#اطلاع_رسانی
🌀 انجمن علمی مطالعات نهجالبلاغه ایران برگزار میکند.
🔹کارگاه آنلاین
معرفی ابزارهای هوش مصنوعی در پژوهش (مختص تمامی رشتههای دانشگاهی)
🔹 سر فصلهای آموزشی کارگاه:
- آموزش ثبتنام در سایتهای هوش مصنوعی
- معرفی انواع هوشهای مصنوعی
- کاربرد هوشهای مصنوعی و نحو سؤال از آن
- نحوهٔ دریافت موضوع پژوهشی، پارافریز، بسط و تلخیص متن
- کاربردیسازی هوش مصنوعی با ارائه نمونههای مختلف
🔹مدرس:
دکتر سیدمجید نبوی
🔹هزینه ثبتنام: ۲۰۰/۰۰۰ تومان
مزایای ثبتنام و شرکت در این دوره:
- اعطای گواهی حضور معتبر و مورد تایید وزارت علوم
- مهارت استفاده مؤثر از هوش مصنوعی و مطالب کارگاه در تدوین پایان نامه
- آشنایی با عرصههای مختلف هوش مصنوعی
لینک ثبتنام: https://digiform.ir/w5457ceb6
⏰ زمان:
۹ و ۱۰ مرداد ماه ۱۴۰۳ - ساعت ۱۶ الی ۲۰
🌐 https://nahjalbalaghah.ir/
🆔 @nahjalbalaghah_ir
#اخبار
#گزارش_متنی
💠 هجدهمین نشست از سلسله نشستهای پرسمان اندیشه در نهجالبلاغه، به همت انجمن علمی مطالعات نهجالبلاغه ايران با موضوع "بررسی جایگاه عدالت در سیره امام علی و امام حسین علیهماالسّلام" و با سخنرانی معصومه قنبر پور(استادیار دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم خوی) مورخه ۳ مرداد ماه ۱۴۰۳ بصورت مجازی برگزار شد.
استادیار دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم خوی، گفت: تحقق عدالت اجتماعی در فرمایشات امام علی(ع) و امام حسین(ع) لوازمی نیاز دارد که یکی از آنها ترک هواهای نفسانی و هوس و دیگردوستی است.
معصومه قنبرپور؛ استادیار دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم خوی، ۳ مردادماه در نشست علمی «بررسی جایگاه عدالت در سیره امام علی(ع) و امام حسن(ع)»که از سوی انجمن علمی مطالعات نهجالبلاغه ایران برگزار شد با بیان اینکه عدالت در قرآن کریم از مباحث بنیادی و مهم است و در جوامع انسانی هم این مسئله اهمیت بالایی دارد، گفت: در قرآن کریم در آیات متعدد به عدل اشاره کرده است از جمله میفرماید: إِنَّ اللَّهَ يَأْمُرُ بِالْعَدْلِ وَالْإِحْسَانِ وَإِيتَاءِ ذِي الْقُرْبَىٰ وَيَنْهَىٰ عَنِ الْفَحْشَاءِ وَالْمُنْكَرِ وَالْبَغْيِ ۚ يَعِظُكُمْ لَعَلَّكُمْ تَذَكَّرُونَ یا در روایت داریم که به واسطه عدل آسمان و زمین خلق شده و پابرجاست. لَقَدْ أَرْسَلْنَا رُسُلَنَا بِالْبَيِّنَاتِ وَأَنْزَلْنَا مَعَهُمُ الْكِتَابَ وَالْمِيزَانَ لِيَقُومَ النَّاسُ بِالْقِسْطِ .
وی افزود: آنچه باعث شهادت امام علی(ع) و امام مجتبی(ع) شده است باز همین بحث عدالت است. علی(ع) به تعبیر جرج جرداق صدای عدالت انسانی بودهاند. در نهجالبلاغه معانی متعددی برای عدالت بیان شده است ولی معروفترین معنا همان قرار دادن هر چیزی در سر جای خود است. در ذیل آیه «إِنَّ اللَّهَ يَأْمُرُ بِالْعَدْلِ وَالْإِحْسَانِ وَإِيتَاءِ ذِي الْقُرْبَىٰ وَيَنْهَىٰ عَنِ الْفَحْشَاءِ وَالْمُنْكَرِ وَالْبَغْيِ ۚ يَعِظُكُمْ لَعَلَّكُمْ تَذَكَّرُونَ» هم بیان شده است که عدل همان انصاف است. معنای دیگر عدالت در نهجالبلاغه، اعتدال و میانهروی است. امام فرمودند: أحب الأمور إليك أوسطها في الحق. بنابراین برای رعایت عدل شناخت جایگاه امور خیلی مهم است.
استاد دانشگاه علوم قرآن خوی با اشاره به رابطه عدل و حق، تصریح کرد: این دو در نهجالبلاغه و قرآن کریم ارتباط زیادی با همدیگر دارند؛ وَأَقِيمُوا الْوَزْنَ بِالْقِسْطِ یا در نهجالبلاغه داریم: خدا بیامرزد کسی را که حقی ببیند و یاری کند و یا ستمی ببیند و آن را بازگرداند و خداوند یاریگر صاحب حق است. از فرمایشات امام علی(ع) در نهجالبلاغه به دست میآید که هر کسی که دنبال اجرای عدالت است در حقیقت دنبال اجرای حق است. ایشان در فرمایش دیگری دارند ای مردم فرمان مرا پذیرا باشید زیرا هیچ دادی از ستمدیدگان برنمیستانم تا هر چیزی را به آبشخور حد آن بکشانم یعنی عدالت راهی است که حق به سرچشمه اصلی خود کشانده شود.
قنبرپور با اشاره به عدل در سیره امام حسین(ع) اظهار کرد: ایشان در ماجرای فرستادن مسلم در تعبیری فرمودند پیشوایی که به عدالت و انصاف رفتار کند مانند کسی نیست که به غیر حق حکمرانی کند و کسی تا خودش هدایت نشده و راه نیافته است نمیتواند دیگران را هم هدایت کند. در مسیر کربلا به فرزدق فرمودند من این مسیر را خواهد رفت و اگر پیروز شدم شکر خدا را به جا میآورم ولی اگر پیروز نشوم از حق تجاوز نکردهام و کسی که نیتش حق است و تقوا دارد امید به تقدیر الهی دارد و به آن راضی است.
هشدار پیامبر(ص) به سازش با حاکم ظالم
استادیار دانشگاه علوم قرآن کریم خوی با بیان اینکه امام حسین(ع) در نامه به کوفه نوشتند که هر کسی حاکم ستمگری را ببیند که حرام خدا را حلال و عهد الهی را نقض کرده و با روش پیامبر مخالفت میکند اگر با سخن و عمل در برابر او نایستید وارد جهنم خواهد شد یعنی اینجا عدالت از آن جهت مدنظر است که عدالت راهی برای اجرای دین الهی است و اگر کسی این اجرا را در حاکم نبیند باید در برابر او با قول و یا عمل شورش کند و برآشوبد.
وی با بیان اینکه وقتی بحث از عدالت میشود یا بشری و یا الهی است، افزود: عدالت بشری هم شامل برخورد با همسر و خانواده و رفتار فرد با خودش هست و در بعد اجتماعی عدالت اجتماعی است که شامل عدالت اداری و سیاسی و اقتصادی و قضایی و سازمانی و آموزشی و توزیعی و ... میشود. در فرمایشات مولا علی(ع) هم عمدتا عدالت حاکمان مورد توجه است و اینکه حق هر چیزی ادا شود و یکی از فواید آن کاهش طبقات اجتماعی و محرومیت و کاهش تجاوز به حقوق دیگران است.
عدالت طبق فرمایش امام علی(ع) هم باید از سوی مردم و هم حاکم رعایت شود؛ در زمان امام علی(ع) چون جامعه بسیطتر بود نقش مردم تعیینکنندهتر بود لذا ایشان بر نقش مردم در بحث عدالت بسیار تأکید دارند ولی در جوامع امروزی چون نهادهای مختلف وجود دارند نقش این نهادها شاید از مردم بیشتر شده باشد لذا باید خصوصیات زمان و مکان را در عدالت لحاظ کنیم.
واکنش علی(ع) به هدیه برای افراد ذینفوذ
قنبرپور اضافه کرد: اولین مورد از زمینههای تحقق عدالت اجتماعی ترک هوا و هوس و خواستههای دنیوی است؛ به قول علامه جعفری، عدالت آن است که انسان موجودیت خود را بشناسد و کسانی که موجودیت خود را نمیشناسند تمایل به هوا و هوس و خواستههای مادی دارند؛ امام علی(ع) در یکی از خطب فرمودند: بهترین فرد کسی است که عدل را بر خود الزام کند و اولین راه برای احقاق عدل، دوری از هوا و هوس و خواستههای نفسانی نامشروع است. برخی به علی(ع) پیشنهاد دادند که معاویه به برخی افراد هدیه و هبه و سکه و ... میدهد تا آنان را به خود متمایل کند و شما هم این کار را بکنید و ایشان فرمودند به خدا قسم چنین کاری نخواهم کرد و اگر این اموال برای من بود به مساوات در بین مردم تقسیم میکردم چه رسد به اینکه اموال بیتالمال و عمومی باشد.
استاد دانشگاه علوم قرآنی خوی تأکید کرد: دقیقا این مسئله برای امام حسین(ع) هم رخ داد؛ یعنی وقتی وارد مکه شدند حاکم مدینه به ایشان گفتند که توصیه میکنم از تفرقهافکنی بپرهیزی و بیعت کنی، اگر بخواهی به تو امان میدهم و تحت حمایت من هستی ولی امام(ع) در پاسخ او فرمودند: کسی که مردم را به اطاعت خدا دعوت میکند اهل تفرقه نیست و بهترین امان، امان خداست یعنی نیازی به امان تو ندارم و کسی که در دنیا از خدا نترسد در روز رستاخیز از او در امان نخواهد بود و اگر میخواهی در حق من نیکی کن برای آخرت خودت تلاش کن و من به این نیکی نیازی ندارم.
استاد دانشگاه علوم قرآنی خوی ادامه داد: وقتی در کربلا گوش شنوایی برای شنیدن حق نیافتند فرمودند این اثر مال حرام است؛ همچنین دیگردوستی از مسائلی است که سبب تحقق عدالت اجتماعی میشود، یعنی همان بیان علی(ع) که به این مضمون فرمودند که آن چه برای خود میپسندید برای دیگران هم بپسندید و آنچه را برای خود نمیپسندید برای دیگران هم نپسندید. امام علی(ع) در ملامت طلحه و زبیر فرمودند این دو نفر حق و عدالت را طلب میکنند در حالی که خودشان آن را ترک کردند در حالی که اولین گام آن است که انسان خودش به یک حکمی پایبند باشد.
لازمه اجرای عدالت، پایبندی خود فرد به عدالت است
قنبرپور با بیان اینکه در سیره امام حسین(ع) هم این قاعده وجود دارد یعنی لازمه اجرای عدالت آن است که انسان در درجه اول به چیزی عمل کند که انتظار دارد دیگران آن را انجام دهند، تصریح کرد: بنیامیه برخلاف امام ائمه(ع) همیشه خود را بر بنیهاشم و خاندان نبوت برتر میدانستند لذا معاویه با ترفندهای فراوان تلاش کرد تا نام پیامبر(ص) و امام علی(ع) از منابر حذف شود و یا سب به علی(ع) میدادند؛ معاویه اولین کسی بود که مخالفان خود را مسموم کرد و به قتل رساند ولی در سیره امام حسین(ع) این مسئله محور بود که هر چیزی را برای خود میپسندید برای دیگران هم بپسندید.
وی افزود: عامل دیگری که جزء زمینههای عدالت اجتماعی محسوب میشود، تلاش و جدیت هر دو امام بزرگوار برای تحقق عدالت اجتماعی در جامعه است؛ علی(ع) در بیانی فرمودند باید تا جایی که میتوانی در احقاق حق رعیت تلاش کنی، به خدا اگر ببینم با بیتالمال مهریه زن و بهای کنیزی داده شده است آن را برخواهم گرداند زیرا در عدالت گشایش است و کسی که عدالت ندارد بیشتر ستم میکند.
قنبرپور تصریح کرد: یکی از مسائلی که در سیره علی(ع) وجود دارد این است که ممکن است حاکم عادل باشد ولی مردم پایبند عدالت نباشند؛ ایشان فرمودند که لازمه احقاق حق و عدالت این است که هم حاکم باید برای عدالت تلاش کند و هم مردم باید گوش شنوا برای شنیدن فرامین حاکم داشته باشند و به او کمک کنند.
🌐 https://nahjalbalaghah.ir/
🆔 @nahjalbalaghah_ir
#اخبار_نهج_البلاغه
#اخبار_هفته
🍃💐🍃💐🍃
https://nahjalbalaghah.ir/گزارش_متنی-هجدهمین-نشست-از-سلسله-نشست/
گزارش_متنی هجدهمین نشست از سلسله نشستهای پرسمان اندیشه در نهجالبلاغه
🍃💐🍃💐🍃
https://iqna.ir/fa/news/4228344/
معصومه قنبرپور:
دگردوستی و ترک هوا و هوس؛ لازمه تحقق عدالت اجتماعی (گزارش خبری هجدهمین نشست از سلسله نشستهای پرسمان اندیشه در نهج البلاغه)
🍃💐🍃💐🍃
http://radio.iranseda.ir/epgarchivePart/?VALID=TRUE&ch=15&e=152307388
برنامه "درسنامه نهج البلاغه" كاری از گروه آموزش شبكه رادیویی قرآن به تهیه كنندگی سمیرا قنبری و به كارشناسی استاد حجت الاسلام و المسلمین حمید محمدی است كه روز های چهارشنبه هر هفته ساعت ۱۵:۰۵ و تكرار آن روزهای پنج شنبه ساعت ۵:۰۵ تقدیم شنوندگان می شود. 📻 fm ۱۰۰ mhz آدرس صفحات
🍃💐🍃💐🍃
https://mui.ac.ir/fa/node/5177
بازدید رئیس دانشگاه از موسسه نهج البلاغه استان اصفهان
🍃💐🍃💐🍃
https://hamedan.iqna.ir/fa/news/4227487/
برگزاری دوره آموزش نهجالبلاغه ویژه بانوان در اسدآباد
🍃💐🍃💐🍃
https://basijnews.ir/fa/news/9616470/کلاس آشنایی با مبانی و مفاهیم نهجالبلاغه ویژه بسیجیان پایگاه سکینه خاتون (س) برگزار شد.
🍃💐🍃💐🍃
https://www.ricna.ir/
اخبار کنگره:
سومین کنگره بینالمللی نهجالبلاغه
🍃💐🍃💐🍃
https://www.mehrnews.com/news/6171342/
حجت الاسلام حمیدرضا مهدوی ارفع :
خیری در ایمان بی صبر هم وجود ندارد/جایگاه صبر در نهج البلاغه
🍃💐🍃💐🍃
https://www.aparat.com/v/udxt37h
نقشی از نهج البلاغه جلسه 13 / سروش امریکا 2024
🍃💐🍃💐🍃
https://rasanahad.ir/1403/04/30/سومین-جلسه-کمیته-دانشجویی-جشنواره-نهج/
🍃💐🍃💐🍃
🌐 https://nahjalbalaghah.ir/
🆔 @nahjalbalaghah_ir
🌿 وبینار آموزش آنلاین #مقالهنویسی کاربردی رویش (هشتمین دوره)
🌿 زمان: ۷ و ۸ مرداد (یکشنبه و دوشنبه)، ساعت ۱۷
🌿 همراه با #گواهی
🌿 لینک ثبتنام و توضیحات بیشتر:
https://mroyesh.ir/product/paper8
🌿 برگزارکنندگان:
مدرسه مجازی رویش پژوهش و انجمن علمی مطالعات اجتماعی حوزه با همکاری دیگر مراکز علمی کشور
▫️اعضای انجمن علمی مطالعات نهجالبلاغه ایران با استفاده از کد تخفیف (nahjalbalaghah.ir) میتوانند از ۳۵درصد تخفیف استفاده کنند.
▫️راهنمای مراحل ثبتنام:
https://eitaa.com/mroyesh_ir/1133
▫️ کارشناسان پاسخگو: @mroyesh
🌱 مدرسه مجازی #رویش پژوهش؛ مرجع پژوهش
🍃@mroyesh_ir
🌐 www.mroyesh.ir
🌐 https://nahjalbalaghah.ir/
🆔 @nahjalbalaghah_ir
#معرفی_کتاب
📚 عنوان کتاب: اصول مدیریت در نهجالبلاغه
🖌️به قلم: دکتر عباس شفیعی
🔸 در کتاب شریف نهجالبلاغه مباحث مختلف از رشتههای علمی وجود دارد که در حوزههای مختلف میتوان آنها را تبیین نمود؛ در این مجموعه «اصول سازمانی» با رویکردی تهذیبی و تطبیقی بررسی میشود؛ اصول مدیریت چیست؟ آیا اصولی که در مدیریت علمی با رویکرد به وظایف مطرح میشود مورد تأیید نهجالبلاغه است؟
نگارنده کتاب با تأسی از روش متخصصان علوم اسلامی همچون فقهاء عظام که برای تبیین هر موضوعی، پس از بیان مفهوم آن و اخذ مفهوم از عرف (مردم یا لغویین) آن را به منابع اسلامی مانند قرآن و سنت عرضه کرده و تأیید یا رد آن را با بهرهگیری از روش اجتهادی استنباط نموده، مفاهیم مرتبط را از عرف خاص (لغویین و متخصصان) گرفته و به گزارههای علوی عرضه کرده و به پرسش اصلی پاسخ داده و اصول سازمانی (وظایف مدیران) را مورد بازکاوی قرار داده است.
🌐 https://nahjalbalaghah.ir/
🆔 @nahjalbalaghah_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
صدای سخن عشق؛ گفتارهایی کوتاه از آموزههای نهجالبلاغه امیرمومنان -علیهالسلام-
بخش دهم
#کمالات_والای_انسانی
#عبودیت_وبندگی
@rabbanikhah_ahmad
🌐 https://nahjalbalaghah.ir/
🆔 @nahjalbalaghah_ir
#اطلاع_رسانی
🌀 انجمن علمی مطالعات نهجالبلاغه ایران برگزار میکند.
🔹کارگاه آنلاین
معرفی ابزارهای هوش مصنوعی در پژوهش (مختص تمامی رشتههای دانشگاهی)
🔹 سر فصلهای آموزشی کارگاه:
- آموزش ثبتنام در سایتهای هوش مصنوعی
- معرفی انواع هوشهای مصنوعی
- کاربرد هوشهای مصنوعی و نحو سؤال از آن
- نحوهٔ دریافت موضوع پژوهشی، پارافریز، بسط و تلخیص متن
- کاربردیسازی هوش مصنوعی با ارائه نمونههای مختلف
🔹مدرس:
دکتر سیدمجید نبوی
🔹هزینه ثبتنام: ۲۰۰/۰۰۰ تومان
مزایای ثبتنام و شرکت در این دوره:
- اعطای گواهی حضور معتبر و مورد تایید وزارت علوم
- مهارت استفاده مؤثر از هوش مصنوعی و مطالب کارگاه در تدوین پایان نامه
- آشنایی با عرصههای مختلف هوش مصنوعی
لینک ثبتنام: https://digiform.ir/w5457ceb6
⏰ زمان:
۹ و ۱۰ مرداد ماه ۱۴۰۳ - ساعت ۱۶ الی ۲۰
🌐 https://nahjalbalaghah.ir/
🆔 @nahjalbalaghah_ir
#اطلاع_رسانی
🌀 انجمن علمی مطالعات نهجالبلاغه ایران برگزار میکند.
🔹کارگاه علمی
آشنایی مقدماتی با نهجالبلاغه
🔹 گام دوم:
شکرگزاری از منظر امیرالمؤمنین علی -علیهالسلام-
🔹مدرس:
سرکار خانم دکتر مهناز آلعلی
🔹زمان:
۱ مرداد الی ۱ مهرماه ۱۴۰۳
🌐 https://nahjalbalaghah.ir/
🆔 @nahjalbalaghah_ir
#فایل_متنی
🔹شکرگزاری از منظر امیرالمؤمنین علی(ع)
در حکمت۲۲۴ نهج البلاغه می خوانیم :
«خدا را در هر نعمتی حقی است. هر که آن را ادا کند بر نعمتش بیفزاید و هرکه در آن کوتاهی کند، نعمتش را در خطر نابودی قرار داده است».
حق نعمت بنا بر دیگر سخن امام (ع) شکرگزاری است( نک:نامه۵۱)
خداوند تعالی در ارتباط با فلسفهٔ شکر گزاری می فرماید: « هر کس شکر کند به نفع خویش شکر کرده و هر که ناسپاسی و کفران کند همانا خداوند بی نیاز و ستوده است. ( نک:لقمان/۱۲)
و در آیهٔ ۷ سورهٔ مبارکهٔ ابراهیم می فرماید:«اگر شکر نعمت به جا آورید ، بر نعمت شما می افزایم و اگر کفران کنید عذاب من بسیار شدید است».
به این ترتیب شکرگزاری همان کلید طلایی است که خداوند تعالی در اختیار ما قرار داده تا در گنجینه های مادی و معنوی او را بگشاییم و از آن بهره ببریم.
در پاسخ به این پرسش که آیا می توان شکر همهٔ نعمت های الهی را به جا آورد امام(ع) می فرماید: حمد و سپاس خدای را که گویندگان یارای ستایش او را ندارند و کوشش گران از عهدهٔ ادای حق او( شکرگزاری) برنیایند( خطبهٔ۱)
بنا بر فرمایش امام(ع) شکرگزاری تنها برای نعمت نیست به گونه ای که ایشان خدا را به هنگام بلا نیز می ستاید( نک: خطبهٔ۱۱۴)
زیرا بلا و مصیبت همواره برای مجازات انسان نیست بلکه دلایل دیگری نیز بر آن مترتب است از جمله:
_ تقویت اراده( نک:نامهٔ۴۵)
_ آزمایش الهی(نک:خطبهٔ۱۳۲)
_ از بین رفتن آثار گناهان( نک: حکمت۴۲)
_ پاک شدن دل از رذائل اخلاقی( نک: خطبهٔ۱۹۲)
چگونگی شکرگزاری
شکر گزاری به سه شکل صورت می گیرد:
۱_ شکر قلبی
تصور نعمت و باور این حقیقت. که تمام نعمت از آن اوست و ما همواره مدیون او هستیم.
۲_ شکر زبانی
با بیان الفاظی چون الحمدلله، شکرأ لله شکر زبانی در نهج البلاغه بسیار دیده می شود. برای نمونه (نک:خطبهٔ۱)
۳_ شکر عملی
بهره بردن از نعمت های الهی در مسیر اهدافی که برای آن آفریده شده ایم.( نک: حکمت۴۲۵)
کلام آخر:
در حکمت ۴۳۵ نهج البلاغه می خوانیم که حضرت می فرماید: خداوند بر آن نیست که در شکر را بر بنده ای بگشاید و فزونی نعمت را به رویش ببندد.
زیرا خود فرمود:
وَ إِذْ تَأَذَّنَ رَبُّكُمْ لَئِنْ شَكَرْتُمْ لَأَزِيدَنَّكُمْ وَ لَئِنْ كَفَرْتُمْ إِنَّ عَذابِي لَشَدِيدٌ «ابراهیم/۷)
به عبارتی نعمت و شکر نعمت، لازم و ملزوم یکدیگرند.
🌐 https://nahjalbalaghah.ir/
🆔 @nahjalbalaghah_ir
1_12627090430.mp3
9.9M
#فایل_صوتی
🔰 کارگاه علمی «آشنایی مقدماتی با نهجالبلاغه»
🔸 گام دوم:
شکرگزاری از منظر امیرالمؤمنین علی -علیهالسلام-
🔹 مدرس: دکتر مهناز آل علی
⏰ زمان: ٨ مرداد ۱۴۰۳
🌐 https://nahjalbalaghah.ir/
🆔 @nahjalbalaghah_ir
4_5832227977768735657.mp3
24.1M
#فایل_درسی
#فایل_صوتی
🔸 جلسه دهم.
🔸دوشنبه، ۲۷ فروردین ۱۴۰۳ ش.
🔹سلسله درسهای کتاب شریف نهج البلاغة
🔹استاد: سید محمد طباطبائی یزدی
🔸مروری کوتاه بر تدوین کنندگان سخنان حضرت
🔹جایگاه ویژه کتاب (مأة کلمة) جاحظ
🔸شخصیت خاص جاحظ و کتاب (العثمانیه) او
🔹«موقف الشیعة من هجمات الخصوم» محقق طباطبایی
🔸مقایسهای از نقل کلام خلفاء در (الاعجاز والایجاز) ثعالبی
🔹توجهی به میراث مکتوب زیدیه
🔸حاکم جِشُمی و (جلاء الابَصار) او
🔹ابن دُرَید اَزدی دیگر گردآورنده کلمات قصار
▫️بنیاد محقق طباطبائی، سالن میرزا عبدالله افندی
🌐 https://nahjalbalaghah.ir/
🆔 @nahjalbalaghah_ir
📌 مشارکت انجمن علمی مطالعات نهجالبلاغه ایران در برگزاری دوره جامع تربیت مربی نهجالبلاغه
✍آغاز ثبتنام مدرسه تابستانه و پاییزه دورهٔ جامع تربیت مربی نهجالبلاغه
📌 کسب اطلاعات بیشتر و ثبت نام در پیوند زیر👇
https://mazaheb.ac.ir/fa/news/248
✅انجمن علمی تاریخ اسلام با همکاری سایر انجمنها و کانونهای معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه بینالمللی مذاهباسلامی با مشارکت انجمن علمی مطالعات نهجالبلاغه ایران
🌐 https://nahjalbalaghah.ir/
🆔 @nahjalbalaghah_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 لحظاتی از آخرین دیدار روز گذشته شهید اسماعیل هنیه با رهبر انقلاب
در خانهی تو...
خصمِ تو...
مهمان تو را...
کُشت!
#تسلیت_به_مردم_فلسطین
#تسلیت_به_مجاهدان_حماس
#هنیئا_لک_یا_اسماعیل
🌐 https://nahjalbalaghah.ir/
🆔 @nahjalbalaghah_ir
🏴 گزیدهای از خطبه امام سجاد
-علیهالسّلام- در کوفه
✨ به دور باد! به دور باد! ای خیانتکاران مکار بین شما و خواستههایتان پردهای است، می خواهید بر من نیز همان مصیبتی را روا دارید که در حق پدرم روا داشتید؟ نه به خدای راقصات (شترهای بارکش) سوگند که زخمها را مرهمی نیست. پدرم دیروز به شهادت رسید در حالی که خانوادهاش با او بودند و هنوز داغ دل رسول خدا و پدرم و برادرانم کهنه نشده و مصیبت آنها برایم تازگی دارد و تلخی آن را در گلویم احساس میکنم و غصهی آن را هر شب با خود در سینه دارم! خواستهی من از شما این است که نه با ما باشید و نه علیه ما.
✨ سپس فرمود: "شگفت آور نیست که حسین -علیهالسّلام- و پدرش کشته شدند، ای اهل کوفه! از مصیبتی که به حسین -علیه السّلام- نازل شد خوشحالی نکنید که این مصیبتی بس بزرگ است. جانم فدای کسی که کشته شده در کنار رود فرات کشته شد و کیفر کسی را که این کار را مرتکب شد، آتش جهنم است."سپس فرمود: "ما به این اتفاق راضی هستیم؛ نه با ما باشید نه علیه ما."
📚 لهوف، سیدبنطاووس، ص۱۴۴
#شهادت_امام_سجاد_علیه_السّلام
🌐 https://nahjalbalaghah.ir/
🆔 @nahjalbalaghah_ir
#اخبار_نهج_البلاغه
#اخبار_هفته
🍃💐🍃💐🍃
پرتوجهترین خبر هفته گذشته:
آیا بیان و استناد به نهجالبلاغه در صدا و سیما ممنوع بود؟
https://www.tasnimnews.com/fa/news/1403/05/10/3131474/
https://www.tabnak.ir/fa/news/1250561/
https://www.mehrnews.com/news/6179873/
https://www.asriran.com/fa/news/985198/
🍃💐🍃💐🍃
https://mazaheb.ac.ir/fa/news/248/
آغاز ثبتنام مدرسه تابستانه و پاییزه دورهٔ جامع تربیت مربی نهجالبلاغه
🍃💐🍃💐🍃
https://nahjolbalagheh.org/content/921/
روزگار نهجالبلاغه خوانی (یاداشت)
🍃💐🍃💐🍃
https://www.irna.ir/news/85550605/اهدای-مجموعه-چهار-جلدی-شرح-نهج-البلاغه-اثر-رهبر-انقلاب-به-رئیس
اهدای مجموعه چهار جلدی شرح نهجالبلاغه اثر رهبر انقلاب به رئیسجمهوری منتخب
🍃💐🍃💐🍃
https://www.etemadonline.com/بخش-سیاسی-9/669048-عدالت-جمهور-نهج-البلاغه
حضور رئیس جمهوری نهجالبلاغه خوان، نوید بازگشت عدالت را میدهد.
🍃💐🍃💐🍃
https://nahj-esf.com/
موسسه نهجالبلاغه اصفهان
🍃💐🍃💐🍃
https://telavat.ir/برگزاری-دوره-آموزش-عمومی-نهج-البلاغه-د/
برگزاری دوره آموزش عمومی نهجالبلاغه در سطح شهرستان نهاوند
🍃💐🍃💐🍃
https://www.hawzahnews.com/news/1172705/
آزمون سالانه حفظ قرآن، نهجالبلاغه و صحیفه سجادیه برگزار میشود.
🍃💐🍃💐🍃
🌐 https://nahjalbalaghah.ir/
🆔 @nahjalbalaghah_ir
✨﷽✨
•┈┈••✾•✨🕊️✨•✾••┈
'عَهدُ الوِلَایِهِ وَ مِن عَهدِِ لَهُ -علیهالسّلام- "۲۹"
#نامه۵۳
"حُسنُ الثُّناءِ عَلَی رُوُوسِ الجُندِ"
"نیک ستودن فرماندهان سپاه"
"وَ لاَ تَصِحُّ نَصِيحَتُهُمْ إِلاَّ بِحِيطَتِهِمْ عَلَى وُلاَةِ اَلْأُمُورِ وَ قِلَّةِ اِسْتِثْقَالِ دُوَلِهِمْ وَ تَرْكِ اِسْتِبْطَاءِ اِنْقِطَاعِ مُدَّتِهِمْ، فَافْسَحْ فِي آمَالِهِمْ وَ وَاصِلْ فِي حُسْنِ اَلثَّنَاءِ عَلَيْهِمْ وَ تَعْدِيدِ مَا أَبْلَى ذَوُو اَلْبَلاَءِ مِنْهُمْ فَإِنَّ كَثْرَةَ اَلذِّكْرِ لِحُسْنِ أَفْعَالِهِمْ تَهُزُّ اَلشُّجَاعَ وَ تُحَرِّضُ اَلنَّاكِلَ إِنْ شَاءَ اَللَّهُ."
و خير خواهى آنها در صورتى مفيد است كه با ميل خود گرداگرد زمامداران را بگيرند، حكومت آنها برايشان سنگينى نكند... و طولانى شدن مدت زمامداريشان براى اين رعايا ناگوار نباشد. ميدان اميد سران سپاهت را توسعه بخش و پىدرپى آنها را تشويق كن! و كارهاى مهمى كه انجام دادهاند بر شمار؛ زيرا يادآورى كارهاى نيک آنها، شجاعانشان را به حركتِ بيشتر وادار مىكند و آنان كه در كار كندى مىورزند بكار تشويق مىشوند انشاءالله.
💠 شرح نامه
📍وَ لَا تَصِحُّ نَصِيحَتُهُمْ إِلَّا بِحِيطَتِهِمْ عَلَى وُلَاةِ الْأُمُورِ، وَ قِلَّةِ اسْتِثْقَالِ دُوَلِهِمْ، وَ تَرْك اسْتِبْطَاءِ انْقِطَاعِ مُدَّتِهِمْ).
امام براى دوام و بقاى حكومتها روى مسألۀ قدرت ظاهرى و تسلط لشكر و نيروى انتظامى و اطلاعاتى بر مردم تكيه نمىكند؛ بلكه تمام تكيهاش بر دلهاى مردم و جنبههاى عاطفى آنان است و راه جلب محبّت آنان را نيز به خوبى نشان مىدهد. در حالى كه در گذشته و حتى دنياى امروز بسيارى از حكومتها بقاى خود را در گروى سلطۀ ظاهرى بر مردم مىشمرند و غالباً ديدهايم مردم ناراضى با فراهم آمدن فرصت بر ضد آنها قيام كردهاند و طومار قدرتشان را در هم پيچيدهاند. در شرح نهجالبلاغۀ مرحوم علّامۀ شوشترى آمده است كه «زهرى» مىگويد: «روزى وارد بر عمر بن عبد العزيز شدم در همان اثنا كه من نزد او بودم نامهاى از يكى از فرماندارانش به او رسيد كه مضمونش اين بود كه شهر او نياز به تعمير و مرمت دارد.
📍 سپس امام عليه السلام در مورد تشويقهاى مادى مىفرمايد: (فَافْسَحْ فِي آمَالِهِمْ) «بنابراين ميدان آرزوها را (براى زندگى) در برابر سپاهت وسعت بخش (و نيازهاى آنها را از اين نظر تأمين كن)»؛ آمال (آرزوها) مفهوم وسيعى دارد كه شامل تمام نيازهاى ضرورى و رفاهى مىشود. بديهى است اگر فرماندهان لشكر و سپاهيان فكرشان از ناحيۀ تأمين زندگى راحت نباشد كارآيى آنها در ميدان نبرد كم مىشود. امام -عليه السلام- در ادامۀ اين سخن به تشويقهاى روانى پرداخته مىفرمايد: «پيوسته آنها را تشويق نما و پياپى كارهاى مهمى را كه افرادى از آنها انجام دادهاند برشمار، زيرا يادآورىِ كارهاى نيكِ آنها افراد شجاعشان را به فعاليتِ بيشتر وامىدارد و كمكاران را به كار تشويق مىكند. ان شاء اللّٰه»؛ به يقين مسألۀ تشويق افراد لايق و پركار هميشه براى پيشرفت كارهاى اجتماعى مؤثر بوده و هست و مخصوصاً در دنياى امروز بسيار به آن اهمّيّت داده مىشود. انتخاب استاد نمونه، صنعتگر نمونه، كشاورز نمونه و فرماندهان نمونه و دادن لوح سپاس و جايزههاى بزرگ و عنوان كردن نام آنها در رسانهها در همين راستا صورت مىگيرد. شايان توجّه اينكه اين تشويقها -چنانكه امام در گفتار بالا اشاره فرموده- اثر مضاعف دارد؛ از يکسو افراد لايق را بهكار وا مىدارد و از سوى ديگر افراد سست و كمكار كه خود را در آن ميان سر شكسته مىبينند به فكر تغيير مسير مىاندازد.
#نهجالبلاغه_نامه۵۳
ترجمه و شرح: مکارم شیرازی، ناصر
بخش: بیست و نهم
🌐 https://nahjalbalaghah.ir/
🆔 @nahjalbalaghah_ir
#اطلاع_رسانی
🌀 انجمن علمی مطالعات نهجالبلاغه ایران برگزار میکند.
🔹کارگاه علمی
آشنایی مقدماتی با نهجالبلاغه
🔹 گام سوم:
رزق و روزی از منظر امیرالمؤمنین علی -علیهالسّلام-
🔹مدرس:
سرکار خانم دکتر مهناز آلعلی
🔹زمان:
۱ مرداد الی ۱ مهرماه ۱۴۰۳
🌐 https://nahjalbalaghah.ir/
🆔 @nahjalbalaghah_ir
#فایل_متنی
🔹رزق و روزی از منظر امیرالمؤمنین علی-علیهالسّلام-
رزق: عطا و بخششی مستمر و همیشگی ، موافق با حال شخص ، مطابق با نیاز او و برای ادامهٔ حیاتش است. مادی باشد یا معنوی.
با توجه به این تعریف ، روزی چیزی است که از آن بهره می بریم مانند غذایی که می خوریم یا لباسی که می پوشیم.
لذا هر چیزی که در راه احتیاجاتمان از آن استفاده نمی کنیم و در عین حال جزو مایملک ما است، روزی نامیده نمی شود بلکه اندوخته ای است به نام «ثروت».
آیات و روایات بسیاری دلالت بر این حقیقت دارد که خداوند روزی بندگانش را تضمین کرده است(نک: هود/ ۶)
امام علی( ع) در این زمینه می فرماید:« مردم نانخورهای خدایند. خداوند روزی آنها را ضمانت و خوراکشان را مقدر کرده است( خطبهٔ۹۱)
مقصود از تضمین روزی از جانب خداوند، فراهم آوردن زمینه هایی است که وقتی دست به دست هم دهند، انسان سهم خود را از روزی دریافت می کند. زمینه های همچون: تلاش انسان، شرایط جسمانی و ذهنی او، شرایط محیطی و .. در عین حال که خواسته های آدمی باید مطابق واقعیت ها، استعدادها ، امکانات در دسترس و شرایط محیطی وی باشد.
لذا همواره باید از موانعی که پیش روی انسان قرار دارد برحذر بود. موانعی مانند: پیروی از هوای نفس، حرص و طمع، حب دنیا و متعلقات آن، آرزوهای طول و دراز و..
امام(ع) در نامهٔ۳۱ نهج البلاغه می فرماید:
« روزی دو گونه است. یک نوع روزی که تو به جستجوی آن هستی و دیگر روزی که آن به سراغ تو می آید حتی اگر به دنبالش نروی.
پس درست است که بخش مهم و اعظم روزی با تلاش انسان و شرایط لازم مقدر می شود لیکن بخشی دیگر به خواست خدا به انسان عطا می شود.
لذا عوامل متعددی در افزایش یا کاهش روزی مؤثر است از جمله: تلاش شخص، شرایط جسمانی ، قدرت ذهنی ، شرایط محیطی و...
بنابر آیات و روایات گاهی تنگی یا فراخی روزی، آزمایش بندگان است( نک: الفجر/۱۵_۱۶)
امام(ع) ضمن تاکید بر عدالت خداوند در تقسیم روزی، هدف از این تقسیم را آزمایش بندگان عنوان می کند. (نک: خطبهٔ۹۱)
عوامل فزونی رزق و روزی
بنابر فرمایشات امیرالمؤمنین علی(ع) برخی از عوامل فزونی رزق و روزی _ به عنوان یکی از نعمت های الهی _ عبارت است از:
۱_ شکرگزاری ( نک: حکمت۴۳۵)
۲_ استغفار (نک: خطبهٔ۱۴۳)
۳_ انفاق (نک: حکمت۱۳۷)
۴_ تقوی. ( نک: خطبهٔ۱۹۸)
۵_ حسن خلق ( نک: حکمت۲۲۹)
۶_ دعا ( نک: حکمت۱۳۵)
۷_ ترک حرص و طمع (نک:حکمت۲۷۵)
🌐 https://nahjalbalaghah.ir/
🆔 @nahjalbalaghah_ir
03- رزق و روزی از منظر امیرالمؤمنین علی(ع).mp3
9.41M
#فایل_صوتی
🔰 کارگاه علمی «آشنایی مقدماتی با نهجالبلاغه»
🔸 گام سوم:
رزق و روزی از منظر امیرالمؤمنین علی -علیهالسّلام-
🔹 مدرس: دکتر مهناز آلعلی
⏰ زمان: ۱ مرداد الی ۱ مهرماه ۱۴۰۳
🌐 https://nahjalbalaghah.ir/
🆔 @nahjalbalaghah_ir
#اطلاع_رسانی
🌀 انجمن علمی مطالعات نهجالبلاغه ایران برگزار میکند.
🔹 سلسلهنشستهای پرسمان اندیشه در نهجالبلاغه
🔹 نشست نوزدهم:
«حوزههای اخلاق شفقت در نهجالبلاغه »
🔹سخنران:
دکتر بخشعلی قنبری، دانشیار گروه فلسفه، ادیان و عرفان دانشگاه آزاد اسلامی
🔹پنجشنبه ۱۸ مرداد ساعت: ۲۰ الی ۲۱
🔹 مخاطبانی که مایل به دریافت گواهی معتبر نشست فوق با تأیید وزارت علوم هستند، لازم است با ورود به لینک
https://digiform.ir/wd45fce89
نسبت به تکمیل فرم ثبت نام اقدام نمایند.
🔹 سؤالات و نظرات خود را از طریق آيدی @hafeze2 با ما در میان بگذارید
🔹 لینک ورود به نشست:
https://online31.bellmeet.com/room/121523/dfc2b12a-084f-46aa-a0af-291485a42003?lang=fa
🌐 https://nahjalbalaghah.ir/
🆔 @nahjalbalaghah_ir