اصلاح و آشتى میان مردم فرمان دهد و هر كسی براى طلب رضاى خدا چنین كند پس به زودى او را پاداشى بزرگ خواهیم داد.
🌷 #کثیر: بسیار
🌷 #نجوا: آهسته سخن گفتن
🌷 #معروف: کار پسندیده
🌷 #الناس: مردم
🌷 #ابتغاء: طلب شديد
🌷 #مرضات_الله: خشنودى خداوند
🌷 #فسوف: پس به زودی
🌷 #نؤتيه: به او می دهيم
🌷 #أجر: پاداش
🌷 #عظيم: بزرگ
اين آیه همانند سایر آیات سوره نساء در مدينه نازل شده است.
در آيات گذشته به جلسات مخفيانه شبانه و شيطنت آميز بعضى از خیانتکاران و منافقان يا مانند آنها اشاره شده بود،
در اين آيه از آن تحت عنوان #نجوا بحث مى شود. نجوا تنها به معنى سخنان در گوشى نيست، بلكه هر گونه جلسات سرّى و #مخفيانه را نيز شامل مىشود. اين آیه می فرماید: {لا خَيْرَ فِي كَثِيرٍ مِنْ نَجْواهُمْ؛ در بسیاری از رازگویی ها و سخنان در گوشی آنان ، خیری نیست.}
در جلسات محرمانه و مخفیانه خیانتکاران و منافقان که بر اساس نقشه های شیطنت آمیز بنا شده خیر و سودی نیست.
سپس براى اين كه گمان نشود هر گونه نجوا و سخن در گوشى يا جلسات سرّى ناپسند و ممنوع است، چند مورد را به صورت استثنا ذكر كرده و مى فرمايد:
إِلاّ مَنْ أَمَرَ بِصَدَقَةٍ أَوْ مَعْرُوفٍ أَوْ إِصْلاحٍ بَيْنَ النّاسِ؛ مگر کسی که به صدقه یا کار نیک یا اصلاح و آشتی میان مردم فرمان می دهد.
🌴 امام صادق علیه السلام فرمودند: منظور از #معروف در این آیه قرض الحسنه دادن است.
و اين گونه نجواها اگر به خاطر تظاهر و رياكارى نباشد بلكه منظور از آن طلب رضاى پروردگار بوده باشد، #خداوند پاداش بزرگى براى آن قرار داده است که می فرماید:
وَ مَنْ يَفْعَلْ ذلِكَ ابْتِغاءَ مَرْضاتِ اللّهِ فَسَوْفَ نُؤْتِيهِ أَجْراً عَظِيماً؛ و هر کسی برای رضای خدا چنین کند پس به زودی او را پاداشی بزرگ خواهیم داد.
پس اصولاً #نجوا و سخنان در گوشى و تشكيل جلسات سرّى در قرآن به عنوان يک عمل شيطانى معرّفى شده است.
در آيه ١٠ سوره مجادله مى فرمايد:
إِنَّمَا النَّجْوا مِنَ الشَّيْطانِ ؛ نجوا از شيطان است.
اساساً #نجوا اگر در حضور جمعيت انجام پذيرد سوءظنّ افراد را بر مى انگيزد، و گاهى حتّى در ميان دوستان ايجاد بدبينى مىكند، به همين دليل بهتر است كه جز در موارد ضرورت از اين موضوع استفاده نشود.
🔹#پيامهای_آیه114سوره_نساء🔹
✅ سخنان در گوشی، جز در موارد استثنایى، ناپسند است، چون سبب سوء ظنّ میان #مؤمنان مى شود.
✅ در اظهار نظر، باید #منصفانه رفتار كرد. همه ى سخنان در گوشی را زیر سؤال نبریم.
✅ گاهى آشتى دادن میان #مردم، ایجاب مى كند كه با هر یک از طرفین، مخفیانه گفتگو كنیم.
✅ گاهى امر به معروف یا صدقه ى آشكار، سبب شرمندگى و لجاجت طرف مى شود، باید با #نجوا و پنهانى عمل كرد.
✅ ارزش كارها به #اخلاص است.
✅ انجام هر كار خیر پنهانى و محرمانه، نشان #اخلاص نیست.
✅ خدمت به جامعه، دعوت به نیكوكارى و همزیستى مسالمت آمیز سبب دریافت پاداش بزرگ است.
✍تهیه و تنظیم :استاد عاشوری
#شرح_حکمت ۲۱۱
📌قسمت اول
❣امیرالمومنین علیهالسلام می فرماید:
🍃🌼🍃🌼🍃🌼🍃🌼
✨الْجُودُ حَارِسُ الاَْعْرَاضِ
💠بخشش حافظ آبروهاست
✍ روشن است كه بسيارى از مردم به علّت حسد يا تنگ نظرى، در مقام عيب جويى بر مى آيند و به بهانه هاى مختلف آبروى اشخاص را بر باد مى دهند; ولى هنگامى كه انسان دستش به جود و بخشش باز باشد، عيب جويان ساكت مى شوند و حاسدان خاموش مى گردند.
👈مرحوم «شوشترى» در شرح نهج البلاغه در این مورد چنين آورده:
🔹 اين عار و ننگ براى بخيل كافى است كه هرگز هيچ كس او را نمى ستايد و اين مجد و بزرگوارى براى سخاوتمند كافى است كه هرگز نام او در مذمتى واقع نمى شود».
🍃🌼🍃🌼🍃🌼🍃
═══✙❆♡❆✙═══
#کلامکم_نور
#نهج_البلاغه
#روزی_ده_دقیقه_نهج_البلاغه_بخوانیم
🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸
✨بسم الله الرحمن الرحيم✨
#تفسیر_قرآن_جلسه_110
🌹 آیه 115 سوره نساء
💥و مَنْ يُشَاقِقِ الرَّسُولَ مِنْ بَعْدِ مَا تَبَيَّنَ لَهُ الْهُدَى وَ يَتَّبِعْ غَيْرَ سَبِيلِ الْمُؤْمِنِينَ نُوَلِّهِ مَا تَوَلَّى وَ نُصْلِهِ جَهَنَّمَ وَ سَآءَتْ مَصِيرا
ً
#ترجمه: و هر كسی پس از آنكه هدایت برایش آشكار شد با پیامبر مخالفت و دشمنى كند و راهى جز راه مؤمنان را پیروى كند، او را به همان سوى كه روى كرده بگردانیم و او را به دوزخ افكنیم كه عاقبت بدى است.
🌷 #يشاقق: مخالفت و دشمنی کند
🌷 #تبین: آشکار شود
🌷 #یتبع: پیروی کند
🌷 #نوله_ما_تولی: او را به همان سوی که روی کرده بگردانیم.
🌷 #نصله_جهنم: او را به جهنم افکنیم.
🔴 #شأن_نزول_آیه
این آیه همانند سایر آیات سوره نساء در مدينه نازل شده است.
در شأن نزول آيات گذشته گفتيم كه «بشير بن ابيرق»، پس از سرقت از مسلمانى، شخص بی گناهى را متهّم ساخت و با صحنه سازى در حضور #پيامبر «صلّى اللّه عليه و آله» خود را تبرئه كرد ولى با نزول آيات گذشته رسوا شد، و به دنبال آن رسوايى به جاى اين كه توبه كند، راه كفر را پيش گرفت و رسماً از زمره #مسلمانان خارج گرديد. آيه نازل شد و ضمن اشاره به اين موضوع، يک حكم كلّى و عمومى را بيان ساخت.
هنگامى كه #انسان مرتكب خلافى مى شود، پس از آگاهى دو راه در پيش دارد،
راه #بازگشت و #توبه كه اثر آن در شستشوى گناه در چند آيه پيش بيان شد
و راه ديگر، راه #لجاجت و #دشمنی است كه به نتيجه شوم آن در اين آيه اشاره شده و مى فرمايد:
وَ مَنْ يُشاقِقِ الرَّسُولَ مِنْ بَعْدِ ما تَبَيَّنَ لَهُ الْهُدى وَ يَتَّبِعْ غَيْرَ سَبِيلِ الْمُؤْمِنِينَ نُوَلِّهِ ما تَوَلّى وَ نُصْلِهِ جَهَنَّمَ وَ ساءَتْ مَصِيراً؛ و هر کسی پس از آنکه هدایت برایش آشکار شد با پیامبر مخالفت و دشمنی کند و راهی جز راه مؤمنان را پیروی کند، او را به همان سوی که روی کرده بگردانیم و او را به جهنم افکنیم که عاقبت بدی است.
شقاق و مخالفت با #پیامبر_خدا انواع مختلفى دارد، مانند: انكار كل دین، ایمان به بعضى و كفر به بعضى دیگر، تحریف، توجیه و حیله های شرعی.
🔹#پيامهای_آیه115سوره_نساء🔹
✅ #علم و #شناخت مسئولیّت آور است و كیفر مخالفان پیامبر زمانى است كه حقّانیت پیامبر اسلام را فهمیده باشند.
✅ سیره ی عملى #مسلمین به شرطى حجّت است كه با سنّت و راه رسول اللَّه مخالفتى نداشته باشد.
✅ #پیامبر_اسلام و مؤمنان در یک جبهه قرار دارند و مخالفت با جامعه اسلامى، مخالفت با پیامبر است.
✅ تسلیم بودن در برابر رسول خداوند واجب و مخالفت با او #حرام است.
✅ #خداوند، كسى را بدون اتمام حجّت به دوزخ نمى برد.
✅ حساب افراد قاصر و مستضعف كه صداى حقّ را نمى شنوند، یا قدرت تشخیص ندارند، از حساب افراد آگاه و لجوج، جداست.
✅ مقدّمات سقوط #انسان، به دست خود اوست.
✅ هر راهى جز راه مؤمنان واقعى، به دوزخ منتهى مى شود.
✅ نتیجه ى مخالفت با رسول خدا و امّت اسلامى، تحت ولایت غیر خدا در آمدن و سقوط در جهنّم است.
✅ #خداوند، نعمت هاى خود را از منحرفان قطع نمى كند و هر كسی را در مسیرى كه خودش انتخاب كرده است، یارى مى دهد.
✍تهیه و تنظیم : استاد عاشوری
رهبرانقلاب: خانهداری به معنای خانهنشینی نیست
🔹اصلیترین نقش یک زن، از نظر اسلام همین نقش خانهداری است منتها مهم این است که خانهداری به معنای خانهنشینی نیست. بعضی اینها را باهم اشتباه میکنند وقتی میگوییم خانهداری، خیال میکنند میگوییم در خانه بنشینید هیچ کار نکنید، هیچ وظیفهای انجام ندهید، تدریس نکنید، مجاهدت نکنید، کار اجتماعی نکنید، فعالیتهای سیاسی نکنید، معنای خانهداری این نیست.
🔹خانهداری یعنی خانه را داشته باشید در کنار داشتن خانه هر کار دیگری که از عهدهی شما برمیآید و میل به آن و شوق به آن را دارید میتوانید انجام بدهید؛ منتها همه در ذیل خانهداری است.
🔹 حجاب یک ضرورت شرعی است. هیچ تردیدی در وجوب حجاب وجود ندارد این را همه باید بدانند. هیچ جای خدشه و شبهه ندارد. یک واجب شرعی است که باید رعایت بشود.
✨بسم الله الرحمن الرحيم✨
#تفسیر_قرآن_جلسه_111
🌹 آیه 116 سوره نساء
💥 إِنَّ اللَّهَ لَا يَغْفِرُ أَنْ يُشْرَكَ بِهِ وَيَغْفِرُ مَا دُونَ ذَلِكَ لِمَنْ يَشَاءُ وَ مَنْ يُشْرِكْ بِاللَّهِ فَقَدْ ضَلَّ ضَلَالاً بَعِيدا
ً
#ترجمه: همانا خداوند از اینكه به او شرک ورزیده شود نمی آمرزد ولى پایین تر و كمتر از آن را براى هر كسی كه بخواهد مى آمرزد. و هر كسی به خدا شرک ورزد حتماً به گمراهی بسیار دوری گمراه شده است.
