☑️ اخلاص
🔳 پیامبر خدا صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ:
▫️«مَنْ قَالَ لاَ إِلَهَ إِلاَّ اَللَّهُ مُخْلِصاً دَخَلَ اَلْجَنَّةَ وَ إِخْلاَصُهُ أَنْ يَحْجُزَهُ لاَ إِلَهَ إِلاَّ اَللَّهُ عَمَّا حَرَّمَ اَللَّهُ
عَزَّ وَ جَلَّ.»
▫️هر کس با اخلاص «لا اله الا الله» بگوید، وارد بهشت می شود و اخلاصش آن است که «لا اله الا الله» او را از ارتکاب به آنچه خداوند عز و جل حرام کرده است، باز دارد.
📚معانی الاخبار، ج۱، ص ۳۷۰
#اخلاص
@nasimehayaat
🏴سالروز شهادت امام محمدباقر علیه السلام تسلیت باد🏴
◾️چند حدیث از آن امام بزرگوار:
▫️ولایت ما جز با عمل به دست نیاید.
▫️کسی جز صاحب طبع بزرگ تاب جوانمردی ندارد.
▫️مبادا تکبر ورزی که به دشمنی و نفرت منجر می شود.
▫️توقف در امور مشتبه بهتر از فرو رفتن در هلاکت است.
▫️هر کس به آنچه می داند عمل کند، خداوند آنچه را نمی داند به او می آموزد.
📚چشم تماشا(ترجمه نزهة الناظر)، صص ۱۵۰-۱۶۱
#حدیث
#امام_محمد_باقر_ع
🔹@nasimehayaat
▪️ أَنْتَ اللَّهُ لَا إِلَهَ إِلَّا أَنْتَ ، الْأَحَدُ الْمُتَوَحِّدُ الْفَرْدُ الْمُتَفَرِّدُ
▫️تویی خدایی که جز تو خدایی نیست و یکتا و یگانهای، فرد و تنهایی.
🔹🔹
📃صحیفه سجادیه، دعای ۴۷، دعای عرفه
💠#خدای_یکتا
💠#صحیفه_سجادیه
@nasimehayaat
بسم الله الرحمن الرحیم
☑️ سیری در رساله الطیر
✍اثر شیخ الرئیس بوعلی سینا
🔸بخش ششم/ ادامه مقدمه
▪️متن: «كونوا نعاما تلتقم الجنادل المحماة و افاعى تسترطوا العظام الصليبة و سمادل تغشى الضّرام على ثقة و خفافيش لا تبرز نهارا فخير الطّيور فخافيشها»
▫️ترجمه: [مانند] شتر مرغ باشید که سنگ های داغ می بلعد و افعی که استخوان های سخت فرو می خورد و سمندر که با اطمینان در میان آتش برافروخته قرار می گیرد و خفاش که روزها نمایان نمی شود و بهترین پرندگان خفاش های کم بینا هستند.
🔳 شرح: آنچه در مورد سه حیوان اول گفته شده است، کنایه از نهراسیدن از سختی هایی است که باید چون سنگ و استخوان سخت بلعیده و هضم شوند و دشواری هایی است که مانند آتش انسان را می گدازند و او به حکم انسان بودنش که بسی ارجمند تر از این جانوران است، از حال آنان الهام گیرد و در مسیر کمال صبور، پایدار و با وقار باشد. «گر مرد رهی میان خون باید رفت.»
▫️اما خفاش رمزی است که به افراد گریزان از ظواهر دنیا اشاره دارد. روز، کنایه از محسوسات و جذابیت های ظاهری زندگی دنیا است. اکثر پرندگان به روز انس دارند و از شب گریزانند؛ یعنی ظاهر بینند، اما خفاش با بیداری و پرواز در شب انس دارد. شب کنایه از باطن عالم است و روز کوری یا کم بینایی خفاش، رمزی برای بی اعتنایی به دنیا است. از سوی دیگر خفاش به ظاهر مانند پرندگان نیست، ولی از موهبت پرواز بهره مند است، آن هم در تاریکی شب که کمتر دیده می شود و خطرات کمتری او را تهدید می کند.به همین خاطر منحصر به فرد است.
🔸#رساله_الطیر_۶
🔸#ابن_سینا
🔸#معرفت_النفس
💠@nasimehayaat
▫️يَا مَنْ تَظْهَرُ عِنْدَهُ بَوَاطِنُ الْأَخْبَارِ
صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ
وَ لَا تَفْضَحْنَا لَدَيْكَ
▫️ای آنکه باطن خبرها، نزدش آشکار میشود
بر محمّد و آلش درود فرست
و ما را نزد خود رسوا مکن!
🔹🔹
📃صحیفه سجادیه، دعای پنجم
💠#خدای_پرده_پوش
💠#صحیفه_سجادیه
@nasimehayaat
🔹💠🔹نسیمی از قرآن🔹💠🔹
🟩 هیچ #دعایی بدون اجابت نیست
🔸🔹«وَ إِذَا سَأَلَكَ عِبَادِي عَنِّي فَإِنِّي قَرِيبٌۖ أُجِيبُ دَعوَةَ ٱلدَّاعِ إِذَا دَعَانِۖ فَليَستَجِيبُواْ لِي وَ ليُؤمِنُواْ بِي لَعَلَّهُم يَرشُدُونَ.» (بقره/١٨٦)
هنگامى كه بندگانم از تو دربارۀ من بپرسند، [بگو:] يقيناً من نزديكم، دعاى دعا كننده را زمانى كه مرا بخواند اجابت مى كنم؛ پس بايد دعوتم را بپذيرند و به من ايمان آورند، تا [به حقّ و حقيقت] راه يابند [و به مقصد اعلى برسند]
🔹خداوند دعای هر دعا کننده ای را پاسخ می دهد.
🔹به پاسخ و اجابت خداوند نباید نگاه کودکانه داشت؛ درخواست شونده؛ یعنی خداوند هم حکیم است هم مهربان. مهربانی او باعث می شود دعا بی پاسخ نماند، حکمت او نیز اقتضاء می کند پاسخ حکیمانه باشد. او می داند پاسخ را به چه صورت و در چه زمانی عنایت فرماید.
🔹کلمه داع؛ یعنی دعا کننده مفهومی است که دارای لوازمی است. باید شرایطی مهیا شود تا بتوان عنوان #دعا_کننده را به کسی اطلاق کرد، همان طور که اگر قرار باشد به کسی عنوان پزشک اطلاق شود، لازم است آن شخص ویژگی هایی داشته باشد.
🔹اینکه در برخی روایات گفته شده است دعای برخی افراد مستجاب نمی شود، به این مفهوم است که آن افراد #داعی و دعا کننده نیستند که دعایشان مستجاب نمی شود. دعا کنندگی یک لقلقه زبان یا یک آرزوی خام نیست که در قالب الفاظی بنشیند، بلکه خواسته عمیق روحی انسانی است که فاصله بین عالم ماده تا عالم معنا را از رهگذر اخلاص و سوز و گداز قلبی طی می کند.
🔹#نسیمی_از_قرآن_۲_۱۷
🔹#تدبر_در_قرآن
🔹#دعا
💠@nasimehayaat
بسم الله الرحمن الرحیم
🕋 حج
برداشتی از جمال دل انگیز سوره مبارکه حج
جز تو زیبا رو در این عالم فسونی بیش نیست چون کند آیینه ای یا آنکه زیبا کیش نیست
آن که با قامت قیامت می کند جز یار نیست
جز لقاء از حسن رویش قبله ای در پیش نیست
او که با یک غمزه «یُحیی» با دگر سازد«یُمیت» پادشاهان در حریمش جز یکی درویش نیست
دیده بستی شب نمودی چون گشودی روز شد خفته بادا بخت آن جانی که دور اندیش نیست
در سجود از فیض عامش هم دَوآب و هم شجر شرم بادش هر سری کز سنگ او دل ریش نیست
لعل نوشین کو بشارت می رسد از کوی دوست مُخبتان را جز صبوری بر بلایا، نیش نیست
غنچه چون گل می شکوفد از نسیم یاد یار ینفقون، مما رزقناشان ز دل جز عیش نیست
قدر هر کس قدر مقصود است و آن محبوب او عاکفان هم بادیان را غیر الله خویش نیست
حاجیان را کعبه بی ادراک او بتخانه است
شرک باشد بی ولی، توحید بی تشویش نیست
چند روزی حاجی اندر وادی بیتی عتیق
با ولی دمساز گشتی، حاجت از تفتیش نیست
ای خوشا آنان که در حج، اُشتران از بهر یار
کرده قربان هست خود را گو نشان از خویش نیست.
جواد محمدی
▫️#غزل_حج
▫️#سوره_حج
▫️@nasimehayaat
«اللَّهُمَّ هَذَا يَوْمُ عَرَفَةَ يَوْمٌ شَرَّفْتَهُ وَ كَرَّمْتَهُ وَ عَظَّمْتَهُ ، نَشَرْتَ فِيهِ رَحْمَتَكَ ، وَ مَنَنْتَ فِيهِ بِعَفْوِكَ ، وَ أَجْزَلْتَ فِيهِ عَطِيَّتَكَ ، وَ تَفَضَّلْتَ بِهِ عَلَى عِبَادِكَ.»
خدایا! این روز، روز عرفه است؛ روزی که آن را شرافت و کرامت و عظمت دادی؛ سفرۀ رحمتت را در آن گستردی و در آن به بخششت بر بندگان منّت نهادی و عطایت را در آن بزرگ کردی و به وسیلۀ آن بر بندگانت تفضّل و احسان فرمودی.
🔹🔹
📃صحیفه سجادیه، دعای ۴۷، دعای عرفه
💠#روز_عرفه
💠#صحیفه_سجادیه
@nasimehayaat
«خدایا! امروز، روز خجسته و کامیابی است؛ مسلمانان در این روز در نواحی زمینت گرد هم آمدهاند؛ مسلمانان خواهنده و امیدوار و ترسان، در اجتماعات حاضر میشوند و تو بینای به نیازهای آنانی؛ پس به سخاوت و بزرگواریات و آسان بودن آنچه را که از تقاضایم بر عهدۀ توست، از تو میخواهم که بر محمّد و آلش درود فرستی.»
🔸🔹
📃صحیفه سجادیه، دعای ۴۸، دعای عید قربان
💠#عید_قربان
💠#صحیفه_سجادیه
@nasimehayaat
🔹💠🔹نسیمی از قرآن🔹💠🔹
🟩 حج؛ قصد ولی خدا
🔸🔹«وَ أَذِّن فِي ٱلنَّاسِ بِٱلحَجِّ يَأتُوكَ رِجَالا وَعَلَىٰ كُلِّ ضَامِرٖ يَأتِينَ مِن كُلِّ فَجٍّ عَمِيقٖ» (حج/٢٧)
و در ميان مردم براى حج بانگ زن تا پياده و سوار بر هر شتر باريك اندام [چابك و چالاك] كه از هر راه دور مى آيند، به سوى تو آيند.
🔹خداوند بزرگ به ابراهیم امر فرمود برای حج فراخوان و دعوت عمومی بده تا هر کسی، هر گونه که می تواند بیاید، سواره یا پیاده.
🔸مقصد این آمدن کجاست؟ خانه یا ابراهیم؟ البته خانه بیت الله و مقدس و مقصد است، ولی آیه می فرماید: «يَأتُوكَ» به نزد تو بیایند ابراهیم! تو که صاحب ولایتی حتی ولایت بر بیت الله! از این بیان مشخص می شود که درک محضر ولی خدا مقصد مقصد است.
🔹توجه به عبارت «بِٱلحَجِّ يَأتُوكَ» به وضوح بیان می فرماید که حج در نزد #ولی_الله اعتبار دارد، نفرمود: «بالحج یاتوا الکعبه»، یا «بالحج یاتوا البیت»، چرا که اولا: مفهوم کعبه یا بیت در کلمه حج مندرج است ثانیا: خود حج وسیله ای است برای بار یافتن به محضر مقدس کسی که قلبش باطن کعبه و «بیت المعمور» الهی است.
🔸امام محمد باقر عليه السلام:
«تَمامُ الحَجِّ لِقاءُ الإمامِ» .(الکافي ج ۴، ص ۵۴۹)
حجّ با ملاقات امام تمام می شود.
🔸امام محمد باقر عليه السلام :
«إنَّما اُمِرَ النّاسُ : أنْ يَأتوا هذهِ الأحْجارَ فيَتطوّفوا بها ، ثُمَّ يَأتُونَنا فيُخْبِرونا بوَلايَتِهِم ، و يَعْرِضوا علَينا نُصْرَتَهُم»(عيون أخبار الرضا عليه السلام ج ۲، ص ۲۶۲)
🔹#نسیمی_از_قرآن_۲_۱۸
🔹#تدبر_در_قرآن
🔹#حج
🔹#ولایت
💠@nasimehayaat
بسم الله الرحمن الرحیم
☑️ سیری در رساله الطیر
✍اثر شیخ الرئیس بوعلی سینا
🔸بخش هفتم/ ادامه مقدمه
◾️وجه تشبیه حالات آدمی به حیوانات و پرندگان چیست؟
ممکن است سوال شود که چرا بزرگان و حکیمانی چون ابن سینا برای بیان احوالات معنوی انسان، او را به جانوران تشبیه کرده اند؟ به عبارت دیگر وجه اینگونه تمثیلات چیست؟
▫️پاسخ:
۱. حیوانات در نگاه معرفتی صورت های گوناگون اخلاق و رفتار انسان هستند، چنانکه علامه حسن زاده آملی (ره) فرموده است: « در این مطلب بیانی از انسان کامل حجت الله امام جعفر صادق علیه السلام بدین مفاد است که حیوانات صور و تمثلات اخلاق انسان هایند»(انسان در عرف عرفان، ص ۱۰). مفهوم این سخن این است که جانوران گوناگون با تکثر و تنوعی که دارند یک آینه عملی و عینی از ویژگی های اخلاقی انسان هستند، بر این اساس خداوند متعال سطح یا سطوحی از اخلاق انسان را در قالب حیوانات تجسم بخشیده است. این نکته برای طالبان معرفت حاوی عبرت ها و اشارت های بی شمار است.
۲. ابن سینا علاوه بر همه فضایلی که دارد یک معلم به تمام معنا است. هنر استاد و معلم حکیم آن است که به مفاهیم انتزاعی و معنوی نوعی #عینیت ببخشد، همان کاری که خداوند متعال در آفرینش و طبیعت و نیز برخی سور قرآن کریم انجام داده است. چنین روشی مخاطب را با آموزش و تربیت مانوس خواهد ساخت و ذهن و دل و عمل او را آماده خواهد نمود.
🔸#رساله_الطیر_۷
🔸#ابن_سینا
🔸#معرفت_النفس
💠@nasimehayaat
🌼بزرگ ترین عید الهی مبارک باد🌼
🟩 فضایل امیرالمومنین علی علیهالسلام در منابع اهل سنت
🔹 عبد الله بن عباس:
«مَا نَزَلَ فِي أَحَدٍ مِنْ كِتَابِ اللَّهِ مَا نَزَلَ فِي عَلِيٍّ»
▫️در شأن هیچ کس به اندازه علی علیه السلام در قرآن آیه نازل نشده است.
📚شواهد التنزیل، ج ۱، ص ٥٢
#عید_غدیر
#عید_امامت
@nasimehayaat
بسم الله الرحمن الرحیم
☑️ سیری در رساله الطیر
✍اثر شیخ الرئیس بوعلی سینا
🔸بخش هشتم/ ادامه مقدمه
▪️متن:
«ويلكم اخوان الحقيقه اشجع الناس من يجترئ على غده و افشلهم من قصّر عن امده ويلكم اخوان الحقيقة لا عجب ان اجتنب ملك سوء او ارتكب بهيمة قبيحا بل العجب عن البشر اذا استعصى على الشهوات و قد صيغ على استثمارها صورته او بذل لها الطاعة و قد نوّر بالعقل جبلته و لعمر اللّه بذّ الملك بشر ثبت عند زيال الشهوه فلم تزلّ قدمه عن موطنه فيه و قصر عن البهيمة انسى لم تف قواه بدر شهوة تستدعيه.»
▪️ترجمه:
▫️وای بر شما ای اهل حقیقت!
شجاع ترین مردم کسی است که برای فردای خویش با جرأت اقدام می کند و ترسوترین آنها کسی است که از فرجام کار خویش کوتاهی کند.
▫️وای بر شما ای اهل حقیقت!
عجیب نیست اگر فرشته ای از بدی دوری کند یا چهارپایی مرتکب کار زشتی شود، بلکه شگفتی از انسان است که با شهوات به دنبال گناه باشد، حال آنکه توان[تدبیر] و استفاده از آن و مطیع ساختنش به او داده شده و با [موهبت] عقل، وجود او نورانی شده است.
▫️به خدا سوگند بشری که هنگام حمله شهوت پابرجا بماند و پای او از جای خود نلغزد، از فرشته برتر است و از بهیمه و چارپا پست تر است انسانی که تمام قوای خود را در مقابل دعوت شهوت به کار نگیرد.
🔸#رساله_الطیر_۸
🔸#ابن_سینا
🔸#معرفت_النفس
💠@nasimehayaat
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌺🌸🌸🌸🌸🌸
بسم الله الرحمن الرحیم
💠 باغبان محبت
▫️تقدیم به پیشگاه ملکوتی و نورانی خاندان عصمت و طهارت علیهم السلام به ویژه امیر و مولای مومنان حضرت علی علیه السلام:
گر محبت باغبانی چون شما دارد چه باک!
گر خزان بر جان ما سنگ بلا بارد چه باک!
بی شک«إِنِّي جَاعِل فِي ٱلأَرۡضِ»حق وصف شماست
بی خبر از فیض حق را سجده گر ناید چه باک!
چون که عالم را بقا از حضرت یمن شماست
از خیال و ادعا کان مدعی دارد چه باک!
ما به دل پیمانه از مهر شما پیموده ایم
جهد ابلیس ار هزاران فتنه ها سازد چه باک!
من چو بیمارم طبیبی جز شما بر سر مباد!
از جفای درد بی درمان که وصل آرد چه باک!
روز مرگم چون تمنای ملاقات شماست
تنگی قبر و لحد ار پیکرم کاهد چه باک!
روز محشر جلوه گاه شوکت و قدر شماست
از حساب و موقف و میزان که غم شاید چه باک!
✍جواد محمدی
▫️#عید_غدیر
▫️#امیر_المومنین_علی_علیه_السلام
▫️#دهه_امامت_و_ولایت
▫️#غزل_باغبان_محبت
▫️@nasimehayaat
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌺🌸🌸🌸🌸🌸
▫️«اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ ، وَ اكْسِرْ شَهْوَتِي عَنْ كُلِّ مَحْرَمٍ»
▫️خدایا! بر محمّد و آلش درود فرست و بنای شهوتم را از هر حرامی در هم شکن
🔹🔹
📃صحیفه سجادیه، دعای ۳۹
💠#مدیریت_شهوت_ها
💠#صحیفه_سجادیه
@nasimehayaat
🌼بزرگ ترین عید الهی مبارک باد🌼
🟩 فضایل امیرالمومنین علی علیهالسلام در منابع اهل سنت (۲)
🔹 امام سجاد، حضرت علی بن الحسین علیه السلام:
«نَزَلَ الْقُرْآنُ عَلَيْنَا وَ لَنَا كَرَائِمُهُ.»
▫️قرآن بر ما[محمد و آل محمد] نازل شده و ارزنده ترین درجات آن مخصوص[ و در شأن] ما است.
📚شواهد التنزیل، ج ۱، ص ۵۵
#عید_غدیر
#عید_امامت
@nasimehayaat
▪️خدایا زبانم گرفته است ...
▫️رَبِّ أَفْحَمَتْنِي ذُنُوبِي ، وَ انْقَطَعَتْ مَقَالَتِي ، فَلَا حُجَّةَ لِي...
▫️پروردگارا! گناهم مرا از گفتار باز داشته و رشتۀ سخنم به خاطر شدّت شرمندگی از هم گسیخته، بهانه و عذری ندارم ... .
🔹🔹
📃صحیفه سجادیه، دعای ۵۳
💠#صحیفه_سجادیه
@nasimehayaat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 «کان علی(ع) بین اصحاب محمد(ص) کالمعقول بین المحسوس»
🔹🔸شرح کلام شیخ الرئیس ابن سینا در وصف مولا امیرالمومنین علیه السلام با بیان استاد ابراهیمی دینانی.
▫️#امیرالمومنین_علی_علیه_السلام
▫️#ابن_سینا
▫️@nasimehayaat
🔹💠🔹نسیمی از قرآن🔹💠🔹
🟩 انسان در روز قیامت به همراه #امام خود حاضر می شود
🔸🔹«يَومَ نَدعُواْ كُلَّ أُنَاسِۭ بِإِمَٰمِهِم فَمَن أُوتِيَ كِتَٰبَهُۥ بِيَمِينِهِۦ فَأُوْلَـٰٓئِكَ يَقرَءُونَ كِتَٰبَهُم وَلَا يُظلَمُونَ فَتِیلا» (اسراء/٧١).
▫️[ياد كن] روزى را كه هر گروهى از مردم را با پيشوايشان مى خوانيم؛ پس كسانى كه نامۀ اعمالشان را به دست راستشان دهند، پس آنان نامۀ خود را [با شادى و خوشحالى] مى خوانند و به اندازۀ رشتۀ ميان هستۀ خرما مورد ستم قرار نمى گيرند.
🔹هر انسانی ناگزیر از پیشوای حق یا باطلی پیروی و تبعیت می نماید. این پیروی که از جنس همراهی است، در قیامت ظاهر و آشکار شده و هر فردی به همراه پیشوای خود در محضر خداوند حاضر می شود.
🔹صاحب تفسیر روض الجنان نوشته است:
«ابو القاسم عبيد اللّه بن عامر الطّائىّ روايت كرد از پدرش از [امام] رضا عليه السّلام از پدرش از پدرانش از اميرالمؤمنين عليه السّلام كه، رسول عليه السّلام در اين آيت گفت: فردا قيامت هر قومى را به چند چيز بازخوانند: به امام زمانشان كه به او اقتدا كرده باشند و به سنّت پيغامبرشان و به كتاب خدايشان»
🔹#نسیمی_از_قرآن_۲_۱۹
🔹#تدبر_در_قرآن
🔹#قیامت
🔹#ولایت
💠@nasimehayaat
بسم الله الرحمن الرحیم
☑️ قرآن سوزی و بوی انحطاط تمدن غرب
▫️این یادداشت، پیش از این با عنوان «مروری بسیار کوتاه بر درس های بعثت» منتشر شده بود، اینک با ویرایشی جدید تقدیم خوانندگان گرامی می شود.
🔸تحولات تمدنی فرایندی است بسیار تدریجی، آرام و مستلزم بازه های زمانی طولانی در مقیاس قرن یا قرن ها. تمدن ها یک شبه ایجاد نمی شوند، یک شبه هم از میان نمی روند.
🔸افول و مرگ تمدن ها علل و ریشه های مختلفی دارد که مجموع آنها حکایت از درماندگی و ناتوانی فزاینده یک تمدن در پاسخگویی به مسایل بنیادین زندگی بشر و تمشیت امور او را دارد.
🔸غربی ها چند قرن کاشتند و چند قرن برداشتند، بسیاری از کاشته های آنان به گواه مورخان منصف تاریخ مدیون نهضت علمی بعثت نبوی و قرآن در تمدن اسلامی بوده است، ولی برداشت های آنان غالبا علیه قرآن و اسلام به کار گرفته می شد. به قول مرحوم موریس بوکای در کتاب «قرآن، عهدین و علم جدید» اسلام در غرب در معرض هتاکی مداوم بوده است.
🔸هتاکی غرب نسبت به اسلام همواره در عرصه سیاسی و بین المللی در قالب برنامه های خصمانه و استعماری در صورت های گوناگون تا به امروز نیز ادامه داشته و تا جان در رمق تمدن اسلام ستیز غرب وجود دارد، ادامه خواهد داشت(البته دیدگاههای منصفی در مغرب زمین نیز وجود دارد، ولی هیچگاه به صورت جریان یا جریان غالب مهلت بروز نیافته است ).
🔸روزی که رابرت کتونی(Robert kettony) در قرن دوازدهم میلادی در اسپانیا با نیت مقابله با قرآن به ترجمه قرآن اشتغال داشت، هرگز با خود نمی اندیشید که روزی همین کتاب مقدس و الهی با خوانش کسی به نام سید روح الله خمینی بنیان های تمدن نوین غرب را، که آن روز ها هنوز اثری از آن نیز نبود، به شدت به چالش بکشد! او نمی دانست که قرآن به ویژه با قراءت مکتب اهل بیت(ع)، ذاتا قدرت زا و تمدن زاست.
🔸ظهور تفکر امام خمینی رضوان الله علیه تجدید تعالیم بعثت نبوی در دوران جدید بود. او برتر و بالاتر از همه مصلحان مسلمان با تمسک به بنیان های اندیشه نبوی دقیقا به تغییر پارادایم تمدنی موجود در سطح عالم می اندیشید و با باورمندی عمیق به همان سنت نبوی و قرآنی آن را ممکن و شدنی می دانست.
🔸 آغاز حرکت تمدنی امام و انقلاب به تعبیر رهبر معظم انقلاب هنوز در میانه راه است و با حرکت روشمند، منطقی و حکیمانه می تواند به دوران کمال و بالندگی خود برسد. این حرکت رو به رشد و در حال پیشرفت مبدأ یک جریان تمدنی بزرگ و اصلاحگر است که با پیمودن راه صعب و سنگلاخ تمدن سازی به «جاهلیت مدرن» بشر خاتمه داده و تمدن واقعی و همه جانبه را به جهان هدیه خواهد کرد.
🔸یک دهه پیش یکی از وبسایت های تحلیلی وابسته به اسکوپوس مقاله ای با این عنوان منتشر نمود «تولد مجدد دانش در کشورهای اسلامی؟» (لینک مقاله: Research trends). این مقاله و مقالات مشابه(مانند تحلیل نیوساینتیست از سرعت یازده برابری رشد دانش ایران نسبت به متوسط کل دنیا با عنوان«ایران بر فراز قله رشد علمی دنیا»، لینک مقاله: New scientist) از آن زمان به تحلیل این واقعیت پرداخته اند که برخی کشورهای اسلامی در حال تحول دانشی[به عنوان مهمترین مولفه تمدن سازی] به رهبری ایران هستند.
🔸دوستان و دشمنان آگاه می دانند که بعثت مجدد تعالیم اسلام سالهاست که در ایران آغاز شده و همچنان با وجود موانع بسیار و برخی کاستی ها و فرودها (که عمدتا ناشی از خودباختگی مدیران غربگرا یا سستی برخی دولتمردان در التزام به نهضت تمدنی نوظهور است)با قدرت رو به پیشرفت است.
🔸ایجاد داعش، فشار به کشورهای حوزه مقاومت، تحریم های بی سابقه، تهاجم گسترده فرهنگی،تلاش در جهت ایجاد جنبش بی حجابی و برهنگی، حمایت از گروه های تجزیه طلب و ... همه و همه برای از نفس انداختن #اسلام_سیاسی و کنار زدن قرآن قدرت زا است، و گرنه اسلام منهای قدرت و سیاست به راحتی قابل هضم در فرهنگ لیبرالیستی غرب و تبدیل شدن به یکی از عناصر پلورالیستی آن است.
🔸قدرت اسلام و قرآن روز به روز دایره را بر غرب نشینان عالم تنگ تر خواهد نمود و آینده دنیا را رقم خواهد زد. رشد روز افزون حضور و تاثیر قرآن کریم در کشورهای مختلف دنیا، البته برای کسانی که چشم دیدن آن را ندارند، عذاب آور است و کینه ناشی از این ناراحتی را هر از چند گاهی به صورت توهین به قرآن بروز می دهند. از این قرآن سوزی ها، بوی اعتلای تمدن غرب به مشام نمیرسد، بلکه بوی یک انحطاط تمدنی بزرگ در جهان منتشر می شود.
#قرآن
@nasimehayaat