❓چند نکته درباره تعاریف فلاسفه از حرکت/ پرسش هائی درباره تعریف فرهنگستان علوم اسلامی و حسینیه اندیشه از حرکت
👌نکته سوم اینکه مرحوم حسینی در مباحثات خود اجمالاً به جایگاه اسماء و ظرفیت اشاره می کنند؛ ولی روش دستیابی به اسماء و قدر در یک حرکت خاص را تبیین نمی کنند. روشِ تحلیل حرکت یک شئ خاص در منطق فرهنگستان بر تناظر سازی نسبت به حد اولیه حرکت استوار است و با این روش درک درستی از اسم و قدر دخیل در پیدایش یک حرکت به دست نمی آوریم.
🗞متن کامل خبر:
http://nro-di.blog.ir/1399/09/26
#تعریف_فقهی_حرکت
#تعریف_فلسفی_حرکت
#جدول_تسبیح
@olgou4
⚡️به فضل الهي: نشست تخصصی تبیین قاعده اصولی بیان مبتنی بر تأمل (باب دوم فقه البیان) در مقایسه با قواعد تفکر در منطق صوری، منطق سیستمی و منطق فاعلیت برگزار می گردد. به زودی
#فقه_البیان
#بیان_مبتنی_بر_تأمل
#قواعد_تفکر
@olgou4
🗞تکرار: چگونه جبهه مردمی الگوی پیشرفت اسلامی را مدیریت می کنیم؟/ تبیین دو اقدام اساسی شورای راهبردی الگوی پیشرفت برای گسترش تفکر الگو
http://nro-di.blog.ir/1399/03/17
#نظام_سازی_فقهی
#مدیریت_بر_مبنای_پرسش
#چرخه_چهار_بخشی_تحریک_فکر
@olgou4
👌به فضل الهی: نشست تخصصی با موضوع "آموزش و پرورش مطلوب" روز پنج شنبه ۴ دی ماه ۱۳۹۹ ساعت ۱۰ صبح در شهر قم برگزار می گردد.
#آموزش_و_پرورش_آینده
#نظام_سازی_فقهی
@olgou4
👌حجت الاسلام علی کشوری: شهر هوشمند الگوئی جدید برای ایجاد چالش در روابط انسانی ۱۳ گانه است؛ چالش در روابط انسانی هم به معنای گسترش تنهایی است.....
⚡️دریافت نسخه با کیفیت:
http://nro-di.blog.ir/1399/10/04
⚡️مطلب مرتبط:
http://nro-di.blog.ir/1398/10/23
#مشهد_آینده
#مدیریت_شهری_محله_محور
#ایده_معیوب_شهر_هوشمند
#هجوم_اسناد_بین_المللی_به_هویت_شیعی
@olgou4
نشست تخصصی آموزش و پرورش آینده ۴ دی ۹۹ - قم.mp3
48.03M
🔉صوت سخنرانی حجت الاسلام علی کشوری (مدیر مدرسه هدایت) در نشست تخصصی آموزش و پرورش مطلوب - پنج شنبه ۴ دی ۱۳۹۹ - قم
❓هدف از آموزش و پرورش مطلوب آماده سازی افراد برای فهم و ایجاد نظم اجتماعی مطلوب است + تعریف نظم اجتماعی مطلوب بر اساس آیات و روایات
#نظام_سازی_فقهی
#آموزش_و_پرورش_آینده
@olgou4
👌به فضل الهی: نشست تخصصی تبیین اجمالی "الگوی فقهی تحلیل بیماری" در مقایسه با "پاتولوژی پوزیتویستی" روز شنبه ۶دی ۱۳۹۹ بعد از نماز مغرب وعشاء در شهر قم برگزار می گردد.
🗞قبل از حضور در نشست مطالعه بفرمایید:
http://nro-di.blog.ir/1399/01/01
#نظام_سازی_فقهی
#الگوی_فقهی_تحلیل_بیماری
#پاتولوژی
@olgou4
⚡️۱۲ ملاحظه فقهی درباره پول وجود دارد!/ پدیده ناکارآمد بانک بر تعریف غلط از پول تکیه دارد.
👌قبلاً گفته ایم که مکاتب اقتصادی موجود -مانند مکتب نئوکینزی و مکتب نهاد گرایی - رابطه پول با سبک زندگی و روابط انسانی را تحلیل نمی کنند و حتی دغدغه تحلیل این رابطه را هم ندارند. تحلیل مکاتبِ موجود درباره پول را سطحی، ضعیف و مضر برای بخش اقتصاد می دانیم و تحلیل جدیدی را درباره موضوع پول ارائه کرده ایم.
👌تحلیل پول از نظر طبقه بندی، یک تحلیل از نوع تحلیل های اقتصادی نوع چهارم محسوب می شود. به عبارت بهتر برای تحلیل بهتر پول سه دسته تحلیل بالا دستی شاملِ : ۱- طبقه بندی مشاغل، ۲- الگوی تولید و ۳- الگوی بازار وجود دارد. همچنین برای تحلیل بهتر پول باید نسبت متقابل بین پول و عقود هم تحلیل شود. به عبارت دیگر پول ابزار مبادله در قالب عقود مبادله است و تحلیل آن به شکل انتزاعی صحیح نیست.
👌در مجموع عناوین بسته فقهی تحلیل پول شامل ۱- تحلیل ارتباط پول و طبقه بندی مشاغل(سه سرفصل)، ۲- تحلیل ارتباط پول و الگوی تولید (سه سرفصل)، ۳- تحلیل ارتباط پول و الگوی بازار (سه سرفصل) و ۴- تحلیل ارتباط پول و عقود (سه سرفصل) می باشد. البته باید توجه کنیم؛ که با تغییر تعریف پول؛ مفاهیمی مانند سیاست های پولی، بهره، تورم و... دچار تحول و تغییر معنا خواهند شد.
👌اصطلاح "پول طلا" یا دینار (قیمةُ الدِّینارِ عشرةُ دَراهَم - من لا یحضره الفقیه -ج ۴) را برای شروع تفاهم مفید می دانیم؛ ولی باید توجه داشت که نقره (شش دانقی) هم پولِ دارای مالیت محسوب می شود و بدون لحاظ آن معاملات خرد با اختلال روبرو خواهند شد. به فضل الهی دوره مباحثاتی پول غیر اعتباری را در حوزه علمیه قم برگزار خواهیم کرد
حجت الاسلام علی کشوری- تبیین سرفصل های نظریه پول غیر اعتباری - بامداد جمعه انتظار ۵ دی ماه ۱۳۹۹ - قم
متن خبر:
http://nro-di.blog.ir/1399/10/05
#نظام_سازی_فقهی
#نظریه_پول_غیر_اعتباری
#پول_طلا
#جمعه_انتظار
@olgou4
⚡️جدول چهار گانه هدایت؛ نوعی جدید از کارشناسی را برای پشتیبانی فکری از جمهوری اسلامی پایه گذاری کرده است.
👌در قالب محتوای چهار "جدول فقهیِ تسخیر"، "جدول تسبیح"، "جدول تنظیم" و "جدول غریب" یک کارشناسی جدید و کارآمد را برای حل مشکلات نظام مبارک جمهوری اسلامی پایه گذاری کرده ایم.
حجت الاسلام علی کشوری- تبیین چگونگی حمایت حوزه از نظام جمهوری اسلامی - یک شنبه ۷ دی ماه ۱۳۹۹ - قم
#جداول_فقهی_هدایت
#نظام_سازی_فقهی
#تصمیم_سازی_فقهی
@olgou4
⚡️در مسئله کرونا دیدگاه های فائوچی و بیل گیتس را تکرار نکنید!/ روایت غلط از یک مسئله، کشور را به بن بست می کشاند!
👌بارها با تاکید گفته ایم؛ که نقطه آغاز نظام سازی، تولید روایت و تحلیل از یک مسئله در "فضای نظام مقایسه" است. روایت مبتنی بر نظام مقایسه، یک پرسش مشخص را از منظر فقهی در مقایسه با منظر رقیب -که در اکثر موارد دیدگاه های پوزیتویستی است- بررسی می کند.
👌به عنوان مثال در مسئله کرونا، در مسئله اقتصاد و در مسئله فضای مجازی -در گام اول- نیازمند تولید این روایت هستیم. برخی در داخل به جای تولید روایتِ درست در مسئله کرونا، روایتِ فائوچی و بیل گیتس از کرونا و واکسن را، تکرار می کنند. همچنین در مسئله اقتصاد، الگوی کره جنوبی و...... را به اسم اقتصاد مقاومتی ترویج و پیشنهاد می کنند. الگوی پیشنهادی برخی در مسئله شبکه ملی اطلاعات، تفاوتی با الگوی چین در این حوزه ندارد!
👌روایت و تصویر ذهنی ما از یک مسئله، سازنده عینیت و تکرار روایت دشمن از یک مسئله به معنای اختلال در دستگاه تصمیم سازی و محاسباتی کشور است. تکرار روایت دشمن خطرناک ترین مسئله در مرحله دولت سازی اسلامی است.
حجت الاسلام علی کشوری- تبیین قواعد مادر تصمیم سازی - بامداد دوشنبه ۸ دی ماه ۱۳۹۹ - قم
⚡️متن خبر:
http://nro-di.blog.ir/1399/10/08
#نظام_سازی_فقهی
#تصمیم_سازی_فقهی
@olgou4
⚡️دو نظریه فقهی دیگر نهائی شد!
👌احتراماً به اطلاع علاقه مندان به گفتگوهای فقهی الگوی پیشرفت اسلامی می رساند؛ که فهرست نهائی دو بحث فقهی شامل: ۱- "نظریه فقهی سنن و امثال" در مقایسه با فهرست کتاب جامعه و تاریخ آیت الله مصباح یزدی و۲- "نظریه فقهی ایمنی" در مقایسه با تعریف پوزیتویستی واکسن آماده گردیده است. توضیحات تکمیلی درباره ساختار این دو نظریه را در آینده ارائه خواهیم کرد.
قم - دائره پژوهش مدرسه هدایت - چهارشنبه ۱۰ دی ۱۳۹۹
#تعریف_جدید_واکسن
#تاریخ_و_عبرت
#نظام_سازی_فقهی
@olgou4
👌اطلاعیه حجت الاسلام علی کشوری درباره واکسن کرونا به زودی منتشر می شود....
#تعریف_جدید_واکسن
#نظریه_فقهی_ایمنی
@olgou4
🗞متن سخنرانی حجت الاسلام علی کشوری در نشست تخصصی آموزش و پرورش مطلوب:
❓هدف از آموزش و پرورش مطلوب؛ فهم و ایجاد نظم اجتماعی مطلوب است/ نظم اجتماعی مطلوب ۹ پایه دارد.
http://nro-di.blog.ir/1399/10/13
#نظام_سازی_فقهی
#آموزش_و_پرورش_آینده
@olgou4
هدایت شده از النّموذج الإسلامي للتقدّم
البحث الأوّل كمقدّمة هو أنّ #تغيّر_الهوية في المبنى، بداية للتّغيرات البنيوية في الساحات المختلفة، من ضمنها #العلاقات_الإجتماعية _ كساحة هامّة_التي ستتغيّر وستتحسّن إذا قمنا بتحويل تعريف البناء الراهن.
#الاهتمام_الرئيسي لدى كبار مسئولي البلد هو إصلاح العلاقات الاجتماعية. وكما تعرفون كيفية العلاقات في الأجواء الإفتراضية وشبكات التواصل الاجتماعي بُدِّلت إلى أزمة في البلد.
#الحل_المقترح من جانب بعض الأصدقاء هو #إقامة_قناة_الاطلاعات_الوطنية.
طبعاً إقامةهذه القناة تساعدنا قليلاً في تحسين الظروف،إلّا أنّ التحوّل في كيفية #تصميم_المبنى والخرائط المنزلية هو #الحلّ_الرئيسي و هذا هو اعتقادنا الفقهي.
#فقه_الهداية
#البروتوكولات_الفقهية
#النموذج_الإسلامي_للتقدم
#قوانين_البناء_الفقهية
سماحة الأستاذ علي كشوري
الجلسة التمهيدية في شرح #قوانين_البناء_الفقهية
ربيع الأول ١٤٤٢
قم المقدسة/ وكالة رسا للأنباء
@alnamuzaj_aleslami
👌نشست تخصصی تبیین نظریه رجالی وثوق صدوری به معنای تکاملی به زودی برگزار می گردد.
⚡️اطلاعات بیشتر:
http://nro-di.blog.ir/1399/10/15
#طبقه_بندی_جدید_احادیث
#وثوق_صدوری_به_معنای_تکاملی
#نظام_سازی_فقهی
@olgou4
⚡️چگونه فقاهت را ارتقاء دهیم؟
👌درباره مسئله مهم فقاهت سه دیدگاه وجود دارد. دیدگاه اول قائل به توقف در مسئله فقاهت در سطح کفایه و رسائل است. دیدگاه دوم به دنبال عرفی سازی فقاهتِ موجود و هماهنگ کردن آن با مفاهیم مدرنیته است و دیدگاه سوم به دنبال "تکامل تفقه" و استفاده بیشتر از منبع وحی است.
👌 نقشه صحیح ارتقای دیدگاه سوم را تولید قاعده مند نظریات فقهی مسئله محور در بستر چرخه چهاربخشی تحریک فکر می دانیم. در مرحله تولید نظریاتِ فقهی؛ نه دسته قاعده اصولی برای استنباط های تکامل یافته در فقه البیان پیشنهاد کرده ایم و در مرحله نشر هم از مکانیزم چند بعدی تحریک فکر بهره می بریم.
حجت الاسلام علی کشوری- جریان شناسی فقاهت در حوزه علمیه قم - دوشنبه ۱۵ دی ۱۳۹۹ - قم- مسجد اعظم
#نظام_سازی_فقهی
@olgou4
👌نشست تخصصی تبیین الگوی استنباطِ نظریات فقهی در مکتب فقهی هدایت روز چهارشنبه ۱۷ دی ماه ۱۳۹۹ راس ساعت ۱۴ در کرج برگزار می گردد.
#نظام_سازی_فقهی
#روش_شناسی_اجتهاد
#فقه_هدایت
@olgou4
👌گفت و شنود با جمعی از طلاب و روحانیون با موضوع مدیریت شهری محله محور روز چهارشنبه ۱۷ دی ماه ۱۳۹۹ - بعد از نماز مغرب و عشاء در شهر کرج برگزار می گردد.
#مدیریت_شهری_محله_محور
#نظام_سازی_فقهی
#گفتگو_مناسک_دارد
@olgou4
روش استنباط در فقه هدایت -۱۷-۱۰-۱۳۹۹ .mp3
48.24M
🔉صوت سخنرانی حجت الاسلام علی کشوری در نشست تخصصی تبیین الگوی استنباط نظریات فقهی در مکتب فقهی هدایت - چهارشنبه ۱۷دی ماه ۱۳۹۹ - مرکز مدیریت حوزه البرز
❓الفقه هو الاستنطاق عن الوحی
#تعریف_فقه
#نظام_سازی_فقهی
@olgou4
الگوی پیشرفت اسلامی
👌اطلاعیه حجت الاسلام علی کشوری درباره واکسن کرونا به زودی منتشر می شود.... #تعریف_جدید_واکسن #نظری
⚡️نظریه فقهی ایمنی چه می گوید؟/ افراد مومن وزارت بهداشت جمهوری اسلامی و کادر درمانی جبهه جهانی مقاومت قبل از ظهور را به برگزاری کارآزمائی بالینی بر اساس "نظریه فقهی ایمنی" دعوت می کنم!
👌بشر همواره در دوران زندگی دنیا و برخی دیگر از مراحل آینده حیات از اموری خائف و نگران است و لهذا الامر در ادبیات وحی راه مقابله با این امور نگران کننده بیان شده است.
👌نگرانی از وقوع بیماری های متفاوت؛ یکی از معروف ترین نگرانی های بشر است؛ همچنین نگرانی از روابط انسانی سوء، نگرانی از درندگان ، نگرانی از مرگ های بد و جوانمرگی و .... از جمله امور نگران کننده در زندگی بشر است؛ که برای همه آنها "الگوی ایمنی فقهی" تعریف شده است.
👌در "نظریه فقهی ایمنی" روایات مرتبط با ایمنی بشر از بیماری ها و سایر امور نگران کننده در زندگی را در هفت دسته طبقه بندی می نمائیم و عمل و درایه در این روایات هفت گانه را بسیار موثر تر از تعریف پوزیتویستی واکسن می دانیم.
👌بررسی اصطلاحاتی مانند اَمان، یَقی و... در موسوعه های حدیثی، راه مواجهه با همه بیماری ها - از جمله بیماری سریع العلاج کرونا- را برای بشریت تبیین می کند. افراد مومن وزارت بهداشت جمهوری اسلامی ایران و کادر درمانی "جبهه مقاومتِ جهانی قبل از ظهور" را به بررسی "نظریه فقهی ایمنی" و برگزاری کارآزمائی بالینی مشترک دعوت می کنم.
👌در روزهای آتی ضمن انتشار بیانیه تخصصی مدرسه علمیه هدایت؛ نشست تخصصی مرتبط با "نظریه فقهی ایمنی" را برگزار خواهیم نمود. این نظریه فقهی کارآمد از حیث جانمائی در طبقه علوم مرتبط با فقه الامام جانمایی می شود. به فضل الهی
حجت الاسلام علی کشوری- تبیین نظریه فقهی ایمنی - در جمع برخی طلاب مدرسه هدایت - شنبه ۲۰ دی ماه ۱۳۹۹ - قم
⚡️لینک خبر:
http://nro-di.blog.ir/1399/10/20
#نظریه_فقهی_ایمنی
#تعریف_جدید_واکسن
#نظام_سازی_فقهی
@olgou4
الگوی پیشرفت اسلامی
👌نشست تخصصی تبیین الگوی استنباطِ نظریات فقهی در مکتب فقهی هدایت روز چهارشنبه ۱۷ دی ماه ۱۳۹۹ راس ساعت
⚡️الفقه هو الاستنطاق عن الوحی/تبیین سه ویژگی مهم در تعریف تکاملی فقه
🗞متن کامل سخنرانی حجت الاسلام علی کشوری در نشست تخصصی تبیین الگوی استنباط نظریات فقهی در مکتب فقهي هدایت/ چهارشنبه ۱۷ دی ماه ۱۳۹۹/ مرکز مدیریت حوزه البرز
http://nro-di.blog.ir/1399/10/21
#نظام_سازی_فقهی
#تعریف_تکاملی_فقه
#نظریات_فقهی_الگو
@olgou4
هدایت شده از النّموذج الإسلامي للتقدّم
جميع أبناء البشر في حياتهم الدنيوية قلقون عادة بالنسبة إلى بعض المسائل وخائفون منها وتُقدّم الآيات والأحاديث طريق المواجهة مع هذه الأمور المقلقة.
القلق من حدوث الأمراض المختلفة هو أحدُ أكثر المخاوف البشريّة المعروفة. كذلك الأمر بالنسبة إلى القلق من العلاقات الإنسانيّة السيّئة ومن الحيوانات المفترسة، القلق من الموت المفاجئ وسوء الخاتمة في الحياة وغيرها من الأسباب المثيرة للخوف والقلق في حياة الإنسان. لذا، هناك " #نموذج _المناعة_الفقهي" في الآيات والأحاديث للقضاء على جميع هذه الأمور المذكورة.
نصنّف في #نظرية_المناعة_الفقهية، الأحاديث المرتبطة بموضوع #المناعة_من_الأمراض وسائر الأسباب المثيرة للقلق، في #سبعة_أجزاء وباعتقادنا العمل وفق هذه الإرشادات الحديثية والدراية والتعمّق فيها، أفضل بكثير من تعريف اللقاح الوضعي.
دراسة بعض المصطلحات في الموسوعات الحديثية من ضمنها: الأمان و بعض الأفعال مثل وَقى يَقيَ و...توضّح لنا طريق علاج معظم الأمراض و من ضمنها طريق العلاج السريع لمرض كورونا
أدعو جميع الأشخاص المؤمنين في وزارة الصحة الإيرانية والكوادر الصحية للجبهة العالمية للمقاومة قبل ظهور المنجي، إلى دراسة #نظرية_المناعة_الفقهية و إقامة #التحليل_السريري_المشترك.
سننشر البيان التخصصي #لمدرسة_الهداية_العلمية وسنقيم جلسة تخصصية فيما يتعلق بنظرية المناعة الفقهية في الأيام القادمة إن شاء الله.
الجدير بالذكر أن هذه النظرية تُصَنّف في العلوم المتربطة مع #فقه_الإمامة
سماحة الأستاذ علي كشوري
في جمع عدد من طلبة حوزة الهداية العلمية
قم المقدسة
٢٥ جمادي الأولى ١٤٤٢
#النموذج_الإسلامي_للتقدم
#النظريات_الفقهية
#فقه_المستقبل
#نظرية_المناعة_الفقهية
@alnamuzaj_aleslami
⚡️فقه معاصر و سه احتمال در بحث موضوع شناسی
👌به فضل الهی دور جدیدی از گفتگوهای فقه معاصر در حوزه علمیه قم آغاز شده است و امید است به برکت این مباحثات نظم اجتماعی آینده از چنبره نظریات پوزیتویستی رهائی یابد.
👌درباره این گفتگوهای فقهی چند ملاحظه مهم مانند ۱- تبویب نظام مسائل فقه معاصر (پرهیز از نگاه موردی به مسائل فقه معاصر)، ۲- طرح قواعد جدید اصولی در گفتگوهای فقهی معاصر و۳- چگونگی موضوع شناسی در فقه معاصر، وجود دارد؛ که در آینده به شکل تفصیلی به تبیین آنها خواهیم پرداخت.
👌درباره موضوع شناسی در فقه معاصر سه احتمال وجود دارد. در احتمال اول: فقیه به قول کارشناسِ موضوع شناس در بررسی حکم، اکتفاء می کند و حکم شرعی موضوع را ذیل یک عنوان شرعی کلی بیان می کند. از گذشته نسبت به این رویکرد اشکالاتی وجود داشته است؛ که مهمترین آنها تعدد و تضاد اقوال کارشناسی در تبیین موضوعِ حکم است. به عبارت دیگر موضوعات معاصری مانند بانک، بورس، پول و... مانند موضوعات گذشته بسیط و ساده نیستند و قول خبره پوزیتویستی در این حوزه حجیتی ندارد.
👌احتمال دوم این است که فقیه، مدیریت مطالعاتِ موضوع شناسی را به عهده بگیرد و لازمه اصلی تحقق این امر تسلط فقیه به منطق موضوع شناسی است. درباره چیستی منطق موضوع شناسی مناقشات و اختلافاتی وجود دارد و برخی چند اصل ساده را به عنوان منطق موضوع شناسی پیشنهاد داده اند. (-مانند بررسی جایگاه یک موضوع در نظم نهایی مدرنیته و...)
👌اعتقاد مختار ما در باب موضوع شناسی این است؛ که فقیه وظیفه ساخت موضوعات مرتبط با نظم اجتماعی را به عهده دارد. به عبارت بهتر به دلیل طبیعی نبودن سیر ساخت موضوعات، تغییر در مدیریت ساخت موضوعات امری معقول، ممکن و ضروری است. جدول تحلیل موضوع در فقه هدایت؛ چگونگی ساخت یک موضوع توسط فقیه را تشریح می کند و در آینده به تشریح آن خواهیم پرداخت.
حجت الاسلام علی کشوری- طرح چند پیشنهاد برای بهبود گفتگوهای فقه معاصر - جمعه انتظار ۲۶ دی ماه ۱۳۹۹- قم
⚡️متن خبر
http://nro-di.blog.ir/1399/10/26
#فقه_معاصر
#نظام_سازی_فقهی
#روش_بررسی_موضوعات_جدید
@olgou4
⚡️فقه الخلق به دنبال چیست؟ /شيئیت را از ۲۰ حیث بررسی می کنیم!
👌در مباحثات فقه الخلق با "روش تحقیق فقهی" ویژگی های اشیاء را تبیین خواهیم کرد و تاکنون ۲۰ نوع گفتگو درباره اشیاء مانند: تبیین آثار انفتاحی و سببی اشیاء در دستیابی به اهداف، منزلت یابی برای اشیاء، بررسی چگونگی تزکیه و طهارت در اشیاء، بررسی مدت، اجل و فوت در اشیاء و... را بررسی نموده ایم.
👌فضای کلی این گفتگوها در مقایسه با مباحثی مانند "احکام کلی وجود" و در مقایسه با مباحثی مانند واکنش پذیری اشیاء، رسانائی اشیاء، چکش خواری اشیاء و... قرار دارد. به عبارت بهتر در فقه الخلق، در ابتدای بحث، حیثِ بررسی یک شئ از حیث فوائد مورد بررسی دقیق قرار می گیرد. به عنوان مثال فایده بحث از "بدیهی بودن وجود" و یا "مشترک معنوی بودن وجود" و یا "عارض بودن وجود بر ماهیت" را با فایده بحث از "رسانائی"، "واکنش پذیری" و "چکش خواری اشیاء" و فایده بحث از "اجل، مدت و فوت اشیاء" یا "منزلت یابی برای اشیاء" و بحث از "حیث انفتاحی و سببی اشیاء" مقایسه می شود.
👌به عبارت ساده تر در مباحث فقه الخلق، بحث از شیئیت را از ۲۰ حیث بررسی می کنیم؛ که در فلسفه و مباحث پوزیتویستی به این معیارهای مهم معرفتی کم توجهی وجود دارد. یکی از خروجی های فقه الخلق، تدوین اولیه جدول فقهی تسخیر است؛ که حیث سببی اشیاء عالم (خاصیت های نهایی اشیاء) را در قالب ۱۵ گروه مباحثه می کند و الگوئی جدید از تصرف در عالم را در مقایسه با تصرف های عنصر پایه- مبتنی بر جدول تناوبی عناصر و الگوی پوزیتویستی استاندارد- به بشر پیشنهاد داده است.
حجت الاسلام علی کشوری- تبیین محتوای فقه الخلق- شنبه - ۲۷ دی ماه ۱۳۹۹- مصادف با ایام فاطمیه ۱۴۴۲- قم
⚡️متن خبر:
http://nro-di.blog.ir/1399/10/27
#فقه_الخلق
#احکام_کلی_وجود
#جدول_تناوبی_عناصر
@olgou4