✍ آهسته برانید!
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
🔺منبع: #هفته_نامه_نخست،
🔻پنجشنبه ۴ مرداد ۱۴۰۱، شماره ۹۳۲
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ آهسته برانید!
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
✅ #سرعت_زندگی در عصر جدید بسیار بالاست. غذاهای سریع، نیایش های سریع، خواندن سریع و ... شمایی از زندگی در عصر مدرن هستند. هر چند نمی توان در رابطه با دلیل قطعی این شتاب غیرطبیعی اظهار نظر کرد ولی عده ای معتقدند این امر در زندگی انسان های امروزی ناشی از کوتاه شدن بیش از حد عمر آدمی نسبت به گذشته هاست. بعضی دیگر هم اعتقاد دارند کلاً زندگی در دوره فراصنعتی روی دور تند قرار دارد. به بیان دیگر به طور کلی سبک زندگی متفاوت شده و بشر در همه چیز به دنبال ایجاد شتاب و سرعت است. به همین دلیل در بسیاری موارد شاهدیم انسان ها زندگی سریع اما در عین حال ناسالم و باکیفیت پایین را به انواع روش های سنتی، آرام و ساده ترجیح می دهند. به عنوان مثال تغذیه ناسالمی همچون فست فودها جایگزین شیوه های پخت لذیذ و سالم غذاهای سنتی گردیده و یا اکثر مردم استفاده از اتوموبیل شخصی با وجود ترافیک و یاآلودگی هوا را به وسایل نقلیه عمومی ترجیح می دهند، در ادارات برخی مدیران سرعت را سرلوحه کار خود قرارداده اند و جنبش های کیفیت هم نتوانسته اند اولویت های مدیران را در شتاب برای رسیدن به هدف ها کنترل کنند، حتی در تجارت سرعت عمل و غلبه کمیت بر کیفیت به شدت به چشم می خورد و بسیاری موارد دیگر از این دست که در جامعه قابل مشاهده است. آهسته برانید!
✅ در مسیر پر شیب و خطر زندگی سرعت بالا مخاطره آمیز است. شاید بشر می خواهد زمان را در اسارت خود در بیاورد اما نمی داند که در واقع سریع بودن با عجله کردن تفاوت دارد. به بیان دیگر برای سریع بودن، نخست باید آهسته بود و همه چیز را درست دید. مفهومی که از #مدیریت_زمان در ذهن ها نقش بسته، رسیدن به هدف در کوتاهترین زمان است. در هزاره سوم انسان ها در همهمه شتاب زدگی و سرعت غوطه ورند و مدام به یکدیگر توصیه می کنند که از این قافله پرشتاب عقب نمانند و چنان بر همراهی این قافله تمرکز کرده اند که دیگر فرصتی برای درنگ و تأمل در اینکه «به کجا می رویم» باقی نمی ماند. نباید تصور کرد که مدرنیته و آهستگی مخالف یکدیگرند؛ آهستگی، یک استراتژی برای هدایت و معنی دادن به مدرنیته است و می خواهد توازنی بین سنت و مدرنیته ایجاد کند. ذهن، هنگامی که در آرامش است، بینش خارق العاده ای به انسان می دهد. توجه به آهستگی که همرا تدبیر و خردگرایی باشد، ما را زودتر به سرمنزل مقصود می رساند.
✅ آهنگ تند زندگی جایی برای تفریح، استراحت، تعمق، #صله_رحم و بالاتر از همه، جایی برای ارتباط با خالق بی همتا بر جا نمی گذارد. در واقع زمانی که از راه زندگیِ سریع ذخیره می شود، پیش از آن هدر می رود، چراکه در بسیاری مواقع اصلاح اشتباه هایی که براثر عجله زیاد حاصل شده، وقت بیشتری طلب می کند و در پایان یک روز پرشتاب، افراد چنان خسته اند که نمی توانند از لحظه های باقی مانده روز لذت ببرند. در دنیای رقابتی امروز، فشار زیادی برای دستیابی سریع به نتایج و به تبع آن تصمیم گیری های سریع وجود دارد. فلسفه زندگی خلق ارزش است و این موضوعی نیست که با سرعت اتفاق بیفتد. پس آیا انسان ها حق دارند به هر بهایی سریع باشند؟ باید کمی آهسته تر باشیم و بکوشیم ایده ی پیوستگی منافع را در زندگی مستقر ساخته تا به نتایج مطلوب برسیم. به بیان دیگر باید از آرامش به عنوان راه حلی برای کاستن از تنش های شغلی و زندگی سالم تر بهره گرفت.
🔺منبع: #هفته_نامه_نخست،
🔻پنجشنبه ۴ مرداد ۱۴۰۱، شماره ۹۳۲
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ راه های افزایش رضایت شغلی #رفتار_سازمانی #پایگاه_جامع_مدیریار www.modiryar.com @modiryar
✍ راه های افزایش رضایت شغلی
1⃣ به خوبی های شغلتان بیندیشید
یکی از بهترین کارهایی که میتوانیم برای افزایش رضایت شغلی انجام دهیم، این است که به مزایای آن فکر کنیم. یعنی ببینیم که شغل ما نسبت به سایر شغل ها چه برتری دارد؟ اگر آنرا عوض کنیم، بازهم درآمد شغل فعلی را خواهیم داشت؟ میزان درجه آسانی آن نسبت به سایر شغل ها چقدر است؟ اگر این #شغل را نداشتم چگونه زندگی خود و خانواده ام را پیش میبردم؟
2⃣ رابطه خوب با همکاران
همه زمانی را که در محل کار خود هستید با همکاران سپری میکنید. طبیعی است که باید از کنار آن ها بودن لذت ببرید، وگرنه قطعاً عدم رضایت شغلی خواهید داشت. تا میشود رابطه خود را با این #همکاران بهتر و بهتر کنید. هر چه رابطه شما با آن ها بهتر باشد، مسلماً لذت بیشتری هم خواهید برد.
3⃣ صحبت با افراد تاثیر گذار در عدم رضایت ما از شغل
اگر کسی یا کسانی در عدم رضایت داشتن #شغلی شما تاثیر گذار هستند، بسیار محترمانه با آن ها صحبت کنید و به دنبال توافق دوطرفه باشید. این کار شما به رفع بسیاری از مشکلات در محل کار کمک میکند.
4⃣ تلاش برای ارتقاء درجه شغلی
برای افزایش رضایت شغلی می توانید هدفی تعیین کنید و سعی کنید برای رسیدن به آن تلاش کنید. بهترین هدفی هم که میتوانید انتخاب کنید ارتقاء شغلی است. وقتی ارتقاء شغلی پیدا میکنید هم #جایگاه_اجتماعی تان بالا خواهد رفت، هم درآمدتان و در نتیجه رضایت شغلی.
5⃣ دور شدن از احساسات منفی
تا میتوانید باید از #احساسات منفی دور و برتان دوری کنید. یعنی نگذارید با بیان بعضی حرف ها، یا با فکر کردن به نکان منفی مانند بی عدالتی، غیر مفید بودن، مقایسه خودتان با دیگران و… حال خوبتان خراب شود.
#رضایت_شغلی
#رفتار_سازمانی
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ چهار بلوک ساختمان دی ان ای سازمانی
#دی_ان_ای_سازمانی
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ چهار بلوک ساختمان دی ان ای سازمانی #دی_ان_ای_سازمانی #پایگاه_جامع_مدیریار www.modiryar.com @mod
✍ چهار بلوک ساختمان دی ان ای سازمانی
✅ سازمان موجودیتی پیچیده و متشکل از وجوه متعدد و متنوع است و بهمثابه #سیستم_اجتماعی در شمار پیچیدهترین سیستمهای شناختهشده قرار میگیرد. بولدینگ در تحلیل علل پیچیدگی سیستمهای اجتماعی، واحدهای تشکیلدهنده آنها را علاوه بر انسانها، مشتمل بر نقشهایی میداند که انسان در مواجهه با موقعیتهای مختلف بر عهده میگیرد. به همین ترتیب، میتوان سازمانها یا تقریباً همه سیستمهای اجتماعی را بهمثابه مجموعهای از نقشهایی که توسط مجاری ارتباطی گوناگون به هم گره خوردهاند، تعریف کرد.
✅ در تکامل بیولوژیک، این ژن است که در معرض انتخاب طبیعی است، نه خود موجود زنده. افراد به دلیل استانداردهای تکاملی عمر کوتاهی دارند، آنها به اندازه کافی عمر نمیکنند تا فرایند کند تغییر تکاملی را ببینند. در عوض، ژنها طی صدها و هزاران نسل باقی میمانند. به همین ترتیب، سازمان باقی میماند، در حالی که انسانها میآیند و میروند. اگر میخواهیم سازمانها را بهبود دهیم، باید کانون توجه خود را از افراد به سازمانها تغییر دهیم. یکی از استعارههایی که در مباحث سازمان و #مدیریت مطرح شده، DNA سازمانی است که با رویکرد ژنتیکی به توصیف سازمان میپردازد.
✅ #علم_ژنتیک یکی از شاخههای علم زیستشناسی است که به وسیله مفاهیم و قوانین موجود در آن میتوان به تشابه و عدم تشابه دو موجود نسبت به یکدیگر پی برد. بررسی، کشف، تقسیمبندی و شرح حقایق وراثت و تغییرات آن، از جمله اهداف مهم علم ژنتیک محسوب میشوند. شباهت میان موجودات زنده (از موجودات تکسلولی تا حیوان و گیاه)، اجداد، نزدیکان و خویشاوندان آنها همان وراثت است، در صورتی که تغییرات، معنی اختلاف میان هر موجود زنده با موجودات دیگر است.
✅ استعارهها ابزاری برای شناخت و توصیف پدیدهها و از جمله سازمانها هستند و این امکان را فراهم میآورند که جنبههای مختلف سازمان را در مقایسه با دیگر پدیدهها شناسایی کنیم و به سیمای واقعی سازمان دستیافته و به شناخت کاملتری دست یابیم. با درآمیختن واقعیات بیولوژی و ژنتیکی با #علم_مدیریت میتوان قدمهای مؤثری در جهت توسعه و بهبود سازمانها برداشت. این خصوصیات ژنتیکی پایه و اساس رفتار هر سازمانی است.
#دی_ان_ای_سازمانی
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
حکایت زندگی کارمندی و آب باریکۀ معروف
✍ #دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
🔺منبع: #هفته_نامه_نخست،
🔻پنجشنبه ۱۰ شهریور ۱۴۰۱، شماره ۹۳۳
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
حکایت زندگی کارمندی و آب باریکۀ معروف
✍ #دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
✅ هر روز صبح زود رأس ساعتی مقرر وارد اداره یا سازمان میشوند و یکی یکی در صف میایستند تا در دستگاههای مخصوصِ حضور و غیاب لحظۀ ورود خود را ثبت کنند. شاید این قشر جامعه نسبت به بسیاری از گروههای اجتماعی دیگر سحرخیزتر باشند چون با توجه به زمان مقرر در قانون آنها نمیتوانند برای ورود به محل کار تأخیر داشته باشند؛ در غیر این صورت پایان ماه تاوانش را در #فیش_حقوقی خود پس خواهند داد. رعایت وقت، اتفاقی است که در پایان وقت اداری هم به نوعی دیگر تکرار میشود. کارمند وارد دفتر کار خود میشود. پشت میز مینشیند و هنوز در جای خود آرام نگرفته است که صدای تلفن، ورود ارباب رجوع یا احضار رئیس و ... خبر از شروع کار روزانه میدهد. بعضی روزها حجم کار بسیار زیاد است بهطوریکه حتی زمانی برای نوشیدن چای یا لحظهای استراحت پشت میز را هم ندارند.
✅ رفتوآمدهای مکرر مردم و درخواستهای پیدرپی؛ اینکه یکی قانون را نمیداند و باید برایش تشریح کرد، دیگری از روال اداری خبر ندارد و راهنمایی میخواهد، فرد دیگری از اینکه چند روزی کارش به تعویق افتاده عصبانی است و با صدای بلند اعتراض میکند و چندین ماجرای اینچنینی در هر روز اداری تکرار میشود و کارمند موظف است با آرامش، احترام، صبر و متانت کار مردم و سازمان را حلوفصل کند. در کنار این اتفاقات روزانه، در برخی سازمانها مسائلی وجود دارد که #شغل_کارمندی را سختتر میکند بهعنوان مثال؛ رئیسی بهانهگیر و غیرمنطقی که زیاد غرولند میکند، موازیکاری و شفافت نبودن در قوانین و مقررات، بوروکراسی و بینظمیهای برخی ادارات که منجر به نارضایتی ارباب رجوع میشود و دودش به چشم کارمندان میرود، تبعیض در پرداختها یا تقسیم کار نامناسب در محیط کار بهطوریکه عدهای زیر فشار کار شدید قرار دارند و عدهای بیکار هستند یا کار کمتری دارند،
✅ تجهیزات و فضای کاری غیراستاندارد، کمتحرک بودن در محیط کار و آسیبهای فیزیکی ناشی از آن و... همه و همه میتوانند فشاری بیشتر از حد استاندارد بر گروه کارمندان وارد کند. به این موارد، مسئلۀ نابرابری #حقوق_کارمندی (یا همان آب باریکۀ معروف) با نرخ تورم را نیز اضافه کنید؛ مقولهای که آنقدر همه دربارهاش حرف میزنند که دیگر کلیشه شده است. روزهای کارمندی بهسرعت سپری میشود و کارمندان خیلی زودتر از آنچه فکر میکنند به مرز سی سال خدمت صادقانه میرسند. اکنون زمان بازنشستگی است. تصور بفرمایید جوانی وارد سازمانی میشود، سی سال از عمر خود را وقف خدمت به آن سازمان میکند و در اوج پختگی و تجربه باید کار را تحویل نیروی تازه نفسی بدهد. درست است که پاداش آخر کار میتواند تا حدودی مرهمی بر زخمهای اقتصادی خانوادۀ کارمند بازنشسته باشد اما حقوق او تا حد قابل توجهی کاهش مییابد درحالیکه با بزرگشدن فرزندان و مسائلی از قبیل هزینههای دانشگاه، ازدواج و... مخارجش چندین برابر میشود. اما چه باک..!
✅ هر کاری سختیها و محدودیتهای خاص خود را دارد. بنابراین #کارمندان علیرغم بسیاری از مشکلات اقتصادی و اداری کماکان با عزت نفس جریان زندگی را مدیریت کرده و خدا را شکر میکنند. شاید من و شما در مواجهه با سازمانهای مختلف با کارمندانی هم روبهرو شدهایم که وقتکشی میکنند، تعهد کاری ندارند و مسئولیتپذیر نیستند، کار امروز را به فردا میاندازند، اهل پارتیبازی و سوءاستفاده از موقعیت کاری خویش هستند، به تکریم ارباب رجوع اعتقادی ندارند و خلاصه بهگونهای احساس کردهایم به جای حل مشکلات مردم صرفاً به فکر منافع شخصی خود هستند اما باید پذیرفت تعداد افرادی که اصالت و شرافت دارند، صادقانه کار میکنند، مردم را دوست داشته و آنها را تکریم میکنند، زمان زیادی از وقت خانواده و فرزندان خود را صرف خدمت به سازمان و مراجعان آن میکنند و خلاصه یک عمر با مناعت طبع و عزت نفس موی خود را در خدمترسانی به خلق خدا سپید میکنند بسیار بیشتر از گروه اول است.
🔺منبع: #هفته_نامه_نخست،
🔻پنجشنبه ۱۰ شهریور ۱۴۰۱، شماره ۹۳۳
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ چرخه بهره وری
با توجه به چرخه بهره وری؛ هر سازمانی برای بهبود بهره وری لازم است از فرایندها شروع کند. سپس دیگر عواملی را که در بهره وری مؤثر هستند، شناسایی نماید. در ادامه با توجه به امکانات موجود، روش مناسب برای رسیدن به بهره وری بالا را برگزیند و آنها را اجرا و پیاده سازی کند.
1⃣ سنجش و اندازه گیری عملکرد سازمان
2⃣ اجرا و بهبود فرآیندهای سازمان
3⃣ تحلیل و شناسائی عوامل افزایش یا کاهش بهره وری
4⃣ برنامه ريزی و انتخاب روش مناسب برای رسیدن به وضعیت مطلوب
#چرخه_بهره_وری
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar