✍ مدل مفهومی رابطه سبک رهبری و جو سازمانی با رفتار شهروندی سازمانی
#دکتر_مهدی_الوانی
✅ #سبک_رهبری مجموعهای از باورها، رفتارها، رویکردها و نگرشهایی است که یک رهبر در سازمان تحت رهبری براساس آنها عمل میکند. هر رهبر، تجارب شخصی و ویژگیهای شخصیتی خاص خود را دارد و این باعث شکلگیری انواع مختلف رهبری میشود.
✅ #جّو_سازمانی منعکس کننده نگرش افراد از سازمانی است که نسبت به آن احساس دلبستگی میکنند و مجموعهای از ویژگی و عامل هایی است که توسط کارکنان سازمان وجود دارد و به عنوان نیروی اصلی در تعیین رفتار کارکنان مؤثر است.
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مدل مفهومی نگرش آسیب شناسانه به اجرای استراتژی ها در سازمان
#لیلا_زمانی_نژاد
✅ استفاده از مفهوم #استراتژی در حیطه سازمان و مدیریت در نیمه دوم قرن بیستم میلادی آغاز شده است. در اینجا هم با همان منطق، استراتژی این معنا را بیان میدارد که به منظور فراهم آوردن امکان برتری یافتن بر رقبای سازمان روابط خود با محیط را سامان داده و منافع خویش را در جهت هدف به حرکت میآورد، اما تا به حال راجع به این موضوع چنین همفکری وجود نداشته است .
✅ از دیدگاه #ایگور_انسف، استراتژی سازمانی، یک حرکت و یا یک سری حرکتهای معین سازمان است. به عنوان مثال مانند یک برنامه توسعه محصول که سازمان آن را تعقیب میکند. استراتژی کلی و یا مختلط هم نشان دهنده یک قاعده تصمیمگیری آماری است مبنی بر اینکه سازمان در یک وضعیت معین کدام نوع از استراتژی صاف را انتخاب خواهد کرد. آلفرد چندلر استراتژی را به عنوان تعیین آماج و هدفهای دراز مدت در سازمان و برای تحقق پذیری این آماج تخصیص دادن منابع مورد نیاز و آماده کردن برنامههای فعالیتی مناسب تعریف میکند.
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ صرفاً جهت یادآوری
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
✅ نه روز پدر است نه روز مادر، نه تولدی در کار است نه دور از جان شما و عزیزانتان داغ و عزایی. صرفاً می خواهم در این مجال جهت یادآوری موضوع بسیار مهمی را خدمت شما عرض کنم. عادت کرده ایم در هیاهوی زندگی عصر فراصنعتی به دنبال اهداف ریز و درشت خود بدویم و مقوله ی معیشت و روپا ماندن مالی و #اقتصادی اکنون آن قدر سخت و پیچیده شده است که گاهی مسائل بسیار مهمی از یادمان می رود، اهمیت خود را از دست می دهد، نسبت به آن غفلت می کنیم، یا حداقل آن طور که باید و شاید به آن ها نمی پردازیم.
✅ یکی از این مسائل و موارد که بسیار بسیار مهم است و سعادت دنیا و آخرت ما تا حد زیادی به آن وابسته است حفظ شأن، جایگاه، احترام، کرامت و نقش «پدر و مادر» در زندگی همه ی ماست. خداوند در قرآن آن جا که سامانه ی ارتباط انسان با سایرین را تعریف می کند می فرماید؛ «إِنَّ اللَّهَ يَأْمُرُ بِالْعَدْلِ وَ الْإِحْسانِ» یعنی «همانا «خدا (خلق را) فرمان به عدل و احسان میدهد». اما به پدر و مادر که می رسد پروردگار آن ها را از سایرین جدا می سازد و دیگر سخنی از #عدل نمی کند و در سطحی بالاتر امر می دهد و می فرماید:
✅ «وَقَضَى رَبُّكَ أَلَّا تَعْبُدُوا إِلَّا إِيَّاهُ وَبِالْوَالِدَيْنِ إِحْسَانًا» یعنی؛ «و پروردگار تو مقرر کرد که جز او را مپرستید و به پدر و مادر [خود] احسان کنید» آیه احسان به والدین آیه ۲۳ سوره اسراء است که پس از دعوت به توحید انسانها را به نیکیکردن به پدر و مادر دعوت میکند. این بدان معناست که به والدین که می رسی تکلیف تو فقط و فقط #احسان و نیکی است. باید بی محابا آن را تکریم کنی، قدر بدانی، در صدر نشانی و هر آن چه در توان داری برای آرامش، شادمانی و حفظ کرامت و احترام آن ها به کار ببری.
✅ مفسران احسان به والدین در آیه را حکمی قطعی و نسخنشدنی از جانب خدا میدانند. همچنین #علامه_طباطبایی مقدم شدن احسان به والدین بر سایر احکامی که در آیات بعدی آمده را دلیلی بر اهمیت این حکم میداند. در این آیه حق والدین همردیف حق خداوند شمرده شده است. مفسران قرار گرفتن آن بعد از اصل توحید را نشان از اهمیت احترام به پدر و مادر و جایگاه رفیع این نوع اطاعت نزد خداوند میدانند. عدهای در تناسب بین توحید و احسان به والدین در آیه مواردی را ذکر کردهاند؛
✅ از جمله آنکه خداوند سبب حقیقی وجود انسان و #والدین سبب ظاهری و معیشت آنها هستند و همانطور که شکر نعمتهای خداوند به عنوان منعم حقیقی واجب است، شکر نعمتهای مخلوقین در حق انسان نیز واجب است و هیچ کس بهاندازه والدین در حق انسان کاری نکرده و مستحق شکرگزاری نیستند. مگر می شود آدمی پدر و مادر را فراموش کند، حق آن ها را ادا نکند، قدرشان را نداند، در برابر آن ها مبادی آداب نباشد، صدایش را بلند کند، فرمان آن ها را اجابت نکند و با غرور و تکبر به هنگام پیری با آن ها مواجهه نماید.
✅ این چنین انسانی از رحمت خدا به دور خواهد بود و مرتکب گناهی می شود که خداوند آن را در زمره ی گناهانی قرار داده است که هیچ گاه بخشیده نمی شوند. پدر و مادر اسباب اجابت دعا، مایه رحمت خدا و ریشه و اصالت آدم هستند که باید در هرحالی احترام آن ها حفظ شود و توسط فرزندان گرامی داشته شوند. پس به یادآورید و به خود تذکر دهید دوباره و چند باره، هر روز و هر لحظه که شما وظیفه دارید همچون پروانه دور شمع وجودی نورانی و گرما بخش آن ها طواف کنید و هر آن چه از #مهربانی، ادب، تکریم و یاری رساندن آموخته اید دودستی و با کمال امتنان و احترام تقدیم وجود شریف و پربرکت آن ها نمایید.
✅ یادمان نرود که هر آن چه امروز داریم به همت و برکت #والدین خویش داریم و موظف هستیم در زمان «حیات» تمام وقت و تمام قد در خدمت آن ها باشیم و در زمان «ممات» به گونه ای زندگی کنیم و آن ها را یاد نماییم که روحشان قرین رحمت و شادی باشد و در سرای آخرت برای فرزندان خویش دعا کنند. و چه زیباست رابطه ی عاشقانه، مهربانانه و مودبانه فرزندی با پدر و مادرش که از سر انسانیت و کمالِ رفتار آن ها ارج می نهد، در برابرشان تواضع دارد و همه جوره به آن ها خدمت می کند.
🔺منبع: #هفته_نامه_نخست،
🔻پنجشنبه ۲۱ تیرماه ۱۴۰۳، شماره ۱۰۱۷
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مدل مهارت های کوانتومی
✅ علوم جدید مبتنی بر فیزیک کوانتوم و نظریه آشوب، پایه ای مفهومی برای مجموعه مهارتهای مدیریتی جدید- مجموعه مهارتهایی که مدیران را قادر می سازد که نه تنها تعارض را از دیدگاه جدید بنگرند، بلکه به شیوه ای جدید به تعارض پاسخ دهند- فراهم آورده است. این مهارتها، مهارتهای کوانتومی نامیده شده اند.
✅ نه فقط به این دلیل که منتج از اصول اصلی علوم جدید هستند، بلکه مهم تر به این دلیل که نیازمند یک حلقه کوانتومی در پارادایم مدیریت جدید هستند. آنها قصد جایگزینی مهارت های مدیریت سنتی را ندارند، بلکه آنها را کامل می کنند. آنها مدیران را با دیدگاهی کاملاً متفکر و عقلی برای اداره افراد و تعارض روبرو می کنند. مهارت های کوانتومی به شرح زیر تعریف شده اند:
1⃣ #دیدن_کوانتومی:
توانایی برای دیدن هدفمند؛
2⃣ #تفکر_کوانتومی:
توانایی فکر کردن به شیوه متناقض؛
3⃣ #احساس_کوانتومی:
توانایی احساس زنده و حیاتبخش؛
4⃣ #شناخت_کوانتومی:
توانایی دانستن به شیوه خلاقانه و شهودی؛
5⃣ #عمل_کوانتومی:
توانایی عمل به شیوه مسئولانه؛
6⃣ #اعتماد_کوانتومی:
توانایی اعتماد به فرایند زندگی؛
7⃣ #وجود_کوانتومی:
توانایی برای برقراری ارتباط مستمر
(#شلتون و #دارلینگ، ۲۰۰۱)
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مهارت های توسعه و پیشرفت فردی
✅ #توسعه_فردی فرایندی آگاهانه، سیستماتیک و پیوسته است که هر فرد با تکیه بر آن، مهارتها، دانش، نگرش و رفتارهای خود را بهبود میدهد تا بهتر بتواند از ظرفیتهای خود استفاده کرده و به هدفهایی که در زندگی برای خود انتخاب کرده دست پیدا کند.
✅ به نقل از #دریموند_گرین (Draymond Green)، «اگر در حال بهتر شدن نیستید، دارید بدتر میشوید»، لذا توسعه فردی اهمیت دارد. اما یک انگیزهی کلیدی که حتی از این هم الهامبخشتر است در پس رشد فردی وجود دارد.
✅ و آن، اینکه مهارت های توسعه فردی شما را به امور مسلط میکنند. وقتی فعالانه در تلاش برای بهبود طرز فکر، مهارتها، و بهطور کلی زندگی خود هستید، لازم نیست به #استعداد یا شانس تکیه کنید.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ حوزه های توسعه فردی
✅ اینکه هر فردی زندگی را چگونه تجربه میکند عمدتاً به عواملی مانند اشتغال، تجربیات و تعاملات واقعی زندگی، محل زندگی و بسیاری عوامل دیگر بستگی دارد. #رشد_فردی به جدول زمانی خاصی از بزرگسالی اشاره نمیکند. درعوض، به یک عمر فداکاری و آگاهی نیاز دارد تا با جزر و مدهای طبیعی که در زندگی وجود دارد، همگام شود.
✅ #توسعه_فردی تنها به بهبود جنبههای شخصی زندگی ما اشاره نمیکند. بلکه در مورد توسعه شغلی و گامهایی که میتوانید برای پیشبرد حرفه و افزایش دانش خود بردارید تا به یک کارمند کارآمدتر و سازندهتر تبدیل شوید، هم مربوط میشود. این امر میتواند به معنای رسیدن به یک نقطه عطف تجاری بزرگ یا ارتقای شغلی باشد که پیوسته برای آن کار و تلاش کردهاید، یا اقداماتی برای تقویت مهارتهای خود انجام دادهاید.
✅ توسعه فردی افراد را وادار میکند تا در زندگی خود #خوشبختی را پیدا کنند و در عین حال خودآگاهی و تفکر را تشویق میکنند. در پایان روز، شما تنها مسئول شادی خود هستید و تأمل در ارزشها و باورهای اصلیتان میتواند به شما کمک کند تا به سطح عمیقتر و معناداری از شادی دست یابید.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ مدیریت چرخه عمر محصول #پایگاه_جامع_مدیریار www.modiryar.com @modiryar
✍ مدیریت چرخه عمر محصول
✅ #مدیریت_چرخه_عمر_محصول یا PLM1 (پی ال ام) عبارت است از پروسهی مدیریت کل چرخهی حیات محصول از ایده، طراحی مهندسی و مهندسی ساخت تا تولید، ارائهی محصول و ارائه خدمات پشتیبانی. یکی از وظایف PLM ادغام و ایجاد یکپارچگی بین افراد، اطلاعات، ابزارها و فرآیندهای سازمان جهت ایجاد یک زیرساخت مطلوب از اطلاعات محصول است.
🔴 مدیریت چرخه عمر محصول
✅ امروزه PLM به عنوان راهکاری جامع برای مدیریت فرآیند توسعهی محصولات پیچیده، شبیهسازی فرآیند تولید و پلنتها، آمادهسازی جهت تولید، تولید و ارائه محصول، برنامهریزی برای پشتیبانی محصول، جمع آوری بازخوردها و ... جهت #بهبود_محصول و در نهایت برنامهریزی مهندسی جهت اسقاط محصول در قالب ارائه محصول جدید استفاده میشود. PLM با ضبط بازخوردها در قالب نیازمندیهای مشتریان منجر به بهبود محصول یا توسعهی محصولات جدید خواهد شد.
✅ این راهکار بر پایه ایجاد زیرساخت اطلاعاتی مسنجم و یکپارچه از #اطلاعات محصول و دسترسی آنی افراد به اطلاعات به روز استوار است. همچنین تعامل بین کاربران و ایجاد یکپارچگی بین کاربران، ابزارها و فرآیندها از دیگر نکات شاخص است. کاربران در قالب تیمهای مختلف داخلی یا خارجی (تأمین کنندگان) قادرند در فرآیند توسعهی محصول با یکدیگر در تعامل بوده و از اطلاعات به روز در تمامی مراحل توسعه بهرهمند شوند.
✅ هم اکنون PLM به عنوان یکی از سیستمهای چهارگانهی زیرساخت اطلاعاتی شرکتهای تولیدی به حساب میآید. همهی شرکتها نیازمند #مدیریت_اطلاعات و ارتباطات با: "مشتریان (CRM)، تأمین کنندگان (SCM)، منابع درون سازمانی (ERP) و برنامهریزی و توسعهی محصول (PLM)" هستند. در این میان، راهکار PLM غالباً در زمان توسعهی محصول محوریت دارد. در این مرحله سایر راهکارها نظیر ERP راهگشا نخواهند بود.
✅ در واقع محوریت ERP در زمان تولید و ارائهی محصول میباشد در حالی که PLM در زمان توسعهی محصول محوریت دارد. به عبارت دیگر مدیریت مالکیت فیزیکی5 سازمان در حوزه ERP صورت میگیرد در حالی که وظیفهی مدیریت مالکیت معنوی6 سازمان بر عهده راهکار PLM میباشد. در هر حال استفاده از PLM در کنار سایر راهکارهای اطلاعاتی سازمان سبب کاهش خطاهای مهندسی و بهبود در سایر فعالیتهای سازمان نظیر تأمین یا برنامهریزی برای بازاریابی در مراحل اولیهی توسعهی #محصول خواهد شد.
✅ امروزه تکنولوژی مهندسی محصولات تعیین کنندهی موفقیت آنها در بازار است که این مسئله باید در زمان توسعهی محصول مورد توجه قرار گیرد. باید به خاطر داشت که به جز PLM سایر راهکارها و زیرساختهای اطلاعاتی سازمان بر پایهی وجود محصول فیزیکی استوار هستند، حال آنکه در زمانی که هنوز هیچ محصولی وجود ندارد سازمان نیازمند یک زیرساخت مدیریتی برای پیشبرد فرآیند طراحی و توسعهی محصول است و آن چیزی نیست جز راهکار مدیریت چرخه عمر محصول. شکل زیر میزان اثر و اهمیت هر کدام از راهکارهای چهارگانهی سازمانی را در مراحل مختلف عمر هر محصول نشان میدهد. همانطور که مشاهده میشود PLM در مرحله تحقیق و #توسعه بیشترین اثر و اهمیت را داراست.
✅در نهایت PLM به معنای جستجو و پیادهسازی بهترین #تکنولوژی_ها و فرآیندهای نوآورانه به منظور انجام طراحی و تولید محصولات برای بازار با کمترین قیمت ممکن و با بالاترین بهرهوری است. بعضاً از PLM به عنوان یک نرمافزار کامپیوتری نام برده میشود، اما باید به خاطر داشت که نرمافزار فقط یکی از ابزارهاست.
✅ #مدیریت_چرخه_عمر_محصول فرآیندهای کاری را آسان و ساده میکند. درواقع فرآیندهای کاری شما همان فرآیندهای طراحی، تأمین و تولید محصولات هستند. این فعالیتها همه روزه در سازمان شما در حال انجام هستند و PLM آنها را بهینه خواهد کرد. بهبود فرآیندها نتیجهی تفکر نوآورانه، استفاده از Best Practiceها و افزایش راندمان کار افراد در چرخه عمر محصول است.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ تاب آوری و سخت رویی روانشناختی
mental toughnessr and resilience
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ تاب آوری و سخت رویی روانشناختی mental toughnessr and resilience #پایگاه_جامع_مدیریار www.modir
تاب آوری و سخت رویی روانشناختی
✍ #سارا_حق_بین
mental toughnessr and resilience
✅ در واقع بین #تاب_آوری (resilience) و _سرسختی_ذهنی (mental toughness) تفاوت وجود دارد و اگرچه این دو مفهوم مرتبط با یکدیگرند اما تفاوتهای مهمی نیز بین آنها وجود دارد. متأسفانه، این روزها این اصطلاحات اغلب به جای یکدیگر استفاده میشوند. در این مقاله براساس تحقیقان خانم سوزان کوباسا، روانشناس و پزشک فعال در ایالات متحده آمریکا بر روی سرسختی به این تفاوتها پی خواهیم برد.
✅ ایشان تحقیقات خود را از #روانشناسی_سلامت آغاز کردند که در آن تابآوری به عنوان «توانایی بهبودی از یک موقعیت نامطلوب» تعریف شد. یعنی افراد تابآور میتوانند با سختیها کنار بیایند. این توصیف به مرور زمان تغییر کرده و گستردهتر شد و در حال حاضر تغییرات زیادی از تعاریف اصلی وجود دارد که به نظر میرسد توصیف تابآوری را بسط میدهد. برای مثال، امروزه اغلب میتوانیم ببینیم که مفهوم تابآوری روانشناختی به مفهوم سرسختی ذهنی نزدیکتر شده است.
✅ ما در زندگی با افرادی مواجه میشویم که وقتی #سرسختی ذهنی را توصیف میکنیم، میگویند: «منظور من از تابآوری همین است». پاسخ ما این است: «شما تابآوری را توصیف نمیکنید، بلکه شما سرسختی ذهنی را توصیف مینمایید.» با این حال، بازگشت به تعاریف اصلی مفید است زیرا آنها به موارد مهمی اشاره میکنند. اگر موقعیت نامطلوبی پیش بیاید و فرد با آن کنار بیاید، به عنوان تابآور توصیف میشود. برخورد مؤثر با یک فشار یا مشکل، کیفیت مفید و مطلوبی است.
✅ اما این لزوماً به این معنی نیست که آنها در مورد تجربهشان حس مثبتی دارند. آنها ممکن است به سادگی دندانهای خود را به هم فشار داده باشند و با آن مواجه شده و وارد عمل شوند. باید بدانیم در این شرایط بدون اینکه چیز دیگری وارد بازی شود مثلاً یک یک طرز #فکر_مثبت یا احساس مثبت، قرار گرفتن بیش از حد در معرض شکست و ناملایمات میتواند و اغلب، فرد را فرسوده کند.
✅ در خالصترین شکل، #تاب_آوری را میتوان یک کیفیت منفعل یا شاید خنثی در نظر گرفت. به این شکل که «من تابآور هستم، زیرا باید تابآور باشم.» نه با این معنی که «... من تابآور هستم چون میخواهم تابآور باشم.». در اواخر قرن بیستم، خانم سوزان کوباسا با نگاهی به مدیران تابآور دریافت که برخی به استرس، فشار، فرصتها و چالشها به شیوهای متفاوت از دیگران پاسخ میدهند.
✅ اگرچه همه به دنبال تابآوری بودند، اما او متوجه شد که برخی از آنها رویکرد مثبتی را در برابر ناملایمات و چالشها اتخاذ میکنند و حتی گاهی اوقات به دنبال این هستند. او دریافت که این تمایل مثبت به مواجهه با چالش، فرصت و #ریسک اغلب به این معناست که این افراد از نظر روانی بهتر با فشارها و چالشها و شکستهای مکرر برخورد میکنند. او این را سرسختی نامید تا آن را از مفهوم تابآوری جدا کند. او فهمید که بین «تابآور بودن چون باید تابآور باشید» و «تابآور بودن چون میخواهید تابآور باشید» تفاوت وجود دارد.
✅ در واقع #کوباسا ایده مثبت بودن را وارد این مفهوم کرد. او میدانست که برخی افراد، وقتی فشارها یا مشکلی را میبینند، آن را به عنوان یک چالش در نظر گرفته و میتوانند بیشتر روی راه حل متمرکز شوند، بنابراین در همین چالش فرصتهایی را خواهند دید که دیگران ممکن است به شکل تهدید ببینند. این افراد دارای سرسختی ذهنی هستند. با اضافه شدن مفهوم اعتماد به نفس، ایده کوباسا از سرسختی به عنوان سرسختی ذهنی تغییر یافته است.
✅ به این معنی که «ویژگی #شخصیتی که تا حد زیادی تعیین میکند که چگونه فرد از نظر ذهنی به استرس، فشار، فرصتها و چالشها صرف نظر از شرایط واکنش نشان میدهد». فردی که از نظر ذهنی سرسخت است، چالشها و ناملایمات را به عنوان یک فرصت و نه یک تهدید میبیند و اعتماد به نفس و رویکرد مثبتی دارد تا بتواند آنچه را که پیش رو است انجام دهد. این مفاهیم به طور خلاصه در تصویر قابل مشاهده است
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ تکنیک های استخدام زمان
✅ همه میدانیم که ضعف در برنامه ریزی و مدیریت زمان، میتواند مشکلات فراوانی را برای ما ایجاد کند؛ البته گاهی هم به اشتباه، چالشها و مسائل دیگر خود را به ضعف در مدیریت زمان نسبت میدهیم.
✅ مهمترین نکتهای که در مجموعه درسهای مدیریت زمان و نظم شخصی خواهیم آموخت این است که مدیریت زمان یک عنوان بسیار عمومی است که میتواند مجموعهی گستردهای از چالشها، مهارتها و مسائل را شامل شود.
✅ #مدیریت_زمان یا Time Management یکی از دغدغه های مهم بسیاری از ماست. بر همین اساس تکنیک هایی وجود دارد که بتوانید بر اساس آن زمان را به استخدام خود در آورید. مهم ترین این تکنیک ها عبارتند از:
1⃣ اهداف تان را بشناسید و اولویت بندی کنید
2⃣ لیست کارها و فعالیت های روزانه خود را بنوسید
3⃣ هر کار بزرگ را به چند کار کوچک و متناسب تقسیم کنید
4⃣ برای هر یک از کارهایتان زمان محدود مشخص کنید
5⃣ برخی از کارهایتان را برون سپاری نمایید
6⃣ کارها را طبق اولویت انجام دهید
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ این بهانه ها مانع کارآفرینی می شوند
ایدههای بسیاری در ذهن همهما شکل میگیرد، ایده هایی که میتواند حتی شرایط زندگی مارا تغییردهد اما به بهانههایی به سراغشان نمیرویم! گاهی همین بهانهها مانع از #شکوفایی یک ایدهی بسیار خوب میشوند.
✅ درصد ریسک بالایی دارد
✅ برای شروع خیلی دیر است
✅ سرمایه و پس انداز کافی ندارم
✅ مهارت لازم برای این کار را ندارم
✅ اگر شکست بخورم چه می شود؟
✅ خیلی سخت است من نمی توانم
#کارآفرینی به عنوان محرک مهم رشد اقتصادی، ایجاد شغل و نوآوری شناخته شده است. با این حال، همه کسانی که می خواهند یک کسب و کار راه اندازی کنند، به دلیل موانع مختلف نمی توانند با موفقیت این کار را انجام دهند. این موانع می توانند فیزیکی، مالی، روانی یا اجتماعی باشند که کارآفرینان را برای دنبال کردن رویاهای خود دشوار می کند.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ مهم ترین مهارت های زندگی #پایگاه_جامع_مدیریار www.modiryar.com @modiryar
✍ مهم ترین مهارت های زندگی
✅ #مهارت_های_زندگی تواناییهایی هستند که با تمرین مداوم پرورش مییابند و شخص را برای روبهرو شدن با مسایل روزانه زندگی، افزایش توانایی های روانی، اجتماعی و بهداشتی آماده میکنند. سازمان جهانی بهداشت مهارتهای زندگی را چنین تعریف نموده است: توانایی انجام رفتار سازگارانه و مثبت به گونهای که فرد بتواند با چالشها و ضروریات زندگی روزمره خود کنار بیاید. در تعریف دیگر میتوان مهارتهای زندگی را مجموعهای از مهارتها و شایستگیهای فردی و گروهی دانست که افراد برای زیستن در هزاره جدید به آن نیازمند میباشند. همزمان با یادگیری تسلط و استقرار، در این مهارتها فرد علاوه بر رسیدن به آرامش و تعادل در زندگی فردی و اجتماعی به ایفای نقش در زندگی خود میپردازد.
✅ بطور کلی مهارتهای زندگی عبارتند از تواناییهایی که منجر به ارتقای بهداشت روانی افراد جامعه، غنای روابط انسانی، افزایش سلامت و رفتارهای سالم در سطح جامعه میگردند. مهارتهای زندگی هم به صورت یک راهکار ارتقای سلامت روانی و هم به صورت ابزاری در پیشگیری از آسیبهای روانی – اجتماعی مبتلا به جامعه نظیر اعتیاد، خشونتهای خانگی و اجتماعی، آزار کودکان، خودکشی، ایدز و موارد مشابه قابل استفاده است به طور کلی مهارتهای زندگی ابزاری قوی در دست متولیان سلامت روانی جامعه در جهت توانمندسازی جوانان در ابعاد روانی – اجتماعی است. این مهارتها به افرادکمک میکنند تا مثبت عمل کرده، هم خودشان و هم جامعه را از آسیبهای روانی – اجتماعی حفظ کرده و سطح بهداشت روانی خویش و #جامعه را ارتقاء بخشند.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ موانع گوش دادن مؤثر
✅ #گوش_دادن_فعال یک مسیر دو طرفه و فرایندی مشارکتی است. سه اصل را در گوش دادن فعال هرگز نبايد فراموش نکنید:
1⃣ نقل بيان کنيد
2⃣ شفاف سازي کنيد
3⃣ بازخورد دهيد
✅ معمولاً در هنگام #گوش_کردن به صحبتهای فرد مقابل در ذهن خود در حال آمادهسازی یک پاسخ هستیم. این بدان معناست که واقعاً بهتمامی آنچه گفته میشود گوش نمیدهیم.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مشارکت و همکاری تسهیل گران در طراحی و اجرای فرایند (هم تسهیل گری)
✅ #هم_تسهیلگری به مشارکت و همکاری دو یا چند نفر تسهیلگر در طراحی و اجرای فرایند گفته میشود. هم-تسهیلگرها مسئول همه چیز شامل طراحی، اجرا و پیگیریهای بعدی هستند. هم-تسهیلگری به طرق مختلف میتواند صورت بگیرد. لازم به ذکر است هم-تسهیلگری فقط شامل تیم تسهیلگران و کمک تسهیلگران است و دیگر افراد تیم اجرایی مانند کارشناسان موضوع (محتوا)، فنی، تدارکات و پشتیبانی که درگیر طراحی فرایند و راهبری آن نیستند را شامل نمیشود.
✅ #هم_تسهیلگران در اغلب موارد دو نفر هستند اما بسته به تعداد شرکتکنندگان، حجم و پیچیدگی کار میتوانند بیشتر از دو نفر هم باشند. ممکن است تعداد شرکتکنندگان زیاد باشد و بخشهایی از یک جلسه یا کارگاه به این صورت طراحی شود که شرکتکنندگان به گروههای کوچکتر تقسیم شوند و هر گروه بخشهایی از فرایند را با یک تسهیلگر جداگانه و به صورت همزمان طی کند. ممکن است دو تسهیلگر اصلی باشند و یک یا چند نفر کمک تسهیلگر نیز در تیم باشند. در برخی مواقع ثبتکننده گرافیکی یا تسهیلگر گرافیکی نیز در تیم است.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ وظایف سیستم کنترل در سازمان
✅ وظایف اصلی #سیستم_کنترل_تولید در سازمان عبارتند از:
◾توسعه و طراحی محصولات
◾برنامهریزی صحیح مواد خام
◾تدارک دیدن مواد خام، ماشینآلات، تجهیزات و نیروی کار
◾ساماندهی به زمانبندی تولید با توجه به پیشبینی تقاضا
◾همکاری مناسب عملیاتها و واحدهای مسئول در فرایند تولید
◾برنامهریزی منابع جهت کاهش هزینه و ارسال بهموقع سفارشات
◾بازرسی از محصولات نیمهساخته و نهایی و استفاده از تکنیکهای کنترل کیفیت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ ابعاد و شاخص های شهر هوشمند پایدار
✅ #شهر_هوشمند_پایدار (SSC) شهری مبتنی بر نوآوری است که از فناوری اطلاعات و ارتباطات برای بهبود کیفیت زندگی شهروندان بیشترین استفاده را میکند. این مفهوم آمیزهای از مفاهیم توسعه پایدار شهری و شهر هوشمند به شیوهای یکپارچه برای پاسخگویی به مسائل هزاره سوم است.
✅ شهر هوشمند پایدار، شهری پایدار، زیستپذیر، کارآمد و مبتنی بر فناوری است. در این رویکرد بر نسل جدیدی از #فناوری_اطلاعات و ارتباطات همانند اینترنت اشیا، محاسبات ابری، ترکیب دادههای بزرگ و اطلاعات جغرافیایی تمرکز میشود. از این فناوریها برای تسریع برنامهریزی، ساختوساز، مدیریت و خدمات هوشمند شهرها را شامل میشود.
✅ به صورت خلاصه میتوان گفت مفهوم مدرن «شهر پایدار» در عصر تحول دیجیتال و انقلاب صنعتی چهارم کارایی لازم را ندارد. جامعه نسل پنج به قرائت جدیدی از #مدیریت_شهری نیاز دارد که هم از جنبش مدرن پایداری پشتیبانی کند و هم با تحولات دیجیتال همگام باشد. این زمینه پیدایش مفهوم «شهر هوشمند پایدار» را پدید آورده است.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ اصول موفقیت در کار و زندگی
✅ شما برای رسیدن به #موفقیت در کار و زندگی شخصی به اطلاع از اصول موفقیت و سپس به کارگیری آن ها دارید. بنابراین انرژی، وقت و توان خود را بیهوده تلف نکنید و ابتدا به یادگیری چند مورد از مهمترین اصول کسب موفقیت بپردازید. به همین علت ما در ادامه مطلب به چند مورد از مهمترین این اصول اشاره می کنیم:
◾خجالتی نباشید
◾مثبت اندیش باشید
◾پشتکار داشته باشید
◾از تغییر کردن نترسید
◾به نتیجه کار فکر نکنید
◾با دیگران مشورت کنید
◾الگوبرداری کنید نه تقلید
◾به دیگران وابسته نباشید
◾فعل خواستن را صرف کنید
◾کارهای اضافی را حذف کنید
◾زندگی متعـادل داشته باشید
◾تعیین هدف را فراموش نکنید
◾نتیجه کار خود را در نظر بگیرید
◾اعتماد به نفس خود را تقویت کنید
◾به موضوعات حاشیه ای توجه نکنید
◾از کسب اطلاعات جدید غافـل نشوید
◾بدون برنامه ریزی کاری را انجام ندهید
◾مسئولیت اشتباهات خود را قبول کنید
◾از طرح کردن ایده های جدید خجالت نکشید
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ چهارچوب بنیادین تفکر انتقادی
✅ نزدیک ۲۵۰۰ سال پیش #سقراط شاید فکرش را هم نمی کرد که پیگیری هایش و سماجتش برای قبول نکردن سَرسَری یک موضوع یا پدیده بنای طرز تفکری را فراهم آورد که امروزه روز آن را #تفکر_انتقادی می نامیم.
✅ می گویند – حداقل آنچه #افلاطون به ما گفته است – سقراط طور خاصی سوال می پرسید تا کشف کند دو عامل شفافیت و منطق را در صحبت های طرف مقابلش. استاد اهل کوتاه آمدن نبود؛ تا مشاهداتش را کامل نمی کرد، دلایل و حدسیات را نمی سنجید، مفاهیم اساسی مرتبط را آنالیز نمی کرد و نتایج و اثرات آن ایده را حتی در عمل پیش بینی نمی کرد دست بردار نبود.
✅ در کارگاه #تفکر_انتقادی سفر زمان کردیم. دیدیم امروز چه کنیم تا نقادانه موضوعات مهم و تاثیر گذار در کار، تحصیل و زندگی مان را رصد کنیم. چگونه در انبوه تصمیمات مختلفی که هر روز باید بسازیم شان موفق عمل کنیم و خروجی های درجه یک داشته باشیم. بنیاد تفکر انتقادی ۸ وجه آن را معرفی کرده است.
#Critical_Thinking
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ تفاوت های تفکر خلاق و تفکر انتقادی
✅ به قابلیت شخص برای حل مسئله و تصمیم گیری با کشف روابط و افکار جدید، مهارت #تفکر_خلاق گفته میشود. این مهارت ارزشمند به شما کمک میکند تا راهحلهای جدیدی برای حل مسئله کشف کنند.
✅ روند پویا و ماهرانه در تجسم، بهکارگیری، تحلیل، ترکیب و سنجش اطلاعات برای دستیابی به یک پاسخ و یا یک نتیجهگیری را #تفکر_انتقادی می نامند. تفکر انتقادی به شما امکان میدهد که یک موقعیت را تحلیل کنید و برای آن راهحل پیدا کنید.
#Creative_Thinking
#Critical_Thinking
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ انواع تفکر
تفکر در لغت به معنای استدلال، تأمل، تدبر و تعقل است. این واژه یکی از موضوعات روانشناسی شناختی است و ابعاد و ویژگیهای آن در انسان؛ نسل بشر را از سایر موجودات متمایز میسازد به گونهای که عامل اصلی پیدایش فرهنگ و تمدن، فلسفه، هنر و علم و… در میان انسانها اندیشه و تفکر تلقی میشود.
✅ همچنین با مشاهده تحولات جهان، سرعت #پیشرفت_علم، ارتباطات و فناوریها؛ درمییابیم که تفکر و مهارتهای مربوط به آن عامل اصلی توسعه محسوب میشوند. در این فرایند پنهان (عدم توانایی مشاهده مستقیم افکار و فرایندهای مربوطه) و البته نمادین (استفاده از نمادهای ذهنی و بازنمایی)؛ تصاویر، ایدهها و نمادهای ذهنی تجربه یا دچار تغییر میشوند.
✅ #توانایی_تفکر به مغز انسان این امکان را میدهد تا پس از دریافت اطلاعات، با انجام فعالیتهایی به تجزیهوتحلیل و ذخیرهسازی آنها اقدام و در شرایط خاصی از آنها استفاده کند. در واقع میتوان بیان کرد که مغز با روشهای مختلفی اطلاعات را به افکار تبدیل میکند و این روشها همان انواع تفکر هستند.
✅ بهطورکلی تفکر یک #فرآیند_ذهنی یا شناختی است که در جهت استدلال، تصمیمگیری، مفهومسازی، حل مسئله، ادراک، یادگیری و خلاقیت از آن بهرهمند میشویم. در حقیقت ایجاد تداعیهای روانشناختی و ساخت الگوهایی برای درک جهان از امکاناتی است که تفکر در اختیار ما قرار میدهد.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مدل 34000 بلوغ فرایندهای منابع انسانی
✅ اگر شما مدیر ارشد یا مدیر #منابع_انسانی یک سازمان بزرگ هستید، به مدلهای ارزیابی بلوغ فرآیندهای منابع انسانی از جمله، مدل ۳۴۰۰۰ بلوغ فرایندهای منابع انسانی سازمان آگاه هستید، پس به جدول ذیل نگاهی بیاندازید. با توجه به شناختی که از سازمان خود دارید فکر میکنید سطح بلوغ منابع انسانی در سازمان شما چگونه است؟ سازمان شما چقدر فرایند محور است و چقدر تصمیم های لحظه ای و سلیقه ای به آن سمت و سو می دهد؟
✅ #سیستم_های_اطلاعاتی_منابع_انسانی در سازمان شما به چه شکل است؟ آیا مشاغل و کارکنان در سازمان شما امتیازدهی، طبقه بندی و ارزش گذاری شده اند؟ آیا سازمان شما نیازمندیهای حوزه منابع انسانی خود را در چند ماه آینده را پیش بینی کرده است؟ آیا شایستگیها در سازمان شما تعریف و اندازه گیری میشوند؟ کدام پرسنل شما قرار است بازنشسته شوند یا مهاجرت کنند؟ آیا روند مثبت و کارآمدی برای تربیت جانشین آنها پیاده سازی شده است؟
#مدل_مدیریت
#مدل_مفهومی
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar