Modiryar | مدیریار
✍ اجزای آمیخته بازاریابی اجتماعی #آمیخته_بازاریابی #پایگاه_جامع_مدیریار www.modiryar.com @modiry
✍ اجزای آمیخته بازاریابی اجتماعی
🔴 آمیخته
✅ ابزار بازاریابی برای تاثیر گذاشتن بر مشتری و رغبت آنان به خرید کالا #آمیخته_بازاریابی (Marketing Mix) است. در بازاریابی اجتماعی نیز آمیخته بازاریابی اجتماعی همین نقش و کار کرد را ایفا میکند. در واقع آمیخته بازاریابی اجتماعی به بازاریابان اجتماعی کمک می کند تا بتوانند ایده و رفتار مطلوب اجتماعی مدنظر خود را در بین مخاطبان ترویج کنند. اجزای این آمیخته و همچنین تعاریف هرکدام از آنها با آمیخته بازاریابی تجاری متفاوت است که در شکل آمده است. مدل آمیخته بازاریابی اجتماعی شامل ۸ مولفه است.
🔴 مدل آمیخته بازاریابی مبنای طراحی برنامه بازاریابی اجتماعی
آمیخته های بازاریابی اجتماعی عوامل تحتکنترلی هستند که با استفاده از آن میتوان روی رفتار مخاطبین هدف خود تاثیر گذاشته و آن را به سمت #رفتار_مطلوب هدایت کرد. در این زمینه بازاریابی اجتماعی از بازاریابی سنتی و تجاری کمک گرفته و از آمیختههای بازاریابی استفاده میکند که عبارتند از: محصول، قیمت، مکان (توزیع) و پیشبرد. این ۴ فاکتور در بازاریابی تجاری به ۴P معروف هستند و در بازاریابی اجتماعی نیز کاربرد دارند علاوه بر این ۴ عامل دیگر هم که مختص بازاریابی اجتماعی است به آنها اضافه میشوند؛ شامل:
▪️عموم مردم (Publics)
▪️شرکا (Partnership)
▪️سیاستها و خط مشیها (Policy)
▪️کیف پول (منابع مالی) (Purse Strings)
🔴 آمیخته های بازاریابی اجتماعی:
✅ الف. محصول
#محصول در بازاریابی اجتماعی رفتاری است که قصد سازگار کردن مخاطبان هدف خود با آن وجود دارد. این محصول می تواند از هر نوعی مانند محصول فیزیکی (مثال: حسگرهای دود)، یک خدمت (مثال: آزمایشهای پزشکی)، یک تمرین (مثال: رژیم غذایی سالم) و یا ایده های ناملموستر (مثل: حفاظت از محیط زیست) باشد.
✅ ب. قیمتگذاری و هزینه
#هزینه چیزی است که مخاطب برای منطبق شدن با رفتار مطلوب باید بپردازد. این هزینه صرفاً از جنس پول نیست بلکه ممکن است هزینههایی مثل انرژی، زمان و یا هزینههای عاطفی باشد. وقتی این هزینه ها در تحقیقات مشخص شود، کار بازاریاب اجتماعی این است که به گونهای برنامه بازاریابی اجتماعی را طراحی کند تا این هزینه ها به حداقل مقدار خود برسد.
✅ ج. توزیع و دسترسی
در بازاریابی تجاری، زمانی که از #آمیخته_مکان صحبت می شود، به سیستم و کانالهای توزیع اشاره دارد که مشتری چگونه و از چه راهی می تواند کالا را تامین کند. در بازاریابی اجتماعی بحث متفاوت بوده و از کالای فیزیکی خبری نیست. تغییری که در این موضوع اتفاق می افتد بدین صورت است که در بازاریابی اجتماعی توزیع به معنای این است که رفتار مطلوب چگونه در دسترس مخاطبان هدف ما قرار بگیرد؟
✅ د. پیشبرد
بخاطر قابلیت دیدهشدنی که در ترویج است، مردم در واقع از پنجره آن با بازاریابی اجتماعی آشنا میشوند. گر چه این متغیر یکی از متغیرهای بازاریابی اجتماعی است ولی یکی از مهمترین آنها است. در فعالیت های ترویجی #بازاریاب_اجتماعی با اینکه چگونه محصول خود (رفتار) را به مخاطبین هدف خود بشناساند درگیر است. از روشهای بسیار مختلفی می توان برای پیشبرد استفاده کرد.
✅ ه. عموم مردم
#مخاطبان برنامه بازاریابی اجتماعی طیف های متعددی هستند و برنامه باید به صورتی باشد که آنها را پوشش دهد. این متغیر به دو دسته مخاطب عام درونی و مخاطب عام بیرونی تقسیم می شود. مخاطبان بیرونی آنهایی هستند که قرار است گرایش ها و رفتارهایشان به صورت مستقیم تحت تاثیر برنامه بازاریابی اجتماعی قرار گیرد و تغییر کند.
✅ و. مشارکت
#مسائل_اجتماعی تاحدی پیچیده هستند که یک سازمان، هیچگاه نمی تواند به تنهایی کاری کند که تاثیر مطلوبی در اجتماع داشته باشد. به همین سبب، برای انجام کاری قابلتوجه در این زمینه ها، حتماً نیاز به این است که با گروههای دیگر اجتماعی تیم سازی صورت پذیرد. این کار باعث گسترده شدن منابع کمپین و دسترسی به تکتک مخاطبان می شود.
✅ ز. سیاستگذاری
برنامه #بازاریابی_اجتماعی قادر است کاری کند که در انگیزه افراد به صورت فردفرد تاثیرگذار باشد و باعث تغییر رفتار و نگرش در آنها شود. ولی چیزی که از این تاثیر و تغییر مهمتر است بحث مداومت و بقای این تغییر است که در این زمینه باید از سیاست گذاری کمک گرفت. این سیاستگذاری است که می تواند باعث تغییر شرایط محیط شود.
✅ ح. مدیریت هزینهها
یکی از تفاوتهای #بازاریابی_تجاری و بازاریابی اجتماعی در بحث منابع مالی است. در بازاریابی تجاری، منابع مالی یا از سرمایه تامین میشود یا فروش کالا. در هر صورت، هزینه بازاریابی، بعهده خود فعالیت تجاری است در صورتی که در بازاریابی اجتماعی اینگونه نیست. هزینههای بازاریابی اجتماعی معمولاً از بنگاههای حمایتی و خیریه تامین می شود.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ برای داشته هایم
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
✅ با وجود همه مشکلات، محدودیت ها، سختی ها، ناکامی ها و مسائلی که هر یک از ما در زندگی فردی و اجتماعی خود داریم باز هم نباید فراموش کنیم که زیر چتر حمایت و هدایت #حضرت_رحمان قرار داریم و او همواره دست نوازش بر سر ما می کشد و سایه لطف و مهربانی اش از سر ما کم نمی شود. آن قدر عادت کرده ایم برای آن چه نداریم غصه بخوریم، نق بزنیم، به زمین و زمان بد و بیراه بگوییم یا به تعبیر ساده تر ناسپاسی و ناشکری کنیم که از خاطرمان رفته خدای مهربان چه نعمت هایی به ما ارزانی داشته است.
✅ از امنیت و سلامتی که بزرگ ترین نعمات هستند که قدرش را نمی دانیم و تا در اختیار داریم توجه ما را به خود جلب نمی کند بگیرید تا ده ها، صدها و هزاران مورد دیگر که هر یک می تواند سبب رضایت ما باشند که متأسفانه از آن غفلت می کنیم. من باید قبل از هر چیز بدانم زندگی دنیا با سختی ها و مشکلات ذاتی خلق شده است و همگان به اندازه خود و بنا به #حکمت_الهی در طول عمر خویش با مصائبی دست و پنجه نرم می کنند. پس بخشی از آن کاملاً طبیعی است.
✅ از سوی دیگر نباید فراموش کنم من باید «برای داشته هایم» بیشتر از نداشته هایم نگران باشم. چون به خاطر آن چه ندارم که مؤاخذه نمی شوم و برایم مسئولیتی نیست بلکه برای #نعمات و امکاناتی که در اختیار دارم و از آن بهره لازم و کافی را نبرده یا در مسیر مناسبی از آن استفاده نکرده ام مورد سئوال قرار می گیرم.
✅ چه بسیار موقعیت ها و امکاناتی که امروز در اختیار ماست که ما از آن غافل هستیم و همان نعمت آرزوی بسیاری دیگر از مردمان است. نمی دانم چرا عده ای دوست دارند همواره #بدبخت باشند یا جوری وانمود کنند که اوضاع خوب نیست و شرایط را بسیار سخت تر از آن چه هست نشان دهند.
✅ در این که مشکلات زیاد است و امروز بیشتر از هر زمان دیگر مردم را آزار می دهد شکی نیست اما کماکان چیزهای زیادی در بین «داشته های زندگی» ما هستند که می توانند سبب امیدواری باشند، حال ما را خوب کنند و قطعاً باید به خاطر وجود آن ها راضی و شاکر باشیم. اما چه می شود کرد زمانی که آدمی دچار غفلت می شود و همواره نداشته های بی انتهای خود را در ذهنش فهرست می کند و بخاطر #محرومیت از آن ها هم ناراضی می شود و هم ناسپاس و شاید هم بسیاری از تکالیف خود را به فراموشی می سپارد.
✅ شكر خدا «ابر و باد و مه و خورشید وفلک» همواره در کار بوده اند و ما هم تا توانسته ایم از این نعمت ها بهره مند شده ایم. اما بسیاری از ما آن گونه که شایسته است #سپاسگزاری نمی کنیم. شفاف بگویم غفلت می کنیم؛ غفلت ازخود. از خدای خود و از نعمت هایی که به ما ارزانی داشته است. باز هم تأکید می کنم آن چه گفتم بدان معنا نیست که مشکلی وجود ندارد و همواره همه چیز بر وفق مراد است. نه بدین گونه نبوده و نخواهد بود.
✅ همه ی مردم درگیر بسیاری از مشکلات بوده و هستند؛ گرانی ها، بیماری ها، کمبودها و محدودیت ها برای همه ی انسان ها وجود دارد. اما ذات اقدس الهی علی رغم همه ی نقصان ها و کم کاری ها، عصیان ها و گناهانی که داشته و مرتکب شده ایم ما را به حال خویش رها نکرده است. همواره دستی از جایی نزدیک تر به من مرا #حمایت می کند. صدایی آشناتر از صدای نزدیکانم مرا به سوی خود می خواند اما من از او غافلم. انسان درک می کند بهره می برد ولی به آن توجه نمی کند.
🔺منبع: #هفته_نامه_نخست،
🔻پنجشنبه ۲۹ تیرماه ۱۴۰۲، شماره ۹۷۲
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ موانع تصمیم گیری #تصمیم_گیری #پایگاه_جامع_مدیریار www.modiryar.com @modiryar
✍ تصمیم گیری؛ مفاهیم، انواع، موانع
🔴 تصمیم گیری:
✅ ارزیابی راه حل های مختلف و انتخاب بهترین آنها
✅ تصمیم گیری عالی ترین فعالیت شناختی انسان است.
🔴 تصمیم گیری در نهج البلاغه:
✅ حکمت ۱۷۳ نهج البلاغه: اهمیت مشورت کردن در تصمیم گیری.
✅ حکمت ۲۷۴ نهج البلاغه: شرط تصمیم گیری را رسیدن به یقین معرفی می کنند.
🔴 انواع تصمیم گیری:
✅ انواع تصمیم گیری بر اساس تعداد اولویت : ساده یا پیچیده
✅ انواع تصمیم گیری بر اساس اهمیت تصمیم : مهم یا معمولی
✅ انواع تصمیم گیری بر اساس تعداد افراد تصمیم گیرنده : فردی یا گروهی
🔴 ملاک های تصمیم گیری : هزینه / مزیت / خطر
✅ در حالتی که اطمینان کافی به نتایج تصمیم گیری نداشته باشیم ، آن تصمیم گیری با خطر همراه است.
🔴 سبک تصمیم گیری:
✅ به روش های ثابت و یکنواخت تصمیم گیری گفته میشود که بیشترشان ناکارآمد است.
🔴 انواع تصمیم گیری:
✅ تکانشی: به صورت ناگهانی و با عجله و بدون محاسبه قبلی انجام میشود - بیشتر در بین نوجوانان - بلافاصله با پشیمانی همراه است.
✅ احساسی: بر پایه احساسات و عواطف زودگذر است. تصمیم گیری یک امر پایدار است که تمام ابعاد زندگی را در بر می گیرد؛ برای همین نمی توان بر پایه احساسات تصمیم درستی گرفت.
✅ وابسته: در این سبک به جای فکر کردن کورکورانه از دیگران اطاعت می شود.
✅ اجتنابی: فرد بر این باور است که همه چیز خود به خود درست میشود - فرد قصد دارد تصمیم بگیرد اما هیچگاه عملی نمی شود. به عبارتی مثل دست دست کردن یا کار امروز را به فردا موکول کردن است.
✅ منطقی: بر پایه اندیشیدن است و نه تنها از نظر زیر بنایی با بقیه روش ها فرق دارد؛ بلکه تابع یک روش قاعده مند نیز هست.
🔴 مراحل تصمیم گیری:
1⃣ شناسایی و تعریف تصمیم
2⃣ شناسایی تعداد اولویت ها
3⃣ بیان ویژگی های هر اولویت
4⃣ ارزیابی پیامد هر اولویت
5⃣ اجرای بهترین اولویت
6⃣ تعهد به اولویت مورد نظر
7⃣ بررسی پیامدهای اجرای تصمیم مورد نظر
🔴 تعارض در تصمیم گیری:
✅ تعارض: زمانی که باید تصمیم بگیریم ولی قادر به اینکار نیستیم ، حالت عاطفی ناخوشایندی به نام تعارض را تجربه می کنیم.
✅ تعارض گرایش - گرایش = انتخاب بین دو امر خواستنی که هر دو برای ما مطلوب هستند.
✅ تعارض گرایش - اجتناب = انتخاب بین یک امر خواستنی و مطلوب و امری که برای ما مطلوب و مناسب نیست .
✅ تعارض اجتناب - اجتناب = انتخاب بین دو امری که هیچ کدام برای ما مطلوب نیست ولی مجبور به انتخاب یکی از آن دو هستیم.
🔴 واکاوی تصمیم گیری:
✅ تصمیم گیری های شتاب زده و بدون تفکر علاوه بر آسیب های فردی، آسیب های روانی - اجتماعی را هم به دنبال دارد.
✅ تصمیم گیری یک مهارت است و هر کس بیشتر این مهارت را تقویت کند، بیشتر هم از آسیب ها در امان می ماند.
✅ تصمیم موردنظر را به خوبی بشناسید: قبل از هر اقدامی تصمیم را تعریف کنید.
✅ از سبک تصمیم گیری منطقی استفاده کنید: باید سبک غالب تصمیم گیری باید منطقی باشد.
✅ دشواری یک تصمیم تابع توانمندی و نگرش و تجربیات شخصی است؛ پس در برخی تصمیم گیری هایی که بعد شخصی دارند، هر فرد متناسب با ویژگی های خودش تصمیم می گیرد.
✅ در تصمیم گیری های مهم و پیچیده از روش میانبر استفاده کنید.
✅ موقعیت های خطرناک را بشناسید.
#تصمیم_گیری
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
🔴 تست شخصیت شناسی آیزنک (EPI)
✅ دو بعد فراگیر و مستقل شخصیت را اندازه گیری می کند:
1⃣ برونگرایی-درونگرایی
2⃣ روان رنجوری-ثبات هیجانی
✅ آزمون شخصیت شناسی آیزنک ابتدا به صورت تجاری توسط هانس و همسرش سیبل آیزنک در سال ۱۹۶۳ بعنوان بازبینی فهرست شخصیتی مادزلی منتشر شد. نظریه هانس آیزنک اساساً مبتنی بر فیزیولوژی و ژنتیک است.
✅ اگرچه او یک رفتارگرا بود که عادات آموخته شده را بسیار مهم می دانست، اما تفاوت های شخصیتی را ناشی از وراثت ژنتیکی ما می داند. بنابراین، او در درجه اول به چیزی که معمولاً مزاج نامیده می شود علاقه مند است.
✅ این ابعاد بیشترین واریانس و یا پراکندگی در حوزه شخصیت را تشکیل میدهند. پرسشنامه این آزمون شامل ۵۷ آیتم با پاسخ های بلی/خیر می باشد.
#شخصیت_شناسی
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
🔴 تست شخصیت شناسی آیزنک (EPI) ✅ دو بعد فراگیر و مستقل شخصیت را اندازه گیری می کند: 1⃣ برونگرایی-
✍ مقیاس و تست آیزنک
✅ در تست #شخصیت_شناسی_آیزنک 57 سوال درباره نحوه رفتار و احساس شما وجود دارد، که هر سوال شامل پاسخ بلی/خیر میباشد. افراد در آزمون شخصیت شناسی آیزنک به طور کلی در دو بعد به عنوان "بالا" یا "کم" طبقه بندی می شوند. افرادی که برون گرایی بالایی دارند، اجتماعی، بی خیال و خوش بین دیده می شوند، در حالی که افراد کم امتیاز عموما ساکت، درون نگر و محجوب هستند.
✅ افرادی که بعنوان افراد دارای روان رنجورخویی بالا طبقه بندی می شوند، مستعد پریشانی و بی ثباتی عاطفی هستند، در حالی که افرادی که در این بعد پایین قرار دارند، عموما آرام و از نظر عاطفی پایدار هستند. سعی کنید تصمیم بگیرید که آیا بلی یا خیر نشان دهنده رفتار معمول یا احساسات شما است.
✅ توجه داشته باشید که پاسخ دادن به چنین سوالاتی نیازمند فکر کردن طولانی نیست و اولین پاسخ شما احتمالا بهترین پاسخ خواهد بود. هیچ سوالی را بدون پاسخ نگذارید، آگاه باشید که این هدف از این آزمون بررسی هوش و یا تواناییهای شما نیست و نهایتا خوب و بد ارزشی و اخلاقی در این آزمون مفهومی ندارد.
🔴 حال به سوالات زیر پاسخ دهید:
▪الف: بله
▪ب: خیر
۱. آیا اغلب به دنبال هیجان هستید؟
۲. آیا اغلب به دوستانتان نیاز دارید تا شما را تشویق کنید؟
۳. معمولا بیخیال هستید؟
۴. برای شما "نه" گفتن سخت است؟
۵. قبل از انجام کاری دوباره فکر میکنید؟
۶. اگر بگویید که شما کاری را انجام می دهید، آیا همیشه وعده خود را حفظ می کنید، هرچند که ناخوشایند باشد؟
۷. خلق (حال روحی درونی) شما بالا و پایین میشود؟
۸. به طور کلی بدون فکر کردن حرف میزنید و فعالیت میکنید؟
۹. تا بحال بخاطر هیچ دلیلی احساس بدبختی کرده اید؟
۱۰. برای نشان دادن شهامت خود تقریبا هر کاری را انجام می دهید؟
۱۱. ناگهان احساس خجالت می کنید زمانی که می خواهید با یک غریبه جذاب صحبت کنید؟
۱۲. هر از چند گاهی کنترل خلق و خوی خود را از دست میدهید و شدیدا عصبانی میشوید؟
۱۳. اغلب کارها را در لحظه انجام می دهید؟
۱۴. آیا اغلب نگران حرف ها و رفتارهای خود میشوید؟
۱۵. به طور کلی مطالعه را به دیدن افراد ترجیح میدهید؟
۱۶. احساسات شما به آسانی جریحه دار میشود؟
۱۷. بیرون رفتن زیاد را دوست دارید؟
۱۸. گاهی اوقات افکار و ایده هایی دارید که دوست ندارید دیگران آن را بدانند؟
۱۹. گاهی اوقات با انرژی و گاهی اوقات تنبل هستید؟
۲۰. ترجیح می دهید که دوستان کمی ولی خاص داشته باشید؟
۲۱. در طول روز تخیل زیاد میکنید؟
۲۲. اگر کسی داد بزند، شما هم سر وی داد میزنید؟
۲۳. اغلب در مورد احساس گناه ناراحت هستید؟
۲۴. همه عادت های شما خوب و مطلوب هستند؟
۲۵. معمولا می توانید در یک جشن پر جنب و جوش به خود آزادی لذت بردن را بدهید؟
۲۶. خودتان را عصبی میدانید؟
۲۷. افراد دیگر از شما به عنوان فردی بسیار پر جنب و جوش یاد میکنند؟
۲۸. پس از انجام کاری مهم، دچار این فکر میشوید که میتوانستید آن را بهتر انجام دهید؟
۲۹. در کنار دیگران بیشتر آرام هستید؟
۳۰. بعضی اوقات پشت سر دیگران حرف میزنید؟
۳۱. در هنگام خوابیدن آنقدر فکر به ذهن شما می آید که نمیتوانید بخوابید؟
۳۲. اگر چیزی را میخواهید بدانید، ترجیح میدهید آن را در کتاب مطالعه کنید تا از کسی بپرسید؟
۳۳. تپش قلب (به معنای احساسی آزار دهنده) دارید؟
۳۴. کارهایی که نیاز به توجه زیاد دارد را دوست دارید؟
۳۵. دچار حملات لرزش و تکانه استرسی میشوید؟
۳۶. همیشه همه کارها را طبق اصول و آداب و رسوم انجام میدهید، حتی اگر کسی متوجه نشود؟
۳۷. از حضور در جمعیتی که یکدیگر را مسخره میکنند، نفرت دارید؟
۳۸. یک فرد تحریک پذیر هستید؟
۳۹. دوست دارید کارهایی را انجام دهید که در آن باید سریع عمل کنید؟
۴۰. در مورد چیزهای وحشتناکی که ممکن است رخ دهد نگران میشوید؟
۴۱. در حرکت خود آهسته و پیوسته هستید؟
۴۲. تا به حال برای قرار ملاقات یا کار دیر کرده اید؟
۴۳. کابوسهای زیادی دارید؟
۴۴. دوست دارید با یک غریبه صحبت کنید؟
۴۵. درد بدنی و دل درد دارید؟
۴۶. از ندیدن دوستان و آشنایانتان در دراز مدت ناراحت میشوید؟
۴۷. خود را یک فرد مضطرب میشناسید؟
۴۸. از تمام کسانی که میشناسید، افرادی وجود دارند که شما از آنها خوشتان نمی آید؟
۴۹. میتوانید بگویید که نسبتا اعتماد به نفس دارید؟
۵۰. در صورتی که افراد نسبت به شما و یا فعالیت شما انتقادی کنند، شما آزرده میشوید؟
۵۱. برای شما دشوار است که واقعا در یک جشن پر جنب و جوش لذت ببرید؟
۵۲. از احساس حقارت و پستی رنج می برید؟
۵۳. برای خود و دیگران حوصله سر بر هستید؟
۵۴. گاهی درباره مسایلی اظهار نظر میکنید که هیچ چیز درباره آنها نمیدانید؟
۵۵. درباره سلامتی خود نگران هستید؟
۵۶. از شوخی و سر به سر گذاشتن دیگران لذت میبرید؟
۵۷. از بیخوابی رنج میبرید؟
#شخصیت_شناسی
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ اهداف اصلی بکارگیری استراتژی های سیستم مدیریت دانش
1⃣ اثربخشی منابع
2⃣ اثربخشی فرایندها
3⃣ غنی سازی فرایندها
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ ابعاد ساختاری و محتوایی سازمان
✅ ابعاد ساختاری
▪پیچیدگی
▪رسمی بودن
▪متمرکز بودن
▪سلسله مراتب
▪حرفه ای بودن
▪تخصصی بودن
▪استاندارد بودن
✅ ابعاد محتوایی
▪اندازه
▪محیط
▪اهداف
▪فرهنگ
▪استراتژی
▪تکنولوژی
#ابعاد_ساختاری
#ابعاد_محتوایی
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ توسعه سازمانی در مشاغل مختلف چگونه است؟
✅ توسعه سازمانی هرگز "یک اندازه برای همه" نیست. به عنوان مثال، یک سازمان غیرانتفاعی ممکن است تمرکز بر #مأموریت را آسانتر بداند، زیرا افرادی که در سازمان آنها کار میکنند به یک هدف علاقه دارند. با این حال، آنها ممکن است لزوماً در مورد عملیات و فرآیندها هیجان زده نباشند. اینجاست که توسعه سازمانی مشکلات را تشخیص می دهد و یک #برنامه_استراتژیک ایجاد می کند. استراتژی آنها ممکن است رسیدگی به مسائل و تنگناها برای تثبیت محیط زیست باشد تا ماموریت ادامه یابد.
✅ یک #استارتاپ ممکن است از استراتژی OD برای ایجاد فرهنگ شرکتی متقاعدکننده برای حفظ کارمندان استفاده کند. این امر به ویژه زمانی که ممکن است سرمایه محدود باشد و کارمندان سهام عرق را با سهام واقعی مبادله کنند بسیار مهم است. بسیاری از استارت آپ های رقابتی برای جذب استعدادهای برتر رقابت می کنند. در یک شرکت مستقر در فروش با نردبان ارتقاء سریع برای افراد موفق، #مدیران_فروش ممکن است در مدیریت ضعیف و در فروش قوی باشند. توسعه سازمانی می تواند با توانمندسازی فروش برای شناسایی شکاف ها و ارائه آموزش همکاری کند.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ توسعه سازمانی در مشاغل مختلف چگونه است؟ ✅ توسعه سازمانی هرگز "یک اندازه برای همه" نیست. به عنوان
✍ توسعه سازمانی چیست؟
🔴 توسعه سازمان
✅ #توسعه_سازمانی یک زمینه بین رشته ای از تحقیقات علوم رفتاری است که برای بهبود محل کار افراد وجود دارد. توسعه سازمانی که اغلب به اختصار OD نامیده می شود، فرآیندهای موجود را بهبود می بخشد و فرآیندهای جدیدی ایجاد می کند.
✅ ایده این است که بفهمیم چگونه می توان اثربخشی، پتانسیل و ظرفیت افراد و سازمان ها را به حداکثر رساند. علم OD ترکیبی از #روانشناسی رشد صنعتی/سازمانی و بزرگسالان است.
✅ برخی از زمینه هایی که شرکت ها از توسعه سازمانی سود می برند عبارتند از:
▪️ارتباطات، درونی و بیرونی
▪️توسعه کارکنان (آموزش)
▪️بهبود خدمات و فرآیند
▪️فعال سازی فروش
🔴 تفاوت بین توسعه سازمان و منابع انسانی چیست؟
✅ توسعه سازمانی اغلب به عنوان تابعی از منابع انسانی به اشتباه نسبت داده شده است. با این حال، تمرکز #نیروی_انسانی، مردم هستند. از سوی دیگر توسعه سازمانی بر کل سازمان متمرکز است. به عبارت دیگر منابع انسانی فردی و توسعه سازمانی کل نگر است. هدف OD این است که به طور سیستماتیک مردم را به سمت تغییر برای نتایج بهتر سوق دهد.
🔴 چرا توسعه سازمانی برای مشاغل مهم است؟
✅ پاسخ این است، تغییر. تنها چیزی که در یک تجارت ثابت می ماند #تغییر است. سازمان ها باید هر چند وقت یکبار تغییر کنند که فناوری، سلیقه مصرف کنندگان و نیازهای فرهنگی نیاز دارند.
✅ هدف اصلی توسعه سازمانی بهبود است. با این حال، #بهبود می تواند برای سازمان های مختلف معانی متفاوتی داشته باشد. این مداخلات نمونههایی از روشهای متفاوتی هستند که توسعه سازمانی بر چرخه حیات یک سازمان تأثیر میگذارد. چنین فرآیندهایی اغلب به عنوان توسعه سازمانی شناخته نمی شوند - اما هستند.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✍ تو اگر جان من نیستی کیستی؟
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
⛱ فکر کن. لطفاً خوب فکر کن بعد پاسخ مرا بده. من کجای زندگی توام؟ کیستم؟ چیستم؟ چه کاره ام و زندگی بدون من برایت چگونه است؟ بگو! لطفاً بدون ملاحظه و بی تعارف بگو! دلم می خواهد نیک بدانم امروز بین من و تو چه چیزی حاکم است؛ عشق، اشتیاق، محبت، مهربانی، عادت یا چه؟ اکنون می خواهم تکلیفم را با تو، با خودم، با دلم روشن کنم. به راستی تو اگر جان من نیستی کیستی؟ اگر چشمانت قبله گاه من نیست پس چیست؟
⛱ تو به من شجاعت می دهی، حالم را خوب می کنی، امید را در دلم زنده نگه می داری و آغوش گرم تو پناه عاطفی من است اما نمی دانم این همه بی قراری برای چیست؟ زندگی من بسته به یک نگاه توست پس آن را از من دریغ مکن که هر نفسم با پلک بر هم زدنت پایین می رود و با چشم گشودنت بالا می آید. راستش را بخواهی در نظر من زندگی تنها آن لحظاتی است که من به تو مهر می ورزم و تو برایم ناز می کنی بقیه اش روزمرگی هایی است که به بطالت می گذرد.
#دلنوشته
#غارتنهایی
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar