⚡️بی نیازی تعریف سیره سیاسی اسلام سنتی زیر چتر اسلام سکولار
📸 سید محمد علی ابطحی به مناسبت لیالی قدر با انتشار تصاویر مراسم عزاداری خیابانی ایام حزن حضرت علی (ع) برخی بزرگان اسلام سنتی را در جرگه سکولارها تعریف و آنها در مقابل اسلام سیاسی (انقلابی) قرار داد.
📸 این فعال اصلاح طلب با تقریر غیرآکادمیک از ماهیت اسلام سنتی، حضرات آیات عظام وحیدخراسانی، صافی گلپایگانی و سیدان را بزرگان اسلام سکولار در حوزه علمیه قم و مشهد معرفی کرد!!!
✍ پانوشت:
چنانچه پیشتر در یاداشت «جریان شناسی مرحوم آیت الله موسوی تهرانی؛ اسلام سکولار یا اسلام سنتی» اشاره شد تحت هیچ شرایطی از دل اسلام سنتی، سکولاریسم بیرون نمی آید.
اسلام سنتی از چنان هیبت و استقلالی برخوردار است که سیره سیاسی مجزایی از سکولاریسم دارد و رفتار علمای سنتی در مواجه با سیاست، منظومه رنگارنگ مستقلی دارد.
اسلام سنتی با قدمت تاریخی خود و در مواجه طولانی تاریخی با سعد و نحس حاکمان دیکتاتور و مشروطه، از تنوع گسترده ای برخوردار است که بی نیاز از تعریف ذیل سکولاریسم و پناه گرفتن در زیر چتر اسلام سکولار است.
💠 بنابراین تقابل اسلام سنتی در برابر اسلام سیاسی (انقلابی) یک برداشت غیر علمی و ناصواب است و نباید برای تجویز اسلام سکولار، از یارکشی غیر دقیق از کنش سیاسی اسلام سنتی سوء استفاده کرد.
🏷 #اسلام_سنتی #اسلام_سکولار #دینداری_سکولار #دینداری_انقلابی #اسلام_سیاسی
💥مسْلِمْنا (کانال علمیتخصصی مسائل جهان اسلام) در تلگرام، ایتا و بله:
➣ @Muslimnair ؛ @muslimnair
➣ واتس اَپ:
https://chat.whatsapp.com/H7nizlXGUrP2CtEK6UrE2J
مسلمنا muslimnair
⚡️دربارهٔ ذاکرنائیک؛ پژواکِ تفکّراتِ محمّدبن عبدالوهّاب در شبه قارّهٔ هند ✍به قلم: سیدعلی بطحائی ➣
⚡️رمضان الکریم ۲۰۲۴؛ ارائه چهره ای کاربردی و پراگمات از روزه توسط ذاکر نائیک
🔹 در حالیکه برخی مبلغان سلفی از مباحث روزه داری تنها به احکام، مبطلات و عقوبات روزه خواری می پردازند، ذاکر نائیک (نومبلغ سلفی) با تمرکز بر کارکردهای عملی روزه و معرفی جنبه های کاربردی صوم، ماه رمضان را گمشده نسل جدید متأثر از آموزه های مدرنیته معرفی می کند.
🔸 معرفی کارکردها و تأثیرات روزه بر «رشد شخصیت فردی»، «تقویت سلامت روانی»، «درمان اختلالات شخصیت» و «تعالی اجتماعی» از شیوه های نوین دکتر ذاکر نائیک در سمینارهای رمضانی ۲۰۲۴ است.
🔹 ذاکر نائیک از چند سال پیش با برگزاری دوره های «RAMADHAN a date with Dr Zakir» و انتشار جملات انگیزشی با محتوای ترویج کاربردهای جدید روزه سعی در تبلیغ سلفیت در بین نسل جوان درگیر عرفان های مدرن و قوانین کائنات کرده و سعی در جذب آنها به روش های مثمرثمر معنویت اسلامی نموده است.
🔸 در یکی از جملات انگیزشی بسیار ترند شده و پرطرفدار می گوید: «مسلمانی که توان کنترل شکم و معده خود را ندارد؛ قدرت کنترل مشکلات جسمی، روانی و بحران های خانوادگی و کاری را هم نخواهد داشت.»
💠 امسال هم سمینارهای ذاکر نائیک با اقبال گسترده تر از سال های قبل برگزار و با تمرکز بر کارکردهای کاربردی تلاوت قرآن ادامه یافت.
🏷 #اسلام_سلفی #وهابیت #ذاکر_نائیک #هند
💥مسْلِمْنا (کانال علمیتخصصی مسائل جهان اسلام) در تلگرام، ایتا و بله:
➣ @Muslimnair ؛ @muslimnair
➣ واتس اَپ:
https://chat.whatsapp.com/H7nizlXGUrP2CtEK6UrE2J
⚡️احمد الطیب: از زمان شروع طوفان الاقصی صداهایی که اسلام را «تروریسم» میخواندند ساکت شدهاند!
🔹 شیخ الازهر با انتقاد شدیداللحن از جنایات اخیر رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین، گفت: صداهایی که اسلام را «تروریسم» توصیف میکردند، در مقابل تجاوزات اسرائیل به نوار غزه خاموش شدهاند.
🔸الجزیره نوشت: احمد الطیب امروز اصطلاح «تروریسم اسرائیلی» بهخاطر ارتکاب قتلعام و جنایت علیه افراد بیگناه در غزه و فلسطین، از حمایت جهانی نامحدود برخوردار است.
🔹شیخ الازهر این اظهارات را در جریان دیدار دیشب با عادل العسومی، رئیس پارلمان عربی ایراد کرد که بهمنظور تهیه گزارش سالانه مشترک درخصوص "نظارت بر تلاشها برای مبارزه با افراطگرایی و تروریسم" صورت گرفته بود.
🔸از سوی دیگر الازهر اعلام کرد: ششمین کاروان زکات و خیریه صبح دیروز (چهارشنبه) با هدف کاهش آلام مردم غزه قبل از فرا رسیدن عید سعید فطر از بندر زمینی رفح عبور کرده است. این کاروان شامل 100 کامیون حامل بیش از دوهزار تن مواد غذایی و کمکهای امدادی است.
🏷 #اسلام_سنتی #جامعه_الازهر #احمد_الطیب
💥مسْلِمْنا (کانال علمیتخصصی مسائل جهان اسلام) در تلگرام، ایتا و بله:
➣ @Muslimnair ؛ @muslimnair
➣ واتس اَپ:
https://chat.whatsapp.com/H7nizlXGUrP2CtEK6UrE2J
مسلمنا muslimnair
⚡️ سلفیه چه کسانی هستند؟ (قسمت هفتم) ✍️ به قلم: مهدی فرمانیان ➣https://eitaa.com/muslimnair مُسْلِ
⚡️ سلفیه چه کسانی هستند؟ (قسمت هشتم)
✍️ به قلم: مهدی فرمانیان
➣https://eitaa.com/muslimnair مُسْلِمْنا
🔹آیت الله جعفر سبحانی در کتاب «بحوث فی الملل و النحل» و ترجمه این اثر با عنوان «فرهنگ عقاید و مذاهب اسلامی» جلد اول را به افکار اهل حدیث و جلد سوم را به اندیشه ابن تیمیه و محمدبن عبدالوهاب پرداخته است.
🔸 ایشان درباره رابطه تفکرات وهابیت با ابن تیمیه می نویسد: «آیین وهابیت بر اساس افکار و آراء ابن تیمیه پی ریزی گردید. شناخت وهابیت در گروه شناخت ابن تیمیه و آراء و عقاید اوست».(فرهنگ عقاید و مذاهب اسلامی، ج۳، ص۲۰).
🔹 همچنین درباره سیر تطور تفکر اهل حدیث و سلفیه می نویسد: «احمدبن حنبل پیشوای عقاید اهل سنت و بالاخص اهل حدیث بود. ملاک سنت و بدعت، گفتار احمد بود. با انتشار مذهب اشعری، سلفی گری به دست فراموشی سپرده شد تا اینکه در قرن هشتم به دست ابن تیمیه حنبلی، مکتب احمد و سلفی گری به همان مفهوم رایج در دوران احمد مورد توجه قرار گرفت و ابن تیمیه اصولی را به آن افزود که روح احمد از آن اصول خبر نداشت. با مرگ ابن تیمیه در زندان، مذهب او به خاموشی گرایید، اما با ظهور محمدبن عبدالوهاب و تاکید او بر بحث توحید و شرک ابن تیمیه، سلفی گری خیزش نوی پیدا کرد. حرکت ارتجاعی سلفی گری در حرمین شریفین آثار اسلامی را محو کرد. وهابیان به اصطلاح سلفی، آثار اسلامی را نابود کردند و این بود سرگذشت مذهب اهل حدیث و سیر تاریخی دعوت به سلفی گری که در وهابیت خلاصه شده است».(همان، ج۱،ص۲۷۸-۲۸۶).
🔸 آیت الله سبحانی در جای دیگر درباره سلفیه می نویسد: «اندیشه های ابن تیمیه خاموش شد تا آغاز قرن چهاردهم «تیمیه گری» و «سلفی گری» به صورت کمرنگ توسط شیخ محمد عبده و جمال الدین قاسمی ترویج شد. شاگرد عبده، سید محمد رشیدرضا در نشر افکار ابن تیمیه کوشش فراوانی نمود و سرانجام سلفی گری به وسیله مجله «المنار» ترویج شد. عامل دیگر ترویج افکار ابن تیمیه، حرکت محمدبن عبدالوهاب است. او افکار ابن تیمیه در توحید و شرک را پذیرا شد. با تسلط آل سعود بر حرمین کتاب های ابن تیمیه و محمدبن عبدالوهاب به عنوان سمبل سلفی گری چاپ و منتشر می گردد.(همان، ج۳،ص۵۰-۵۳).
💠 بنابراین در نگاه آیت الله سبحانی، سلفیه که با تفکرات ابن تیمیه یکی است در دو قسم ظهور یافته است: یکی در شمال آفریقا به وسیله رشیدرضا و دیگری در عربستان توسط محمدبن عبدالوهاب و احتمالا از نظر ایشان باید سلفیه جهادی را هم به این لیست اضافه کرد.
ادامه دارد...
🏷 #اسلام_سلفی #جعفر_سبحانی #مهدی_فرمانیان
💥مسْلِمْنا (کانال علمیتخصصی مسائل جهان اسلام) در تلگرام، ایتا و بله:
➣ @Muslimnair ؛ @muslimnair
➣ واتس اَپ:
https://chat.whatsapp.com/H7nizlXGUrP2CtEK6UrE2J
مسلمنا muslimnair
⚡️شلیک رسانه ای سکولاریسم به اسلام سیاسی در سریال رمضانی جهان عرب (اولین یادداشت مسْلِمْنا) ✍️ به ق
⚡️نقدهایی بر سریال رمضانی الحشاشین (دومین یادداشت مسْلِمْنا)
✍ به قلم: مهدی علمی دانشور
➣https://eitaa.com/muslimnair مُسْلِمْنا
✂️ برش هایی از یادداشت:
🎬 همزمان با استقبال میلیونی مخاطبان جهان عرب از سریال رمضانی الحشاشین و پس از مشاهده کامل تمام قسمت های آن و به پشتوانه مطالعات آثار تاریخی و کلامی اسماعیلیان نزاری که در رساله ام بدان نیازمند بودم، به این جمع بندی رسیدم که جای خالی پژوهش های جدید اسماعیلی در سریال «الحشاشین» احساس و بناچار در یادداشت پیش رو، چند نکته مهم در مورد اشتباهات گزاره های تاریخی سناریوی این سریال تقدیم می کنم.
1⃣ یکم:
در ابتدای سریال به حکایت «سه یار دبستانی» اشاره شده که منشاء این داستان از «ادوارد فیتزجرالد» نویسنده بریتانیایی (۱۸۸۳م) است که آن را در دیباچهی ترجمه انگلیسی «رباعیات خیام» نقل کرده و کاملا خلاف حقیقت است. در واقع؛ خواجه نظام الملک در ۴۰۸ قمری در شهر نوقان طوس به دنیا آمد. خیام نیز ۴۲۷ قمری در شهر نیشابور و به روایتی دیگر در روستای شمشاد در نزدیکی شهر بلخ به دنیا آمده است. حسن صباح نیز هم در حدود ۴۴۵ قمری در قم متولد شد. صرف نظر از تفاوت زیاد تاریخ تولد این سه تن، محل تحصیل آنها نیز در یک شهر خاص نبوده است و گزارشی از تحصیل آنها در یک دارالعلم مشترک نقل نشده است.
2⃣ دوم:
در مورد شخصیت و اعتقادات حسن صباح گزارشات ضدونقیضی بین مورخین وجود دارد، اما شواهدی از تقید حسن صباح به امور شرعی وجود دارد که به آسانی نمی توان از کنار آن گذشت. در منابع تاریخی زندگی وی آمده که حسن صباح مسلکی زاهدانهای داشته و بیش از سی سال در الموت مانده بود و گفته شده است که هرگز از آن بیرون نیامد و همیشه در حجره کوچک خود ماند و عمر خود خود را وقف مطالعه کتاب و انشای تعالیم کرده است. منابع تاریخی اشاره کرده اند که وی در مراعات دستورهای شریعت حساس بود و با دوست و دشمن یکسان برخورد میکرد. از اقدامات شرعی گزارش شده در مورد او درباره عقوبت دو فرزندش است که هر دو را به مجازات شرعی [طبق فقه اسماعیلیه] تأدیب کرد. کسی با چنین منش زاهدانه و نقل گزارش هایی از تقید به امور شرعی در این سریال به صورتی وارونه نشان داده شده که دنبال امور غیر شرعی و ترویج موسیقی سحرآمیز است تا افراد تحت فرامینش را مسحور فرامین غیر شرعی خود سازد!!!
3⃣ سوم:
حسن صباح وقتی پایگاه خود را در قلعه الموت در بخشهای کوهستانی ایران برپا کرد، در حال مقابله با یک دشمن نظامی بسیار قدرتمند به نام سلجوقیان بود. او نمیتوانست دست به جنگ رو در رو بزند، چون ارتشی همسان ارتش آنها نداشت. در عوض، او با هدف قرار دادن شخصیتهای کلیدی رژیم حاکم، «محل به محل، امیر به امیر»، اقتدار غیرمتمرکز سلجوقی را به لرزه انداخت. ترسیم گزارشات تاریخی و پوشش و حالات نشان دهنده در این سریال به گونه ای است که مخاطب با دیدن افراد صباح بی اختیار به یاد داعشیان می افتد و گویی افراد حسن صباح، پدران تروریستهای امروزی هستند؛ در حالیکه آنچه از منابع تاریخی بر می آید آنکه فدائیان نزاری هیچ شباهتی با تروریستهای مدرن نداشته و ندارند. علل کار این دو یکسان نیست، چرا که ابزارهایشان یکسان نبود و انگیزهها و اعمالشان یکی نبوده و نیست. ترورهای حسن صباح بسیار محدود و هدفمند بودند. آنها به دنبال اقدامات تروریستی و کشتن مردم بیگناه نبودند و در طول ۳۴ سال سلطنت حسن صباح، کمتر از ۵۰ ترور توسط این گروه انجام شده است.
4⃣ چهارم:
این سریال گذشته از آنکه ربط چندانی به واقعیت ندارد، آن چنان مجذوب شخصیت اصلی شده که حتی در کارگردانی، میزانسن، صحنه سریال و تدوین هم برخی قواعد از جمله پیوند نزدن دو نمای مشابه ولی ناهمزمان در روایت را هم چندان رعایت نمیکند. سریال با وجود موفقیت نسبی در بازگویی روایت و فضاسازی در ترسیم جنگها در بازنمایی قلعه الموت و برخی اماکن تاریخی و حتی از نمایش دربار پر زرق و برق سلجوقیان و لشگریانش و همچنین کاخ و دربار کاپتی در فرانسه درمانده و به چند نمای مشابه در آنجا اکتفا میکند. بازسازی معماری شهر اصفهان به هیچ عنوان شباهتی به معماری این شهر ندارد. البته استفاده درست از کلیشهها و عناصر روایت خطی برای حفظ مخاطب عام و همچنین پرهیز از پیچیده کردن داستانی که به خودی خود رازآلود و شبه واقعی هم هست، از دیگر عوامل محبوبیت سریالی با بودجه ۱۲ میلیون دلاری است که در برخی از کشورهای خاورمیانه بودجه زیادی تلقی میشود.
💠 سریالی که قطعا با اهدافی غیر از معرفی مفاخر ایران زمین، که با اغراض سیاسی و ضربه به جریان اسلام سیاسی و مصرف داخلی مصر ساخته شده است.
⏺ مطالعه کامل⬅️↙️
B2n.ir/e69205
💥مسْلِمْنا (کانال علمیتخصصی مسائل جهان اسلام) در تلگرام، ایتا و بله:
➣ @Muslimnair ؛ @muslimnair
➣ واتس اَپ:
https://chat.whatsapp.com/H7nizlXGUrP2CtEK6UrE2J
⚡️ انجمن ادیان و مذاهب حوزه برگزار میکند:
«دوره استادمحور تربیت محقق و پژوهشگر بینالمللی در حوزهی مذاهب»
⏰ هفتهای چهار ساعت در سال، به صورت حضوری و مجازی با هماهنگی استاد و دانشپژوه
🕰 تاریخ شروع دوره: اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، همراه با ثبتنام، مصاحبه و هزینه
📌دارای محصول پژوهشی کتاب یا مقاله (در صورت دارابودن شرایط، همراه با چاپ مقاله)
با موضوع:
⚡️ جریانشناسی سلفیگری معاصر، حجت الاسلام دکتر مهدی فرمانیان
🕰 آخرین مهلت ثبت نام
۱۴۰۳/۰۱/۳۰
⏱ تاریخ مصاحبه اوایل اردیبهشت ۱۴۰۳، از طریق پیامک.
🔗لینک ثبتنام
https://formafzar.com/form/dk8ex
☎️ تماس ضروری، ساعت (۱۹ تا ۲۱)، همه روزه به جز پنجشنبهها
02532907982
https://eitaa.com/Communityinformationchannel
💥مسْلِمْنا (کانال علمیتخصصی مسائل جهان اسلام) در تلگرام، ایتا و بله:
➣ @Muslimnair ؛ @muslimnair
➣ واتس اَپ:
https://chat.whatsapp.com/H7nizlXGUrP2CtEK6UrE2J
مسلمنا muslimnair
🎥 تلویزیون شبهای رمضان ۲۰۲۴، میزبان سریال عربی حسن صباح و تاریخ قلعه الموت 📽 المتحده بزرگترین شبکه
🎥 به اطلاع می رساند با توجه به کثرت تقاضای استفاده از سریال الحشاشین، تمامی قسمت های این سریال همراه با زیرنویس فارسی در کیفیت های 480p و 720p در کانال تلگرامی مسلمنا قابل دانلود و مشاهده است.
💥 مسْلِمْنا (کانال علمیتخصصی مسائل جهان اسلام) در تلگرام، ایتا و بله:
➣ @Muslimnair ؛ @muslimnair
➣ واتس اَپ:
https://chat.whatsapp.com/H7nizlXGUrP2CtEK6UrE2J
📜 تحلیل محتوای تبریک عید فطر رهبر طالبان
🔹پیامهای عیدانه رهبر طالبان بهترین منبع برای فهم چارچوب فکری حکومت طالبان درباره سیاست داخلی و خارجی است.
🔹اشاره رهبر طالبان به اینکه «امنیت با نیروی زیاد و کشتن تأمین نمیشود» را باید جدی تلقی کرد. رهبر طالبان برخلاف سال گذشته که گروههای مخالف مسلح را باغی خواند، این بار از آنها یادی نکرده است.
🔹رهبر طالبان بر حفظ وحدت و جلوگیری از بروز اختلافات تأکید کرده است. اختلاف بین رهبران طالبان هر چند که تاکنون به صورت جدی بروز نکرده، اما خطری است که این حکومت را تهدید میکند.
🔹برای نخستینبار رهبر طالبان از تعبیر «سیاست خارجی اقتصاد محور» استفاده کرده است. احتمالا دیپلماسی اقتصاد محور، جایگاه خود را در حلقه رهبران تصمیمگیر باز کرده است.
🔹در مجموع، حکومت طالبان در بعد داخلی و خارجی، مسیر 2 سال گذشته را دنبال خواهد کرد. نشانهای از کرنش در برابر غرب در این پیام دیده نمیشود. رهبر طالبان به برخی موانع عمده فرا روی حکومت که ریشه در مطالبات داخلی دارد مانند تحصیل دختران اشارهای نکرده است.
https://afgreview.com/?p=1365
💥 مسْلِمْنا (کانال علمیتخصصی مسائل جهان اسلام) در تلگرام، ایتا و بله:
➣ @Muslimnair ؛ @muslimnair
➣ واتس اَپ:
https://chat.whatsapp.com/H7nizlXGUrP2CtEK6UrE2J
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌸🌸🌸 عيدسعید فطر مبارك 🌸🌸🌸
تقبل الله منا ومنكم صالح الأعمال، نسئال الله لأمتنا الإسلامية الخير والنصر والعزه
🎥 پرطرفدارترین نشید در جهان اسلام به مناسبت عید فطر با عنوان «عیدسعید» از «ماهر زین» هنرمند لبنانی
🔹در حالی که بسیاری از کشورهای عربی و ایران روز چهارشنبه را به عنوان روز عید فطر اعلام کردند، مسلمانان بنگلادش، اندونزی، مالزی و برونئی روز عید سعید فطر را پنجشنبه جشن خواهند گرفت.
🔸هند نیز یکی از کشورهایی است که پنجشنبه اولین روز عید فطر را جشن می گیرد. در هند تقریباً ۱۹۵ میلیون مسلمان وجود دارد، در حالی که بنگلادش ۱۶۹ میلیون، پاکستان ۲۳۰ میلیون، اندونزی ۲۲۹ میلیون نفر، مالزی ۲۰ میلیون و برونئی ۵۰۰ هزار مسلمان دارد.
💥 مسْلِمْنا (کانال علمیتخصصی مسائل جهان اسلام) در تلگرام، ایتا و بله:
➣ @Muslimnair ؛ @muslimnair
➣ واتس اَپ:
https://chat.whatsapp.com/H7nizlXGUrP2CtEK6UrE2J
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚡️ برگزاری نماز عید فطر در یکی از پناهگاه های مرز رفح
🔹 «مرز رفح» تنها حلقه اتصال باریکه غزه با جهان خارج است و تعیین تکلیف حمله به آن در این روزها پاشنه آشیل ارتش صهیونیست شده است.
✍ پانوشت:
پس از نابودی بسیاری از مسیرهای تونل های پانصد کیلومتری حماس در نوار غزه و ناکامی در یافتن سرچشمه های ورودی آن، این گمان در ارتش اسرائیل تقویت شده که مبادی ورودی تونل های غزه در مرز رفح قرار دارد که این چنین ارتش تا دندان مسلح صهیونیسم را مستأصل کرده است.
💥 مسْلِمْنا (کانال علمیتخصصی مسائل جهان اسلام) در تلگرام، ایتا و بله:
➣ @Muslimnair ؛ @muslimnair
➣ واتس اَپ:
https://chat.whatsapp.com/H7nizlXGUrP2CtEK6UrE2J
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚡️رسم متفاوت عید سعید فطر در ترکیه
🔹 طبق یک سنت (احتمالا بازمانده از امپراطوری عثمانی) در بورسا [پایتخت نخست عثمانی پیش از فتح استانبول در سال ۱۴۵۳ میلادی/۸۵۷قمری] در صبح عید فطر همه افراد محله ها برای تبریک عید در خیابان پشت سر هم ایستاده و در صف طولانی پایان ماه مبارک رمضان را به یکدیگر تبریک می گویند.
بنا به گزارش آناتولی، صف امسال در بورسا یک کیلومتر گزارش شده است.
💥 مسْلِمْنا (کانال علمیتخصصی مسائل جهان اسلام) در تلگرام، ایتا و بله:
➣ @Muslimnair ؛ @muslimnair
➣ واتس اَپ:
https://chat.whatsapp.com/H7nizlXGUrP2CtEK6UrE2J
⚡️تقابل تند اسلام سنتی و اسلام سیاسی در تبریک عیدانه مفتی اعظم مصر
🔹«شوقی علام» مفتی اعظم مصر در سخنان اخیر خود به مناسبت فرا رسیدن عید سعید فطر اخوان المسلمین را متهم به «میلیتاریسم کردن دین اسلام» کرد.
🔸این مفتی در راستای سخنان عید فطر سال گذشته السیسی، با محکوم کردن «ایدئولوژی سید قطب و گروه اخوان المسلمین» که حق انحصار برداشت از دین را منحصر به خود دانسته و با نظامی گری کردن اسلام، سعی کردند تا چهره خشنی از اسلام را نشان دهند.»
🔹 شوقی علام با استناد به سخنان سید قطب، شیوه مرشدان اخوان را بر انحصار حق و حقیقت در مکتب خود دانست و افزود دقیقا سید قطب خود همین تعابیر را در آثار خود به کار برده است.
🔸 مفتی اعظم مصر با اشاره به کتاب «تاریخ السری لجماعه الاخوان المسلمین» نوشته «علی العشماوی» عضو نادم از عضویت از اخوان افزود: «تمام این کتاب سرشار از خشونت و نظامیگری است. اخوان المسلمین فکر هوادارانشان را با این مقوله که اسلام در جامعه امروز غایب است و باید اسلام را به جامعه برگرداند و اسلام را از انحصار الازهر خارج کرد و اینگونه مغز جوانان خود را شست و شو دادند و همین موضوع باعث شد جوانان طرفدار اخوان از خشونت به دیگران نهراسند.»
🏷 #اسلام_سنتی #اسلام_سیاسی #اخوان_المسلمین #مفتی_اعظم_مصر
💥 مسْلِمْنا (کانال علمیتخصصی مسائل جهان اسلام) در تلگرام، ایتا و بله:
➣ @Muslimnair ؛ @muslimnair
➣ واتس اَپ:
https://chat.whatsapp.com/H7nizlXGUrP2CtEK6UrE2J
⚡️مکتب حاج قاسم، جذب حداکثری حول محور ولایت
✍ به قلم: مهدی فرمانیان
➣https://eitaa.com/muslimnair مُسْلِمْنا
🔹از ویژگی های برجسته حاج قاسم زیاد شنیده ایم. یکی از ویژگی های برجسته حاج قاسم، جذب گروه ها و طیف های مختلف در راستای راهبردهای کلان ولایت بود.
🔸متعدد از همرزمان ایشان شنیده اید که او به شدت برای جذب داعش تلاش می کرد. دستور می داد آنان را نکشید. برای آنان بیمارستان بسازید و هر چه می توانید تلاش کنید تا دشمن ترین دشمنان را به سمت حق هدایت کنید.
🔹متعدد به دیدار کسانی می رفت که منتقد نظام بودند و گاه انتقادات تندی هم می کردند، اما او برای تبیین حق به دیدار آنان می رفت.
🔸 سخنان ایشان بعد از رحلت آیت الله هاشمی رفسنجانی (ره) از دیگر مثال های این روش است. شنیدم بعد از اینکه یکی از روسای اسبق مجلس شورای اسلامی مورد بی مهری بقیه قرار گرفت، او به دیدار او شتافت و هرچه در توان داشت برای حفظ کارگزار ارشد نظام تلاش می کرد. این روش حاج قاسم یکی از برجسته ترین ویژگی های مکتب حاج قاسم است که امروزه کمتر از آن استقبال می شود و اگر فردی همین روش را داشته باشد، به انواع تهمت ها متهم می شود.
💠 بنابراین بر طرفداران اسلام سیاسی لازم و ضروری است در این وانفسایی که تفکر سکولار – لیبرال به شدت در فرهنگ ما پیرو پیدا کرده است، به جذب حداکثری بیندیشیم و برای ولایت، سرباز (و نه دشمن) بسازیم. چیزی که به نظر می رسد امروزه دُر نایابی شده است.
🏷 #اسلام_سیاسی #اخلاق_سیاسی #مهدی_فرمانیان
💥 مسْلِمْنا (کانال علمیتخصصی مسائل جهان اسلام) در تلگرام، ایتا و بله:
➣ @Muslimnair ؛ @muslimnair
➣ واتس اَپ:
https://chat.whatsapp.com/H7nizlXGUrP2CtEK6UrE2J
مسلمنا muslimnair
📸 تصاوير پر سر و صدای نماز عید فطر در الازهر ➣ https://eitaa.com/muslimnair 🔹در صفوف نماز عید امس
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚡️عبور از فقه سنتی در نماز عید فطر مصر
🔹 امسال نیز بسان سال گذشته، صفوف به هم پیوسته زن و مرد در کنار هم در نماز عید فطر شهرهای مصر چالش جدیدی را پیش روی الازهر بوجود آورد.
🔸 در حالی که از نظر فقه سنتی، وجود حایل از شرایط صحت نماز است، نماز عید فطر امسال نیز در قاهره و جیزه مملو از نمازگزاران زن (باحجاب و بی حجاب) و مرد در کنار یکدیگر در صفوف بدون حائل بود.
🔹 پدیده ای که خبر از ظهور «خداجویی توأمان با فقه گریری»، «بی اعتنایی به الازهر» می دهد. هر چند نمی توان تأثیرات مهم نرم افزارهای مدرنیته (مثل ترویج برابری حقوق زن و مرد و سکسشوالیزم حقوقی) در بانوان مسلمان را نیز نادیده گرفت.
💠 دور از انتظار نیست که در آینده ای نزدیک، ضمن تثبیت این پدیده و تسری آن به سایر جوامع مسلمان، شاهد گسست های دیگری از فقه سنتی در حوزه فقه النساء در عبادات باشیم.... چالشی که الازهر تاکنون نسبت به آن سکوت اختیار کرده و به آن واکنشی نشان نداده است و البته هر واکنشی از الازهر در این زمینه به سود مشایخ الازهر نخواهد بود.
🏷 #چالش_های_جوامع_مسلمان #حجاب #جامعه_الازهر #اسلام_سنتی #فقه_سنتی
💥 مسْلِمْنا (کانال علمیتخصصی مسائل جهان اسلام) در تلگرام، ایتا و بله:
➣ @Muslimnair ؛ @muslimnair
➣ واتس اَپ:
https://chat.whatsapp.com/H7nizlXGUrP2CtEK6UrE2J
⚡️ واکنش غیرمسئولانه مفتی قطر به عملیات وعده صادق
🔹در حالی که بسیاری از مسلمانان آزاده و اکثر جریانهای فکری جهان اسلام، عملیات شب گذشته مجاهدان شیعه ایرانی را تمجید و تحمید کردند، سلفی های جهادی (بویژه تمکینی ها) همسو با سکولارها یا سکوت اختیار یا زبان به طعن گشوده و به تکرار سخنان وحدت شکن ابن تیمیه در مورد شیعه پرداختند.
🔸 در این میان موضع گیری جنجالی محمد بن الحسن ولد الددو ( مفتی قطر و از سلفی های معتدل) دور از انتظار بود. وی نوشت: «تکرار بزرگترین نمایشنامهای که دجالان معاصر دیشب اجرا کردند از روافض ایرانی و صهیونیستها است و مخلصترین و بیشترین پیروان مسیح دجال در آینده نیز روافض ایران و صهیونیستها هستند. خداوند متعال ایشان را نابود کند که از حق رویگردان هستند. از خداوند متعال میخواهم که نیرنگشان را به حقیقتی ضد خودشان تبدیل کند و آنها را به جان هم بیندازد و آتش جنگی خاموشنشدنی را بینشان شعلهور سازد و شرّ آنها و شرّ آنچه بینشان اتفاق میافتد را از ما و تمام مسلمانان دور کند.» این اظهار نظر در میان سلفیه جهادی بازتاب گسترده ای پیدا کرد.
💠 گفتنی است با اینکه اخبار لحظه به لحظه عملیات وعده صادق توسط شبکه های منتسب به اخوان المسلمین منتشر شد، جای خالی بیانیه رسمی از اخوان المسلمین احساس شد. (عدم صدور بیانیه تا این لحظه با وجود صدور بیانیه در اتفاقات متعدد روزمره مثل زلزله و...) هر چند حماس به عنوان شاخه فلسطینی اخوان المسلمین بیانیه ای همدلانه و مسئولانه صادر کرد.
💥 مسْلِمْنا (کانال علمیتخصصی مسائل جهان اسلام) در تلگرام، ایتا و بله:
➣ @Muslimnair ؛ @muslimnair
➣ واتس اَپ:
https://chat.whatsapp.com/H7nizlXGUrP2CtEK6UrE2J
هدایت شده از مطالعات اخوان المسلمین
⚡️بازتابِ "وعده صادق" در بین اهل سنت ایران
https://eitaa.com/Ikhwan_AlMuslimin
✍ به قلم : علی مقدس
▫️همین دیروز بود که جریان های کنش گر و اپوزیسیون سنی در غرب و شرق کشور، جمهوری اسلامی را به دلیل عدم مواجهه مستقیم با اسرائیل، مورد عتاب وسرزنش قرار می دادند. کسانی که در گلوگاه های رسانه ای خود، یقه پاره کرده که چرا ج.ا.ا در جهت کاهش حملات به غزه،به حمله موشکی علیه اسرائیل اقدام نمی کند. اما از آغاز پاسخ موشکی ایران، رنگ عوض کرده و در دو جبهه کلی (عده ای روزه سکوت گرفته و طیف دیگر به ارائه تحلیل های موجود در جبهه ی صهیونیسم) صف آرایی کرده اند.
▫️ناگفته نماند، بودند علمای اصیل و اسلام شناس شافعی و حنفی در غرب و شرق کشور که در این خصوص واکنش مثبت نشان داده و وعده صادق را فاتحانه تفسیر کردند. لذا واکنش های اهل سنت اصیل و غیر اصیل را در چهار جبهه می توان دسته بندی کرد؛
دسته اول: اهل سنت متعهد و اصیل
در بین علما و شهروندان سنی افراد بسیاری بودند که پاسخ مشروع ج.ا.ا به صهیونیسم را معقول و منصفانه ارزیابی کردند و این دستاورد را جشن گرفتند و در تریبون های فردی و جمعی به تبیین و تقدیر از وعده صادق پرداختند.
دسته دوم: جبهه سکوت
این گروه که خود را منسوب به جامعه اهل سنت معرفی می کنند در برابر سیل عظیم واکنش های مثبت بین المللی، سکوت اختیار کردند. این افراد همان کسانی بودند که پیش از این ایران را به خاطر عدم پرتاب موشک به اسرائیل ناکارآمد و ترسو خطاب می کردند.
دسته سوم: جبهه تحریف
این گروه به پیروی از سکولارهای اخوان مانند: حذیفه عبدالله عزام، عبدالله نفیسی و ...به دنبال آن هستند تا وعده ی صادق را به انحراف اذهان عمومی از جنایات نتانیاهو در غزه به کنسولگری ایران تحریف و متهم سازند. این دسته تلاش می کنند تا بگویند ایران با اقدام مزبور به دنبال کمرنگ سازی جنایات اسرائیل در غزه است در نتیجه منحرف ساختن اذهان از نبرد غزه_ اسرائیل به نبرد ایران_ اسرائیل یعنی پیروزی نتانیاهو.
دسته چهارم: جبهه سانسور
جبهه سانسور را افرادی تشکیل می دهند که وعده صادق را ناموفق تفسیر می کنند. این گروه درصدد آن اند تا با بهره گیری از تاکتیک سانسور عملیات پیروزمندانه ایران را در سیستم پدافندی و پوشالی اسراییل تقلیل و سانسور کنند. آن ها به سیاست انهدام ۹۹درصدی موشک ها و پهپادها و عدم عبور آن ها از حریم هوایی اسراییل، ضریب می دهند.
▫️گفتنی است در بین دسته بندی فوق از تمام جریان های منسوب به اهل سنت وجود دارد که البته جریان های کنش گر و اپوزیسیون یعنی ( مکتب قرآن، جماعت دعوت و اصلاح، وهابیت تبلیغی و مدخلی، جریان مکی، طیفی از سلفی ها و ...) بیشترین سهم در گروه های دوم، سوم و چهارم را به خود اختصاص داده اند.
◀️مطالعات اخوانالمسلمین
https://eitaa.com/Ikhwan_AlMuslimin
هدایت شده از مطالعات اخوان المسلمین
⚡️وصیت حق نواز جهنگوی؛ "اگر ایران به اسرائیل حمله کرد بر روی قبر من ادرار کنید".
https://eitaa.com/Ikhwan_AlMuslimin
🔸حق نواز جهنگوی مؤسس گروه تروریستی لشکر جهنگوی در یکی از سخنرانی های خود در دهه ۱۹۸۰ گفته است: "اگر ایران به اسرائیل حمله کرد، با خیال راحت روی قبر من ادرار کنید".
🔸این وصیت حق نواز، که کنایه از ضعف و عدم توانایی ج.ا.ا در رویارویی با اسرائیل است؛ کاربران پاکستانی را پس از حمله موشکی ایران به مراکز نظامی اسرائیل، بر آن داشت تا در جستجوی قبر نامبرده بر آیند.
🔸کاربران پاکستانی در واکنش به سخن سرکرده این گروه تروریستی که به سرعت در حال وایرال شدن است به صورت طنز گونه نوشتند: "عمل به وصیت میت واجب است".!
◀️مطالعات اخوانالمسلمین
https://eitaa.com/Ikhwan_AlMuslimin
مسلمنا muslimnair
⚡️نقدهایی بر سریال رمضانی الحشاشین (دومین یادداشت مسْلِمْنا) ✍ به قلم: مهدی علمی دانشور ➣https://ei
⚡️ سریال الحشاشین و معرفی چهار مدل از اصلاح جامعه (سومین یادداشت مسْلِمْنا)
✍ به قلم: سعید خورشیدی
🎥 رمضان هر سال، کشورهای اسلامی به عرصه رقابت بین سریال های متفاوت و رنگارنگ تبدیل میشود. بینندگان مسلمان اعم از ترک، فارس و عرب، رمضان امسال نیز شاهد چند سریال پرطرفدار بودند. مصر و سوریه سالها پیش از اوج گرفتن صنعت سریال های ترکی، برندهای سنتی سریال سازی جهان اسلام و جهان عرب بوده اند و محصولات این دو در کشورهای منطقه رواج قابل توجهی داشته است.
📽 یکی از جنجالی ترین سریال های رمضان امسال و بلکه سالهای اخیر، مسلسل گران قیمت حشاشین بود که توسط پیتر میمی و با حضور ستاره های سینمای مصر نظیر عبدالکریم عزیز ساخته شد.
🎞 نویسنده این سریال در یک مصاحبه تصریح کرد که با روایت داستان حسن صباح و الحشاشین، قصد داشته تا تفکر اسلام سیاسی اخوان المسلمین را مورد هجمه قرار دهد. هدفی که در آن موفق بود و اعتراضات زیادی از سوی اخوان را علیه خود برانگیخت. فیلمنامه این اثر مخلوطی از اطلاعات تاریخی درست و غلط، ابتکارهای نویسندگی و اقتباس از کتاب «سرالحاکم بالله» اثر نویسنده مصری، احمد باکثیر است. (این کتاب، داستان یکی از خلفای فاطمی مصر را نقل می کند که در اثر تعریف های بیش از حد دو نفر از نزدیکانش کم کم باور میکند که مقامی قدسی دارد و بعد از فهمیدن اینکه آن دو فرد یهودی و مجوسی اند و قتل آنها، سر به دیوانگی میگذارد).
🎥 این اثر علاوه بر جنجالی که بواسطه هجمه های غیرمستقیم به اخوان المسلمین داشت، به علت ارائه اطلاعات تاریخی نادرست و همچنین به علت تولید یک اثر تاریخی با لهجه عامیانه مصری نیز مورد اعتراض قرار گرفت.
📽 داستان فیلم در ایران و در روزگار خلافت عباسی بغداد و حکومت سلجوقیان میگذرد. اوضاع عقیدتی مردم به شدت پریشان و نارضایتی از ظلم و فسق در همه اقشار همه گیر شده. فیلم سعی کرده است چهار نوع مدل زیرکانه توسط نخبگان در مقابل این شرایط را نشان بدهد:
1⃣ مدل اول: اصلاح جامعه از طریق حاکمیت و نهادهای رسمی (خواجه نظام الملک)؛
این مواجهه ضمن برخورداری از امکانات و ظرفیت هایی که ایجاد می کند، از طرفی جایگاه امنی نیست و از طرف دیگر جامعه را مجبور به سوء ظن و حذف مخالفان و رقیبان و لو با خشونت می کند.
2⃣ مدل دوم: اصلاح جامعه از طریق ایجاد یک هویت جمعی مشخص و مبارزه مسلحانه (حسن صباح)؛
این نوع مواجهه همان وجه تشابه حشاشین اسماعیلی با اخوان المسلمین و بسیاری از گروه های اسلامی معاصر است. این مواجهه افراد را از امت اسلامی بیرون میکشد و به یک هویت دیگر دعوت میکند و کم کم مصلحت این گروه را در مقابل مصلحت امت اسلامی و جایگاه آن را در مقابل جایگاه رهبران اصلی دین اسلام قرار می دهد.
3⃣ مدل سوم: جستجو و سرخوشی (خیام نیشابوری)؛
این مواجهه را شاید بهتر باشد عدم مواجهه یا فرار از مواجهه بنامیم. این مواجهه به نوعی قائل به آن است که:
جنگ هفتاد و دو ملت همه را عذر بنه، چون ندیدند حقیقت ره افسانه زدند!
در این مواجهه مسائل روشن و بدیهی مانند عبادات فردی و مروّت اجتماعی محدود رعایت میشوند؛ اما اساسا اصلاح و عدالت و مفاهیم مانند آن اولویت ندارد.
4⃣ مدل چهارم: اصلاح جامعه از طریق فعالیت علمی (غزالی و عبدالقادر گیلانی)؛
صاحبان این مواجهه نه مانند دسته اول وارد معادلات قدرت میشوند، نه مانند دسته دوم وارد منازعات قدرت میشوند و نه مانند دسته سوم در حیرت و سرگردانی زیست میکنند. بلکه با ارائه تقریر صحیح از دین اسلام سعی در جلوگیری از انحرافات و اصلاح امور دارد.
البته می توان عملکرد افرادی مانند عبدالقادر گیلانی و غزالی را به روش های دیگری نیز تحلیل کرد.
💠 اما آنچه در این اثر به نمایش گذاشته شده، به نظر میرسد قصد دارد نخبگان اسلامگرا را از ورود به حاکمیت و یا مبارزه نظامی منع و به سوی چهارچوب های آکادمیک سوق دهد و زمینه ای ایجاد کند تا تنها چنین جایگاهی برای یک نخبه مسلمان، مدلی مطلوب است.
✅ فارغ از نام و موضوع اصلی این اثر که پیام سلبی آن را نشان میدهد و با اعتماد به روایت های غربی ها از حشاشین است، نسبت به اسماعیلیه از سیاه نمایی هم چیزی فروگذار نکرده و به طور کلی پروژه اثباتی این سریال و هدف اصلی از هزینه برای آن را میتوان ترویج سکولاریسم در جهان عرب معرفی نمود. (این پروژه متفاوت با پروژه اسلام سیاسی به قرائت ترکیه است).
✳️ در سالهای اخیر امارات و مصر به عنوان نماد ها و نمایندگان سکولاریسم عربی از حضور اخوان المسلمین احساس خطر کرده اند و به همین خاطر برای دور کردن ذهن مخاطب از این گروه دست به دامان سینما شده اند. این در کنار مبارزه حقوقی و سیاسی و امنیتی جدی با این گروه است.
💥مسْلِمْنا (کانال علمیتخصصی مسائل جهان اسلام) در تلگرام، ایتا و بله:
➣ @Muslimnair ؛ @muslimnair
➣ واتس اَپ:
https://chat.whatsapp.com/H7nizlXGUrP2CtEK6UrE2J
مسلمنا muslimnair
⚡ شکست اسلام سیاسی و پیشتازی اپوزیسیون در کلانشهرهای ترکیه 🎙 اردوغان پس از اعلام نتایج انتخابات: مت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚡️مقابله با زبان عربی نخستین تغییر انتخابات اخیر ترکیه
🔹 بعد از پیروزی سکولارها و شکست اسلامگرایان در انتخابات اخیر ترکیه، در نخستین سیاست ابلاغی جدید، مأموران شهرداری همه تبلیغات شهری، تابلوها و اِلِمان های زبان عربی فروشگاه ها و اماکن عمومی استانبول، آنکارا و ازمیر را پاکسازی کردند.
🔸بنا به وعده های انتخاباتی حزب پیروز (جمهوریخواه خلق) حذف زبان عربی و مقابله با پناهجویان عرب زبان سوری و عراقی از اولویت های نامزدهای سکولار اعلام شده بود.
✍ پانوشت:
مسئله رویگردانی از خط عربی و اقبال به زبان لاتین کماکان در سپهر سیاست ترکیه سرنوشت ساز است. از یک طرف طریقتهای مذهبی تبلیغات زیادی برای بازگشت خط عربی و ترویج زبان عثمانی انجام و از سوی دیگر احزاب سکولار، عربی را نماد محافظهکاری و ارتجاع می دانند. برخی یکی از دلایل اوجگیری اسلام سیاسی در دهههای اخیر در ترکیه را سیاستهای مدرنیته گرایی آتاتورک در سالهای اول جمهوری به ویژه حذف دفعی خط عربی میدانند. بسیاری از کتیبه ها، سنگ قبرها و آثار باستانی ترکیه به عربی و فارسی است که امروزه با اقدام آتاتورک، نسل جدید قادر به خواندن میراث گذشته خود نیست. در این کلیپ مأمور می گوید که فقط ۲۵ درصد از تبلیغ میتواند به زبان عربی یا زبانهای بیگانه باشد و نسبت عربی به سایر زبان ها یک چهارم است و ۷۵ درصد باید به ترکی نوشته شود.
🏷 #چالش_های_جوامع_مسلمان #اسلام_سیاسی #اسلام_سکولار
💥مسْلِمْنا (کانال علمیتخصصی مسائل جهان اسلام) در تلگرام، ایتا و بله:
➣ @Muslimnair ؛ @muslimnair
➣ واتس اَپ:
https://chat.whatsapp.com/H7nizlXGUrP2CtEK6UrE2J
41.39M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⚡️تجربه متفاوت راشد الغنوشی برای اسلام سیاسی
🔹درست یک سال از زندانی شدن راشد الغنوشی رهبر اسلام سیاسی تونس و از مخالفان نظام سیاسی آن کشور گذشت.
🔸 در عنفوان بهار عربی (۲۰۱۱)، راشد الغنوشی [رهبر حرکه النهضه] بعد از چند دوره تبعید و دوری از تونس، به وطن بازگشت و با استقبال مردمی به قدرت (ریاست مجلس) رسید. نهایتا الغنوشی در یک سال پیش توسط قیس سعید (رئیس جمهور تونس) زندانی شد و از سیاست کنار گذاشته شد.
🔴 از نظر کارشناسان مهمترین خطای وی در هنگامه قدرت، زیر پا گذاشتن اصول و عدم مرزبندی اش با سکولارها بود و الغنوشی در زمان حکمرانی بارها اصول را به پای مصلحت و همراهی با سکولارها ذبح کرد.
❌ بازی خطرناکی که نهایتا باعث شد تا وی زیر دست و پای سیاست له شود و نهایتا سکولارها او از سپهر سیاست حذف کردند.
💥مسْلِمْنا (کانال علمیتخصصی مسائل جهان اسلام) در تلگرام، ایتا و بله:
➣ @Muslimnair ؛ @muslimnair
➣ واتس اَپ:
https://chat.whatsapp.com/H7nizlXGUrP2CtEK6UrE2J
مسلمنا muslimnair
⚡️تجربه متفاوت راشد الغنوشی برای اسلام سیاسی 🔹درست یک سال از زندانی شدن راشد الغنوشی رهبر اسلام سیا
⚡️ حرکه النهضه تونس، جنبشی در برزخ بین اسلام سیاسی و اسلام سکولار (الاسلام بین الاسلامین)
✍️به قلم: سید علی بطحائی
✂️ برشهایی از متن:
🔹 جنبش النهضه از سال ١٩٨١ میلادی به عنوان یک جنبش اسلام گرای سیاسی و تحت تأثیر معنوی اِخوان المسلمین مصر و انقلاب اسلامی ایران شکل گرفت.
🔹 راشدالغنوشی رهبر این جنبش کتاب «حرکه الإمام الخمینی (قده) و تجدید حیاه الإسلام» را در راستای این همسویی نوشت. الغنوشی در بدو امر دیدی بسیار مثبت به انقلاب اسلامی داشت ولی بعدها سیری نزولی نسبت انقلاب ایران را طی کرد؛ تا جایی که امروزه حتی مواضع ضدونقیضی از او نسبت به انقلاب و شیعه به گوش می رسد.
🔹 درسالهای2011 تا 2021 میلادی حرکه النهضه کوشید تا از سبک و سیاق دعوت اخوان المسلمین جدا شود و تجربیات متفاوتی را در عرصه مبارزه و سیاست در پیش گیرد. مشکل عمده جنبش النهضه در این دگردیسی، سردرگمی در دوراهی انتخاب اسلام سیاسی و اسلام سکولار بود.
🔹در میان کشورهای شمال آفریقا، تونس بیشترین تأثیرفکری را از غرب و بویژه روشنفکری فرانسه گرفته است و تونس حیات خلوت روشنفکران فرانسوی است. خیابان اصلی تونس (شارع حبیب بورقیبه) از نظر معماری و سبک و سیاق، شبیه ترین خیابان دنیا به خیابان شانزه لیزه پاریس است.
🔹سیاست اسلام گرایی الغنوشی، دَوَرانِ الامر بین الامرین است. او قایل به الاسلام بین الاسلامین است و در نوسان میان اسلام سکولار و اسلام سیاسی است. النهضه سعی می کند با غلبه جریان اسلامگرایی سیاسی، خود را در این برزخ تنظیم کند.
⚡️ به عبارتی به جرئت می توان گفت الغنوشی یک اسلام گراست؛ اما در خیابان شانزه لیزه تونس و در تعامل با نخبگانی غرب باخته و در فشار میان جوانانی اسلامگرای سرسخت و غرب ستیز!!!
مطالعه کامل⬅️↙️
http://muslimna.ir/news/3200-2021-08-07-10-15-22.html
🏷 #اسلام_سیاسی #اسلام_سکولار #حرکه_النهضه #راشد_الغنوشی #تونس
💥مسْلِمْنا (کانال علمیتخصصی مسائل جهان اسلام) در تلگرام، ایتا و بله:
➣ @Muslimnair ؛ @muslimnair
➣ واتس اَپ:
https://chat.whatsapp.com/H7nizlXGUrP2CtEK6UrE2J