eitaa logo
نماز اول وقت بخوانیم
3.1هزار دنبال‌کننده
75 عکس
976 ویدیو
218 فایل
@namazmt مرکز تخصصی نماز بانوی باحیا @banoy_ba_haya دعوت به نماز @d_b_namaz احکام نماز @ahkam_namaz سخنرانی‌کوتاه نمازی @sokhanrani_namaz ذکرهای نماز @navb111 محتوای نماز @navb112 عناوین کانال eitaa.com/96469/7162 ارسال بدون منبع ✅
مشاهده در ایتا
دانلود
هدایت شده از 
رجعت ؛ چرا و چگونه؟.pdf
853.2K
رجعت ؛ چرا و چگونه؟ 🌹 20 سخنرانی پنج دقیقه ای در موضوع رجعت
هدایت شده از 
۱۸ بِسمِ اللّهِ الرَّحمنِ الرَّحیم سلام به شما معلم عزیز. جلسه هجدهم است که با موضوع آیات فضیلت امیرالمؤمنین در خدمت شما هستم. در جلسه قبل بیان شد که مشرکان مکه و یهودیان به خاطر حسادتشان، به پیامبر عزیزمان صلی الله علیه و آله ایمان نیاوردند. در تاریخ آمده که چندین و چند قبیله محضر پیامبر شرفیاب شدند و گفتند ما به شرطی به شما ایمان می‌آوریم که مقام خلافت و جانشینی تو بعد از تو در قبیله ما باشد. پیامبر هم در جواب آنها فرمودند : « إنَّ الأَمرَ إلَی اللّهِ یضَعُهُ حَیثُ یشاءُ » مقام خلافت دست من نیست بلکه دست خداست و به هر کسی بخواهد می‌دهد. وقتی آقا رسول اکرم در عید غدیر خم دست آقا امیرالمؤمنین را بالا گرفتند و فرمودند « مَنْ كُنْتُ مَوْلَاهُ فَهَذَا عَلِیٌ مَوْلَاهُ » هرکس من رهبر و سرپرست او هستم این علی بعد از من رهبر و سرپرست اوست و همان‌طور که جانتان را فدای من می کردید باید جانتان را فدای امیرالمؤمنین کنید، برخی از مسلمان‌ها به حضرت حسادت ورزیدند. خود آقا امیرالمؤمنین به اِبن عباس فرمودند : [طبق فرموده پیامبر در روز عید غدیر خم] « أَنَا أَوْلَی النَّاسِ بِالنَّاسِ بَعْدَه » من به جان مردم از خودشان سزاوارتر شدم ، یعنی باید جانشان را فدای جان من می‌کردند. این سبب شد آتش حسادت در برخی از مسلمان‌ها شعله ور شود در آیه ۵۴ سوره نساء آمده : « أَمْ یَحْسُدُونَ النَّاسَ عَلی ما آتاهُمُ اللهُ مِنْ فَضْلِهِ » گروهی از‌ مردم به گروه دیگر حسادت می‌کنند به خاطر نعمت‌هایی را که خدا به اون ها داده. ابن عباس فرمودند : « نَزَلَتْ فِی رَسُولِ اَللَّهِ وَ فِی عَلِیٍّ » این آیه درباره پیامبر و امیرالمؤمنین است. یعنی یهودیان به خاطر مقام نبوت به پیامبر حسادت کردند و برخی از مسلمان‌ها به خاطر مقام امامت و خلافت به امیرالمؤمنین حسادت کردند. در ادامه آیه آمده « فَقَدْ آتَینا آلَ إِبْراهِیمَ الْكِتابَ وَ الْحِكْمَةَ وَ آتَیناهُمْ مُلْكاً عَظِیماً » ما به آلِ ابراهیم کتاب را دادیم حکمت را دادیم و حکومت بزرگ را دادیم که منظور از آل ابراهیم در تفاسیر آمده پیامبر اکرم امیرالمؤمنین و امامان علیهم السلام هستند. و « مُلکِ عَظیم » در این آیه را امام باقر این‌گونه تفسیر کردند که « أَنْ جَعَلَ فِیهِمْ أَئِمَّةً مَنْ أَطَاعَهُمْ أَطَاعَ اَللَّهَ » خداوند امامانی را قرار داد که اطاعت آنها را مساوی با اطاعت خودش قرار داد و مخالفت با آنها را مساوی با مخالفت خودش قرار داد و این « مُلکِ عَظیم » هست. بنابراین آیه می‌خواهد بفرماید که حسادت به پیامبر اکرم توسط مشرکان و یهودیان به خاطر نعمت مقامِ رسالت و حسادت به آقا امیرالمؤمنین به خاطر نعمتِ مقام خلافت بوده که برخی از مردم نمی‌توانستند این نعمت‌ها را ببینند.
هدایت شده از 
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
امیرالمؤمنین در قرآن 18 ؛ دشمنی با نبوت و امامت 2 https://eitaa.com/joinchat/2692940340C97cb7e742d
هدایت شده از 
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
امیرالمؤمنین در قرآن 19 ؛ واجب الاطاعة 1 https://eitaa.com/joinchat/2692940340C97cb7e742d
هدایت شده از 
۱۹ بِسمِ اللّهِ الرَّحمنِ الرَّحیم سلام به شما معلم عزیز. جلسه نوزدهم است که آیات فضائل امیرالمؤمنین را با هم دوره می‌کنیم. در آیه ۵۹ سوره نساء خداوند متعال مؤمنین را مورد خطاب قرار می‌دهد و می‌فرماید : « یا أَیهَا الَّذِینَ آمَنُوا أَطِیعُوا اللهَ وَ أَطِیعُوا الرَّسُولَ وَ أُولِی الأَمْرِ مِنْکمْ » ای کسانی که ایمان آورده‌اید از من خدا و رسول من و اولی‌الامر اطاعت کنید. برای اینکه مشخص بشود مصداق « اولِی الاَمر » دقیقاً چه کسانی هستند و این واژه از ابهام در بیاید چند تا نکته را خدمتتان عرض می‌کنم : یک. خطاب آیه به مؤمنان در طول تاریخ است تا روز قیامت. بنابراین در هر زمانی باید « اولِی الاَمر » وجود داشته باشد تا مؤمنان مأمور باشند که از اولی‌الامر اطاعت کنند. دو. آیه نفرموده فقط دستوراتِ فقهی یا دستوراتِ سیاسی، جنگ و یا اقتصادیِ « اولِی الاَمر » را اطاعت کنید. چون قید نزده و به قول ما طلبه‌ها آیه را مطلق قرار داده هر دستوری « اولِی الاَمر » بدهند در حوزه سیاست، اقتصاد، فرهنگ، احکام عبادی و اجتماعی باید بدون چون و چرا به آنها بگوییم چشم و دستورشان را اطاعت کنیم، همان گونه که دستورات پیامبر خدا و خدا را بدونِ چون و چرا اطاعت می‌کنیم. سه. « اولِی الاَمر » باید از هر خطا و اشتباه و گناهی پاک باشند باید معصوم باشند. کسانی که ما به طور مطلق می‌خواهیم از آنها اطاعت کنیم نباید از روی جهل و از روی هوا و هوس دستوری خلافِ دستور خداوند تبارک و تعالی بدهند. فخر رازی از علمای بزرگ اهل سنت هم این آیه را این‌گونه تفسیر کرده که « اولِی الاَمر » در این آیه باید حتماً معصومین باشند، یعنی کسانی که از گناه پاک پاک هستند. پیامبر عزیزمان صلی الله علیه و آله فرمودند : « لا طَاعَةَ لِمَخْلُوقٍ فِی مَعْصِیةِ الْخَالِقِ » اگر مخلوق دستوری را بدهد که خلاف گفته خداوند تبارک و تعالی هست نباید اطاعت بشود. پس « اولِی الاَمر » در این آیه باید کسانی باشند که در طول عمرشان، حتی از روی جهل یک دستور مخالفِ دستور خداوند تبارک و تعالی صادر نکند. بنابراین اینکه بگوییم یارانِ پیامبر اولِی الاَمرند یا فرماندهان نظامی زمان پیامبر یا فرماندارانِ حکومت اسلامی در همه زمان ها یا عالمان دینی مصداق « اولِی الاَمر » هستند حرف کاملاً اشتباهی است. این یک سخن باطل است که کسی بگوید هر کسی حاکم مسلمین شد « اولِی الاَمر » محسوب می‌شود! و حتی اگر فاسق و ظالم باشد مسلمان‌ها باید به دستورات او گوش کنند! این حرف بسیار باطل است که هر کسی که حاکم مسلمین شد حتی اگر یزیدِ شرابخوارِ سگ بازِ میمون بازی باشد که با محارمِ خودش عمل بی‌عفتی انجام می‌دهد ما او را مصداق « اولِی الاَمر » بدانیم و او را واجب الاطاعه بدانیم.
هدایت شده از 
متن آیات امیرالمؤمنین در قرآن.pdf
1.9M
🌹 آیات امیرالمؤمنین در قرآن 🌹 💟 آیا می‌دانید بیش از ۳۰۰ آیه از قرآن کریم در فضیلت امیرالمؤمنین علیه السلام است؟ 💟 حیف از شیعه امیرالمومنین از ین آیات بی‌اطلاع باشد. 🌼تفسیر تعدادی از این آیات در pdf# آمده است. 🌼 به عشق آقا و مولایمان هم مطالعه کنیم و هم در گروه‌ها و کانال‌ها پخش کنیم.
هدایت شده از 
۲۰ بِسمِ اللّهِ الرَّحمنِ الرَّحیم سلام به شما معلم عزیز. جلسه بیستم است که آیات فضیلت امیرالمؤمنین را با هم دوره می‌کنیم. در جلسه قبل بیان شد که در آیه ۵۹ سوره نساء خداوند تبارک و تعالی اطاعت از « اولِی الاَمر » را در کنار اطاعت از خود و رسولش قرار داد و به مؤمنین دستور داد که هر چه « اولِی الاَمر » می‌گویند آنها بگویند چشم. حالا برای ما سؤال است که « اولِی الاَمر » دقیقاً چه کسانی هستند؟ در آیه ۴۴ سوره نحل خداوند یکی از وظایفی را که بر دوش پیامبرش قرار می‌دهد این است که « وَ أَنْزَلْنا إِلَیكَ الذِّكْرَ لِتُبَینَ لِلنَّاسِ ما نُزِّلَ إِلَیهِمْ » ای پیامبر واژه‌های سخت و مُبهم قرآن را برای مردم روشن کن و توضیح بده. حالا می‌خواهیم پنج جایی که پیامبر اکرم ، « اولِی الاَمر » را برای ما مشخص کرده خدمتتان عرض کنم. یک. حضرت فرمودند : « یا علی! طَاعَتُکَ طَاعَتِی وَ طَاعَتِی طَاعَةُ اللَّهِ » اطاعت از توی علی اطاعت از من پیامبر است و اطاعت از من پیامبر اطاعت از خداوند تبارک و تعالی است. پس یکی از مصادیق « اولِی الاَمر » ، خود امیرالمؤمنین است. دو. در حدیث دیگری فرمودند که برترین و بهترین جای بهشت جایی است که من همراه با ۱۳ تن از اهل بیتم در آنجا هستیم و از نعمت‌های خدا استفاده می‌کنیم. بعد فرمودند : علی بن ابیطالب ، فاطمه، حسن، حسین و نه تن از فرزندان حسین علیهم السلام ، آن ۱۳ نفری هستند که در بالای بهشت در کنار من قرار دارند و این گونه توضیح دادند که آنها ویژگی‌شان این است : خداوند متعال در آیه اولی الامر « أَطیعُوا اللَّهَ وَأَطیعُوا الرَّسولَ وَأُولِی الأَمرِ مِنكُم » اطاعت از آنها را در کنار اطاعت از خودش و رسولش قرار داد. « قَرَنَ طَاعَتَهُمْ بِطَاعَتِهِ وَ طَاعَةِ رَسُولِ اللَّه‏ ‏ » سه. جابر بن عبدالله انصاری به پیامبر عرضه داشت : ما خدا و رسولش را شناختیم تا از آنها اطاعت کنیم اما « اولِی الاَمر » را نشناختیم! پیامبر عزیزمان صلی الله علیه و آله فرمودند : اولین آنها علی است و بعدش حسن، بعد حسین، بعد علی بن الحسین، بعد محمد بن علی که در تورات صفت او که باقر است آمده « سَتُدْرِكُهُ یا جَابِر » تو او را درک خواهی کرد. سلام من را به پنجمین جانشینم برسان و بعد پیامبر اکرم، تک تک امامان را برای ایشان نام بردند، یعنی همان دوازده امامی که اطاعت از آنها بر امت واجب شده است. دو مورد بعد را در جلسه بعد خدمتتان عرض می‌کنم.
هدایت شده از 
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
امیرالمؤمنین در قرآن 20 ؛ واجب الاطاعة 2 https://eitaa.com/joinchat/2692940340C97cb7e742d