ادامه قبل...
🔻 اگر به یک نسل قبل برگردیم، غالباً کفشهایشان را برمیداشتند که پاره نشود، کفش آنقدر کم بود. کفشهایشان را در راه رفتن درمیآوردند. مردم خیلی در فقر و فاقت بودند و اصلاً امکانات نبوده.
🔸 اینها بالاخره به هر صورت، که مُحرم هم هستند و روی پاهایشان هم نباید پوشیده شود و از مسجد شجره که به احرام عمرهٔ تمتع مُحرم میشوند باید در بیابان بروند. خار مغیلان است. شب که نمیشده بروند تاریک بوده و روز میرفتند.
🔹 با سختی هر کسی یک باری به دوشش بوده. حتی لُنگ و لباسهایش هم نباید نجس شود. ببینید چقدر سختی میکشیدند که از مسجد شجره به سمت مکه بروند. خیلی راه است. مسجد شجره تا مدینه فاصلهای ندارد. (حالا یا از هر طرف به مکه بروند.) به مسجدالحرام برسند، عمرهٔ تمتع انجام بدهند و حین طواف و سعی بین صفا و مروه، یابن الحسن کجایی.
🔸 در مسعی برو و بیا، یک مدتی فاصله است تا اعمال حج شروع شود. محرم شوند به احرام حج و برای عرفات راه بیفتند. دیگر امید به اینجا بستند. میرفتند و در عرفات بگرد و گریه و زاری کن، مشغول بودند. شب میشد باز تشرف حاصل نشد، مغرب به سمت مشعر حرکت میکردند.
ادامه دارد...
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
🔘 @nasery_ir
ادامه قبل...
🔻 خدا میداند چه سختیهایی داشتند تا خودشان را برسانند به مشعر «ثُمَّ أَفيضُوا مِنْ حَيْثُ أَفاضَ النَّاسُ» به سمت مشعر میرفتند تا سحر در آنجا باشند. بعد بروند، از مشعر به منیٰ چقدر راه است. خسته، پیاده، بار به دوش، سخت بروند.
🔸 خیلی خب به منیٰ میرفتند. رمی جمرات روز اول، روز دوم تا باز دوباره به مکه برگردند. هلاک میشدند. اینهایی که میرفتند گاهی در برخی فصول نصفشان برمیگشتند. سختیها، سختیها، سختیهایی داشتند. برمیگشتند طواف انجام میدادند. حجشان را تمام میکردند
🔹 در حین طواف در مسعی: یابن الحسن، یابنالحسن... تشرف حاصل شد؟ خیر حاصل نشد. مدتی در مکه میماندند. قافلهها شروع به راه افتادن میکردند، دلشان نمیآمده برگردند. شاید امشب حضرت را ببینیم. شاید امشب ببینیم. تشرف حاصل نمیشد.
🔸 دوباره به نجف میآمدند، دوباره مسجد کوفه، مسجد سهله، کربلا، تا یک سفر میشد. نوزده سال کسی مثل علی بن مهزیار اینطوری مثل گندمِ برشته در ماهیتابه برای دیدار حضرت برود!!
🔹 چه کسی حاضر است این سعی و تلاش را انجام دهد؟! الان همین #جمکران کنار ما هست ولی همت نمیکنیم پیاده این مسیر را برویم.
کد ۸۴۵
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
🔘 @nasery_ir
#اهل_بیت #امام_زمان
🔻 اگر امامشناسی درست باشد، امام حی و عالم و حاضر است. اگر غیر از این باشد، ما باید در امامشناسی خود تجدید نظر کنیم.
🔸 آنقدر دیدگاههای مادی و زندگیِ مادی و نگرشِ مادی، مادیِ مادیِ مادی ما را فرا گرفته که تمام آسمانها و معنویت و فضائل را میخواهیم از دریچه تنگ خیالی و مادیِ خودمان ترسیم کنیم.
🔹 حتی اهلبیت را مدام کوچکتر کنیم تا با قد و قواره نگرشی ما درستتر در بیاید. این بیماریِ ماست. تمام سعی آنها این بوده که بشر را و بشریت را بزرگ تعریف کند و سعی ما بر این است که اهلبیت را محدود به حدود اربعهٔ خیالی خود کنیم.
🔸 مخصوصاً مقام حضرت صاحبالامر علیهالسلام مقامی بوده که... شوخی نیست که امام صادق علیهالسلام بنشینند و شدید گریه کنند و خطاب به حضرت بگویند: «سَيِّدِي غَيْبَتُكَ نَفَتْ رُقَادِي»، غیبت تو خواب از چشم من برده.
(كمال الدين و تمام النعمة ج۲؛ ص۳۵۲)
🔹 یا امام رضا علیهالسلام هر وقت به یاد آن بزرگ میافتند که هنوز به حسب ظاهر به دنیا نیامده، امام رضا علیهالسلام میایستند.
(الغدير، العلامة الأميني ج۲، ص۵۰۹ به نقل از کتاب الدمعة الساكبة للنبهاني: ج۷ ص۳۶۵)
🔸 هیچ به این بخشهای عظمت و بزرگی کار گویا توجه نداریم و برای ایجاد ارتباطی صحیح و باطنی با این زاویهٔ عمیق تلاش نمیکنیم.
کد ۸۴۷
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
🔘 @nasery_ir
#اهل_بیت
🔻 همهٔ فرمایشات اهلبیت علیهالسلام دستور و قاعده برای رشد بوده، منتها گاهی آنقدر افکار و روح ما بیمار است که به دنبال آن دستوری میگردیم که یک تسبیح دور زدن در آن باشد و دو رکعت نماز بخوانیم. فکر میکنیم فقط درمان این است، در حالی که همه ابعاد فرمایشات و زندگی آنها، درمان است.
🔸 در زندگی انبیاء هم حتی انسان در قرآن مرور کند، میبیند اهتمام به خدای احد و واحدی که احاطهٔ به همهٔ مکنونات افکار انسان دارد، اینطور برخورد میکردند و ارتباطهایشان را با خدا تنظیم میکردند. برای جایگاه خدا، خدای ابراهیم، احترام قائل بودند، میدانستند که تنها هم که نشسته باشند، او قادر مطلق است و حیّ هست.
🔹 همین نظرها راجع به امام علیهالسلام در نفوسِ علمایِ راه رفته و متصلِ به ولایت بوده است. امام را حیّ میدانستند، عالِم میدانستند، حاضر میدانستند. و این باعث میشده که هر چه میخواهند بگیرند. فرقی نکند.
کد ۸۴۷
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
🔘 @nasery_ir
#اهل_بیت
🔻 اگر انسان در اقوال اهلسنت در عصمت انبیاء مروری کند میبیند که جایگاه خالی معارف اهلبیت چقدر محسوس است و فرمایشات و معارف اهلبیت چقدر حد و حدودها را تبیین میکند. اهلسنت در این زمینه خیلی ظلم و اجحاف به انبیاء کردهاند.
🔸 قرآن با چینشهایش در مسیر زندگی انبیاء خیلی از قواعد را گنجانده است. مثلا در روایتی آقا علیبن موسیالرضا علیهالسلام، از راوی میپرسند که: اهلسنت راجع به حضرت داوود(ع) چه میگویند؟ گفت: آقا میگویند که ایشان در محراب عبادت نشسته بود، پرندهای آشکار شد. شیطان به صورت پرندهای زیبا خودش را نشان داد. حضرت داوود به دنبال او رفت. این پرنده روی پشتبام رفت. حضرت داوود هم رفت. آن پرنده به خانهٔ یکی از فرماندهان لشکر حضرت داوود(ع) رفت و حضرت داوود پشت سر او رفت و همسر این فرمانده در حیاط داشت خودش را شستوشو میداد.
🔹 اهلسنت اینطور میگویند که: حضرت داوود چشمش به این افتاد و به جبههٔ جنگ نوشت که فلانی را بخواهید، ببرید و مقدم لشکر قرار دهید و نامهای دیگر نوشت که او را از تابوت هم مقدم کنید تا کشته شد و حضرت داوود همسرش را گرفت.
🔸 در روایت دارد که حضرت [رضا علیهالسلام] به پیشانیشان مکرر زدند و مدام میگفتند: «إِنَّا لِلَّهِ وَ إِنَّا إِلَيْهِ راجِعُونَ».
(الأمالي صدوق، ص۹۱)
🔹 این قضاوت راجع به انبیاء هم تهاون در صلات، هم قتل نفس محترمه را گفتهاند. اینطور انبیاء را از بین بردند.
🔸 اینها جایگاه خالیِ معارفِ اهلبیت در کنار قرآن است که گاهی اهلسنت را به انحرافهای متعددی میکشاند.
ادامه دارد...
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
🔘 @nasery_ir
ادامه قبل...
🔻 در مورد حضرت یونس و آیه «وَ ذَا النُّونِ إِذْ ذَهَبَ مُغاضِباً فَظَنَّ أَنْ لَنْ نَقْدِرَ عَلَيْهِ» اهلسنت "لن نقدر علیه" را اینطور معنی میکنند که حضرت یونس گمان کرد که ما قادر بر او نیستیم و این برای یک نبی خیلی بعید است که گمان کند که خدا بر او قادر نیست.
🔸 اینجاست که امام رضا علیهالسلام در مورد «لَنْ نَقْدِرَ عَلَيْهِ» میفرمایند: نه. از باب «وَ مَنْ قُدِرَ عَلَيْهِ رِزْقُه فَلْيُنْفِقْ مِمَّا آتاهُ اللَّه » میباشد «أَنْ لَنْ نَقْدِرَ علیه یعنی لن نضیق علیه. به معنای اینکه بر او تنگ نمیگیریم. یعنی حضرت یونس حس ارتباطیاش با خدا آنقدر بلند بود که حتی وقتی قوم را رها کرد، «فَظَنَّ أَنْ لَنْ نَقْدِرَ عَلَيْهِ» گمان کرد که ما تنگ نمیگیریم، بر او سخت نمیگیریم.
🔹 اهل بیت علیهم السلام همواره از حریم عصمت انبیاء دفاع میکردند و ما را قدم به قدم به سمت معارف حقه قرآنی میبرند که تا بینهایت معارف هست. فقط هم در فرمایشات اهلبیت(ع) است. دیگران هم اگر چیزی دارند، از سر این سفره متنعم شدهاند.
کد ۸۴۷
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
🔘 @nasery_ir
6.25M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#برش_کوتاه #اکل_طیب
🎥 حرام خواری و آثار آن
👤 حجتالاسلام والمسلمین ناصری
⏱ یک دقیقه
🔺 @nasery_ir
* #حضرت_سکینه
🔻ايرانیها به حضرت رقيه سلام الله علیها خيلی علاقه دارند و مصيبتشان را میخوانند، اما عربها بیشتر به حضرت سكينه متوسل میشوند.
🔸 بعضی جريان ایشان با پدرشان در هنگام وداع را بعید شمردهاند؛ آنجا كه در تاریخ دارد گفتند:
بابا پياده شو و مرا روی زانويتان بنشان.
🔹در حالی که این افراد فكر میكنند حضرت سکینه سلام الله علیها بیست و پنج سال داشتند كه آن را استبعاد كرده اند. اين بزرگوار حدود نُه سال داشتند و اين سن هنوز در سنين بچگی است.
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
🔘 @nasery_ir