Modiryar | مدیریار
✍ حق به شهر
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
✅ در عصر حاضر همزمان با دگرگونی و تغییر بنیادین ساختارها و مناسبات اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی حاکم بر #شهرها آرام آرام بحران های شهری در شکل های گوناگون از جمله مطالبات شهروندان ظهور می یابند و سخن از مفهومی جدید به نام «حق به شهر» به میان می آید. بر این اساس شهرها ساختارهای اجتماعی، پویا و پایا در نظر گرفته می شوند که بر اساس مجموعه ای از قواعد و فعالیت هایی که در آن ها صورت می پذیرد تمام شهروندان نسبت به شهر دارای حق میباشند. موضوع حق به شهر علاوه بر این که به عنوان مفهومی تازه برای مدیریت شهرها مطرح می گردد فرصت مناسبی برای نقد وضع موجود نظام شهری نیز پدید می آورد.
✅ اگر در چارچوب زمانی به این موضوع بپردازیم حق به شهر هم بیانگر وضع موجود شهر (به معنای آن چه هست و آن چه نیست) و هم ارائه کننده ویژگی های شهر مطلوب (به معنای شهری که باید باشد) می باشد. بالغ بر نیمی از جمعیت دنیا در شهرها ساکن شده اند. امری که سبب تخریب محیط زیست و وارد ساختن خسارات جبران ناپذیر بر شهر و #شهروندان گردیده است. علاوه بر این با توجه به اینکه بخش عمده ای از شهرنشین ها از حقوق بشر و الزامات اولیه زیستی بهره مند نیستند ضرورت توجه به معیارهای زیستی استاندارد با در نظر داشتن کرامت انسانی و رفاه شهروندان از مهم ترین اصول بنیادین است که در حق به شهر مورد توجه قرار می گیرد.
✅ امکان استفادة عادلانه از فرصت ها و ظرفیتهای شهر برای همة ساکنان آن موضوعی است که به مطالبهای مهم تبدیل شده و علت اصلی آن نیز مشکلات و معضلات انسانی و محیطی بیشماری هستند که برای شهرها بهوجود آمده است. مسأله ای که به عنوانی بخشی از انواع حقوق بشری در اسناد ملی و بینالمللی کشورها نیز شناسایی و بدان پرداخته شده است. شاید رویکرد اصلی این موضوع ساختن آینده مطلوب شهرها برای شهروندانی است که به عنوان انسان از حق رفاه و بهره مندی حداکثری از بالاترین استانداردهای معیشتی برخوردارند. در این راستا #مدیریت_شهری وظیفه دارد ضمن بازشناخت، تحلیل و درک صحیح از مفهوم حق به شهر و انتقال آن به متخصصان حوزه مطالعات شهری در جهت عملی نمودن این ایده کوشش نماید.
✅ شناسایی جامع موقعیت فعلی شهر و بهره مندی از مطالعات #آینده_پژوهی در جهت ترسیم بهترین آینده ممکن برای شهرها اهمیت فراوانی دارد. مهم ترین خواسته هایی که در حق به شهر دسته بندی می گردند شامل؛ حق به حرکت و دسترسی، به فضای عمومی، دسترسی به خدمات، دسترسی به فضای سبز، برخورداری از امنیت عمومی و مشارکت شهروندان در اداره امور محله و شهر خود هستند.
🔺منبع: #روزنامه_شهرآرا،
🔻پنجشنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۱، شماره ۳۶۶۸
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
9.2M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎞 محتواهای تبلیغاتی با سناریوی مشابه توسط شرکت؛
#zain_fiber
ساخته شده است که در پایان همه ی آنها گفته میشود؛ "اگر سرعت اینترنت موهای شما را سفید کرده است از سرویس های ما استفاده کنید."
#کلیپ_کوتاه
#تیزر_تبلیغاتی
#تبلیغات_خلاقانه
#اینترنت_پرسرعت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ نگرش و رفتار جمعگرانه شهروندان
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
🔺منبع: #روزنامه_شهرآرا،
🔻یکشنبه ۱ خرداد ۱۴۰۱، شماره ۳۶۷۰
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ نگرش و رفتار جمعگرانه شهروندان
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
✅ شهرها گستره ی جغرافیای خاصی از مکان زندگی آدمی هستند که با وجود زرق و برقی که دارند و رنگ و لعابی که از دور به نظر زیبا می رسد چالش های خاصی از زندگی را به ساکنان خود نشان می دهند. انواع آلودگی های زیست محیطی و صوتی، استرس و اضطراب فراگیر، روزمرگی و زندگی ماشینی و مکانیکی و مسائل جسمی و روحی خاصی از قبیل؛ پرخاشگری، افسردگی، مشکلات تنفسی و ... نیز از پیامدهای خاص زندگی در شهر است. اما به هر حال بیش از نیمی از جمعیت جهان در حال حاضر در شهرها زندگی می کنند و با چالش های جدی زندگی در عصر صنعتی و فراصنعتی دست به گریبان هستند. در این میان باید #مدیریت_شهری به دنبال اتخاذ راهکارهایی باشد که علاوه بر کاستن این قبیل مشکلات احساس راحتی، رفاه و آرامش بیشتری را برای شهروندان خود خلق نماید. بخش مهمی از این هدف در توسعه فضای سبز، آراستگی سیما و منظر شهری، بهبود منظر صوتی فضای شهر و سایر مسائل این چنینی رخ می دهد. اما آن چه در این مجال مورد نظر است خلق نگرش و رفتار جمع گرانه مطلوب است که اگر در چارچوب های عقلانی، انسانی و منطقی تعریف گردد بسیاری از چالش های رفتار عمومی در شهرها کاسته می شود و فضای #زندگی آرام تر و مطلوب تر می گردد.
✅ در این میان امر مهمی همواره مورد تأکید نظریه پردازان قرار داشته و آن مقوله توجه به منافع جمعي و جمع گرايي است که به عنوان یکی از مهم ترین ضرورت هاي بنيادي هر جامعه تعریف می گردد. هر شهروند اگر در چارچوب زندگی اجتماعی خود را ملزم به رعایت قوانین و مقررات عمومی بداند و همان طور که برای خود احترام قائل است و به علاقه مندی ها و مصالح خود توجه دارد به سایر #شهروندان نیز احترام گذاشته و علایق و حقوق آن ها را نیز مورد توجه قرار دهد مناسبات اجتماعی تا حد زیادی بهبود خواهد یافت. این امر از جغرافیای محدود یک مجموعه مسکونی در قالب زندگی آپارتمانی آغاز می شود و تا سطح وسیع یک شهر تعریف می گردد. متولیان فرهنگ شهروندی در شهرداری ها وظیفه دارند با اتخاذ راه حل های علمی زیر نسبت به ترویج و #توسعه_رفتاری و دستیابی به سطح مطلوب نگرش و رفتار جمع گرانه اقدام نمایند: تقويت ديگرخواهي و تعهد جمعي، آموزش های عمومی درباره زيان هاي عدم همكاري و فوايد همكاري، پر هزينه كردن عدم همكاري و تقويت نظارت های رسمي و غير رسمی برای تضمین منافع جمعی. باید قبول کرد که زندگی در شهر به مهارت هایی نیاز دارد که همگان از آن بهره مند نیستند و باید در بسیاری موارد برای کسب آن آموزش ببینند و تمرین نمایند.
🔺منبع: #روزنامه_شهرآرا،
🔻یکشنبه ۱ خرداد ۱۴۰۱، شماره ۳۶۷۰
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ جایگاه بین المللی شهر
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
🔺منبع: #روزنامه_شهرآرا،
🔻سهشنبه ۳ خرداد ۱۴۰۱، شماره ۳۶۷۲
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ جایگاه بین المللی شهر
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
✅ #کلان_شهرها در صورتی که قابلیت قرار گرفتن در مسیر پرشتاب توسعه را پیدا کنند و بتوانند موقعیت و جایگاهی را در عرصه اقتصاد روز دنیا به خود اختصاص دهند خواهند توانست به عنوان یکی از عناصر مؤثر شبکه اقتصاد جهانی، نقشآفرینی نمایند. در این حالت ضمن بهره مندی از ویژگی هایی همچون «شهرت و اثرگذاری» یک «کلانشهر» به «شهر جهانی» ارتقا مییابد. در کارزار رقابت جهانی بین کلان شهرها از هر چند ده شهر (بین کشورهای مختلف) یکی میزان بالاترین سطح فعالیت در میدان اقتصاد جهانی را به دست می آورد و تحت عنوان مکان مرکزی میدان داری و نقش آفرینی می کند و در عمل از شهر جهانی به جهان شهر تغییر وضعیت پیدا می کند. ارتقا پیدا کردن از جایگاه #شهر_جهانی به جهان شهری مقوله ای دشوار است که چالش های فراوانی به همراه دارد. شهرهایی که در دنیا چنین ادعایی دارند باید در عرصه های مختلف به توسعه و بالندگی برسند و بتوانند از منافع اقتصاد جهانی بهره بیشتری کسب نمایند. بر این اساس هر جهان شهر باید از مرحله یک شهر جهانی عبور کند (اما عکس این قاعده وجود ندارد) و نقش متمایزی در عرصه رقابت اقتصادی دنیا برای خود حاصل نماید. البته در این میان تنها بحث های اقتصادی مطرح نیست و عواملی همچون؛
✅ #هویت_شهری، اثرگذاری فرهنگی و اجتماعی، میراث کهن و باستانی و سایر عوامل دیگر نیز می توانند اثرات قابل توجهی داشته باشند. با توجه به گسترش شهرنشینی و توسعه کلان شهرها و افزایش نقش آفرینی آن ها در حکمرانی کشورها امروزه نقش شهرها و مدیریت شهری در اقتصاد بین المللی بسیار پررنگ تر از گذشته شده است. در سند چشم انداز جهان شهر برکت و کرامت تأثیر گذاری در سطح جهانی و بین المللی مورد تأکید قرار گرفته است. بر این اساس باید ابتدا جایگاه واقعی شهر تعریف و تبیین گردد، زیر ساخت های شهری فراهم شود و سپس حرکت به سمت تحقق مفهوم کامل جهان شهری صورت پذیرد. زيرساختهای شهري شامل طيف وسيعي از فعاليتهاي ضروري براي عملكرد مؤثر خدمات شهري است که تأثیرات عمدهای بر کیفیت زندگی اجتماع محلی، الگوی رشد و چشمانداز توسعه اقتصادی دارد. زیر ساخت های شهری که از برجسته ترین و پیشرفته ترین نشانه های بعد مادی #ساختار_شهری دولت محلی جهانی هستند، شامل بخش عمده ای از زیرساخت های مدرن فناوری اطلاعات و ارتباطات، نهادهای فرهنگی و آموزشی با شهرت جهانی، فرودگاه های بزرگ با عملکرد هاب هوایی، شبکه حمل و نقل پیشرفته، زیرساخت های ورزشی حرفه ای تا اثر معماری و هنری با برند جهانی می باشد.
🔺منبع: #روزنامه_شهرآرا،
🔻سهشنبه ۳ خرداد ۱۴۰۱، شماره ۳۶۷۲
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ جراحی اقتصادی
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
🔺منبع: #هفته_نامه_نخست،
🔻پنجشنبه ۵ خرداد ۱۴۰۱، شماره ۹۲۲
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar