امام صادق عليه السّلام فرمودند:
◀️ اختبروا اخوانکم بخصلتین فان کانتا فیهم و الا فاعزب ثم اعزب ثم اعزب
المحافظة على الصلوات فى مواقیتها
و البر بالاخوان فى العسر و الیسر؛
🔵 برادران خود را در زمینه دو خصلت ، آزمایش کنید، اگر این دو خصلت را دارا بودند (به دوستى و رفاقت باآنان ادامه دهید)، وگرنه از آنان دورى کنید، دورى کنید، دورى کنید،
و آن دو خصلت عبارت است از:
◀️ مراقبت بر نماز در وقت .
◀️ احسان و نیکى به برادران در حالت تنگدستى و گشایش .
📚 وسائل الشيعه ، ج 8، ص 503
@moassese_nooralyaghin
*•═•••🌸◈﷽◈🌸•••═•*
#آموزشی
#شرح_نهجالبلاغه
#حکمت_بیست_و_یک_بخشدوم
┄┄┅••🌸✻🌸••┅┄┄
👈ترس منفی
《 قُرِنَتِ الْهَيْبَةُ بِالْخَيْبَةِ؛ 》
《ترس با ناامیدی همراه است.》
👈انواع ترس:
سوال1) چه نوع ترس هایی در زمره ترس های منفی تلقی می شود؟
برای پاسخ به این سوال ابتدا باید ابعاد ترس مورد بررسی قرار گیرد. ترس را می توان به دو نوع ستوده و نکوهیده تقسیم کرد:
👈 ترس ستوده و سازنده نوع خاصی از عکس العمل غیرارادی است که موجب می شود انسان به طور هوشمندانه و در چارچوب عقل و شرع از مهلکه های خطری که دنیا و آخرت او را تهدید می کند خارج شود. بر اساس این تعریف ترس از خداوند ( وَ لِمَن خافَ مَقامَ رَبِّهِ)، ترس از آخرت (وَ امَّا مَن خَافَ مَقامَ رَبِّهِ وَ نهَی النَّفسَ عَنِ الهَوی، فَاِنَّ الجَنَّة هِیَ المأوی) ترس از سوء عاقبت(مازال المومنُ خائفاً من سوءِ العاقبه) و ترس از حیوانات درنده و اشیا خطرناک، مصادیقی برای این نوع ترس،
و ترس از شکست، تاریکی ومرده نمونه هایی از ترس موهوم و غیرمعقول است .
👈سوال2) قرین بودن ترس با ناامیدی از زوایای مختلف چگونه قابل بررسی است؟
واژه «هیبه» گاه به معنای شکوه و جلال آمده که موجب خوف دیگران می شود و گاه به معنی ترس است. در حکمت مزبور، معنای دوم اراده شده است آن هم ترس بی جا. واژه «خیبه» به معنای خسران و شکست، ناکامی و محرومیت است و این دو همواره با هم قرین اند و به این ترتیب امام می خواهد پیروان خود را به شجاعت در تمام امور دعوت کند.(ص138پیام امام، ج12، )
ارزش انسان به همت اوست، ترسو همت و اراده و به تعاقب آن ارزشی ندارد. چنین شخصی جرأت رویارویی با مسائل، تلاش و نتیجه گیری و توان مدیریت ندارد از اینرو در بحران ها بجای چاره اندیشی و مقاومت همیشه ناکام و نا امید منزوی گشته و تسلیم خواهد شد. امیدواری در شجاعت، تلاش و ریسک های معقول و... است. مردم انسان ترسو و ناامید را دوست ندارند بلکه در اذهان عمومی، کسی الگو و محبوب است که از موفقیت ها و جریان زندگی و لذت های حلال برای آنان بگوید و در عین حال خود نیز توانمند و موفق باشد. حتی در مشورت هم نباید او را سهیم کرد.(سخن مولا)
حتی امور معنوی و پرستش معبود نیز باید میان خوف و رجا باشد. زیرا افراط در ترس از خدا و مقبول نبودن اعمال نیز انسان را دچار ناامیدی از لطف و کرم الهی می کند که گناه کبیره محسوب می شود؛ درواقع نباید یاس بر امیدواری غلبه کند از طرفی هم نباید چنان امیدواری بی جا داشت که غافل و مغرور، غرق گناه شد.
┄┄┅••🌸✻🌸••┅┄┄
📌توجه:هرگونه نشر یاکپی برداری ازتمام یا بخشی ازپیام بدون ذکرنام کانال اشکال شرعی دارد.
