🔶 چگونه با دانش آموزان خود ارتباط صحیح برقرار کنیم؟
میگنا- رابطه معلم با شاگرد بسیار تأثیرگذار است. این رابطه اگر بر مبنای اصول صحیح بر قرار شود، ماندگار، #صمیمانه و اثر بخش خواهد بود. معلم خوب باید قدرت برقراری یک #ارتباط عاطفی مناسب با توجه به شخصیت دانشآموز را داشته باشد. متاسفانه برخورد نامناسب یک معلم سبب تحقیر دانشآموز و درسگریزی او خواهد شد. اگر #معلم تنها ارتقای درسی یا انضباطی یک #دانشآموز مد نظرش باشد و به پایه تربیتی، ژنتیکی، ذاتی او توجهی نکند، هیچگونه تاثیر پرورشی و #شخصیتی بر دانشآموز نخواهد گذاشت.
بین معلمان و دانش آموزان باید رابطه عاطفی باشد که البته گاهی ضعف نظام مدرسه، مدیر و معلم باعث شده است این نوع روابط بین آنها ایجاد نشود. برخی از معلمان قادر به برقراری رابطه عاطفی صحیح به دلیل زیاد بودن تعداد دانشآموزان در کلاس نیستند به همین دلیل این روابط را نادیده میگیرند.
از سوی دیگر رابطه معلم و والدین باید رابطه نزدیکی باشد. وظیفه اصلی #معلم و مدرسه در واقع کمک کردن به رشد دانش آموزان است. هر مشکلی که بین دانشآموز و اولیای #مدرسه پیش آید، در ابتدا مدیران و مربیان مقصرند، زیرا مسئولیت #دانش آموزان به آنها واگذار شده است.
گاهی برخورد یک معلم یا #مدیر ناپخته اگر اشتباه باشد اثرات مخربی بر دانش آموز خواهد گذاشت. با توجه به این اتفاقها هم والدین نباید به خاطر اتفاقی که در مدرسه میافتد، فرزندشان را تحقیر کنند. با ایجاد استرس در دانش آموز، او را از درس و مدرسه گریزان میکنند. البته والدین نسبت به #معلمان بیشترین تاثیر را بر شخصیت دانشآموزان خواهند گذاشت. رنجاندن دانش آموزان زمینه را برای دیگر خطاها او فراهم میکند. نباید فراموش کرد که صداقت باید همیشه در رابطه بین معلم و والدین وجود داشته باشد.......👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48856/preview/
🔶 مافیایی که پول تو جیبی دانشآموزان را خالی میکند!
میگنا- مبحث #اعتیاد کودکان بحث سادهای نیست و باید پذیرفت این موضوع به عنوان یکی از بزرگترین #آسیبهای_اجتماعی حال حاضر درون اجتماع ما یافت میشود. در گذشته زمانی که مبحث #اعتیاد مطرح میشد فقط از یک بُعد با آن مواجه بودیم، یعنی اعضای اصلی خانواده، پدر و مادر درگیر اعتیاد بودند و پس از آن فرزند نیز بنا به این دلیل که بستر فراهم است به سمت اعتیاد سوق داده می شد اما دیگر امروزه فقط یک راه و روش وجود ندارد بلکه شیوههای مختلفی برای هدایت کودکان و نوجوانان به سمت مواد مخدر و مصرف آن به وجود آمده است.
جلال مرادی، روانشناس بالینی، پژوهشگر و دکترای آینده پژوهشی سلامت، در این خصوص شیوههای جدیدی که در این رابطه به وجود آمده گفت: #اعتیاد_دانشآموزی را که بیشتر اعضای تشکیل دهنده آن کودکان و نوجوانان است از جمله اصلیترین دغدغه های این روزهای آسیبشناسان اجتماعی است، اعتیادی که از قالب سنتی خود در آمده و در ظاهر جدید و شیک در حال عرضاندام است. برنامهریزیهای مافیای مواد مخدر روی این مسئله است که قانون را دور بزند و اگر نتواند قانون را دور بزند در پی فراهم ساختن شرایطی است که با قانون درگیر نشود.
وی ادامه داد: در ایران قانون مبارزه با #مواد_مخدر خوشبختانه به صورت جدی انجام میشود و شاهد هستیم قدرتمندانه با عوامل پخش مواد مخدر برخورد میشود. در واقع میتوان گفت از جمله کشورهایی هستیم که سرسختانه درگیر با مافیای مواد مخدر هستیم. به همین دلیل مافیای مواد مخدر سعی میکند ساز و کار خود را به شکلی تعیین کند که با قوانین و نیروهای انتظامی درگیر نشود. در نتیجه با استفاده از رویکرد صنعتی مواد مخدر وارد عمل شده و آن را به مواد مخدر سنتی ترجیح میدهد. یعنی سرمایهگذاری اصلی دیگر روی مخدرهایی چون #تریاک، مورفین و یا #هروئین انجام نمیشود.
مرادی در پاسخ به این سوال که به چه دلیلی دیگر مافیای مواد مخدر حاضر نیست روی مخدرهای سنتی سرمایهگذاری کند؟ اظهار کرد: بازار مخدرهای سنتی فقط مورد قبول طیفی از افراد معتاد است و آنها هنوز هم به دنبال استعمال موادی چون تریاک و مرفین هستند. قطعا ریسک حمل و نقل و انتقال چنین مخدرهایی زیاد است در نتیجه مافیای قاچاق مواد مخدر ترجیح میدهد به دنبال توزیع و پخش مخدرهای صنعتی برود که در جامعه نیز نسبتا استقبال بیشتری از آن میشود، پس چه جامعهای بهتر اجتماع جوانان و نوجوانان.
این روانشناس با اشاره به این موضوع که نوجوانان و دانش آموزان اصلیترین طیفی هستند که در معرض تهدید باندهای توزیع و پخش مواد مخدر صنعتی قرار میگیرند، گفت: به این دلیل که مواد صنعتی جایگاهی در میان مصرف کنندگان سنتی مواد مخدر ندارد، باندهای قاچاق هدفهای خود از بین نوجوانان و دانشآموزان انتخاب میکنند چون آسانترین و بهترین بازار توزیع و پخش در بین نوجوانان است.
این پژوهشگر با بیان اینکه هر دانشآموز بهطور متوسط در طول یک ماه به صورت میانگین 200 الی 300 هزار تومان دریافتی از والدین خود دارد، تصریح کرد: اگر تعداد دانشآموزان کشور را حدود 4 میلیون (براساس آمارهای منتشر شده) در نظر بگیریم حدود 800 میلیارد تومان در ماه به دانشآموزان کشور از سوی #والدین پرداخت میشود، رقمی بسیار قابل توجه برای هر فرد و هر باند قاچاقی که در پی سودآوری و کسب پولهای کلان باشد. این موضوع باعث شده #مافیاهای #قاچاق مواد مخدر بیایند و بهصورت خیلی نرم روی توزیع و پخش مواد مخدر در بین دانشآموزان کار کنند......ادامه👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48860/preview/
🔶 یک برنامه آموزشی برای رفع وسواس فکری-عملی
میگنا- اختلال #وسواس #فکری عملی یا اصطلاحاً OCD نوعی اختلال روانی است که شامل وسواسهای فکری یعنی افکار، امیال، تصورات عودکننده و مداوم که بهصورت #مزاحم و ناخواسته تجربه میشوند و همچنین وسواسهای عملی یعنی رفتارها یا اعمال ذهنی مکرر که فرد احساس میکند در پاسخ به #وسواس فکری یا بر طبق مقرراتی باید انجام دهد، مشخص میشود. وسواسهای عملی معمولاً در پاسخ به وسواس فکری انجام میشوند و هدف آنها کاهش دادن ناراحتی است که وسواسهای #فکری ایجاد میکنند یا #پیشگیری از رویدادی ترسناک است.
آنگونه که متخصصان میگویند، یکی از عوامل تأثیرگذار مهم بر سلامت روانی که تاکنون کمتر در ارتباط با رفتارهای وسواسی مورد توجه قرارگرفته است چگونگی تنظیم هیجان است. وسواس یکی از اختلالهایی است که میتواند با #هیجان و تنظیم آن ارتباط داشته باشد.
شواهد روزافزونی وجود دارد که افراد مبتلابه اختلال وسواس فکری عملی، مشکلاتی در تنظیم هیجانی دارند که ممکن است عامل کلیدی در رشد و حفظ این اختلال داشته باشد. طبق بررسیها، باوجود گامهای مهمی که تاکنون در درمان اختلال وسواس فکری عملی برداشته شده است، تعداد قابلملاحظهای از این بیماران باوجود دریافت کوششهای درمانی کافی، کاهش اندکی در نشانهها دارند و لزوم تدوین مداخلاتی که بتواند به کاهش معنادار نشانههای افراد دچار وسواس فکری عملی کمک کند یا باوجود نشانههای اختلال، موجب بهبود و ارتقا کیفیت زندگی مبتلایان شود و تأثیرات آن در طی زمان ماندگار باشد، احساس میشود.
در همین راستا، جمعی از #پژوهشگران کشور از دانشگاه علامه طباطبایی تهران، اقدام به اجرای مطالعهای تحقیقاتی کردهاند که در آن ضمن تدوین یک برنامه آموزشی ارتقای کیفیت زندگی برای چنین بیمارانی، به تعیین میزان اثربخشی این برنامه بر تنظیم هیجان افراد مبتلابه اختلال وسواس فکری عملی پرداخته شده است.
در این پژوهش، گروهی از بیماران مبتلابه اختلال وسواس فکری عملی مراجعهکننده به بخشهای روانپزشکی شهر تهران شامل مراکز بهزیستی، بخشهای روانپزشکی مانند بخش روانپزشکی بیمارستان امام حسین و مطب خصوصی روانپزشکان مشارکت داشتهاند.
برای این بیماران برنامه آموزشی در طی 11 جلسه بهصورت هفتهای دو جلسه در طی یک ماه و نیم برگزار شد. این افراد، پیش، پس و دو ماه بعد از اتمام پژوهش با پرسشنامه تنظیم هیجان مورد ارزیابی قرار گرفتند.
نتایج این پژوهش نشان داد که برنامه آموزشی مورد استفاده، موجب بهبود تنظیم هیجان در افراد مبتلابه #اختلال وسواس فکری عملی میشود و این تأثیر در دوره پیگیری دوماهه ماندگار است. بدین ترتیب این پژوهش، لزوم کنترل واکنشهای #هیجانی در افراد مبتلابه اختلال وسواس را نشان میدهد.....ادامه 👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48861/
🔶 پنج تکنیک ذهنآگاهی برای رهایی از استرس و کنترل دایمی ذهن
۱- شناسایی حساسیتها و محرکهای خود
اولین قدم برای رهاسازی کنترل #ذهنی این است که بفهمید چه چیزهایی شما را تحریک کرده تا همهچیز را کنترل کنید؟
واکنش آزاردهنده همکاران شما در گذشته باعث شده اینقدر روی کارتان حساس باشید؟ موفقیت دوست شما در زندگی شخصی باعث شده زندگی شما زیر سوال برود و شما تلاش کنید در آینده زودتر به جایگاه او برسید؟ آیا برخی حساسیتهای همسر یا خانواده #همسر به #رفتارتان یا صحبتتان باعث شده اینقدر نکتهسنج باشید و به خودتان فشار بیاورید؟
وقتی محرکها و حساسیتهای خود را شناسایی کردید؛ حالا میتوانید روشهایی طراحی کنید تا ذهن شما آنها را دور زده یا فراموش کند. در هنگامی که تحت تاثیر این #محرکها قرار گرفتید؛ یک نفس عمیق بکشید و به خود یادآوری کنید نیازی به این همه #فشار، استرس و کنترل امور نیست!
۲- احساسات منفی را «دورریزی ذهنی» کنید
برخی اوقات نیاز به کنترل امور نشات گرفته از احساسات ناخوشآیند است. تنظیم احساسات دشوار است؛ پس رو به کنترل دایمی میآورید تا دوباره گرفتار احساسات منفی و بد نشوید.
اما احساسات پردازش نشده و سرکوب شده هیچگاه به شما اجازه نمیدهند آرامش داشته باشید. در حقیقت، این احساسات منفی شما را بیشتر به سوی #استرس، #اضطراب، طغیان غیرمنطقی و فشار روحی زیاد سوق میدهند.
یکی از روشهای پردازش احساسات این است که همه آنها را روی یک کاغذ نوشته و فهرست کنید تا بعد از طریق روش «دورریزی ذهنی» (mental dump) از دستشان خلاص شوید. وقتی احساسات منفی خود را نوشته و دربارهشان تفکر میکنید؛ بهتر میتوانید تکلیف برخی از آنها را مشخص کرده و پروندهشان را برای همیشه در ذهن خود ببندید.
mental dump روشی است که بسیاری از پزشکان روانشناسی و همینطور پزشکان ورزشی یا پرورشدهندههای روح و ذهن به بیماران خود آموزش میدهند تا #افکار #منفی و احساسات بد را از خود دور کنند.
۳- فاصله ایجاد کنید
اگر خوب به برخی محرکهای خود دقت کنیم؛ متوجه خواهیم شد از سوی دیگران هستند. یعنی افکار، رفتار، تفکر و شاید هیجانات دیگران باعث شده ما حساس شویم و در پی کنترل کامل و افراطی یک مسئله باشیم.
مثلا، شوخیهای نابجای دوستی باعث آزار ما میشود یا اختلافنظرهای خانوادگی و کاری باعث شدند نسبت به هر چیزی #حساس باشیم و بخواهیم همه امور در تسلط و کنترل ما باشد.
یک راهحل این است که در صورت امکان، از طرف مقابل بخواهیم رفتار و حرکات خود را اصلاح یا متوقف کند ولی همیشه این روش شدنی نیست. روانشناسان ذهنآگاهی روش جایگزین را دوری جستن و فاصله ایجاد کردن میدانند.
با دوست خانوادگی که باعث تحریک ذهنی شما شده کمی فاصله بگیرید و برای چند هفته دیداری نداشته باشید. گاهی اوقات نیازی به فاصله جسمانی و فیزیکی نیست و شما باید فاصله روانی بگیرید. روی زندگی، رفتار، گفتار و شخصیت افراد دیگر کمتر تمرکز کنید و سعی داشته باشید کلا از #ذهنتان بیرونشان کنید.
اصلا به دنبال جزئیات کارهایی که کردند؛ نروید و سعی کنید هر محرکی که شما را متوجه آنها میکند را از بین ببرید.
۴- به آینده موکول کنید
اگر چیزی شما را نگران میکند و همین نگرانی باعث شده کنترل آن را به دست بگیرید؛ شاید بهترین راه مقابله، موکول کردن این نگرانی به آینده باشد.
تصمیم بگیرید زمانی در آینده به این نگرانی غیرمنطقی رسیدگی کنید. مثلا، نگران هستید ارزش پول سرمایهگذاری شما در بانک کاهش پیدا کند. نیازی نیست هر روز این نگرانی را با خود داشته باشید؛ بلکه برنامهریزی کنید ماه آینده با دوستان خود مشورت کنید یا اینکه به دنبال سرمایهگذاری پرسودتر دیگری بروید.
اختصاص زمان به #نگرانیها باعث میشود کمتر استرس داشته و از ارزش نگرانی به تدریج کاسته شود تا دیگر نیازی به تمرکز روی آن نداشته باشید. ذهن انسان عادت دارد سریعا چیزهای دیگری را جایگزین نگرانی موکول شده به آینده کند.
۵- یاد بگیرید عدم قطعیت جزئی از زندگی است
همه ما از ناشناختهها، بلاتکلیفیها، عدم قطعیتها و روشن نبودن آینده نگران و هراسان هستیم. برخی از #کنترلها و واکنشهای ما دقیقا از این نکرانی نشات گرفتند. دایما از خودمان یا دیگران میپرسیم: «چه میشود؟» یا «چهکار کنیم؟».
#روانشناسان #ذهنخوانی میگویند باید عدم قطعیتها در زندگی آینده خود را بررسی کنید و در دو گروه «مفید» و «مضر» قرار دهید. بعد، ذهن خود را بیشتر متمرکز به نگرانیهای آینده «مفید» کنید و سراغ راهحلها، روشهای استراتژیک و برنامهریزیهایی برای آینده بروید.
نگرانیهای مضر درباره آینده یا اتفاقاتی که نیفتاده است را باید جزئی از زندگی بپذیرید و به خود بقبولانید که روشی برای کنترل آن وجود ندارد.....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48862/preview/
🔶 سوگیری چیست و چه تأثیری در زندگی اجتماعی ما دارد؟
میگنا- معلمی را درنظر بگیرید که بین شاگردانش استثناء قائل میشود. ممکن است به راحتی از خطای دانشآموز محبوبش بگذرد؛ درحالیکه اگر همان خطا از دانشآموز دیگری سر بزند واکنش تندی نشان دهد یا برعکس؛ همچنین پیشرفت دانشآموزی را که به او علاقه ندارد نادیده بگیرد، درصورتی که برای کوچکترین #پیشرفت دانشآموز محبوبش پاداش درنظر بگیرد.
تأثیر ادراکهای گزینشی در موقعیتهای مختلفی در زندگی نمود پیدا میکند. اغلب ما از قبل دانستههایی در ذهنمان داریم که تحتتأثیر آنها تصمیم میگیریم؛ مثلا اگر عقیده خاصی داشته باشیم همیشه تحتتأثیر آن باقی میمانیم، اگر میوه یا غذای خاصی را دوست داریم همیشه همانها را انتخاب میکنیم و کمتر بهخودمان اجازه میدهیم به استقبال چیزهای جدید برویم و دنیا را از زاویه دیگری نگاه کنیم، غافل از اینکه اینگونه ادراکهای گزینشی میتواند باعث از بینرفتن فرصتهای زیادی شود و در روند تصمیمگیریهای ما اخلال وارد کند.
بنابراین باید مراقب باشیم تحتتأثیر عقاید از پیش تعیینشده خود نباشیم و بتوانیم بهموقع از آنها رها شویم، در این باره با دکتر محمد مهدی لبیبی- جامعهشناس و استاد دانشگاه- گفتگو کردهایم.
فراگیری نقشها
اگر بخواهیم از دیدگاه جامعهشناسی به سوگیریهای ذهن نگاه کنیم باید توجه داشته باشیم هر کودکی با توجه به محیطی که متولد میشود، در آن رشد میکند و تربیت میشود. از همان لحظه تولد، فرایندی در او شکل میگیرد که اصطلاحا به آن «اجتماعی شدن socialization» گفته میشود؛ یعنی #کودک بهتدریج یاد میگیرد چه چیزهایی خوب و چه چیزهایی بد است؛ در واقع با هنجارهای اجتماعی آشنا میشود.
کودکان خیلی زود یاد میگیرند در مقابل پدر و مادرشان، هنگام بازی یا با همسن و سالانشان چطور رفتار کنند. به مرور متوجه مسائل مهمتر میشوند و یاد میگیرند چگونه باید با دیگران ارتباط برقرار کرده و در هر مکان و زمانی چطور باید #رفتار کنند. این بخش شامل فراگیری نقشهاست؛ آدمها میآموزند چطور نقشهای مختلف را بازی کنند و رفتارهای هنجار را از ناهنجار تشخیص دهند.
اگر کسی بخواهد خلاف این هنجارها رفتار کند از جامعه طرد میشود و نرمال بهنظر نمیرسد، چون نتوانسته چنین چیزهایی را بپذیرد و فرق رفتارهای جمعی و شخصی را تشخیص دهد. دیدهشدن توسط دیگران باعث تغییر رفتار بسیاری از ما خواهد شد و اغلب آزادی عمل زمان تنهایی را نخواهیم داشت. مثلا شاید ما در تنهایی رفتارهای بسیار متفاوتی با اوقاتی داشته باشیم که در میان جمع قرار داریم. این فرایند از ابتدای کودکی در وجود ما شکل میگیرد و در بعضی افراد کاملا نهادینه میشود، اما بعضیها نمیتوانند کاملا آن را بپذیرند یعنی قبول نمیکنند و نمیتوانند بعضی چیزها را بپذیرند..... ادامه👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48868
🔶 هشدار: خرید آنلاین؛ نشانهای از اختلال سلامت روان
میگنا- این پژوهش توسط تیمی از محققان آلمانی صورت گرفته و دادههای به دست آمده از آن بیانگر این موضوع است که اعتیاد به خرید آنلاین یک وضعیت #بهداشت_روان است و باید به طور رسمی به دلیل توانایی آن در بروز اختلال در سلامت روان و روابط مردم به رسمیت شناخته شود.
پژوهشگران تأکید میکنند: افرادی که #معتاد به خرید آنلاین وسایل هستند بیشتر از اضطراب یا افسردگی برخوردارند.
روانشناسان با تکیه بر اطلاعات به دست آمده از تحقیقات اخیر باور دارند، اعتیاد به #خرید_آنلاین باید به عنوان یک #اختلال روانی_واقعی شناخته شود.
محققان می گویند که آنها میتوانند علائم و ویژگیهای #بیماری را مشخص کنند و بگویند که چگونه بر ذهن افراد تأثیر می گذارند.
اختلال خرید آنلاین (BSD)، دهها سال است که شناخته شده، اما کارشناسان میگویند در عصر اینترنت معنای جدیدی پیدا کرده و اکنون از هر ۲۰ نفر یک نفر به این وضعیت دچار است.....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48870/preview/
🔶 سوگیری چیست و چه تأثیری در زندگی اجتماعی ما دارد؟
میگنا-معلمی را درنظر بگیرید که بین شاگردانش استثناء قائل میشود. ممکن است به راحتی از خطای دانشآموز محبوبش بگذرد؛ درحالیکه اگر همان خطا از #دانشآموز دیگری سر بزند واکنش تندی نشان دهد یا برعکس؛ همچنین پیشرفت دانشآموزی را که به او علاقه ندارد نادیده بگیرد، درصورتی که برای کوچکترین پیشرفت دانشآموز محبوبش پاداش درنظر بگیرد.
✨ تأثیر ادراکهای گزینشی در موقعیتهای مختلفی در زندگی نمود پیدا میکند. اغلب ما از قبل دانستههایی در #ذهنمان داریم که تحتتأثیر آنها تصمیم میگیریم؛ مثلا اگر عقیده خاصی داشته باشیم همیشه تحتتأثیر آن باقی میمانیم، اگر میوه یا غذای خاصی را دوست داریم همیشه همانها را انتخاب میکنیم و کمتر بهخودمان اجازه میدهیم به استقبال چیزهای جدید برویم و دنیا را از زاویه دیگری نگاه کنیم، غافل از اینکه اینگونه #ادراکهای گزینشی میتواند باعث از بینرفتن فرصتهای زیادی شود و در روند #تصمیمگیریهای ما اخلال وارد کند.
بنابراین باید مراقب باشیم تحتتأثیر #عقاید از پیش تعیینشده خود نباشیم و بتوانیم بهموقع از آنها رها شویم،
#ادراک_گزینشی نوعی #سوگیری_شناختی است که ذهن، هر آنچه را درست میپندارد دریافت میکند و هر چه را مخالف بداند نادیده میگیرد. در این فرایند فرد اطلاعات را گزینشی دریافت میکند و در واقع هر چه را آنطور که دوست دارد میبیند؛ نه آنگونه که واقعا هست. ادراک گزینشی میتواند باعث از دسترفتن فرصتهای زیادی شود و حتی در روند تصمیمگیریهای ما اخلال ایجادکند؛ بنابراین باید در مسائل مهم مراقب بود تحتتأثیر ادراکگزینشی قرار نگیریم.
در طول تاریخ هم شاهد برتردانستن گروه، نژاد یا قومی بر دیگری بودهایم که گاهی مشکلات بسیار زیادی به همراه داشته است. البته از منظر #روانشناسی به جای توجه به جامعه میتوان بهخود فرد توجه کرد تا ببینیم چه ویژگیهایی در اشخاص باعث میشود دچار سوگیریهای خاصی شوند...... ادامه👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48868
#منهای_روانشناسی
🔴یک طرح عالی برای #بنزین که رئیس جمهور باآن مخالفت کرده بود
یکی از طرحهایی که اگه اجرا میشد برای سهمیه بندی بنزین خیلی عالی بود، اختصاص بنزین به فرد بود نه ماشین. چون خیلیا ماشین ندارن
الان کسی که چهارتا ماشین داره، بیشتر به نفعشه، از چهارتا کارت سوخت استفاده میکنه، درصورتی که اگه به فرد سهمیه تعلق میگرفت، یک سهمیه داشت. وکسی که ماشین نداره سهمیهای نداره
یعنی مثلا به هر فرد فلان لیتر بنزین تعلق میگرفت، در بازار آزاد هم بنزین لیتری 3تومن، اصلا 10تومن فروخته میشد. هرکی دوست داشت بنزینش رو مصرف میکرد، هرکی دوست نداشت میفروخت. اینطوری خیلی به عدالت نزدیکتر بود که متأسفانه این طرح رو شخص رئیس جمهور باهاش مخالفت کرد
شاید طراحی یک ساختاری که همچین مکانیزمی رو بتونه محقق کنه که خرید و فروش بنزین توش انجام بشه، یکمی سخت بوده، دولت هم خستهس نمیتونه وقت بگذاره برای این کارا، باهاش مخالفت کرد. شایدم از این روش چیزی تو جیب دولت نمیرفته مخالفت کرده. خلاصه این طرح قرار بود انجام بشه که نشد!
#کانال حسین_دارابی
@Mignair
🥞به کودک گرسنه، شکلات و شیرینی ندهید...
هنگامی که معده #کودک خالی است، اگر به جای غذای سالم و کافی (پروتئین دار)، شکلات و شیرینی به کودک بدهید، سبب بالا رفتن سریع و ناگهانی قند خون او می گردد. در این هنگام #انسولین ترشح میشود تا قند خون بالا را پایین بیاورد. بنابراین پس از سی دقیقه قند خون کودک پایین می افتد و مقدار قند خون او کمتر از زمانی میشود که هنوز شکلات و شیرینی نخورده بود. این کم شدن قند خون، موجب آشفتگی و عصبانیت کودک میگردد. پس در مواقعی که کودک گرسنه است و غذای اصلی کودک آماده نیست، به کودک تکه ای نان یا قطعه ای میوه مثل موز بدهید.
@Mignair
🔶 تست روانشناسی اضطراب و دلشوره
◀️ کانال روانشناسی در ایتا👇👇
@Mignair
ميگنا- اضطراب فقط هنگامي ناهنجار و غيرطبيعي است كه در برابر موقعيتهايي روي دهد كه اكثر مردم، آنها را بهراحتي حل و فصل ميكنند. بعضيها در چنين شرايطي، چنان واكنشهاي شديدي نشان ميدهند كه حتي دچار #اختلالات_اضطرابي ميشوند.
✅ نشانههاي بيماري دلشوره!
زماني دلشوره حالت ا#ختلال و بيماري بهخود ميگيرد كه اين 4 نشانه در فرد ظهوركنند:
1. نشانههاي جسماني و فيزيولوژي: #تپش قلب، تعرق شديد، عضلات سفتشده و...
2. نشانههاي فكري و ذهني: فرد فكر ميكند، بيمار است يا دچار سكته شده و بهزودي ميميرد!
3. نشانههاي رفتاري و عملي: فرد در موقعيتهاي خاص خشكش زده و از جايش تكان نميخورد و نميتواند عكسالعمل نشان دهد و درنتيجه دچار رفتارهاي وسواسي ميشود.
4. نشانههاي هيجاني: فرد گرفتار ترس و وحشت شديد ميشود.
✅◻ انجام تست:▫▫▫
1. من احساس تنش و كلافه بودن ميكنم.
2. ميترسم كه اتفاق ترسناكي رخ دهد.
3. افكار ترسناكي به ذهن من ميآيد.
4. نميتوانم راحت بنشينم و احساس راحتي داشته باشم.
5. احساس ميكنم فردي ناتوان و خستهام.
6. احساس ترس، دلهره و دلشوره دارم.
7. هنگام حركت و جابهجايي احساس بيقراري ميكنم.
8. بهطور ناگهاني دچار احساس سراسيمگي ميشوم.
9. نگرانم كه اشتباه كنم.
10. بهنظر ميرسد ديگران كارهايشان را راحتتر از من انجام ميدهند.
11. شبها به سختي به خواب ميروم.
12. نگرانم كه ديگران در مورد من چه فكر ميكنند.
13. نفس كشيدن برايم مشكل است.
14. در معدهام احساس ناراحتي ميكنم.
15. احساس ميكنم دستانم عرق ميكنند.
16. خوابهاي بد ميبينم.
17. وحشت زده از خواب بيدار ميشوم.
18. عصبي هستم.
19. احساسي شبيه گريه كردن دارم.
20. دلشوره دارم.
✅✅✅ تفسير آزمون
به هر پاسخ هيچگاه صفر امتياز، به پاسخهاي گاهي اوقات يك امتياز، به پاسخهاي بيشتر اوقات 2 امتياز و بالاخره به جوابهاي هميشه 3 امتياز بدهيد..... ادامه در لينك زير👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48881/preview/
💥💥💥💥💥💥💥
🌺دعوتنامه
🔶کانال #اخبار_روانشناسی در ایتا
✅👈لینک ورود👇👇👇
https://eitaa.com/Mignair
⭕️لطفا دوستان و همکاران خود را دعوت کنید
🔶 دیدار رئیس سازمان نظام روانشناسی با علی لاریجانی
میگنا- علی لاریجانی، رئیس #مجلس شورای اسلامی با محمد حاتمی، رئیس #سازمان_نظام_روانشناسی و مشاوره، شکوه نوابینژاد نائب رئیس شورای مرکزی، فریبرز درتاج دبیر شورای مرکزی، حسین اسکندری نماینده وزیر علوم، تحقیقات و فنآوری در شورای مرکزی، ناصر صبحی قراملکی عضو هیأت بازرسان و حسن احدی مشاور عالی رئیس سازمان در روز دوشنبه 27 آبان ماه در محل مجلس شورای اسلامی دیدار و گفت و گو کردند.
در پایان این دیدار رئیس مجلس درخصوص بودجه و کمک مالی،بیمه سلامت روانشناسان و همکاری صدا و سیما با سازمان نظام روانشناسی و مشاوره راهنمایی ها و دستورات لازم را صادر کردند........👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48884/preview/
🔶۳۵ درصد مردان ایرانی هنوز ازدواج نکردهاند!
میگنا- شهلا کاظمیپور با استناد به آمارهای سال ۹۵ مرکز آمار ایران گفت: حدود ۴۰ میلیون نفر از #جمعیت ۸۰ میلیون نفری ایران را جمعیت مردان تشکیل میدهند که از این میان ۳۳ میلیون نفر از آنها ۱۰ سال به بالا و هفت میلیون نفر از آنها کمتر از ۱۰ سال سن دارند.
این جامعهشناس با بیان اینکه حدود ۱۰ میلیون نفر از مردان، جوان هستند، یادآور شد: تعداد مردان ۱۵- ۱۹ ساله دو میلیون و ۷۸۰ هزار نفر، تعداد مردان ۲۰-۲۴ ساله سه میلیون و ۲۴۰ هزار نفر و تعداد مردان ۲۵-۲۹ ساله چهار میلیون و ۱۴۰ هزار نفر است. علت تفاوت آماری در سه گروه سنی جوانان ناشی از کاهش باروری در ایران است. تا سال ۱۴۰۰، جوانان ۲۵-۲۹ ساله در گروه سنی #میانسالان قرار میگیرند.
این جمعیتشناس با اشاره به وضعیت تحصیلی مردان (شش ساله به بالای ایران) یادآور شد: براساس آمارهای سال ۹۵، ۹۲ درصد از مردان باسواد و هشت درصد (سه میلیون و ۲۲۶ هزار نفر) بیسواد هستند. این درحالیست که جمعیت #زنان بیسواد (شش ساله به بالا) به پنج میلیون و ۵۷۰ هزار نفر میرسد و این یعنی در مجموع حدود هشت میلیون (۱۰ درصد از جمعیت ایران) بیسواد هستند. در این میان مروری بر آمارهای بیسوادی سال ۵۵ نشان میدهد که جمعیت بیسوادان در سال ۶۵، ۱۱ میلیون نفر بوده است، اما در این میان ایران ادعای توسعهیافتگی دارد و سعی میکند در راستای توسعه حرکت کند در حالیکه هنوز #جمعیت بیسوادان بسیار بالاست......ادامه👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48883
🔶ویژگیهای دانش آموزی که اختلال خواندن دارد:
@Mignair
۱) بیش تر این کودکان پسر هستند. بنابر برخی تحقیقات، تعداد پسرانی که این مشکل را دارند، چهار برابر #دختران است.
۲) در کلاس های درس غالبا مشکلات رفتاری دارند.
۳) تمایل به #خواندن ندارند.
۴) قادر نیستند یک دایره لغات بینایی ایجاد کنند.
۵) دامنه توجه شان کوتاه است.
۶) در تمرکز، مشکل دارند.
۷) معمولا در مدرسه افت تحصیلی دارند.
۸) معمولا دارای مشکلات جسمی مانند ضعف بینایی و شنوایی هستند.
۹) اغلب شان مسائل هیجانی دارند.
۱۰) احساس ناامیدی، بی لیاقتی و کم جراتی می کنند.
۱۱) در خواندن شفاهی و کلامی تردید می کنند و گاه دچار لکنت می شوند.
۱۲) هنگام خواندن، به جای این که چشم هایشان را تکان دهند، سرشان را حرکت می دهند.
۱۳) کلمه به کلمه می خوانند.
۱۴) به زحمت، با صدای کشیده و لحن یکنواخت می خوانند.
۱۵) به نقطه گذاری ها توجه ندارند و از توجه کردن به معنی کلمات غافل اند.
۱۶) وقتی مطلبی را آهسته می خوانند، لب های شان را تکان می دهند یا در ذهن شان کلمات را می خوانند.
۱۷) واژه ها را غیرمرتبط با محتوا و غیرمرتبط با عناصر آوایی حدس می زنند.
۱۸) کلماتی را که تازه خوانده اند، جا به جا یا تکرار می کنند.
۱۹) حافظه ی دیداری و شنیداری شان ضعیف است.
۲۰) فاقد تمیز و تشخیص کافی شنیداری هستند.
۲۱) محیط خانوادگی شان برای موفقیت در مدرسه به آن ها فشار می آورد و یا این که نگرش منفی افراطی به عملکرد مدرسه دارند.
۲۲) در مدرسه سازگاری مناسبی ندارند.
۲۳) رشد اجتماعی کافی ندارند.
24)افعال را به میل خودشان تغییر می دهند
25) ) ضعف توانایی در خواندن کلمات، ضعف در حافظه دیداری جهت ارتباط علائم زیانی
26) اشکال در تخیل و تجسم کلمات، اشکال در ذخیره سازی و بازیابی اسامی حروف نوشته شده.
27) از خواندن لذت نمی برند.
28) اشکا لات در نوشتن دیکته، اشکال در اعمال آنچه نسبت به موقعیت های اجتماعی یا #یادگیری خوانده شده است.
29) خط ناخوانا، پریشانی در استفاده از حروف و جایگزینی حروف همخوان مانند همپازی به جا همبازی .
30) نسنجیدگی و بیقراری در استفاده از دست..
31) دامنه توجهشان کوتاه اس
33) منفی افراطی به عملکرد مدرسه دارند.
نارساییهایی که به مشکلات خواندن منجر می شوند
🛑 میتوان گفت سببشناسی این اختلال تقریباً در تمام تئوریها بر پایه چهار اصل بنا شده است:
1- درک بینایی و حافظه بینایی مختل
2- ترکیب بین حسی مختل
در این مورد معلم میبایستی بر ترکیب هجاها تاکید کند.
3- یادآوری مختل نظم تداعیها و سریها
4-پردازش کلامی مختل
🛑 در رویکردهای تربیتی و بازپروری، طبقهبندیهای مختلفی درباره علل و انواع اختلال خواندن صورت گرفته است که این امر حاکی از دقتهای نظری محققان و پژوهشگران است اگرچه هرقدر اطلاعات #درمانگر از دیدگاههای گوناگون بیشتر باشد، دانایی بیشتری خواهد داشت اما درمانگر #اختلالات یادگیری، بیش از اینکه به ظرافتهای نظری تئوریها آشنا باشد، باید به توانمندی در درمان و بازپروری مجهز شود. نکته دیگری که برای درمانگر لازم است پرهیز از تشخیص گذاریهای قالبی است. اگرچه مشکلات یادگیری و ویژگیهای افراد دارای مشکلات یادگیری مشخص شده است، اما حتماً باید به این نکته توجه داشت که هر کودک موجودی است بیهمتا و بیمانند و مشکل او نیز بیهمتاست و شیوه درمانش نیز بیهمتا و بیمانند باید باشد.
✔️ کانال روانشناسی در ایتا👇
🆔 @Mignair
🔶 اختلال ترس از رابطه جنسی چیست؟
ميگنا- جنوفوبیا (Genophobia)، اختلال ترس از رابطه جنسی است. افرادی که این ترس را دارند معمولا از تمام اعمال جنسی میترسند یا اینکه فقط از خود دخول هراس دارند.
جنوفوبیا مانند تمام #فوبیاهای دیگر، در بیشتر موارد بعد از یک ترومای شدید به وجود میآید. تجاوز جنسی و آزارهای جنسی(ابيوزها و كودك آزاري)، شایعترین عواملی هستند که منجر به جنوفوبیا میشوند، اما روشهای تربیتی در برخی از فرهنگها و آموزههای دینی نیز گاهی میتوانند #ترس از رابطه جنسی ایجاد کنند.
#جنوفوبیا گاهی با احساس عدم اطمینان نسبت به بدن و ظاهر و ضمنا نگرانیهایی در مورد سلامتی و بیماری ارتباط دارد. جنوفوبیا گاهی اوقات بدون اینکه دلیل قابل توجیهی بتوان برایش پیدا کرد ایجاد میشود.
⚪ سندرم ترومای تجاوز جنسی
تجاوز جنسی، یک خشونت اساسی نسبت به بدن و ذهن فرد است. از پیامدهای تجاوز جنسی برای تمامی نجات یافتهگان این است که دچار یک واکنش شدید روحی و روانی میشوند. هر چند واکنش همه افراد مثل هم نیست، اما بیشتر افراد، پس از مورد #تجاوز قرار گرفتن، مراحلی را پشت سر میگذارند که به آن، سندرم ترومای تجاوز جنسی گفته میشود.
این سندرم درست مانند اختلال ترس پس از سانحه، ریسک ابتلا به عوارض روحی و روانی را به شدت افزایش میدهد.
فوبیا اغلب طی دورهای که افراد نجات یافته از سانحه سعی در بازسازی زندگی خود دارند روی میدهد. #سندرم ترومای #تجاوز_جنسی، به شدت خصوصی است و ممکن است ماهها تا سالها طول بکشد تا فرد به ثبات برسد...... ادامه👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48885
🔶از درس خواندن به عنوان تنبیه استفاده نکنید:
@Mignair
هرگز برای انجام #تکالیف فرزندتان به او رشوه ندهید و او را مجبور به مطالعه نکنید. همچنین از درس خواندن به عنوان #تنبیه استفاده نکنید مثلا اگر فرزندمان رفتار بدی داشت،به او نگوییم :”به اتاقت برو و تکالیفت را انجام بده.“ به جای این جملات به او بگویید:”به اتاقت برو و یک صفحه در مورد کاری که انجام داده ای بنویس.“
بهتر است برای هر کاری به آن ها وقت بدهید تا آن ها طبق آن، کارهایشان را انجام دهند مثلا اگر کودکتان کاری را انجام نداد بگویید تو اجازه نداری تکالیفت را انجام دهی، مگر این که اول این کار را تمام کنی. مطمئن باش هر چقدر بیشتر طول بدهی، از وقت بازی بعدازظهرت کم خواهد شد.
✔️ کانال روان شناسی در ایتا
🆔 @Mignair
⬛ پروفسور رضا درگذشت
میگنا- پروفسور فضلالله رضا دانشمند ایران و رییس پیشین دانشگاه تهران در ۱۰۵ سالگی و در اتاوای کانادا چشم از جهان فرو بست.
وی مهندس برق، استاد دانشگاه، چهره ماندگار، رئیس سابق دانشگاه تهران، دومین نایبالتولیه دانشگاه صنعتی شریف، سفیر سابق ایران در یونسکو و کانادا و برادر بزرگتر عنایتالله رضا فلسفهدان، نویسنده و مترجم و محقق تاریخ و جغرافیای تاریخی ایرانی بوده است.
وی از سال ۱۳۵۷ تاکنون استاد دانشگاههای کنکوردیا در مونترئال در کبک کانادا و دانشگاه مکگیل مونترئال بوده است و در سمتهای استاد افتخاری دانشگاه تربیت مدرس، رئیس انجمن علمی ایرانیان در آمریکای شمالی، رئیس گسترش زبان و ادب فارسی و مشاور و همکار فعال موسسات علمی و ادبی فراوانی مشغول به فعالیت بودهاست.....👇
http://www.migna.ir/news/48895
#زنگ_تفکر
#عروسک یا اسباب بازی که در پنج سالگی خراب شد و کلی غصه اش را خوردیم، در ده سالگی دیگر اصلا مهم نیست..
نمره امتحانی که در دبیرستان کم شدیم و آنقدر به خاطرش اشک ریختیم و روزگارمان را تلخ کرد در دوران دانشگاه هیچ اهمیتی ندارد و کلا فراموش شده است...
@Mignair
آدمی که در دانشگاه آنقدر به خاطرش غصه خوردیم و اشک ریختیم و دنیایمان ویران شد، در سی سالگی تبدیل به غباری از یک خاطره دور دور دور شده که حتی ناراحتمان هم نمیکند....
و چکی که برای پاس کردنش در سی سالگی آنقدر استرس و بی خوابی کشیدیم، در چهل سالگی یک کاغذ پاره بی ارزش و فراموش شده است...
پس یقین داشته باش که مشکل امروزت، اینقدرها هم که فکر میکنی بزرگ نیست...
این یکی هم حل می شود ...
میگذرد و تمام میشود...
#غصه خوردن برای این یکی هم همان قدر احمقانه است که در ، سی سالگی برای خراب شدن عروسک پنج سالگی ات غصه بخوری!!!!!
همه مشکلات، همان عروسک پنج سالگی است..
👈🏻 تکنیک کاربردی :
✅به هر مساله ای از ده سال آینده به آن نگاه کنید! آن را تبدیل کنید به عروسک/اسباب بازی پنج سالگی
✔️ کانال روانشناسی ایتا👇
🆔 @Mignair
🔶 چه زمانی باید به یک زوجدرمانگر مراجعه کنیم؟
⚪ وقتی که بیاعتمادی در رابطه ایجاد شده
هر اتفاقی که سبب ایجاد بیاعتمادی در رابطه شود میتواند تاثیرات مخرب و بلند مدتی بر آن بگذارد.#خیانت به هر شکل و نوعی، دروغهای مکرر و یا فریبهای مالی از شایعترین علتهایی هستند که اعتماد و اطمینان را نابود میکنند. به هر صورت، زوجدرمانگر کمک میکند تا اساس تخریب شده اعتماد دوباره بازسازی شده و هر دو طرف به راحتی بتوانند آسیب پذیری خود را بروز دهند.
⚪ وقتی که مشاجرات مرتبا تکرار میشوند
آیا احساس میکنید ریتم زندگی روزمرهتان بیشتر بر اساس مشاجرات و بگومگوهای تکراری پیش میرود؟ شاید این بگومگوها جزئی باشند و یا شاید هم جدی و مدت دار و آزاردهنده. به هر صورت چیزی که باید به آن توجه داشته باشید، تکرار این الگوهاست که نشان میدهد مشکلات جدیتری در لایههای پنهان این مشاجرهها وجود دارد که باید با کمک یک زوجدرمانگر، بیرون کشیده شده، شناسایی شده و حل و فصل شوند.
⚪ وقتی که نمیتوانید ارتباط خوبی با همسرتان برقرار کنید
شاید مشکل شما بگومگوهای مکرر با همسرتان نباشد، اما مدام احساس کنید نادیده گرفته میشوید یا درک نمیشوید. شاید هم احساس میکنید آنقدر از هم دور شدهاید که دیگر همدیگر را نمیشناسید. یکی از قابل توجهترین جنبههای #زوجدرمانی این است که زیاد و به خوبی با هم ارتباط برقرار میکنید و خودتان شاهد افزایش کیفیت رابطهتان خواهید بود. یک زوجدرمانگر متبحر میتواند شما را به ابزارهای موثر ارتباطی مجهز کند، کمکتان کند به هم خوب گوش بدهید و همدیگر را درک کنید.
⚪ وقتی مطمئن هستید چیزی در رابطهتان اشتباه است، اما نمیدانید چیست
گاهی میدانیم مشکل چیست، اما راه حلش را نمیدانیم، اما بعضی وقتها فقط احساس میکنیم مشکلی وجود دارد، ولی نمیدانیم چیست تا به دنبال راه حلی برایش باشیم. مثلا ممکن است متوجه شوید چیزهایی در رابطهتان تغییر کرده، اما قادر به پیدا کردن علت این تغییرات نباشید یا مثلا احساس کنید دیگر مانند گذشته با همسرتان راحت و صمیمی نیستید، اما نمیدانید چرا و مشکل از چیست.
اینها معمولا علائم اولیهای هستند که نشان میدهند #تعاملات ناسالمی در حال شکل گرفتناند که ممکن است مشکل، شما یا همسرتان نباشید بلکه چیزی در رابطهتان تغییر کرده باشد. زوجدرمانگر کمکتان میکند مشکل را پیدا کنید و جلوی یک اتفاق ناخوشایند را از همان اول بگیرید.
⚪ وقتی میخواهید همسرتان از موضوعی مطلع شود، اما نمیتوانید به او بگویید
گاهی زیبایی و خوبی یک روان درمانی از همان اتاق مشاوره شروع میشود: فضایی امن و آرام برای شما که دربارهی موضوعاتی که به سختی میتوانید در جاهای دیگر آنها را به زبان بیاورید حرف بزنید. یک زوجدرمانگر ماهر و با تجربه میتواند با حضور گرم و اطمینان بخش خود کمکتان کند بر #ترستان غلبه کنید و با همسرتان حرف بزنید.
⚪ وقتی یکی از شما یا هر دوی شما نمیدانید چطور اختلافهایتان را بدون دعوا و درگیری پیش ببرید باید به زوجدرمانگر مراجعه کنید
✨ روانشناسان میگویند شیوه برخورد #همسران با اختلافهایشان، بهترین معیاری است که پیش بینی میکند این رابطه به کجا ختم خواهد شد.... ادامه مطلب👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48900/preview/
ترجمه از: هدی بانکی
🔶 کدام استان رکوددار «چندهمسری» است؟
میگنا-براساس آمارهای اطلس وضعیت زنان و خانواده، بالاترین درصد مردانی که بیش از یک #همسر دارند متعلق به استان «سیستان و بلوچستان» است، این درحالیست که استان #سمنان با نرخ ۰.۶۹ درصد نسبت به سایر استانها کمترین میزان #چندهمسری را تجربه کرده و در این زمینه رتبه آخر را به خود اختصاص داده است....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48902/preview/
🔶 این شش عامل شما را به سمت افسردگی میبرد، از آنها دوری کنید!
میگنا- علائم ابتلا به #افسردگی از فردی به فرد دیگر متفاوت هستند؛ اما نقطه مشترک تمام آنها، بدتر شدن خلق و خوی و تداوم این چرخه معیوب است. با این حال شش مشکل رفتاری افراد افسرده و نحوه کنار آمدن با آنها برای جلوگیری از #وخامت افسردگی بیشتر معرفی شده است:
▪ عدم فعالیت بدنی
هنگامی که افسرده باشید، بعید است که از یک برنامه ورزشی منسجم و منظم پیروی کنید. این در حالی است که ورزش میتواند درمانی فوق العاده و مفید برای درمان افسردگی باشد و به عنوان یک ضد افسردگی قدرتمند عمل کند و آنهم به خاطر افزایش سطح سروتونین و دوپامین؛ دو ماده شیمیایی که منجر به فروکش کردن #علائم افسردگی میشوند. شنا، یوگا، ایروبیک و حتی پیاده روی ورزشهای مفرحی هستند که شما را از دام افسردگی نجات میدهند. برای داشتن انگیزه میتوانید با یکی از دوستان یا آشنایان خود به کلاسهای ورزشی بروید.
@Mignair
▪ دوری از جمع
این رایج ترین علامت افسردگی است. در واقع انزوای اجتماعی سیر بیماری را وخیم تر میکند و در واقع پاسخی است به استرس و درگیریهای ذهنی فرد افسرده. راهحل برون رفت از این معضل، قرارگیری تدریجی در معرض #اجتماع و از طریق دوستان و خانواده است. فهرستی از افرادی که قرار است مجددا با آنها ارتباط برقرار کنید را تهیه و برای تماس با آنها برنامهریزی کنید.
▪ نشخوار فکری
یک جزء مهم افسردگی است و شامل تفکر بیش از حد در مورد تمام شکستها، از دستدادنها و ... میشود. نشخوار فکری در واقع یک فرایند سمی است که منجر به استفاده زیاد از عبارت « تقصیر خود من است» توسط فرد افسرده میشود. قبل از آنکه افکار منفی بر شما غلبه کند، خود را از دست آنها خلاص کنید. افکار منفی میتواند باعث ایجاد توهم شود و رویدادهای عادی را برای افراد غیرقابل تحمل کند. انجام فعالیتهای مثبت نیز میتواند نشخوار فکری را به تاخیر بیندازد.
▪ افکار منفی
افراد افسرده تصور میکنند که حتی با انجام دادن کارهای متفاوت و سعی در بهبود اوضاع فعلی نیز، احساس خوبی به آنها دست نخواهد داد. بنابراین تلاشی هم نمیکنند! در این صورت از انجام هرگونه فعالیتی باز میمانند. پروراندن #افکار منفی دام بزرگی است که باعث تشدید افسردگی و در نتیجه منفعل شدن کامل فرد میشود. منتظر روی دادن اتفاقات منفی نباشید. اگر تلاش و کوشش کنید، شانس رسیدن به نتایج مثبت و سازنده را از دست نخواهید داد..... ادامه👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48905/preview/
#فرزند_پروری
🔶نشانههای کودکان لوس
خود محور است و تصور میکند که تمامی خواستههای او بدون قید و شرط باید برآورده شود.
خشنود نگه داشتن او بسیار سخت است.
به قوانین احترام نمیگذارد و حاضر به سازش نیست و مدام استدلال میکند.
خواستههای غیر منطقی دارد و تلاش میکند اطرافیان خود را طبق خواست خود کنترل کند.
پیوسته بیحوصله است و شکایت میکند.
مفهوم کار سخت و «نه» را درک نمیکند.
بیادب است و از انجام کمتر کاری لذت میبرد.
مهمترين عامل لوس شدن كودكان، خود والدين و پدر بزرگها و مادر بزرگها هستند.
✔️ کانال #روانشناسی در ایتا👇
@Mignair
🔶 روانشناسی فرزندان بر اساس ترتیب تولد
میگنا: محموباقر حسنوند گفت: والدین در به دنیا آمدن فرزند اول تجربه کافی ندارند به همین دلیل پیش از تولد فرزند خود برای تربیت فرزندشان ایده آل فکر میکنند در نتیجه سطح انتظارات از کودکشان بالاست.
این روانشناس افزود: #فرزندان_اول قانون مند، خودخواه، خودرای هستند و با دیگران سخت #ارتباط برقرار میکنند همچنین فرزندان اول مسئول برآورده کردن خواسته های #والدین خود هستند.
حسنوند ادامه داد: والدین در تربیت فرزندان دوم سهل گیرانه تر عمل میکنند و #سخت گیری های فرزند اول را ندارند همچنین تبعیت فرزندان #دوم از والدین کمتر است.
این روانشناس اضافه کرد: فرزندان اول به دلیل اینکه تنها با دو فرد #بزرگسال (والدین) بزرگ شده اند زود بزرگ شده و دوران کودکی کوتاه تری دارند و فرزندان دوم به دلیل اینکه با #فرزندان اول بزرگ میشوند دوران #کودکی بیشتری دارند.....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48906/preview/