جلسات بی خاصیتی که زمان مدیران را تلف می کند!
#عکس_نگار
#مدیریت_جلسات
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
الگوی چرخشی بدست آمده طی دوره ۸ ساله چرخش سياره زمین و زهره به دور خورشید!
#نظم
#سیستم
#عکس_نگار
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ ارزپاشی جواب نمیدهد
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
▪️لزوم توجه به نرخ ارز بهعنوان یکى از مهم ترین مباحث کلان اقتصادی در هر کشورى ضرورت دارد. مدیریت نرخ ارز خصوصاً به دلیل شوک ها و سکته های نفتی و افزایش تقاضا و نوسانات نرخ ارز در سال های اخیر از اهمیت بیشتری برخوردار گردیده است. مدیریت نرخ ارز در #اقتصاد_ایران همواره یکی از چالشها و مسائل عمده سیاستگذاران و تصمیم گیران این عرصه بوده به گونه ای که در همه ادوار در محافل دانشگاهی و تصمیم ساز اقتصاد ایران مباحث چالشبرانگیزی حول نحوه تعیین نرخ ارز در جریان بوده است. نرخ ارز بیانگر ارزش پول هر کشورى است و ارتباط میان #اقتصاد_داخلى با دنیاى مالی خارج را نشان میدهد. بر همین اساس ضرورت دارد بانک مرکزی درباره نحوه تامین منابع ارزی و آسیبهای ناشی از غفلت در تامین آن هوشیار باشد و در توزیع ارز کنترلهای لازم را به کار گیرد.
▪️در همین راستا یکی از مهمترین وظایف #بانک_مرکزی، حفظ ارزش پول ملی، ثبات و اعمال سیاستهای ارزی در بستر نظام اقتصادی است و سایر دستگاهها در این شرایط باید کمکرسان بانک مرکزی باشند. پس تنظیم مناسب نرخ ارز، توجه به تغییرات و عوامل مؤثر بر آن در هر شرایطى، میتواند موضوعى مهم و قابل تأمل باشد. افزایش #صادرات_غیرنفتی، اصلیترین سیاست و رویکرد اقتصادی دولت ایران در چند دهه اخیر بوده است. بهمنظور رهایی از اقتصاد تک محصولی، توسعه صادرات غیر نفتی برای دولت ایران یک ضرورت انکارناپذیر است. تغییر نرخ ارز، مجموعهای از تغییرات متفاوت و حتی متضاد را در بخش خارجی و داخلی اقتصاد به همراه دارد که برآیند آن میتواند عملکرد اقتصاد کشور را تحت تاثیر مثبت یا منفی قرار دهد.
▪️مدیریت مناسب #نرخ_ارز از یک طرف نقش موثری در صادرات و واردات و به تبع آن تنظیم و تعدیل تراز تجاری و تراز پرداختهای کشور دارد و از طرف دیگر نقش موثری در تعیین قدرت رقابتی تولیدکنندگان داخلی در برابر رقبای خارجی در بازارهای داخلی و خارجی و به تبع آن تعیین میزان تولید و اشتغال دارد. مدیریت نرخ ارز نیازمند یک فرآیند علمی مبتنی بر سیستمی حساب شده و بر اساس سایر شاخص های پولی و مالی است. بر این اساس باید گفت آن چه در سال های اخیر در کشور برای مدیریت نرخ ارز رایج شده است جواب نمی دهد. سیاست #ارزپاشی برای مدیریت نرخ ارز در بازار آزاد پاسخگوی آن چه باید نیست پس ضرورت دارد با اعمال سیاست های یکپارچه نسبت به مدیریت بهینه بازار ارز اقدام شود. اگر دولت ۵ سال قبل ارز کشور را با اختصاص ارز ۴۲۰۰ تومانی به هدر نمیداد و با ارزپاشی منابع ارزی مواجه نمیشدیم، اکنون این مشکلات را نداشتیم، همچنین بانک مرکزی میتوانست کشور را از کالاهای اساسی بینیاز کند.
▪️از طرف دیگر با توجه به فعل و انفعلات حوزه پولی و ارزی در سال های اخیر مردم ارزهای شاخص همچون دلار را ظرفیتهای مناسبی برای سرمایهگذاری و کسب منفعت میدانند، از سالی که تحریمهای ناجوانمردانه اقتصادی آمریکا و شورای امنیت علیه ایران اعمال گردید، نگاه مردم به ارزهای شاخص همچون دیدگاه آن ها نسبت به مسکن، طلا و خودرو حالت سرمایهای پیدا کرده و در حقیقت دلار به عنوان یکی از مهمترین ارزهای مورد #نیاز_دولت و واحدهای تولیدی در سبد سرمایهگذاری عموم مردم قرار گرفته است. اگر بانک مرکزی به کمک دستگاههای اقتصادی مهم کشور همچون وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت امور اقتصادی و دارایی، در اجرای تعهدات مربوط به سامانه نیما و تأمین ارز مورد نیاز #واردکنندگان موفق عمل کند و کمبودی در این زمینه نداشته باشد، میتواند بدون تزریق غیر هدفمند و کلاسیک ارز در بازار آزاد، آن را مدیریت کرد.
✍ منبع: هفته نامه نخست، مورخ ۲۲ آبان ۱۳۹۹، شماره ۸۴۸
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
💢 مقایسه چرخه سنتی BPM و چرخه جایگزین
▪️در این نوشته از تصویر سنتی چرخهٔ مدیریت فرایندهای کسب و کار به یک چرخهٔ جایگزین حرکت کردیم تنها به یک دلیل: #متمایز_ساختن مدیریت بر روی سطح «مورد» از مدیریت بر روی سطح «فرایند».
▪️وقتی تصویر نهایی چرخهٔ جایگزین را با تصویر اصلی مقایسه میکنید متوجه میشوید که دو مورد #بهینه_سازی و #مدل_سازی غیب شدهاند. برای من «مدلسازی» گامی مجزا نیست بلکه اقدامی است که میتوان در خلال گام طراحی انجام داد. به نظرم در چرخه سنتی BPM مدلسازی به دلیل گرایشهای مبتنی بر سیستمهای مدیریت فرایندهای کسب و کار یا همان BPMSها مجزا از طراحی در نظر گرفته شده است.
▪️علاوه بر «مدلسازی» من «بهینهسازی» را هم به عنوان یک گام جدا در نظر نگرفتم چون فکر میکنم «بهینهسازی» اصولاً یک فعالیت نیست بلکه هدف هر دو چرخهٔ موجود در مدل جایگزین است. چرخهٔ «پایش» در مورد بهینهسازی در سطح هر موردِ مشخص است. و چرخهٔ طراحی به بهینهسازی فرایند در زمانی که #عملکرد_فرایند مناسب نیست برمیگردد.
💢 به کدام چرخه باید بیشتر توجه داشت؟
▪️این که به کدام چرخهٔ بهینهسازی توجه بیشتری داشته باشیم بستگی به سطح #انعطاف_پذیری ارائه شده یا امکان استقرار در خلال عملیات اجرای فرایندهایمان دارد.
اگر روندهای ثابتی داشته باشم که امکان تغییر در سطح هر مورد مشخص برای آنها فراهم نباشد باید به سراغ چرخهٔ «بازطراحی» برویم. و اگر در خلال اجرای فرایند آزادی بیشتری داشته باشیم انعطاف بیشتری در چرخه «پایش» خواهیم داشت.
▪️ولی بزرگترین تفاوت میان چرخهٔ اصلی و چرخهٔ جایگزین در #نقطهٔ_اجرا است. در چرخهٔ جایگزین «اجرا» بالا قرار گرفته است چون بیشتر شرکتها و سازمانها در حال حاضر فرایندهای خود را دارند و در نهایت با اجرای فرایند است که میتوانند به مشتریان خود خدمت بدهند.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar