نیاز سالک به ولایت شیخ....mp3
2.05M
💿#فایلصوتیکوتاه
...یعنی در حالاتی که برایش پیش میاید ، آن اتصالاتی که با عالم ملکوت پیدا میشود خودش را متهم کند که معلوم نیست که اینها رحمانی باشد ، اینها ملکی باشد ، چه بسا شیطانی باشد(اینها از ناحیه اجنه باشد)...این راه یک راهی هست که انسان از اول منزلی که قدم میگذارد(از منزل یقظه)و منزل بعد میشود عزم و توبه...تا آخرین منزل که نور هست "توحید هست" تمام اینها را شیطان بدلش را دارد(همه را)همه همین صد منزلی را که ایشان...همه این صد منزل را شیطان بدلش را دارد ، خیلی ریز هست ، خیلی دقیق هست)اصلا انسان نمی تواند متوجه بشود که این حالی که به من دست داد ، این از سوی ملکی هست و یا از سوی شیطان هست...وسوسه هست و یا الهام هست...
اینکه میگویند انسان در این راه استاد لازم دارد برای همین هست ، تشخیص بدهد...
...فهمیده بود که اجنه او را اینجا میاوردنش ، منتها در خیال اینطوری سیرش میدادند که به بهشت میبرندش و غذاهای لذیذ بهشتی...
...ولایت شیخ همین هست ، یعنی آن قدرت روحانی هست که نگه میدارد و نمیگذارد که شیاطین و اَجنه ... مثلا مثل یک کبوتر که چطور بچه اش را زیر بال و پرش...
#علامهمروجیسبزواری
#منازل_السائرین 62
🆔 @moravej_tohid
تفسیر بسیار زیبا؛ جامع وکامل بر
#منطق_الطیر_عطار_نیشابوری
#علامه_مروجی_سبزواری
🍃همراهان گرامی لطفا تفسیرها را دنبال بفرمایید🌺🙏
🆔 @moravej_tohid
👇👇👇👇
🎙#تفسیر_منطق_الطیر جلسه بیست و سوم
در محضر #علامه_مروجی_سبزواری
🔸 دقیقه ۳
خصوصیاتی که در مردم هست، اينها در اصل مال خداست، چون ما اصل وجود مان ازخداست، لذا صفاتی هم که عارض ما می شود، از خداست فرقی نمی کند.
🔸 دقیقه ۸
اين صفات اصلش به خاطر همین است که انسان دارای صفات الهی است، صفات گوناگون، صفات متضاد هر وقتی يک صفتی ظهور می کند. يک وقتی دهم محرم است، صفت خوف يا عشق ظهور می کند، يا ترس دارد از اینکه دنبال گناه برود، يا به خاطر عشق امام حسین (ع) به دنبال عزاداری می رود، اما بعد باز دوباره عشق دنيا در او ظهور می کند. صفات انسان ها تابع زمان و مکان است.
مردم در تلوین هستند، لون به لون (رنگ به رنگ) می شوند، به اقتضای زمان يا مکان رنگی به خودشان می گیرند.
🔸 دقیقه ۹
سالک بايد خودش را به مرحله ی تمکین برساند، إز تلوین به تمکين برسد. یعنی به جايي که یک صفت خاص در وجودش ظهور داشته باشد.
✨ قويترين صفت بالاخره در انسان ظهور می کند.
✨ ما در طی سلوکمان، داريم می رويم، تا به آن صفت اصلی خودمان دست پيدا کنيم، او ظهور کند.حالا هر کسی يک صفت خاصی، يکی خوف يکی رجا، يکی هيبت هرکسی يک صفت بر او غلبه می کند.مثلا بر حضرت یحیی، صفت خوف غلبه داشت.
🔸 دقیقه ۱۴
راهش اين است که انسان بخواهد به ثبات برسد.
اشک بريزد و سیر نخورد.
✨ در اين راه آنچه که انسان را به مقصد می رساند، همين مخالفت با نفس است.
🔸 دقیقه ۱۶
در سلوک انسان بايد به عالم عقل برسد، سلوک سير إز عالم خيال به عالم عقل است و عالم عقل، عالمی نیست که انسان خیلی راحت بتواند به آنجا برسد
🔸 دقیقه ۱۷
نطفهی عقل را جبرئیل بايد در انسان منعقد کند، این را دقت بفرماييد، قصه همان قصه ی حضرت مريم است. وقتی که جبرئیل را ديد و جبرئیل در او دمید، یعنی در اينجا حضرت مريم إز عالم خیال به عالم عقل منتقل شد.
🔸 دقیقه ۱۹
" واذکر فی الکتاب مريم اذانتبذت من اهلها مکانا شرقیا " آيه ۱۶،سوره مريم
✨ حضرت عيسی (ع) ظهور جسمانی عقل حضرت مريم(س)بود، پس بنابراین مريم و عيسی، يکی هستند، چون فرمود:"وجعلناها وابنها ایه للعالمین " آيه ۹۱،انبیاء
مريم و پسرش را يک آيت قرار داديم، یعنی دو نفر نیستند، يک نفرند، عيسی همان عقل مريم است که به صورت يک آدمی در آمده
🔸 دقیقه ۲۱
عقل جزئی دنيايی و عقل حيوانی است که انسان را بين مردم می برد، دنبال مقامات دنيا و موقعیت های دنيايي می برد والا آن عقل نه، به شدت از مردم گريز است، انسان را به خلوت می کشاند، بايد کاری کنيد آن عقل در شما تکوین پيدا کنيد.
🔸 دقیقه ۲۳
بزرگترین قدم در سلوک، وفاکردن و تحمل بر جفای مردم است، دهان بسته باشد، هر کس هر جفایی کرد،(هرکس هر جور) انسان حرف نزند وبرای خدا ساکت باشد ،سکوت کند،نفس را خوب بتواند سرکوبش کند.
✨ دقت کنيد، همين هم مضر است، مخصوصا همين را اساتيد سلوک می گویند: حتی در خيال خودتان، خودتان را بر دشمنتان غالب نکنيد. آدم آنجا، نمی تواند چيزی بگويد يا حداقل مناسب نیست، بعدأ که به خلوت می آید، با خودش فکر کند که اين جوری می کردم يا اون جوری جواب می دادم، یعنی در خيال خودش را پيروز می کند، اينها را به هیچ وجه، بگذارید نفس سرکوب شود.
🔸 دقیقه ۲۵
مقام اغانه
اين إز حدیث حضرت رسول (ص)گرفته شده که: " انه لیغان علی قلبی وانی لاستغفر الله فی کل يوم سبعین مره "
اين را حدیث اغانه می گویند، اغانه به معنی گرد و غبار است، یعنی گاهی وقت ها روی قلب مرا غبار می گیرد، حالم گرفته میشود و من روزی ۷۰ بار به خاطر همین استغفار می کنم.
🔸 دقیقه ۳۱
دین را در قلب ها رواج دادن خیلی کار سختی است، کسی بتواند در قلب ها دين خدا را رواج دهد. یعنی به قلب ها بباوراند که مسلمان شويد، مؤمن شويد.....
این واقعأ کار اولیاء خداست که دين را در قلب ها رواج بدهند.
🔸 دقیقه ۳۲
جای ما در دين کجاست؟دين یکجا به نفع ما باشد، دیندار می شويم، دين به ضرر ما باشد، از دين دست برمیداریم.
🔸 دقیقه ۳۵
انسان برای این که در آتش قهر خدا نسوزد، نیاز هست که إز سوی آنها عنایت شود. بارها برای شما اين را تکرار می کنم و می گویم: جذب عنايت و رحمت کنيد، جذب عنایت و رحمت با اشک و سوز است، با خاکساری و با ذلت است. بايد از عزت دنيايی دست بردارد تا به عزت الهی برسد، تا در دنیا هستيد، کاری کنيد، يک رحمتی يک عنایتی از طرف آنها به سوی شما جذب شود.
🔸 دقیقه ۳۷
همین که انسان خودش را ببيند، همين که بگويد:"انا خیر منه " من از او بهترم، "انا ربکم الاعلی "اينها نه، بايد انسان به مقام محو مطلق برسد.
✨ اگر انسان ببيند که مدح و ذم برایش تفاوت می کند، یعنی مردم مدحش می کنند خوشش می آيد، مذمتش می کنند، بدش می آید، اينها علامت این است که این آدم هنوز بت پرست است.
🆔 @moravej_tohid
https://eitaa.com/moravej_tohid/3
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ قال الإمام المهدي عليه السلام:
إنَّ اللّه َ تَعالى لَمْ يَخْلُقِ الْخَلْقَ عَبَثاً ولا أهْمَلَهُمْ سُدىً، بَلْ خَلَقَهُمْ بِقُدْرَتِهِ وَ جَعَلَ لَهُمْ أسْماعاً وَ أبْصاراً وَ قُلُوباً وَ ألْباباً، ثُمَّ بَعَثَ اِلَيْهِمُ النَبيّينَ عليهم السلام مُبَشِّرِينَ وَ مُنْذِرينَ ،يأمُرُونَهُمْ بِطاعَتِهِ، وَ يَنهُونَهُمْ عَنْ مَعْصيَتِهِ، وَ يُعَرِّفُونَهُمْ ما جَهِلُوهُ مِنْ أمْرِ خالِقِهِمْ وَ دِينِهِمْ.
امام زمان عجل الله تعالی فرجه می فرمایند:
خداوند بزرگ مخلوقات را بيهوده نيافريده و آنان را پوچ و بيهوده رها نكرده، بلكه آنان را با قدرت خود آفريد و براى آنان چشم و گوش و قلب و عقل قرار داد و سپس انبيائى كه بشارت دهنده و هشدار دهنده هستند به سوى آنان فرستاد كه آنان را به اطاعت از او فرمان مى دهند و از معصيت او نهى مى كنند و چيزهايى را كه در مورد پروردگارشان و دينشان نمى دانستند به آنان شناساندند.
📚 بحارالانوار، 53، 194
#حدیث
🆔 @moravej_tohid
https://eitaa.com/moravej_tohid/3806
8.5M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🥀 دوباره آه و گریه و غم
نوا، نواي فاطمیه
رو شونه ی صاحب زمونه
شال عزاي فاطمیه 😭
#مهدی_بیا
🆔 @moravej_tohid https://eitaa.com/moravej_tohid/3807
🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿
هوالحکیم
#زندگینامه
قسمت_یازدهم
بسمه تعالی
📓آشنایی بیشتر با زندگی استاد
استاد در ادامهی بحث آشنایی با آن پیر مینویسد: "چه بسیار روزها که طرف بعدازظهر مدام در میان کوچهی آنها پرسه میزدم تا وضعیت مساعدی پیش آید و من به نزد او بروم حتی یک بار زمستان بود و یک ساعت از مغرب گذشته بود که همسرش از منزل بیرون رفت و متوجه شدم که منزل آنها خالی است سراسیمه به سوی منزلش رفتم و دقالباب نمودم. خودش در را گشود و تا چشمش به من افتاد مرا به داخل دعوت کرد و در اتاق کرسی زده بودند و مرا تعارف کرد که بنشینم و خودش هم چای آورد و نشست و در آن شب طولانی زمستان برایم سخن گفت و گویی از دهانش لئالی حکمت و دراری معرفت میریخت و باز هم تمام اعضای من شده بود یک عضو واحد و آن عضو واحد گوش بود. وقتی خارج شدم آنقدر مشعوف و خوشحال بودم که گویی بر روی ابرها راه میرفتم. برای اولین بار بود که داشتم لذت معرفت را میچشیدم و از زمان آشنایی با او بود که فهمیدم معارف توحیدی چقدر لذتبخش هستند.
در همان حال خوشحال بودم که هماکنون خداوند در این شهر به من این توفیق را داد که این باب حکمت و معرفت بر روی من باز شود و چنین معارف نابی نصیب من گردد، و الان سایر جوانهای بیست ساله در این شهر چه میکنند و حتی همانهایی که مذهبی هستند، اگر در مساجد هستند در کدام مسجد چنین معارفی برای آنها تبیین میشود، و اینجاست که به سخن استادم حضرت آیتالله حسنزاده آملی میرسم که میفرمود: "نود درصد منبرهای کشور ما باید تعطیل شوند". و البته ایشان بسیار خوشبینانه به منابر جامعهی ما نظر کرده است".
.....................................
لئالی: جمع لؤلؤ
دَراری: جمع دُر
◀️ ادامه دارد...
🌿🌿🌿🌿🌿🌿
🌿https://eitaa.com/moravej_tohid/3808
🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿
هوالحکیم
#زندگینامه
قسمت_دوازدهم
بسمه تعالی
📓آشنایی بیشتر با زندگی استاد:
"... مادام که در سبزوار بودم این ملاقاتها بین من و آن پیر در جریان بود و هر دو به یکدیگر وابستگی عجیبی پیدا کرده بودیم. من آنجا به غربت مولایمان امیرالمومنین (سلام الله علیه و علی اولاده) پی بردم که دست برسینه میگذاشت و میفرمود: در اینجا علم فراوانی جمع شده است ولی افسوس کسی را نمییابم که این علوم را به او منتقل نمایم.
آری این دردی بس طاقت فرساست که چشمهای، آب خوشگوار و حیاتبخش دارد ولی کسی نیست که از آب این چشمه بنوشد. یکی از علائم جاهلیت همین است که خود مولا در ترسیم جامعهای که در جاهلیت به سر میبرد چنین میفرماید: "... عالِمُها مُلجَم و جاهِلُها مُکلَم". عالِم در آنجا لجام بر دهانش خورده و امکان گفتن و نشر حکمتهای قرآنی و حقایق برهانی و معارف عرفانی را ندارد. حتّی زمانی که میفرمود:" سَلونی قَبلَ اَن تَفقِدونی"، از او میپرسیدند که تعداد موهای سر من چند تاست.
ای عزیز، گمان نکنی که اگر مولا امروز در میان ما میبود و ندای سلونی را در میانداخت، در دنیای ما، امروزه مردم متمدن شده و از او چنین سؤالهای مضحکی را نمی پرسند. خیر، سنخ سؤالها همین است ولی بجای پرسش از تعداد موهای سر، از راز و رمزهای مولکولهای ژنتیکی از او میپرسیدند و از این قسم سوالها.
اما مولا میگوید قبل از اینکه از میان شما بروم، از من بپرسید، که من به راههای آسمان از راههای زمین آگاهترم. یعنی من کیفیت سیر اَنفسی و قلبی تو را بلدم و میتوانم قلب تو را از زمین وجود تو که طبیعت توست، عروج دهم و آن را در آسمانهای وجود تو به سیر وادارم، و قلبت را وارد آسمان عقل قدسی تو، سپس آسمان روح قدسی تو، و سپس سرّ تو، و خفیّ تو و اخفای تو نمایم، و پله پله تا ملاقات خدا تو را بالا برم. این است که مولا مردم را بر سه دسته تقسیم مینماید: عالم ربّانی، متعلّم علی سبیل النجاة، و همج الرعاع. مردم یا عالمی هستند که می توانند با سیر دادن قلب دیگران آنان را به ربّشان برسانند، یا متعلّمانی هستند که در فراق از ربّشان می سوزند و مشتاق ملاقات او هستند و تنها آرزویشان در زندگی این است که خود را از ظلمات طبیعت و وحشتکدهی حیوانیت، که مردم بدان خو گرفته اند و از آن لذت میبرند، نجات داده و این عالَم را ترک گفته و به سوی ربّشان و ملاقات ربّشان در آسمانهای نور رهسپار شوند. این است که روز و شب ندارند و مدام در سوز و گدازند و دربهدر به دنبال عالم ربّانی.
این دو گروه بسیار اقلّ و قلیل اند و بسیار گمنام و ناپیدا، و این که امام علی (ع) فرمود: "المومن کالکبریت الاحمر"، مؤمن مانند کبریت احمر است، آیا تو هرگز کبریت احمر را دیده ای؟
همینها هستند که از شدت کمیابی و نایابی مثل کبریت احمر میباشند. بقیهی مردم از این دو گروه گذشته همج الرعاع هستند. (برای فهمیدن معنی همج الرعاع به حکمت ۱۴۷ نهج البلاغه مراجعه کنید). و اگر سیّد این همه مشتاق من بود که علیرغم اختلاف سنّی زیاد نه تنها باب منزلش را بر رویم می گشود، بلکه ابواب اسرار قلبش را نیز بر من گشوده بود، شاید به همین دلیل بود که میدید در میان سیصد هزار مردم سبزوار یک نفر به طلب اسرار و گدایی معرفت به در خانهی او میآید، و هنوز معلوم میشود که این شهر، اگر چه در ظاهر مرده به نظر میآید و هیچ علائم حیاتی در او نیست امّا نبض این شهر هر چندگاه یک بار به طور بسیارضعیف میزند، و قلب این دارالمومنین در فواصلی طولانی تپشی خفیف دارد...
(دوستان برای ملاحظهی اصل خطبه، به نهج البلاغهی فیض الاسلام، حکمت ۱۳۹ مراجعه فرمایند).
ادامه👇🏼👇🏼👇🏼👇🏼👇🏼👇🏼
... بله منابر فراوانی وجود دارد و جلسات درسی بسیاری در حوزهها و دانشگاهها برگزار میشود که در آنها معرفت، به مردم میآموزند اما چند نفر از این گویندگان و اساتید عالم ربّانی هستند و خودشان در پناه یک ولیّ خدا، قلبشان را که جوهر سیّال وجودشان است، در مراتب جواهر ثابت وجودشان به حرکت درآورده و از چاه طبیعت و ظلمتکدهی حیوانیت خارج ساخته و آن را در مراتب جواهر ثابت وجودشان، یعنی در مراتب عقل قدسی، روح قدسی، سرّ، خفی و اخفای خود سیر داده تا به ملاقات ربّشان رسیده و مصداق آیهی " يا أَيُّهَا الْإِنْسانُ إِنَّکَ کادِحٌ إِلي رَبِّکَ کَدْحاً فَملاقیه." شده و فنای در ربّ شده اند و از دریای بی پایان وجود ربّ، چه بسیار دراری حکمت و لئالی معرفت صید کرده اند، و سپس با فرمان الهی دوباره به میان خلق برگشته و ندا در انداختهاند که: چه کسی طالب ربّ است؟ چه کسی طالب ملاقات ربّ است؟ اگر کسی هست، من معارفی را با خود آوردهام که اگر در جان کسی بنشیند همین معارف اولاً عشق به ربّ را در قلب او ایجاد کرده، و ثانیاً همین عشق، بُراقی میشود که او را تا ملاقات ربّش پیش میبرد. این معارف از جنس معارفی که در زمین پیدا میکنی نیستند. معارفی که به طور رایج و عمومی عرضه میشوند بوی خاک میدهند. آغشته به عنصر ظلمت هستند، و به هیچ وجه تو را اندک تکانی هم نمیدهند. اما من این معارف را از دریای وجود اطلاقی آوردهام. خودم با هزاران زحمت و رنج شهرها و دیارها را پشت سر گذاشته و بیابانها را طی کرده و از تپهها و کوهها عبور کرده و به بلندترین قلهی عالم که قلهی قاف باشد رسیدهام و حضرت عنقاء مُغرب را دیدهام و از خود او این معارف را گرفتهام و سپس خودِ او، مرا سفیر خود ساخته و به میان شما فرستاده و از من عهد گرفته، معارفی را که از اینجا و از خود من آموختهای و به میان مردم میبری، به نااهلان نسپاری. به کسانی که این گوهرهای معرفت را از تو بگیرند و بخواهند آنها را دست مایهی تجارت خود سازند و منبرها یا کلاس درسها را تجارت خانهی خود قرار دهند و با این گوهرها به تجارت ،پردازند عرضه نکنی. بلکه متعلّمین علی سبیل النجاة را بیابی. آنها که از زندگی در گندزار دنیا به ستوه آمدهاند و همواره به دنبال راهی هستند برای خروج از این گندزار، و در عشقشان میسوزند و کار شبانهروز آنها اشک است و آه. قلبهای آنها پر از آتش اشتیاق است و چشمهایشان پر از اشک، و دهانهاشان پر آه. آنها را پیدا کن و این معارف را به آنها بسپار تا این معارف در قلب آنها رسوخ کرده و بُراقی برایشان باشد و آنها را در سیر به سوی من یاری رساند، *چه شوقی به ملاقات آنها دارم...!*
"آه ... آه شوقاً الی رؤیتهم!"
◀️ ادامه دارد ...
🆔 @moravej_tohid
https://eitaa.com/moravej_tohid/3810
بزرگترین قدم در سلوک، وفاکردن و تحمل جفای مردم است، باید دهان بسته باشد، زبان بسته باشد، هر کس هر جور جفایی کرد، انسان حرف نزند و ساکت باشد. برای خدا سکوت کند، نفس را خوب بتواند سرکوبش کند.
دقت کنید اساتيد سلوک می گویند، حتی در خيال خودتان، خودتان را بر دشمنتان غالب نکنيد، همین هم مضر است. آدم آنجا نمی تواند یا مناسب نیست چیزی بگوید، بعداً که به خلوت می آید، با خودش فکر می کند که اين جوری می کردم، آن جوری جواب می دادم، یعنی در خيال، خودش را پيروز می کند، به هیچ وجه این کار را نکند.
بگذارید نفس سرکوب شود. کاری کنيد که آن عقل زاییده شود که آن هم با همین هاست، با خلوت و مناجات و گريه است، با مخالفت با نفس است.
🌷علامه مروجی سبزواری
🌷منطق الطیر ۲۳
#عکس_نوشته
🌿 @moravej_tohid
https://eitaa.com/moravej_tohid/3811
🌸🌸🌸🌸🌸
🎋 آداب زندگی پیامبر(ص)
باب دوم، آداب معاشرت
✨ پیامبر (ص)فرمود: مبعوث شدم برای این که معدن بردباری، مخزن علم و جایگاه صبر باشم.
✨ امام صادق(ع)فرمود: خداوند-عزوجل-پیامبری را مبعوث ننمود، مگر به راستگویی در صحبت و برگشت دادن امانت، چه به نیکوکار و چه به ستمکار.
✨ امام صادق(ع)فرمود:امانت را برگردانید، چراکه پیامبر نخ و سوزن امانتی را هم برمیگردانيد.
📚 سنن النبی(ص)،علامه طباطبایی (ره) ،ص۱۱۷
#آداب_زندگی_پیامبر
🆔 @moravej_tohid https://eitaa.com/moravej_tohid/3812
اوامر و نواهی شرعی (عمل صالح) باعث می شود که انسان بر جاذبه ی عالم ماده غلبه کند، از جاذبه ی ماده کنده شود و بالا رود تا اینکه به خدا برسد.
🌷علامه مروجی سبزواری
🌷شرح توحید صدوق ۶
#عکسنوشته
🌿 @moravej_tohid