eitaa logo
میزان الحکمة|منطق فلسفه کلام
3.4هزار دنبال‌کننده
967 عکس
428 ویدیو
0 فایل
💯 اینجا یاد میگیری: ✅ چطور منطق رو در فلسفه ✅ و فلسفه رو در کلام بکار بگیری 📜ثبت‌نـام دوره👈 @mizanehekmat 📚 غرفـه کتــاب👈 @mizanalhekmah 📣 کـانـــال دوّم👈 @arabie_mobin110 ✉️ پیام‌ضروری👈 @mohammadi_92 👨‍💻 پیشنهــادات👈 b2n.ir/g45758
مشاهده در ایتا
دانلود
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
هو المجیب « ربی أرنی الأشیاء کما هی » « ربی زدنی علما و حکماً » ⬅️ دعا و تضرّع در استنزال علوم همان کاری را می کنند که استدلال فکری به ترتیب صغرا و کبرا در استناج مطالب انجام می دهند یعنی همان گونه که آدمی با فکر به نتیجه می رسد با دعا و تضرّع به مطالب علمی دست می یابد. ( آیت الله جوادی آملی، رحیق مختوم، ج17، ص314 ) 🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲 @mizan_alhekmah ـ لطفا محتویات این کانال را همراه با لینک آن نشر بدهید.
هو الحکیم المتکلّم ⬅️ کلید فهم علمِ حکمت و کلام منطق است. (آیت الله جوادی آملی، تفسیر تسنیم، ج31، ص306 ) 🔐🔐🔐🔐🔐🔐🔐🔐🔐🔐🔐🔐🔐 @mizan_alhekmah ـ لطفا محتویات این کانال را همراه با لینک آن نشر بدهید.
یا ناظم یا منظّم ⬅️⬅️ شبهه [ یا دلیل ] اگر با نظم منطقی ذکر شود، بهتر به ذهن منتقل می گردد. ( آیت الله جوادی آملی، رحیق مختوم، ج1، ص298 ) 🚥🚥🚥🚥🚥🚥🚥🚥🚥🚥🚥🚥🚥 @mizan_alhekmah ـ لطفا محتویات این کانال را همراه با لینک آن نشر بدهید.
یا سریع الحساب یا سریع الرضا ⬅️⬅️⬅️منطق راه سرعت و سبقت در مباحث هستی شناختی را هموار می کند ( آیت الله جوادی آملی، رحیق مختوم، ج10، ص64 ) 💧💧💧💧💧💧💧💧💧💧💧💧💧💧 @mizan_alhekmah ـ لطفا محتویات این کانال را همراه با لینک آن نشر بدهید.
هو الحکیم المتکلّم ⬅️ متکلّم یا حکیم از راه صغرا و کبرا و به معرفت خدا می رسند. (تفسیر تسنیم، ج24، ص125) ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️ @mizan_alhekmah ـ لطفا محتویات این کانال را همراه با لینک آن نشر بدهید.
هو الحق ⬅️⬅️ الحمد الله کتاب « میزان الحکمة فی تحریر و تحلیل استدلالات بدایة الحکمة » به زیور طبع آراسته شد ✨✨ بخشی از مقدمه این کتاب تقدیم می شود: * تحریر قیاس: تحریر قیاس یعنی برگردانندن قیاس های محرَّف (مثل قیاس ضمیر، قیاس مرخَّم، قیاس مفصول و مانند آن) به قیاس های منظَّم و مصرَّح منطقی با شیوه و ضوابط خاص. حال، ازآنجاکه استدلال های موجود در کتاب های فلسفی، برهانی است و برهان چیزی جز قیاس نیست و قیاس های موجود نیز در این نوع کتاب ها نوعاً به‌صورت محرَّف است، در این نوشتار تمام قیاس‌های کتاب "بدایة الحکمة" که تقریباً نزدیک به 550 قیاس است به قیاس-های منظَّم و مصرَّح تبدیل شده اند. اهداف روش مذکور: 💧 یک) اهداف کلّی: برجسته‌ترین هدف کلّی این روش، عرضه نظام مند دانش فلسفه در قالب طرح قیاس منظَّم و مصرَّح به‌جهت ضرورت سهولت، سرعت و دقّت در کاربست کتب درسی است. قابل ذکر است که با بهره گیری از این طرح در فرایند یادگیری، می توان مسیر طولانی فهم مباحث و استدلال های فلسفی را به‌مراتب کوتاه کرد. 💧 دو) اهداف جزئی: اهداف جزئی این روش را می‌توان در موارد زیر خلاصه کرد:  💫 آسان‌سازی محتوا.  💫 زمینه‌سازی نقد و بررسی و فراهم‌سازی فضای دفاع. 💫 ارائه کاربردی بودن مباحث منطق، به‌ویژه مبحث قیاس و مهارتی کردن مباحث آن. ( قسمتی از مقدمه پنج صفحه ای کتاب ) @mizan_alhekmah ـ لطفا محتویات این کانال را همراه با لینک آن نشر بدهید.
هو الحکیم ⬅️⬅️برای اینکه مجتهد شوید ..... منطق را باید آن قدر خواند که بتوان استدلال هایی را که در کتاب ها مطرح می شوند به شکل منطقی بیان کرد؛ مثلاً در کتاب های اصولی استدلال است یا در کتاب های فلسفی همه اش استدلال است این استدلال ها آن طور که در کتاب ها تقریر شده صغرا و کبرایش مشخص نیست یک استدلال هم معمولاً این طور است که مقدمات زیادی دارد، بیش از دو مقدمه دارد شما خودتان اینها را تنظیم کنید به طوری که نشان بدهید شرایط منطقی در آنها رعایت شده است حال ممکن است کسی با همین المنطق و مباحثه اولیه به این قدرت برسد که افراد نابغه می رسند ممکن است سال بعد لازم باشد همین المنطق را مباحثه کند ..... اگر با این مباحثه آن هدف تأمین شدکه هیچ و گرنه باید به فکر باشد که درس بدهد .... بالأخره آن قدر باید در منطق ممارست کند و در کنار کارهای دیگر که می کند این را هم ادامه دهد تا به جایی که گفتم برسد. ( آیت الله فیاضی، پرنیان اندیشه، ج1، ص73 ـ 74 ) @mizan_alhekmah ـ لطفا محتویات این کانال را همراه با لینک آن نشر بدهید.
هو الحق ⬅️⬅️قبل از پرداختن به فلسفه باید به منطق به عنوان یک مقدمه مسلط باشید به حدی که بتوانید استدلال های فلسفی را به راحتی به شکل منطقی در آورید و برای رسیدن به این مهم باید کتاب المنطق تدریس یا مباحثه شود تا حدی که به ملکه ریختن استدلال های فلسفی در اشکال منطقی آنها برسید و بعد از کتاب المنطق کتاب الجوهر النضید مناسب است. ( آیت الله فیاضی، پرنیان اندیشه، ج1، ص30 ) 💫💫 قابل ذکر است برای رسیدن به حد مذکور روش دیگری هم می توان سیر کرد که انسان را زودتر به آن ملکه برساند ان شاء الله اگر قسمت بشود در این کانال این مهارت را آموزش خواهیم داد 💫💫 ⬅️⬅️ اگر منطقتان خوب نباشد در فلسفه کارتان لنگ است. ( آیت الله فیاضی، پرنیان اندیشه، ج1، ص115 ) @mizan_alhekmah ـ لطفا محتویات این کانال را همراه با لینک آن نشر بدهید.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
هو الحق ⭐️ ⭐️ اگر می خواهید در منطق مهارت یابید این کتاب به شما توصیه می شود. ⭐️⭐️ اگر می خواهید نقد بعضی از دلیل های مباحث فلسفی، را سریع تر متوجه شوید این کتاب می تواند این مهم را برای شما فراهم کند. ⭐️⭐️⭐️ اگر می خواهید قدرت قیاس سازی عبارات کتابهای علمی را پیدا کنیداین کتاب به شما پیشنهاد می شود. @mizan_alhekmah ـ لطفا محتویات این کانال را همراه با لینک آن نشر بدهید.
بسم الله الرحمن الرحیم هو الحکیم المتکلّم 1ـ کلید فهم علمِ حکمت و کلام، منطق است( آیت الله جوادی آملی، تفسیر تسنیم، ج31، ص306 ) 2ـ محور منطق، قیاس است ( آیت الله شهید مطهری، کلیات علوم اسلامی، ص75 ) بنابراین کلید فهم علمِ حکمت و کلام، قیاس است. ⬅️ به یاری خداوند متعال کتاب « میزان الحکمة فی تحریر و تحلیل استدلالات بدایة الحکمة » همراه با متن کتاب « بدایة الحکمة» در قالب دو جلد به زیور طبع آراسته شد ⭐️ دانش پژوهانی که دوست دارند دلیل های مباحث فلسفی، راحت به ذهن شان منتقل شود و از خواندن فلسفه لذت ببرند این کتاب می تواند کمک خوبی برای ایشان باشد ⭐️⭐️ عزیزانی که خواستار دست یابی به مهارت تجزیه و ترکیب منطقی هستند این کتاب به ایشان توصیه می شود ⭐️⭐️⭐️ این نوشتار به منظور بهره مندی روشمند از کتاب « بدایة الحکمة» به برگرداندن قیاس های مضمر و مرخّم و .... موجود در آن به قیاس های منظم و مصرّح و ترتیب دادن یک قیاس کامل منطقی پرداخته است ⛅️⛅️ جهت خرید کتاب به آیدی کانال پیام دهید تا از تخفیف 30 درصد برخوردار شوید/ جهت آشنا شدن بیشتر با روش کار در این کتاب مطالب این کانال را دنبال کنید 🌿 اگر می خواهید از خواندن فلسفه لذت ببرید به شما این کتاب پیشنهاد می شود 🌿 @mizan_alhekmah 👈👈👈 ـ لطفا محتویات این کانال را همراه با لینک آن نشر بدهید.
⬅️⬅️دانش پژوهان گرامی منتظر پست های بعدی باشید 🌟پست های: 👈منطقی 👈 فلسفی 👈کلامی 👈تحصیلی و ..... 🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟 @mizan_alhekmah
هو الحیّ القیّوم ⬅️ منظق میزان برای فلسفه است. ( آیت الله جوادی آملی، رحیق مختوم، ج10، ص19 ) ⚖️⚖️⚖️⚖️⚖️⚖️⚖️⚖️⚖️⚖️⚖️⚖️⚖️ @mizan_alhekmah
هو الحکیم با عرض سلام خدمت دوستان عزیز 🌹 ⬅️عزیزان جهت آشنایی بیشتر با کتاب « میزان الحکمة ... » مطالب ذیل تقدیم تان می شود:👇 1️⃣سه خط بالا متن کتاب « بدایة الحکمة» است 🌿 2️⃣شماره 102 تحریر قیاس است ( یعنی بازنویسی قیاس محرّف در متن کتاب به قیاس منظم » 🌿 3️⃣دو پارگراف « أمّا الکبری» و « أمّا الصغری» تحلیل هر یک از مقدّمات قیاس فوق می باشد 🌿 4️⃣ذیل صفحه یعنی « ببیان آخر » تقریر دیگری از استدلال متن کتاب تقدیم می گردد 🌿
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
هو الحق با عرض سلام 🌹 و تبریک امامت آقا امام زمان «عج»🌺 نمای از مؤلّفه های فرعی یک فصل از کتاب «میزان الحکمة» تقدیم حضورتان می شود: 1️⃣ تلخیص 2️⃣ تسئیل 3️⃣ تحقیق
هو المطهِّر ⬅️ «ارزش منطق بسته به ارزش قیـــاس است» [کلیات علوم اسلامی، شهید مطهری، ص106] ⬅️ «اگر قیــاس فاقد ارزش و اعتبار باشد همه علوم ... بی اعتبار خواهند بود. البته آنچه در درجـــه اول بی‌اعتبار خــواهد بود فلسفــه است؛ زیرا فلسفه از هر علم و فنّ دیگر قیاسی تر است». [کلیات علوم اسلامی، ص88]. @mizan_alhekmah🌹🌹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
هو العلیم الخبیر 📚📚نمای از تکثیر قیاس [ تکثیر صوری و تکثیر مادی ] در کتاب « میزان الحکمة .... » 🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹 @mizan_alhekmah
هو الواحد الأحد ⬅️⬅️نمای از قیاس مرکّب معلّل مضعف در کتاب « میزان الحکمة ... » 🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿 @mizan_alhekmah
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا