✍ مدل مدیریت استراتژیک موردن
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ مدل مدیریت استراتژیک موردن #مدل_مفهومی #مدل_مدیریت #پایگاه_جامع_مدیریار www.modiryar.com @mod
✍ مدل مدیریت استراتژیک موردن
▪«موردن» (Morden) در کتاب «اصول مدیریت استراتژیک» (Principles of strategic management) خود که در سال ۲۰۰۷ منتشر شد مدل جدیدی از مدل های مدیریت استراتژیک ارائه میدهد. چهار عنصر این مدل به شرح زیر هستند:
✅ تجزیه و تحلیل و برنامهریزی استراتژیک
▪تجزیه و تحلیل استراتژی فرآیندی است که سازمان از طریق آن قابلیتهای درونی خود را بررسی میکند همچنین عوامل مهم محیط خارجی را شناسایی میکند. این فرآیند شامل شناسایی عوامل زیر است:
1⃣ نقاط قوت و ضعف مالی و عملیاتی درون سازمان
2⃣ محدودیتها، فرصتها و تهدیدات محیطی که سازمان با آنها مواجه است.
3⃣ محیطهای سیاسی و نهادی و رقابتی که سازمان درون آنها فعالیت میکند.
4⃣ ماهیت منابع، قابلیتها و رهبری که در مالکیت سازمان هستند.
▪فرآیند برنامهریزی با اصطلاحات مختلفی مانند برنامهریزی استراتژیک و برنامهریزی کسبوکار شناخته میشود. فرآیند برنامهریزی بر مبنای فعالیتهای زیر است:
1⃣ تجزیه و تحلیل زمان
2⃣ تجزیه و تحلیل ریسک
3⃣ تجزیه و تحلیل فرآیندهای پیشبینی
4⃣ تشریح فرآیند برنامهریزی کسبوکار
✅ تدوین استراتژی و تصمیمگیری استراتژی
▪فرآیندهای #تدوین_استراتژی و تصمیمگیری استراتژیک برای ایجاد مأموریت، اهداف و استراتژی سازمان به کار گرفته میشوند.
▪مأموریت، اهداف و استراتژی از چشمانداز و ارزشهای سازمان رهبران، تصمیمگیرندگان و ذینفعان گرفته میشود. سازمان باید درباره موارد زیر #تصمیم_گیری کند:
1⃣ چگونه استراتژیها و برنامهها تدوین میشود.
2⃣ چه کسانی در فرآیند تدوین مشارکت دارند.
3⃣ چگونه منابع مالی مورد نیاز برای این استراتژیها و برنامهها تخصیص داده میشود.
▪تصمیمگیرندگان مجموعهای از اقداماتی را که یک سازمان باید انجام دهد شناسایی میکنند.
✅ انتخاب استراتژیک
▪#فرآیند_انتخاب_استراتژی به منظور شناسایی مجموعه اقداماتی است که باید انجام شود. انتخاب استراتژیک با مواردی مشابه موارد زیر سر و کار دارد:
1⃣ آیا سازمان باید تنها در سطح ملی فعالیت کند یا میتواند دامنه فعالیتهای خود را به سطح بینالمللی گسترش دهد؟
2⃣ آیا هدف سازمان دستیابی به سهم بالایی از بازار است؟
3⃣ آیا باید محصولات با کیفیت بسیار بالا تولید کند؟
4⃣ آیا هدف سازمان دستیابی به حاشیه سود بالا است یا به دنبال استراتژی حداقل هزینه است؟
▪#تصمیم_گیرندگان سازمان از میان مجموعهای از استراتژیهای قابل اجرا، بهترین استراتژی و اثربخشترین آن را که سازمان قادر به اجرای آن است را انتخاب میکند تا به اهداف مور نظر خود دست یابد.
✅ اجرای استراتژی
▪فرآیندی است که #استراتژی انتخاب شده، پیادهسازی و اجرا میشود. در واقع استراتژی درون زمینه و محدودیت داخلی افراد، رهبری، ساختار، منابع، قابلیتها و فرهنگ سازمانی قرار میگیرد. اجرای استراتژی همچنین درون زمینه و محدودیتهای بیرونی محیط رقابتی، سیاسی و خارجی قرار میگیرد.
▪#اجرای_استراتژی به ماهیت دانش، تکنولوژی و منابع شایستگی در دسترس سازمان بستگی دارد. همچنین اجرای استراتژی به ماهیت تصمیمات در مورد استراتژی مالی و رقابتی بستگی دارد. اجرای استراتژی به وسیله بهترین روش بهکارگیری منابع، تحقق تعهدات مالی و تضمین بقای سازمان محدود شده است.
🔴 چهار عنصر معرفی شده برای مدل #مدیریت_استراتژیک به هم وابسته هستند و با یکدیگر کار میکنند. هر عنصر به دیگر عناصر تأثیر میگذارد و از آنها اثر میپذیرد.
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ کمی آن طرف تر
#دکتر_مهدی_ياراحمدی_خراسانی
✅ آقای وزیر یا وکیل، آقای مدیر یا مسئول، آقای مدیرکل یا مدیرعامل، آقای رئیس یا معاون کمی آن طرف تر دقیقاً پشت در اتاق شما مردمانی نشسته اند که منتظر یک امضای ناقابل یا دستور صریح یا حمایت و هدایت جنابعالی برای حل مسأله یا رفع مشکلی از زندگی شان هستند. چرا فکر می کنید درهای بسته و بی توجهی به مردم امری عادی و طبیعی برای #مسئولان است. متأسفانه برخی افراد تا پشت میز مدیریت مستقر می شوند حس می کنند مقام هستند نه مسئول! در صورتی که پست های مدیریتی در واقع مسئولیت های بسیار سنگینی است که به صورت امانت در اختیار افراد قرار داده می شود تا بر اساس فرصت و موقعیتی که پیدا می کنند به مردم خدمت نمایند، مشکلات آن ها را حل و فصل کنند و زمینه و زیرساخت پیشرفت و رشد و توسعه فردی و اجتماعی را برای جامعه فراهم سازند.
✅ افرادی که دچار این غفلت می شوند به جای آن که جایگاه #تصمیم_گیری را زمینه خدمت به خدا و خلق خدا بدانند فرصتی برای بهره گیری های شخصی و منافع خویشتن می پندارند و مسیر را به اشتباه طی می کنند و ممکن است در کوتاه مدت منافع سرشاری کسب نمایند ولی قطعاً در دراز مدت در خسران خواهند بود و عذاب سختی نیز در انتظار آن ها است. مگر می شود خداوند حکیم انسان یا مدیری که سرنوشت مردم به او سپرده شده است را به خاطر نحوه عملکردش مؤاخذه نکند و از وی سئوال نپرسد. پس مسئولان گرامی به هوش باشید که فرصت ها همچون برق و باد می گذرند و همچون گذشتگان بلافاصله باید این مسئولیت ها و مواهب و امکانات ناشی از آن را واگذار کنید سپس شما خواهید ماند و نتایج اعمالتان در محضر خداوند.
✅ چه بسیار زیان کار است مدیری که آخرت خود را به دنیای کوتاه خود و اطرافیان و عزیزانش بفروشد و چنان غرق در مواهب مادی و دنیوی ناشی از عناوین سازمانی گردد که فراموش کند هدف اصلی از فرصت ها خدمت است نه #منفعت_طلبی. هر چند شاید این موارد برای برخی افراد به شعار و کلیشه تبدیل شده است و دیگر به آن حساسیت و خاصی ندارند ولی واقعیت آن است که در اصل موضوع هرگز تغییری ایجاد نمی شود؛ خدا هست، می بیند، مؤاخذه می کند. هم او که شاهد است خود قاضی است و قطعاً ما به ازای هر رفتار و گفتاری جزا و پاداشی در میان است. بدون شک فرصت خدمت به خدا و خلق خدا یک نعمت بزرگ است؛ اینکه فرصت پیدا کنیم که خدمت کنیم به مردم، این یک نعمت وصف ناشدنی است که حتماً انسان به خاطر آن بازخواست می شود.
✅ خیلیها هستند میخواهند به مردم خدمت کنند، امکانش را ندارند؛ شما که یک جایگاه اثرگذاری پیدا کردید، بایستی این را قدر بدانید؛ این نعمت بزرگی است که خدا داده و هر نعمتی هم شکری دارد؛ شکرش این است که در این فرصت از همه توان برای رفتار و گفتار خالصانه و صادقانه استفاده کنید. خدمت به مردم همانند ایمان به خدا باعث صعود انسان به مقامات معنوی و جلب #رضایت_خداوند متعال میشود و البته از سوی دیگر کسی که حق و حقوق دیگران را پایمال کند و به وظیفه خود در قبال مردم جامعه عمل نکند، عقاب الهی متوجه او خواهد بود، پس در این بین وای به حال مسئولانی که فرصت خدمت به مردم به آنها داده شده اما قدر خود را ندانسته و به جای خدمت صادقانه، کم کاری کنند، زیرا نه تنها باید جوابگوی فرصتهای از دست رفتهشان باشند، بلکه در مورد تضییع حق و حقوق دیگران هم مورد سؤال و بازخواست قرار خواهند گرفت!
🔺منبع: #هفته_نامه_نخست،
🔻 پنجشنبه 22 تیرماه 1402، شماره 971
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ پیکره عمومی دانش مدیریت فرآیندهای کسب و کار
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ پیکره عمومی دانش مدیریت فرآیندهای کسب و کار #مدل_مفهومی #مدل_مدیریت #پایگاه_جامع_مدیریار www.mod
✍ حوزههای کاربردی پیکره عمومی دانش مدیریت فرآیندهای کسب و کار
1⃣ ارزشها، اعتقادات، رهبری و فرهنگ
تجربه BPM به وسیله مجموعهای از ارزشها، اعتقادات، رهبری و فرهنگ به عنوان عوامل محیطی که سازمان در آن فعالیت میکند تعریف میشود. این عوامل بر روی رفتار و ساختار سازمان مؤثر هستند. #سازمان_ها در این موقعیت اقدامات لازم را برای ایجاد فرصتهای مناسب به منظور بحث و گفتگوی آزاد، رشد تخصصی و شخصی پرسنل ایجاد کرده و یک بستر به منظور ایجاد ارتباطات خارجی با سایر عوامل مرتبط در سطح وسیعی به وجود میآورند.
2⃣ مدیریت فرآیندهای کسب و کار
حوزه #دانش_مدیریت_فرآیندهای_کسب_و(کار بر روی مفاهیم کلی BPM تمرکز دارد که از جمله میتوان به مفاهیم کلیدی، فرآیندهای e2e، ارزشهای مشتری و نیز ماهیت فعالیت کارکردی عرضی اشاره نمود. انواع فرآیندها، اجزاء فرآیندها، چرخه عمر BPM به همراه فاکتورهای موفقیت و مهارتهای بحرانی معرفی و شناخته میشوند. این حوزه دانشی، BPM را تعریف میکند و یک زیرساخت به منظور شناخت و اکتشاف سایر حوزههای دانشی ایجاد میکند.
3⃣ مدل سازی فرآیند
#مدل_سازی_فرآیند شامل مجموعهای از مهارتها و فرآیندهایی است که افراد را قادر به تفهیم، ایجاد ارتباط، اندازهگیری و مدیریت اجزاء اصلی فرآیندهای کسب و کار میکند. حوزه دانشی مدلسازی فرآیند، مروری بر کلیه این مهارتها، فعالیتها و تعاریف کلیدی، توضیحاتی در خصوص اهداف و مزایای مدلسازی فرآیند، انواع و کاربردهای مدلسازی فرآیندها و ابزار مورد استفاده، تکنیکها و استانداردهای مدلسازی میباشند.
4⃣ تجزیه و تحلیل فرآیند
#تجزیه_و_تحلیل_فرآیند به معنی درک کارایی و اثربخشی فرآیند کسب و کار است. در این بخش اهداف و فعالیتهای مرتبط با تجزیه و تحلیل فرآیند شناسائی و تعیین گردیده است. در این بخش تشریح اجزاء فرآیند و ویژگیهای آنها، تکنیکهای تجزیه و تحلیل و الگوهای فرآیندیمورد بررسی قرار میگیرد. همچنین کاربرد مدلهای فرآیندی و سایر مستندات مرتبط با فرآیند به منظور تفهیم و اعتبارسنجی فرآیندهای وضعیت موجود و هم وضعیت بهبود یافته در آینده، نیز در این بخش مورد بررسی قرار میگیرد.
5⃣ طراحی فرآیند
#طراحی_فرآیند به منزله ایجاد ویژگیها و مشخصات لازم برای فرآیندهای کسب و کار، جهت تحقق اهداف کسب و کارو اهداف عملکردی فرآیندهای سازمان میباشد. در این بخش انواع طرحها و راهنمای اقدام به منظور تعیین چگونگی جریان کار، چگونگی کاربرد قوانین و قواعد، کاربردهای کسب و کار، چارچوب فناوری، منابع اطلاعاتی، کنترلهای عملیاتی و مالی که بر روی سایر فرآیندهای داخلی و خارجی اثرگذار هستند ارائه میگردد.
6⃣ مدیریت عملکرد فرآیند
#اندازه_گیری_عملکرد_فرآیند یک روش برنامهریزی شده به منظور پایش فرآیندهای ایجاد شده و پیگیری نتایج عملکرد آنها جهت تعیین میزان کارایی و بهرهوری فرآیندها میباشد. اطلاعات بدست آمده از اندازهگیری عملکرد فرآیندها میتوانند برای امور تصمیمگیری، به منظور ایجاد بهبود فرآیندهای موجود و یا برای معرفی فرآیندهای جدید همسو با اهداف استراتژیک مورد استفاده قرار گیرند.
7⃣ تحول فرآیند
#تحول_فرآیند مقدمهای بر موضوع تغییرات فرآیند میباشد. در این بخش موضوع تغییرات فرآیند در چرخه عمر مدیریت فرآیندهای کسب و کار، راهکارهای مختلف بهبود فرآیندها، متدلوژیهای مهندسی مجدد و بازطراحی به همراه فعالیتهای ایجاد و پیادهسازی مدیریت تغییرات فرآیند بررسی و تشریح میگردند. عناوین مطرح مورد توجه در این حوزه شامل مدیریت تغییرات سازمان، عوامل بحرانی موفقیت جهت ایجاد تحول در سازمان میباشند.
8⃣ سازمان فرآیند
حوزه #دانش_سازمان_مدیریت_فرآیند، بر روی مباحث نقشها، مسئولیتها، ساختار گزارشات و سایر اقدامات لازم برای پشتیبانی سازمان فرآیندگرا متمرکز میشود. بررسی موضوع سازمان فرآیندگرا در خلال مباحث فرهنگ سازمانی و سازمان ماتریسی و عملکرد تیمی مورد بررسی قرار میگیرد. میزان اهمیت و ضرورت کنترل و نظارت در مدیریت فرآیندهای کسب و کار از طریق تشریح انواع ساختارهای کنترل و نظارت و نیز نظرات مرکز تعالی مدیریت فرآیندهای کسب و کار بیان میشوند.
9⃣ مدیریت فرآیندهای بنگاه
مفهوم و اساس #مدیریت_فرآیندهای_بنگاه بر اساس نیازمندی به کسب بیشترین نتایج ممکن از فرآیندهای سازمان همسو با استراتژیهای مناسب تعریف شده و رسیدن به اهداف عملیاتی بر اساس استراتژیهای تعریف شده، به وجود آمده است. مدیریت سبد فرآیندی این اطمینان را ایجاد میکند که سبد فرآیندهای سازمان استراتژیهای سازمان را پشتیبانی کرده و یک راهکار یا متد برای مدیریت و ارزیابی اولیه به وجود آورد.
🔟 فناوری مدیریت فرآیندهای کسب و کار
#مدیریت_فرآیندهای_کسب_و_کار راهکاری بر پایه فناوری بوده و بر پایه نظام مدیریتی پشتیبانی میشود که در خصوص ابعاد عمده فناوریهای در دسترس جهت پشتیبانی امور برنامهریزی، طراحی، آنالیز، عملکرد و پایش فرآیندهای کسب و کار به بحث. این فناوریها شامل مجموعهای از بستههای نرمافزاری، ابزار توسعه، فناوریهای زیرساخت و منابع ذخیره داده و اطلاعات هستند که جهت پشتیبانی متخصصین مدیریت فرآیندهای کسب و کار و کارکنان این حوزه کاربرد دارند.
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ استقرار مدیریت فرایندهای کسب و کار
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ استقرار مدیریت فرایندهای کسب و کار #مدل_مفهومی #مدل_مدیریت #پایگاه_جامع_مدیریار www.modiryar.co
✍ استقرار مدیریت فرایندهای کسب و کار
مراحل انجام کار یا همان ارائه خدمات بر اساس مدلی که در شرکت های مختلف استفاده شده و پاسخگوی نیازشون بوده به این ترتیب است که:
1⃣ آماده سازی سازمان:
شامل آموزش، فرهنگ سازی، طراحی مسابقه و پوستر و در گیر کردن کارکنان و برگزاری سمینار ها و ورک شاپ workshop برای مدیران و کارکنان و مواردی از این دست و همجنین بررسی #استراتژی و وجود استقرار تکنیک های کیفی و ایزو و …
2⃣ طراحی معماری فرایند:
در ابتدا یک #نقشه_فرایند برای شما طراحی میشود. نقشه فرایند تشکیل شده از یک سری حوزه فرایند مانند بازاریابی و فروش، منابع انسانی، مدیریت مالی و … در ادمه هرحوزه فرایندی از یک سری گروه فرایندی تشکیل شده و هر گروه فرایندی از یک سری فرایند تشکیل شده است. در این مرحله تحلیل از روشهای الگوبرداری از مدلهای مرجع مثل APQC هم استفاده میشود.
3⃣ مدلسازی فرایندهای وضع موجود:
در این مرحله با انجام مصاحبه با خبرگان و مدیران مربوطه طی یک برنامه زمانبندی، فرایندهای وضع موحودبر اساس استاندارد bpmn 2.0 #مدل_سازی انجام خواهد شد و به تایید شما خواهد رسید. سپس شناسنامه فرایند برای هر تهیه میشود.(اندازهگیری وضع موجود فرآیندها)
4⃣ طراحی فرایندها وضع مطلوب:
در صورت تشخیص کارفرما تحلیل انجام میشود. تحلیل هم با ویژوال پاردایم. هم با روشهای دیگر مثل تحلیل ارزش افزوده یا RCA و…. همچنین برای تحلیل از روشهای الگوربرداری از مدلهای مرجع مثل APQC هم استفاده میشود.
🔴 فرایندهای تحلیل شده سه اتفاق براشون میافتد:
➀ نیاز به بهبود دارند:
BPI: BUSINESS PROCESS IMPROVEMANT
➁ نیاز به بازطراحی دارند:
BPR: BUSINESS PROCESS REDESIGN
➂ آماده پیاده سازی هستند.
5⃣ پیاده سازی:
#فرایند معمولا در یکی از BPMS ها با استفاده از شاخص هایی متناسب با سازمان و شرکت شما انتخاب شده مکانیزه می شوند.
6⃣ پایش و کنترل:
بر اساس شاخص هایی که در مرحله ۳ شناسایی شده فرایندها مورد ارزیابی قرار می گیرند و رد صورت نیاز مورد اصلاح و بازنگری قرار می گیرند. سپس وارد مرحله ۴ می شویم و این چرخه بین مرحله ۴ تا ۶ تکرار می شود که بهبود مستمر دارد.
7⃣ کتابچه مدیریت فرایند:
جامع ترین سندی است که آماده می شود و سه فصل مهم دارد. مهم ترین و کامل ترین سندی است که هر سازمان می تواند داشته باشد
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مدل پروانه ای نقش رسانه در مدیریت پیش از بحران
#دکتر_سیاوش_صلواتیان
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مدل کارکرد رسانه در مدیریت بحران
#دکتر_مهدی_نوری
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ #امام_باقر_علیه_السلام
در باب کار نیک
📖 #دعائم_الاسلام، جلد ۲ / صفحه ۳۲۱
۞ اِصطِناعُ المَعروفِ یَدفَعُ مَصارِعَ السّوءِ، وکُلُّ مَعروفٍ صَدَقَةٌ وأهلُ المَعروفِ فِی الدُّنیا هُم أهلُ المَعروفِ فِی الآخِرَةِ و أوَّلُ مَن یَدخُلُ الجَنَّةَ أهلُ المَعروفِ
۞ کار نیک، از مرگ بد، جلو مى گیرد و هر کار نیکى، صدقه است و نیکوکاران در دنیا، نیکان آخرتند و نخستین واردشوندگان به بهشت، نیکوکارانند.
#حدیث_نگار
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
الگوی استقرار مدیریت دانش
✍ #دکتر_زهرا_کیان_راد
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar