✍ اختلال شخصیت مرزی
✅ افراد مبتلا به #اختلال_شخصیت_مرزی در مرز روان نژندی و روانپریشی قرار دارند و مشخصهٔ آنها ناپایداری حالت عاطفی، خلق پریشان، ترس شدید از رها شدن، روابط پرتنش و ناپایدار و خودانگارهٔ آنهاست.
🔴 ویژگی های اختلال شخصیت مرزی
▪افکار مزمن در رابطه با پوچی
▪پیدایش احساس گسست نسبت به خود
▪رفتارهای آسیب به خود مانند بریدن دست
▪افکاری تکراری درباه خودکشی و تهدید به آن
▪خشم شدید و نابجا در مشکل شدید کنترل خشم
▪تلاش کردن برای اجتناب از تصویر یا موقعیت رها شدگی
▪مشکل در اعتماد به دیگران که با ترسی های غیرمنطقی همراه است
▪یک الگوی ناسازگارانه و بی ثبات با خانواده، دوستان و افراد مورد علاقه
▪رفتارهای خطرناک مثل مصرف مواد مخدر، بی احتیاطی در رانندگی و مصرف الکل
✅ در مورد علل این اختلال شخصیت به عوامل #ژنتیک و مغزی و علل اکتسابی یا تجارب ناشاد در دوران کودکی اشارهشده است که به نظر برخی روانشناسان هردو عامل و تعامل آن در ایجاد این اختلال نقش دارد؛ اما نقش تجارب دوران کودکی بسیار مهم است.
✅ ولی تجارب اولیه کودک بهویژه سه سال اول خیلی مهم هستند. از دلایل اصلی و شرایطی که میتواند زمینهساز چنین #بیماری شود میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
▪عدم وجود دلبستگی امن در دوران کودکی
▪عدم ثبات مادر به دلایل مختلف
▪بیتوجهی به احساسات کودک
▪والدین ناسازگار و گرفتار
▪درگیری بین والدین
▪طلاق والدین
▪تنبیه کودک
▪طرد کودک
#BPD
#Borderline_personality_disorder
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ روابط عاطفی خود را این گونه تنظیم کنید
✅ #رابطه_عاطفی یک ارتباط عمیق و شخصی است که بین دو نفر یا گروهی از افراد شکل میگیرد. این رابطه بر پایه عشق، احساسات، احترام، اعتماد و تعاملات متقابل بنا میشود و میتواند در بسیاری از ابعاد زندگی مانند عشق، دوستی، خانواده و همکاری اجتماعی تأثیرگذار باشد. روابط عاطفی خود را با موارد زیر تنظیم کنید:
▪شوخ طبعی
▪حمایت احساسی
▪عشق و صمیمیت
▪توانایی اذعان به اشتباه
▪اهداف و رویاهای مشترک
▪مهربانی، پذیرش و بخشش
▪مهربانی، صداقت و ارتباط شفاف
▪تمایل به تلاش برای حل مشکلات
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ طبقه بندی سطوح یادگیری بلوم در یک کلاس معکوس #پایگاه_جامع_مدیریار www.modiryar.com @modirya
✍ طبقه بندی سطوح یادگیری بلوم در یک کلاس معکوس
✅ در یک #کلاس_معکوس سطوح یادگیری نیز معکوس میشود. به این صورت که افراد در داخل کلاس فعالیتهایی را انجام میدهند که در مدل سنتی در داخل کلاس انجام میدادند. به همین دلیل فرآیند ابداع، نقد، تحلیل و کاربرد در داخل یک کلاس معکوس انجام میگیرد و دانش آموزان در خارج از کلاس به فهم و به یاد سپردن مفاهیم میپردازند.
✅ در یک #کلاس_درس_معکوس، دانش آموزان و دانشجویان مطالب درسی را بصورت آنلاین و یا از طریق ویدئوهای ضبط شده توسط استاد مشاهده نموده و درکلاس در مباحث ها ، با یکدیگر مشارکت میکنند . در واقع در یک کلاس وارونه ، تحویل محتوا ممکن است انواع مختلفی داشته باشد چرا که از آنجا که، این نوع از یادگیری فعال میتواند #آموزش با روشهای بسیار متفاوت داشته باشد.
✅ #تحقیقات و بررسیها را در خانه انجام میدهند و در نهایت مفاهیم را در داخل کلاس با راهنماییهای مربی به کار میگیرند. یک کلاس معکوس، آموزش را به یک مدل دانشجو محور تبدیل میکند که در آن ، زمان کلاس، صرف بررسی موضوعات عمیقتر و ساخت موقعیتهای یادگیری بیشتر میشود.
✅ در یک کلاس معکوس، کلاسی #دانشجو_محور و تعاملی جایگزین مدل سنتی شده و کلاس به صورت تعاملی توسط معلم و دانش آموز مدیریت میشود. در این نوع کلاس ، معلم نقش سنتی خود که ، یک متکلم وحده است را از دست می دهد و صرفا نقش یک مربی را ایفا می کند.
✅ در کلاس معکوس، زمان بیشتری را میتوان در کلاس برای مهارتهای تفکر در مرتبه بالاتر گذاشت ؛ همانند یافتن مسئلهها ، همکاری، طراحی و حل مسائل. در یک کلاس معکوس دانشجویان و دانشآموزان از عهده مسائل سخت بر خواهند آمد، کار گروهی و تحقیقات را بهتر درک میکنند و در نهایت برای #کار_گروهی در محیط کاری آمادگی بیشتری پیدا میکنند.
✅ معلم در این نوع #کلاس_ها بیشتر نقش مربی را دارد به همین دلیل ترجیحا باید معلمانی انتخاب شوند که در رشته های مربوطه تجربه های اجرایی داشته باشند. شیوهی کلاس درس معکوس بیشتر بر باور و قانون “راهنما و رهبر کنار دانش آموزان” تاکید دارد و از باور اشتباه “استاد بر منبر” در گریز است. بنابراین این مفهوم کمک میکند تا بنیان کلاس درس بیشتر بر پایه دانش و تعامل خود دانشجویان یا دانشآموزان باشد تا انتقال دانش از معلم به دانشجو .
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ مدل روابط عمومی آینده گرا #پایگاه_جامع_مدیریار www.modiryar.com @modiryar
✍ مدل روابط عمومی آینده گرا
✅ "پیش بینی" و "مطالعات آینده" یک اصطلاح کلی برای تمام روش هایی است که می تواند برای ترویج #تفکر_استراتژیک در مورد موضوعات مربوط به روندهای اجتماعی، اقتصادی و سیاسی، مورد استفاده قرار گیرد.
✅ در سال های اخیر بسیاری از سازمان ها و شرکت های بزرگ، برای یک برنامه ریزی استراتژیک قدرتمند از برای آینده آماده می شوند. پروژه های زیادی در کشورهای مختلف در این زمینه انجام شده است. در برخی کشورها شوراهای مختلفی با مسئولیت فعالیت های پیش بینی تشکیل شده است و تعداد گروه های تحقیقاتی درگیر در این فرآیند مرتب در حال افزایش است، اما در حوزه روابط عمومی، #آینده_پژوهی هنوز جایگاه چندانی ندارد.
✅ با این حال #آینده_روابط_عمومی و تقویت جایگاه آن نیازمند تحقیقات فشرده در مورد پیش بینی و سایر زمینه های مرتبط است که می تواند به ارایه دانش جدید و یک راه خوب برای دستیابی به جایگاه شایسته روابط عمومی و حفظ قدرت آن در معادلات اجتماعی، اقتصادی و سیاسی بینجامد.
✅ الگوی #روابط_عمومی_آینده_گرا دارای خصوصیات زیر است:
▪زبان مشترک؛
▪صدای مشترک؛
▪شبکه اجتماعی واحد؛
▪ابزارها و فنون؛
▪خرد و تعهد جمعی؛
▪ مشارکت در هدف گذاری؛
▪کاهش جانبداری ها، سوگیری ها و دخالت سلیقه ها؛
▪تحلیل راهبردی و پیش بینی خطرها و فرصت ها؛
▪خلق فضاهای متحول ساز؛
▪طراحی محصولات و خدمات جدید؛
▪ایجاد فضاهای رقابتی جدید(ایجاد تمایز)؛
▪دوراندیشی فعالانه؛
▪اطمینان بخشی از رشد و توسعه مستمر؛
▪شفاف سازی برنامه ها، فعالیت ها و گزینه های آینده محور.
✅ این الگو به عنوان یک روش اجرایی برای #روابط_عمومی آینده گرا دیده میشود؛ روابط عمومیای که باید برای آینده برنامه داشته باشد و به جامعه از طریق درگیر شدن در مکالمات مربوط به مسایل آینده و ارایه ایده های سازنده برای شکل دادن یک آینده پویا و سازنده کمک نماید.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ فرایند مشارکت استراتژیک
✅ #مشارکت_استراتژیک به رابطه میان دو شرکت تجاری اطلاق میشود، که اغلب با انعقاد یک یا چند قرارداد رسمی آغاز میگردد. مشارکت استراتژیک برای کسبوکارهایی که منابع محدود در اختیار دارند مفید است.
#Strategic_partnership
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ انواع سیستم های اطلاعاتی در سازمان
✅ زمانی که سازمان ها برای رفع نیازهای بشر و دلیل مهمتر از آن یعنی کسب سود از طریق رفع آن نیاز ها، تشکیل یافتند به اهمیت منابع مهمی چون #نیروی_انسانی و مواد اولیه پی برده بودند.
✅ اما در عصر جدید، بشر علاوه بر اهمیت دادن به منابعی که ذکر شد، دریافت که اطلاعات به خودی خود یکی از مهمترین دارایی های هر سازمان است و باید از آن به نحو احسن استفاده کرد. بنابراین #سیستم_های_اطلاعاتی در سازمان شکل گرفتند.
✅ #اطلاعات در اطراف ما تولید می شوند و پراکنده اند. دسترسی به این اطلاعات پراکنده آسان نیست. برای آنکه بتوانیم از این اطلاعات استفاده کنیم باید آن ها را چون سایر منابع سازمان ببینیم و مدیریت کنیم. در #سازمان_ها این سیستم ها در 4 نوع هستند:
🔴 سیستم های اطلاعات اجرایی (EIS)
✅ که مد نظر مدیران اجرایی است؛ مانند:
▪سیستم های پشتیبان مدیران
🔴 سیستم های پشتیبانی تصمیم (DSS)
✅ که مدنظر مدیران ارشد است؛ مانند:
▪سیستم های خبره و هوش مصنوعی
▪سیستم های پشتیبان تصمیم گیری
▪سیستم های اطلاعات مدیریتی
🔴 سیستم های مدیریت اطلاعات (MIS)
✅ که مدنظر مدیران میانی است؛ مانند:
▪سیستم های کار دانشی
▪سیستم های اتوماسیون اداری
🔴 سیستم های پردازش تراکنش (TPS)
✅ که مدنظر کاربران است؛ مانند:
▪سیستم های اطلاعاتی تراکنشی
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ تله و دام موفقیت بر سر راه سازمان ها #پایگاه_جامع_مدیریار www.modiryar.com @modiryar
✍ تله و دام موفقیت بر سر راه سازمان ها
✅ بسیاری مواقع پیش می آید که سازمان یا شرکتی دچار مشکل می شود، این نکته به خودی خود، مشکل خاصی ندارد! کاملا طبیعی است که سازمانی به دلیل مسائل بیرونی و تهدیدهای محیطی و همچنین ضعف های داخلی خود آسیب هایی را متحمل شود.
✅ اما این نکته که سازمان ها به واسطه نقطه ضعف هایشان نباشد که دچار مشکل شوند و شکست بخورند و این که تهدیدهای سر راه سازمان ها آن عاملی نباشد که باعث می شود آسیب ببینند، نتوانند رشد کنند و یا حتی بقاء آنها به اما و اگر، ربط پیدا کند، قدری خارج از عادت است.
✅ یک ضرب المثل شرقی هست که می گوید و می پرسد که؛ می دانی یک مرد از کدام سمت می افتد؟ خیلی وقت ها هست که سازمان های موفق و شرکت هایی که در شرایط مناسب و موقعیتی خوب، قرار دارند دچار مسئله و مشکل شده، شکست خورده و از دور خارج می شوند.
✅ تاریخ اقتصاد، صنعت و تجارت از این دست نمونه های موفق که در نهایت تبدیل به تجربه های شکست خورده و مثالهای کلاس ها و دوره های آموزشی مدیریت، شدند کم ندارد. پاسخ پرسش آن ضرب المثل این است که؛ مرد از همان سمتی که تکیه داده است، میافتد.
✅ این شاید به خاطر اطمینان و پشتگرمی به چیزی است که احتمالا ماهیت و کارکرد دقیق آن را نمی دانیم. بر سر راه سازمان ها و کسب و کارها، مدیران و حتی اشخاص، دام ها و تله هایی هست که ممکن است باعث شود مدیران ارشد و مسئولان، شرایط و موقعیت صحیح سازمان را به صواب تشخیص ندهند.
✅ همان طور که هر چیز خوبی در مدیریت از شناخت به دست می آید، پیامدهای نامطلوب و رویدادهای ناخوشایند نیز از شناخت و تشخیص نادرست و برنامه ریزی و اقدام بر مبنای آن، به عمل می آیند.
✅ یکی از این موارد را به عنوان دام ها و تلههای مدیریت می شناسیم. تله و دام موفقیت در مدیریت، از مصداق های شناخته شده دام های مدیریت است که شرح آن را به صورت گویا و مفهوم در نمودار می بینید.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مدل مفهومی تأثیر پاداش سازمانی بر عملکرد کارکنان با نقش میانجی انگیزش
#دکتر_رفعت_محبی_فر
✅ زمانی که کارکنان در تیم و محل کار خود #احساس_ارزشمندی داشته باشند، انگیزه بیشتری برای انجام وظایف خود به دست میآورند. اگر رهبر یک تیم یا مدیر یکی از واحدهای سازمان هستید، طراحی و استفاده از یک سیستم پاداش برای کمک به ایجاد انگیزه در اعضای تیم خود را همیشه مدنظر داشته باشید.
✅ #سیستم_پاداش_کارکنان یک روش انگیزشی است که سازمانها در راستای تشویق کارکنان خود برای انجام کار با کیفیت از آن استفاده میکنند. سیستم پاداش با برنامه تشویقی تفاوت دارد، چرا که برنامه های تشویقی هدف محور هستند و با پاداش ترکیب میشوند. در مقابل، پاداش به آن دسته از اعضای تیم تعلق میگیرد که که کارهای استثنایی انجام میدهند یا یک دارایی بزرگ برای تیم به شمار میرود.
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مدل ارتقا انگیزش
#دکتر_مهدی_باقری
✅ #افزایش_انگیزه_کارکنان کلید موفقیت یک سازمان محسوب می شود. بدون افزایش انگیزه کارمندان، شرکت ها با کاهش بهره وری و سطح تولید پایین تر مواجه می شوند و این احتمال وجود دارد که شرکت در رسیدن به اهداف مهم خود با مشکل روبرو شود.
✅ اما #انگیزه_کارکنان همیشه به راحتی به دست نمی آید، این همان چیزی است که رهبران و مدیران سازمان به همراه مشاور منابع انسانی باید آن را پرورش دهند و بر آن نظارت کنند. ایجاد فرهنگ انگیزه راهی عالی برای راضی نگه داشتن کارمندان در محل کار است. کارکنان باید از پروژهها، پاداشها و مزایای خود احساس انگیزه کنند.
✅ انگیزه کارکنان میزان تعهد، انرژی و نوآوری است که کارکنان یک شرکت در طول روز کاری دارند. حفظ و افزایش انگیزه کارکنان می تواند برای شرکت ها مشکل ساز باشد، زیرا آنچه که باعث #ایجاد_انگیزه در کارمندان می شود، برای همه جالب و هیجان انگیز نخواهد بود. بنابراین شرکت های مشاوره مدیریت باید به مدیران کمک کنند تا آنها بتوانند اصول ایجاد انگیزه در کارکنان را رعایت کنند.
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مدل رفتار برنامه ریزی شده در فعالیت های توسعه شغلی
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ مدل رفتار برنامه ریزی شده در فعالیت های توسعه شغلی #مدل_مفهومی #مدل_مدیریت #پایگاه_جامع_مدیری
✍ مدل رفتار برنامه ریزی شده در فعالیت های توسعه شغلی
🔴 نظريه رفتار برنامه ريزی شده
✅ در شرايطی که فرد #کنترل_ارادي کاملی روي رفتار خود داشته باشد و همه شرايط مربوط به رفتار در اختيار او باشد، نظريه عمل استدلالی کاربرد دارد ولی در مواردی که ميزان کنترل ارادي بر يک رفتار کم می شود و فرد با وجود داشتن قصد رفتار، نتواند آن رفتار را انجام دهد، کاربرد اين الگو چندان زياد نيست. در اينجاست که ميزان کنترل فرد بر شرايط انجام رفتار مهم خواهد بود. در اين موارد آساني يا مشکلي انجام يک رفتار بر روي قصد آن رفتار نيز تاثير خواهد گذاشت.
✅ #آيژن و همکارانش با مشاهده اين اختلاف الگوي جديدي را پايه گذاري کردند.”نظريه رفتار برنامه ريزي شده “ علاوه بر دو سازه نگرش نسبت به رفتار و هنجارهای ذهنی که در نظريه عمل استدلالی معرفی شد، عامل سومی به نام کنترل درک شده (Perceived Control) را با خوددارد. کنترل درک شده به دو عامل وجود يا فقدان تسهيل کننده ها يا موانع انجام يک رفتار، و ميزان تاثير هر وضعيت در سختی يا آسانی انجام رفتار بستگی دارد.
✅ #سازه_کنترل_درک_شده مانند دو سازه نظريه عمل استدلالی، با دو روش قابل اندازه گيري است:
▪اندازه گيری مستقيم سازه کنترل درک شده:
در اين روش، اندازه کلي کنترل درک شده بر روي #رفتار، با مقياس هاي معنايي مانند "با خودم است و با خودم نيست" مشخص می شود.
▪اندازه گيری غيرمستقيم سازه کنترل درک شده:
✅ با اندازه گيری دو بخش مجزای اين #سازه، مقدار آن مشخص خواهد شد:
▪احتمال وجود هر وضعيت کمکي يا تحميلي که با مقياس "احتمال دارد و احتمال ندارد" با استفاده از طيف "احتمال دارد، احتمال ندارد" و تعيين امتياز هفت درجه ای 3- تا 3+ يا 1 تا 7
▪اثر درک شده هر وضعيت در ايجاد آساني يا سختي انجام رفتار با استفاده از طيف "احتمال دارد و احتمال ندارد" و تعيين امتياز هفت درجه ای 3- تا 3+
✅ پس #نظريه_رفتار_برنامه_ريزی_شده، فرم تکميل شده ای از نظريه عمل استدلالی است. در اين الگو بايد سه سازه نگرش نسبت به رفتار، هنجارهای ذهنی و کنترل درک شده را اندازه گيری کرد و با بررسی ارتباط اين سازه ها با قصد رفتار، مداخله مناسب طراحی کرد. بايد توجه داشت که وزن هاي نسبي اين سه سازه در جوامع مختلف و رفتارهاي مختلف ممکن است متفاوت باشد.
#Theory_of_Planned_Behavior
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مدل مشارکت کارکنان در فعالیت های خود توسعه ای
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ مدل مشارکت کارکنان در فعالیت های خود توسعه ای #مدل_مفهومی #مدل_مدیریت #پایگاه_جامع_مدیریار w
✍ مدل مشارکت کارکنان در فعالیت های خود توسعه ای
🔴 خودتوسعهای چیست؟
✅ منظور از خودتوسعهای #پیشرفت در زندگی و دستیابی به آرزوها و خواستههای بیشتر است. در خودتوسعهای، شما به موفقیت، شادی، کارآمدی و داشتن مهارت بیشتر دست مییابید. خودتوسعهای یعنی استعدادها و تواناییهای بالقوهتان را شکوفا کنید و به اهداف و رؤیاهایتان برسید.
✅ بخش مهم خودتوسعهای، #خودآگاهی بیشتر، شناخت خود و دلیل کارهایی است که میکنید. در خودتوسعهای میتوانید نقاط قوت و ضعف خود را بشناسید و هدف و مأموریتتان در زندگی و ارزشهایتان را بهروشنی تشخیص دهید؛ بنابراین با خودتوسعهای، به رشد و پیشرفت خودتان کمک میکنید.
✅ البته در این روند ممکن است به گرفتن کمک از دیگران، از طریق داشتن مربی، درمان، خواندن کتاب و تماشای ویدیوهای آموزشی هم نیاز داشته باشید. صنعت خودتوسعهای در آمریکا ۱۱ میلیارد دلار ارزش دارد. هرساله ۵۰۰میلیون دلار صرف محصولات خودتوسعهای، دورههای #آموزشی و هماندیشیها میشود.
🔴 چهچیزی را نمیتوان خودتوسعهای نامید؟
✅ نمیتوان انتظار داشت فرد یا چیزی دیگر موجب خودتوسعهایتان شود. تمام #قدرت_تغییر در وجود خودتان نهفته است نه فرد دیگر. نمیتوان بدون بهکاربستن آموزشها، به خودتوسعهای دست یافت.
✅ #خود_توسعهای مثل دوپامین نیست که در بدن ترشح شود و شادتان کند. اگر میخواهید به خودتوسعهای دست یابید و به آن صرفا به چشم موضوعی سرگرمکننده و تفریحی نگاه نکنید، باید هرچه را میآموزید به کار بندید.
🔴 تفاوت خودتوسعهای با توسعه فردی
✅ آیا #خودتوسعهای همان توسعه فردی نیست؟! نه! نیست. خودتوسعهای (Self-Development) با توسعه فردی (Personal Development) متفاوت است. گرچه شاید این دو اصطلاح شباهتهای زیادی به هم داشته باشند ولی واقعیت این است که تفاوت ظریفی باهم دارند. شاید دانستن این تفاوت بتواند کمک بهتری به شما برای بهبود مهارتهای فردیتان بکند. پس لازم است که این تفاوت را کمی توضیح دهیم:
✅ تفاوت #توسعه_فردی با خودتوسعهای این است که توسعه فردی درباره کمیت و نوع مهارتهایی صحبت میکند که باعث رشد شخصی میشوند (مثل برنامهریزی، ورزش، یادگیری چیزهای تازه و…) ولی خودتوسعهای به مهارتها نگرش کیفی دارد؛ یعنی اینکه همان مهارتهای توسعه فردی را چطور و تحت چه شرایطی انجام بدهیم که در مسیر توسعه فردی بهتر پیش برویم. این یعنی مسیر توسعه فردی افقی و جلورونده است ولی مسیر خودتوسعهای عمودی یا عمقی است.
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مکاتب و نظریه های اخلاقی
✅ در موضوع اخلاق و #فلسفه_اخلاق در طول تاریخ، مكاتب و دیدگاههای بسیار متعدد و متنوعی از سوی اندیشمندان و فیلسوفان شرق و غرب پدید آمده است.
✅ بسیاری از #فیلسوفان، از روزگار یونان باستان تا عصر حاضر، همواره كوشیده و میكوشند تا متناسب با مبانی فكری و فلسفی خود، نظامی اخلاقی ارائه دهند.
✅ این مكاتب و نظامهای #اخلاقی از سوی نویسندگان مختلف، به گونههای متفاوتی دستهبندی و تنظیم شدهاند.
🔴 #مکاتب_غیرواقع_گرا
▪احساس گرایی
▪توصیـه گرایی
▪جامعه گرایی
▪قراردادگرایی
▪امراللهی
🔴 #مکاتب_واقع_گرا
✅ واقع گرایی طبیعی
▪وجدان گرایی
▪عاطفه گرایی
▪قدرت گرایی
▪تطور گرایی
▪لذت گرایی
▪سودگرایی
✅ واقع گرایی فراطبیعی
▪مکتب کلبی
▪مکتب کانت
▪مکتب رواقی
▪مکتب سعادت گرایی
▪مکتب اخــلاقی اسلام
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
خانم ها و آقایان نماینده و برگزیده
✍ #دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
✅ انتخابات دوازدهمین دوره #مجلس_شورای_اسلامی با وجود همه فراز و فرودهاییش به پایان رسید و ترکیب نمایندگان ملت برای حضور و جلوس بر کرسی های مهم مجلس مشخص شد. هر چند مشارکت مردمی در این دوره از انتخابات آن چنان که باید و شاید چنگی به دل نزد اما به هر حال اکنون برگزیدگان ملت این فرصت ارزشمند را به دست آورده اند تا بتوانند خدمات شایسته ای را برای پیشرفت کشور ارائه دهند. بر این اساس سخنی دارم با منتخبان ملت. خانم ها و آقایان نماینده و برگزیده! اکنون دیگر زمان انتخابات و تبلیغات و وعده دادن به سرآمده است از حالا به بعد زمان تلاش، تفکر و تکاپو برای تحقق و ترسیم جایگاه واقعی مجلس شورای اسلامی است که «عصاره فضائل ملت است» و «در رأس همه ی امور قرار دارد».
✅ پس باید از #قبیله_گرایی و حزب بازی به شدت پرهیز کنید، نمایندگی را فرصتی برای خدمت به مردم و مستضعفین بدانید نه طعمه ای برای مصالح و منافع شخصی خود، از دخالت در امور اجرایی پرهیز کنید، اقوام، خویشان، دوستان، آشنایان و فعالین ستادهای انتخاباتی خود را برای پست های مختلف به این و آن سفارش نکنید، اصلاً حق دخالت در انتصابات حوزه ی انتخاباتی تان و سایر حوزه ها را به خود ندهید، از بده و بستان های ناصواب دوری گزینید، به مردم وفادار باشید و بدانید آن ها ولی نعمت شما هستند، دست از پا خطا نکنید، در مهمانی ها و سفره های رنگین این و آن که برای شما دام پهن می کنند شرکت نکنید، سفرهای خارجی غیر ضروری نروید،
✅ به شدت و به صورت مستمر مراقب اهل #خانواده و خصوصاً آقازاده های عزیزتر از جانتان باشید، از تجملات، تشریفات و تعارفات بی اساس شدیداً پرهیز نمایید، مراقب افکار، گفتار، رفتار و تصمیم هایتان باشید تا دوره ی کوتاه حضور شما در خانه ی ملت دین و دنیای تان را تباه نسازد، در تمامی جلسات صحن علنی و کمیسیون ها به صورت مطالعه شده، فعال، هدفمند و با نظم حضور پیدا کنید،
✅ برای #مردم وقت بسیار اختصاص دهید و بدون واسطه و چهره به چهره سخن آن ها را بشنوید، مکرر به حوزه انتخاباتی خود رجوع کنید و از معاشرت با مردم دوری نکنید، فراموش نشود شما هرگز حق ندارید رأی خود را به کسی تفویض کنید، بفروشید و یا در طرح ها و لوایح خاص علیرغم تشخیص کارشناسی و مدیریتی خود به خاطر مصالح و منافع افراد سیاسی یا اقتصادی، گروه های فشار و مواردی از این دست نظر بدهید.
✅ #نمایندگان و برگزیدگان محترم! فراموش نکنید هر جا که می روید خدا هست، می بیند، بر رفتار و گفتار شما شاهد و گواه است و روزی باید در برابر او پاسخ ذره ذره اقدامات خیر و شر خود و دانه دانه رأی هایی که داده اید را بدهید پس تقوا پیشه کنید و به خاطر این و آن خود را تباه نسازید که بنا به فرمایش معصوم(ع) «بدبخت واقعی کسی است که آخرت خود را به خاطر دنیای دیگران تباه سازد».
✅ آن چه امروز در اختیار شماست در واقع امانتی است که از سوی #جامعه_اسلامی و مردم شریف و نجیبی که سال های طولانی مسائل و مشکلات عدیده ای را تحمل کرده و می کنند و به ودیعه در اختیارتان قرار گرفته است. وای به حال آن ها که از مبانی ارزشی و اخلاقی اسلام، انقلاب و مردم دوری گزینند و به جای امانت داری و مردم داری به دنبال منافع، مصالح و مطامع خود و نزدیکانشان باشند که در این صورت سخت زیان کارند و مدیون شهدا و همه ی کسانی هستند که برای امنیت و آرامش امروز مملکت همه چیز خویش را قربانی کرده اند.
🔺منبع: #جامعه_خبری_تحلیلی_الف،
🔻یکشنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳، ۴۰۳۰۲۲۹۰۰۱
https://www.alef.ir/news/4030229001.html
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ هرم جریان تصمیم گیری در سازمان های سنتی و مدرن #پایگاه_جامع_مدیریار www.modiryar.com @mo
✍ هرم جریان تصمیم گیری در سازمان های سنتی و مدرن
▪بسیاری از #مدیران میگویند که در تلاش هستند که به جای مدیر، نقش رهبر را برای تیم خود داشته باشند اما این درحالی است که گفته میشود تنها ۲۰ الی ۲۵ درصد از مدیران، صفت “مدیر شایسته” را از کارمندان خود دریافت میکنند!
▪واقعیت این است که نجوایِ «اعضای تیم میبایست در راستای اهدافی که مدیریت تنظیم کرده است حرکت کنند.» در سر #مدیران_سنتی طنینانداز میشود و نا امیدکنندهتر آنکه بسیاری از مدیران امروزی در راستای وزش نسیمی قرار گرفتهاند که این نجوا را به سوی آنها میآورد.
▪گوش سپردن به این طنین دلنشین اعتماد به نفس را به طرز نامتناسبی در افراد بالا میبرد و نهایتا منجر به این خواهد شد که تصمیمات نادرستی از سوی #مدیریت گرفته شود و شاهد افول نمودار پیشرفت سازمان باشیم، به ویژه اگر سازمان شما به خلاقیت و نوآوری افراد تکیه دارد.
🔴 هرم جریان تفکری سازمانهای سنتی:
✅ تفکر سازمان سنتی
▪همان طور که در تصویر فوق نیز مشهود است جریان #تصمیم_گیری در سازمانهای سنتی از بالا به سمت پایین است. در عین حال اعضای اجرایی به عنوان ارکان حمایتی سازمان در نظر گرفته میشوند.
حال بیایید این هرم را برعکس کنیم؛
🔴 هرم جریان تفکری در سازمانهای مدرن:
✅ تفکر سازمان مدرن
▪همانطور که در تصویر دیده میشود این بار این مدیران هستند که در نقش پشتیبان ظاهر میشوند و اعضای تیم حکم مغز سازمان راه خواهند داشت و بنا بر همین نمودار، اکنون دیگر #تصمیمات از سوی شما نمیآید (حداقل نه به طور کامل!).
▪اگر مه تعصبات اطراف را اندکی کنار بزنیم، خواهیم دید که خیلی دور از منطق هم نخواهد بود؛ چه کسی مشتریان و محصولات را بیشتر میشناسد؟ مدیرعامل؟ اگر سازمانهای کوچک را جدا کنیم واقعا این امکان برای سازمانها با سایز متوسط و بزرگ وجود ندارد که مدیرعامل بتواند در عین حال که بر #محصول تسلط کافی دارد، نبض مخاطب و مشتری خود را نیز حس کند.
▪تیم #مدیریت_ارشد چطور؟ اگر همین پرسش و پاسخها را ادامه دهید نهایتا به گروهی خواهید رسید که به صورت مستقیم با مشتری و تولید محصول در ارتباط است و کل سازمان و شما (مدیریت) برای حمایت از آن تیم وجود دارید. و این همان ساختاری است که سازمانها با ساختار مدرن به سمت آن حرکت میکنند.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ انواع سطوح تجزیه و تحلیل داده #پایگاه_جامع_مدیریار www.modiryar.com @modiryar
✍ انواع سطوح تجزیه و تحلیل داده
✅ با توجه به میزان اتوماتیک بودن فرآیند تجزیه و تحلیل می توان آن را به چهار گروه توصیفی ، تشخیصی ، پیشگویانه و تجویزی تقسیم کرد:
🔴 تجزیه و تحلیل توصیفی
#Descriptive_Analytics
▪در #تجزیه_و_تحلیل_توصیفی هدف اصلی پاسخ به این نوع سوالات است : چه اتفاقی افتاده است ؟ چه چیزی دارد اتفاق می افتد؟ تا در نهایت برای تصمیم گیری بینش تولید شده را پیش روی تصمیم گیرندگان انسانی قرار دهد.
▪در این نوع #تجزیه_و_تحلیل با دستیابی به سوابق که ریشه در گذشته و حال دارد، امکان تحلیل داده مبتنی بر رویدادهای گذشته و حال و تولید بینش میسر می گردد.
▪امکاناتی نظیرBI ، OLAP ، داشبوردها، گزارشات و بصری سازی را می توان در این گروه قرار داد. Google Analytics یک نمونه شناخته شده در این رابطه است. با تجزیه و تحلیل #توصیفی، می توان دنیا را بگونه ای که هست توصیف کرد.
🔴 تجزیه و تحلیل تشخیصی
#Diagnostic_Analytics
▪در #تجزیه_و_تحلیل_تشخیصی هدف اصلی پاسخ به این نوع سوالات است : چرا این اتفاق افتاده است ؟ چرا این اتفاق دارد می افتد ؟ روند به چه صورت است ؟چه الگویی وجود دارد؟ با بررسی و تحلیل سوابق داده ( ارتباط با داده گذشته )، بینش ایجاد می گردد.
▪شناخت و تحلیل بخش های مختلف #بازار، تجزیه و تحلیل احساسات، ریشه یابی بروز مشکلات ، تجزیه و تحلیل لاگ فناوری اطلاعات ، الگوهای تقلب و کشش قیمت و ... نمونه هایی در این زمینه می باشند. تحقیقات علمی نمونه مثال خوبی است که هدف آن ایجاد دانش از تجزیه و تحلیل داده است.
🔴 تجزیه و تحلیل پیشگویانه
#Predictive_Analytics
▪در #تجزیه_و_تحلیل_پیشگویانه هدف اصلی پاسخ به این نوع سوالات است : چه چیزی اتفاق خواهد افتاد ؟ چگونه می توان واکنش نشان داد ؟ آیا این یک تقلب است؟ می توان هر واژه ای را جایگزین واژه تقلب در آخرین پرسش کرد. با تحلیل داده و تولید بینش ، امکان پیش بینی داده جدید در رابطه با حال و آینده که به آن foresight گفته می شود ، فراهم می گردد.
▪پیش بینی #رفتار_مشتری (گرایش خرید) و میزان ریزش مشتری (ترک یک مشتری از یک شرکت و جذب شرکت رقیب شدن) ، نمونه هایی در این زمینه می باشند. استخراج معنی از متن آزاد نیز یک نوع از تجزیه و تحلیل پیش گویانه است.
🔴 تجزیه و تحلیل تجویزی
#Prescriptive_Analytics
▪در #تجزیه_و_تحلیل_تجویزی هدف اصلی پاسخ به این نوع سوالات است: چه کاری می بایست انجام داد تا این اتفاق بیافتد؟ پاسخ به این سوال شامل مجموعه اقداماتی است که می بایست هم اینک انجام داد که می توان آنها را در زمره تصمیمات عملیاتی در نظر گرفت و یا اقداماتی که می بایست در آینده انجام داد که می توان آنها را به عنوان تصمیمات تاکتیکی برای کوتاه مدت و تصمیمات استراتژیک برای بلند مدت در نظر گرفت.
▪در حالت کلی، قواعد #تصمیمات_عملیاتی از قبل تعریف شده است و می تواند از قالب ساختار معروف جملات شرطی در زبان های برنامه نویسی تبعیت کند ( If condition then ). شرط و یا شرایط می تواند بر اساس داده پییش بینی شده باشد.
▪به عنوان نمونه در صورتی که گرایش به خرید یک #محصول_خاص بیش از میزان آستانه باشد، چه واکنش و یا اقداماتی می بایست انجام داد. در خصوص تصمیمات تاکتیکی و استراتژیک، هدف اصلی بهینه سازی و شبیه سازی ابزارهای لازم است.
▪مرتب سازی مجدد برنامه ها، سیاست ها و زمانبندی نمونه هایی در این رابطه می باشند که می تواند بر روی داده پیشگویانه تاثیرگذار باشد. مثلا زمانی که میزان فروش در آینده پیش بینی می شود ( پیش بینی تقاضا) ، می توان برنامه ریزی لازم جهت راه اندازی یک فروشگاه و بازنگری در فرآیندهای تدارکات یک فروشگاه و به نوعی #مدیریت_انبار را انجام داد.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ انواع تصمیم و سطوح سازمانی
✅ #تصمیمات_راهبردی
تصمیمات استراتژیک شامل تغییرات عمدهای هستند زیرا یک سازمان همواره در محیط در حال تغییر فعالیت میکند. تصمیمات استراتژیک با گسترهای از فعالیتهای سازمانی ارتباط دارند. موضوع این تصمیمات موقعیت و زمینه فعالیت سازمان است.
✅ #تصمیمات_تاکتیکی (فنی)
تصمیمات تاکتیکی یا راهکُنِش به معنی شیوهی به کاربردن ابزار و نیروها در میدان نبرد یا رقابت برای رسیدن به اهداف مشخص شدهاست. امروزه این واژه معانی گوناگونی پیدا کردهاست که آرایش برای رزم یا رزمآرایی، روش جنگیدن و نبرد از آن جمله است.
✅ #تصمیمات_عملیاتی
تصمیماتی هستند که بخش عمدهای از انرژی و توجه شرکت را به خودشان جلب کرده به افزایش کارایی فرایند تغییر کمک می کنند این تصمیمات شامل: قیمت گذاری، بازاریابی، برنامه ریزی تولید یا به طور کلی مدیریت حوزه کارکردی می شوند.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ ارتباط انواع تصمیم با فعالیت های مدیریتی
✅ از #تصمیم_گیری به عنوان یکی از مهارتهای مدیریتی نام میبرند و همهی ما دوست داریم مهارت تصمیم گیری را در خود تقویت کنیم.
✅ اما باید بهخاطر داشته باشیم که همهی #تصمیم_ها از یک نوع نیستند و هر کدام ویژگیهای خود را دارند: روشها و چالشها و فرایند تصمیمها با هم فرق دارد.
✅ قرار نیست همهی انواع سبک های تصمیم گیری برای همه نوع #تصمیم به یک اندازه مفید باشند و توانایی تصمیم گیری شما، در همهی حوزهها یکسان باشد.
✅ چه بسا شما در تصمیم گیری های #مدیریتی قوی باشید و به خوبی عمل کنید، اما در تصمیمهای زندگی شخصی، ناموفق باشید. یا اینکه در تصمیم گیری فردی بسیار خوب باشید، اما در تصمیم گیری گروهی ضعیف عمل کنید.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ چهارچوب سازمانی از منظر نوع تصمیم و نظام کنترلی
✅ در عصری که تغییر و #تحولات_سریع و فزاینده از جمله مشخصات آن است، آهنگ تصمیمگیری نیز شتاب زیادی بخود گرفته و نیاز به تصمیم گیری سریع برای مقابله با فعل و انفعالات سریع در محیط شرایطی را به وجود آورده است که زمان تامل، تعمق و تصمیم گیری را برای مدیر بسیار کوتاه نموده است. در واقع مدیر امروزی خود را مجبور به اتخاذ تصمیمات بیشتری در رابطه با موضوع و مسایل متنوع و گسترده تری، در زمان کوتاه تری می بیند. در هر سازمانی عوامل متعددی وجود دارد که بر عملکرد کارکنان تاثیر می گذارد.
✅ #عوامل_سازمانی نظیر سبک های تصمیم گیری مدیریتی، امکانات و تجهیزات، عوامل شخصیتی نظیر عزت نفس، سنخ شخصیتی و مرکز کنترل و عوامل خارج از سازمان مانند وضعیت سیاسی، اقتصادی و اجتماعی بر عملکرد کارکنان تاثیر به سزایی دارند. از جمله عوامل سازمانی که بر عملکرد افراد تاثیر می گذارد مرکز کنترل می باشد. افراد ممکن است بر رفتار خود کنترل داخلی داشته یا این کنترل را از بیرون دریافت کنند. به اعتقاد مالان (2002)افراد دارای مرکز کنترل درونی معتقدند که شانس و اقبال، وقایع و پیشامدها را تعیین می کنند.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar