269.5K
🔺 خاطرات اربعینی -۱۵ (صوتی)
🔸 «همه به سمت طفل گریان»
شهریور ۱۴۰۲؛
راوی و تجربه گر: حجت حاجی کاظم
میقات مهر: @mighatemehr
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 خاطرات اربعینی - ۱۶ (ویدئو)
🔸 «نیمه شب همچون روز»
شهریور ۱۴۰۲
میقات مهر: @mighatemehr
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 خاطرات اربعینی - ۱۷ (ویدئو)
▫️مدت: ۶ ثانیه
🔸 «شور لبیک یا حسین دخترانه»
شهریور ۱۴۰۲
میقات مهر: @mighatemehr
🔹 وقتی ضعیفان به او می رسند، بزرگشان میدارد و طوری با آنان سخن میگوید که حس میکنی انگار آن ضعیف ارباب و رئیس است و مومن، خادم اوست.
👈 به ضعیف، جرأت می دهد که حق خود را دنبال کند.
▪️ ولی وقتی با صاحبان زر و زور روبرو می شود، آنچنان محکم و با اقتدار با آنان سخن می گوید که حس می کنی چقدر آن صاحب زر و زور، ضعیف است.
👈 این هم برای آن است که جرأت طلب حق از زورداران و فضای ادای حق توسط آنان فراهم شود.
👌 این، روش و رفتار مومن است که درباره حضرت امیر مومنان علیه السلام در زیارتشان گفته شده است.
🔹 در رفتارهای شهید مصطفی چمران هم نقل هایی مشابه این ویژگی دیده بودم. هرچه نباشد، او هم عاشق مولا علی علیه السلام بود.
🔹 در رفتار برخی اساتیدمان از علما نیز این رویکرد را دیده ام.
میقات مهر: @mighatemehr
💠از رقص سلبریتیها تا حسینیه معلی و خونی بر دست روشنفکرانِ جامعهنشناس
🖊دکتر شهاب اسفندیاری
🔸گزارش اخیر آفکام از کاهش تماشای سنتی تلویزیون در بریتانیا خبر میدهد. رفته رفته از تعداد تماشاگرانی که در ساعات پربیننده «پای تلویزیون مینشینند تا ببینند چه نشان میدهد» کاسته میشود و تماشای انتخابی و شخصی بر سکوهای مختلف افزایش مییابد.
🔸البته رسانههای بزرگ خدمت عمومی مانند بیبیسی هم با راهاندازی پلتفرمهای جدید بر بستر اینترنت مانند iPlayer مخاطبان خود در فضای مجازی را افزایش دادهاند. همانطور که در ایران هم تلوبیون سکویی محبوب برای تماشای انتخابی و شخصی برنامههای تلویزیون را فراهم آورده است.
🔹نکته قابل توجه در گزارش آفکام آمار بینندگان مهمترین مناسک تلویزیونی و پربینندهترین برنامههای تلویزیونی در بریتانیا است. در سال ۲۰۲۲ مسابقه فوتبال انگلستان - فرانسه در جامجهانی با ۱۶/۱ میلیون بیننده در رتبهی اول و مراسم تشییع جنازه ملکه با ۱۳/۲ میلیون در جایگاه دوم قرار دارد.
🔸پر بینندهترین برنامهی تولیدی BBC در انگلستان یک مسابقهی رقص سلبریتیها است که ۱۹ سال سابقهی پخش دارد. این برنامه در موفقترین فصل خود ۱۱ میلیون بیننده داشته است. اگر جمعیت بالای ۱۲ سال آن کشور (حدود ۵۷ میلیون نفر) را در نظر بگیریم، این برنامه حدود ۲۰٪ بیننده داشته است.
🔹مقایسهی این آمار با آخرین نظرسنجی در مورد مخاطبان ویژه برنامههای محرم در تلویزیون ایران قابل توجه است. پر بینندهترین برنامهی دههی اول محرم در ایران حسینیهی معلی بود. بر اساس نتایج نظرسنجی ۳۰/۶ ٪ از مردم (بالای ۱۲ سال) تماشاگر این برنامه بودند؛ یعنی حدود ۲۰ میلیون نفر.
🔸این که یک برنامهی مذهبی مانند «حسینیه معلی» سهم مخاطبش از جامعهی ایران بزرگتر از سهم مخاطب یک مسابقهی رقص سلبریتیها از جامعهی بریتانیا است، قاعدتاً برای هر جامعهشناس حقیقتجو و تحلیلگر منصفی باید محل تأمل باشد.
🔹بیگمان جایگاه نهاد دین و گستره و عمق نفوذ آن در این دو جامعه بسیار بسیار متفاوت است. این که افرادی مثل نقل و نبات از «زوال مرجعیت دین»، «دینگریزی»، «افول باورهای مذهبی»، و حتی «فروپاشی اجتماعی» در ایران سخن میگویند بیشتر از جنس «آرزو اندیشی» است.
🔸این که برخی بدون توجه به این تفاوتهای بنیادین در جایگاه و قدرت نهادهای اجتماعی و سازمانهای مدنی و ساختارهای حقیقی قدرت، مطالبهی دگرگونی ناگهانی ساختارهای حقوقی و تحقق یک جامعهی سکولار و بیاعتنا به نهاد دین و ارزشها و هنجارهای آن را طرح میکنند، آرزو اندیشی است.
🔹ظاهراً برخی ترجیح میدهند که «جامعهنشناس» باشند و به ترویج و نشر پیشفرضهای ایدئولوژیک و گزارههای سیاسی خود اکتفا کنند. این رویکرد اگر صرفاً یک تفنن نظری بود اشکالی نداشت. فاجعه آنگاه رخ میدهد که برخی تصویر برساختهی این روشنفکران و جامعهشناسان از جامعه را باور کنند.
🔸آن جوانی که فکر و ذهنش از این تصورات آکنده شده که «دین در حال زوال است»، و «جامعه در حال فروپاشی است»، و «نظام به زودی سقوط میکند»، طبعأ با محاسبات غلط ممکن است خطر کند و وارد میدان مبارزهای خیالی شود که پیروزی در آن خیلی نزدیک و در دسترس به نظر میرسد.
🔹بر این اساس، آنها که چنین تصاویر جعلی از جامعه را برمیسازنند و ترویج میکنند در همهی مصائب و هزینههایی که بر نسل جوان تحمیل شده، شریک و مسئولاند. در مرور وقایع تلخ پائیز سال گذشته، این حقیقت را بیپرده باید گفت که برخی روشنفکران و جامعهشناسان خون بر دستان خود داشتند.
🔺پ.ن. ۱:
به قید «برخی» در جمله آخر لطفاً دقت شود. بودند جامعهشناسان و فعالان اجتماعی و سیاسی که در بحبوحهی همان حوادث تلخ کف خیابانها، هشدار میدادند که این حکومت «پوشالی» نیست و «براندازی» آن نه ممکن است و نه مطلوب. البته شاید این صداها معدود بود و کمی هم دیر.
🔺پ.ن.۲:
برخی دوستان نکتهسنج ممکن است بگویند اگر تلویزیون ایران هم رقص سلبریتیها پخش کند چه بسا بیشتر از حسینیه معلی بیننده داشته باشد. به این بزرگواران عرض شود که آفتاب آمد دلیل آفتاب! این که چنان برنامههایی از تلویزیون ایران پخش نمیشود، خود دلیل است بر نفوذ و قدرت نهاد دین.
➖➖➖➖➖
به نقل از:
@daghdagheha
بازنشر:
@mighatemehr
🔻 سکولاریسم، نشان داده که تنها به دنبال استقلال سیاست از دین نیست بلکه حذف دین و نمادهای آن عرصه اجتماعی را مصرانه دنبال می کند.
🔸 همین روزها (آگوست 2023) در فرانسه، به کار بردن پوشش بلند «عبایه» شامل چادر عادی، چادر آستین دار و مانتوی بلند، برای دانش آموزان ممنوع شد. از سال 2004، استفاده از روسری در مدارس ممنوع شده بود که البته گاهی اعمال آن، به مدیران مدارس واگذار می شد.
🔸 300 دانش آموز، این ممنوعیت را رعایت نکردند.
🔸 از ورود بیش از 60 نفر از آنان به مدارس جلوگیری شد.
🔸 در نامه دولت فرانسه به خانواده دانش آموزان چادری چنین آمد: «این محدودیت نیست، آزادی است»! پس آزادی مورد نظر غرب که همه بتوانند در کنار هم با هر عقیده ای زندگی کنند، حتی پوشیده تر بودن دختران با میل و خواست و اصرار خودشان را هم نمی تواند تحمل کند.
🔸 فرانسه، خود را مهد و آموزگار سکولاریسم می داند. این دولت، نمی تواند پوشش دینی را برتابد چرا که آن را نماد و منشأ گسترش دین می داند و دین را به صورت ذاتی نافی سکولاریسم شناسایی می کند.
🔸 پوشیدگی، ناقض حق دیگران نیست و آسیبی به دیگری وارد نمی کند اما همین که نماد دینداری است، به این بهانه که خشونت هایی در خود ادیانی همچون اسلام وجود دارد، از منظر دولت فرانسه ممنوع می شود.
🖋 حجت حاجی کاظم
میقات مهر: @mighatemehr
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 نوستالژی: یادتون میاد؟
👈 اولین بار که یک نغمه عربی سوزناک برای امام حسین (ع)، مرا گرفت، این بود.
👈 من البین، یا حسین ... لیش تاخر عباس
🔹 ماجرایش این است: حضرت سکینه سلام الله علیها ابراز تشنگی می کنند، عمو عباس علیه السلام برای آوردن آب می روند، تاخیر می کنند، سکینه س به پدر می گوید پیغام مرا به عمو برسان که سکینه آب نمی خواهد. فقط برگرد عموجان
🔹 یادم هست حدود سال 1383 بود. در خوابگاه دانشگاه شهید عباسپور، دو سه بار که دیدم، کم کم به جانم رسوخ کرد. بعد شاید ده ها بار پای آن نشستم.
💿 روی سی دی به دستمان رسیده بود. با کامپیوتر آن دوران یکی از دوستان دانشجو.
میقات مهر: @mighatemehr
🔻 دولت فرانسه برای زدودن نشانه های دینی از مدارس چه توجیهی ارائه کرده است؟
🔸 دولت فرانسه برای توجیه ممنوعیت پوشش بلند در مدارس خود، به واقعه قتل معلمی در سال 2020 به دلیل توهین به پیامبر اسلام ص اشاره کرده است. با توجه به حساسیت مردم به جان انسان ها، این موضوع در افکار عمومی تاثیر قابل توجهی دارد.
🔸 ما در دفاع از عفاف اسلامی چه می کنیم؟ آیا توانسته ایم چند مورد از صدها مورد فاجعه اعم از تعرض، تجاوز، قتل و ... که ارتباطی با عدم رعایت حجاب دارد را برای جامعه تبیین و تثبیت کنیم؟
🔸 رئیس جمهور فرانسه سرش را نابجا و شیطانی، بالا می گیرد و می گوید: «ما نمی توانیم طوری رفتار کنیم که گویی حمله تروریستی، قتل ساموئل پتی، اتفاق نیفتاده است.» آن وقت هر کاری که برای مقابله با اسلام مد نظرش بوده را توجیه می کند.
🔸 ما برای دفاع از عفافی که حق است و زمینه ای برای رشد مردان و زنان است، نمونه ای روشن در ذهن ها پرورش ندادیم. برای غیرت، نمونه های خوبی داریم اما برای عفاف و پوشش مناسب، خیر.
👈 وقت آن است که بجای کلی گویی ها، مصادیق مرتبط را پیش چشمان مردم قرار دهیم. به ویژه با کمک پرونده های قضایی و اطلاعات محرمانه ملی در موضوع زیست جنسی، عفاف و پوشیدگی مردان و زنان.
🖋 حجت حاجی کاظم
میقات مهر: @mighatemehr
🔻 اندر کشتن سوسک
🔸 قدیم تر ها که حس هم میکردم عقلم رشد یافته، اگر خدای ناکرده سوسکی🪳 چه بزرگ و چه کوچک جایی می دیدم، با یک ضربه ی تمام کننده، حسابش را میرسیدم.
🔸می خواستم با این ضربه اعلام کنم که جای تو اینجا نیست و حق نداشتی این طرف ها پیدا شوی.💪
🔹 تلاش داشتم حتما کشته شود که درد نکشد. اگر سوسک درد داشته باشد که هنوز هم نمیدانم دارد یا ندارد. 😒
✅ چند سال است در چنین شرایطی، با ضربه ای سرعتش را کم می کنم و به سختی با دو تا مگس کش به باغچه حیاط انتقالش می دهم. اگر بزرگ باشد، میذارمش توی کوچه.
👈آغاز این تغییر روش، شنیدن جمله ای از قول شهید چمران بود که وقتی دوستش خواست با شلیک تیری، حیوانی زخمی را خلاص کند، به او گفته بود: اگر میتوانی زندگی ببخشی، زندگی ببخش ولی کار ما، کشتن نیست.
🖌 حجت حاجی کاظم
میقات مهر @mighatemehr
🔻 خبر سرطان هم برای ما فارس ها، متفاوت از انگلیس زبان ها است. به روایت بی بی سی.
🔹 در حال تحقیق درباره سرطان بودم. تصویر مادر بیمار خندان توجهم را جلب کرد. سه تصویر در خبر وی در بی بی سی انگلیسی کار شده بود که همه خندان و پرنشاط بود و «زندگی» را منتقل می کرد.
🔹 ماجرای خبر این بود که خانمی وقتی به فرزند دوم یا سومش که تازه متولد شده شیر می داده؛ متوجه توده ای شده و همین موجب شده متوجه شود به سرطانی نسبتا نادر مبتلا شده است. چند نوبت شیمی درمانی کرده و نهایتا تذکر می دهد که همه حتی در سن کمتر از 40 سالگی، چند وقت یک بار تستی داشته باشند که اگر مبتلا بودند، زود متوجه شوند.
🔸 اصلا هم از فرزندداری پشیمان نیست و تصویر بازی با فرزندان در این شرایط را هم درج کرده بود.
🔹 اما خبرهای بی بی سی فارسی درباره سرطان، خیلی متفاوت است. تصویرها، نشاط چندانی ندارد. برای فارسی زبان ها، حسابی از بدبختی های سرطان حتی به نقل از غیرفارسی زبان ها می گوید.
👈 حالا بفرمایید به نظر شما این حس که فارسی زبان ها «زندگی» ندارند، از کجا آمده است؟ این حس که پدر و مادر شدن، در جهانی پر از خطر و بیماری، ریسکی بزرگ است، از کجا آمده است؟
🖋 به قلم حجت حاجی کاظم
میقات مهر: @mighatemehr
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 یادداشتی بر توقف سریالی با دیالوگ ضدتولد
🔸 عمق برخی رویکردهای آتئیستی (بی خدا) با دغدغه های محیط زیست، در این سکانس به تصویر کشیده شده است. بخشی از سریال utopia که به دلایل نامعلومی تولید آن متوقف شده است.
🔸 پاسخ دادن به این حرف ها، می تواند خیلی ساده و با یک اظهار تأسف انجام شود و می تواند چندین ساعت بحث عمیق داشته باشد.
🔸 واقعا چرا به دنیا آوردن یک انسان، ظلم به طبیعت نیست؟ ظلم به جهان نیست؟ آنان موجودات را رنج می بینند که هرچه زندگی آسان تر باشد، رنج کمتر خواهد بود.
🔻 پاسخی بسیار اجمالی:
1- کسی که تنها تفسیرش از انسان، نیازمندی مادی او و تلاش برای بقا است، نمی تواند به ارزشی بیندیشد که با آن، جهان ارزش بودن داشته باشد. بنابراین جهان، تنها رنجی خواهد بود کنار لذت هایی که موجب می شود خود را نکشیم. چنین نگاهی، بسیار دردناک است و توجه به بن بست این نگاه مهم است.
2- اگر هدفی برای خلقت انسان قائل باشیم یا احتمال دهیم چنین هدفی وجود داشته باشد، استفاده انسان و فرزندانش از امکانات زمین، لااقل در حد بقیه موجودات، نادرست نخواهد بود. نه تنها نادرست نخواهد بود بلکه هدف مندی، متعلق به بقیه موجودات هم خواهد بود و به دنیا آمدن، تکرار تحقق آن هدف است.
3- درک عمومی انسان ها این است که می آموزند و رشد می کنند. اگر موجودات مایلند زنده بمانند، به این دلیل است که درکی از جهان نیز دارند که بیشتر از تحمل رنج یا اصرار بی محتوا بر بقا است.
و حرف های دیگر.
🖋 به قلم حجت حاجی کاظم
میقات مهر: @mighatemehr
بسم الله الرحمن الرحیم؛ و من أحیاها فکأنّما أحیا الناس جمیعا.
🔻 اولیـنگعـده حضـوری حریـمحیـاتجنیــن
(شهر مقدس قم؛ ویژه اساتید و فعالان ساکن قم)
🔻محتوای جلسه
▫️ بررسی معاد جنین و علل احتمالی تغییر سن جنین بعد از مرگ (40 دقیقه)
▫️ حلقه کتابخوانی با خوانش یک پاراگراف از سه کتاب و بررسی آن (30 دقیقه)
▫️ گزارش اجمالی فعالیتهای یک سال اخیر حریم حیات جنین (15 دقیقه)
▫️ اندیشهورزی درباره اقدامات آینده و مشارکتها (30 دقیقه)
🔹 زمان برگزاری
▫️سه شنبه 11 مهرماه 1402 (روز عید هفده ربیع)
▫️ساعت 16 تا نماز مغرب و عشاء
〰️ مکان برگزاری به ثبت نام کنندگان اطلاع رسانی خواهد شد.
〰️ خیلی از عزیزان امکان حضور ندارند. تلاش داریم محتواهای مهم از این گفتگوها، در آینده در قالب های مختلف منتشر شود. ان شاء الله.
👈 لینک ثبت نام: zaya.io/fclub1402
محتوا برای حامیان جنین (نجات زندگی): 👈 عضو شوید
@nejatezendegi
با حضور استاد حجت الاسلام مزروعی برگزار می شود. ان شاءالله
🔺سلسله نشستهای "حجاب از نگاه علم؛ نگرشی چند رشتهای"( آکادمی اخلاقپژوهی روشمند و انجمن علمی معارف دانشگاه شهید بهشتی)
✅عنوان: ملاحظات محتوایی و ارتباطاتی در طراحی گفتمان حجاب و عفاف
✔️آقای حجت حاجیکاظم؛ پژوهشگر حجاب، ارشد فلسفه علم از دانشگاه صنعتی شریف
⏰زمان: یکشنبه ۲۳ مهر؛ ساعت ۱۶
👈آیدی ثبتنام: @Ethics_academy
🔶 https://eitaa.com/ethicssbu 🔶
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 ارزش نجابت یک زن در هالیوود
🔹 تجربه ای از مرلین مونرو بازیگر مشهور هالیوود
🔹 گزینش و برش از میقات مهر
میقات مهر: @mighatemehr
صوت ملاحظات محتوایی و ارتباطاتی در گفتمان حجاب ک40 1402.mp3
27.27M
صوت جلسه ملاحظات محتوایی و ارتباطاتی در طراحی گفتمان حجاب و عفاف
ملاحظات محتوایی و ارتباطاتی در طراحی گفتمان حجاب و عفاف 1402.pdf
3.16M
اسلایدهای جلسه ملاحظات محتوایی و ارتباطاتی در طراحی گفتمان حجاب و عفاف
بیانیه ی (اعتراضی منتسب به)
انجمن علمی روانپزشکان ایران
در موردچالشهای مربوط به ملال جنسیتی
به دنبال طرح برخی پرسشهاوشبهات پیرامون مسائل مرتبط بابیماران مبتلابه ملال جنسیتی ونحوه درمان و رویکردبه آنها،به ویژه هورمون درمانی و نیز عمل جراحیِ بازتعیین جنسیت، نکات زیر به عنوان موضع رسمی انجمن علمی روانپزشکان ایران به استحضار جامعهی علمی کشور و مراجع تصمیمگیر میرسد.
ملال جنسیتی نام وضعیتی در طبقهبندیهای معتبر علمی است که پیشتر اختلال هویت جنسیتی خوانده میشد و افراد دچار آن در متون غیرروانپزشکی به تراجنسیتی مشهورند. برای توضیح این وضعیت، لازم است به تمایز مهم دومفهوم جنس و هویت جنسی یا جنسیت اشاره شود. جنس بر صفات زیستی متمایز کننده زن و مرد ازیکدیگر مانند نوع دستگاه تناسلی آنها دلالت دارد، درحالیکه جنسیت یا هویت جنسی مفهومی زیستی-روانشناختی است که به معنای احساس فرد از هویت درونی خود است. به عبارت دیگر، جنس بر وضعیت زیستیِ مرد یا زن بودنِ فرد اطلاق میشود، درحالی که جنسیت برجنبههای مغزی-روانی مردانه و زنانه دلالت دارد.
کانال میقات مهر: @mighatemehr
برای مشاهده ادامه متن بیانیه و مشاهده یادداشتی انتقادی بر آن، اینجا را لمس کنید.
ادامه بیانیه در پست بعد 👇
نقد بیانیه در پست بعدی آن 👇👇
ادامه متن بیانیه:
درغالب افراد هویت جنسی بر جنس منطبق است که آنهارا همسوجنسیتی میخوانند، اما حدود ۲ تا۱۵هزارم درصد افراددچار عدم انطباق جنس باهویت جنسیاند. این افراد ازنظر زیستشناختی کاملا به یک جنس تعلق داشته ولی ازنظر هویت جنسیتی، خودرا به جنس دیگرمتعلق میدانند. به طور مثال فردی که عمیقا خود را زن میداند وخواهان هویت و نقشهای زنانه است ولی بدنی کاملا مردانه دارد.
این افرادوقتی که به دوگانگی جنس وهویت جنسی دروجودخودپی میبرند، بدن وجنس خودرانمیپذیرند، ونقشی راکه جامعه مطابق جنس ازآنهاانتظاردارد، برنمیتابندوعمیقاخواهان هویت ونقش مطابق باهویت جنسی خودهستند وبه این ترتیب،دچاررنج وعذاب، ناراحتی، نارضایتی، وملالی میشوندکه اصطلاحاً ملال جنسیتی یااختلال هویت جنسیتی نام دارد.
ملال جنسیتی یک وضعیت روانپزشکی است که تشخیص آن نیازبه مصاحبه وبررسی دقیقی داردکه اغلب تاچندسال طول میکشد.دراکثرکشورهای دنیا افرادمبتلابه این وضعیت بامراجعه به روانپزشکان تحت بررسی جامع قرارگرفته ودرطول زمان وبه صورت مرحله به مرحله درمانهایی ازجمله رواندرمانی، هورموندرمانی،تجربه واقعی زندگی درشرایط جنسیت مطلوب ونیزجراحی بازتعیین جنسیت دریافت میکنند. هدف این درمانهاجملگی کاهش رنج وملال مراجعان وافزایش کیفیت زندگی آنهاست که براساس مطالعات، به مقدارچشمگیری نیزمحقق میشود.
درایران،با فتوای تاریخی امام خمینی(ره)مجوزجراحی بازتعیین جنسیت ازاوایل دهه شصت توسط پزشکی قانونی وپس ازطی مراحل مشخصی به واجدین شرایط داده میشده است وتعدادکثیری ازمراجعان موفق به دریافت درمانهای ضروری استاندارددرداخل کشورشدهاندوتبعات منفی بهداشتی واجتماعی خروج این افرادازکشوربه منظور دریافت درمان ازبین رفته است.
براساس جدیدترین مطالعات مرورنظام مندوفراتحلیل، اکثریت قاطع افرادی که این درمانهای استانداردرا دریافت کردهاند،ازدرمان احساس رضایت دارند. اکنون عدهای انگشتشمار، بدون پشتوانهی علمی وبدون ارائهی مطالعات معتبر وکارآزماییهای بالینی ومرورهای نظاممند، پیگیر محدودسازی درمانهای استاندارد ودارای شواهدعلمی هستند. لازم به ذکراست که ادعای امکان تغییرهویت جنسی ازطریق دارودرمانی،مشاوره یارواندرمانی که توسط این عده مطرح میشود،به کرات توسط مطالعات متفاوت رد شدهاند. حتی چنین رویکردی میتواند بهطور جدی برای مبتلایان به ملال جنسیتی آسیبرسان باشد. لذااین گونه مداخلات مورد ادعا غیرعلمی وغیراخلاقی است. بدیهی است هرگونه تغییردرپروتکلهای درمانی باید بر اساس شواهد علمی معتبر، یعنی مطالعاتی باروششناسی صحیح بوده و اثربخشی آنهاازنظرعلمی اثبات شده و مورد وفاق باشد. کسانی که مدعی روشهای غیرمرسوم هستند لازم است ابتدا پروتکل های درمانی خودرامنتشرکنند تاپژوهشگران مستقل بتوانند پس ازکسب تأیید کمیتههای اخلاق،بر اساس آنها مطالعاتی رابدون تعارض منافع انجام دهند. بدون طی این روال، ادعاهای ایشان نمیتواند ملاک عمل سیاستگذاری سلامت باشد.
بدین وسیله انجمن علمی روانپزشکان ایران تاکیددارد حذف این روش درمانی علمی علاوه بر این که موجب نارضایتی و رنج فراوان برای مبتلایان به این شرایط شده، منجربه بازخوردهای منفی جدی ازسوی مراکز معتبر علمی وزمینهساز جستجوی درمان درآن سوی مرزها خواهدشد.
تاکیدمیشود عمل جراحی بازتعیین جنسیت درواقع شبیه دیگرعملهای جراحی ترمیمی است که گرچه زیربنای زیستی مساله رارفع نمیکند، اماکیفیت زندگی فرد رابهبودمیبخشد، احساس فرد ازبدنش را مثبت می کند و ازعوارض جدی مرتبط، پیشگیری و رنج وملال وی رامیکاهد.
بدین وسیله این انجمن علمی پیشنهاد مینماید که وزارت محترم بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به عنوان متولی امردرمان درکشور با تعیین سازوکارهای موثر و مشخص و تدوین استاندارد خدمت در یک برنامه جامع و باعنایت به مبانی فرهنگی ودینی کشور، وحدت رویهای در تشخیص و درمان این شرایط فراهم آورد و ضمن کاهش عوارض درمانهای طبی، کیفیت رویه جاری را بهبود بخشد.
درپایان ازتصمیمگیران ارشد نظام اکیداً تقاضا میشود تحت تاثیر القائات گروهی اندک و بدون شواهد معتبر علمی، از روش علمی و انسانی جاری عدول نکنند. فتوای امام خمینی(ره) یکی از دستاوردهای بزرگ فقه پویای شیعه بوده وقوانین مبتنی برآن موجب سربلندی کشور تا به امروز بوده است و عقبگرد از آن، نه تنها تهدیدی برای سلامت روانی-اجتماعی گروهی از شهروندان، که موجب وهن کشور نیز خواهد بود.
هیأت مدیره انجمن علمی روانپزشکان ایران
۲۱ دی ماه ۱۴۰۲
نقد بیانیه در پست بعدی 👇 کانال میقات مهر: @mighatemehr
🔸 موضوعی که ایشان از آن با «موجب سربلندی کشور تا به امروز بوده است» یاد می کنند، ناقص سازی جنسی افراد از طریق عمل های جراحی بدون کارآمدی جنسی و فاقد هرگونه ایجاد لذت جنسی برای افراد است که موجب شده حتی گاهی از ایران با عنوان بهشت برای عده ای یاد شود.
🔻 اما اعضای این انجمن نگفتند که:
▫️ عمل های ناقص سازی جنسی که با عنوان تعیین جنسیت یاد می شود، موجب از بین رفتن نشانه های جنسیت فعلی فرد بوده و جایگزین آن، تنها اندامی تزیینی و صرفا تزیینی ایجاد می شود.
▫️ نگفتند که بسیاری از این افراد در آینده به عدم رضایت عمیق و بعضاً خودکشی می رسند.
▫️ نگفتند این موضوع می تواند زمینه اختلال وسیع تر در هویت جنسیتی جامعه ایجاد کند و در عمل ورودی های این آسیب را افزایش دهد.
▫️ نگفتند که این عمل ها چه سود سرشاری برای جراحان در بر دارد و گردش منفعتی بسیار جدی برای آنان ایجاد می کند.
▫️ نگفتند اثرات علیه فرهنگ با عمل های ناقص سازی جنسی که اینان با عنوان تعیین جنسیت دنبال می کنند چه اثرات وسیع و مخربی به ویژه علیه عفاف و حیاء جامعه است.
▫️ نگفتند که فتوا را بهانه کردند وگرنه مراجع عظام، تغییر در ویترین جسمی مورد نظرشان نبوده است و با فرض نادرست طرح استفتاها انجام شده است.
👈و آیندگان خواهند دانست که این جریان متصل به دیکتاتوری علمی، چه چیزهای دیگری را هم نگفتند که می دانند و نمی گویند و چه چیزهایی را که نمی دانستند و نگفتند که نمی دانیم.
سینا فارسی نسب /// 26 دی ماه 1402
پایگاه میقات مهر @mighatemehr
🔻 یادداشتی انتقادی درباره بیانیه انجمن روانپزشکان ایران پیرامون ناقص سازی جنسی در تراجنسیتی ها:
🔸 عده معدودی که در این بیانیه به آنان اشاره و تأکید بر «اندک بودن» و نیز «القاکننده بودن» آنان شده است، جمعی از پژوهشگران هستند که برخی از آنها صدها مورد که دچار اختلال در هویت جنسیتی شده اند را مورد درمان و بررسی قرار داده اند. برخی از آنان عمری در تحلیل این موضوع گذاشته اند.
🔸 برخی از آنها روشن کردند که برخی مجوزهای صادر شده برای ناقص سازی جنسی مبتلایان به اختلال در هویت جنسیتی، ظلم بزرگی به آنان است و مقدمه ای بر اختلال وسیعی در نگرش جامعه به هویت جنسیتی را می تواند رقم زند.
🔸 حالا که ظلم های عده ای به مردم در حال روشن شدن است، با دیکتاتوری صنفی انجمن روبرو می شویم.
🔸 همه می دانیم اساساً پیشرفت علم و فهم بشر، با نقادی و دقت در ذهنیت های گذشته وی محقق می شود. جامعه علمی باید تحلیل ها و مطالعات جدید هرچند حرف متفاوتی داشته باشد را بشنود. یک بار انجمن، پژوهشگرانی غیر از خودشان را دعوت کردند تا لااقل بشنوند آیا مسیری که سال ها به مردم توصیه می کنند دقیق است یا خیر؟
🔻 مروری کنیم بر برخی عبارات بیانیه:
🔸 عمل جراحی بازتعیین جنسیت: چرا به خلاف، عملی که صرفاً نوعی عمل زیبایی بوده و نه تعیین و نه تغییر جنسیت می کند، بازتعیین می شماریم؟ جریان کروموزومی و ژنتیک فرد و ویژگی های جسم وی را هم بازتعیین می کنید؟ چرا مردم را فریب می دهید؟
🔸 پیشتر اختلال هویت جنسیتی خوانده میشد: یک دلیل بیاورید که این حالت، هیچ گونه اختلالی محسوب نمی شود. خودتان در همین بیانیه 21 مرتبه از واژه «درمان» استفاده کردید آن وقت اختلال نیست؟ آیا مستندی غیر از امثال DSM دارید؟ اگر اندکی توجه فلسفه علمی داشتید، متوجه می بودید که امثال DSM صرفاً بیان فکت عملی نکرده و تحت تأثیر پیش فرض های فرهنگی اجتماعی فلسفی جامعه مطلوب غربی خود توصیه می کند. به کجا می رویم که متخصص ما جرأت بررسی پیش فرض های اوامر DSM را به خود راه ندهد در حالی که خود غرب بیشتر از ما ناقد علوم است وگرنه با این سرعت پیشرفت در ادبیات دانشگاهی نداشت. لطف کنید و استدلال قابل قبول بیاورید که این حالت، هیچ گونه اختلالی نیست.
🔸 فتوای تاریخی امام خمینی(ره): واقعاً فتوای ایشان این بود که شما عمل کردید؟ جالب است که اگر حس کنید فتوای فقیه با شما همراه است، آن فتوا عنوان «تاریخی» و «پویا» پیدا می کند اما جلوتر، وقتی حس کردید انگار اشتباه می کردید و تحلیل های دقیق فقهی با نظر امروز شما همراه نیست، می شود «وهن کشور»؟ فقه باید مطیع شما باشد تا آن را «فقه پویا» بدانید؟ لطف فرمایید تعریف خود را از «فقه پویا» هم ارائه فرمایید.
🔸 چهار بار استفاده از عبارت «استاندارد» برای درمان های مورد نظر ایشان، نشان دهنده تمایل به استانداردسازی همه چیز بر مبنای دستورالعمل های دیکته شده است و این، با حرّیت علمی که از انجمن های علمی توقع است سازگار نیست. بله می توان در هر زمان بر اساس آخرین یافته ها استانداردهایی را تعریف کرد اما استاندارد بودن و نبودن نباید موجب دیکتاتوری علمی و دستور به ساکت کردن منتقدان عمیق شود.
🔸 ادعا شده «اکثریت قاطع افرادی که این درمانهای استاندارد را دریافت کردهاند، ازدرمان احساس رضایت دارند.» ضمن اینکه لازم است شواهد این ادعای قاطع دیده شود، حس رضایت از درمان در بازه نزدیک به درمان مقوله ای است و خودکشی، عدم رضایت از زندگی و افزایش پریشانی بسیاری از این افراد بعد از عمل، آن چیزی است که توسط این گروه به اطلاع جامعه رسانده نمی شود.
🔸 جالب است جزو عواقب اصلاح پروتکل های کشور به این موارد اشاره شده است: «منجربه بازخوردهای منفی جدی ازسوی مراکز معتبر علمی وزمینهساز جستجوی درمان درآن سوی مرزها خواهدشد.» روشن است که مطیع بودن نسبت به مراکز فراملیتی و به هم خوردن تجارت پرسود در حوزه تراجنسیتی ها در داخل کشور، از جمله نگرانی های انجمن روانپزشکان است. آیا این برازنده مقام علمی است یا باید آن را نوعی عملکرد صنفی ارزیابی کرد؟
کانال میقات مهر @mighatemehr
بقیه در پست بعدی 👇
🔻 به چه کسی هیچ گاه رأی نمی دهیم؟
▫️ همه از اینکه به چه کسی رأی می دهند گفتند اما اجازه دهید از کسی بگوییم که به او رأی نمی دهیم.
▫️ به آنان که برای کسب رضایت «صداهای بلند رسانه دار»، حامی «بی صداها» نیستند، رأی نخواهیم داد.
▫️به آنان که نماینده را فقط وکیلِ همان رأی دهنده می بینند و جنین ها به این جرم که به آنها رأی نداده اند، از حمایت آنان محرومند، رأی نخواهیم داد.
▫️ حتی به کسی که جان جنین را فقط و فقط به دلایل جمعیتی مهم می داند هم رأی نخواهیم داد. کسی که جنبه های انسانی و دینی اهمیت جان جنین را درک نکرده. هرچند بخاطر درک بحران پیش روی جمعیت، ارزشمندی ای دارد.
▫️ به کسی رأی می دهیم اگر علاوه بر همه تخصص ها و تعهدهای ضروری، مدافع جان جنین های «بی صدا» و «بی پناه» هم باشد.
▫️ کسی که درک می کند «حمایت از جنین»، «حمایت از مادر و خانواده و اخلاق و معنویت» است.
▫️ در حماسه مشارکت مردم، حضور خواهیم داشت به خاطر همه مسئله های مهم مردم و همه وظیفه های بزرگی که بر دوش تک تک ما سنگینی دارد. ان شاء الله.
▫️ حرف ها، عملکرد گذشته و آینده نمایندگان عزیز درباره جنین ها، در کنار همه موضوعات دیگر، زیر ذره بین «حامیان حیات مادر و جنین کشور» خواهد بود.
🖋 و السلام علی من اتبع الهدی. 🤲
به قلم حجت حاجی کاظم؛ کانال میقات مهر؛
@mighatemehr
🔻 جمعی از مجموعه ها و حامیان حیات جنین، از انعکاس موضوع «حیات جنین» در دو برنامه «زندگی پس از زندگی» و «محفل» تقدیر کردند.
👇 متن نامه به شرح ذیل است:
حضور آقای دکتر عباس موزون و دیگر عوامل محترم برنامه «زندگی پس از زندگی»
حضور آقای سیدمحمدحسین هاشمی گلپایگانی و دیگر عوامل محترم برنامه «محفل»
سلامی به بلندای قول خداوند سلام؛
به رسم وظیفه ایمانی و انسانی، از اینکه در فصل جدید برنامه ارزشمند «زندگی پس از زندگی» و نیز «محفل» به انعکاس «موضوعات مرتبط با حیات جنین» نیز پرداخته شد،
از همه عزیزانی که نقشی در شکل گیری این توجه ایفا کردند سپاسگزاریم و اظهار مودت داریم.
البته که اجر شایسته شما عزیزان، نزد خدای بزرگ است و در مقدور ما نیست.
هرچند فاصله جامعه عمومی و حتی جامعه فرهنگ ساز ما با نقطه بایسته در این موضوع بسیار است، اما به هر حال آغاز توجه به اهمیت جنین، بسیار ارزشمند است.
امیدواریم با افزایش «عمق و وسعت» آگاه سازی در این موضوع، استیلای جهالت مدرن قتل جنین از جهان امروز برداشته شود.
نکات محتوایی حامیان جنین دریافت شده از فرم نیز تقدیم میگردد.
با تقدیم سلامی دیگر
جمعی از
علاقه مندان به حمایت از حیات جنین
▫️ نکات محتوایی افراد و مجموعه ها نسبت به دو برنامه نیز برای تهیه کنندگان ارسال گردید.
👈 فهرست امضا کنندگان حقوقی (مجموعه ها)
👈 فهرست امضا کنندگان حقیقی (افراد حامی جنین و علاقه مند به این حوزه)
تنظیم نامه، تجمیع امضا و ارسال به تهیه کنندگان دو برنامه بر عهده شبکه مردمی حامیان جنین نجات زندگی
.
🔻 چرا روز اول شوال عید است؟ تأملی متفاوت درباره فلسفه عید فطر
▫️ لطفاً چند دقیقه برای خواندن این مطلب وقت بگذارید. لطفاً شمرده شمرده بخوانید.
▫️ شنیده بودم که عید فطر به این خاطر عید است که ما شکرگزاریم؛ شکرگزار ادا کردن روزه های رمضان علاوه بر نمازهایی که در ماه های دیگر هم می خواندیم. اما شاید اشتباه فهمیده باشیم. شاید این، دلیل اصلی عید بودن عید فطر نباشد.
چرا؟
1️⃣ اول اینکه ما عید را عید نکردیم؛ خود خدا آن را عید قرار داد. (جعلته للمسلمین عیدا) بنابراین چیزی غیر از شکرگزاری و خوشحالی ما به خاطر نماز و روزه هم باید باشد.
2️⃣ دوم اینکه برخی افراد در ماه مبارک رمضان معذورند از روزه (برای مثال، بیماری ای دارند که روزه نه تنها از آنها برداشته شده بلکه ممکن است بر آنها حرام باشد) اما برای آنها هم (للمسلمین) عید است. پس موضوع، فقط روزه ظاهری نباید باشد.
3️⃣ سوم اینکه خود رمضان عید است اما عیدفطر، غیر از عید رمضان است و در ماه رمضان نیست بلکه روز اول ماه شوال است. اگر صرفاً فلسفه عید فطر خوشحالی بخاطر انجام روزه بود، شایسته تر بود که این خوشحالی و عید، در هر روز و شب خود رمضان، پررنگ تر باید می بود. چرا اول شوال؟
👈 تعبیری که به نظر بنده درست تر و جامع تر است، این است که مسلمان، از مجموع توفیقات معنوی رمضان (نه فقط روزه) لذت برده است. حس های بزرگ تری داشته، خدا را نزدیکتر می دیده، الان که می خواهد از رمضان جدا شود، حال او حال دعای وداع رمضان است. در این شرایط، خدای بزرگ برای آنکه بندگانش از دوری رمضان کمتر اذیت شوند، روز اول شوال را عید قرار داده.
▫️ جالب هم این است که کسی حق ندارد اول شوال را روزه بگیرد. تجربه ای دیگر در زندگی آغاز می شود با حرام شدن روزه در روز اول شوال، با عید شدن آن، با استجابت خاص دعا در این روز.
🔸 خدای بزرگ، مربی ای است که هیچ روانشناسی، هیچ مادری، هیچ مراقبی در تربیت، در روانشناسی و در مادری، بزرگتر از او نیست. الله اکبر. اوست که حتی مراقبت غصه خوردن های بندگانش به خاطر دوری خودش هم هست.
عید فطر بر شما مبارک باد.
به قلم حجت حاجی کاظم؛ کانال میقات مهر؛
@mighatemehr