🖋 حسن #سبحانی( استاد تمام اقتصاد دانشگاه تهران) :
🔹 فلسفه پرداخت #یارانه به نهاده های تولید، حمایت همزمان از تولیدکنندگان و مصرف کنندگان است تا هم تولید استمرار یابد و هم بازار آرامش داشته باشد.
🔹 قطع این یارانه از تولید کننده و پرداخت آن به مصرف کننده، به لحاظ اقتصادی، پایان همزمان حمایت از تولید و صیانت از آرامش بازار محسوب می شود.
🎬 @Mostazafin_TV
⭕️ به امید روزی که برای ایران دیر نشود!
🔹 سال ۱۹۸۹ معروف به سال «شوکِ ۱/۵۷» که اشاره دارد به #نرخ_باروری در آن سال که به شکل نگران کنندهای پایین بود. از یک طرف انفجار جمعیت بعد از جنگ جهانی دوم بود و حالا جمعیت به سرعت داشت پیر می شد، از طرف دیگر هم فرزندآوری بسیار پایین بود.
🔸 تا اینکه سال۱۹۹۴ #دولت_ژاپن برای تشویق به #فرزندآوری طرحی به نام برنامه فرشته ارائه کرد. طرح فرشته شامل پرداخت ماهانه ۳۸۰ دلار برای هر نوزاد، تاسیس مراکزِ بیشتر برای نگهداری از نوزادان و خردسالان و همچنین کارهای فرهنگی برای تشویق پدران به ایفای نقش برابر در بزرگ کردن کودک بود.
🔹 نتیجه غافلگیرکننده و ناامیدکننده بود! نرخ باروری نه تنها بیشتر نشد بلکه کمتر هم شد! نرخ باروری در سال ۲۰۰۵ به ۱/۳۹ کاهش پیدا کرد. البته عده ای از حامیان طرح معتقدند اگر این برنامه فرشته نبود، نرخ باروری از این هم کمتر میشد. نشستند فکر کردند که پس چرا طرح شکست خورد و چکار کنیم؟
🔸 متوجه ۲ مشکل اصلی شدند: اول اینکه دلیل فرزند نیاوردن، وضع اقتصادی مردم نیست! یعنی اصلا اغلب مردم مشکل اقتصادی ندارند و این پول برای آنها اهمیتی ندارد، پس محرک اقتصادی آن هم در این رقم بیتاثیر است! مشکل دوم خیلی جدیتر بود، کارفرماها از استخدام زنان متاهل امتناع میکردند.
🔹 از طرفی پدیده «ماتاهارا» به شدت رو به افزایش بود، این پدیده به معنای آزار و اذیت زنان باردار و مادران از سوی کارفرماست که متاسفانه معمولا یا به استعفا ختم میشد یا به سقط جنین. از طرفی هم مرخصی بعد از زایمان و همچنین تضمین به کارگیری مجدد مادران وجود نداشت. پس یک طرح جدید دادن، این طرح به اتفاق آرا در سال ۲۰۰۹ در مجلس تصویب شد.
🔸 نکته اصلی این طرح این بود: ما باید موانعی که باعث میشود زوجها به ویژه زنان را بین دوراهي انتخاب میان بچهدار شدن/ازدواج یا کار کردن قرار بگیرند، از بین ببریم. نظرسنجیها نشان میداد اغلب شهروندان دوست داشتند ازدواج کنند و فرزند داشته باشند. پس چه اتفاقی میافتاد؟ این بار متوجه شدن مشکل اصلی زوجها نیستند و چاره کار، فشار آوردن بر آنها نیست؛ رفتند سراغ کارفرماها...
🔹 آنها را موظف به پرداخت بخشی از حقوق در زمان مرخصی زایمان زنان کردند. برای پدران هم مرخصی در نظر گرفته شد و کارفرماها موظف شدند با آن موافقت کنند؛ مشکل اعتیاد به کار مشکلی جدی در ژاپن است؛ پس باید تلاش بشود آمار کارکنانی که بیش از ۶۰ ساعت در هفته کار میکنند کم بشود.
🔸 اما راستش تاثیر این طرح هم علىرغم امیدواریها و تحقیقات گسترده کم بود! چرا؟ چون دیگر خیلی دیر شده بود. دولت ژاپن وقتی متوجه شد که راه درست برای تشویق به فرزندآوری چیست که دیگر آمار مجردان قطعی به شدت بالا رفته بود متاهل ها هم دیگر سنشان از بچهداری گذشته بود.
🔹 جامعه به سرعت دارد پیر میشود پس چه کنیم؟ هیچ! دیگه دیر شده برویم سراغ رباتها و کارگران مهاجر!
🔺 به امید روزی که درباره ایران دیر نشود. کشوری که به سرعت دارد سالخورده میشود.
🖋 سیدعلی #موسوی
🎬 @Mostazafin_TV
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
◀️ آگاهی از مشکلات و کاستیها ما را ناامید و منفعل میکند یا به برنامهریزی و تحرک بیشتر وا میدارد؟!
🎙 استاد صفایی حائری چه زیبا بِهمان تذکر میدهد:
🔹 هرچه #مشکلات زیادتر بشود، #تکالیف زیادتر شده!
🔹 مرض، برای مریض مشکل است؛ ولی برای طبیب موضوع کارش است.
🔹 در جامعهای که میبینیم ابتلاء آمده، مرضها موضوع کارتان است نه عامل فرارتان!
🔺 پ.ن: گاهی هم چون طبابت نمیدانیم، مرضها را انکار میکنیم! غافل از اینکه داریم #جامعه را به قتلگاه میبریم!
🎬 @Mostazafin_TV
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ طبق ماده ۴۹ قانون خدمت وظیفه عمومی، حقوق سربازان باید بین ۶۰ تا ۹۰ درصد حقوق کارکنان نیروهای مسلح مبتنی بر قانون مدیریت خدمات کشوری باشد. (+)
🔺 مگر حداقل حقوق کارکنان در سال ۱۴۰۱، ۵ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان نیست؟ ۶۰ درصد این مقدار میشود ۳ میلیون و ۳۶۰ هزار تومان. پس این رقم ۲ میلیون و ۵۲۰ هزار تومان از کجا آمد؟
🎬 @Mostazafin_TV
💠 مراسم یادبود مرحوم روح الله #نامداری
⏰ زمان: دوشنبه دوم خرداد ماه ۱۴۰۱، ساعت ۱۵
📌 مکان: تهران-دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبائی(ره)
🔺 mighatatu
🎬 @Mostazafin_TV
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ چشم طمع اتاق بازرگانی به صندوق توسعه ملی!
🎙 مهدی غضنفری(رئیس صندوق توسعه ملی):
🔹 اتاق بازرگانی به ما نامه زده، "عدهای در زمانیکه دلار ۴۰۰۰ تومان بوده از شما وام گرفتند، حالا شما هم برای تسویه با همان دلار ۴۰۰۰ تومان با آنها حساب کنید!"
🔹 آقای شافعی چرا مثل بچهها با ما حرف میزنید؟ شما حاضرید خانهای که ۱۰ سال پیش خریدید، حالا با قیمت ۱۰ سال پیش به من بفروشید؟!
🔺 پ.ن: وقتی #اتاق_بازرگانی در راستای منافع خود اینگونه برای #بیت_المال کیسه میدوزد، جز ایجاد قلّههای #ثروت و درّههای #فقر ، عایدی دیگری برای اقتصاد مملکت دارد؟
🎬 @Mostazafin_TV
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ #امام_خمینی:
💬 بریزید خونها را؛ زندگی ما دوام پیدا میکند. بکُشید ما را؛ ملت ما بیدارتر میشود. ما از مرگ نمیترسیم؛ و شما هم از مرگ ما صرفه ندارید.
💬 این انقلاب باید زنده بماند، این #نهضت باید زنده بماند، و زنده ماندنش به این خونریزیهاست.
#شهید_صیاد_خدایی
🎬 @Mostazafin_TV
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ قیمتها را که آزاد کردید! نمیخواهید برای مالیات فکری کنید؟!
🎙 یاسر جبرائیلی (رئیس مرکز ارزیابی و نظارت راهبردی اجرای سیاستهای کلی نظام):
🔹در کشورهای پیشرفته، از تولید ناخالص داخلی، چند درصد #مالیات گرفته میشود؟ ۳۵ درصد. میانگین جهانی چقدر است؟ ۲۶ درصد. ما چقدر میگیریم؟ ۷ درصد!
🔹سال ۹۸، #تولید_ناخالص_داخلی ما، ۲۳۸۵ هزار میلیارد تومان (+) و بودجه عمومی کشور ۵۲۰ هزار میلیارد تومان بود. ما ۱۶۸ هزار میلیارد تومان مالیات گرفتیم. اگر ما به اندازه میانگین جهانی (۲۶ درصد) میخواستیم مالیات بگیریم، ۶۲۰ هزار میلیارد تومان میشد! یعنی دولت ۱۰۰ هزار میلیارد تومان هم اضافه میآورد!
🔺 پ.ن: این برنامه در دولت قبل (دوازدهم) ضبط شده است.
🎬 @Mostazafin_TV
⭕️ در هوای به شدت گرم #آبادان منتظر ایستادهاند، تا برای مصدومان حادثه «متروپل» خون دهند! اینها #مردم خوب ایران هستند. صحنههایی که در کمتر کشوری با این شدت و سرعت اتفاق میافتد.
🎬 @Mostazafin_TV