┄┄┅••🌸✻🌸••┅┄┄
موسسه نورالیقین
مرکزتخصصی تفسیروعلوم قرآنی
@moassese_nooralyaghin
┅═✼🌺 ﷽ 🌺✼═┅
#آموزشی
#تفسیر_عمومی_بخش_اول
#سخنران_دکتر_بهروزیلک
#دهه_فجر
┅═✼🌺🌸🌺✼═┅
در روز شنبه در جشنی که به مناسبت دهه فجر در موسسه نورالیقین تدارک دیده شده بود حجت الاسلام والمسلمین جناب آقای دکتر بهروزیلک،
استاد تمام گروه مطالعات سیاسی دانشگاه باقرالعلوم ع
و عضو کارگروه مرجعیت علمی قرآن کریم در مقام سخنران حضور بهم رسانیدند.
🌠🌠🌠🌠🌠🌠
ایشان ضمن تبریک ایام الله دهه فجر، اعیاد رجبیه و شعبانیه با اشاره به آیاتی از قرآن ، انقلاب اسلامی را مصداق این آیات معرفی کردند.
❇️از جمله این آیات 👈آیه ۵۵ سوره نور است که می فرماید«وعد الله الذین امنوا منکم و عملوا الصالحات لیستخلفنهم فی الارض کما استخلف الذین من قبلهم ولیمکنن لهم دینهم الذی ارتضی لهم و...؛خداوند به مؤمنان و کسانی از شما که اعمال شایسته بجا میآورند وعده داده که آنها را در زمین جانشین کند، همانطور که پیشنیان آنها را جانشین کرد، و نیزدینشان را که برای آنها پسندیده استقرار دهد و ....»
👌ایشان ابراز داشتند اگر به این آیه دقت کنیم می توانیم موقعیت کنونی خود را بشناسیم. خداوند وعده است که صالحین خلیفه زمین خواهند شد. و وعده خداوند که قادر مطلق است ، تحقق پذیر است .
👈همچنین با اشاره به آیه ۵از سوره قصص«ونرید ان نمن علی الذین استضعفوا فی الارض و نجعلهم ائمه و نجعلهم الوارثین »بیان داشتند این ارزش بالایی است که از ذات الهی سرچشمه میگیرد و خداوند می خواهد این خیر برای بندگان صالح تحقق یابد.
✨رحمانیت خداوند اقتدا می کندکه نعمت خود را به تمام عالمیان برساند اما رحیمیت الهی وعده خلافت را تنها شامل حال صالحین و مومنینی که ایمان خود را با عمل صالح همراه کردند ، می داند.
✨✨با توجه به اینکه در قرآن ایمان کنار عمل صالح مقید شده است، امیرالمونین علیه السلام نیز ارکان ایمان را چهار مورد معرفی کردند. الإيمانُ لَهُ أركانٌ أربعَةٌ : التَّوكُّلُ علَى اللّه ِ ، و تَفويضُ الأمرِ إلَى اللّه ِ ، و الرِّضا بِقَضاء اللّه ِ ، و التِّسليمُ لأمرِ اللّه ِ عَزَّ و جلَّ؛ ايمان چهار ركن دارد: توكّل بر خدا، وا گذارى كار به خدا، راضى بودن به قضاى خدا و تسليم بودن در برابر فرمان خداوند عزّ و جلّ.
✨متاسفانه هنوز توکل و رضا به قضای الهی در قلب ما رسوخ نکرده است، در حالی که خداوند در قرآن می فرماید و من یتوکل علی الله فهو حسبه. اگر به خداوند توکل کنید خدای تعالی برای شما کافیست .
🌠🌠🌠🌠🌠🌠
🌺مؤسسه نورالیقین
مرکز تخصصی تفسیر و علوم قرآنی
@moassese_nooralyaghin
┅═✼🌺 ﷽ 🌺✼═┅
#آموزشی
#تفسیر_عمومی_بخش_دوم
#سخنران_دکتر_بهروزیلک
#دهه_فجر
┅═✼🌺🌸🌺✼═┅
جناب آقای دکتر بهروزی لک در ادامه به دو سنت خاص و عام اشاره کردند:
❇️سنت خاص: استخلاف مومنان صالح در جامعه موعود سنت خاص است که حتما تحقق یافته و تبدیل ناپذیر است و اینگونه نیست که این خلافت بعد از مدتی توسط افراد غیرصالح از آنها گرفته شود.
❇️❇️سنت عام: که عبارت «کما استخلف الذین من قبلهم» در آیه ۵۵سوره نور به این سنت اشاره دارد. که این خلافت تبدیل پذیر است و ممکن است به دست دیگران بیفتد.انقلاب اسلامی ما نیز از این سنخ است. که ما امیدواریم که این انقلاب ما به انقلاب مهدی موعود وصل شود.
🌠🌠🌠🌠🌠🌠
مصادیق دیگری که صالحین برای مدتی به خلافت رسیدند در قرآن به آن اشاره شده است.
در مورد حضرت نوح که تنها مومنین از امتش نجات یافتند و بقیه غرق شدند.
در داستان حضرت صالح عذاب الهی ظالمان را فراگرفت و تنها صالحان باقی ماندند.
🌠🌠🌠🌠🌠🌠
همچنین ایشان در ادامه به دو روایت اشاره کردند که می توان آنها را به انقلاب ایران منطبق کرد:
✨✨ امام باقر علیه السلام فرمودند:
کَأَنِّی بِقَوْمٍ قَدْ خَرَجُوا بِالْمَشْرِقِ یطْلُبُونَ الْحَقَّ فَلَا یعْطَوْنَهُ ثُمَّ یطْلُبُونَهُ فَلَا یعْطَوْنَهُ فَإِذَا رَأَوْا ذَلِکَ وَضَعُوا سُیوفَهُمْ عَلَی عَوَاتِقِهِمْ فَیعْطَوْنَ مَا سَأَلُوهُ فَلَا یقْبَلُونَهُ حَتَّی یقُومُوا وَ لَا یدْفَعُونَهَا إِلَّا إِلَی صَاحِبِکُمْ قَتْلَاهُمْ شُهَدَاءُ أَمَا إِنِّی لَوْ أَدْرَکْتُ ذَلِکَ لَاسْتَبْقَیتُ نَفْسِی لِصَاحِبِ هَذَا الْأَمْه.
«گویا من قومی را می بینم که از مشرق زمین خروج کرده، حق خود را می طلبند، ولی به آنان نمی دهند، دیگر باره حق خود را می خواهند و به آنان نمی دهند، وقتی چنین دیدند سلاح خود را بر دوش نهاده آنگاه حق آنان را می دهند، ولی آنان نمی پذیرند تا این که قیام کنند و این حکومت را به جز صاحبشان به کسی تحویل نخواهند داد و اینان کشته هایشان شهیدند.»
امام موسی علیه السلام: رجل من اهل قم یدعو الناس الی الحق، یجتمع معه قوم کزبرالحدید، لاتزلّهم الریاح العواصف و لایملّون من الحرب و لایجبنون و علی الله یتوکلون و العاقبه للمتقین؛ مردی از اهل قم مردم را به سوی حق دعوت نموده و فرا می خواند، برگرد او مردمانی جمع می شوند و فراهم می آیند که چونان پاره های آهن اند. طوفان ها آنان را به لرزه نمی اندازند و از جنگ خسته نمی شوند و بزدلی نمی کنند و نمی ترسند و بر خدا توکل دارند و فرجام و پایان نیک از آن پرهیزکاران است.
این حدیث را می توان به نهضت امام خمینی تطبیق داد که در آن ویژگیهای یاران امام را اینگونه معرفی می کند:
💫1- چونان پاره های آهن هستند.
💫2- طوفان ها آن ها را به لرزه نمی اندازد.
💫3-از جنگ خسته نمی شوند.
💫4- بزدل نیستند.
💫5- بر خدا توکل می کنند.
نمونه بارز چنین یاورانی سردار َشهید ❤️حاج قاسم سلیمانی بود.
ایشان در انتها به مسئولیت سنگین مادران این جامعه اشاره کردند که در دوره آخرالزمان که حفظ دین مانند نگه داشتن زغال آتشین دردست است باید سعی کنند فرزندانی تربیت کنند که صفات یاران امام را داشته باشند و بتوانند این انقلاب را به انقلاب امام زمان علیه السلام وصل کنند.
🌠🌠🌠🌠🌠🌠
🌺مؤسسه نورالیقین
مرکز تخصصی تفسیر و علوم قرآنی
@moassese_nooralyaghin
🕊🌹🕊
صبح ها را مےسپارم بہ نگاه تو
دست مےگذارم روے سینہ
و سلامت مےدهم...
سلام من بہ تو یا صاحب الزمان
السلام علیڪ یا بقیہ اللہ✋
#اللﮩـم_عجـل_لولیـڪ_الفـرجــــ
سلام صبحت بخیر امام زمانـمــ🌹
┄┄┄┅••🌸✻🌸••┅┄┄┄
موسسه نورالیقین
مرکز تخصصی تفسیر و علوم قرآنی
@moassese_nooralyaghin
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬 #کلیپ «سلاح امام زمان چیست؟»
👤 استاد #رائفی_پور
🔸 شیعه برای دفاع از جان امام زمانش باید به سلاح روز مجهز باشه...
@moassese_nooralyaghin
🌷 روز عید مبعث یکى از چهار روزى است که در تمام سال امتیاز روزه گرفتن دارد و در روایت آمده است روزه گرفتن در این روز برابر با هفتاد سال روزه گرفتن است. 🌷
📚 مفاتیح الجنان / اعمال روز مبعث
@moassese_nooralyaghin
🟢 اعمال روز بیست و هفتم رجب روز مبعث
🔹غسل کردن
🔹روزه گرفتن
🔹روزه گرفتن در روز عید مبعث بسیار پر فضلیت است.
🔹صلوات فرستادن
فرستادن صلوات در این روز بسیار پرفضیلت است.
🔹زیارت امیرالمومنین (ع)
🔹زیارت پیامبر (ص)
از پرفضیلت ترین اعمال در روز مبعث زیارت حضرت رسول و امیرالمؤمنین است.
🔹دعای روز ۲۷ رجب
در اقبال و در بعض نسخ مصباح است که مستحب است در این روز این دعا را بخوانند(به مفاتیح الجنان مراجعه شود)
⬅️ نماز مبعث
شیخ طوسی در کتاب «مصباح» فرموده: که از ریان بن الصّلت روایت شده: حضرت جواد علیهالسلام زمانی که در بغداد بود روز نیمه و روز بیستوهفتم رجب را روزه گرفت و همه خدمتکاران آن حضرت نیز روزه گرفتند و به ما فرمان داد دوازده رکعت نماز بجا آوریم به این صورت که:
در هر رکعت یک مرتبه «حمد» و «سوره [توحید]» خوانده
و پس از پایان نماز،
هر کدام از سورههای «حمد» و «توحید» و «قُلْ أَعُوذُ بِرَبِّ الْفَلَقِ» و «قُلْ أَعُوذُ بِرَبِّ النَّاسِ» را «چهار مرتبه» بخواند،
آنگاه «چهار مرتبه» بگوید:
لَاإِلٰهَ إِلّا اللّٰهُ، وَاللّٰهُ أَکْبَرُ، وَسُبْحانَ اللّٰهِ، وَالْحَمْدُ لِلّٰهِ، وَلَا حَوْلَ وَلَا قُوَّةَ إِلّا بِاللّٰهِ الْعَلِیِّ الْعَظِیمِ؛
و «چهار مرتبه»:
اللّٰهُ اللّٰهُ رَبِّی لَاأُشْرِکُ بِهِ شَیْئاً.
و «چهار مرتبه»:
لَاأُشْرِکُ بِرَبِّی أَحَداً.
@moassese_nooralyaghin
⬅️ ظهور تکمیل کنندۀ بعثت رسول الله
🔹حرکتی که پیامبر اکرم(ص) در روز بیست و هفتم رجب آغاز کردند و مأموریتش را شروع نمودند (بعثت ) هنوز به پایان نرسیده است.
🔹با ظهور امام عصر و تشکیل حکومت مهدوی همۀ آرمانهای دین اسلام تحقق پیدا می کنند و هدف اصلی بعثت پیامبر اکرم (ص) محقق خواهد شد.
🟢 آری محمدی دیگر در راه است....
@moassese_nooralyaghin
🔵 هدف مشترک بعثت و ظهور
🌕 پيامبر اعظم(ص) درباره هدف از بعثت خود فرمودند:
إنَّما بُعِثْتُ لِأُتَمِّمَ مَكارِمَ الأخلَاقِ؛ من فقط براى كامل كردن ارزشهاى اخلاقى به پيامبرى برانگيخته شده ام.(۱)
🔹 امام باقر(ع) درباره اهداف ظهور امام مهدی(ع) فرمودند:
🔺 إِذَا قَامَ قَائِمُنَا وَضَعَ يَدَهُ عَلَى رُءُوسِ الْعِبَادِ فَجَمَعَ بِهِ عُقُولَهُمْ وَ أَكْمَلَ بِهِ أَخْلَاقَهُم؛ هرگاه قائم قيام نمود، دست خود را روى سر مردم مى گذارد و به این وسيله عقلهاى آنان جمع و اخلاقشان كامل میگردد.(۲)
🔹 اصلى ترين وظيفه پیامبر و امام، پیراستن انسان از بيماریهاى اخلاقى و آراستن به زیباییهای اخلاقی است؛ زيرا تا سرزمین وجود از زشتیها پاک و به زیباییها مزیّن نشود؛ آماده کاشت بذر ایمان نمیشود و در نتیجه میوه اطاعت از فرمان خدا، پیامبر و امام برداشت نمیگردد.
📚(۱) بحارالانوار، ج ۶۷، ص ۳۷۲
(۲) بحارالانوار، ج ۵۲، ص ۳۳۶
🌕 آری محمدی دیگر در راه است...
@moassese_nooralyaghin
#اموزشی
#سبک_زندگی_اسلامی
#جلسه_صد_و_سوم
🍁🍁🍁
🟣راهکارهای حفظ تمرکز در امتحانات:
🪁تقویت مغز و ذهن باعث افزایش توانایی تمرکز، حافظه و قدرت استدلال و محاسبه میشود که همگی برای گرفتن نتایج رضایت بخش از امتحانات ضروری هستند.
🪁در این زمینه چند خوراکی مفید و مقوی توصیه میشود که شامل:
بادام درختی، انجیر و گردو، نخودچی و کشمش، زرده تخممرغ عسلی، شیر برنج و فالوده سیب است.
🪁این خوراکیها علاوه بر تقویت مغز و افزایش توان ذهنی، برای دستگاه گوارشی بار اضافی نیستند. همچنین در افراد بد غذا هم میتوان آنها را به عنوان میانوعده متنوع و مقوی مورد استفاده قرار داد.
⚠️توجه داشته باشید که خوراکی ها هرچقدر هم مفید باشند باید در میزان مصرف حد تعادل در نظر گرفته شود. افراط در مصرف هر چیزی مضر می باشد.
🌺🌺🌺
موسسه نورالیقین
مرکز تخصصی تفسیر و علوم قرآنی
@moassese_nooralyaghin
#سلام_امید_منتظران🌸
دوست دارم تمام سلام هایم
اول بہ شما باشد پدر
میدانم هر ڪجاے
این عالم پهناور ڪہ باشید
میفرمایید و علیڪم السلام
السلام علیڪ یامولاے یاصاحب الزمان
قلبم گره خورده بہ عشقت یا مولا
#اللﮩـم_عجـل_لولیـڪ_الفـرجــــ
روزت بہ خیر حضرت عشـــق
┄┄┄┅••🌸✻🌸••┅┄┄┄
موسسه نورالیقین
مرکز تخصصی تفسیر و علوم قرآنی
@moassese_nooralyaghin
🍃 عملی در صبح جمعه جهت بخشش گناهان
🔵 در روایت آمده است کسى که پیش از نماز صبح روز جمعه سه مرتبه (از روى خلوص نیّت) بگوید:
🌕 اَسْتَغْفِرُ اللّهَ الَّذی لا اِلهَ إِلاَّ هُوَ الْحَىُّ الْقَیُّومِ، وَ أَتُوبُ إِلَیْهِ
گناهانش آمرزیده مى شود، هرچند که بیشتر از کف دریا باشد.
📚 بحارالانوار ج ۸۶ ، صفحه ۳۵۹ حدیث ۳۶
📚 مفاتیح الجنان انتهای اعمال شب جمعه
@moassese_nooralyaghin
زیارت امام زمان علیه السلام در روز جمعه
🔵 اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يا حُجَّةَ اللهِ في اَرْضِهِ، اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يا عَيْنَ اللهِ في خَلْقِهِ، اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يا نُورَ اللهِ الَّذي يَهْتَدي بِهِ الْمُهْتَدُونَ، وَيُفَرَّجُ بِهِ عَنِ الْمُؤْمِنينَ، اَلسَّلامُ عَلَيْكَ اَيُّهَا الْمُهَذَّبُ الْخآئِفُ، اَلسَّلامُ عَلَيْكَ اَيُّهَا الْوَلِيُّ النّاصِحُ، اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يا سَفينَةَ النَّجاةِ، اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يا عَيْنَ الْحَيوةِ، اَلسَّلامُ عَلَيْكَ صَلَّي اللهُ عَلَيْكَ وَعَلي آلِ بَيْتِكَ الطَّيِّبينَ الطّاهِرينَ، اَلسَّلامُ عَلَيْكَ عَجَّلَ اللهُ لَكَ ما وَعَدَكَ مِنَ النَّصْرِ وَظُهُورِ الاَْمْرِ، اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يامَوْلايَ، اَنـَا مَوْلاكَ عارِفٌ بِاُوليكَ وَاُخْريكَ، اَتَقَرَّبُ اِلَي اللهِ تَعالي بِكَ وَبِآلِ بَيْتِكَ، وَاَنْتَظِرُ ظُهُورَكَ، وَظُهُورَ الْحَقِّ عَلي يَدَيْكَ، وَاَسْئَلُ اللهَ اَنْ يُصَلِّيَ عَلي مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد، وَاَنْ يَجْعَلَني مِنَ الْمُنْتَظِرينَ لَكَ وَالتّابِعينَ وَالنّاصِرينَ لَكَ عَلي اَعْدآئِكَ، وَالْمُسْتَشْهَدينَ بَيْنَ يَدَيْكَ في جُمْلَةِ اَوْلِيآئِكَ، يا مَوْلايَ يا صاحِبَ الزَّمانِ صَلَواتُ اللهِ عَلَيْكَ وَعَلي آلِ بَيْتِكَ، هذا يَوْمُ الْجُمُعَةِ وَهُوَ يَوْمُكَ، الْمُتَوَقَّعُ فيهِ ظُهُورُكَ، َالْفَرَجُ فيهِ لِلْمُؤْمِنينَ عَلي يَدَيْكَ، وَقَتْلُ الْكافِرينَ بِسَيْفِكَ، وَاَنَا يا مَوْلايَ فيهِ ضَيْفُكَ وَجارُكَ، وَاَنْتَ يا مَوْلايَ كَريمٌ مِنْ اَوْلادِ الْكِرامِ، وَمَأْمُورٌ بِالضِّيافَةِ وَالاِْجارَةِ، فَاَضِفْني وَ اَجِرْني، صَلَواتُ اللهِ عَلَيْكَ وَعَلي اَهْلِ بَيْتِكَ الطّاهِرينَ.
#امام_زمان
@moassese_nooralyaghin
*•═•••🌸🍃﷽🌸🍃•••═•*
#معرفتی
#سلسه_جلسات_معرفتی
#قسمت_چهاردهم
✍ خلاصه ای از زندگینامه حضرت علی علیه السلام
◀️حضرت علی علیه السلام در زمان خلفا
⬅️ در دوران ابوبکر
✨مناظره با دانشمندان بزرگ یهود.
✨پاسخ قانع کننده به دانشمند مسیحی.
✨داوری حضرت علی درباره یک مرد شرابخوار.
⬅️ در دوران عمر
↩️ در زمان خلافت خلیفه دوم، هرگاه که مشکلی او را در مانده می کرد و کسی قادر به پاسخگویی آن نبود، به نزد امیرالمؤنین علیه السلام می رفت. عمر در این باره می گوید:
«اى ابو الحسن! من از زندگى با کسانى که تو در میانشان نباشى، به خدا پناه مى برم» و یا در جایی دیگر می گوید:
«اگر على نبود، عمر هلاک مى شد». از جمله این مشورت ها عبارت اند از:
⚡️مشورت درباره نحوه مقابله با سپاه عظیم ایران در جنگ نهاوند.
⚡️مشورت در فتح بیت المقدس.
⚡️تعیین مبدأ تاریخ اسلام: سعید بن مُسَیب نقل می کند: «عمر، مردم را گرد آورد و از آنان پرسید:
تاریخ، از چه روزى نوشته شود؟ علی بن ابى طالب علیه السلام فرمود: «از روزى که پیامبر خدا هجرت کرد و سرزمین شرک را ترک نمود.» و عمر نیز چنین کرد».
⚡️تقسیم زمین های کوفه.
این مطلب ادامه دارد
┄┄┄┅••🌸✻🌸••┅┄┄┄
موسسه نورالیقین
مرکز تخصصی تفسیر و علوم قرآنی
@moassese_nooralyaghin