Ⓜ️ امروز بیستویکم ماه مهر، روز رامروزیست؛ روز جشن پیروزی کاوه آهنگر و فریدون بر ضحاک ماردوش و برتختنشستن فریدون. ثبت این رویداد حماسی در تقویم باستانی ایرانیان نشان از امید و پیروزی راستی بر ظلم و ستم بوده و هست.
▫️عکس رقص نور خورشید بر قلهی دماوند از حسین صدقی
@mohsenibidgoli
✅ دانشمندان دوران اشکانیان در بابل از تکنیک مدرن ستارهشناسی استفاده میکردند
@mohsenibidgoli
✅ تاکنون گمان می شد تکنیکهای هندسی پیشرفته دستاورد اندیشمندان اروپایی قرون وسطی است اما نتایج یک مطالعه جدید نشان میدهد ستارهشناسان بابل باستان از زمان خود بسیار جلوتر بودند و از این تکنیک استفاده میکردند.
به گزارش رویترز، پژوهشگران چهار لوح سفالی مانده از ۳۵۰ تا ۵۰ پیش از میلاد، یعنی زمان روی کار بودن سلسله اشکانیان در ایران باستان، با نوشتههایی به خط میخی را تجزیه و تحلیل کردند که شرح میدهد چگونه مسیر حرکت سیاره ژوپیتر در آسمان دنبال شود.
✅ یک استاد تاریخ علوم باستان در دانشگاه هامبولت در برلن گفت "کسی انتظار چنین کشفی را نداشت. متدهای حک شده بر لوحها، چنان پیشرفته بود که تحولات بعدی در ریاضیات را تحت الشعاع قرار میداد."
بابل شهری مهم در بین النهرین باستان، در عراق در حدود ۶۰ کیلومتری جنوب بغداد ، قرار داشت. در مقطعی که رویترز به آن اشاره کرده بعد از سقوط سلسلههای هخامنشی و سلوکیان، سلسله اشکانیان بر ایران حکمرانی میکرده است.
استاد تاریخ علوم باستان در دانشگاه هامبولت همچنین گفت ستارهشناسان لوحهایی با مواضع حساب شده سیارهها تهیه میکردند. آنها مواضع مورد نیاز ساختن جدولهای نجومی را که مشتریانشان سفارش میدادند ، تعیین میکردند؛ همچنین اعتقاد داشتند هر اتفاقی روی زمین به حرکت سیارهها ارتباط دارد. بنابراین، با پیشبینی مسیر حرکت، امیدوار بودند قادر شوند اتفاقات را پیشبینی کنند.
این مورخ گفت چهار لوح، که حدود ۱۸۸۰ کشف شد، در موزه بریتانیا در لندن نگهداری میشد.
برگرفته از: VOA
@mohsenibidgoli
✅ بر خلاف چیزی که از کودکی آموختهایم و به ما یاد داده شده که جهان منظم است، برعکس جهان هر دقیقه دارد به سمت بینظمی پیش میرود.
بر اساس یکی از مهمترین قوانین ترمودینامیک(قانون دوم) بی نظمی(آنتروپی: سنجش بینظمی) در عالم در حال افزایش است مگر آنکه نیرو و یا عامل خارجی وجود داشته باشد که با صرف کردن انرژی و کار در سیستم سعی در برقراری و ایجاد نظم در سیستم داشته باشد چرا که تمایل هر سیستم طبیعی به سمت بینظمی است. سادهتر اینکه همیشه خراب کردن آسان است و ایجاد نظم نیاز به صرف انرژی دارد؛ و چنین نیرویی که جهان را به سمت نظم سوق دهد وجود ندارد و جهان هر دقیقه دارد به سمت بینظمی بیشتر پیش می رود.
@mohsenibidgoli
7.19M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
World's Fastest Rubik
@mohsenibidgoli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ این مورچه وزنهای 100 برابر خود و معادل 500 میلیگرم را در حالیکه از سحطی صیقلی آویزان است نگه داشته است، درست مثل این است که یک انسان بتواند کامیون را در حالت معلق و در وضعیتی مشابه نگه دارد!
البته این تنها بخشی از قدرت نمایی این موجود به ظاهر ضعیف است در حالیکه میتواند تا قبل از اینکه سرش جدا شود فشاری معادل 5000 برابر وزن بدن خود را تحمل کند.
- تحقیق از: توماس اندلین(Thomas Endlein)، دانشگاه کمبریج
@mohsenibidgoli
به مناسبت ۱۳ اکتبر زادروز رودولف ویرشوف
ویرشوف را تمام دانشجویان پزشکی میشناسند. نام او بر روی بسیاری از اکتشافات پزشکی ماندگار شده است مانند لنف نود ویرشوف و تریاد ویرشوف در مورد مکانیزم ترومبوز.
تعداد کشفیات ویرشوف غیر قابل شمارش است. معرفی لوکمی، کوردوما، ترومبوز، امبولی، زئونوز، لنف نود ویرشوف، ....... از کارهای اوست. او را پاپ علم پزشکی نامیدهاند.
او بنیانگذار پزشکی اجتماعی، پاتولوژی سلولی و تئوری سلولی است.
او ثابت کرد سلول از سلول به وجود میآید
Omnis cellula e cellula
مجله Virchows Archiv که از سال ۱۸۴۷ تاکنون چاپ شده است از میراث ماندگار اوست.
فیلم خلاصه ای از زندگی اوست
http://www.youtube.com/watch?v=jrx7WcmQTx4
با وجود شخصیت بزرگ علمی، ویرشوف از مخالفین سرسخت نظریه تکامل و نظریه میکروبی بیماریها بود.
@mohsenibidgoli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ اگر مردم دنیا بدانند که اتحاد چگونه میتواند باعث پیروزی شان شود همگی اختلاف ها را کنار خواهند گذاشت
@mohsenibidgoli
📢 ماهوارههای پرنوری که امشب در آسمان ایران قابلمشاهدهاند. 🇮🇷
🗓 شنبه ۲۲ مهر ۱۴۰۲
🛰 اهواز / تلسکوپ فضایی هابل 🔭 (قدر ۱.۸+)
✅ شنبه ۲۲ مهر ۱۴۰۲ / ساعت ۱۹ بعدازظهر /
ورود: ۱۹:۲۷:۴۱ (غرب) / اوج: ۱۹:۳۱:۲۴
(جنوبغربی، ارتفاع °۳۵)
🛰 بندرعباس / تلسکوپ فضایی هابل 🔭 (قدر ۰.۷+)
✅ شنبه ۲۲ مهر ۱۴۰۲ / ساعت ۱۷ بعدازظهر /
ورود: ۱۷:۴۸:۴۱ (غرب) / اوج: ۱۷:۵۲:۴۴
(شمال، ارتفاع °۷۹)
🛰 زاهدان / تلسکوپ فضایی هابل 🔭 (قدر ۰.۹+)
✅ شنبه ۲۲ مهر ۱۴۰۲ / ساعت ۱۷ بعدازظهر /
ورود: ۱۷:۴۹:۴۵ (غرب) / اوج: ۱۷:۵۳:۴۵
(جنوب، ارتفاع °۶۶)
@mohsenibidgoli
📢 وضعیت سیارات در آسمان - شنبه ۲۲ مهر ۱۴۰۲
🌟 ☿ عطارد - رصد فوقالعاده سخت
▫️ طلوع: الاحد ۵:۵۲ ص - اوج: الاحد ۱۱:۳۹ ص - غروب: الاحد ۵:۲۴ م
بسیار به خورشید نزدیک است و به همین خاطر مشاهدهاش سخت یا غیرممکن خواهد بود. عطارد فقط ۴ درجه از خورشید فاصله داره. به همین خاطر رصدش سخت یا غیرممکن است.
🌟 ♀ ناهید - رصد فوقالعاده آسان
▫️ طلوع: الاحد ۲:۳۰ ص - اوج: الاحد ۸:۵۷ ص - غروب: الاحد ۳:۲۵ م
قبل از طلوع خورشید قابل رصد است. ناهید ساعاتی قبل از طلوع خورشید به خوبی پیداست. با روشنتر شدن آسمان، دیدنش سختتر میشود. ناهید در ساعات روز هم قابل مشاهده است. اما ممکن است پیدا کردنش سخت باشد.
🌟 ♂ مریخ - رصد فوقالعاده سخت
▫️ طلوع: السبت ۷:۰۳ ص - اوج: السبت ۱۲:۳۱ م - غروب: السبت ۵:۵۹ م
بسیار به خورشید نزدیک است و به همین خاطر مشاهدهاش سخت یا غیرممکن خواهد بود. مریخ فقط ۱۱ درجه از خورشید فاصله داره. به همین خاطر رصدش سخت یا غیرممکن است.
🌟 ♃ مشتری - رصد بسیار ساده و عالی
▫️ طلوع: السبت ۶:۳۱ م - اوج: الاحد ۱:۱۵ ص - غروب: الاحد ۷:۵۹ ص
اغلب ساعات شب تا سپیدهدم. مشتری در بیشتر شب قابل مشاهده است، اما بهترین وضعیت رصدی را در ساعات سپیدهدم و قبل از طلوع خورشید دارد.
🌟 ♄ زحل - رصد بسیار ساده و عالی
▫️ طلوع: السبت ۳:۲۲ م - اوج: السبت ۸:۴۶ م - غروب: الاحد ۲:۱۰ ص
بعد از غروب خورشید قابل مشاهده است. زحل برای بیش از ۸ ساعت بعد از غروب خورشید و تا نیمهشب و اوایل بامداد قابل مشاهده است.
🌟 ♅ اورانوس - قابل رصد
▫️ طلوع: السبت ۶:۵۵ م - اوج: الاحد ۱:۵۱ ص - غروب: الاحد ۸:۴۶ ص
اغلب ساعات شب تا سپیدهدم. از دوربین دوچشمی استفاده کنید. اورانوس در بیشتر شب قابل مشاهده است، اما بهترین وضعیت رصدی را در ساعات سپیدهدم و قبل از طلوع خورشید دارد. ممکن است به دوربین دوچشمی نیاز داشته باشید.
🌟 ♆ نپتون - رصد سخت
▫️ طلوع: السبت ۴:۲۴ م - اوج: السبت ۱۰:۱۷ م - غروب: الاحد ۴:۱۱ ص
بعد از غروب خورشید و اغلب ساعات شب. از دوربین دوچشمی استفاده کنید. نپتون در بیشتر شب قابل مشاهده است، اما بهترین زمان رصد، ساعات قابل از نیمهشب است. بسیار کمنور است. از دوربین دوچشمی استفاده کنید.
ساعتها بر اساس شهر تهران محاسبه شده که برای شهرهای شرقی کشور حدودا سی دقیقه زودتر و برای شهرهای غربی، حدودا سی دقیقه دیرتر رخ خواهد داد.
@mohsenibidgoli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ لطفا پرسشگری را صاف نکنیم !
@mohsenibidgoli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ به دلیل ثابت بودن سرعت نور چنین پدیده ای معمول خواهد بود .
✅ در مورد پارادوکس دوقلوها که در فرمالیسم نسبیت انیشتین بوجود می آید و اتفاقی که در فیلم اینتراستلار در مورد کندشدن زمان در اطراف سیاهچاله رخ می دهد انشالله به زودی به بحث خواهیم نشست
@mohsenibidgoli