✍ این بهانه ها مانع کارآفرینی می شوند
ایدههای بسیاری در ذهن همهما شکل میگیرد، ایده هایی که میتواند حتی شرایط زندگی مارا تغییردهد اما به بهانههایی به سراغشان نمیرویم! گاهی همین بهانهها مانع از #شکوفایی یک ایدهی بسیار خوب میشوند.
✅ درصد ریسک بالایی دارد
✅ برای شروع خیلی دیر است
✅ سرمایه و پس انداز کافی ندارم
✅ مهارت لازم برای این کار را ندارم
✅ اگر شکست بخورم چه می شود؟
✅ خیلی سخت است من نمی توانم
#کارآفرینی به عنوان محرک مهم رشد اقتصادی، ایجاد شغل و نوآوری شناخته شده است. با این حال، همه کسانی که می خواهند یک کسب و کار راه اندازی کنند، به دلیل موانع مختلف نمی توانند با موفقیت این کار را انجام دهند. این موانع می توانند فیزیکی، مالی، روانی یا اجتماعی باشند که کارآفرینان را برای دنبال کردن رویاهای خود دشوار می کند.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ مهم ترین مهارت های زندگی #پایگاه_جامع_مدیریار www.modiryar.com @modiryar
✍ مهم ترین مهارت های زندگی
✅ #مهارت_های_زندگی تواناییهایی هستند که با تمرین مداوم پرورش مییابند و شخص را برای روبهرو شدن با مسایل روزانه زندگی، افزایش توانایی های روانی، اجتماعی و بهداشتی آماده میکنند. سازمان جهانی بهداشت مهارتهای زندگی را چنین تعریف نموده است: توانایی انجام رفتار سازگارانه و مثبت به گونهای که فرد بتواند با چالشها و ضروریات زندگی روزمره خود کنار بیاید. در تعریف دیگر میتوان مهارتهای زندگی را مجموعهای از مهارتها و شایستگیهای فردی و گروهی دانست که افراد برای زیستن در هزاره جدید به آن نیازمند میباشند. همزمان با یادگیری تسلط و استقرار، در این مهارتها فرد علاوه بر رسیدن به آرامش و تعادل در زندگی فردی و اجتماعی به ایفای نقش در زندگی خود میپردازد.
✅ بطور کلی مهارتهای زندگی عبارتند از تواناییهایی که منجر به ارتقای بهداشت روانی افراد جامعه، غنای روابط انسانی، افزایش سلامت و رفتارهای سالم در سطح جامعه میگردند. مهارتهای زندگی هم به صورت یک راهکار ارتقای سلامت روانی و هم به صورت ابزاری در پیشگیری از آسیبهای روانی – اجتماعی مبتلا به جامعه نظیر اعتیاد، خشونتهای خانگی و اجتماعی، آزار کودکان، خودکشی، ایدز و موارد مشابه قابل استفاده است به طور کلی مهارتهای زندگی ابزاری قوی در دست متولیان سلامت روانی جامعه در جهت توانمندسازی جوانان در ابعاد روانی – اجتماعی است. این مهارتها به افرادکمک میکنند تا مثبت عمل کرده، هم خودشان و هم جامعه را از آسیبهای روانی – اجتماعی حفظ کرده و سطح بهداشت روانی خویش و #جامعه را ارتقاء بخشند.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ موانع گوش دادن مؤثر
✅ #گوش_دادن_فعال یک مسیر دو طرفه و فرایندی مشارکتی است. سه اصل را در گوش دادن فعال هرگز نبايد فراموش نکنید:
1⃣ نقل بيان کنيد
2⃣ شفاف سازي کنيد
3⃣ بازخورد دهيد
✅ معمولاً در هنگام #گوش_کردن به صحبتهای فرد مقابل در ذهن خود در حال آمادهسازی یک پاسخ هستیم. این بدان معناست که واقعاً بهتمامی آنچه گفته میشود گوش نمیدهیم.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مشارکت و همکاری تسهیل گران در طراحی و اجرای فرایند (هم تسهیل گری)
✅ #هم_تسهیلگری به مشارکت و همکاری دو یا چند نفر تسهیلگر در طراحی و اجرای فرایند گفته میشود. هم-تسهیلگرها مسئول همه چیز شامل طراحی، اجرا و پیگیریهای بعدی هستند. هم-تسهیلگری به طرق مختلف میتواند صورت بگیرد. لازم به ذکر است هم-تسهیلگری فقط شامل تیم تسهیلگران و کمک تسهیلگران است و دیگر افراد تیم اجرایی مانند کارشناسان موضوع (محتوا)، فنی، تدارکات و پشتیبانی که درگیر طراحی فرایند و راهبری آن نیستند را شامل نمیشود.
✅ #هم_تسهیلگران در اغلب موارد دو نفر هستند اما بسته به تعداد شرکتکنندگان، حجم و پیچیدگی کار میتوانند بیشتر از دو نفر هم باشند. ممکن است تعداد شرکتکنندگان زیاد باشد و بخشهایی از یک جلسه یا کارگاه به این صورت طراحی شود که شرکتکنندگان به گروههای کوچکتر تقسیم شوند و هر گروه بخشهایی از فرایند را با یک تسهیلگر جداگانه و به صورت همزمان طی کند. ممکن است دو تسهیلگر اصلی باشند و یک یا چند نفر کمک تسهیلگر نیز در تیم باشند. در برخی مواقع ثبتکننده گرافیکی یا تسهیلگر گرافیکی نیز در تیم است.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ وظایف سیستم کنترل در سازمان
✅ وظایف اصلی #سیستم_کنترل_تولید در سازمان عبارتند از:
◾توسعه و طراحی محصولات
◾برنامهریزی صحیح مواد خام
◾تدارک دیدن مواد خام، ماشینآلات، تجهیزات و نیروی کار
◾ساماندهی به زمانبندی تولید با توجه به پیشبینی تقاضا
◾همکاری مناسب عملیاتها و واحدهای مسئول در فرایند تولید
◾برنامهریزی منابع جهت کاهش هزینه و ارسال بهموقع سفارشات
◾بازرسی از محصولات نیمهساخته و نهایی و استفاده از تکنیکهای کنترل کیفیت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ ابعاد و شاخص های شهر هوشمند پایدار
✅ #شهر_هوشمند_پایدار (SSC) شهری مبتنی بر نوآوری است که از فناوری اطلاعات و ارتباطات برای بهبود کیفیت زندگی شهروندان بیشترین استفاده را میکند. این مفهوم آمیزهای از مفاهیم توسعه پایدار شهری و شهر هوشمند به شیوهای یکپارچه برای پاسخگویی به مسائل هزاره سوم است.
✅ شهر هوشمند پایدار، شهری پایدار، زیستپذیر، کارآمد و مبتنی بر فناوری است. در این رویکرد بر نسل جدیدی از #فناوری_اطلاعات و ارتباطات همانند اینترنت اشیا، محاسبات ابری، ترکیب دادههای بزرگ و اطلاعات جغرافیایی تمرکز میشود. از این فناوریها برای تسریع برنامهریزی، ساختوساز، مدیریت و خدمات هوشمند شهرها را شامل میشود.
✅ به صورت خلاصه میتوان گفت مفهوم مدرن «شهر پایدار» در عصر تحول دیجیتال و انقلاب صنعتی چهارم کارایی لازم را ندارد. جامعه نسل پنج به قرائت جدیدی از #مدیریت_شهری نیاز دارد که هم از جنبش مدرن پایداری پشتیبانی کند و هم با تحولات دیجیتال همگام باشد. این زمینه پیدایش مفهوم «شهر هوشمند پایدار» را پدید آورده است.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ اصول موفقیت در کار و زندگی
✅ شما برای رسیدن به #موفقیت در کار و زندگی شخصی به اطلاع از اصول موفقیت و سپس به کارگیری آن ها دارید. بنابراین انرژی، وقت و توان خود را بیهوده تلف نکنید و ابتدا به یادگیری چند مورد از مهمترین اصول کسب موفقیت بپردازید. به همین علت ما در ادامه مطلب به چند مورد از مهمترین این اصول اشاره می کنیم:
◾خجالتی نباشید
◾مثبت اندیش باشید
◾پشتکار داشته باشید
◾از تغییر کردن نترسید
◾به نتیجه کار فکر نکنید
◾با دیگران مشورت کنید
◾الگوبرداری کنید نه تقلید
◾به دیگران وابسته نباشید
◾فعل خواستن را صرف کنید
◾کارهای اضافی را حذف کنید
◾زندگی متعـادل داشته باشید
◾تعیین هدف را فراموش نکنید
◾نتیجه کار خود را در نظر بگیرید
◾اعتماد به نفس خود را تقویت کنید
◾به موضوعات حاشیه ای توجه نکنید
◾از کسب اطلاعات جدید غافـل نشوید
◾بدون برنامه ریزی کاری را انجام ندهید
◾مسئولیت اشتباهات خود را قبول کنید
◾از طرح کردن ایده های جدید خجالت نکشید
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ چهارچوب بنیادین تفکر انتقادی
✅ نزدیک ۲۵۰۰ سال پیش #سقراط شاید فکرش را هم نمی کرد که پیگیری هایش و سماجتش برای قبول نکردن سَرسَری یک موضوع یا پدیده بنای طرز تفکری را فراهم آورد که امروزه روز آن را #تفکر_انتقادی می نامیم.
✅ می گویند – حداقل آنچه #افلاطون به ما گفته است – سقراط طور خاصی سوال می پرسید تا کشف کند دو عامل شفافیت و منطق را در صحبت های طرف مقابلش. استاد اهل کوتاه آمدن نبود؛ تا مشاهداتش را کامل نمی کرد، دلایل و حدسیات را نمی سنجید، مفاهیم اساسی مرتبط را آنالیز نمی کرد و نتایج و اثرات آن ایده را حتی در عمل پیش بینی نمی کرد دست بردار نبود.
✅ در کارگاه #تفکر_انتقادی سفر زمان کردیم. دیدیم امروز چه کنیم تا نقادانه موضوعات مهم و تاثیر گذار در کار، تحصیل و زندگی مان را رصد کنیم. چگونه در انبوه تصمیمات مختلفی که هر روز باید بسازیم شان موفق عمل کنیم و خروجی های درجه یک داشته باشیم. بنیاد تفکر انتقادی ۸ وجه آن را معرفی کرده است.
#Critical_Thinking
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ تفاوت های تفکر خلاق و تفکر انتقادی
✅ به قابلیت شخص برای حل مسئله و تصمیم گیری با کشف روابط و افکار جدید، مهارت #تفکر_خلاق گفته میشود. این مهارت ارزشمند به شما کمک میکند تا راهحلهای جدیدی برای حل مسئله کشف کنند.
✅ روند پویا و ماهرانه در تجسم، بهکارگیری، تحلیل، ترکیب و سنجش اطلاعات برای دستیابی به یک پاسخ و یا یک نتیجهگیری را #تفکر_انتقادی می نامند. تفکر انتقادی به شما امکان میدهد که یک موقعیت را تحلیل کنید و برای آن راهحل پیدا کنید.
#Creative_Thinking
#Critical_Thinking
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ انواع تفکر
تفکر در لغت به معنای استدلال، تأمل، تدبر و تعقل است. این واژه یکی از موضوعات روانشناسی شناختی است و ابعاد و ویژگیهای آن در انسان؛ نسل بشر را از سایر موجودات متمایز میسازد به گونهای که عامل اصلی پیدایش فرهنگ و تمدن، فلسفه، هنر و علم و… در میان انسانها اندیشه و تفکر تلقی میشود.
✅ همچنین با مشاهده تحولات جهان، سرعت #پیشرفت_علم، ارتباطات و فناوریها؛ درمییابیم که تفکر و مهارتهای مربوط به آن عامل اصلی توسعه محسوب میشوند. در این فرایند پنهان (عدم توانایی مشاهده مستقیم افکار و فرایندهای مربوطه) و البته نمادین (استفاده از نمادهای ذهنی و بازنمایی)؛ تصاویر، ایدهها و نمادهای ذهنی تجربه یا دچار تغییر میشوند.
✅ #توانایی_تفکر به مغز انسان این امکان را میدهد تا پس از دریافت اطلاعات، با انجام فعالیتهایی به تجزیهوتحلیل و ذخیرهسازی آنها اقدام و در شرایط خاصی از آنها استفاده کند. در واقع میتوان بیان کرد که مغز با روشهای مختلفی اطلاعات را به افکار تبدیل میکند و این روشها همان انواع تفکر هستند.
✅ بهطورکلی تفکر یک #فرآیند_ذهنی یا شناختی است که در جهت استدلال، تصمیمگیری، مفهومسازی، حل مسئله، ادراک، یادگیری و خلاقیت از آن بهرهمند میشویم. در حقیقت ایجاد تداعیهای روانشناختی و ساخت الگوهایی برای درک جهان از امکاناتی است که تفکر در اختیار ما قرار میدهد.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar