♨️امام باقر در پژوهش دانشمندان غربی
■ یکی از پژوهشهای موثر و مرجع در باره امام باقر(ع) را این خانم انجام داده است.
Arzina R. Lalani
◇دکتراى مطالعات اسلامى از دانشگاه ادينبورگ
◇تسلط کامل به زبان عربى
◇تسلط کامل به متون سنتى اسلامى
◇در حال حاضر بهعنوان محقق مؤسسه مطالعات اسماعيلى لندن
◇پيش از آن در دانشکده شرقشناسى دانشگاهای کمبريج و دمونتفورت تدريس میکرده.
■■يکى از آثار او با نام انديشههاى نخستين شيعى: تعاليم امام محمد باقر در سال 2002م برنده جايزه کتاب سال ولايت جمهورى اسلامى ایران شد.
این کتاب تاکنون به زبانهاى فارسی، عربى، فرانسه، گجراتى و اردو ترجمه و منتشر شده است.
■ کدام پژوهش ما درباره امام معصوم خودمان، جایزه گرفته از خارج و تازه بدون بودجه دولتی با اشتیاق خود خوانندگان به چندین زبان ترجمه شده است
◇ پروژه های در دست:
ترجمه و ویراستارى «اثبات الامامه" و «امامت در قرآن» و ترجمه و ویراستارى «شواهد البيان» جعفر ابن منصور اليمنى.
■ بلندگوی تشیع😭: شرکت در کنفرانسهاى متعدد علمى از آنجمله کنفرانس مطالعات شيعى در دانشگاه مینز آلمان با عنوان «گفتمان تفسيرى راجع به کلمه شيعه»
■ باز میگویم: امروز توجه به شیعه نه فقط در قالب شیعه شدن فقط بلکه در قالب شیعه پژوهی، هم یک جریان می شود در غرب.
■ما باید صد طلبه خواهر چنین داشته باشیم در عرصه بین الملل برای معرفی مکتب اهل بیت ع؟ جایی، چنین طلابی، تربیت میکند؟
■این نه اعتراض است و نه حتی نقد بخدا؛ تلنگر است از یک طلبه کوچک بین الملل.
بیایید، این فرزندان مخلص را برای جهادی جهانی، تمهید کنیم
📮@Naqdara | نقدآرا
نان داغ و نفرت سرد
✍️ سعید احمدی
صبح شبی که نخوابیده بودم، هوای تازه پس از باران مرا از خانه کشاند به خیابان. خیابانها اما هنوز خواب بودند در زیر لایهای نازک از مه. گودالهای پر از آب مثل آینههایی کدر و مبهم؛ روشن یا تاریک، بازتاب میدهند هر چیزی را؛ اما خودشان را نه، هیچوقت. بوی نم و سکوت کشدار خیابان حس رازناکی میبخشید به آن صبح سرد زمستانی. بخار دهانم را دود میکردم میان گرگومیش صبحگاهی. خوش داشتم سردی هوا را با گرمی نان سنگگ بکشانم داخل معدهام. صف نانوایی خیلی شلوغ نبود. چند مرد مسن و جوان و چند زن در دو طرف ایستاده بودند. مردها ساکت و آرام، اما زنها پچپچی داشتند بین خودشان. از میان آنها دو نفر بودند که یک نان میخواستند. من شدم سومیشان.
🔘 این همه آدم را اینجا فقط یک نخ نامرئی کنار هم ایستانده بود: بوی نان تازه. یک نظم ساختگی که ممکن بود با هر چیزی بریزد به هم؛ مثل نظمی که پارک یک ماشین تیبای سفید در وسط خیابان ریخته بود به هم؛ درست وسط خیابان. انگار رانندهاش از روی لج با دنیا یا قهر با آدمها گذاشته بودش آنجا و رفته بود پی کارش. شاید او یک فیلسوف منتقد بود که با این کارش میخواست به دنیا بفهماند قرار نیست هر چیزی سر جایش باشد. چشمم قفل شده بود، نه به ماشین؛ بلکه به جایی که نباید باشد و بود.
🔘 توی چون و چراهای خودم بودم که ناگهان صدای زیروبمداری سکوت صف مردها را شکست. بد هم نبود. حالا دیگر کت، تن مردها بود. حرفهایی بیپروا و بیپرده: «عه عه عه گند بزنن این مملکتو با این مملکتداریشون! یه مشت کلاش از خدا بیخبر! ببین چی به روزگارمون اوردن. هیچی سرجاش نیست. همه چیز شده پول و پارتی. ول و دل شده بهخدا، این مملکت کوفتی».
🔘 سرها برگشت طرف صدا. مردی قدبلند و درشتهیکل خودش را کشاند میان صف یکنانیها؛ جلوتر از من. پالتویی انداخته بود روی دوشش و پکی هم میزد به سیگار نصفونیمهاش. انگشت وسط و اشاره را گذاشته بود بیخ گلوی آن و میمکیدش. بعد دود غلیظ و خاکستری را میچرخاند رو به آسمانی که هنوز آبی نبود. شاید دودش را میفرستاد بالای سر مملکت تا با آن سامان بدهد به همه چیز. صورت بادکردهاش هم نمیتوانست گره میان ابروهایش را در خود هضم و گموگور کند. تیز حرف میزد و پرنفرت. لابد پی مقصر بدبختیهایش میگشت در صف نان.
ـ مملکتو کردن ارث پدریشون پدرسگهای دزد! این همه پول نفتو کجا میبرن؟ این هم شد زندگی؟
🔘 همینطور که غر میزد، کارتش را کشید و قبضش را گرفت توی دستش. با خودم گفتم که بعید است منتقد تندی مثل این بخواهد جلوتر از من بپرد و بیصف نان بخرد. نانوا که چندتا نان انداخت روی میز، معلومم شد این «بعید است» من مثل خیلیهای دیگرش چرت بود و خیالات. دستش را عین گردن زرافه دراز کرد. دو نان برداشت و بدون آنکه منتظر چیزی باشد، راهش را گرفت و رفت. شاطر دهانش باز مانده بود و من چشمهایم.
🔘 دنبالش کردم؛ نه با پا، که با چشمهایی که علامتتعجبها داشتند مثل چتربازها مینشستند تویشان. او رفت به سمت همان تیبای سفید. در ماشین را باز کرد. نشست. استارت زد. گاز داد. رفت. همینقدر شاعرانه.
🔘 نگاهم برگشت به صف. همه سر جایشان بودند. چیزی تغییر نکرده بود. چیزی هم عوض نشده بود. دوباره جا خوش کردیم در همان نظم مصنوعی؛ به بوی تازه نان. به روز از نو، روزی از نو.
📮@Naqdara | نقدآرا
🔻علومشناختی بر پردۀ سینما
‼️بازنمایی ذهنِ انسان در سینمای معاصر
▫️فرضیۀ اصلی و غالب علومشناختی این است که مغز یا ذهن انسان در فرایند تفکـر، هماننـد رایانهای به عمل پردازش دادهها در قالب نمادها برای بازنمود جهان خارج میپردازد و در این مسیر، از روشهای محاسباتی بهره میگیرد.
▫️فیلمساز بهطورکلی روی عواطف و احساسات تماشاگر تمرکز دارد و در او حس همذاتپنداری ایجاد میکند و از این طریق است که تماشاگر را پای فیلمش مینشاند. سینمای شناختی نیز از این ویژگی بیبهره نیست.
▫️از جمله ویژگیهای فیلم در نسبت با تماشاگر که باعثِ بروز واکنشهای عاطفی یا احساسی یا برانگیختن احساسات و عواطف میشود، حس «همذاتپنداری» در فیلم است. هرچقدر این احساس در فیلم قویتر باشد، تأثیر آن روی مخاطب بیشتر بوده و باعث باورپذیری مخاطب میشود.
▫️سینمای شناختی نیز مانند دیگر گونههای سینمایی، احساسات و عواطف مخاطب را درگیر کرده و در او حس همذاتپنداری را ایجاد میکند؛ اما تمرکز اینگونۀ فاخر سینمایی، بیش از عواطف و احساساتی چون غم، شادی، رنج، عشق، خشم و... روی سایر میلهای آدمی است که از قوۀ تفکر او برمیخیزد.
▫️در فلسفۀ معاصر، روایت و داستان جهت بازگویی مسائل فلسفی، جایگاه ویژهای دارد؛ «روایت» در همۀ فیلمها عنصری محوری است. در سینمای علمی نیز «روایت»، جایگاه ویژهای دارد و بیننده را پای فیلم مینشاند.
▫️حس همذاتپنداری، برانگیختن احساسات، روایتسازی، آزمونهای فکری-تخیلی، علمی جلوهدادن آزمایشها، برانگیختن میل به دانستن و کاشت تردید و شکاکیت در ذهن تماشاگر، درواقع قوۀ تخیل و خیال تماشاگر را مخاطب قرار میدهد.
📝 دکتر نفیسه ترابی، دانشآموختۀ دکتری فلسفه اسلامی دانشگاه علامه طباطبائی(ره)
➕ جهت خرید شماره ششم خردورزی با ارسال رایگان، به ادمین پیام دهید:
@ErfanKhalilifar
@kheradvarzi_com
📮@Naqdara | نقدآرا
خاویر میلی و اساس اصلاح نئولیبرال
دکتر حمیدرضا مقصودی
اساس اصلاح نئولیبرال بر تنظیم تقاضا با مکانیسم قیمت است.
در این نگاه، علت تورم، مازاد تقاضاست و زمانی که این مازاد ازبین برود، اقتصاد وارد لوپ توسعه می شود.
علت مازاد تقاضا، سطح پایین قیمتهاست. یعنی جایی که افرادی که صلاحیت مصرف ندارند در حال مصرف هستند یا مقداری بیش از آنچه صلاحیتش را دارند مصرف می کنند.
لذا افزایش قیمتها باید تا جایی ادامه پیدا کند، که سطح تقاضای بازار با سطح عرضه موجود برابر شود.
سوی دوم نظریه نئولیبرالیسم، دستمزد نیروی کار است. در این نگاه، مازاد دستمزد، خود عامل مازاد تقاضاست. پس از یک سو باید قیمت را افزایش داد و از سوی دیگر دستمزد نسبی باید کاهش پیدا کند تا قدرت خرید نیروی کار تا سرحد از بین رفتن مازاد تقاضا کاهش پیدا کند.
فرایند اصلاح نئولیبرال، فرایندی دردناک است. چرا که عده ای دیگر نمی توانند تقاضا کنند و عده ای هم دیگر نمی توانند شغل داشته باشند.
لذا در طول این فرایند،گریزی از تورم های بالا و بیکاری سرسام آور نیست.
نئولیبرال ها، این فرایند را سم زدایی از بدن اقتصاد می دانند. سمومی که دولت، اتحادیه ها و انجمن های کار یا بنگاه های خیریه به بدن اقتصاد تزریق کرده اند.
پایان دوران سم زدایی، مصادف می شود با آغاز دوران رونق بهره ور. از این لحظه شگفت انگیز، دیگر قیمتها، طبیعی ترین و دقیق ترین سیگنال های اقتصادی را صادر می کنند. سیگنال های اقتصادی توام با بهره وری کامل و به سوی اشتعال کامل. دکترین نئولیبرال، شفافیت، رقابت و اشتغال کامل را نتیجه اصلاحات اقتصادی می داند. در میانه این اصلاحات، ناکارایی ها، محرومیت ها، فقرا و مستمندان، سمومی هستند که از بدن بیمار اقتصاد دفع می شوند.
خاویر میلی، در حال اجرای دوران سم زدایی از اقتصاد آرژانتین است. پس از اتمام این دوران، تنها افرادی مصرف می کنند که بتوانند سیگنال قیمت های طبیعی را تحمل کنند. تنها کسانی اشتعال دارند که دستمزدهای طبیعی بتواند آنها را اقناع کند.
و تا این لحظه از تاریخ، هیچ اقتصادی نتوانسته این لحظه تاریخی را بدون به وجود آوردن میلیون ها بی سرپناه، صدها هزار مرگ از نابرابری و گرسنگی و سرما و گرما و افزایش شدید افسردگی و خودکشی و مشکلات روانی ادراک کند.
بله در دکترین نئولیبرال، میلیون ها انسان باید دفع شوند تا قیمت به متغیر طبیعی تعیین کننده تبدیل شود. و روی زمین هیچ گاه این اتفاق نیفتاده.
زمانی که پس از اصلاحات نئولیبرال، رشد قیمتها متوقف می شود، زمانی است که میلیون ها انسان از مصرف اخراج شده اند. و خاویر میلی در حال نزدیک شدن به این لحظه از اقتصاد نئولیبرال آرژانتینی است. قیمت ها آنقدر بالا می روند که دیگر جای رشد نداشته باشند. و این کاهش تورم، مثل متوقف شدن جریان خون در اقصی نقاط بدن اقتصاد است.
پس در مطالعه متغیرها، اگر فرایند را نبینیم دچار فریب بزرگ می شویم.
📮@Naqdara | نقدآرا
«اگر انسانهایی که مأمور به ایجاد تحول در تاریخ هستند خود از معیارهای عصر خویش تبعیت کنند دیگر هیچ تحولی در تاریخ اتفاق نخواهد افتاد!»
#سید_مرتضی_آوینی
«سیاستگذاریها نباید محدود به ایجاد تغییرات و تحولات در درون چارچوبهای موجود، باشد. چون چارچوبهای موجود در ابعاد سیاسی و اقتصادی کشور در خلال زمان نوعاً بر مبنای نگرش لیبرالیستی و غربگرایی ایجاد شده و به دولت سیزدهم به ارث رسیده است. پس باید به دنبال سیاستگذاریهایی باشیم که هدف آن، تغییر دادن چارچوبهای موجود باشد.»
#دکتر_مسعود_درخشان
📮@Naqdara | نقدآرا
🔻خام فروشی ممنوع!
🔹 رسانه بدون روانشناسی نمیتواند رسانه باشد
➖دکتر رضا پورحسین، عضو هیئتممیزۀ دانشگاه تهران در گفتگو با خردورزی:
▫️آنچه که موجب میشود که یک اروذال یا برپایی احساسی و هیجانی ایجاد شود، قانون دارد و این قانون، قانون روانشناسی است. پس ما نمیتوانیم بدون روانشناسی بر انسان تأثیر بگذاریم.
▫️اگر حیطۀ علومشناختی بخواهد در حد experimental و با دیدگاه پوزیتیویستی و با ابزارهای عمومی experimental و مغز جلو برود، بسیاری از پدیدههای شناختی را تبیین میکند؛ اما خیلی از آنها را نمیتواند تبیین کند.
▫️در فضای مجازی، مکانیزم است که به شما اجازه میدهد که خودتان را یک نفره present کنید و دیگری شما را لایک یا فروارد میکند. شما کاملاً affective به سمت مسئلۀ دیگری میروید؛ ولی همۀ این موارد در سطح و رو است؛ در حد تحلیل نیست؛ بلکه در حد information و اطلاعات است. به دلیل اینکه به شما فضا داده که درآنِواحد با دیگری تعامل کنید و به لحاظ تکنیکی، یک نفره هم میتوانید این کار را انجام دهید، آن وقت انسان-رسانه درست شده است. انسان-رسانه محتوا نیست؛ بلکه نتیجۀ سازوکاری است که تسهیل شده است.
▫️حرکت ما در حد ماهیت محتوا نیست؛ تمام تحولات، عموماً از ناحیۀ مکانیزمها است. دورۀ آخرالزمان، دورۀ سیطرۀ کمیت تعریف شده است. سیطرۀ کمیت یعنی سیطرۀ مکانیزم و سازوکار.
▫️خداوند میتوانست هزار اصل در قرآن بگذارد و بگوید این کار را کنید و این کار را نکنید. قرآن از یک قصه، بازسازی ذهنی را شروع میکند. آیا ما برای بازسازی منویات خودمان از قصه و داستان که ظهور آن در سینما و نمایش است استفاده میکنیم؟ یا بیشتر از میزگرد، سخنرانی و پای تخته بودن استفاده میکنیم؟
▫️در کشورهای درجۀ یک علمی دنیا، روانشناس درجۀ یک، مفهوم علمی را در قالب مقاله مینویسد و همان را به شکل رمان درآورده و به سطح عمومی جامعه میرساند. به عبارتی، حرکت علمی در دنیا عمومیکردن علم است.
➕ جهت خرید شماره ششم خردورزی با ارسال رایگان، به ادمین پیام دهید:
@ErfanKhalilifar
📮@Naqdara | نقدآرا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰نقاب نوبل
🔶رسانه های غربی از #دالایی_لاما رهبر بودایی های تبت [و از تمام پیروان او] تصویر انسان هایی بی آزار، صلح دوست، طرفدار حقوق بشر، قانع و نوع دوست به جهانیان معرفی کرده اند. تصویری که در آن دالایی لاما نمونه اعلای انسانی معنوی با کنترل نفس بالا و درکی عمیق از زندگی که با ریاضت کشی فراوان به دست آمده به جهانیان معرفی می شود. (تصویر بالا)
🔷اما تصاویری که هر چند سال یکبار از #میانمار و رفتار بودایی ها با مسلمانان به بیرون درز می کند؛ تصویر هولناک و صد و هشتاد درجه مخالف با این تصویری است که از این قهرمانان صلح #نوبل ارائه می شود. تصویری که نه تنها با #بودیسم معرفی شده توسط رسانه ها خوانایی ندارد، بلکه رفتاری وحشتناک تر از داعش و القاعده را به ذهن متبادر می کند.(تصویر پائین)
#بودیسم
#صلح_نوبل
📮@Naqdara | نقدآرا
#جریان_شناسی
🔴اختلاف سه جریان فکری در ایران
قسمت دوم: تفاوت در نگاه به انقلاب اسلامی
🔸۱.جریان سکولاریسم اسلامی:
انقلاب، حرکتی برای تبدیل نظام شاهی به دموکراتیک بود، نه جمهوری اسلامی!
شعار صدور انقلاب بیمعناست. باید مقابل دستورات غرب، مطیع بود تا پذیرفته شد. این جریان در ابتدای انقلاب، دنبال انحلال مجلس خبرگان بود.
🔸۲.جریان مدرنیته اسلامی:
هدف انقلاب، تشکیل جمهوری اسلامی و تغییر موازنه به نفع اسلام بوده است. برای تحقق این هدف باید با غرب به مذاکره نشست تا به نتیجه برد- برد رسید. مبارزه با غرب و مقاومت مقابل خواستههای او غلط است. این جریان، مخالف این راهبرد امام خمینی است که: تا ظلم هست، مبارزه هم هست و تا مبارزه هست، ما هم هستیم.
🔸۳.جریان تمدن اسلامی:
جمهوری اسلامی، نتیجه انقلاب مردم ایران و آرمانش، برافراشتن پرچم توحید مقابل غرب و فراهمکردن مقدمه ظهور حجت خداست. تجربه نشان داده که هزینه مقاومت کمتر از تسلیم است. هدف انقلاب، مبارزه با ظلم بوده و تا ظلم هست، مبارزه هست، پس انقلاب تمام شدنی نیست.
امام در روزهای نخست انقلاب به آقای عسکراولادی فرمود: ما میخواهیم سه قدم برداریم، اگر هستید بیایید و اگر نیستید کنار بروید! اول: ایجاد دولت اسلامی در کانون اقتدار شیعه(ایران). دوم: ایجاد بیداری اسلامی در جهان اسلام و احیای هویت اسلامی مقابل فرهنگ غرب. سوم: ایجاد بیداری معنوی از سنخ معنویت توحیدی در جهان غربزده مادی. این بیداری، معادلات جهانی را دگرگون میکند.
منبع: کتاب کالبد شکافی فرهنگی فتنه ۸۸. آیتالله میرباقری. صص۲۴-۲۱. با تصرف
@strategic_mm
📮@Naqdara | نقدآرا
سلسله برنامه #روایت_تبلیغ
🔆 شبکهسازی در تبلیغ گفتمانساز
✔️ با حضور حجت الاسلام والمسلمین سعید صلح میرزایی
عضو مجلس خبرگان رهبری
🔗متن کامل این نشست در خبرگزاری تسنیم و رسانه تحلیلی رحا مدیا منتشر میشود.
#تبلیغ_مجازی
#تبلیغ_مکتوب
#تبلیغ_میدانی
💎@howzavian | نویسندگان حوزوی
🔺جای خالی مدرس در دولت!
ناقد: داود فاضل فلاورجانی
▪️ اخیراً معاون پارلمانی دولت لایحهای با قید دو فوریت در تاریخ ۱۵ بهمن ماه به مجلس ارائه کرده است تا به کنوانسیون محدودیت یا ممنوعیت کاربرد برخی سلاحهای متعارف بپیوندد به گفتۀ او هدف ایران از پیوستن به این کنوانسیون، ترویج اقدامات بشردوستانه ایران، اعلام پایبندی به آن و تحرکبخشی به دیپلماسی دفاعی ایران است.
متن کامل
📮@Naqdara | نقدآرا
نقدآرا
سلسله برنامه #روایت_تبلیغ 🔆 شبکهسازی در تبلیغ گفتمانساز ✔️ با حضور حجت الاسلام والمسلمین سعید
.
🖍 نقدآرا
🔻تبلیغ روحانیت نیازمند بازاندیشی جدی است، از سویی نیاز زمانه و پرسشهای حاصل از مدرنیته و انسان معاصر و از دیگر سو ضرورت های بنیادین در حل مسأله، میطلبد که حوزه علمیه افق های جدیدی پیش روی طلاب و مخاطبانش بگذارد.
🔺اگر روحانیت، تبلیغ را بازاندیشی نکند، بیتردید میبازد.
🔊 تحقق «شبکهسازی در تبلیغ گفتمانساز» یکی از آن کلان روایتهاست که قابل بسط و توجه است.
#روحانیت
#حوزه_علمیه
#مخاطبان_معاصر
📮@Naqdara | نقدآرا