✍ پارادایم چابکی سازمانی
🔴 پارادایم جدید: سازمانها بهمنزلهی موجودات زنده هستند.
✅ روندهایی ذکر شده در بالا، طرز کار سازمانها و کارکنان را به شکل قابلتوجهی تحت تأثیر قرار دادهاند. حال سؤالاتی مطرح میشوند که مهمترین آنها عبارتاند از: #پارادایم_سازمانی غالب در طی ۱۰۰ سال آینده، چه خواهد بود؟ شرکتها با چه روشی بین پایداری و پویایی توازن ایجاد خواهند کرد؟ کدام شرکتها بر بازار چیره خواهند شد و بهترین استعدادها را جذب خواهند کرد؟
🔴 چابکی همقافیه با پایداری
✅ در این پارادایم، پایداری یا همان ثبات، بهمنزلهی #ستون_فقرات مستحکمی است که بهتدریج رشد میکند، شکل میگیرد و در نهایت به مرحلهای میرسد که میتواند از قابلیتهای پویایی پشتیبانی کند. در این مرحله است که شرکت برای پذیرش فرصتها و چالشهای جدید آمادگی پیدا میکند.
✅ برای ملموستر شدن این موضوع، گوشی تلفن هوشمند را مثال میزنیم؛ بدنهی فیزیک این دستگاه، همانند یک #پلتفرم پایدار عمل میکند و از تعداد بیشماری از اپلیکیشنهای کاربردی پویا، پشتیبانی میکند. هر کاربر بسته به نیازش، قادر است از ابزار شخصیسازیشدهی خودش استفاده کند.
✅یک #سازمان_چابک واقعی، بهسرعت عکسالعمل نشان میدهد، پرانرژی است، قدرت عمل بالایی دارد و کارها را آسانتر میکند. با توجه به این توضیحات، میتوان نتیجه گرفت که سازمانهای چابک، درست مثل موجودات زنده هستند.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مشخصههای اساسی سازمانهای چابک
1⃣ استراتژی
2⃣ ساختار
3⃣ فرایند
4⃣ افراد
5⃣ تکنولوژی
✅ درست است که هر مشخصه، دارای ارزش ذاتی است، ولی تحقیقات و تجربیات نشان داده که #چابکی واقعی، زمانی اتفاق میافتند که همگی این مشخصهها، باهم و در کنار هم تحقق یابند. هر سازمانی قادر است این پنج مشخصه را در تمام و یا حداقل بخشی از عملیات خود، اجرایی کند.
✅ #سازمان_های_چابک سلسلهمراتب سنتی را با شبکههای تیمی منعطف و مقیاسپذیر جایگزین میکنند. شبکهها، بین آزادی فردی و هماهنگی جمعی تعادل ایجاد میکنند و به همین دلیل است که ایجاد شبکهای از تیمهای قدرتمند، یک روش طبیعی برای سازماندهی فعالیتهاست.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
مدل ابزار سنجش چابکی سازمانی
#دکتر_ناصر_میرسپاسی
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ امید اجتماعی
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
🔺منبع: #روزنامه_شهرآرا،
🔻سه شنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۱، شماره ۳۶۶۰
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ امید اجتماعی
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
✅ امید اجتماعی ضرورت #جامعه_دموکراتیک و یکی از اصلیترین فاکتورهای تحقق حقوق شهروندی است. بر این اساس جامعه و پدیده های ناشی از آن وظیفه دارند امید را به شهر و شهروندان تزریق نمایند و همواره خود را در برابر این پرسش قرار دهند که: «آیا ظرفیت مناسبی برای تداوم امیدواری و بازسازی خود در مقابل آسیببها دارند؟»
✅ ایجاد و گسترش امید اجتماعی یکی از وظایف مهم #مدیریت_شهری است که بر اساس آن باید به دنبال ایجاد مدل ذهنی و رویکرد فعالانه و امیدوارانه برای آحاد اجتماعی و عموم شهروندان باشد. امید اجتماعی کنشی هدفمند، پویا و تعامل گرا است که از طریق برنامهریزی، مسئولیتپذیری، تلاشگری در جهت ایجاد تغییر برای دستیابی به آرزوی پیشرفت محقق می گردد.
✅ به بیان دیگر #امید_اجتماعی به دنبال نقش آفرینی افراد در مسیر زندگی خویشتن است و می خواهد آن ها را از ویژگی خلاقیت عاملانه برخوردار سازد و در پدیده های اجتماعی مشارکت و نقش آفرینی مثبت آن ها را مطالبه نماید. امید اجتماعی فراتر از امید فردی است. به بیان دیگر امید فردی بیشتر ماهیت احساس دارد و از آن به داشتن احساس مثبت نسبت به آینده تعبیر می شود به صورتی که شهروند انتظار دارد اتفاقات خوبی برای وی در زمان پیش رو رخ دهد. امید فردی نوعی احتمال مثبت است در حالی که امید اجتماعی از جنس کنش است و امیدی نیست که صرفاً انتظار رخداد مثبت بدون تلاش از آن داشته باشیم.
✅ بلکه رویکردی فعالانه و #مشارکت_جو دارد. عملی که پیشرفت و توسعه را به دست آدمی با بهره مندی از امکانات موجود در راستای هدفی مشترک رقم می زند. شاید تصور این باشد در فرایندهای مدیریت شهری مقوله ایجاد و توسعه «امید اجتماعی» را باید در گروه فعالیت های فرهنگی و اجتماعی دنبال کرد. ولی واقعیت این است که کلیه روندها و فعالیت های شهرداری ها باید با هدف ارتقا سطح کیفی زندگی عموم مردم و در جهت افزایش امید اجتماعی باشد.
✅ فعالیت های فنی و عمرانی، ساخت و سازهای خرد و کلان، سیما و منظر شهری، اجتماعات شهری در مناسبت ها و رخدادهای عمومی، #خدمات_شهری و کلیه مناسبات فی مابین «شهر، شهرداری و شهروند» برای ایجاد امید اجتماعی باید از ویژگی های فعالانه و مشارکت جویانه بهره مند باشد و با رفع نیازهای عمومی ضمن افزایش سطح مطلوبیت زندگی در شهر امیدآفرینی را رونق بخشد.
✅ آرامش، شادابی و امید به آیندهای بهتر، خودسازی معنوی و توانافزایی اجتماعی، برخورداری از زندگی امن و آرام، داشتن فرصت و امکان برای همراهی بیشتر با خانواده، تفریح، ورزش و گردشگری حق هر #شهروند است که مدیریت شهری وظیفه دارد با برنامه ریزی و طراحی مناسب زمینه تحقق آن را در جامعه فراهم سازد.
🔺منبع: #روزنامه_شهرآرا،
🔻سه شنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۱، شماره ۳۶۶۰
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ منظر صوتی در فضای شهری
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
🔺منبع: #روزنامه_شهرآرا،
🔻پنجشنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۱، شماره ۳۶۶۲
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ منظر صوتی در فضای شهری
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
✅ صداها دیده نمی شوند و چون ناخوآگاه و در مرور زمان گوش آدمی به آن عادت می کند شاید اثرات و تبعات آن هم تا بروز اختلال در شنوایی احساس نشود. یکی از مسائل مهم #شهرنشینی و ماشینی شدن زندگی انسان مقوله ی آلودگی صوتی است. امر مهمی که علاوه بر اثرگذاری بر سلامت جسمی انسان، روح و روان را نیز تحت تأثیر قرار می دهد و آرامش را از آدمی سلب می نماید. احتمالاً زمانی که کلمه آلودگی شهرها را می شنوید ذهن شما متوجه مواردی همچون؛
✅ آلودگی هوا، ریزگردها یا فاضلاب می شود. اما آلودگی نامرئی در شهرها فراتر از آنچه در هوا و آب است نیز وجود دارد. #آلودگی_صوتی و سر و صدایی که ما با آن ها هر روز زندگی می کنیم، یک مشکل فزاینده است و بر شنوایی ما تأثیر می گذارد و سلامت روانی ما را تهدید می کند. مدیریت شهری وظیفه دارد با در نظر گرفتن مؤلفه های شنیداری، عوامل اجتماعی و کالبدی و نیز کیفیت ادراک شده صداها در گام های زیر به طراحی منظر صوتی بپردازد:
▪️اول: شناخت و بررسی مؤلفه های شنیداری منظر صوتی فضای شهری (آنتروفونی، بیوفونی، ژئوفونی)
▪️دوم: شناخت و بررسی مؤلفه های غیرشنیداری مؤثر بر منظر صوتی (عوامل: فیزیکی، طبیعی، اجتماعی)
▪️سوم: شناخت و بررسی سنجه های کمی و کیفی منظر صوتی (نشانه ها، سیگنال ها و ریتم های صوتی)
▪️چهارم: ارائه نتایج تحلیلی و دسته بندی های تفصیلی و مشخص کردن کمیت و کیفیت منظر صوتی مورد نظر
✅ متأسفانه صوت و منظر صوتی به عنوان بخش عمده ای از #منظر_شهری، در طراحی و برنامهریزی شهری کمتر مورد توجه قرار می گیرد. این در حالی است که شهرها با سرعت در حال گسترش هستند و به دنبال آن، ظهور پدیده ترافیک و سایر عوامل آلاینده صوتی محیطی، منظری آشفته ایجاد می نماید. افزایش کیفیت منظر صوتی از طریق اقدامات زیر محقق می شود:
▪️کاهش در منبع صوتی:
شامل عایق کاری منبع صوتی و تعیین استانداردهایی جهت کنترل صدا
▪️کاهش در مسیر انتشار:
شامل ایجاد فاصله از منبع، پوشش صدا، تجهیزات کنترل صدا و ...
▪️طراحی جاذب های صوتی:
شامل استفاده از بتن و آسفالت متخلخل، استفاده از درختچه های پهن برگ، مبلمان شهری چوبی و ...
▪️اقدامات مدیریتی:
شامل: تعیین محدودیت تردد سواره، اصلاح کاربری ها، تعیین محدودیت زمانی عملکردها
▪️افزایش کیفیت منظر بصری:
شامل: بهبود نورپردازی، تقویت نشانه های شهری، منظر فضای سبز خوشایند، رنگ پردزای مناسب و ..
▪️حفاضت و تقویت اصوات خوشایند:
شامل: استفاده از صدای آب، افزایش حضور پرندگان و ..
▪️ایجاد و تقویت ریتم ها و هارمونی:
شامل نشانه های صوتی؛ شامل حذف اصوات نامناسب، ایجاد ریتم های شنیداری ارزشمند
✅ علاوه بر اقدامات مدیریتی و زیربنایی #مدیریت_شهری برای اصلاح منظر صوتی، شهروندان نیز وظیفه دارند در این رابطه با اقداماتی نظیر معاینه فنی و استفاده از بوق های استاندارد خودروها، عدم تولید صداهای نابهنجار و اقداماتی دیگر از این دست این راستا مشارکت نمایند.
🔺منبع: #روزنامه_شهرآرا،
🔻پنجشنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۱، شماره ۳۶۶۲
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 ربات انسان نما #ساخت_ژاپن که میتواند شش حالت عاطفی مثل خشم، تنفر، خوشحالی و تعجب را نشان دهد.
#ربات
#رباتیک
#فناوری_روز
#کلیپ_کوتاه
#ربات_انسان_نما
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
#robot
@modiryar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 قابلیت دید همه جانبه در گوگل مپ
قابلیت جدید #گوگل_مپ می تواند تحولی در استفاده از #نقشه_آنلاین و تجربه بررسی مکان ها به صورت غیر حضوری باشد.
#googlemap
#googleio2022
#نقشه
#گوگل_مپ
#نقشه_گوگل
#کلیپ_کوتاه
#فناوری_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ گریز از مرکز شهر
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
🔺منبع: #روزنامه_شهرآرا،
🔻یکشنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۱، شماره ۳۶۶۴
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ گریز از مرکز شهر
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
✅ #حاشیه_نشینی از پدیده های مهم عصر حاضر و شاید همزاد شهر و شهرنشینی است که به عنوان یکی از چالش های عمده کلان شهرها محسوب می شود. دلایل بروز حاشیه نشینی بسیار است اما شایع ترین آن عدم وجود امکانات در شهرهای کوچک یا عدم آبادانی روستاها است که سبب می شود گروهی با سودای دست یافتن به زرق و برق زندگی شهری و یا رسیدن به حداقل امکانات معیشتی در حاشیه شهرها سکنی گزینند. این گسست ازجامعه ی شهری همراه با ویژگی های زیست - حاشیه ای مانند شکل و نوع محل سکونت، مهارت های شغلی و ویژگی های روابط اجتماعی آن ها را از شهروندان متمایز می سازد.
✅ عمده #حاشیه_نشینان افرادی هستند که در گستره ی زندگی اقتصادی – اجتماعی شهرها قرار دارند اما در نظام اجتماعی آنها ادغام نشده اند لذا به عنوان شهروندان رسمی در جامعه محسوب نمی شوند و یا دست کم خود چنین برداشتی دارند. معمولاً حاشیه نشین ها افراد مهاجر کشورهای همسایه، مهاجرین روستایی و عشایری و یا افرادی با خصوصیات کمتر شهری، ازشهرهای دیگر یا خود شهر هستند که در سکونت گاه های غیر متعارف با ساکنین بافت اصلی و شهر زندگی می کنند. در سال های اخیر علاوه بر توسعه حاشیه نشینی به شکل مرسوم حالت دیگری ایجاد گردیده است که از آن با عنوان گریز از مرکز یاد می شود.
✅ در این حالت گروهی از #شهروندان با دلایل مختلف از جمله وجود نابرابری، ساختار نامناسب شغلی، گرانی تسهیلات خدماتی و بهداشتی، مسكن نامناسب، پایین بودن سرمایه فرهنگی، افزایش سرسام آور تورم، افزایش بیکاری، آلودگی های زیست محیطی، افزایش هزینه های زندگی شهری و ... توان ادامه زندگی در مرکز شهر و یا قلمرو قطعی شهرها را نداشته و به حاشیه شهر نقل مکان می کنند. این پدیده که آرام آرام رو به افزایش است زنگ خطری برای توسعه حاشیه نشینی و تبعات ناشی از آن محسوب می شود.
✅ بدین منظور #مدیریت_شهری وظیفه دارد در چارچوب مطالعات مربوط به امور اجتماعی و مسائل مربوط به حاشیه شهر این مهم را نیز به عنوان چالشی جدی در نظر داشته باشد و برای کنترل آن راهکارهای عملیاتی اتخاذ نماید. پدیده گریز از مرکز علاوه بر آسیب های مرسوم حاشیه نشینی مخاطرات امنیتی، شیوع مشاغل غیر رسمی و آسیب های خاص فرهنگی و اجتماعی نیز به دنبال دارد و سبب تحمیل هزینه های فراوان اجتماعی برای شهرها می گردد. برای ساماندهی و مدیریت پدیده حاشیه نشینی ابتدا باید مبدا افراد حاشیه نشین را شناسایی کنیم و از طریق باز ساخت اجتماعی امکانات از رشد آن جلوگیری نماییم.
🔺منبع: #روزنامه_شهرآرا،
🔻یکشنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۱، شماره ۳۶۶۴
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
#انس_با_نهج_البلاغه
📖 #غررالحكم، ۶۲۵۵
در باب رحم و شفقت
۞ عَجِبتُ لِمَن يَرجُو رَحمَةَ مَن فَوقَهُ كيفَ لا يَرحَمُ مَن دُونَهُ؟
۞ در شگفتم از كسى كه به رحم و شفقت فرا دست خود اميد دارد، چگونه به فرو دست خود رحم نمى كند.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مدل جامع ساختاری اقتصاد به صورت مفهومی
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ همه برای توسعه شهر
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
🔺منبع: #روزنامه_شهرآرا،
🔻سهشنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۱، شماره ۳۶۶۶
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ همه برای توسعه شهر
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
✅ حالا که #مدیریت_واحد_شهری نداریم و بسترها و زیرساخت های تحقق آن ممکن نیست باید خودمان دست به کار شویم و با تعاملات مناسب و افزایش حداکثری هماهنگی و هم افزایی زمینه توسعه و پیشرفت شهر را فراهم آوریم. شهرها امروز بستر کسب و کار و زندگی آحاد مردم هستند که با رونق و شکوفایی محیطی آنها آرامش و رفاه برای شهروندان ایجاد می گردد. اخیراً در کلان شهر مشهد مقدس طی تفاهنامه ای سه جانبه بین «ارتش جمهوری اسلامی، شهرداری و آستان قدس رضوی» انتقال پادگان لشکر ۷۷ ارتش ممکن گردید.
✅ امری که در شورای عالی #شهرسازی نیز مورد تصویب قرار گرفت و باعث می شود طی عملیات اجرایی ۹۰۰ هکتار از اراضی و املاک اطراف پادگان بازگشایی و منافع فراوانی برای شهروندان و توسعه شهر ایجاد گردد. این قبیل تفاهم ها و مشارکت ها بین سازمان های دولتی، نهادهای عمومی و سایر عناصر مربوط و مهم تأثیرگذار در یک شهر می تواند خبر خوبی برای دستیابی به یک مدل ذهنی و هدف مشترک عمومی در جهت پیشرفت شهر باشد. در چرخش های تحول آفرین سند چشم انداز جهان شهر برکت و کرامت «مدیریت هماهنگ و تقسیم کار بین نهادی به جای مدیریت جزیره ای و برنامه های بخشی» مورد تأکید قرار گرفته است.
✅ امر مهمی که بروز آن می تواند هدف چالشی ایجاد یکپارچگی و وحدت نظر و عمل در فرایندهای اداره شهر را تا حد قابل توجهی تحقق بخشد. هیچ ارگانی نمی تواند بدون در نظر گرفتن سهم و اثرات تصمیم سایر نهادها اقدام ویژه ای در شهر انجام دهد. در هر جامعه ای با توجه به ساختار اقتصادی، اجتماعی و سیاسی که از آن بهره مند است تعریف یا تلقی ویژه ای از #مدیریت_شهری وجود دارد، زیرا مشخصات و ساختار نهادهای قانونی اداره کننده شهر، از کشوری به کشور دیگر تفاوت دارد. علاوه بر این که دامنه اختیارات و نحوه انتصاب و انتخاب مدیران شهری نیز در کشورهای مختلف متفاوت است.
✅ در این میان نکته مهم بهره مندی از مدل ذهنی مشترک و اراده عمومی و همراستا در مسیر #توسعه_شهر است. در عرصر حاضر شهرها از دو جهت اهمیت یافته اند:
▪️اول بعنوان «مرکز تجمع گروهي از مردم»، و
▪️دوم بعنوان «عمده ترین بازیگر نقش اقتصادی در سطح محلي و در سطح اقتصاد ملی».
برنامه ریزی دقیق و هماهنگی، سبب رشد اقتصادی، تثبیت سیاسی و افزایش مشارکت شهروندان درامور شهرها میگردد. اگر بخواهیم قطعاً خواهیم توانست با وسعت نظر، انعطاف پذیری و آینده نگری توافقات گسترده ای از این جنس را به نفع شهر و شهروندان اتخاذ نماییم. چه بسیار گره هایی که در نظام شهرهای مختلف کشور وجود دارد که می تواند بر اثر توافقی عاقلانه و مصلحت اندیشانه بین نهادهای عمومی محقق گردد.
🔺منبع: #روزنامه_شهرآرا،
🔻سهشنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۱، شماره ۳۶۶۶
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مدل قابلیت نوآوری سازمانی
#دکتر_علیرضا_یاراحمدی_خراسانی
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ مدل قابلیت نوآوری سازمانی #دکتر_علیرضا_یاراحمدی_خراسانی #مدل_مفهومی #مدل_مدیریت #پایگاه_جامع_مد
✍ مدل قابلیت نوآوری سازمانی
#دکتر_علیرضا_یاراحمدی_خراسانی
✅ #نوآوری یک فعالیت مهم است که برای بیشتر شرکتها جهت ایجاد و حفظ مزیت رقابتی حیاتی است. نوآوری به کارگیری ایدههای نوین ناشی از ایدههای خلاقانه است. در واقع با پیاده ساختن ایده ناشی از خلاقیت که به صورت یک محصول یا خدمت تازه ارائه شود، نوآوری گویند. و نوآوری تنها زمانی میتواند رخ دهد که یک مؤسسه دارای توانایی ابداع باشد. با توجه به مطالب گفته شده نوآوری را میتوان اینگونه تعریف کرد: ایجاد دانش و ایدههای جدید برای بکار بردن و تسهیل نتایج کسب وکار جدید، هدف گذاری برای بهبود فرایندها و ساختارهای داخلی تجارت و ایجاد محصولات و خدمات متحرک. عوامل متعددی بر نوآوری موثرند که میتوان به:
▪️رهبری تحول گرا و اعتماد بین فردی،
▪️حمایت از فن آوری،
▪️بهبود مهارتهای فنی،
▪️شایستگیهای متمایز تکنولوژیکی،
▪️سرمایههای فکری،
▪️یادگیری سازمانی آگاهی،
▪️آسیب پذیری و ظرفیت انطباقی
▪️جمع آوری دانش یادگیری بین سازمانی
✅ اشاره نمود. برای پایدار ساختن نوآوری در سازمان نیاز به تقویت #قابلیت_نوآوری است. قابلیت نوآوری ظرفیت سازمان در تعریف فرایندها، محصولات یا ایدههای نو را بازتاب میدهد. قابلیت نوآوری به توانایی تبدیل مداوم دانش و ایدهها به محصولات، فرایندها و سیستمهای جدید برای منفعت شرکت و سهامداران آن، اشاره دارد. برخی از پژوهشگران بیان میکنند که قابلیت نوآوری، توانایی پیکربندی مجدد منابع، شناسایی و به دست آوردن فرصتهای بازار است به طور اثرگذار مقابله با تغییرات در فناوری و بازار، انجام پژوهشهای پیشرو و توسعه و درک موفقیت آمیز ارزش در بازار و در یک کلام، قابلیتهای نوآوری به توانایی ادغام منابع کمیاب برای اجرای نوآوری اشاره مینماید. قابلیت نوآوری تنها توانایی اداره موفق یک کسب و کار جدید و یا مدیریت یک کسب و کار موجود نیست بلکه سنتز این دو پاردایم میباشد.
✅ البته از آنجا که اغلب شرکتهای #دانش_بنیان روی تولیدات و محصولات خود تمرکز دارند، نوآوری در این حوزه از اهمیت زیادی برخوردار است. با توجه به تغییر ذائقه مشتریان، تحولات و پیشرفت رقبا و تغییرات محیط بازار، ارائه محصول نوآورانه اهمیت شایانی دارد. همچنین وجود چارچوبی به عنوان عامل تعیین کننده در انتخاب ایدههای توسعه محصول نوآورانه، امری حیاتی و مهم به نظر میرسد. به این ترتیب میتوان ضمن برنامه ریزی مناسب راهبردی در جهت رفع نواقص، اصلاح و بهبود کمبودها و اشکالات و بهتر شدن رویهها و روندهای مختلف در شرکتهای دانش بنیان اقدام نمود. قابلیت نوآوری یک مکانیسم کلیدی برای خود بازسازی در درون سازمان و محصولات آن ایجاد نموده و بهره وری جریان اصلی فعالیت سازمانی و خلاقیت جریان جدید را با هم هماهنگ میکند این امر بیشتر از طریق اهرم پایه دانش به دست میآید.
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مدل تاب آوری سازمانی
#دکتر_علیرضا_یاراحمدی_خراسانی
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ مدل تاب آوری سازمانی #دکتر_علیرضا_یاراحمدی_خراسانی #مدل_مفهومی #مدل_مدیریت #پایگاه_جامع_مدیری
✍ مدل تاب آوری سازمانی
#دکتر_علیرضا_یاراحمدی_خراسانی
✅ مساله ای که شرکتها در شرایط آشفته امروزی بطور جدی با آن مواجه هستند. آماده سازی برای مقابله با بحرانها و مشکلات آن و تلاش برای بقا میباشد. یعنی باید تاب آوری آنها افزایش یابد. تاب آوری به معنای توانایی آماده شدن و برنامه ریزی برای تحمل کردن، بازیابی یا سازگاری موفقتر با حوادث ناخوشایند بالقوه است. یک بیان ساده از آن عبارت است از: مقاومت در برابر شوکها و فجایع گسترش یافته توام با توانایی بازیابی و بازگشت به شرایط اولیه نیز تاب آوری را توانایی سریع بازگشتن به عملکرد اولیه تعریف کردهاند.
✅ با در نظر گرفتن سازمان به عنوان سیستم انطباقی پیچیده، سه مانع اصلی بر سر راه سازمانها به منظور افزایش قدرت تاب آوریشان وجود دارد:
▪️اولین مانع آگاهی محدود سازمانها از محیطی است که در آن فعالیت میکنند.
▪️دومین مانع عدم توانایی در شناسایی و مدیریت نقاط آسیب پذیر کلیدی و
▪️سومین مانع فقدان فرهنگ و توانمندی سازمانی در انطباق پذیری میباشد.
✅ بنابراین تاب آوری سازمانی را میتوان بدین گونه تعریف نمود: تابآوری تابعی از موارد زیر می باشد؛
▪️آگاهی موقعیتی (موقعیت شناسی) سازمان،
▪️مدیریت آسیب پذیری های کلیدی و
▪️ظرفیت انطباق (تطابق پذیری) در یک محیط پویا و پیچیده
#مفهوم_تاب_آوری اخیراً موضوعی بسیار کلیدی برای موضوعات مختلف علمی از جمله شرکتهای دانش بنیان تبدیل شده است .
✅ ظرفیت تاب آوری شرکت، ارتقا دهنده توانمندی سازمان در مواجهه با موقعیتهای خاص و تسریع کننده انجام اقدامات تحول آفرین در زمان بروز حوادث غیر منتظره و مهم است که به بقای طولانی مدت شرکت کمک میکند .
تاب آوری سازمانی تحت تأثیر عواملی از قبیل موارد زیر است:
▪️منابع مادی،
▪️آمادگی و برنامه ریزی،
▪️مدیریت اطلاعات،
▪️مسیرهای ثابتی و انصراف،
▪️فرایندهای اداری،
▪️شیوههای رهبری،
▪️فرهنگ سازمانی،
▪️سرمایه انسانی،
▪️شبکههای اجتماعی و همکاری
▪️مدیریت تعهد،
▪️سیستم مدیریت عملکرد،
▪️جریان اطلاعات / ارتباطات،
▪️فرهنگ درگیری،
▪️مدیریت خطا سیستم،
▪️آموزش،
▪️آمادگی،
▪️انعطاف پذیری،
▪️فرهنگ نوآوری،
▪️مدیریت تغییر،
▪️مشاوره،
▪️باورهای خودکارآمدی فردی و جمعی و
▪️رهبری معنوی
✅ عوامل همبسته تابآوری سازمانی شامل موارد زیر میباشد:
▪️تلاشهای نوآورانه،
▪️مدیریت دانشگرا،
▪️مدیریت صحیح مالی،
▪️تحکیم سرمایه اجتماعی؛
✅ اقتضائات شامل؛
▪️بسترهای برون سازمانی،
▪️جو سازمانی،
▪️فرهنگ سازمانی،
▪️نگرشهای شغلی و سازمانی
✅ و مدیریت صحیح نیروی انسانی و شرایط میانجی شامل موارد زیر هستند؛
▪️مزیت رقابتی
▪️مسئولیت اجتماعی
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ اقتصاد خاص
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
🔺منبع: #هفته_نامه_نخست،
🔻پنجشنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۱، شماره ۹۲۱
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar