eitaa logo
نماز اول وقت بخوانیم
3.1هزار دنبال‌کننده
72 عکس
965 ویدیو
218 فایل
@namazmt مرکز تخصصی نماز بانوی باحیا @banoy_ba_haya دعوت به نماز @d_b_namaz احکام نماز @ahkam_namaz سخنرانی‌کوتاه نمازی @sokhanrani_namaz ذکرهای نماز @navb111 محتوای نماز @navb112 عناوین کانال eitaa.com/96469/7162 ارسال بدون منبع ✅
مشاهده در ایتا
دانلود
هدایت شده از 
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
امیرالمؤمنین در قرآن 41 ؛ جنگ حنین 2 https://eitaa.com/joinchat/2692940340C97cb7e742d
هدایت شده از 
41 بِسمِ اللّهِ الرَّحمنِ الرَّحیم سلام به شما معلم عزیز. جلسه چهل و یکم است که آیات فضیلت امیرالمؤمنین را تقدیم‌تان می‌کنم. در آیه ۲۵ سوره توبه آمده «لَقَدْ نَصَرَكُمُ اللَّهُ فِی مَواطِنَ كَثِیرَةٍ وَ یوْمَ حُنَینٍ» خداوند متعال در ۸۰ صحنه خطرناک‌ ، پیامبر و مسلمان‌ها را یاری کرد که یکی از آن مواضعِ خطر‌ ، جنگ حُنین بود. زمانی که شما فکر می‌کردید زیادی نفرات سپاه اسلام سبب پیروزی می‌شود‌ ، در حالی که زیادی نفرات و تجهیزات علت پیروزی نیست‌ ، علت پیروزی نُصرت و یاری خداوند متعال است. دشمن به شما شبیه خون زد‌ ، شما ترسیدید و فرار کردید «ثُمَّ أَنْزَلَ اللَّهُ سَكِینَتَهُ عَلى‌ رَسُولِهِ وَ عَلَى الْمُؤْمِنِینَ» پس خداوند متعال آرامشِ قلب و اطمینانِ خاطرش را بر پیامبر و آن تعدادِ انگشت شمار مسلمانی که ماندند و جان‌فشانی کردند مثل آقا امیرالمؤمنین نازل کرد و آنها را به واسطه نیروهایی که با چشم دیده نمی‌شدند یعنی با فرشتگان یاری کرد. «شجرةِ بنِ رَبیعه» بعد از اینکه اسیرِ سپاه اسلام شد گفت «اَینَ الخَـیْلُ البُقْل وَ الرّجالُ عَلَیهِم» آن مردان سفید پوشی که سوار بر اسب بودند و به ما حمله می‌کردند کجا هستند؟ من آنها را در بین سپاه اسلام نمی‌بینم؟! در ادامه آیه‌ خداوند متعال می‌فرماید : «وَ عَذَّبَ الَّذِینَ كَفَرُوا» خداوند کفار قبیله‌ی هوازِن را مجازات کرد. در روایات آمده مجازاتشان قتل بود که به دست آقا امیرالمؤمنین در معرکه جنگ اتفاق افتاد. از سپاه اسلام ۴ نفر به فیض شهادت رسیدند و از کفار ۷۰ نفر کشته شدند‌ ، که ۴۰ نفر از آنها به دست با کفایت آقا امیرالمؤمنین علیه السلام بود. در بینِ مردم معروف بود که اگر دو صفِ جنگجو در مقابل یکدیگر قرار بگیرند و به سوی همدیگر شمشیر بکشند فرشته‌ی مرگ ـ یعنی عزرائیل ـ در آن صفی قرار می‌گیرد که علی بن ابیطالب در آن صف حضور دارد و به نفعِ علی بن ابیطالب قبضِ روح می‌کند. یعنی حضرت‌ ، آن قدر می‌زند و می‌کشد که فرشته مرگ نازل می‌شود و کفار را پشت سر هم قبض روح می‌کند که در روایات آمده امیرالمؤمنین علیه السلام هر یک از دشمنانش را فقط با یک ضربه شمشیر به درک واصل می‌کرد. بنابراین طبق آیه ۲۵ و ۲۶ سوره توبه خداوند آرامشش را بر مؤمنان به ویژه علی بن ابیطالب علیه السلام نازل کرد و کفار را به وسیله‌ی مؤمنان به ویژه علی بن ابیطالب مجازات کرد و به جهنّم واصل کرد.
هدایت شده از 
۴۲ بِسمِ اللّهِ الرَّحمنِ الرَّحیم سلام به شما معلم عزیز. جلسه چهل و دوم است که آیات فضیلت امیرالمؤمنین را بیان می‌کنم. خداوند متعال در آیه ۱۰۰ سوره توبه به سه گروه وعده بهشت داد و فرمودند : در باغ‌های بهشتی برای همیشه مهمانِ من خواهید بود از شما با نعمت‌هایم پذیرایی خواهم کرد. «رَضِی اللَّهُ عَنْهُمْ وَ رَضُوا عَنْهُ» خدا از آنها خوشنود است و آنها هم از خدا خوشنود خواهند بود. «ذلِكَ الْفَوْزُ الْعَظِیمُ» این پیروزی بسیار بزرگی است برای آنها. این سه گروه سابقون از مهاجرین‌ ، و سابقون از انصار‌ ، و تابعین‌ ، هستند. «مهاجرین» کسانی هستند که در مکه به پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله ایمان آوردند و بعداً به مدینه هجرت کردند و پیامبر را در مدینه یاری کردند. «انصار» گروه اوس و خَزرج هستند. و تعدادی از افراد دیگر که در سال اول هجرت به پیامبر عزیزمان ، ایمان آوردند. و «تابعین» کسانی هستند که بعد از آنها ایمان آوردند و راه دو گروه اول را پیمودند. اِبن عباس و برخی از مفسران دیگر می‌گویند : منظوراز «وَالسَّابِقُونَ الْأَوَّلُونَ مِنَ الْمُهَاجِرِینَ» که گُلِ سرسبد یاران پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله هستند علی بن ابیطالب علیه السلام است‌ ، جعفر بن ابی طالب برادر حضرت‌ ، حمزه سیدالشهدا‌ ، ابوذر‌ ، مقداد‌ ، سلمان‌ ، عمار‌ ، زید بنِ ثابت‌ ، و برخی افراد دیگر هستند. عُمر بنِ الخطاب نقل می‌کند که من از پیامبر خدا شنیدم که رو کرد به علی بن ابیطالب و فرمودند : «أَنْتَ أَوَّلُ الْمُؤْمِنینَ إِیمَاناً» تو اولین کسی بودی که به من پیامبر ایمان آوردی. یعنی امیرالمؤمنین در ایمان از مهاجرین هم سبقت گرفتند. سلمان فارسی نقل می‌کند که از پیامبر خدا شنیدم فرمودند : «أوَّلُكُم ورودًا عَلَی الحَوضَ ، أوَّلُكُم إسلامًا عَلِی بنُ أبی طالِبٍ» در فردای قیامت اولین کسی که در کنار حوض کوثر بر من وارد می‌شود و از آن آب حوض کوثر می‌نوشد‌ ، علی بن ابیطالب علیه السلام است. چرا که او اولین کسی بود که در دنیا به من ایمان آورد. امام حسن مجتبی علیه السلام فرمودند : همان‌گونه که در این آیه شریف است خداوند مهاجرین را بر انصار و تابعین برتری داد «كَذَلِكَ لِأَبِی عَلِی بْنِ أَبِی طَالِبٍ فَضِیلَةٌ عَلَى السَّابِقِینَ بِنِسْبَةِ سَبْقِه‏» همان گونه خدا پدرم را بر دیگر مهاجرین برتری داد‌ ، چون پدر من در بین مهاجرین هم اول ایمان آورنده بود. خود آقا امیرالمؤمنین علیه السلام فرمودند : منظور از سابقین در این آیه کسانی هستند که اولین افرادی بودند که نماز پنجگانه را خواندند. و خود امیرالمؤمنین در نهج البلاغه شریف فرمودند : که خدایا تو شاهد هستی که من اولین کسی هستم که نماز را اقامه کردم. «لَمْ یَسْبِقْنِی إلاَّ رَسُولُ اللهِ بِالصَّلاَةِ» فقط و فقط رسول الله بود که قبل از من اقامه نماز کرد. بنابراین سابقین از مهاجرین که مورد فضیلت و برتری بر دیگران هستند گلِ سر سبدشان علی بن ابیطالب علیه السلام است.
هدایت شده از 
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
امیرالمؤمنین در قرآن 42 ؛ سبقت گیرنده https://eitaa.com/joinchat/2692940340C97cb7e742d
هدایت شده از 
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
امیرالمؤمنین در قرآن 43 ؛ علم الکتاب 1 https://eitaa.com/joinchat/2692940340C97cb7e742d
هدایت شده از 
۴۳ بِسمِ اللّهِ الرَّحمنِ الرَّحیم سلام به شما معلم عزیز. جلسه چهل و سوم است که آیات فضیلت امیرالمؤمنین را تقدیم‌تان می‌کنم. قبل از بیان آیه‌ی جدید می‌خواهم یک داستانی را نقل کنم از حضرت سلیمان که در سوره نمل آیه ۲۰ به بعد آمده. حضرت سلیمان حکومت بسیار وسیعی داشت بر انسان‌ها و جنیان حکومت می‌کرد‌ ، بر چرندگان‌ ، پرندگان‌ ، خزندگان‌ و درندگان‌ ، حاکم بود و حرف او را می‌شنیدند. روزی هُدهُد برای حضرت سلیمان خبر آورد که من به منطقه‌ای در یمن رفتم که در آنجا سرزمینی به نام «سَباء» وجود دارد. گروهی هستند آنجا به جای اینکه خداپرست باشند‌ ، خورشید پرست هستند. «وَجَدْتُهَا وَقَوْمَهَا یسْجُدُونَ لِلشَّمْسِ مِنْ دُونِ اللَّهِ» و حاکم آنها زنی است به نام بِلقیس. حضرت سلیمان علیه السلام بِلقیس و کارگزاران حکومت سباء را به فلسطین دعوت کرد تا آنها را به خداپرستی دعوت کند. وقتی آنها در بین راه بودند و هنوز به قصر حضرت سلیمان نرسیده بودند ایشان به کارگزاران خودش گفت : چه کسی می‌تواند تخت باشکوه و بزرگ و با عظمت بِلقیس را سریعاً در این قصر حاضر کند. کسی که از جنیان بود گفت : من قبل از اینکه تو از جایت بلند شوی با آن علم و قدرتی که دارم می‌توانم آن تخت را اینجا حاضر کنم. بعد یکی از انسان‌ها که نامش «آصفِ بنِ برخیا» بود و بعد از حضرت سلیمان جانشین ایشان شد «قالَ الَّذِی عِنْدَهُ عِلْمٌ مِنَ الْکِتابِ أَنَا آتِیکَ بِهِ قَبْلَ أَنْ یَرْتَدَّ إِلَیْکَ طَرْفُکَ» من می‌توانم قبل از آنکه پلک چشمت را به هم بزنی آن تخت را حاضر کنم و این کار را انجام داد. علم پزشکی می‌گوید : زمانی که پلک چشم به هم می‌خورد و باز می‌شود کمتر از ۲۵ صدم ثانیه است. یعنی از صدها کیلومتر آن طرف‌تر یک جسمِ سنگین را توانست در کمتر از چشم برهم زدنی در فلسطین حاضر کند. این اوج قدرت نمایی «آصفِ بنِ برخیا» بود که قرآن آن را بیان می‌کند. در این جلسه آیه علم «آصفِ بنِ برخیا» را برایتان بیان کردم و در جلسات آینده آیه‌ی علم امیرالمؤمنین در قرآن را بیان می‌کنم و این دو را با هم مقایسه می‌کنیم تا عظمت علمِ امیرالمؤمنین برایمان روشن شود.
هدایت شده از 
۴۴ بِسمِ اللّهِ الرَّحمنِ الرَّحیم سلام به شما معلم عزیز. جلسه چهل و چهارم است که آیات فضیلت امیرالمؤمنین را تقدیمتان می‌کنم. در جلسه قبل بیان شد که آصفِ بنِ برخیا علم کمی از کتاب داشت ولی به واسطه همان علمِ کم توانست تخت بلقیس را از صدها کیلومتر آن طرف‌تر در کمتر از چشم بر هم زدنی در قصر حضرت سلیمان حاضر کند. در آیه ۴۳ سوره رعد آمده که خداوند به پیامبرش می‌فرماید : ای پیامبر کافران می‌گویند تو فرستاده و رسول از طرف خدا نیستی. « قُلْ كَفى‌ بِاللَّهِ شَهِيداً بَيْنِي وَ بَيْنَكُمْ وَ مَنْ عِنْدَهُ عِلْمُ الْكِتابِ » به آنها بگو خداوند و کسی که علمِ تمامی کتاب را دارد گواه باشد بین ما و شما که من فرستاده خدا هستم. اهل سنت از ابوسعید خدری نقل می‌کنند که ایشان گفته : وقتی پیامبر این آیه را تلاوت کردند فرمودند : « ذاکَ اَخی عَلیُّ بنَ اَبی طالب » کسی که علم تمامی کتاب را دارد برادرم علی علیه السلام است. خود آقا امیرالمؤمنین علیه السلام فرمودند : « عِنْدِی عِلْمُ أَلْفِ کِتَابٍ أَنْزَلَ اللَّهُ » فرمودند : که آصفِ بنِ برخیا علم کمی از کتاب را داشت توانست آن شگفتی را انجام بدهد. در حالیکه علم تمامِ کتاب‌های آسمانی در نزد من علی است. خداوند بر حضرت شیث علیه السلام ۵۰ صحیفه، بر حضرت ادریس علیه السلام ۳۰ صحیفه، بر حضرت ابراهیم علیه السلام ۲۰ صحیفه، نازل کرد . تورات را به حضرت موسی علیه السلام ، انجیل را به حضرت عیسی علیه السلام ، زبور را به حضرت داوود علیه السلام ، و قرآن را بر حضرت محمد صلی الله علیه و آله نازل کرد. من تمامی کتب آسمانی را دقیقاً می‌دانم، محتوایش را می‌دانم و مغز و باطن آن آیات را می‌دانم. در روایات ما هست که اسم اعظم خدا ۷۳ حرف دارد. منظور از حرف، حروف الفبا نیست. یعنی ۷۳ قسمت دارد. مظهر قدرت و علم خدا که آصفِ بنِ برخیا یک حرف از آن ۷۳ حرف را می‌دانست و با آن، آن قدرت نمایی را کرد و حضرت عیسی علیه السلام که مردگان را زنده می‌کرد، کور مادرزاد را شفا می‌داد، بر روی آب راه می‌رفت، دو حرف از آن اسم اعظم خدا را می‌داند. ولی آقا امیرالمؤمنین و پیامبر اکرم علیهما السلام ۷۲ حرف از ۷۳ حرف اسم اعظم خدا را می دانند « ِوَ عِنْدَنَا مِنِ اسْمِ اللَّهِ الْأَعْظَمِ اثْنَانِ وَ سَبْعُونَ حَرْفا » و حرف آخر را خداوند برای خودش گذاشته و به کسی نداده بنابراین مقدار علم آقا امیرالمؤمنین علیه السلام مشخص شد که از تمام پیامبران قبلی و از تمام جانشینان آنها برتر و بیشتر است.