🌷 #يغفر: مى آمرزد
🌷 #یشاء: بخواهد
🌷 #ظل: گمراه شده است
🌷 #ضلال: گمراهی
🌷 #بعید: دور
این آیه همانند سایر آیات سوره نساء در مدينه نازل شده است.
در اين آیه بار ديگر به دنبال بحث هاى مربوط به منافقان و مرتدّان يعنى كسانى كه بعد از قبول #اسلام به سوى كفر باز مىگردند، اشاره کرده و به اهميّت گناه #شرک مى پردازد كه گناهى نابخشودنى است و هيچ گناهى بالاتر از آن نيست. نخست مى فرمايد: إِنَّ اللّهَ لا يَغْفِرُ أَنْ يُشْرَكَ بِهِ وَ يَغْفِرُ ما دُونَ ذلِكَ لِمَنْ يَشاءُ؛ همانا خداوند از اینکه به او شرک ورزیده شود نمی آمرزد ولی پایین تر و کمتر از آن را برای هر کسی که بخواهد می آمرزد.
#شرک از گناهان کبیره است و یعنی برای خداوند شریک قائل شدن است.
در ادامه می فرماید: وَ مَنْ يُشْرِكْ بِاللّهِ فَقَدِ ضل ضلالا بعیدا؛ و هر کسی به خدا شرک ورزد حتماً به گمراهی بسیار دوری گمراه شده است.
#شرک یک بیماری روحى عمیق است تا ریشه شرک قطع نشود، اخلاق و اعمال صالح سودى ندارد.
#توبه، درمان شرک است و مشرک باید از مدار شرک بیرون آید تا عفو و رحمت الهى شامل او شود.
🔹#پيام:های_آیه116_سوره_نساء🔹
✅ مخالفت با رسول خدا و شكستن وحدت مسلمین نوعى شرک است.
✅ #شرک، بزرگترین گناه نابخشودنى است.
✅ #شرک مایه ى گمراهى و دورى از هرگونه كمال است.
✍تهیه و تنظیم : استاد عاشوری
🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴
1⃣👈*چگونه به ام البنین مادر گرامی و گرانقدر حضرت ابالفضل العباس متوسل شویم؟*
✍* ((فردا۱۳ماه جمادی الثانی سالروز شهادت حضرت ام البنین علیهاالسلام؛مادر گرامی حضرت ابوالفضل العباس است))*
*حضرت ام البنين عليهاالسلام از زنان بزرگواري است كه درگاهش پناهگاه بي كسان و نااميدان است. از اين رو، نزد مسلمانان و شيعيان و دلباختگان آل اللّه عليه السلام، منزلتي والا دارد و كرامت هايي از او نقل كرده اند كه به سه نمونه بسنده مي كنيم*
*1- آيت اللّه العظمي حاج سيّدمحمود حسيني شاهرودي رحمه الله مي فرمود: من در سختي ها، صد مرتبه صلوات براي مادر حضرت عباس عليه السلام جناب ام البنين عليهاالسلام ـ مي فرستم و حاجت مي گيرم*
*۲-یکی از علما ميفرمود:*
*شخصي در عالم مكاشفه حضرت قمر بني هاشم عليه السلام را مي بيند و عرض مي كند: آقا من حاجتي دارم؛ به چه كسي متوسل شوم تا حاجتم روا شود؟ حضرت مي فرمايد: به مادرم ام البنين عليهاالسلام*
*۳- نذر آش،نذر نون و پنیر ، نذرمیوه، نذر ختم قرآن از نذرهای مجرب توسل به این بانو هست*
✅ *ان شاء الله باخواندن دو رکعت نماز {همانند نماز صبح} و اهداء ثواب آن به حضرت ام البنین و خواندن سوره یس و فرستادن حداقل صد صلوات(و البته اگر هزا صلوات بشود بهتر است) حاجات مادی و معنوی خودمان را از ام البنین سلام الله علیها بگیریم*
✅ *ان شاء الله که مورد شفاعت خاص آن بانوی بزرگوار در قیامت قرار بگیریم به برکت صلوات*
🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴
✨بسم الله الرحمن الرحيم✨
#تفسیر_قرآن_جلسه_112
🌹 آیه 117 سوره نساء
💥 إِنْ يَدْعُونَ مِنْ دُونِهِ إِلَّا إِنَاثاً وَإِنْ يَدْعُونَ إِلَّا شَيْطاناً مَرِيداً
#ترجمه: (مشركان) به جاى خدا، جز جماداتی نمى خوانند و جز شیطان سركش و طغیانگر را نمى خوانند.
🌷 #یدعون: می خوانند
🌷 #إناث: جمع انيث است، انيث يعنى آهن نرم و ضعیف - قرآن به معبودهاى مشرکان إناث مى گوید زیرا بسیار ضعیف هستند.
🌷 #مرید: خالی بودن
🔴 این آیه همانند سایر آیات سوره نساء در مدينه نازل شده است.
آیه ى قبل، #مشركان را در ضلالت و گمراهى دانست، ا
ین آیه، علّت گمراهی مشرکان را پرستش بت ها و پیروى از #شیطان مى داند که ابتدا به بت ها اشاره می کند و مى فرماید: إِنْ يَدْعُونَ مِنْ دُونِهِ إِلاّ إِناثا؛ به جای خدا، جز جماداتی نمی خوانند.
آهن هایی که به کوره نرفته باشند و آب دیده نباشند تبدیل به فولاد نمی شوند و نرم و شکننده و بسیار ضعیف هستند در زبان عربی به این آهن های نرم و ضعیف انیث گفته می شود.
اناث جمع انیث است ، #قرآن به معبودهاى ضعیف و ناتوان مشرکان که نام های مؤنث مانند لات و عزى و مناة بر آنها می گذاشتند إناث می گوید.
یعنى #مشرکان معبودهايى را مى پرستيدند كه مخلوق ضعيفى بيش نبودند و به آسانى در دست آدمى به هر شكل درمى آمدند، تمام وجودشان تأثّر و انعطاف پذيرى و تسليم در برابر حوادث بود، و به عبارت روشنتر، موجودهايى كه هيچ گونه اراده و اختيارى از خود نداشتند و سرچشمه سود و زيان نبودند.
سپس می فرماید: و إن يدعون إلا شيطانا مريدا؛ و جز شيطان سرکش و طغیانگر را نمی خوانند. #شيطان_مريد يعنى شيطانى كه تمام صفات فضيلت از شاخسار وجودش فرو ريخته و چيزى از نقاط قوّت در او باقى نمانده است.
مشرکان از این شیطان که از هرگونه خیر خالی است پیروی می کنند.
🔹#پيامهای_آیه117سوره_نساء🔹
✅ معبودهاى غیر الهى، یا ضعیف هستند یا طیغانگر
✅ فرار از معبود #حقّ، راهى جز پناه به معبودهاى باطل و شیطان ندارد.
✅ همه ی راه هاى انحرافى، به یک راه پیروى از #شیطان منتهى مى شود.
✅ پرستش هر معبودى غیر خداوند در حقیقت #شیطان_پرستى است.
✍تهیه و تنظیم : استاد عاشوری
💠 عزت مومن
🔹 امام صادق علیه السلام:
شایسته نیست مومن، خود را ذلیل و خوار نماید. یعنی در کاری وارد شود و مداخله کند که دانش آنرا ندارد و یا شایسته آن نیست و سرانجام باید از آن #عذر بخواهد.
📚 (کافی/ج5/ص64)