1_67537084.pdf
985.8K
#گفتار_پژوهی
✅ حجت الاسلام والمسلمین غلامعلی شجاع منظری
✅ هیأت علمی گروه معارف دانشگاه علم و صنعت
#پژوهشگاه_فرهنگ_و_معارف_اسلامی
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 مبانی قرآنی بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی
نگارش حجت الاسلام قرائتی
🆔 @eisavim
📌امنیت ملی و دیپلماسی هسته ای
📌مروری بر پرونده و مذاکرات هسته ای در زمان مسئولیت حجت الاسلام حسن روحانی 8⃣3⃣
◀️ آغاز مذاکرات و زمینه ای برای ایجاد فرصت/ بخش اول ▶️
🔸پس از امضاي توافق پاريس، براي آغاز مذاکرات و تشکيل کارگروه ها، عجله فراواني از طرف ايران بود... پس از هماهنگي هاي لازم با طرف اروپايي، روز 13 دسامبر 2004 (23 آذر 1383) براي مذاکره با سه وزير تعيين شد. عصر اين روز، مذاکره به سه وزير در بروکسل آغاز شد. (ص 371)
🔸مشکل اصلی ما در کارگروه هسته ای بود که بتوانيم اروپا را قانع کنيم و به توافقی برسيم که برای دو طرف، قابل قبول باشد. اين توافق، همان تضمين عينی بود. اروپايی ها می دانستند اگر بدون هماهنگی با آمريکا در مورد هر گونه تضمين عينی با ما توافق کنند، آمريکا زير بار نخواهد رفت. رياست کارگروه هسته اي به عهده فرانسوي ها بود. آنها هم به صراحت گفته بودند که به نحوي بايد توافق آمريکا نيز جلب شود. گويي اين موضوع در توانايي اروپايي ها نبود و لذا مي خواستند به نحوي آمريکا را هم وارد کنند. قبلاً البرادعي به من گفته بود که بالاخره بايد آمريکا به مذاکرات وارد شود تا اين پرونده حل شود و اروپا به تنهايي نمي تواند کار را فيصله دهد. اين مشکل اصلي ما در اين کارگروه بود. (ص 372)
🔸بحث مهم ديگر موضوع تضمين عيني بود. به آنها گفتم تضمين عيني از لحاظ حقوقي همان NPT و دست بالا هم پروتکل است؛ از لحاظ ديني و اجتماعي هم فتواي رهبري است؛ به لحاظ سياسي و اقتصادي هم اين است که روابط فيمابين را ارتقاء بخشيم. اگر روابط سياسي، اقتصادي، تکنولوژيکي، تجاري و دفاعي ارتقاء يابد و به نقطة مطلوبي برسيم، براي ما اين رابطه به قدري ارزشمند خواهد بود که ديگر انحراف از مسير هسته اي بي معنا خواهد شد. اگر به رابطه جامع و بلندمدتي برسيم، همين رابطه تضمين عيني است. به وزرا گفتم يک راه بيشتر براي تضمين عيني نيست و آن اينکه به سطحي از روابط برسيم که هر گونه انحراف از مسير صلح آميز به صرفه ما نباشد. (ص 372)
🔸هنگامي که ساورز مدير کل وزارت امور خارجه انگليس، در زمستان 1383، به تهران آمده بود، در ملاقات با من مباحث مربوط به عراق و فلسطين را مطرح نمود، که به او گفتم قبلاً به استراو هم گفته ام که کليد ورود به اين گونه مباحث، حل مسئله هسته اي است. تا مسئله هسته اي حل نشود، ما با شما وارد گفتگوي جدي در اين گونه مسائل نخواهيم شد. شما مي خواهيد با وقت کشي مذاکرات هسته اي را طولاني کنيد و اين شيوه، قطعاً مذاکرات را به شکست مي کشاند. چرا طرح تضمين عيني را پيشنهاد نمي دهيد؟! ساورز گفت پيشنهاد اوليه ما در تضمين عيني، توقف است. گفتم پس شما مي خواهيد به قبل از بيانيه تهران برگرديد؟ چون پيش از بيانيه تهران، در اوت 2003 نظر سه کشور توقف بود که در مذاکرات و بيانيه تهران آن را کنار گذاشتند و در توافق پاريس پذيرفتند که به هيچ عنوان حرفي از توقف نزنند. (ص 375)
🔸در حوزه اقتصادي هم کار به اين دليل پيش نمي رفت که ما مي گفتيم تحريم ها بايد شکسته شود، اما آنها مي گفتند اينها مراحلي دارد و در کوتاه مدت نمي توان به نتيجه رسيد. ما ديديم گويي مي خواهند بحث را چند سال ادامه دهند. در ضمن، اروپايي ها مي گفتند بر فرض که اين تحريم ها را برداريم، شما بايد مشکلتان را با آمريکا نيز حل کنيد، براي اينکه در شرايط تحريم آمريکا، شرکت هاي ما با شما کار نمي کنند. پيشنهادهاي اقتصادي آنها هم در حد دادن وام و خريد گاز از ايران و يا ادامه مذاکرات در خصوص موافقتنامه تجارت و همکاري (TCA) بود. (ص 376)
📚 امنیت ملی و دیپلماسی هسته ای، دکتر حسن روحانی، انتشارات مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام
#پژوهشگاه_فرهنگ_و_معارف_اسلامی
#امنیت_ملی_و_دیپلماسی_هسته_ای
#حسن_روحانی
📌یادداشتهای عَلَم
📌برگهایی از یادداشت های روزانه امیراسدالله علم، نخست وزیر و وزیر دربار محمدرضا پهلوی 0⃣4⃣
◀️یادداشت های سال 1347/ بخش هفتم▶️
🔸 چهارشنبه 47/4/19
راجع به خليج فارس مذاکره کردم. چون ديشب باز وزارت خارجه ما اعلاميه داده بود که اگر فدراسيون با عضويت بحرين تشکيل شود، ما آن را نخواهيم پذيرفت، در صورتي که فدراسيون با عضويت بحرين در حال تشکيل است. به شاهنشاه عرض کردم، آنها عمل مي کنند، ما اعلاميه مي دهيم! اين درست نيست. به علاوه يک مرکز مطالعه وجود ندارد که ببينيم در مقابل هر عملي چه عکس العملي از طرف ما لازم است يا ما چه بايد بکنيم که آنها عکس العمل بکنند. مثلاً اگر آنها به حرف ما درباره بحرين وقعي نمي گذارند، چرا ما جزيره ابوموسي را به تلافي نگيريم ولو به زور باشد، تا آنها بيايند صحبت بکنند. تا چرا از اقليت ايراني بحرين صدايي در نيايد، خيلي به دقت به عرايض من گوش دادند. بعد فرمودند: آخر عمل ما هم معلوم نيست به کجا منتهي بشود. عرض کردم: صحيح است، ولي به هر صورت بايد اين مسائل، منجمله همين مسئله که عمل ما به منتهي مي شود، نيز مطالعه شود. فرمودند: فرض کن بحرين را هم به زور گرفتيم. هيچ حساب کرده اي با اکثريت عرب چه دردسر بي ربطي براي ما به وجود مي آيد؟ يعني هم متجاوز شناخته شده ايم و هم يک تجاوز بي ارزش کرده ايم. عرض کردم، صحيح مي فرماييد، حالا اگر افغانستان را هم بگيريم، چيزي نيست که به درد ما بخورد و به عکس العملش بيارزد، ولي در مقابل اعاهاي خودمان مي توانيم امتيازات بگيريم، تا ادعاها را ول کنيم.
🔸جمعه 47/4/21
صبح شاهنشاه براي استراحت بيست روزه به نوشهر تشريف بردند.
🔸شنبه 47/4/29
شب هم در گردش بوديم که خبر رسيد والاحضرت همايوني که اکنون هشت سال دارد با دوچرخه در اسکله نوشهر افتاده است. خدا مي داند من چه حالي شدم و با چه حالي بايد اين گزارش را بدهم. دست والاحضرت شکسته است. به هر صورت گزارش را دادم و پيش خودم گفتم خداوندا! اين مرد يک ساعت هم نبايد استراحت داشته باشد. به هر صورت دکتر با طياره فرستاديم و فرمانده نيروي هوايي ارتشبد [محمد] خاتم، طياره را خودش برد (داماد شاه هم هست) و آن جا در تاريکي نشست. اما بايد گفت صد شکر خداوند که اين بچه دستش شکست، بايد مرده باشد چون از تقريباً سه متر راه با دوچرخه روي سنگ هاي اسکله افتاد، بعد به داخل آب افتاده است. اگر سرش به سنگ خورده بود، آناً مرده بود. به اين جهت واقعاً يک معجزه او را نگاه داشت، چنان که پدرش را تا کنون از چند مهلکه خداوند نجات داده است.... بايد معتقد بشويم که خداوند او را حفظ مي کند و مأموريتي براي رفاه مردم و پيش بردن کشور دارد. دارم معتقد مي شوم چنين وضع براي وليعهد است و دعا مي کنم که چنين باشد.
🔸پنجشنبه 47/5/3
سر شب [سر دنيس رأيت]، سفير انگليس ديدنم آمد. راجع به خليج فارس خبر تازه نداشت، الا اين که تنها راه گرفتن جزيره تنب کشيدن خط ميانه خليج است. گفتم، ابوموسي چه: گفت آن در جنوب خط ميانه واقع مي شود، مال شيخ نشين شارجه مي شود. گفتم: با يک خط فرضي حقوق خودمان را از دست بدهيم؟ گفت: شما آن جا حقوقي نداشتيد. گفتم: قبول دارم، در بحرين که حقوق داريم. چه مي گوييد؟ جوابي نداشت بدهد. گفت: بحرين به درد شما نمي خورد. گفتم: قبول دارم، ولي به هر صورت حق ما آن جا محفوظ است. مي گفت: اگر فدراسيون سر بگيرد، بحرين تقاضاي عضويت سازمان ملل خواهد کرد. گفتم اگر سر بگيرد و بحرين جز آن باشد، ما فدراسيون را نمي توانيم بشناسيم. گفت: پادشاه سعودي گفته است اختلاف بريمي را با ابوظبي [در] کادر فدراسيون حل خواهد کرد. شما هم بحرين را همين طور قرار بدهيد، بعد هم شيخ شرفياب بشود. گفتم: شرفياب بشود که جزيره را به او ببخشيم؟ به علاوه ما در بحرين از شما سند داريم که اين مال ماست. گفت آن سند را يک سال بعد لرد کلاندرون پس گرفت. گفتم: پس نگرفت، ديد اشتباه کرده، نامهديگر نوشت که نامه اول من کان لم يکن است. به هر صورت مي گفت ما سعي مي کنيم تا ملاقات شاهنشاه و ملک فيصل صورت نپذيرد، هيچ عمل قاطعي در خليج فارس اتفاق نيفتد.
📚 یادداشتهای امیر اسدالله علم، دفتر اول، انتشارات مازیار
#پژوهشگاه_فرهنگ_و_معارف_اسلامی
#یادداشتهای_علم
▪️فصل #امتحانات و توصیه های مهم برای برگزاری استاندارد #آزمون▪️✍️
توصیه به استادان
🔹باوضو وارد شوید.
🔹#سوالات را زودتر آماده کنید و به روزهای پایانی وامگذارید.
🔹آسانی و دشواری سوالات را منصفانه و متناسب با آنچه ارائه داده یا قبلا از دانشجویان خواسته اید، انتخاب کنید.
🔹اگر سوالات تستی به همراه پاسخ نامه است ترتیب سوالات یکنواخت نباشد و چند نمونه متفاوت تکثیر کنید؛ این مهم را از قبل به آزمون دهندگان یاداور شوید.
🔹سوالاتی انتخاب کنید که دارای ارزش باشد و از پرسش های سطحی و بی اهمیت بپرهیزید.
🔹از گزینه های غلط انداز و خارج از درس پرهیز کنید.
🔹برای هر سوال، زمان مناسب در نظر بگیرید و مدت آزمون را در برگه قید کنید.
🔹حتما خودتان در جلسه آزمون حاضر شوید.
🔹#تقلب در جلسه امتحانی را به عنوان امری غیر اخلاقی مذموم پنداشته و با آن مقابله نمایید.
🔹در فرایند تصحیح و نمره گذاری حب و بغض های شخصی را دخالت ندهید.
🔹برگه ها را در اسرع وقت تصحیح کنید؛دانشجویان را بی جهت در انتظار نگذارید؛ اعلام به موقع نمره، حق الناس است.
🔹در تصحیح برگه آزمون دقت داشته باشید.
🔹هنگام اخذ آزمون از توجه به دانشجوی خاص جدا پرهیز کنید؛ این کار باعث ایجاد تشویش و شائبه در دل دیگران می شود و در پاسح دهی دچار مشکل می شوند.
🔹از سخن گفتن در جلسه آزمون با فراگیران یا برگزارکنندگان بپرهیزید.
🔹از راه رفتن مکرر در محل آزمون و خیره شدن به برگه آزمون فراگیران پرهیز کنید.
🔹جلسه آزمون با کلاس درس شما متفاوت است؛ جدی، قاطع، ساکت، آرام، سخت گیر و ممتحن(ازمون گیر) باشید؛ نه استاد!
🔹اگر کسی پرسشی داشت به آرامی به او نزدیک شده و از ایجاد هیجان و سروصدا در محل جلوگیری کنید.
🔹در حفاظت از برگه های آزمون تا هنگام تصحیح و ثبت نمره نهایت دقت به خرج دهید.
🔹برگه ها را شمرده و با تعداد آزمون دهندگان تطبیق دهید.
🔹دقت کنید که برگه افراد همنام از هم تشخیص داده شوند.
🔹اگر سوالی را اشتباه طرح کرده اید و یا پرسشنامه ایراد دارد و... برای همه توضیح دهید و با خون سردی و سریعا راه کاری مناسب را جایگزین کنید. (مثلا اگر جدول پاسخ نامه با تعداد سوالات هم خوانی ندارد)
برگرفته از کانال روش تدریس
🔰میزمعارف
@mizeMaaref
#شرح_احادیث_اخلاقی_در_بیان_مقام_معظم_رهبری
موضوع : 🔅 همه ضرر و زیانهای جامعه در اثر چهار صفت🔅
بسماللهالرحمنالرحیم
الحمدلله ربّ العالمین
📝متن و شرح:
من مواعظ علی علیه السلام:
من استطاع أن یمنع نفسه من أربعة اشیاء فهو خلیق بأن لاینزل به مکروهٌ أبداً قیل: وما هنّ یا أمیرالمؤمنین! قال: العجلة واللجاجة والعُجب والتّوانی.
هرکس این چهار صفت را از خود دورکند خواه فرد باشد، خواه مجموعه دستاندرکاران و رؤسای جامعه، هیچگاه حادثه و واقعه ناخوشایندی، متوجه او نخواهدشد:
1- عجله، بدون تأنّی و دقت، تصمیمگیری کند یا کاری را اجراء نماید (عجله غیر از سرعت در عمل است).
2- لجاجت، یکی از مسائل خطرناک و بلاهای دامنگیر، اصرار و پافشاری ناحق، در مسألهای است که چون این حرف را گفته و یا چنین موضعی اتخاذ کرده حاضر نیست عقبنشینی کند و لو خلاف آن ثابت شود.
3- مغرورشدن و خودشگفتی، که انسان نقصها و ضعفهای خود را ندیده و احیاناً محسناتش را بزرگ بشمرد.
4- کاهلی و سستی، کار امروز را به فردا افکندن و تأخیر انداختن.
بنده، در اثر تجربیاتی که در سالهای متمادی پیدا کردم به این نتیجه رسیدم که این سخن علی (علیه السلام) واقعاً حکمت تمامی است و همه ضرر و زیانهایی که متوجه جامعه شده است در اثر این امور بوده. خداوند ان شاءاللّه ما را با مجاهدت خودمان و با توفیق خودش از این صفات دور بدارد.
تحفالعقول ص 222
📌نشانی اینترنتی: http://farsi.khamenei.ir/hadis-content?id=17163
#پژوهشگاه_فرهنگ_و_معارف_اسلامی
🔰#گزیده_بیانات_مقام_معظم_رهبری🔰
✅اینکه مدام میگوییم انقلابی باشیم، انقلابی بمانیم، معنایش چیست ؟
بدیهی است که این آرمانها (آرمان های سیزده گانه ) در کوتاهمدّت تحقّق پیدا نمیکند؛ اگر بخواهیم این آرمانها در جامعه تحقّق پیدا کند، یک حرکت بلندمدّت لازم دارد. یعنی چه؟ یعنی زنده بودن انقلاب. ببینید! اینکه مدام میگوییم انقلابی باشیم، انقلابی بمانیم، معنایش این است. اگر چنانچه انقلاب استمرار پیدا کرد، تحقّق این آرمانها ممکن خواهد شد؛ اگر چنانچه این استمرار با آگاهی و هوشیاری و دقّتِنظر و مانند اینها باشد، تحقّق این آرمانها قطعی خواهد شد؛ امّا اگر وسط راه به این نتیجه رسیدیم که انقلاب دیگر لازم نیست، دیگر دیوانسالاری و تشکیلات حکومت [باشد، اینها تحقّق پیدا نمیکند]. مگر ما اصلاً انقلاب کردیم برای اینکه آنها بروند، حکومت را بدهند به ما؟ مگر برای این انقلاب کردیم که حکومت را [بگیریم]؟ آنهایی که مبارزه میکردند، آنهایی که شلّاق میخوردند، آنهایی که زندان میرفتند، چیزی را که فکر نمیکردند، این بود که یک روزی این انقلاب پیروز بشود، اینها مثلاً بشوند وزیر و وکیل و رهبر و رئیس و این حرفها؛ به ذهنها خطور نمیکرد؛ برای هدفی حرکت میکردند و کار میکردند. هدف این نبود که یک عدّهای مدیریّت را تحویل ما بدهند، ما هم مثل آنها شروع کنیم مدیریّت کردن، منتها [آنها] آدمهای بدی بودند، ما آدمهایی خوبی باشیم؛ که اگر آن جور باشد خوب هم نمیمانیم؛ انسانْ خوب هم نمیمانَد. پس بنابراین، انقلاب باید استمرار پیدا کند. ببینید! من با استدلال دارم میگویم که انقلابی باید بود و انقلابی باید ماند و انقلابی باید حرکت کرد، که طبعاً این الزاماتی دارد؛ انقلابی حرکت کردن الزاماتی دارد.
(۷ /خرداد/ ۱۳۹۷ بیانات در دیدار جمعی از دانشجویان در روز دوازدهم ماه مبارک رمضان)
#پژوهشگاه_فرهنگ_و_معارف_اسلامی
#معرفی_و_ارایۀ_محتوای_کتب
به همت پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی ـ قم، تلخیص برخی از کتب شاخص و تازه های نشر جهت سهولت برای مطالعه اساتید و سروران گرامی تهیه گردیده است.
📕کتاب «بررسی مسائل جوانان»
📝مولف: محمد سبحانی نیا
📚نشر: بوستان کتاب
📝تعدا د صفحات کتاب : 320 صفحه
📝تعدا د صفحات تلخیص: 114 صفحه
🖥فرمت فایل پیوست: PDF (فایل ضمیمه)⤵️⤵️⤵️
#پژوهشگاه_فرهنگ_و_معارف_اسلامی
1_69130482.pdf
1.69M
#معرفی_و_ارایۀ_محتوای_کتب
📕کتاب «بررسی مسائل جوانان»
📝تعدا د صفحات کتاب : 320 صفحه
📝تعدا د صفحات تلخیص: 114 صفحه
🖥فرمت فایل پیوست: PDF
18.64M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#موشن_گرافیک | تحریف امام
⚪ تحریف شخصیت امام، تحریف راه امام و منحرف کردن مسیر ملت ایران است.
(مقام معظم رهبری)
◽ میزمعارف
@mize_maaref
✅ #تحلیل_سیاسی
🔴 میانجیگری یا ابزار فشار جدید؟!
🔸 قرار است شینزو آبه نخست وزیر ژاپن ۲۲ خرداد به تهران سفر کند.
هرچند گفته میشود وی برای میانجیگری بین ایران و #آمریکا به ایران میآید اما واقعیت این است که آمریکاییها فشار تهدیدات نظامی را به #فشار_روانیِ دیپلماتیک تغییر دادهاند. هر دو با یک هدف و کارکرد مشخص: شکستن #مقاومت ایران و بازگرداندن ایران به پای میز مذاکراتِ بدونِ نتیجه.
به عبارت دقیقتر شینزو آبه و سایرین، یک میانجی نیستند بلکه گزینه جدید فشار بر ایران بهحساب میآیند.
🗓 اما نکات گفتنی:
🔻۱. در دور جدید، چرا ژاپن و سپس آلمان و ...؟
🔹الف. نخست وزیر ژاپن حامل بسته وسوسهکننده اقتصادی است. کشورهایی همانند عمان و... صرفا حامل پیام هستند و نمیتوانند ترغیب کننده ایران برای ورود به مذاکرات باشند.
🔹ب. ژاپن و سایر میانجیها همانند آلمان، در مقابل بسته پیشنهادی اقتصادی، انتظار دارند ایران به میز مذاکرات چینش شده توسط آمریکا با موضوع منطقه و موشکی، بازگردد.
🔻۲. در واقع آمریکا در دور جدید فشارها، با ناامیدی از فشار نظامی، یک دوی استقامت علیه ایران را با بهکارگیری ژاپن ، آلمان ، کره جنوبی ، هند و ... آغاز کرده است. این کشورها نیز با پیشنهاد یک بسته اقتصادی، در یک پروسه زمانی، پی در پی ایران را تحت فشار قرار خواهند داد.
🔻۳. (مهم) پیشنهادات، اقتصادی و #تاکتیکی است و درخواستها، منطقهای، نظامی و #راهبردی؛
از این رو مذاکره در این شرایط آرایش شده، یک وقتکشی طولانیِ بدون نتیجه و نسیه برای ایران و پُرنتیجه و نقد برای ترامپ است. مهم این است که مسئولان مذاکره کننده ایرانی دچار خطای محاسباتی نشوند و بدانند که #ترامپ بیشترین و فوریترین نیاز را به این مذاکرات دارد.
برگرفته از کانال تبیین
🔰میزمعارف
@mizemaaref
✅با سلام و احترام به استادان گروه های معارف
📚اداره تولید محتوای مرکز آموزش مجازی دانشگاهیان به منظور "شناسایی نظام مند و دقیق تر موضوعات و مسائل" و همچنین "شناخت نیازها و ذائقه دانشجویان" در نظر دارد برای تولید محتوای خود از نظرات ارزنده مدرسین گروه معارف اسلامی بهره مند شود.
🔰خواهشمند است موضوعات پیشنهادی خود را به لینک زیر در پیام رسان ایتا ارائه فرمایید.
https://eitaa.com/Mousavi_Hossein
✅استادان گرامی معارف اسلامی
◀️نظرات و پیشنهاداتتان درباره هر موضوع مرتبط با معارف اسلامی، کلاس درس، کانال میز معارف، آموزش مجازی و .. را از راههای زیر با ما در میان بگذارید.
اگر روش تدریس، خاطره و یا خلاقیت خاصی در تدریس و کلاس درس دارید با ما مطرح نمایید تا با نام خودتان در کانال میزمعارف منتشر نماییم.
✍️ارتباط اساتید معارف با ما در پیامرسانهای سروش، ایتا و تلگرام:
http://eitaa.com/Amoozesh_Majazi
http://sapp.ir/Amoozesh_Majazii
http://t.me/Amoozesh_Majazi
🔴تلفن ویژه استادان معارف:
02184222498
👈میزمعارف
@Mizemaaref
Eitaa Contact: Amoozesh_Majazi
✅#تحلیل_سیاسی
مرگ زودهنگام نقشه «یا #جنگ، یا #مذاکره»
⚪️در شرایطی که افکار عمومی جهان منتظر اطلاع از جزئیات پیام رئیس جمهور #آمریکا و پیشنهادات احتمالی وی برای تهران بود، سخنان حضرت آیتالله خامنهای مبنی بر موضع ایران نسبت به مذاکرات و بیان علل این موضع به خبر اصلی رسانههای جهان تبدیل شده؛ مهندسی معکوسی که تعجب بسیاری از رسانهها را به همراه داشته است.
حالا دیگر عباراتی نظیر «ترامپ شایسته تبادل پیام نیست»، «تجربه تلخ مذاکرات قبلی با آمریکا در چارجوب برجام به هیچ وجه تکرار نخواهد شد» یا «کدام عاقلی با کشوری که زیر تمام توافقها زده مذاکره میکند؟» در رسانههای بینالمللی جای گمانهزنیها درباره جزئیات پیام ترامپ را گرفته است.
به عبارت دیگر، ایران به شکلی هوشمندانه با استفاده از پیامآور ترامپ، پیام خود را به گوش جهانیان رساند بدون آنکه مجالی در اختیار بازی رسانهای-روانی جدید رئیس جمهور آمریکا قرار دهد! رخدادی که بدون شک نوعی پیروزی برای ایران در حوزه جنگ روانی به شمار میآید چرا که هم اکنون توپ به زمین واشنگتن برگشته است.
📌اما فارغ از مدیریت هوشمندانه جنگ روانی آمریکا علیه ایران در بیت رهبری، محتوای سخنان رهبر معظم انقلاب اسلامی خطاب به نخست وزیر ژاپن پیش از هر چیز نشان از پایان معادلهای دارد که طی نزدیک به یک سال گذشته از سوی آمریکا تلاش شده بر تهران تحمیل شود؛ معادله یا «جنگ» یا «مذاکره».
انتقال پیام شخص رئیس جمهور آمریکا (به عنوان نماد این معادله) توسط نخست وزیر ژاپن به تهران بعد از اعمال فشارهای اقتصادی-امنیتی بیسابقه، نقطه اوج این تلاشها به شمار میرود. شکست عملی معادله جنگ یا مذاکره از آن حیث با اهمیت است که بر خلاف آنچه در ظاهر رخ داده، آمریکا در اجرای این معادله تنها نبوده و شرکای اروپایی این کشور عملا با رفتار خود در حوزههای مختلف، در تحمیل معادله مذکور علیه ایران به واشنگتن یاری رساندهاند. با این حال پاسخ روشن حضرت آیتالله خامنهای نشان از مرگ زودهنگام معادله دارد؛ مرگی که تنها علت آن، توانمندیهای ایران در ابعاد مختلف و آمادگی این کشور برای استفاده از اهرمهای فشار خود علیه آمریکا و متحدانش بوده است.
🔴انتصار ایران در «جنگ ارادهها» (تحقق وضعیت نه جنگ و نه مذاکره) در حالی است که جمهوری اسلامی به شکلی هوشمندانه از ورود به مذاکرات جدید با آمریکا خودداری میکند. در بیان ریشههای اجتناب تهران از مذاکره جدید میتوان به ۳ مورد ذیل اشاره کرد:
* ۱- تجربه مذاکره با آمریکا
با گذشت بیش از یک سال از خروج آمریکا از توافق برجام، همچنان هیچ مدرک معتبری دال بر نقض مفاد توافق از سوی ایران منتشر نشده است. تنها مرجع راستیآزمایی عملکرد ایران در توافق، یعنی آژانس بینالمللی انرژی اتمی بارها در گزارشهای خود بر پایبندی ایران به تعهدات خود در برجام تاکید کرده است. تایید عملکرد ایران در اجرای برجام البته محدود به آژانس نبوده و سایر اعضای این توافق (اروپا، روسیه و چین) نیز علی رغم مواضع متفاوت خود در قبال سیاستهای ایران، همواره به آن اعتراف کردهاند. بر این اساس، خروج یکجانبه آمریکا از برجام (همچون سایر توافقنامههای بینالمللی طی ۲ سال گذشته) نشان از غیر قابل اعتماد بودن این کشور دارد. رهبر انقلاب اسلامی نیز در ملاقات با نخست وزیر ژاپن با اشاره به این مسئله فرمودند: کدام فرد عاقلی است که دوباره با کشوری که زیر تمام توافقها زده، مذاکره کند؟
* ۲- القای شکست به مثابه امتیاز
رئیس جمهور آمریکا و مقامات دولتش مدعی هستند برای از سرگیری مذاکره با ایران امتیازاتی را در نظر گرفتهاند؛ امتیازاتی که طی هفتههای گذشته با عقبنشینی از روایت جنگ و شیفت رسانهای بر محور مذاکره به تدریج از زبان چهرههای متعدد بیان شده است. از عدم اراده برای جنگ گرفته تا خودداری از تغییر نظام در ایران، کنار گذاشتن پیششرطهایی که در گذشته مطرح شده و ...
تهران اما به درستی میداند تمام این امتیازات در حقیقت شکستها و ناکامیهای دولت آمریکا در مواجهه با ایران هستند که اکنون از سوی دولت این کشور به مثابه امتیاز، یکی پس از دیگری رونمایی میشوند. بسیاری از رسانهها، تحلیلگران و حتی دوستان ناراضی واشنگتن در خلیج فارس طی هفتههای گذشته به ناتوانی آمریکا از ورود به مقابله نظامی با ایران اعتراف کردهاند، ناتوانی که بیش از هر چیز ریشه در هشدارهای مکرر پنتاگون نسبت به تبعات هرگونه اقدام نظامی علیه ایران دارد. عجیبتر از ادعای فقدان اراده برای جنگ اما ادعای فقدان اراده برای تغییر نظام است! در پاسخ به این ادعا صرفا طرح این سوال کافی به نظر میرسد: آمریکا برای تغییر نظام در ایران از چه اقدامی خودداری کرده است!؟
حضرت آیتالله خامنهای در خصوص این مسئله نیز در جریان ملاقات با نخست وزیر ژاپن و در پاسخ به وی فرمودند: مشکل ما با آمریکاییها موضع تغییر رژیم نیست، زیرا آنها اگر چنین قصدی هم داشته باشند، قادر به اجرای آن نیستند، همانطور که روسای جمهور قبلی آمریکا در ۴۰ سال گذشته برای نابودی جمهوری اسلامی تلاش کردند اما نتوانستند.
۳- ورود به مسیر خلع سلاح
در حال حاضر و بعد از اجرای تعهدات ایران در توافق برجام، اصولاً مسئله دیگری در رابطه میان ایران و آمریکا باقی نمانده که حل آن نیاز به مذاکره سیاسی میان دو کشور داشته باشد؛ مگر:
الف) توان موشکی
ب) عمق راهبردی در منطقه
و دیگر ابزارهای فشار جمهوری اسلامی که رهبر انقلاب اخیراً به عنوان «مسائل ناموسی انقلاب» از آن تعبیر کردند.
🔵علی رغم ظرفیتهای گسترده ایران در ابعاد مختلف، توان موشکی و عمق راهبردی از جمله مسائلی هستند که ابزارهای دفاعی و اهرمهای فشار سخت ایران علی آمریکا و متحدانش به شمار میروند. بر این اساس، طبیعتا فلسفه از سرگیری مذاکره با تهران، پس از اجرای تمام تعهدات برجامی این کشور، ورود به دو حوزه فوق است؛ حوزههایی که در صورت بروز هرگونه ضعف یا عقب نشینی در آنها، عملا ایران در مقابل دشمنانش خلع سلاح شده است. شاید بتوان گفت تعبیر «مسائل ناموسی انقلاب» از سوی حضرت آیتالله خامنهای بر همین اساس بر موضوعات یاد شده اطلاق شده است. ایشان پیش از این در دیدار با مسئولان و کارگزاران نظام فرمودند:
«میگویند بیایید درباره موشک مذاکره کنیم، معنای حقیقی این حرف این است که شما باید برد و دقت موشکهایتان را کم کنید تا اگر روزی شما را هدف قرار دادیم، نتوانید جواب بدهید. اما بدیهی است که کسی در ایران این حرف را نمیپذیرد... عمق راهبردی سیاسی و امنیتی برای هر کشوری مسئلهای حیاتی است، برای ما نیز عمق راهبردی در منطقه خیلی مهم است، آنها از این مسئله ناراحتند و میخواهند بر سر عمق راهبردی ایران معامله کنند، آیا کسی میپذیرد؟»
علاوه بر تمام اینها باید اشاره کرد مسئله نفوذ منطقهای ایران بر خلاف تصوری که طرف مقابل سعی در ایجاد آن دارد، مسئلهای ارادی و سیاسی به معنای متعارف نیست، بلکه عمق راهبردی امروز جمهوری اسلامی ایران، ثمرهای از ثمرات شجره طیبه انقلاب اسلامی است و سیاسیسازی آن، تلاشی در جهت تقلیل معنای این پدیده به شمار میرود.
🔴دست رد قاطعانه رهبر معظم انقلاب اسلامی به پیام رئیس جمهور آمریکا در حالی بر صفحه اول رسانههای جهان نقش بست که رئیس جمهور ایران ساعاتی پس از ملاقات نخست وزیر ژاپن با رهبری، برای شرکت در اجلاس سازمان همکاریهای شانگهای راهی پایتخت قرقیزستان میشود؛
از سوی دیگر حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به سخنان نخست وزیر ژاپن مبنی بر اینکه ترامپ گفته مذاکره با آمریکا موجب پیشرفت ایران خواهد شد، فرمودند: ما به لطف خداوند، بدون مذاکره با آمریکا و با وجود تحریم هم به پیشرفت خواهیم رسید. ایشان در ادامه سخنانشان خطاب به شینزو آبه تاکید کردند: ژاپن کشور مهمی در آسیا است و اگر به گسترش روابط با ایران تمایل دارد باید اراده قاطع خود را نشان دهد، «همانگونه که برخی کشورهای مهم این اراده را نشان دادهاند».
* جهان اکنون منتظر قدمهای بعدی جمهوری اسلامی ایران برای بیاثر کردن کامل اقدامات آمریکاست؛ کشوری که با در هم شکستن معادلهی واشنگتن، اراده خود را بر طرف مقابل تحمیل کرده است؛ پذیرش موقعیت نه جنگ و نه مذاکره..!
🔰میزمعارف
@mizemaaref
پیرامون جمهوری اسلامی.pdf
938.3K
📚 #کتاب_الکترونیکی
✅پیرامون جمهوری اسلامی
🔵استاد مطهری
📌 50 صفحه
🔰میزمعارف
@Mizemaaref
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬چرا #رهبری برای مشکلات کشور کاری نمیکنند؟
⁉️مقایسه #اختیارات اجرایی رهبری با سران قوا
⏰ 90 ثانیه
#اختیارات_رهبری #مشکلات_اقتصاری
🔰 میزمعارف
@mizemaaref
خلاصه کتاب آخرین روزهای شاه-اردشیر زاهدی.pdf
767.6K
📗خلاصه ای از کتاب آخرین روزهای شاه به روایت اردشیر زاهدی
🎙#اردشیر_زاهدی، داماد #شاه، وزیر خارجه و سفیر او در #آمریکا بود.
💠روزهای آخر عمر #محمدرضا_پهلوی و بی اعتنایی #کدخدا به او ..
🔰میزمعارف
@mizemaaref
📣استاد تمام دانشگاه تهران دکتر ملکوتیان در نشست 119 گفتگوی نوین پژوهشی عنوان کرد: 📝دلایل توطئه و رفتار غرب در مقابل ایران
✅1 ـ از دست دادن موقعیت راهبری ایران
✅2 ـ ترس از بازتاب منطقه ای و فرامنطقه ای انقلاب اسلامی
✅3 ـ پیشرفت های علمی و فنآوری و خودکفائی ایران در درعرصه های مختلف و الگوپذیری دیگر کشورها از آن
✅4 ـ ترس از جایگزینی تمدن نوین اسلامیِ عدالت محور به جای تمدن غربی
#پژوهشگاه_فرهنگ_و_معارف_اسلامی
📣آسیب شناسی انقلاب های عربی
✅1 ـ ضعف در رهبری و آرمانهای ایدئولوژیک
✅2 ـ تغییر غیراصولی قانون اساسی براساس مبانی دینی
✅3 ـ فقدان نهادهای انقلابی و تکیه بر ساختارهای پیش از انقلاب
✅4 ـ عدم اهتمام و تمرکز به مسأله فلسطین به عنوان مسأله راهبری جهان اسلام
✅5 ـ عدم رابطه و اتحاد راهبردی این جنبش ها با مرکزیت انقلاب های ضد غربی (ایران اسلامی)
✅6 ـ توجه به پاسداری از ارزشهایی که برای انقلاب کرده اند مانند استقلال و آزادی
✅7 ـ وابستگی و امیدواری به وعده های غرب، نیروهای سکولار داخلی و ارتجاع عربی 📣📝نقطه نظرات دکتر ملکوتیان استاد دانشگاه تهران در نشست 119 گفتگوی نوین پژوهشی📝
#پژوهشگاه_فرهنگ_و_معارف_اسلامی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⁉️چرا #جنگ نخواهد شد؟
🎥تحلیل کارشناس فاکس نیوز
#آمریکا #جنگ #مذاکره #گلوبال_هاوک
🔰میزمعارف
@mizemaaref
🔰#گزیده_بیانات_مقام_معظم_رهبری🔰
✅ترغیب جوانان به كتابخوانی
باید مردم و جوانها را تشویق به كتابخوانی و نخبگان را تشویق به تولید كتاب كرد و شاید بتوان در محلهای نمازجمعه در هر شهر، مركز ارایه و نمایش كتابهای خوب و بهروز و مطلوب ایجاد كرد.(دیدار ائمه جمعه سراسر كشور، 14 دی94)
- تشكلّ های دانشجویی، روی معارف اسلامی كار كنند. كتاب هم كم نداریم؛ كتاب خیلی داریم. یك روزی ما ناچار بودیم فقط به كتاب های شهید مطهّری ارجاع بدهیم - البتّه آن كتاب ها باز هم همچنان در قلّه است و خیلی باارزش است- امّا امروز غیر از آنها هم كتاب های زیادی داریم.(دیدار جمعي از دانشجویان، 20تیر 94)
✅ایجاد فرهنگ کتابخوانی
مساله مطالعه و كتابخوانی مهم است. در جامعه ما بیاعتنایی به كتاب وجود دارد. گاهی آدم میبیند در تلویزیون از این و آن سؤال می كنند: آقا شما چند ساعت در شبانهروز مطالعه می كنید، یا چقدر وقت كتابخوانی دارید؟ یكی می گوید پنج دقیقه، یكی می گوید نیم ساعت! انسان تعجب می كند. ما باید جوانان را به كتابخوانی عادت دهیم، كودكان را به كتابخوانی عادت دهیم؛ كه این تا آخر عمر همراهشان خواهد بود. كتابخوانی در سنین بنده - كه البته بنده چندین برابر جوان ها كتاب می خوانم - غالباً تأثیرش بمراتب كمتر است از كتابخوانی در سنین جوان ها و شما عزیزانی كه اینجا حضور دارید. آنچه كه همیشه برای انسان می ماند، كتابخوانی در سنین پایین است. جوانان شما، كودكان شما هرچه می توانند، كتاب بخوانند.( بیانات درباره فرهنگ كتابخوانی در جوانی،20 مهر91)
#پژوهشگاه_فرهنگ_و_معارف_اسلامی
#شرح_احادیث_اخلاقی_در_بیان_مقام_معظم_رهبری
موضوع : 🔅 توجه به باطن و حقیقت اعمال🔅
بسماللهالرحمنالرحیم
الحمدلله ربّ العالمین
📝متن و شرح: من وصیّته(امیرالمؤمنین) علیه السلام لکمیل بن زیاد: یا کمیل! لیس الشّأن أن تصلّی و تصوم و تتصدّق، الشّأن أن تکون الصلوة بقلبٍ نقیّ و عمل عنداللّه مرضیّ و خشوع سویّ و انظر فیما تُصلّی و علی ما تصلّی ان لم یکن من وجهه و حلّه فلا قبول.
از این جملات که حضرت، شاگرد باوفای خود را از قشر ظاهری به ماورای آن و به باطن و حقیقت اعمال، نفوذ میدهد، استفاده میشود که هر عملی، جسمی دارد و روحی، و اگر روح نباشد، جسم مرده و بیارزش است. نباید به پوست بدون مغز، دل خوش کنیم، لُبّ و مغز مهم است، همان طور که امام سجاد (علیه السلام) میفرماید: «اللهم ارزقنی... لبّاً راجحاً»
در نماز هم کیفیتِ آن مهم است، باید نماز را با قلب پاک و خضوع و کرداری که موجب خشنودی خدا است، انجام داد. اگر نماز در مکان و جامه غصبی و غیر حلال انجام شود مورد قبول الهی نیست.
البته گرچه این روایت در مورد نماز وارد شده، ولی همه اعمال همین طور است حتی فعالیتهای سیاسی هم، باید همراه با روح اصلاح امت اسلامی باشد و در غیر اینصورت مطلوب ذات باری نیست.
تحفالعقول ص 174
📌نشانی اینترنتی: http://farsi.khamenei.ir/hadis-content?id=17159
#پژوهشگاه_فرهنگ_و_معارف_اسلامی
#گفتار_پژوهی
از آنجا که اساتید معارف، علاوه بر دارا بودن بنیه ی علمی مناسب ، در شیوه کلاسداری و مهارت های تأثیر گذاری نیز باید از تسلط کافی برخوردار باشند از این رو پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی قم در راستای ارتقاء سطح تأثیرگذاری و تجارب اساتید معارف اسلامی و استفاده از تجربیات اساتید پیشکسوت و موفق در حوزه ی دروس معارف اسلامی اقدام به مصاحبه و جمع آوری تجربیات ایشان نموده است.
این سلسله مصاحبه ها با عنوان «بایسته های تدریس در بیان اساتید معارف اسلامی» تقدیم کاربران گرامی می گردد:
✅سرکار خانم اعظم عبادی
✅ عضو هیأت علمی گروه معارف اسلامی دانشگاه خوارزمی
✅ مدرس دروس معارف اسلامی در گرایشهای مبانی نظری اسلام، اخلاق اسلامی و دروس تخصصی در مقطع کارشناسی ارشد
📣به علت طولانی بودن متن مصاحبه، در سه بخش ارائه می گردد: (قسمت اول)⬇️
📌فایل پیوست: محورهای اساتید ممتاز (سرکار خانم عبادی) ⬇️
#پژوهشگاه_فرهنگ_و_معارف_اسلامی
1_74253360.pdf
569K
#گفتار_پژوهی
✅سرکار خانم اعظم عبادی
✅ عضو هیأت علمی گروه معارف اسلامی دانشگاه خوارزمی
📣(بخش اول)
#پژوهشگاه_فرهنگ_و_معارف_اسلامی
📚روز جمعه هفتم تیر ماه، عباس عراقچی، معاون سیاسی وزیر امور خارجه ایران در پایان نشست سه ساعت و نیمه کمیسیون مشترک برجام که با حضور نمایندگان گروه 1+4 و اتحادیه اروپا در وین برگزار شد، از عملیاتی شدن سازوکار مالی اینستکسINSTEX خبر داد. اما "اینستکس" که این روزها به کرات از آن نام برده میشود و به موضوعی بحث برانگیز تبدیل شده است، چیست؟
⁉️"اینستکس" را کوتاه و به زبان ساده در کلاسیار ببینید👇
http://ec.nahad.ir/index.php/lib/viewCourseDetails/Vz8FZwE5WzM-