فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 آقای وحیدی وزیر کشور گفته: بعد از #حذف_ارز_ترجیحی، قیمت مرغ، تخممرغ، لبنیات و روغن تغییر خواهد کرد!
🔹بعد ادامه داده: هیچکس اجازه ندارد با توجیه اینکه این ۴ قلم گران شده، قیمت حملونقل و سایر کالاها را بالا ببرد.
🔻برادر عزیز؛ مگه بازار دستوریه؟ معلومه هر رانندهای میگه با این گرونیها من توان خریدم پایین اومده و باید درآمدم زیاد بشه تا بتوانم معیشت خانواده را بچرخونم و در نتیجه کرایه رو میبره بالا!
🔻وقتی هزینه حمل و نقل کالا و مسافر بالا رفت، صاحب هر کالایی میگه، چون کرایه ماشین بالا رفته، باید اجناس را گرونتر بفروشم تا جبران بشه!
🔻و اینگونه کل بازار متلاطم خواهد شد و گرانی به همه کالاها سرایت خواهد کرد!
🔻همین روز گذشته، در برخی مناطق، گوشت قرمز ۳۵ درصد افزایش قیمت داشته! برخی نانواییها، قیمت نان را بالا بردن! و ...
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
🔴 رحم الله الشهيدة الصحفية #شيرين_ابو_عاقلة تعازينا القلبية والحارة والعميقة
أّلَلَهِمَ أنِصٌر شٍعٌبِګ أّلَمَخَتّأّر فِّيِّ دِيِّأّرګ أّلَمَقِدَِّسةّ
أّلَلَهِمَ أّنِصٌر شٍعٌبِ فِّلََّسطّيِّنِ 🇵🇸🇮🇷
شیرین ابوعاقله خبرنگار الجزیره قطر بدست صهیونیستها به شهادت رسید...
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
🔴 دکتر #سعید_کاظمی_آشتیانی که بود که کمتر از رونالدو شناخته شده است؟
🔻در نشست21 اردیبهشت ماه 1401 رهبر انقلاب از اینکه نام کاظمی آشتیانی برای نوجوانان و دانش آموزان این مرزوبوم کمتر از کریستین رونالدو شناخته شده است اظهار ناراحتی کردند. اما براستی کاظمی آشتیانی که بود و چه کرد؟
🔹بیش از 16 سال پیش، غروب چهاردهم دیماه خبری منتشر شد مبنی بر اینکه یکی از دانشمندان ایران به نام سعید #کاظمی_آشتیانی بر اثر ایست قلبی دار فانی را وداع گفته است. نام این دانشمند، چندان برای مردم آشنا نبود. همانطور که نام بسیاری از دانشمندان، تازه بعد از مرگشان بر سر زبانها میافتد یا شاید حتی بعد از مرگشان هم هیچوقت شناخته نشوند.
🔸تا زمان درگذشت کاظمی آشتیانی، جز جامعه پزشکی و علمی ایران، واقعا افراد زیادی او را نمیشناختند، اما پیام رهبر انقلاب در ۱۵ دی، اهمیت این چهره علمی را برجسته کرد و نام او بر سر زبانها افتاد.
🔹حضرت آیتالله خامنهای در پیام خود، ضمن ابراز «تأسف، تلخکامی و افسوس»، سعید کاظمی آشتیانی را «دانشمند مؤمن و جهادگر»، «شخصیت ارزشمند»، «کانون امید و ابتکار و نوآوری»، «یکی از فرزندان صالح انقلاب» و «از رویشهای مبارکی که آیندهی درخشان علمی در کشور را نوید میدهند»، توصیف کردند و «فقدان این عنصر خدوم و باارزش» را «ضایعهای دردناک» خواندند.
🔻اما کاظمی آشتیانی چرا دانشمند مهمی به شمار میآمد؟
🔸اگر نام «پژوهشکده رویان»، «سلولهای بنیادین»، «درمان ناباروری»، «بانک بند ناف» و اینجور چیزها را جستوجو کنید، در نتایجی که به دست میآید، قطعا جایی نام سعید کاظمی آشتیانی را خواهید دید.
🔹وی از سال ۶۱ با همکاری دو نفر از همکارانش، جهاد گروه پزشکی را در دانشگاه علوم پزشکی ایران تأسیس کرد. این گروه، هسته اولیه جهاد دانشگاهی علوم پزشکی ایران بود که ۴ سال بعد شکل و سامان گرفت و سعید کاظمی تا سال ۷۰ مسئول بخش طرحها و تحقیقات آن بود.
🔸از سال ۷۱ با تغییرات ساختار مدیریتی جهاد دانشگاهی، رئیس جهاد دانشگاهی واحد علوم پزشکی ایران شد و تا آخر عمرش، در این مسئولیت باقی بود. او در همه این سالها مراکز درمانی متعددی تأسیس و گروههای مختلف پژوهشی را راهاندازی کرد، اما مهمترین جایی که راه انداخت، «پژوهشکده رویان جهاد دانشگاهی» در خرداد سال ۷۰ بود؛ جایی که در طول حدود ۳۰ سال گذشته، هزاران زوج نابارور را خوشحال و صاحب فرزند کرده است.
🔹او تا ۱۴ دی سال ۸۴ که در سن ۴۴ سالگی قلب و نفسش از حرکت ایستاد، در دو حوزه مدیریتی توانست گامهای اساسی و مهمی در گسترش روشهای پیشرفته درمان ناباروری، تولید و تکثیر و انجماد سلولهای بنیادی جنینی و همانندسازی (کلونینیگ) حیوانات رقم بزند. همه اینها، منهای تدریس در دانشگاه، برگزاری جشنوارههای بینالمللی، کارهای تئوریک، مقالهنویسی و ... است.
🔸پس از درگذشت او، هر از گاهی مقام معظم رهبری در نشستهای مختلف از او یاد میکردند. مثلا ۲۵ تیر سال ۸۶ در بازدید از پژوهشکدهی رویان از علت علاقه خود به او گفتند: «علت اینکه من به مرحوم سعید کاظمی اینقدر علاقه داشتم و الان هم در دلم و در ذهنم برای آن جوان عزیز، ارزش و جایگاه قائلم، حرکت او، نحوهی کار او، مدیریت او و پیگیری اوست که یک مجموعهی کاملی بود از آن چیزی که آدم دوست میدارد و آرزو دارد.»
🔹یا مثلا ۱۳ مهر ۸۵ در دیدار اساتید و اعضای هیأت علمی دانشگاهها، خود را مقید به نامآوردن از او دانستند و گفتند: «ما شخصیتهایی داریم از قبیل مرحوم دکتر کاظمی آشتیانی که حالا من مقیدم از این جوان پاکباختهی مؤمنِ فاضلِ کارآمد و مدیر حقیقتاً انقلابی و مؤمن اسم بیاورم.».
🔸اما برخی رسانهها به نقل از بعضی منابع اعلام کردند که در سال ۸۳ یعنی یک سال قبل از درگذشت سعید کاظمی، نام او به عنوان یکی از تاثیرگذارترین دانشمندان غرب آسیا که با توسعه دانش سلولهای بنیادی دست برتر علمی را برای ایران ایجاد کرده بود، در فهرست ترور موساد قرار گرفته است.
🔹این گمانهزنی، فرضیهها درباره ترور بیولوژیک این دانشمند را تقویت کرد و چنین تصوری باز هم رو به فراموشی بود تا اینکه حضرت آیتالله خامنهای در سخنرانی نوروزی خود در فروردین سال ۹۵ و در جمع زائران و مجاوران حرم رضوی، برای سعید کاظمی از لفظ «شهید» استفاده کردند و با آوردن نام او در کنار نام دانشمندانی مانند شهید طهرانیمقدم گفتند: «کاری که شهدای هستهای ما در زمینههای هستهای که بسیار هم حسّاس است پیشاهنگش بودند، کاری که شهید طهرانیمقدّم پیشاهنگش بود، کاری که شهید کاظمی در زمینهی سلّولهای بنیادی پیشاهنگش بود، کارهای بسیار بزرگی است.»
منبع: ایسنا
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
🔴 درخواست پروفسور مسعود درخشان برای مناظره با مسعود نیلی
🔹درباره ریشه مشکلات اقتصادی کشور و راهکارهای حل مشکلات
نهایت تواضع یک اقتصاددان 👌
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 مردمی که در این وضعیت از سیاستها و سیاستمداران دلگیر و ناراحتند اما این چنین نجیبانه رفتار میکنند.
🔻مردم شریف شهر سیاهمنصور دزفول را ببینید با کامیونی از روغن که چپ کرده، چگونه رفتار میکنند...
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
🔴 راهکار اصلی مقابله با تحریمها #تقویت_پول_ملی است
🔹یکی از اهداف اصلی اقتصادی تحریمها، #کاهش_ارزش_پول_ملی بود. یکی از دلایل اصلی قاچاق آرد و سایر کالاهای اساسی، همین پائین بودن ارزش پول ملی است. برخی خیال میکنند با #آزادسازی_قیمتها جلوی قاچاق گرفته میشود ولی نمیدانند هرچه پول ملی بیارزش باشد، بالاخره قاچاق اتفاق میافتد!
🔸مادامیکه ارزش پول ملی پائین باشد، تفاوت قیمت کالا بین ایران و همسایگان وجود دارد و قیمت کالاهای اساسی در ایران خیلی کمتر از کشورهای همسایه است در نتیجه قاچاق میشود!
🔹شما باید ارزش پول ملی را تقویت کنید نه اینکه خود کالا را گران کنید! با وجود گران کردن، سال آینده باز خواهیم دید قیمت آرد در ایران، کمتر از همسایههاست!
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 ملاک که مبارزه با ظلم و #عدالت و دفاع از مستضعفین باشد، چنان اتحادی بین آزادگان جهان و ادیان الهی شکل میگیرد که جوانان مسلمان اینگونه ذیل تابوت خبرنگار زن مسیحی، میایستند و کتک میخورند اما اجازه نمیدهند تابوت به زمین بیافتد... تابوت #شيرين_ابو_عاقلة دیروز محور این اتحاد بود..
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
هدایت شده از محسن قنبریان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💸 این خبر هم در هیاهوی ارز۴۲۰۰ گم شد!
• قانون اساسی در اصل۳ ، تعمیم بیمه برای محرومین و در اصل ۲۱ ایجاد بیمه خاص بیوگان و زنان سالخورده و بی سرپرست و در اصل ۲۹ به حق همگانی بودن بیمه آن تصریح دارد.
• قانون بیمه سلامت فقط در عرصه بهداشت و پزشکی(نه همه شعب تامین اجتماعی) دولت را موظف به بیمه رایگان سه دهک پایین کرد که سالها معطل اجرا بود.
• الحمدلله دولت سیزدهم اخیرا سه دهک پایین(۵میلیون و ۴۵۰هزار نفر) را بیمه رایگان کرد.
- بیمه رایگان در خدمات پزشکی دولتی(نه خصوصی)
- پرداخت ۹۰٪ هزینه بستری و ۷۰٪ سرپایی.
از جمله مزایای این خدمت دولت است.
• در کنار افزایش تعرفه های پزشکی اجرای این سطح از بیمه همگانی و رایگان ضروری بود و جای سپاسگزاری دارد.
#بیمه_محرومین
#دولت_سیزدهم
محسن قنبریان
☑️ @m_ghanbarian
🔴 دیگه الحمدلله صدر تا ذیل سیستم حاکمیت و همه دستگاهها و قوا که موافق این طرح #جراحی_اقتصادی هستند.جریانات سیاسی اصولگرا واصلاحطلب هم که رسماً موافقند. صداوسیما وخبرگزاریها وهمه رسانههای رسمی هم که مشغول تبیین هستند. دیگه از انتقادات چند نویسنده و فعال مجازی و مداح چرا میترسید؟!
🔹همه یکدست شدند و صداوسیما هم یک خط از مطالبات و انتقادات بحق مردم پوشش نمیدهد؛ دیگه از چه میترسید؟
🔸دیگه چرا رائفیپور و علیمی و پویانفر و جلیل محبی و بقیه را ضدانقلاب و ضدولایت معرفی میکنید؟! بخاطر توییت منتقدانه علیه این طرح؟!
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
ضبط صوت خبرنگاری_146.mp3
7.7M
🔴 طرح #حذف_ارز_ترجیحی، در راستای عدالت است یا خلاف عدالت؟
🔻فاصله طبقاتی را افزایش میدهد یا کاهش میدهد؟
حتماً گوش کنید
#جراحی_اقتصادی
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
واکنش حاج آقای صدیقی و ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر به مشکلات مردم و اتفاقات دو هفته اخیر و مطالبات و انتقادات مردم!
این همان اولویتنشناسی است؛ اصل و فرع نکردن است؛ ندیدنِ دردها و مسائل و مشکلات مردم است.
دوسه سالی بود که ستاد احیا با حضور روحانیون جوانی چون شیخ جلیل محبی و شیخ میرزایی، کم به کم به رسالت خودش نزدیک میشد اما با حذف این روحانیون، ستاد به تنظیمات دیفالت برگشته و به سراغ مسئله اصلی خودشان یعنی بحث حجاب بازگشته!
نقد ما به معنای عدم اهمیت حجاب و عفاف نیست بلکه به اولویتنشناسی است. به این است که ستاد احیا در روزهایی که مردم مشکلات گرانی و تورم و ... دارند و نقدها و حرفهایی دارند و کسی نمیشنود، به سراغ حجاب رفته!
البته در همین حوزه حجاب و عفاف هم هیچوقت فعالیت موثر و چشمگیری هم نداشته. بجای مخاطب قرار دادن حاکمیت و اصحاب قدرت و ثروت و بجای هدف قرار دادن انحصارگرایی در واردات چادر و ...، به چند تجمع در خیابانها هم بسنده کردهاند!
خدا قوت!
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
سلام دوستان
اگر فرصت دارید مستند #شورش_علیه_سازندگی را امروز دانلود کنید و ببینید.
برای #اینترنت خوزستانم دعا بفرمائید ☺️
یه جوری که متهم به مخرج مشترک نشوید.
اکثر کارا و کلاسا و زندگیمون مختل شده.
هدایت شده از نبض قلم | علی امیری
#اندیشه_اساتید
🎙آیت الله العظمی مکارم شیرازی (زید عزه)
📝 حکم شرعی طلبه شدن ؟
@nabzqalam
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💥هرچیزی را باور نکنیم/ ماجرای احتکار روغن توسط آخوندها چیست؟
#اطلاع_رسانی_کنید
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
🔴 قطع اینترنت در #خوزستان، مصداق محدودیتهای اجتماعی و مصداقی از #حکومت_نظامی است.
🔹طبق قانون اساسی، هرگونه محدودیتی برای مردم، نیاز به تصویب مجلس دارد و هیچ ارگانی و دستگاهی، بدون تصویب مجلس حق ندارد برای مردم محدودیت درست کند. تازه مصوبه مجلس هم برای شرایط خاص - شرایط جنگی - است.
🔸واقعاً متاسفیم و شرمنده این مردم نجیب هستیم. مردمی که آب شرب ندارند، ریزگردها امانشان را بریده، در خاموشی برق رتبه اول کشورند، در آلودگی هوا رتبه اول کشور، در حاشیهنشینی رتبه دوم و ... !
🔹خوزستانی که دین خودش را به شیعه و اسلام ادا کرده، این حقش نیست. این مصداق ظلم و ستم در حق مردمی است که بیشترین صدمه را در جنگ تحمیلی دیدند و هیچ دولتی بحسابشان نیاورده!
🔸ما از این مردم نجیب عذر میخواهیم. ما شرمنده این مردمیم. این ظلم و تبعیض از سوی هیچ دستگاهی پذیرفته نیست.
🔹نمیتوان به نام امنیت، آزادی این ملت را سلب کرد. این خلاف قانون اساسی است. خلاف اسلام است. خلاف عقلانیت و تدبیر است.
🔸علمای خوزستان، بزرگان خوزستان، نمایندگان خبرگان رهبری و نمایندگان مجلس شورای اسلامی چرا سکوت کردید؟ چرا از حق این مردم دفاع نمیکنید؟
🔹حوزههای علمیه و دانشگاههای خوزستان چرا سکوت کردید؟ چرا مقابل این ظلم و تبعیض موضع نمیگیرید؟ چرا حرف نمیزنید؟ آقایان ائمه جمعه چرا سکوت کردید؟
🔸چرا به نام مخرج مشترک و پازل دشمن، از حق و حقوق این ملت براحتی کوتاه آمدید؟ مگر این تبعیض آشکار را نمیبینید؟
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
🔴 قطعی اینترنت و عدم امکان اعتراض مسالمتآمیز!
🔹آقای وحیدی وزیر کشور گفته که "شایعه قطعی اینترنت در اهواز صحیح نیست!" ایشان و سایر مسئولین را به #صداقت در گفتار و کردار دعوت میکنم. مومن دروغ نمیگوید!
🔸قطعی اینترنت به استناد اصل۷۹ قانون اساسی میتواند مصداق #حکومت_نظامی باشد. چرا مجلس به این مسئله ورود نمیکند و به دستگاههای دولتی و امنیتی تذکر نمیدهد؟ و چرا طرحی برای ممنوعیت این کار تصویب نمیکند؟
🔹اصل ۷۹قانون اساسی: "برقراری حکومت نظامی ممنوع است. در حالت جنگ و شرایط اضطراری نظیر آن، دولت حق دارد با تصویب مجلس شورای اسلامی موقتاً محدودیتهای ضروری را برقرار نماید، ولی مدت آن نمیتواند بیش از ۳۰ روز باشد و در صورتی که ضرورت همچنان باقی باشد دولت موظف است مجدداً ازمجلس کسب مجوز کند."
🔸قطعی اینترنت و اقداماتی نظیر قرنطینه و سایر محدودیتها در عُرف جامعه و به لحاظ حقوقی، محدودیت اجتماعی است. مجلس در هفته گذشته هیچ مصوبهای برای محدودیتهای ضروری در خوزستان نداشته، این اقدام دولت یا هر نهاد دیگری مصداق نقض صریح قانون اساسی است. چرا باید اینترنت یک استان قطع شود؟
🔹سال گذشته بعد از اعتراض به بیآبی در سوسنگرد و #هورالعظیم اینترنت خوزستان قطع شد و امسال قبل از تجمعات احتمالی، قطعی اینترنت اتفاق افتاد، آیا این محدودیتها مصوبه مجلس رو داشته است؟ چه ساز و کاری به این تصمیم رسیده؟ کدام نهاد و بر چه مبنایی این را تصویب کرده؟ مشخص هست؟ شورای تامین خوزستان تصویب کرده؟ یا شورای عالی امنیت ملی، هیئت دولت؟ یا مجلس؟ این محدودیتها تصمیم کجاست؟
🔸آیا قطع اینترنت که امروز واقعیت زندگی است به فرآیند قانونی نیاز ندارد؟ آیا این اقدامات، مصداق هرج ومرج و بیمسئولیتی نیست؟ نباید نهادها و دستگاهها بتوانند براحتی هر تصمیمی برای فضای مجازی بگیرند. پس قانون چه میشود؟
🔹ضمن اینکه اعتراضات مسالمتآمیز و تجمعات خودجوش مردمی طبق اصل ۲۷ قانون اساسی آزاد است و منوط به گرفتن مجوز از هیچ ارگانی نیست: "تشکیل اجتماعات و راه پیمایی ها، بدون حمل سلاح ، به شرط آن که مخل به مبانی اسلام نباشد آزاد است". الزام به مجوز برای تجمعات خودجوش مردمی نیست.
🔸الزام به اخذ مجوز کتبی در قانون احزاب و آیین نامه اجرایی آن(تبصره 2 ماده 6 و ماده 10 قانون احزاب وآیین نامه اجرایی) صرفاً ناظر بر گروهها، احزاب، جمعیتها و سازمانهایی است که قصد برگزاری تجمعات و راهپیمایی دارند. ولی عموم مردم، طبق اصل۲۷ میتوانند تجمعات مسالمت آمیز خود را داشته باشند.
🔹لذا شهروندان بر مبنای اصل 27 قانون اساسی میتوانند بدون الزام به اخذ مجوز کتبی از وزارت کشور و به شرطی که تجمعاتشان توأم با حمل سلاح و یا مخل مبانی اسلام نباشد، نسبت به راهپیمایی وتشکیل تجمعات اعتراضی اقدام کنند.
🔸حالا آیا مردم یک شهر حق تجمع اعتراضی به مشکلات اقتصادی را ندارند؟ واقعاً کی قرار است سیستمهای سیاسی، امنیتی و انتظامی، فضای برگزاری تجمعات مسالمت آمیز را فراهم کنند؟ چرا هر تجمع و اعتراضی باید به خشونت کشیده شود؟ و چرا برای جلوگیری از اعتراضات مردم، اینترنت آنان را قطع میکنید؟
🔻ما امیدوار بودیم در دولت آقای #رئیسی مثل دولتهای سابق عمل نشود و تغییرات را ببینیم. اما گویا فعلاً خبری نیست!
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 شهید بهشتی: هیچ حکومتی تحت هیچ شرایطی حق ندارد آزادی انتقاد از رهبران را از مردم بگیرد، این دگم است(تغییر ناپذیر است).
🔹چیزهایی هست که فقها می گویند به عنوان اولی واجب است ولی به عنوان ثانوی حرام می شود. بعضی چیزها هست که عنوان ثانوی برنمی دارد. این هم عنوان ثانوی برنمی دارد.
🔸یعنی برطبق آنچه که ما از اسلام می شناسیم هیچ حکومتی تحت هیچ شرایطی حق ندارد آزادی انتقاد از رهبران را از دست مردم بگیرد.
این در اسلام دُگم است.
🔹رفقا، این مهم است. «ما در شرایط فوق العاده هستیم، با دشمن های مختلف روبه رو هستیم، #حکومت_نظامی اعلام می کنیم»؛ این در اسلام نیست.
شهید بهشتی _اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان در اروپا_صفحه ۱۲۷
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
لا يُحِبُّ اللَّهُ الْجَهْرَ بِالسُّوءِ مِنَ الْقَوْلِ إِلَّا مَنْ ظُلِمَ ۚ وَكَانَ اللَّهُ سَمِيعًا عَلِيمًا(آیه 148 سوره نساء)
خدا دوست نمیدارد که کسی به گفتار زشت صدا بلند کند مگر آن که ظلمی به او رسیده باشد، همانا که خدا شنوا و داناست.
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
🔴 تنها راهحل مقابله با ریزگردها
🔹این روزها ریزگردها نه تنها فقط خوزستان را آزار می دهد بلکه گلوی تک تک ایرانیان را در حداقل 25 استان فشرده و زندگی را مختل کرده و منجر به تعطیلی مدارس، دانشگاه ها و ادارات شده اند. واقعیت این بحران چیست و چرا آسمان ایران تیره و خاکستری شده؟
🔸عده ای ترکیه را متهم اصلی داستان می دانند، صداوسیما شبانه روز عراق را منشأ این ریزگردها می داند اما عوامل اصلی بحران ریزگردها گفته نمی شود. اکثر اساتید و متخصصین حوزه محیط زیست و آب کشور و همچنین رئیس سازمان زمین شناسی ایران، حداقل 70 درصد ریزگردها را با منشأ و کانون داخلی می دانند، اما هیچ اراده ای از سوی حاکمیت، دولت و مجلس برای حل این بحران دیده نمی شود و تغییری در سیاست ها، راهبردها، رویکردها و مدیریت ها صورت نمی پذیرد.
🔹«مدیریت منابع آب» طی سه دهه اخیر به شدت دچار بحران شده است و کسانی بر این صندلی تکیه زده اند که فقط منافع شخصی و محلی و منطقه ای برایشان اهمیت دارد نه منافع ملی و امنیت ملی و تمامیت ارضی ایران!
🔸عامل اصلی ریزگردها، کانونهای داخلی است که بر اثر خشکشدن #هورالعظیم و تالاب شادگان و تبدیل جلگه سبز خوزستان به بیابان پدید آمده. منشا بخش عمدهای از ریزگردها، بیابانهای اطراف جاده اهواز - ماهشهر - هندیجان است.
🔹اگرچه یک سوم هورالعظیم در ایران و دو سوم آن در عراق واقع است اما هور را باید یکپارچه دید. در ایران رودخانه کرخه به هور منتهی میشود و در عراق هم دجله. از طرفی شیب هور در مرز ایران و عراق به شکلی است که آب از سمت ایران باید وارد سمت عراق شود ولی بعلت داکتها و دیوارههای بتنی این امکان فراهم نیست!
🔸جدا از خشکسالی، سدسازی افراطی در ایران بر روی کرخه و سدسازی ترکیه بر روی دجله، امروز بخش عمدهای از این تالاب بزرگ را به بیابان تبدیل کرده است.
🔹انتقال افراطی آب از سرشاخههای کارون به سمت سرشاخههای زایندهرود با هدف افزایش کشاورزی و صنایع فولاد در اصفهان، مسئله دیگری است که خوزستان را دچار بحران حیات کرده است.
🔸انتقال آب از سرشاخههای کارون به زایندهرود با هدف توسعه صنایع سنگین و فولاد و توسعه کشاورزی نه تنها ظلم به مردم چهارمحال و بختیاری است، نه تنها ظلم به خوزستان است که ظلم به کشاورزان قدیمی و حقابهداران قدیم اصفهان هم هست. حقآبهدارانی که با تدبیر شیخ بهائی، آب زایندهرود به ۳۳ سهم عادلانه بین آنها تقسیم شده بود.
🔹توسعه کشاورزی در اصفهان(تولیدات کشاورزی در اصفهان بعد از انقلاب حداقل ۵ برابر شده)، باعث برهم خوردن طومار شیخ بهائی در اصفهان شده و التهابات اجتماعی را نیز آنجا به ثمر داشته است. علت اصلی این اتفاقات هم تونل کوهرنگ۱ و ۲ و تلاش برای تکمیل کوهرنگ۳ و ... و همچنین سد زایندهرود است. این سد و ایجاد تونلها، به مرور زمان، منجر به توسعه کشاورزی و صنایع شده است.
🔸جالب است بدانید با آنکه زاینده رود تقریباً ۲۰۰ کیلومتر در چهارمحال و بختیاری جاری است اما حق بهرهبرداری برای شرب و کشاورزی و صنعتی برای این مردم نجیب، امکان پذیر نیست.
🔹بعد از بحران آب، حالا بحرانهای زیستمحیطی است که امنیت ملی ما را به خطر انداخته و متاسفانه آلارم سیستم حاکمیت خاموش است و احساس خطر نمیکند. سدسازی بیرویه کمکم خوزستان را به بیابان تبدیل کرده و امکان زندگی و حیات را از بین برده است. تنها راه، بستنِ تونلهای انتقال آب، تعطیلی کشاورزی در استانهای کویری که بعد از انقلاب شکل گرفته، باز گذاشتن دریچه سدها، تعطیلی صنایع فولاد در کویر و انتقال به لب دریا و همچنین تخریب داکتهای داخلی و مرزی هورالعظیم، دیپلماسی فعالانه با ترکیه و عراق جهت حقابه دجله است. شاید کسی بگوید این اقدامات نشدنی است، اما حاکمیت باید یک تصمیم شجاعانه بگیرد. به غیر از این راهی نیست!
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
🔴 نبود نظام صنفی واحد برای معلمان و کارگران و صحنه گردانی مجموعههای غیرقانونی!
🔻در حاشیه دستگیری جواسیس اروپایی و ارتباط با برخی مجموعههای صنفی
🔹تشکیل #شورای_قسط جزو اصول فراموششده قانون اساسی است. در اصل ۱۰۴ قانون اساسی، شوراهای قسط برای واحدهای تولیدی، صنعتی، کشاورزی و آموزشی مطرح شده که در هر واحدی، شورای قسط برای پیگیری برنامهها و مسائل و مشکلات صنفی کارگران هر واحد عمل کند.
🔸اصل یکصد و چهارم: به منظور تأمین قسط اسلامی و همکاری در تهیه برنامه ها و ایجاد هماهنگی در پیشرفت امور در واحدهای تولیدی، صنعتی و کشاورزی، شوراهایی مرکب از نمایندگان کارگران و دهقانان و دیگر کارکنان و مدیران، و در واحدهای آموزشی، اداری، خدماتی و مانند اینها شوراهایی مرکب از نمایندگان اعضاء این واحدها تشکیل می شود. چگونگی تشکیل این شوراها و حدود وظایف و اختیارات آنها را قانون معین می کند.
🔹هم اکنون ۱۳، ۱۴ میلیون کارگر در کشور وجود دارند که نظام صنفی واحدی که ندارند، شوراهای قسط هم در درون واحدهای صنعتی، تولیدی و کشاورزی شکل نگرفته!
🔸برای معلمان با جمعیتی بیش از یک میلیون نفر هم هیچ نظام صنفی وجود ندارد. نتیجه این میشود که مجموعههایی با برچسب صنفی ولی باطن سیاسی و گاهی هم مرتبط با سرویسهای جاسوسی صحنه گردان میشوند و بهرهبرداری خود را انجام میدهند! برخورد نهادهای امنیتی با این مجموعهها نیز جزو حواشی است که موجبات نارضایتی معلمان را فراهم کرده است.
🔹دستگیری چند جاسوس اروپایی که متاسفانه در کشورمان با برخی از این مجموعههای کارگری و صنفی معلمی دیدار و جلساتی داشتهاند و تصاویر جلساتشان هم منتشر شده، بعلت نبود نظام صنفی قانونی و فراگیر است.
🔸بیتردید یکی از مشکلات اساسی ما معلمان و کارگران، نداشتن یک نظام صنفی فراگیر و قانونی برای پیگیری مسائل صنفی است. متاسفانه مجموعههای صنفی خودخوانده سیاسی صحنهگردانی میکنند که وجاهت قانونی و تاثیری در پیگیری مطالبات هم ندارند. تصویب و تشکیل #نظام_صنفی_معلمان و #نظام_صنفی_کارگران همچون نظام پزشکی یا نظام مهندسی یا سایر پارلمانهای کوچک اقشار و اصناف، توسط مجلس جزو مطالبات ماست. در این حالت، هم نگرانی بابت سیاسیکاری نیز رفع خواهد شد، هم مسائل صنفی به درستی و قانونی پیگیری خواهد بود.
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
هدایت شده از محسن قنبریان
‼️ اگر دوستان اصولگرا جزئی از پازل دشمن مان نمی کنند و به مارک تضعیف دولت و مجلس انقلابی تکفیر نمی کنند، فقط یک سئوال دارم:
جناب آقایان رئیسی و قالیباف!
ابلاغ سیاستهای اصل۴۴، هشت سال طول کشید! بند مربوط به خصوصی سازی با تردد و سؤال بیشتر همراه بود. بند ب مربوط به تعاونی فراگیر برای ۳دهک پایین و بیکاران، همان اول(سال۸۵) از سوی رهبری ابلاغ شد!
همانجا و هم در سیاستهای کلی برنامه پنجم قرار شد برنامه ریزی شود تا ۲۵٪ اقتصاد کشور تا پایان برنامه برای آن دهک ها شود!
الان بند خصوصی سازی، سالم یا فاسد انجام شده، اما بند ب با گذشت بیش از ۱۵ سال هیچ پیشرفتی نداشته است! احیایش شعار هیچ کاندید انقلابی در مجلسها و دولتها هم نبوده است!
❓ این تبعیض در اجرای بندهای یک سیاست ابلاغی چه منطقی دارد؟!
❗️احیانا اقلا یک همایشی در این تراز برای علل این کاستی آشکار در بند ب و کاریکاتوری کردن سیاستهای اصل ۴۴ را لازم نمی دانید؟!
❗️نفی اقتصاد مردمی(۲۵٪ برای دهک های پایین با تعاونی های فراگیر) و اثبات اقتصاد خصوصی (واگذاری ها به اشخاص و خصولتی ها) به چه حدی که برسد میشود گفت: انقلابی هایمان هم نئولیبرالی عمل می کنند؟!!
📝 محسن قنبریان ۱۴۰۱/۲/۳۱
☑️ @m_ghanbarian