🔰 به کم قانع نشویم
🔷🔹 ما در زندگى خود به كم ها قانع شده ايم.
تمام زندگى ما به يك امكان بانكى و دو تا خانه و يك ماشين و يك زن و چند بچه و ... ختم شده است.
🔹تمام عمر خود را مى دهيم تا همين ها را بدست آوريم
و در نهايت هم آنها را مى گذاريم و جدا مى شويم،
🔹در حالى كه تمام دعوت انبياء اين است كه:
«أَرضيتُمْ بالحيوةِ الدُّنيا من الْآخرةِ فما متاعُ الْحيوةِ الدُّنيا فِى الْآخرةِ الّا قليلٌ».
🔹 به خدا قسم بهره هاى زندگى دنيا خيلى كم است!
🔹همه انبياء الهى آمدند
و ما را صدا زدند،
فرياد زدند،
شمشير زدند،
زمين گير و زندانى شدند
و فرقشان شكافته شد
كه به كمها قانع نشويد!
🔹اين دنيا كم است،
🔹 آدمى براى زندگى هفتاد سال نيست،
🔹امّا ما دعوت آنها را نديده و فرياد آنها را نشنيده گرفتيم؛
چرا كه زمين گير و به دنياى كم قانع شده ايم.
🔹... ما خيلى قانعيم.
خيلى بى خبريم.
نمى دانيم چقدر امكان تقسيم كرده اند، در حالى كه توبره هاى ما خالى است و فردا هم طلبكاريم!
🔸 انسان با اين امكاناتى كه دارد، بايد محاسبه كند كه مى خواهد كجا برود؟
در حالى كه ما با امكانات خود، هيچ كارى نكرده ايم و دستمان خالى است.
📚 کتاب اخبات، ص۹۳
📝استاد علی صفایی حائری
@nooralanor
🔴 کسانی که به حجت بیرونی سنگ زدند قبلا به حجت درونی خود سنگ زده اند!!!!
🔻 آیت الله حائری شیرازی (رضوان الله تعالی علیه):
امام زمان عج الله، وقتی مالک امت میشود که امت تابع حجت درونیاش (عقل) بشود. این حجت درونی، حلقه واسطه بین انسان و حجت بیرونی (انبیاء و امامان معصوم علیهم السلام) است.
آنهایی که با حجت بیرونی درگیر میشوند و سنگ به آن می زنند، قبلاً به حجت درونیشان سنگ پرانی کرده اند. کسانی که با علی و فاطمه علیهم السلام، آن طور رفتار کردند، قبلاً با حجت درونیشان این رفتار را کرده اند. قبلاً به حجت درونی خود بند انداخته و آن را به اطاعت از هوی و هوس وادارش کرده اند. قبلاً در، به پهلوی حجت درونی خود زده اند.
برای شروع کار، باید با حجت درونی خود تجدید بیعت کنید. بگردید و آن حجت درونی را در خود پیدا کنید و آن همان عقلی است که به شما داده اند.
@nooralanor
#یاد_مرگ_قیامت
#موعظه
#علامه_طهرانی ره
مردن برای این افراد [کسانی که دلبسته ظاهر دنیا شدند و از باطن دنیا غافل] بسیار سخت است.
🔹
چون یک عمر زندگی کرده، و آن عمر سرمایهٔ وجودی او بوده و ساعات عمر را برای بدست آوردن امور دنیویه از مال و جاه و اعتبار مصرف کرده و برای داخل کردن موقعیت و هستی وجودی خود در دل مردم فعالیت نموده و زحمت کشیده، برای اولاد رنج برده و متحمل مشکلات شده، سرمایهای گرد آورده و بدان اعتماد کرده، در سرما و گرما ایام و ساعات عمر خود را برای بدست آوردن این امور مصرف نموده است؛ خلاصه تمام دوران عمر خود را که منطبق است بر قطعات زمان از سالها و ماهها و روزها و ساعتها و دقیقهها و لحظهها، برای بدست آوردن این چیزها مصرف کرده است.
🔹
بنابراین به هر یک از آنها قهراً محبت پیدا نموده است و هر یک از آنها مانند زنجیری دل و خواست او را به خود میبندد؛ حالا میخواهد از دنیا برود، دل خود را متصل به هزاران زنجیر میبیند که از هر طرف او را به این امور دوخته است. اموال او هر یک دل او را بسوی خود میکشند، دوستان و احباب به سمت خود میکشند، اولاد و زن و عشیره به سمت خود میکشند، آرزوهای دراز که در خیال خود پروریده و بر اثر توهم و تخیلی، موجودیت تخیلی و موهومی پیدا کرده به سمت خود میکشند؛ و این شخص میخواهد برود، حرکت کند، یعنی چه؟ یعنی بار سفر آخرت بندد، وداع کند! رجوعی نیست، دیگر حتی برای یک لحظه روی این عالم را نمیبیند، و تمام این اندوختهها و محبوبها و مقصودها به خاک نسیان سپرده میشود. و حتی در مقابل دیدگان خود میبیند که عشقی که به بدن خود میورزید و برای خراش پوست دستش به طبیب متوسل میشد، باید تمام بدن را در خاک ببیند و طعمهٔ ماران و موران زمین کند، و محل و مدفن او، جای آمد و شد خزندگان زیر زمین گردد. سوراخهای بدن او محل رفت و آمد مارها و عقربها شود، و خاک سنگین بر روی پیکر او انباشته گردد و خود در میان آن تبدیل به خاک و خاکستر شود.
🔹
همهٔ اینها را در مقابل دیدگان خود مجسم میبیند.
🔹
و از طرفی هم بر اساس وجدان و عقل حرکت نکرده، راه آخرت را روشن ننموده، با ناموس خدا آشنائی پیدا نکرده، با علوم باطنیه و موجبات تجرد نفس پیوسته در جنگ و جدال و قهر بوده، از راه عدالت منحرف و به حقوق خود و سائر افراد مردم که در نزد مبدأ اصیل عالم، خداوند عزوجل محترمند تجاوز کرده، و در مقام عبودیت خدا نبوده، سر به سجادهٔ تسلیم و خاکساری در مقابل ظاهر کنندهٔ این مظاهر عجیب و این مناظر شگفت عالم نگذارده، ایثار نکرده، دستگیری از بیچارگان و درماندگان ننموده، و با اعمال صالحه جان خود را به حیات آن عالم زنده نکرده، و برای تاریکیها و عقبات و کوره راههای طبعی چراغی نیفروخته است.
🔹
با این حال و کیفیت میخواهد از دنیا برود! با این مشکلاتی که از هر سو بدو روی آورده و او را احاطه نموده و درهم پیچیده است؛ حیرت زده، خسران زده و زیانکار، با زیان و ندامت و حسرتی که از سر تا قدم او میبارد میخواهد کوچ کند. بانگ رحیل زده شده و دیگر وقت درنگ و تدارک نیست.
🔹
منبع: #معاد_شناسی، ج۱، صص ۹۴-۹۶.
♦️کانال تذکرة الاولیاء
@nooralanor
💥 ایران بعد از اسلام، از مسیر تمدنسازی خارج نشد، بلکه در ریلِ تمدنسازیِ جدید و اسلامی قرار گرفت.
💠 #استاد_میرباقری:
🔹 برخي منورالفکرها میگفتند: #ايران_بعد_از_اسلام، از مدار تمدنسازی خارج شد! به اعتقاد بنده، اینطور نیست؛ جامعه ايران بعد از اسلام در مسیری قرار گرفت و به تمدنی رجوع کرد که بر محور اسلام شکل بگیرد و نماد آن، کعبه و کربلا باشد. البته #هویت_ملی ما هم حذف و صفر نمیشود، بلکه در ذیل هویت دینی معنا و جایگاه پیدا میکند. ما میتوانیم هويّت ملّی را به بستری برای برتری تمدنی در موازنه جهانی تبديل کنیم.
🔹 نقشی که #ایران با رجعت خود و تمدنسازی جدید ايفا میکند، نقش مؤثر و فعال نسبت به #عصر_ظهور است. #تمدنهای_رقيب که مسير خود را تغيير ندادند، در عصر ظهور نقشی نخواهند داشت، بلکه مانعِ حرکت تکاملیِ تاريخ بهسمت ظهور میشوند.
تلقی من آن است که اکنون، آن تلاش بيش از هزار سالۀ #جامعه_شيعه _ که قطب شيعه، ايران بوده است _ در ايجاد يک تمدن جديد و يک زندگی و راه جديد، بهتدریج در حالِ به ثمر نشستن است.
☑️ @nooralanor
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬در خانواده ادب واجب تر از محبت است.
🔸استاد پناهیان
#بیان_معنوی
#نشر_خوبیها
استاد شیخ شمس الله قائمی از شاگردان #آقای_کشمیری
می گوید :
" خیلی دلم می خواست بدانم ایشان ارتباطشان با خدا چگونه است، یکبار پیششان بودم ، به قلبشان اشاره کردند و فرمودند سرت را بگذار اینجا ، گوشم را گذاشتم دیدم یک کلمه ای دائم تکرار می شود.
گفتم : آقا، ذکر شما فلان کلمه است ؟
فرمودند : بله.
مثل ساعت که دائم کار می کند این کلمه تکرار می شد، ارتباطشان با #خدا اینگونه بود .
📖 کتاب شیدا ، ص ۴۶
کانال تذکره الاولیاء
#برتری_جویی #عبودیت #شیطان
💠 مصادیق مختلف برتری جویی
🔻 آنچه مايه بدبختي، هلاکت و نابودي فرعون و قارون شد، همان استکبار و برتریجويي بود. البته مصاديق کوچکتر را نيز ميتوان يافت. در روايات به طور خاص بر اين مسئله تکيه شده است؛
🔸 در حديثي، اميرمؤمنان علي عليه السلام هنگام ذکر اين آيه، به يکي از مصاديق کوچک آن اشاره فرموده است: «ان الرجل ليعجبه ان يکون شراک نعله اجود من شراک نعل صاحبه فيدخل تحتها؛ گاه میشود که انسان از اين لذت میبرد که بند کفش او از بند کفش دوستش بهتر باشد و به همين خاطر، داخل اين آيه میشود. سعد السعود، ص۸۸ و مجمع البیان ذیل آیه» چرا که اين هم شاخه کوچکي از برتريجويي است و با اين مثال حضرت، حکم مصاديق بزرگتر به مفهوم اولويت مشخص ميشود.
🔹 اين برتریجويي خلاف عبوديتي است که طريق اصلي بندگي است. خداي متعال انسانها را به عنوان خليفه و برگزيده آفريد و اين خلافت، فقط با عبوديت حاصل ميشود؛ چون در عبوديت، کانالِ ربوبيت وجود دارد.
🔸 حق تعالي اراده نداشته که شيطنت در عالم توسعه پيدا کند، منتها شيطان و ايادي شيطان -که نفس آدمي است- در مقابل ربوبيت حق تعالي و عبوديتي که او ميخواست، جبههگيري کرد و بنا شد هر کسي که ميخواهد به باطن عبوديت يعني ربوبيت برسد، ايادي شيطان را کنار بزند و به ارتقا برسد.
┄┅═✧❁••❁✧═┅┄
🔺کانال رسمی نشر آثار حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
👉🏻 @nasery_ir
✅تاثیر همنشین
♦️وقتی آبی را در یخچال کنار زردآلویی می گذاریم آب، بوی زردآلو بر می دارد و این یعنی، همنشین تاثیر گذار است تا جایی که انسانِ مستجاب الدعوه را تا مقام حیوانیّت پایین می آورد و حیوانی را تا مقام انسانیت بالا می برد و هر دو نمونه، در قرآن ذکر شده است؛
🔻یکی بلعم باعورا که انسان و مستجاب الدعوه بود ولی گرایش به فرعون پیدا کرده و همنشین او شد و به جایی رسید که قرآن درباره ی او می فرماید: فَمَثَلُهُ کَمَثَلِ الْکَلْب...
مَثَل او مَثَل سگ است (اعراف، ۱۷۶)
🔻و دیگری سگ اصحاب کهف که بواسطه ی همنشینی با جوانمردانی که ایمان به خدا آورده بودند، خدا او را در شمار انسانها آورده و می فرماید:
سَيَقُولُونَ ثَلَاثَةٌ رَّابِعُهُمْ كَلْبُهُمْ وَيَقُولُونَ خَمْسَةٌ سَادِسُهُمْ كَلْبُهُمْ...
به زودى گروهى خواهند گفت: «آنها سه نفر بودند، که چهارمین آنها سگشان بود.» و گروهى مى گویند: «پنج نفر بودند، که ششمین آنها سگشان بود... (کهف/۲۲)
‼️و شبکه های اجتماعی رفیقی است که با حُسن انتخاب ما و یا سوء انتخاب ما، خوب و بد می شوند.
🔻دنیا خوش است و مال عزیزست و تن شریف
لیکن رفیق، بر همه چیزی مقدم است.
@nooralanor
☑️ فوت ۱۱۲ طلبه و روحانی بر اثر کرونا
🔸حجه الاسلام شفیع زاده رئیس سازمان بسیج اساتید، طلاب و روحانیون کشور :
حدود ۴۰۰ نفر از طلاب و روحانیون در سراسر کشور به ویروس کرونا مبتلا شدند که متاسفانه ۱۱۲ نفر از این عزیزان فوت کردند.
🔸بر اساس بررسی های قطعی و اسناد و مدارک موجود ۷ نفر از طلاب و روحانیون که در مراکز درمانی و سایر عرصه ها مشغول خدمت بودند به شهادت رسیدند و از نظر ما باید به عنوان شهید خدمت سلامت شناخته شوند و پیگیری های لازم در این خصوص همچنان ادامه دارد
🇮🇷 کانال اساتید انقلابی
⭕️هر سه نفر شهید شدند و نیاز به شفاعت یکدیگر پیدا نکردند...
🛑در این سن مرگ را به سخره گرفتن کار هر قهرمانی نیست....
🅾« درود ورحمت الهی بر روان پاک تمامی شهدای جنگ تحمیلی »
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یادی کنیم از شهدا...
✅نمونه دو فرهنگ
🔹فرعون نمونه فرهنگی است که می گوید زندگی فرصتی برای زنده بودن است
🔸و موسی علیه السلام نمونه فرهنگی است که می گوید زندگی فرصتی است برای حرکت
و این که انسان از لاک خودش خارج بشود ، پوست بیندازد ، آزاد بشود و چهره حقیقی او که پنهان شده است ظاهر گردد ...
آیت الله حائری شیرازی رحمت الله علیه
📖 مربی و تربیت صفحه 94
@nooralanor
🌸🌸امام جواد علیه السلام 🌸🌸
ثَلاثُ خِصالٍ تَجتَلِبُ بِهِنَّ المَحَبَّةَ: اَلنصافُ فِى المُعاشَرَةِ و َالمُواساةُ فِى الشِّدَّةِ وَ الاِنطِواعِ وَ الرُّجوعُ إِلى قَلبٍ سَليمٍ؛
با سه خصلت، محبّت (ديگران) به دست مى آيد: انصاف در معاشرت، همدردى (با ديگران) در سختى ها، و بازگشت به قلبى پاك.
بحارالأنوار(ط-بیروت) ج75، ص82، ح77
🍃🍃🍃➖➖➖🍃🍃🍃
@nooralanor
آیا انسانی که مقید به دستورات الهی است می تواند از خداوند چنین توقعی داشته باشد که مشکلاتش از دیگران که مقید نیستند کمتر باشد؟.mp3
1.97M
سوال: 630
#توقعه_بندگی_از_خدا
❓آیا انسانی که مقید به دستورات الهی است می تواند از خداوند چنین توقعی داشته باشد که مشکلاتش از دیگران که مقید نیستند کمتر باشد؟
پرسمان اعتقادی محمدی
@nooralanor
🌹استاد شهید مرتضی مطهری :
♦️حضرت علی علیه السلام اگر به بازار می رفت که چیزی بخرد ، کوشش می کرد کسی را پیدا کند که او را نشناسد که او امیرالمومنین است ، برای آنکه مبادا ملاحظه او را بکند و بین او و دیگران فرق بگذارد ؛ همین قدر هم حاضر نبود از عنوان خودش استفاده کند
📚 بیست گفتار / ص28
@nooralanor
⬅️ همانطور كه احياي ليلة القدر سهم مؤثري در تحصيل رزق حلال و كامل مادّي و معنوي دارد، ممكن است احياي بين الطلوعين و اشتغال به نماز، دعا، مطالعه، تدبّر، تحقيق و پژوهش مآثر و آثار ديني، سهم به سزايي در نيل به رزق مبسوط و حلال مادي و معنوي داشته باشد؛
✅ يعني بين الطلوعين هر روز به مثابه ليلة القدر يا يوم القدر همان روز است.
📖تفسیر تسنیم جلد4 صفحه549
🖋 آیت الله جوادی آملی
📚 کانال از لابلای کتابها
@nooralanor
این جمله بسیار ساده است اما دریایی از تفکر میطلبد:
حاج قدرت الله لطیفی نسب که اهل تشرف خدمت امام عصر بود میفرمود:
کسی که الان مطیع امام زمان باشد در زمان ظهور هم جزو پیروان و تابعین ایشان خواهد بود!
منبع: این شرح بی نهایت
♦️تذکرة الاولیاء
@nooralanor
فتوای اشتباه شیخ مفید و عنایت غیبی
شخصی روستایی خدمت شیخ رسید و سؤال کرد: «زنی حامله فوت کرده و حملش زنده است؛ آیا باید شکم این زن را پاره کرده و طفل را بیرون بیاوریم و یا این که با آن حمل، او را دفن کنیم»؟ شیخ پاسخ داد: «با همان حمل او را دفن کنید»!
آن مرد برگشت. در میان راه دید سواری از پشت سر میتازد و میآید، چون نزدیک رسید، گفت: «ای مرد، شیخ فرموده است که شکم آن زن را پاره کرده و طفل را بیرون آورده و زن را دفن کنید». آن مرد چنین کرد.
بعد از مدتی، به خط سبز جواب نوشته شده بود که: «انت شیخی و معتمدی و الحق مع ولدی علم الهدی ؛ ای شیخ مفید! تو محل اطمینان منی؛ ولی حق با فرزندم علم الهدی (سید مرتضی) است»
پس از چندی ماجرا را برای شیخ نقل کردند. شیخ فرمود: «من کسی را نفرستادم و معلوم است که آن شخص صاحب الامر (عج) بوده است. حالا که در احکام شرعیه خطا میکنم، همان بهتر که دیگر فتوا ندهم». لذا به خانه رفت و در خانه را بست و بیرون نیامد و پاسخ مراجعین را نمیداد.
تا اینکه از سوی حضرت ولی عصر(عج) توقیعی (نامهای) برای شیخ بیرون آمد با این مضمون که: «وظیفهی شماست که فتوا بدهید و وظیفهی ماست که شما را حمایت کرده و نگذاریم که در خطا بیافتید». پس از این دستور، شیخ بار دیگر بر مسند فتوا نشست.
نقل شده است که در مدت 30 سال، 30 توقیع از ناحیه مقدس امام عصر(عج) برای شیخ مفید صادر شد و در عنوان توقیع نوشته بود: «للاخ الاعز السدید الشیخ المفید ؛ برای برادر گرامی و استوار، شیخ مفید».
داستانهایی از زندگی علماء، تألیف محمدتقی صرفی، دفتر نشر برگزیده قم.
♦️تذکرة الاولیاء
@nooralanor