Voice 003.m4a
14.85M
✅ آیا بروز و شیوع کرونا ناشی از گناهان ما انسانهاست ؟ ✅ حجت الاسلام دکتر محمد جعفری 🔴 @meshkatnoor
🌀 نکاتی چند درباره روزهای کرونایی در یادداشت حجت الاسلام دکتر سید احمد غفاری قره باغ
۱) ضرورت مواجهه با وجوه و ابعاد مختلف معضل کرونا؛
↖️ فارغ از بُعد بهداشتی و پزشکی معضل اجتماعی کرونا، که باید به توصیههای متخصصان در این زمینه توجه کنیم و قطعاً با توجه به این که عدم رعایت امور بهداشتی، سبب ضرر رساندن به خود و دیگران میشود و بدین جهت، شبههی حرمت شرعی دارد، معضل کرونا را میتوان معضلی وسیع و چندوجهی تلقی کرد که با تاریخی که بر آن میگذرد و پدیدههایی که در حول و حوش آن رخ میدهد، وجوه و ابعاد مختلفی مییابد که به طور جدی باید توسط محققان علوم انسانی و دانشمندان علوم اجتماعی مورد بررسی قرار گیرد.
۲) کرونا و امنیت؛
↖️ یکی از ابعاد مهم معضل کرونا، وجه امنیتی و جنگ بیولوژیکی آن است؛ همانگونه که در بیانات رهبر معظم انقلاب نیز آمده است، گرچه این وجه به اثبات قطعی نرسیده است اما احتمال این تهدید را نیز باید جدی گرفت. بلکه چهبسا بتوان چنین حدس زد که این معضل اجتماعی، سرپوشی برای اقدام اصلی دیگری است، که باید نیروهای متخصص حوزهی امنیت، کاملاً به این جنبه توجه کنند.
۳) ارزیابی پیشرفت فرهنگی در جوامع بهاصطلاح توسعهیافته، در ایام کرونایی؛
⤴️ جنبه سوم از این معضل را میتوان مرتبط با حوزه علوم انسانی و ارزیابی توفیق تاریخی مدرنیته در پیشرفت جوامع به اصطلاح توسعهیافته دانست. این حادثه تلخ نشان داد که بخش قابل توجهی از مردمان جوامع، بخصوص جوامع به اصطلاح توسعهیافته، دچار گسست اجتماعی جدی است، و نه تنها پیشرفت چندانی در فرهنگ اجتماعی نکرده است، بلکه ظرفیت تحقق فرهنگ دوران پیش از تاریخ را در خود دارد که در برههای از آن دوران، انسانها به طرز وحشیانهای زندگی میکردند و از یکدیگر ارتزاق مینمودند.
در زمانهی کرونا نیز، رفتار بخشی از مردم آمریکایی و اروپایی با هجوم به فروشگاهها و خرید بیش از نیاز، همچنین رفتار برخی دولتها در دزدی دریایی دولتی توسط کشورهای اروپایی و آمریکایی و سرقت لوازم بهداشتی، همان رفتارهای وحشیانهی دوران بربریت را تداعی میکند. این نکته نشان میدهد که انسان در دورهی صنعتی چقدر به سمت سقوط و انحطاط فرهنگی پیش رفته است و این ادعا که از سوی برخی از پژوهشگران علوم انسانی در خصوص فلسفهی تاریخ ذکر شده است که انسان در بستر تاریخ، بهویژه در دورهی مدرن، در حال تکامل تاریخی است، بر اساس این شواهد عینی، چقدر غیرمقبول می نماید .
۴) تربیت توحیدی کرونا؛
⤵️ بعد دیگر معضل کرونا، مربوط به لزوم توجه انسان به دخالت خداوند در ادارهی جهان است؛ خدای قادر با یک ذرّه، مدیریت جهان را دگرگون کرده است و به روشنی به همگان نشان داده است نظمی که تاکنون انسان گمان میکرد در آن به سر میبرد، توهّمی بیش نیست، و منتظر بروز یک ویروس در حدّ و اندازهی یک میکرون بوده است. اینکه برخی از علمای اهل معرفت و معنویت، در این ایام توصیه به چلهگیری میکنند، توضیحی برخاسته از منطق وحیانی است که هم چهل روز بودن آن، مورد تجربه اهالی معرفت و معنویت و مورد توصیه احادیث است و هم مجتمع بودن ادعیه در ساعت خاص، برای فراهم کردن اجتماع قلوب در زمان واحد و تضرع به خدای متعال در زمان واحد است.
گویی که خداوند با شیوع جهانی این ویروس، ادبستانی را در سطح جهانیاش شکل داده است تا انسان کمی به خلوت خود برود و به ضعف خودش در برابر خالق جهان بیندیشد و بفهمد که قرار بر این نیست مانند رباتها هر روز به گونهی دیروز زندگی کند؛ بلکه گاهی باید شکل جدیدی را تجربه کند تا تربیت شود و صبوری را یاد بگیرد.
نکته ظریفی که در همین زمینه قابل طرح است، بدون درمان بودن کرونا است. انسان در قرن ۲۱، با موضوعی مواجه شده است که ادامه حیات او را در این دنیا با خطر جدی مواجه میکند، بدون این که اسباب ظاهری بتوانند کمکی به او بکنند، هیچ دارویی برای رفع این معضل فراهم نیست. این وجه از معضل کرونا توحیدیبودن تربیت کرونایی را پر رنگتر میکند. گویی که خداوند میخواهد منحصراً به سبب ساز اصلی که مسببالاسباب است، توجه کنیم و از اسباب صرفنظر نماییم و از عمق جانمان، این فقره از مناجات شعبانیه را قرائت کنیم که «الهی بِیَدِک لا بِیَدِ غیرِکَ زِیادتی و نَقصی و نَفعی و ضُرّی.»
۵) کرونا و سرمایهی اجتماعی؛
🔄 بعد دیگری از معضل کرونا، زیبایی اجتماعی است که در کشور عزیز ما ایران رقم خورد، و شاهد حضور جهادی گروه زیادی از هموطنان خود شدیم که بدون موظفی اداری و سازمانی، به عنوان مدافع حریم سلامتِ امت اسلامی به مقابله با این معضل پرداختند. حقیقتاً این سرمایه اجتماعی در دنیا، کمیاب بلکه نایافتنی است و بر سیاستگذاران کشور، زشت است که در سیاستگذاریهای کلان کشوری، این سرمایهی اجتماعی را نادیده گرفته و چشم به بیگانهای بدوزند که حسرت چنین سرمایههای اجتماعی را دارند.
21.8M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
فریاد بازگشت به دین برای نجات از کرونا در وسط نیویورک ☝️☝️☝️☝️
☑️راستی ! شنیده ای که حرم های مقدس و مساجد بسته شده اند!
☑️دیدی که چگونه منادیان دین به گوشه ای خزیده اند!
☑️دین را چه شده ؟! حالش چگونه است؟!
خناسان گویند نه از حرم و نه از مسجد و نه از دین کاری ساخته نیست!
عجبا...!!!!
🔅اما...
اما باید چشم ها را شست و جور دیگری باید دید...
❇️امروز دیگر پرده کنار رفته...
امروز خود دین جلوه گر شده...
آیا جز این است که دین برای تربیت انسان است؟!
❇️آیا جز این است که حرم های مقدس سنگ نشانی اند که ره گم نشود؟!
❇️آری ...
امروز دین از هر زمانی دیگری قدرت خود را بیشتر به رخ کشیده!!!
امروز دیگر دین از پشت کلمات و دیوارها با ما سخن نمیکند!!!
❇️امروز دین در قامت انسان جلوه گر شده... انسانی که برایش فرود آمد...
انسانِ ایثارگر و فداکار ...انسانِ شجاع و انسان دوست ... انسانِ بی ریا و بی کلک... انسانِ انسانِ انسان...
انسانی که دلمان از ندیدنش به تنگ آمده
بود!
❇️کجا اینهمه مهربانی... کجا اینهمه بخشش ... کجا اینهمه گذشت ؟؟
راستی! چرا اینها غارت نمی کنند؟
چرا اینها از هیچ باکی ندارند؟
آرامش اینها از کجاست؟
چه فرقی است بین اینها و دیگران!! اینها را چه شده است؟!!
❇️آری ...
دین، حرم ها، منادیان کار خود را به درستی انجام داده اند.
امروز گرچه به ظاهر بسته اند لکن از همیشه گشوده و گسترده تر...! از همیشه زنده و سازنده تر...! از همیشه حاضر و پاینده تر...!
❇️آری ...
این نیز بگذرد و روسیاهی آن برای خناسان باقی خواهد ماند...
📝 حجت الاسلام جواد قلی پور؛ دانشجوی دکترای کلام
🔴 @meshkatnoor
انتظاری زمینهساز
انتظار فرج یک عمل است؛ افضلالاعمال، و عملی که آن حضرت از ما خواسته، «همدل شدن بر عهد و پیمانی است که او با ما بسته» و آن عهد و پیمان این است که؛
در ارتباط با برادران ایمانی، تقوای الهی را مراعات کرده و حقوقشان را ادا کنیم؛
اگر همگی بر این عهدِ مهدوی، همدل شویم، در جامعهی ایمانی، «انسجام اجتماعی، با محوریت اداء حقوقِ برادری» شکل گرفته و زمینه برای حضور آنحضرت فراهم میشود.
پس با برادران ایمانی، «پیوندی اجتماعی» بسازیم و در آن پیوند، حقوق برادریمان را ادا کرده و آن را بگسترانیم و بر این «پیوند و اداء حقوق» همدل شویم،
آنحضرت به شیخ مفید فرمودند: «وَ لَوْ أَنَّ أَشْيَاعَنَا وَفَّقَهُمْ اللَّهُ لِطَاعَتِهِ عَلَى اجْتِمَاعٍ مِنَ الْقُلُوبِ فِي الْوَفَاءِ بِالْعَهْدِ عَلَيْهِمْ لَمَا تَأَخَّرَ عَنْهُمُ الْيُمْنُ بِلِقَائِنَا»(الاحتجاج، ج2/499) 📝حجت الاسلام استاد احمد فربهی 🔴 @meshkatnoor
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️سید شهیدان اهل قلم: رواج غربزدگی نتیجه ضعف خود ماست. ⭕️ سالروز شهادت شهید آوینی 🔴 @meshkatnoor
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴رهبر انقلاب به سخنان کدام سناتور آمریکایی اشاره کردند؟/ فرماندار ایلینوی: اینجا غرب وحشی حاکم است
🔹مقام معظم رهبری در سخنرانی تلویزیونی امروز به مصاحبه فرماندار ایالت ایلینوی آمریکا اشاره کردند که از زنده شدن غرب وحشی بعد از شیوع کرونا در آمریکا سخن گفته بود . 🔴 @meshkatnoor
نقد سخنان کرونائی سروش(۴) اصناف دینداری.mp3
27.69M
✅نقد سخنان کرونایی دکتر سروش ✅ قسمت چهارم : اصناف دینداری ✅ فایل صوتی حجت الاسلام دکتر احمد حسین شریفی استاد تمام موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی در بیان مباحث معرفتی مرتبط با کرونا #پاسخ_به_شبهات #استاد_احمدحسین_شریفی # مباحث معرفتی کرونا 🔴 @meshkatnoor
چوب #کرونا در حوض غرب!
✅ «به طور كلى هر چيزى كه انسان را در شرايط غير عادى كه آرامش روح را بهم مى زند قرار دهد، پرده از روى اخلاق واقعى انسان برمى دارد. انسان در حال عادى حكم آب راكد را دارد كه در حوضى جمع شده است؛ به واسطه ركود، مخلوط هاى آب ته نشين مى شود و آب بسيار صاف و زلال مشاهده مى شود. اما همين كه يك چوب داخل آب ببريد و آب را تكان بدهيد و زير و رو كنيد، آن وقت مى بينيد چقدر كثافت داخل اين آب است.» (شهید مطهری مجموعه آثار، ج25، ص 59)
🔶 غربِ شیکِ متمدن! در حالت عادی، بسیار منظم و باکلاس و همچون ساعت کار می کرد! برخی از خودبیگانگان بی هویت نیز از این فرصت استفاده کرده، دائماً بر سر دین و دینداری ما می کوبیدند و با بودجه های هنگفتی از بیت المال مسلمین علیه باورها و فرهنگ مان تاخته و در این راه حتی از نقلِ ناقص سخنان غرب ستیزی همچون سید جمال هم فروگذار نکردند و... دوران بر همین منوال گذشت تا اینکه خداوند از حماقت همان مدعیان تمدن و فرهیخته گی و فرزانگی!!!!! در ایجاد ویروس آزمایشگاهی کرونا، چوبی ساخت که حوض راکد و آرام آنان را متلاطم نمود و کثافت های آنها را به رخ خودشان و جهانیان کشاند، تا جایی که حتی قدرت رسانه ای، نظامی و اقتصادیشان هم نتوانست کثافت های فکری، اخلاقی و رفتاری آنها را بپوشاند. همان متمدن های کروات زدۀ فرهیخته! نه در شب، بلکه در روز و نه بار، بلکه بار را با شتر (هواپیما) ربودند. همان هایی که حقوق بشرشان گوش فلک را کر کرده بود، کفتاروار –بلانسبت کفتار- به جان دولت و ملتهای ضعیف افتادند.
🔶 گرچه برای آنان که چشم باز داشته باشند، قبل و بعد از کرونای غرب تفاوتی نکرده است، چرا که این وحشیان، همان متمدنانی بودند که در تجاوز جنسی به زندگان، همجنسان و حیوانات اکتفا نکرده و از کودکان بی گناه، جنازه ها و افراد در حال کُما نیز فروگذار نکردند. گرچه اما داستان کرونا قدری بیشتر کثافات ته نشین شده غرب را برای برخی بر ملا کرد.
✅ حکیمی چنین می گفت: «غرب یک باغ وحش منظم است.» (آیت الله جوادی)
تصور کنید اگر نظم باغ وحش به هم بریزد چگونه می شود؟ البته لازم نیست خیال پردازانه تصور کنید، به غرب نگاه کنید تا باغ وحش به هم ریخته را ببیند. باغ وحشی که نظمِ پلیسی و الکترونیکی آن برسر چند دستمال توالت و ماسک بهم می ریزد.
✅ این میوهٔ همان نهال خبیث انسان گرایی و فردگرایی است که چند قرنی است در غرب کاشته شده است.
همانگونه که موج همدلی، جهاد در خط مقدم و پشت جبهه سلامت، ایثار و از خودگذشتگی، پیشرفت های خیره کننده در پی تلاش بی وقفه و تضرع به درگاه الهی، ثمره درخت تناور و پربرکت عقاید، اخلاق و سیاست اسلامی است که در جلسات دعا و حرم های اهل بیت _علیهم اسلام_ بارور شده است.
✅ واقعاً دل می سوزد! برای آن بیچارگانی که امروز ناچارند با چشم های از حدقه بیرون زده، ویرانی کعبه آمال و کاخ سیاه خود را به تماشا بنشینند. قیافه آنها در این ایام دیدنی است!
✅ کرونا اگر حتی نتواند آمریکا و اروپا را به فروپاشی بکشاند، حتماً نقاب تزویر و درنده خویی را از چهره آنها خواهد انداخت و آنها را عریان به نمایش خواهد گذاشت. همان کرونایی که ماسک بر صورت عالمی زد، ماسک از صورت غرب بر می دارد!
و چقدر سفیه خواهند بود آنهایی که از این پس، باز هم به این مجسۀ عریان دخیل ببندند و از او حاجت طلب کنند.
📝 حجت الاسلام سید ابوالقاسم کاظمی شیخ شبانی # مباحث معرفتی کرونا 🔴 @meshkatnoor