#تفکر_محوری از منظر رهبر معظم انقلاب (1)
🔆 بسیار ظریف و دقیق
🔑تعلیم، کارى بسیار ظریف و دقیق است. تعلیم فقط این نیست که ما مجموعهاى از معلومات را در کاغذ بگذاریم و به دانشآموز بدهیم و بگوییم بخوان؛ بعد هم برههاى از سال را معیّن کنیم تا بیایند امتحان دهند؛ این، تعلیم حقیقى نیست.
تعلیم باید طورى باشد که ذهن را بسازد، مغز را فعّال کند
👆🏼دیدار جمعى از مدیران و مسؤولان وزارت آموزش و پرورش ۲۶/۴/۱۳۸۱
#رسانهی_نخبگان
🔈@najmnews
.
🔴 آیین تجلیل از خانواده شهید جامعه نخبگانی، حجت الاسلام محمدمهدی مالامیری برگزار شد.
🔻این مراسم همزمان با شهادت امام حسن مجتبی علیه السلام و با حضور خانواده محترم شهید مالامیری از سوی هیأت حب الحسین علیه السلام (محفل توسل نخبگان علوم اسلامی انسانی) در قم برگزار شد.
#امام_حسین #اربعین
#شهید_مدافع_حرم
#رسانهی_نخبگان
🔈@najmnews
🔔 برگزاری نشست علمی هوش مصنوعی و آینده علوم اسلامی
نشست علمی و تخصصی هوش مصنوعی و آینده علوم اسلامی با حضور صاحب نظران این بخش برگزار شد.
در این نشست که در ادامه سلسله نشست های آینده علوم اسلامی به صورت مجازی برگزار شد، به مسائل علمی و مرتبط با هوش مصنوعی و ارتباط آن با علوم اسلامی و همچنین پیامدهای آن در جامعه اسلامی از جمله تغییر سبک زندگی پرداخته شد.
ضرورت توجه به پژوهش های کاربردی و تحلیل داده های مرتبط با هوش مصنوعی و علوم اسلامی از محورهای گفت و گوی سخنرانان این نشست علمی بود.
براساس این گزارش، حجت الاسلام و المسلمین احمد کوهی، حجت الاسلام و المسلمین دکتر هادی شریعتی، حجت الاسلام و المسلمین مهدی طالعی، محمد عرب زاده، مریم اردبیلی، مجتبی رستمی و علی ابراهیم پور در نشست علمی و تخصصی هوش مصنوعی و آینده علوم اسلامی به تشریح ارتباط هوش مصنوعی و آینده علوم انسانی پرداختند.
#رسانهی_نخبگان
🔈@najmnews
🔆 بنیاد نخبگان را جدی بگیرید
🔻 کار دانشگاه چیز دیگری است
"چند توصیه هم توصیههای مدیریّتی و کاری است که هم برادران مسئول در بنیاد نخبگان و معاونت علمی و هم خود شماها مخاطب این توصیهها هستید. اوّل این است که بنیاد نخبگان را باید جدّی گرفت؛ بنیاد نخبگان یک بنیاد ملّی است؛ یک بنیاد راهبردی است؛ این را باید کاملاً جدّی گرفت. شنیدم که برخی کارهای بنیاد نخبگان به دانشگاهها سپرده میشود! این کار مصلحت نیست؛ دانشگاهها اگر میتوانستند کار بنیاد نخبگان را بکنند، این بنیاد را اصلاً ما راه نمیانداختیم. بعضی از دانشگاههای ما واقعاً برجستهاند، مرکز نخبههایند امّا کار بنیاد نخبگان را نمیتوانند بکنند. کار دانشگاه چیز دیگر است، کار بنیاد نخبگان چیز دیگر است. بنیاد نخبگان را جدّی بگیرید؛ یک بنیاد ملّی است، یک بنیاد راهبردی است؛ هم مسئولین بنیاد، هم مسئولین کشور، چه [سازمان] برنامه و بودجه، چه وزرای محترم مربوط، چه شوراهای علمی و مانند اینها که وجود دارند و چه شما جوانها. بنیاد خیلی مهم است."
🔗 بیانات در جمع شرکتکنندگان در نهمین همایش ملی "نخبگان فردا"
#رسانهی_نخبگان
🔈@najmnews
#یادداشت
🔵 نخبگان و نقش آنها در تصمیم سازی و اداره کشور
🖌 داود عامری
دیدار دولت سیزدهم با رهبر معظم انقلاب و سخنان ایشان، حاوی نکات بسیار مهمی بود.این دیدار یک رهنمود راهبردی به همراه داشت. رهبر معظم انقلاب به صراحت و با تکراری که ناشی از تاکید جدی ایشان بر ایجاد دولت مردمی بود، فرمودند که « یک نقطهی مهم در باب تحوّل، استفادهی از خِرد جمعی است و تکیهی بر عقلانیّت که استفاده بشود از نخبگان خارج از دولت، استفاده کنید؛ هر جایی که میتوان از نظر یک نخبهای [استفاده کرد]»
این تاکید معظم له حاوی نکات بسیار مهمی است که لازم است بدنه مدیریتی دولت آن را نه در حرف، که در عمل با شناخت دقیق، الگوسازی به پیاده سازی آن با کمک جریان های نخبگی کشور اهتمام ورزد.
اگرچه ممکن است در مواردی دستگاه ها و مدیران از نظرات نخبگان بهرهگیری کردهاند و انجام می دهند، اما این یک روال متداول و نظاممند نیست و برآیندی از خرد جمعی و جریان های نخبگی و کارشناسی نبوده، بنابراین در شرایط فعلی که دولت در مسیر تحول و بازسازی انقلابی باید حرکت کند، تکلیف است که ساز و کار لازم برای حضور نخبگان را در تصمیم سازی های راهبردی و حمایت و راهبری مدیران فراهم کند و برای نقش آفرینی سازمان های مردم نهاد که بیشتر محل حضور و ساماندهی جریان های نخبگی است، طراحی لازم صورت گیرد.
نکته دوم، پرهیز از اقدامات غیر موثر و نمایشی است. یعنی این ساز و کار نباید به منظور ارائه گزارش و اجرای ظاهری آن باتشکیل جلسات و دعوت از چند نفر نخبه دانشگاهی منتهی شود، بلکه این اقدامات باید با اعتقادو باور به عنوان یکی از برنامههای تحولی در بازسازی انقلابی کشور در دولت و دیگر قوا مورد توجه قرار گیرد و به درستی در تصمیمات تاثیرگذار باشد.
بررسیها نشان می دهد که بعضی سازمان های مردم نهاد در کشورهای توسعه یافته، به میزان زیادی در تصمیمات راهبردی و عملیاتی نقش دارند و گاهی از بعضی از دستگاه های دولتی و رسمی کارکرد بهتری از خود نشان می دهند.
واقعیت این است که اتصال به بدنه نخبگی خارج از دولت، یعنی اتصال به دانش و تجربه های ارزشمند بیشماری که اگر دولت بخواهد برای آنها سرمایهگذاری کند، باید علاوه بر هزینه های گزاف، سالیان طولانی در انتظار تربیت چنین نخبگانی باشد، لذا دولت و کشور برای نیل به اهداف خود در حوزه های مختلف نیازمند بهره گیری از این نخبگان است.
در کنار داده ها و مطالعات آینده پژوهی که تاکید بر نقش بیشتر نخبگان در تحولات آینده دارد، پیشینه شناسی این موضوع هم نشان می دهد که سرنوشت جوامع بشری را نخبگان آنها دچار تغییر و تحول کردهاند. این گروه از افراد جامعه که در جامعه شناسی از آنها به عنوان کارگزاران تغییر تعبیر می شوند، کسانی هستند که از توانایی و قدرت تاثیرگذاری لازم بر جوامع برخوردارند و می توانند مسیر تحولات را با ایده های نو و کارآمد، در مسیر تحقق اهداف تغییر دهند. رهبر معظم انقلاب در یکی از صحبت های خود در خصوص توجه به دانش و پیشرفت، به جوانان ایران اسلامی فرمودند که برای پُر کردن فاصله دانش و پیشرفت بین ایران اسلامی با جهانِ پیشرفته، باید از راه های میانبر به قلههای دانش دست پیدا کنیم. این سخن معظم له به این معنا است که طی کردن مسیر تاریخی علم در جهان، نه تنها فاصله علمی را پُر نخواهد کرد، بلکه ممکن است منجر به افزایش این مسیر طولانی نیز گردد.
بنابراین لازم است که از طریق راه های میانبر و با بهره گیری از تجربه دیگران حرکت به سمت قلههای دانش و فرهنگ انجام گیرد و این ممکن نیست، مگر با همراهی و کمک گرفتن از نخبگان و دانشمندان جامعه.
شاید بتوان گفت سیاست های آپارتاید علمی در نظام استکباری به این خاطر تشدید شده است که متوجه گردیده اند که با انذارهای رهبر معظم انقلاب، روسای کشورهای کمتر توسعه یافته و ملتهای آنها، همت خود را معطوف به قله های فرهنگ، دانش و پیشرفت نموده اند.
🔗 ادامه متن در خبرگزاری تسنیم
#رسانهی_نخبگان
🔈@najmnews
🔍 تازهترین مطالبه نخبگان از وزیر علوم
جمعی از نخبگان دانشگاهی در نامه ای به زلفی گل، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری درخواست کردند با سرعت بخشیدن به تغییر مدیران وزارت علوم روند اصلاحات اساسی در وضعیت علمی و آموزش عالی کشور هر چه سریع تر آغاز شود.
در این نامه خطاب به پرفسور زلفی گل آمده است: همان گونه که مستحضرید مدت قابل توجهی از استقرار دولت مردمی و انقلابی حضرت آیت الله رئیسی و رای اعتماد قاطع مجلس شورای اسلامی به کابینه ایشان گذشته است و یکی از بزرگ ترین دغدغه های عموم مردم و قاطبه نیروهای انقلابی خلع ید هر چه سریع تر عناصر ناکارآمد و وابسته به دولت فشل قبلی است.
در این میان متاسفانه هنوز شاهدیم که در راس وزارت علوم تغییرات قاطعی صورت نگرفته است و با وجود نزدیک شدن به آغاز سال تحصیلی جدید در وضعیت کرونایی فعلی که نیازمند تصمیمات عاقلانه و مدبرانه است معاونین وزیر، روسای دانشگاه ها و در مجموع مسئولین تاثیرگذار بدنه وزارت علوم و مراکز آموزش عالی همچنان همان نیروهای ناکارآمد و بعضا مغرض سابق هستند.
بدیهی است که اگر این مجموعه توانایی انجام کار مفیدی داشت در 8 سال گذشته این همه خسارت در عرصه علمی و پژوهشی ایران به بار نمی آمد. بنابراین هر روز ادامه کار آنان در مسئولیت های فعلی قطعا یا خسارت بار و یا مانع اصلاح امور است.
در پایان ضمن اعلام حمایت قاطع از حضرتعالی به عنوان وزیری دانشمند و ولایتمدار، درخواست داریم که هر چه سریع تر روند تغییر مدیران وزارت علوم در همه سطوح آغاز شده تا روند اصلاحات اساسی در وضعیت علمی و آموزش عالی کشور هر چه سریع تر آغاز و خسارات سهمگین 8 سال گذشته جبران شود.
#مطالبه_نخبگانی
#سیاستگذاری_نهاد_علم
#رسانهی_نخبگان
🔈@najmnews
💎درندگی در مفهومشناسی «نخبه»
در طول تاریخ و تا قبل از قرن انفجار اطلاعات و ارتباطات قرن 21، نخبه تعریف دو خط بالا را داشت. مانند یک پزشک خدمتگذار، کارمندی که به اصول اخلاقی کارمندی پای بند بود، کارگری که اندیشه تشکیل سندیکا را می پروراند، کشاورزی که طرح های جدید کشت و آبیاری آموزش می داد و غیره.
از ابتدای قرن 21 با وجود هماهنگی علمی در جهان، نخبه شخصی است، که می تواند استاندارد های جهانی در علوم را تغییر دهد. یا قابلیتها و توانایی های برتر مورد تأیید جهان، برای مواردی در علوم داشته باشد. در این قرن امکان آن نیست، که هر کشوری برای خود استاندارد و تعریف جدید در علوم ایجاد کند. در این قرن فقط می توان در نظریه جهت نخبه ملی تعریف برای یکسان سازی با استاندارد جهان داشت.در قرن هفدهم واژه نخبه براي توصيف كالاهايي با مرغوبيت خاص به كار میرفت، و بعدها براي اشاره به اشخاص یا گروه های اجتماعي برتر شد.
ماده ٢ آییننامه احراز نخبگي میگوید: "به استناد ماده ٤ اساسنامه بنياد نخبگی، نخبه به فرد برجسته و كارآمدی اطلاق میشود، كه اثرگذاري وي در توليد و گسترش علم و هنر و فناوري و فرهنگسازی و مديريت كشور محسوس باشد، و هوش، خلاقيت، كارآفريني و نبوغ فكری وي در راستای توليد و گسترش دانش و نوآوری موجب سرعت بخشيدن به رشد و توسعه علمی و اعتلای جامعه انسانی كشور شود".
#رسانهی_نخبگان
🔈@najmnews
#تفکر_محوری از نگاه رهبر انقلاب
👇برف انبار کردن
🔑باید به طور جدى درس بخوانید
– همان توصیهاى که من همیشه به جوانهاى طلبه مىکنم –
_علومى را که امروز در اختیار حوزههاى علمیه است، فرا بگیرید
_و از بن دندان خودتان را به سطح تحقیق برسانید.
_انسان با سرهم بندى، محقق نمىشود.
_با برف انبار کردن، انسان فقیه و فیلسوف نمى شود.
_باید محکم، خشت خشت این پایه را روى هم بچینید و بروید تا به آن اوج برسید.
👆🏼دیدار طلاب و اساتید مدرسهى علمیهى آیتاللَّه مجتهدى ۲۲/۳/۱۳۸۳
#خلاقیت #تفکر
#رسانهی_نخبگان
🔈@najmnews
.
📌صندوق حمایت از طلاب نخبه تشکیل شود
⁉️مطالبه بسیار خوبی است؛ اما واقعا تا کنون صندوقی برای حمایت تشکیل نشده است؛ به گام دوم انقلاب اسلامی رسیدیم.
🔻امیدواریم از سوی مدیریت حوزه و سیاستگذاران، اقدامی اساسی صورت گیرد، تا طلاب مستعد آرزوهایشان را در گام سوم انقلاب نجویند!
🌹تا شاهد از دستدادن نخبگانی همچون #فرج_نژاد نباشیم.
پ. ن: از #خبرگزاری_حوزه بابت پیگیری امور نخبگانی و پوشش و تولید محتوای این بخش از جامعه حوزوی قدردانی می کنیم.
#رسانهی_نخبگان
🔈@najmnews
برای #جشنواره_ی_نخبگانی هنوز فرصت دارید
جشنواره بین المللی فارابی با ارسال آثاری در قالبهای زیر:👇👇
«کتاب پژوهشی»
«گزارش اختتام یافته پژوهش»
«رساله دکتری»
«پایاننامه کارشناسیارشد»
🔍 تا 10 آبان 1400 فرصت دارید
🖌تمامی پژوهشگران حوزه علوم انسانی و اسلامی میتوانند با مراجعه به سایت جشنواره به نشانی WWW.FARABIAWARD.IR آثار علمی خود را ثبت کنند.
#رسانهی_نخبگان
🔈@najmnews
💠 شما، امروز، فردا
📌فرد نخبه در هر حوزهای خواه سياسي، اجتماعي، فرهنگي، بايد بتواند، پدیدهها را در سطوح مختلف و حتي داخلي و بینالمللی بررسي كند، آينده را از پيش ببيند و راهكارهاي هوشمندانه براي مديريت حوادث و پدیدهها در راستاي ارتقا بخشيدن به زندگي بشر ارائه كند.
#رسانهی_نخبگان
🔈@najmnews
⚫️ مرام و منش پهلوانی در اوج نوجوانی
🙏 علی لندی دارای آخرین مرحله رشد اخلاقی بود
🖌 منصور کاووسی، روانشناس
در بین نظریه های فراگیر روانشناسی در یک قرن اخیر، نظریه رشد اخلاقی لورنس کلبرگ، از برجستگی و نمود خاصی برخوردار است.
در این نظریه، کلبرگ رشد اخلاقی را در سه سطح در طی شش مرحله با تحقیقات و پژوهش های گسترده از طریق آزمودنی های مختلف از سراسر جهان مطرح کرده است؛ چرا که آزمودنی های وی در طی تحقیقات افراد زیادی از شخصیت های نامدار و معروف تا مردم عادی کشور های مختلف بودند و در واقع نظریه وی قدرت تعمیم پذیری بالایی به خود گرفت.
کلبرگ از نظر اخلاقی انسانهای رشد یافته را کسانی میداند که وارد سطح سوم و ۲ مرحله ی آن شده باشند، افرادی با ویژگی های جهانشمول که وجدان، قدرت تصمیم گیری، اراده، انتخاب، اقدام و عمل، مهارت و نظایر آن از خصایص بارز این افراد است. افرادی که بدون نگرش های متزلزل، صرفاً بر مبنای اصول انسانی و معیارهای خیرخواهانه بدون توجه به منافع خویش با شناخت، آگاهی و بینش دست به اقدام و کمکرسانی میزنند.
کلبرگ اعتقاد دارد در بین ملیتها و افراد مختلف مورد پژوهش حقیقی، کمتر افرادی توانستهاند وارد سطح سوم و ۲ مرحله زیر مجموعهی آن (اصول جهانشمول) برسند و حتی برجسته ترین و شاخص ترین افراد نهایت تا زیر مجموعهی چهارم سطح دوم رشد اخلاقی پیش رفته اند، زیرا گذشتن از خود و منافع خویش به جهت تامین منافع دیگران کار هر کسی جز انسان های کمال یافته در رشد اخلاقی نبوده و نیست.
از نظر او رسیدن به سطح سوم رشد اخلاقی وابسته به عامل سن نبوده بلکه تابعی از بلوغ عقلی و شکل گیری فردیت انسان ها است و چه بسا افرادی هستند که رشد سنی داشته باشند اما در همان سطوح اولیه درجا بزنند. به اعتقاد این دانشمند نظریه پرداز، افراد محدودی که به این سطح از رشد اخلاقی دست می یابند بر مبنای گذشتن از پیمان اجتماعی، رعایت اخلاق در راستای رفاه همگانی، احترام به حرمت و فردیت افراد، پایبند به اصول اخلاقی، نهادینه و درونی کردن اخلاق، رشد وجدان اجتماعی فارغ از موقعیت خویش دست به اقدام آگاهانه و خردمندانه زده تا بعدها گرفتار عذاب وجدان نگردند. بر همین اساس همه می دانیم که برای انتخاب آگاهانه و خردمندانه نیاز به شجاعت و شهامت، اراده ی قوی، اخلاص، قدرت تصمیم گیری داریم که از ویژگی های بارز فرد عامل است.
«شادروان علی لندی »، هر چند نوجوان و کم سن بود، اما اقدام شجاعانهی وی و تصمیم گیری خردمندانهاش نشان از بلوغ فکری و نهادینه کردن رشد اخلاقی در سایهی تربیت شایسته دارد.
اگر بخواهیم گذرا تحلیلی بر اقدام و عمل جاوید نام « علی لندی» بیندازیم و با معروف ترین نظریه جهانی در حوزه ی روان شناسی از منظر برجسته ترین نظریه پرداز دنیا، تطبیق دهیم، باید به صراحت معترف شویم که این نوجوان شیردل، مصداق بارز سطح سوم و آخرین مرحله رشد اخلاقی است، چرا که با از خودگذشتگی و اولویت بخشی به کمک کردن و حیات دوباره دادن به ۲ فرد نیازمند امداد و گرفتار در آتش، از خویش گذشت.
در اقدامی که وی انجام داد (به دل آتش زدن برای کمک به دیگران) هیچ اجباری به کمک خواهی نبود جز ندای وجدان درون و نوع تربیت، بر همین اساس باید گفت؛ هر چند« شادروان علی لندی» نوجوان بود اما مرام و منش پهلوانی بجای آورد و بار دیگر « جوانمردی» را با عشق و ایثار هجی کرد تا «عیار مردانگی» از رونق نیفتد.
قطعا این اقدام شجاعانهی « علی لندی» با نوجوانان و جوانان از خود گذشته ای که بی هیچ ادعایی صادقانه در هشت سال جنگ از خاک ایران دفاع کردند، هم ردیف بوده و بیانگر این است که ایرانیان ققنوسوار به وقت مقتضی سر از خاک برخواهند داشت.
#علی_لندی
#قهرمان #پهلوان #اخلاق
#رسانهی_نخبگان
🔈@najmnews
🌀 استاد عبدالحسین خسروپناه
📝 نخبه حوزوی، مجاهد میدان رزم
🔸 عبدالحسين خسروپناه متولد ۱۳۴۵ ش در شهرستان دزفول، دروس حوزوی را در كنار دروس متوسطه (رشته تجربی) در سال ۱۳۶۲ آغاز كرد و طی شش سال، در سال ۱۳۶۸ ش در مقطع سطح سوم حوزه علمیه فارغ التحصیل شد.
🔹 استاد خسروپناه در سال ۱۳۶۸ دروس خارج فقه و اصول را در حوزه علميه قم آغاز كرد و دوازده سال از محضر استادانی همچون حضرات آیات عظام: وحيد خراسانی، فاضل لنكرانى، جعفر سبحانی، ناصر مکارم شیرازی در حوزه علميه قم بهره برد.
🔹 تحصیل دروس تخصصى كلام اسلامى را در كنار دروس خارج فقه و اصول در سال ۱۳۷۰ ش آغاز کرده و در سال ۱۳۷۴ در مقطع دكتراى كلام اسلامى با رتبه اول از مؤسسه امام صادق (عليهالسلام) فارغ التحصيل شد و پايان نامه خود را با عنوان انتظارات بشر از دين به اتمام رساند.
♨️ سابقه مبارزاتی و جبهه
وی در دوران دفاع مقدس، در عملیاتهای رمضان، محرم، کوشک، بدر، والفجر هشت، کربلای پنج و والفجر ده، به عنوان تک تیرانداز و دیدبان شرکت نمود و چندین بار با موج انفجار و مصدومیت شیمیایی، راهی بیمارستان شد.
در یکی از عملیاتها، انفجار گلوله تانک باعث میشود ایشان تا یک قدمی مرگ برود که خودشان این تجربه نزدیک مرگ را در برنامه «زندگی پس از زندگی» بیان کردهاند.
📚 آثار متعددی از وی منتشر شده است که برخی از آنها عبارتند از:
➖فلسفههای مضاف
➖فرهنگ و اندیشه اسلامی
➖جریان شناسی فکری ایران معاصر
➖آسیب شناسی جامعه دینی
➖آسیب شناسی دین پژوهی معاصر: تحلیل دین شناسی شریعتی، بازرگان و سروش
➖نظام معرفت شناسی صدرایی
@Manahejj
@najmnews
◼️ انا لله و انا الیه راجعون
◾️روح مطهر علامه حسن زاده به ملکوت اعلا پیوست.
#علامه_حسن_زاده
#علامه_حسن_زاده_آملی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN