#سوال_مخاطبین
سلام.
۱_دخترم نزدیک سه سالش هست، چند وقتیه نوع تعاملش با من و پدرش دستوری و امری شده، مثلا بهم میگه الان باید داداشی رو شیر بدی، الان باید برام اب بیاری و...
و در اجتماع و تعامل با اقوام و دوستان از ما مستقله، نه اجازه ای بابت چیزی میگیره یا توضیح میده..
مثلا خونه کسی میریم خودش میره به میزبان نیازهاش رو میگه، ابی بخواد یا غذایی یا اسباب بازی..
بهش مستقیم و غیرمستقیم در قالب قصه خیلی توضیح میدم درمورد اجازه گرفتن از والدین یا مطرح کردن نیازها بهشون چون اونها مسئول شمان اما خیلی تغییری ایجاد نشده..
اساسا این مقدار از استقلال و عدم وابستگی به ما تو این سن طبیعیه؟
۲_سوال بعدی اینکه دخترم چند ماهی هست مهارتهای کلامی ش تقریبا تکمیل شده و کامل و واضح میتونه صحبت کنه..
این باعث شده اطرافیان مایل باشن با هر تماس با ما، درخواست حرف زدن با دخترم رو هم بکنن..
خصوصا پدر مادر بزرگها..
این مساله اسیبی برای دخترم نداره؟ و اگر بخوام مانع این امر بشم باید مستقیم درخواستشون رو رد کنم؟
۳_با عرض پوزش یک سوال دیگه هم دارم
پسرعمه ی دخترم هشت سال و نیمشه، ماهی یکی دوبار همدیگرو میبینن و خیلییی باهم بازی میکنن..
تو این سن مانع بازی کردنشون بشیم یا هنوز برای این مراقبت ها زوده؟
#استقلال
#بازی
#همبازی
#ارتباط_کلامی
@nasletamsdonsaz
۲۰ آوریل، ۹.۳۴.aac
1.5M
#پاسخ_کارشناس_تربیتی
#استقلال
#بازی
#ارتباط_کلامی
نشر با منبع
جهت استفاده از صوت دوستان تان را به کانال دعوت کنید🌸
@nasletamadonsaz
💐 ٢ اردیبهشت سالروز تشکیل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی مبارک باد 💐
@nasletamadonsaz
📩 رهبر انقلاب: از همسران و فرزندان نیروهای مسلح به خاطر تحمل سختیها تشکر میکنم
✏️ رهبر انقلاب اسلامی در دیدار جمعی از فرماندهان عالی نیروهای مسلح، تشکر ویژهای از خانوادههای فرماندهان و ردههای مختلف ارتش، سپاه و فراجا داشتند و گفتند: بار اصلی زحمات بردوش همسران و فرزندان نیروهای مسلح است که سختیها را تحمل میکنند. ۱۴۰۳/۲/۲
Farsi.Khamenei.ir
مفهوم دلبستگی چیست ؟
«دلبستگی» (Attachment) به معنی داشتن پیوند عاطفی عمیق و پایدار با شخصی دیگر است، به صورتی که فرد در کنار کسی که به آن دلبستگی دارد، احساس آرامش و امنیت بیشتری میکند. افراد تمایل دارند نزدیک به افرادی که به آنها دلبسته هستند بماند و با دوری از آنها «اضطراب جدایی» (Separation Anxiety) را تجربه میکنند.
دلبستگی در ادامه رشد به احساس امنیت روانی تبدیل میشود. یعنی امنیت روانی کودک در زندگی و روابط دیگر در مراحل بعدی رشدی نیز بر پایه این دلبستگی اولیه شکل میگیرد، درنتیجه شکلگیری صحیح دلبستگی اهمیت ویژهای دارد.
#دلبستگی
#اضطراب_جدایی
@nasletamadonsaz
#سبک_دلبستگی چیست ؟
بر اساس نتایج مطالعه SSC، مری آینزورث به این نتیجه رسید که انواع دلبستگی در کودکان در۴ سبک وجود دارد
دلبستگی ایمن» (Secure Attachment)
«دلبستگی ناایمن-دوسوگرا» (Ambivalent-Insecure Attachment)
«دلبستگی ناایمن-اجتنابی» (Avoidant-Insecure Attachment)
«دلبستگی آشفته» (Disorganized-Insecure)
هر کدام از این چهار نوع رفتار دلبستگی که «سبک دلبستگی» (Attachment Style) نامیده میشوند، به معنی چگونگی ارتباط و رفتار آدمها در روابط هستند که در کودکی بر روابط فرزند و مادر (یا مراقبتکنندههای اصلی) متمرکز است و در بزرگسالی به روابط فرد با دوستان صمیمی و به خصوص شریک عاطفی گسترش مییابد.
#دلبستگی
@nasletamadonsaz
❁ـ﷽ـ❁
داشتیم از مسجد بر میگشتیم خونه .نزدیک خونه که رسیدیم یکی از پسر ها متوجه شد که یکی از وسایلش نیست 😢همه مون دوباره مسیر و برگشتیم تا پیداش کنیم😩
به پسرم گفتم ،اعمال خوب و بد ما فقط به خودمون مربوط نیست و بقیه رو هم درگیر می کنه و اثر میگذارد مثل الان .هم کارهای خوبمون روی بقیه اثرگذاره و هم کارهای بدمون .پس باید مراقب اعمال مون باشیم 🥺
این روزها ،وقت هایی که دارم کار خونه انجام می دهم قسمت های جذاب برنامه زندگی پس از زندگی امسال رو میبینم ( ایام عید فرصت نشد ببینم) تلنگر خوبیه تا مراقب اعمالمون باشیم.مخصوصا قسمت ۲۷ تا ۲۹ خیلی تذکردهنده بود🥺
@nasletamadonsaz
۱_دلبستگی ایمن کودک
کودکانی که دلبستگی ایمن دارند، عموماً خوشحال و قابل اعتماد هستند. آنها به والدین یا مراقب خود وابسته هستند و از بودن با آنها لذت می برند و به اندازه کافی امن هستند که بتوانند جهان را کشف کنند و محدودیت های استقلال خود را آزمایش کنند.
یک پیوند ایمن که در اوایل زندگی شکل میگیرد، میتواند بر سلامت روان بلندمدت و تابآوری کودکان تأثیر مثبت بگذارد. کودکانی که به طور ایمن وابسته هستند، معمولاً وقتی مراقبانشان را ترک میکنند، ناراحت می شوند و با بازگشت والدینشان خوشحال می شوند. این کودکان در صورت ترسیدن از والدین یا مراقب خود آرامش می جویند.
تماسی که توسط والدین ایجاد می شود به آسانی توسط کودکان پذیرفته شده و آنها با رفتار مثبت از بازگشت والدین استقبال می کنند. این کودکان می توانند در غیاب والدین یا مراقب تا حدودی توسط افراد دیگر تسلی یابند، اما در عین حال آنها به وضوح والدین خود را به غریبه ها ترجیح می دهند.
والدین کودکانی که به طور ایمن وابسته هستند، تمایل دارند بیشتر با فرزندان خود بازی کنند. علاوه بر این، والدین سریعتر به نیازهای فرزندانشان واکنش نشان می دهند و عموماً نسبت به والدین کودکانی که به آنها وابسته نیستند، پاسخگوتر هستند.
#دلبستگی_ایمن
@nasletamadonsaz
2_ #دلبستگی_ناایمن
در دسته دلبستگی ناایمن، دو نوع دلبستگی وجود دارد: اجتنابی ناایمن و دوسوگرای ناایمن.
انواع سبک دلبستگی در فرزند
2.1. دلبستگی اجتنابی ناایمن
دومین سبک از انواع دلبستگی در کودکان، دوسوگرایانه ناایمن است. در این آزمایش، کودکی با سبک دلبستگی اجتنابی ناایمن ممکن است احساس کند محیط خود را بدون در نظر گرفتن خود با والدینش کشف کند. آنها از نظر جسمی و عاطفی از والدین خود مستقل هستند و ممکن است وقتی از هم جدا می شوند یا دوباره به هم می رسند ناراحتی چندانی در آن ها شکل نگیرد و گریه نکنند.
کودکی که دارای سبک دلبستگی اجتنابی ناایمن است، ممکن است به احتمال زیاد والدین یا مراقبی داشته باشد که نسبت به نیازهای آنها حساس نیست و زمانی که کودک پریشانی عاطفی را تجربه می کند، والد در دسترس نیست.
2.2. دلبستگی دوسوگرا ناایمن
گاهی اوقات به عنوان دلبستگی مقاوم یا ناایمن نیز از آن یاد می شود، کودکان دارای سبک دلبستگی دوسوگرای ناایمن به نظر می رسد که احساسات نامطمئنی نسبت به والدین خود دارند. آنها ممکن است در برخی لحظات به مراقب خود وابسته به نظر برسند، اما در برخی لحظات نیز به نظر می رسد که مراقب خود را طرد می کنند.
دلبستگی دوسوگرایانه ناایمن به یک مراقب ممکن است باعث شود که کودک در کاوش مکانهای جدید مشکل داشته باشد و به نظر میرسد بیشتر نگران مکان والدینش باشد. با این حال، وقتی والدینشان برمیگردند، ممکن است آن کودک هنوز به اندازه کافی برای کاوش آرامش نداشته باشد.
3. دلبستگی سازمان نایافته
در انواع دلبستگی در کودکان، یک کودک ممکن است سبک دلبستگی نامنظم داشته باشد. در این سبک از دلبستگی کودکان به نظر می رسد کودک از حضور والدین خود سرگردان است. آنها گیج به نظر می رسند و هیچ راهبردی برای کمک به آنها، برای رساندن آنچه نیاز دارند؛ به مراقب کودک وجود ندارد. در این نوع سبک دلبستگی کودک می بینیم که والد کودک با سبک دلبستگی ناسازگار، کودکی را که از حضور او نگران به نظر می رسد، را می ترساند.
#دلبستگی_ناایمن
@nasletamafonsaz
راهکارهای ایجاد دلبستگی ایمن در کودکان
۱. نسبت به نیازهای کودک پاسخگو باشید و روابط گرم و صمیمی با او برقرار کنید. دقت کنید که با توجه به شرایط موجود، نیاز و خواسته کودک چیست. میتوانید در تایید نیازهای او همدلی نشان دهید، برای مثال بگویید: «من میفهمم که تو الان خیلی خستهای و به خواب نیاز داری، منم وقتی خیلی خستهام زود ناراحت میشم. بیا بریم خونه و استراحت کنیم.»
۲. نسبت به نیازهای کودک، مسئول و باثبات باشید. شناسایی نیازهای کودک گام اول است، اما مهمتر از آن برآورده کردن درست و بهجای این نیازهاست. در سال اول تولد، نیازهای نوزاد مشخص است، او شیر میخواهد، به بهداشت نیاز دارد و باید خواب کافی داشته باشد. اما با بزرگتر شدن کودک، نیازهای او نیز پیچیدهتر میشود. وقتی گفته میشود در مقابل نیازهای کودک مسئول باشید، به این معنی نیست که هر چه میخواهد برایش فراهم کنید. گاهی بهتر است در مقابل بعضی خواستههای کودک، با قاطعیت و نظم بیشتری رفتار کنید. ثبات نیز امر بسیار مهمی است. براساس پژوهشهای انجام شده، هر اندازه نظام تربیتی والدین باثباتتر و پیشبینی پذیرتر باشد، دلبستگی کودک ایمنتر خواهد بود و برعکس، نظام تربیتی بیثبات و غیرقابل پیشبینی باعث افزایش اضطراب در کودک میشود.
۳. در دسترس بودن والدین، هم از نظر هیجانی و هم از نظر جسمانی. شاید زمان زیادی را با کودک سپری کنید، اما اگر به لحاظ هیجانی حضور نداشته باشید؛ یعنی، سرگرم کارها یا درگیر نگرانیهایتان باشید، تقریبا حضورتان بیفایده است.
#دلبستگی_ایمن
@nasletamadonsaz
پرورش نسل تمدن ساز🇮🇷
راهکارهای ایجاد دلبستگی ایمن در کودکان ۱. نسبت به نیازهای کودک پاسخگو باشید و روابط گرم و صمیمی با
۴.اهمیت ارتباط با خواهر و برادر و همسالان. طبق مطالعات انجام شده در این زمینه، ارتباط با دوست و خواهر و برادر در ایجاد دلبستگی ایمن بسیار مهم است.
#دلبستگی_ایمن
@nasletamadonsaz
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 *راز حال خوبِ مادران چند فرزند!*
🔻 اکثر بانوانی که اهل فعالیتهای مختلف اجتماعی، هنری، علمی و ... هستند وقتی مادر میشوند، دچار حالت افسردگی و خمودی میشوند.
🔸️ این احساس به این دلیل است که فکر میکنند فرزندان، مانع رسیدن آنها به اهدافشان هستند.
♨️ اما لازم است توجه کنیم که با وجود فرزندان هم میتوان به سایر اهداف رسید. مهم نیست سرعت رسیدن به اهداف چقدر است، مهم این است که یک مادر، در جهت رسیدن به اهدافش تلاش کند.
این تلاش در راه هدف، حال یک مادر را خوب میکند.
💠 یک نکته مهم این است که مادری که چند فرزند دارد، نباید برنامه ساعتی برای خود بچیند.
چون فرزندان در طی روز، نیازهایی دارند که باید برآورده شود و طبق برنامه عمل نکردن، ممکن است حال مادر را بد کند.
اما برنامههای روزانه، هفتگی، ماهانه و سالانه و حرکت طبق آنها، حال خوبی به مادر میدهد.
✴️ یک مادر میتواند حتی با وجود نوزاد و شیرخوار، در زمانهایی که بچهها خواب هستند یا بچه را شیر میدهد، در جهت هدفش گام بردارد.
مثلا از کلاسهای صوتی استفاده کند یا کتابی در کنار خود داشته باشد و مطالعه کند.
"خانم دکتر نجفی منش"
⚠️ ما در کرامت، برایتان از اندیشه های مختلف تربیتی می گوییم، چراکه نگاه نقادانه ی شما ارزشمند است. ⚠️
🔸تهیه شده درمرکزتربیت مربی کرامت
✅@keraamat_ir
#چند_فرزندی
#حال_خوب
#برنامه_ریزی
#هدف
#نسل_تمدن_ساز
@nasletamadonsaz
دومین رویداد اهدای جایزه ملی جوانی جمعیت
ستاد ملی جمعیت ریاست جمهوری، بر اساس مصوبه ستاد ملی جمعیت با موضوع اجرای ماده 19 قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت سال 1400، به منظور تقدیر از برترین و تأثیرگذارترین خدمت در راستای حمایت از «رشد ازدواج و فرزندآوری در جامعه»، دومین رویداد اهدای جایزه ملی جوانی جمعیت را در هفت بخش برگزار میکند.
بخشهای مختلف رویداد:
- خانواده
- رسانه
- دستگاههای اجرایی
- شرکتها و موسسات خصوصی
- سازمانهای مردم نهاد
- مدیران
- نخبگان
مهلت ارسال اطلاعات و دستاوردها: 10 اردیبهشت ماه 1403
علاقهمندان میتوانند آثار خود را از طریق وبگاه رویداد به نشانی www.jameyat.ir ارسال کنند.
@nasletamadonsaz
#مسجد_دوستدار_خانواده
به امید روزی که تمام مساجد ما اینگونه شوند 👏👏👏😍
#فرزند_آوری
#جمعیت
#نسل_تمدن_ساز
@nasletamadonsaz
یکی از ویژگی های مهم دوره نوجوانی ،علاقه به داشتن مسئولیت و ابراز خود در نتیجه موفق شدن در مسئولیت هست.
دادن مسئولیت متناسب سن ، جنس و توان نوجوان ضروری هست و ما می تونیم به عنوان ناظر و راهنما در کنار نوجوان باشیم .
به عنوان مثال مسئولیت خرید منزل به پسرهای نوجوان داده بشه
مسئولیت آب دادن به گلها
مسئولیت غذا دادن به پرنده ها
مسئولیت شستن ظرف
مسئولیت آماده کردن عصرانه و ...
و نوجوان در انتخاب مسئولیت آزاد باشه و با میل و علاقه انتخاب کنه و در صورت موفقیت با تحسین ما روبرو بشه.و اگه موفق نشد سرزنش نشه
نوجوان نیاز به دیده شدن داره.
#نوجوانی
#مسئولیت_پذیری
#دیده_شدن
#نسل_تمدن_ساز
@nasletamadonsaz
#سوال_مخاطبین
سلام ونور
نظرتان راجع به فیلم های کره ای که به صورت گسترده و کذایی نوجوانان درپی آن هستند چیست؟
احتمالا علاوه بر علاقه مندی به سریال های طولانی اکثرا کرهای ۵۰۰/۶۰۰قسمتی
موسیقی های فرامتنی و دنباله دار بودن و دنباله رویی مداوم از روش و منش اثر گذار در ذهن وباور نوجوان های ما نداره؟!
من مادر چه طور میتونم فرزندان تو این شرایط خاصی پیش رو دارند میدان عمل بیارم علاقه زیادی به اینا نشان ندن دور و ور این دوستان بی تی اسی وکذالک نباشند و با وبچها مون چه طور میشه قانع کنیم به این چیزها علاقه نشون ندن و استفاده نکن😭😭😭😭
#نوجوان
#گروه_های_کره_ای
#BTS
#نسل_تمدن_ساز
@nasletamadonsaz
#پاسخ_کارشناس_تربیتی
#نوجوان
#کره
#BTS
#نسل_تمدن_ساز
خروج صوت از کانال جایز نیست،برای استفاده از صوت دوستان تون رو به کانال دعوت کنید 🌸
https://eitaa.com/joinchat/1670054016Ca1b358c444
دیدن ثمره کاری که براش زحمت کشیده شده لذت بخشه
دیدن فرایند رشد🪴
تولیدکننده بودن نه اینکه همیشه مصرف کننده باشه💪
باغبانی🪴
این گلدون ها رو بچه ها با جوانه های سیب زمینی کاشتند☺️
@nasletamadonsaz
چنان قلبش ز غم گردید مضطر
تو گویی خم شده قدّ پیمبر
چرا که حمزه میر لشگرش بود
چو حیدر،یاور و غم پرورش بود
شهادت_حضرت_حمزه🥀
وفات_حضرت_عبدالعظیم_حسنی🥀
تسلیت_باد🏴🥀
@nasletamadonsaz
مشکلات رفتاری کمتر بچه های دارای خواهر و برادر
یافتههای پژوهش بیانگر این است که تکفرزندان در مقایسه با چند فرزندان در مقیاس مشکلات رفتاری کلی و مشکلات رفتاری درونی و برونیسازی شده در معرض آسیب بیشتری قرار دارند و از شرایط نامناسبتری برای رشد اجتماعی نسبت به چند فرزندان برخوردار هستند و رشد اجتماعی پایینتر و مشکلات رفتاری بیشتری دارند.
منبع: همت آبادی، زهره، مقایسه مشکلات رفتاری درونی سازی و برونی سازی شده و رشد اجتماعی در کودکان تک و چند فرزند با نقش تعدیل کنندگی سبکهای فرزندپروری والدین، پایان نامه کارشناسی ارشد دانشگاه علم و فرهنگ تهران، ص 5
#نسل_تمدن_ساز
#اثرات_تربیتی_چند_فرزندی
@nasletamadonsaz