🔹در تمام دوران ۱۴۰ ساله میان حادثه عاشورا و ولایت عهدی امام هشتم سلام الله علیه، جریان وابسته به امامان اهل بیت عصمت و طهارت سلام الله علیهم؛ یعنی شیعیان، همیشه بزرگترین و خطرناکترین دشمن دستگاههای خلافت به حساب میآمد. در این مدت بارها زمینههایی آماده پیش آمد و مبارزات تشیع به پیروزیهای بزرگی نزدیک گردید، اما در هر بار موانعی بر سر راه پیروزی نهایی پدید آمدند و غالباً بزرگترین ضربه از ناحیه تهاجم بر محور مرکز اصلی این نهضت؛ یعنی شخص امام در هر زمان و به زندان افکندن یا به شهادت رساندن آن امام وارد میگشت. و هنگامی که نوبت به امام بعدی میرسید اختناق و فشار و سختگیری به حدی بود که برای آماده کردن زمینه به زمان طولانی دیگری نیاز بود. ائمه هدی سلام الله علیهم در میان طوفان سخت سیاسی این حوادث هوشمندانه و شجاعانه، تشیع را همچون جریانی کوچک اما عمیق و تند و پایدار از لابلای گذرگاههای دشوار و خطرناک گذراندند، و این خنجر برنده؛ یعنی خط سرخ تشیع علوی، همواره در پهلوی دستگاه خلافت فرورفته ماند و به صورت تهدیدی همیشگی آرامش و آسایش را از آنان سلب کرد.
🔹بزرگترین هنر امام هشتم حضرت علی بن موسی الرضا سلام الله علیهما آن بود که توانست درخت تشیع را از گزند طوفان حادثهها به سلامت بدارد، جان خود را که محور و روح جمعیت شیعیان بود، حفظ کرد و در دوران قدرت مقتدرترین خلفای بنی عباس که تجربه همه خلفای سلف خود را پیش چشم داشت، مبارزات عمیق امامت را ادامه داد.
🔹امام هشتم سلام الله علیه با تدبیری الهی بر مأمون فائق آمد و او را در میدان نبرد سیاسی که خود به وجود آورده بود به طور کامل شکست داد، نه تنها تشیع ضعیف یا ریشه کن نشد بلکه سال ۲۰۱ هجری یکی از پر برکت ترین سال های تاریخ تشیع شد و نفس تازه ای در مبارزات علویان دمیده شد.
🔹مأمون احساس شکست و خسران کرد و در صدد برآمد که خطای فاحش خود را جبران کند، متوسل به همان شیوه گذشتگان ظالم و فاجر خود شد؛ یعنی قتل و به شهادت رساندن حجت خدا و سفیر الهی و امام معصوم علی بن موسی الرضا سلام الله علیهما. چند بار طرح توطئه قتل امام را به وسیله نوکران و ایادی خود ریخت، اما این شیوهها هم نتیجهای جز جلب اعتقاد همان دست اندرکاران، به مقامات معنوی امام به بار نیاورد، و مأمون درماندهتر و خشمگینتر شد و در آخر چارهای جز آن نیافت که به دست خود و بدون هیچگونه واسطهای امام را مسموم کند و همین کار را کرد و در ماه صفر سال ۲۱۸ هجری دست خود را به جنایت بزرگ و فراموش نشدنی قتل امام آلوده کرد.
#انسان_کامل ، صفحه ۲۷۱ الی ۲۷۸
💠 اندیشه حکیمانه
🔹در شب اول ربیع الاول حضرت رسول (صلی الله علیه و آله) هجرت فرمود از مکه معظمه بسوى مدینه و در آن شب در غار ثور پنهان شد و حضرت امیرالمومنین (سلام الله علیه) جان شریف خود را فداى جان مقدس برادر و پسر عم خود، حضرت رسول، نموده و در فراش آن حضرت خوابیده از شمشیرهاى قبایل مشرکین پروا نکرد و فضل خود و مواسات و برادرى را بر جمیع عالم ظاهر گردانید و شرافت دنیا و آخرت را خرید و حق تعالى با ملائکه سماوات بآنحضرت مباهات نمود و آیه کریمه:
«و مِن الناسِ مَن یَشرى نفسَه ابتغاءَ مرضاتِ الله»، در شان او نازل شد.
🔹وقتی مشرکان امیرالمومنین را خوابیده بر بستر پیامبر دیدند، او را آزار داده و بازداشت کردند. حتی طبق برخی از گزارشها امیرالمؤمنین را مورد ضرب و شتم قرار دادند اما ایشان حاضر نشد جای پیامبر را به آنها بگوید.
🔹زیارت غدیریه امام هادی(سلام الله علیه) یکی از منابع مهم برای شناخت شخصیت امیرالمومنین است که هم از جهت اعتبار سند و هم از جهت قوت و اتقان متن از معتبرترین زیارات است. در این زیارت نامه شریف که امام هادی در قالب زیارت، مختصری از تاریخ زندگی تا شهادت امیرالمومنین را نقل کرده، بیش از ۲۲۰ فضیلت از فضائل امیرالمومنین نقل شده است؛ از جمله تشبیه فداکاری حضرت در شب ليلةالمبیت به جریان حضرت ابراهیم در ذبح اسماعیل باشد. در این زیارت میخوانیم: «تو در خوابیدن به جای پیامبر شبیه ذبیح الله حضرت اسماعیل شدی؛ چون تو اجابت کردی پیامبر را همانطور که اسماعیل پدرش را اجابت کرد و اطاعت کردی همانطور که او اطاعت کرد در حالیکه صبر کردی و این کار را برای خدا انجام دادی».
💠 اندیشه حکیمانه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#گوهری_از_دریای_معرفت
#امام_مهدی_موجود_موعود
🔹 از ارکان اصلی انتظار:
۱. درک شرائط نابسامان دوران غیبت و هجران، وعدم حضور سفیر الهی و حجت کامل حق،
۲. آگاهی به نقش ظهور در اعتلای جامعه بشری.
💠 اندیشه حکیمانه
🔰الحکمة المتعالیة فی الاسفار العقلیة الاربعة🔰
✅ استاد سیدعلی طباطبایی
🎧 ۱۵۸۷ جلسه
📢 وبنوشت استاد
─━━━⊱💎⊰━━━─
💢 دریافت: vaqefoon.ir/post/302
─━━━⊱🔺⊰━━━─
💥 در حال تکمیل
۱۲۶ @vaqefoon #الحکمة_المتعالیة_فی_الإسفار_العقلیة_الأربعة #استاد_سیدعلی_طباطبایی #فلسفه
📖ادامه جلد نهم اسفار
🗓از اول مهر ماه ۱۴۰۳
⏱بعد از نماز عشاء
✳️فیضیه مدرس حضرت معصومه سلام الله علیها
💠 اندیشه حکیمانه
#اوصاف_سالکان_کوی_محبت
🔹فرمود: انسان سالک کوی محبت، از استوانههای زمین است "و اوتاد ارضِهِ"، لفظ وَتَد که به معنی میخ است برای چنین افراد، استعاره به کار رفته است، وجه شباهت این است که هر کدام موجب ثبات و قوام اموری میشود؛ میخ برای قوام و استواری چیزی است که در آن میخ را به کار میبرند و شخص عارف، نظام زمین و امور این جهان را قوام میبخشد.
🔹در اوایل نهج البلاغه نیز حضرت وصی سلام الله علیه فرمود: خداوند سبحان حکمت بالغه و علم عنایی او این طور پیاده شده است که کوهها را میخهای زمین قرار داد و زمین را به وسیله این کوهها حفظ کرد "و وتد الصخور میدان ارضِه"، بر این اساس اهل معرفت، آن عارفان ربّانی را "اوتاد زمانه" میگویند؛ زیرا نفوس قدسی اثرات تکوینی دارد، جانشان، حضورشان، کلامشان در جهان مؤثر است و بلاها را از انسانهای زمین بر طرف میکنند.
📖 شرح #نهجالبلاغه ، ج۲، معارف اخلاقی، ص۹۷
💠 اندیشه حکیمانه
☫بِسْـــــمِالـلَّـهِالرَّحْـمَنِالرَّحِیـــــمِ☫
بگذار تا ديگران از تو رنگ بگيرند نه تو از آنان...
📔نامه ها برنامه ها
#بارقه_الهی
عـــــلامه ذوالفنـــون
ســــالک توحیــــدی
عــــــالـــم ربــــّـانی
نــــــــــــادرۀ دوران
حـضــرت آیــتالله
حســـن زاده آمــلی
رفـــع الله درجـاته
┏┄┅═ ••••••••••••• ═┅┄┓
@Allamehzolfonoun
┗┄┅═🔍°•🖋•°🔎═┅┄┛
💠 اندیشه حکیمانه
امام حسن عسکری سلام الله علیه در نامهای به اسحاق بن اسماعیل مرقوم فرمودند:
و به طور یقین بدان، ای اسحاق که همانا هر کس از این دنیا نابینا و کور بیرون رود در آخرت هم کور و گمراهتر است، ای اسحاق! مراد نابینایی ظاهری نیست، بلکه نابینایی باطنی است که همان کوری دلهایی است که درون سینههاست، و این است معنی قول خدای سبحان در قرآن کریم از زبان ظالمين: "پروردگارا، چرا مرا نابینا محشور کردی با آن که بینا بودم؟ خداوند سبحان میفرماید: همان طور که نشانه های ما بر تو آمد و تو آنها را به فراموشی سپردی، امروز همانگونه فراموش میشوی".
وجود مبارک امام حسن عسکری این آیه را بر مسأله امامت تفسیر و تطبیق مینمایند و میفرمایند: کدام نشانه بزرگتر از حجت خداست بر آفریدگانش و امین او در بلادش و گواه او بر بندگانش، چه انبیای عظام و چه اوصیای کرام، که رحمت و برکات الهی بر آنها باد.
بعد آن حضرت با یک بیان و خطاب شدید میفرمایند: کجاها گُمِتان کردند؟ و به کجاها چون چهارپایان روی آوردید؟ آیا از حق روی میگردانید و به نعمت خدا کفر میورزید؟ یا از کسانی هستید که به پارهای از قرآن ایمان آوردهاند و به پارهای دیگر کافر شدهاند؟ کسی که چنین شیوهای در پیش گیرد، خواه از شما شیعیان باشد یا غیر از شما، جز ننگ در زندگی دنیا و عذاب طولانی در آخرت، چیزی برای انسان ندارد، و به خدا سوگند این ننگ بزرگ است.
(#انسان_کامل ، ص۲۷۸ تا ۲۸۰)
💠 اندیشه حکیمانه
💐نهم ربیعالاول روز بیعت با امام زمان سلام الله علیه و روحنا بفداه:
اَللَّهُمَّ بَلِّغْ مَوْلاَيَ صَاحِبَ الزَّمَانِ صَلَوَاتُ اللَّهِ عَلَيْهِ عَنْ جَمِيعِ الْمُؤْمِنِينَ وَ الْمُؤْمِنَاتِ
پروردگارا بر آقای ما حضرت صاحب الزّمان صلوات اللّه علیه از تمام مرد و زن اهل ایمان
فِي مَشَارِقِ الْأَرْضِ وَ مَغَارِبِهَا وَ بَرِّهَا وَ بَحْرِهَا وَ سَهْلِهَا وَ جَبَلِهَا حَيِّهِمْ وَ مَيِّتِهِمْ
که در مشرق و مغربهای عالمند و در برّ و بحر و کوه و بیابان جهانند و از همۀ زندگان و مردگان
وَ عَنْ وَالِدَيَّ وَ وُلْدِي وَ عَنِّي مِنَ الصَّلَوَاتِ وَ التَّحِيَّاتِ زِنَةَ عَرْشِ اللَّهِ وَ مِدَادَ كَلِمَاتِهِ
و از جانب پدر و مادر و فرزندان من تحیّتی و درودی فرست که به وزن عرش خدا و به مقدار مداد کلمات خدا باشد
وَ مُنْتَهَى رِضَاهُ وَ عَدَدَ مَا أَحْصَاهُ كِتَابُهُ وَ أَحَاطَ بِهِ عِلْمُهُ
و به منتهای خشنودی و رضای او و به عدد آنچه در کتاب او به شمار آمده و علم او احاطه بر آن کرده
اللَّهُمَّ (إِنِّي) أُجَدِّدُ لَهُ فِي هَذَا الْيَوْمِ وَ فِي كُلِّ يَوْمٍ عَهْداً وَ عَقْداً وَ بَيْعَةً فِي رَقَبَتِي
پروردگارا من باز تجدید میکنم عهد و عقد بیعتی را که از آن حضرت بر گردن جان من است
اللَّهُمَّ كَمَا شَرَّفْتَنِي بِهَذَا التَّشْرِيفِ وَ فَضَّلْتَنِي بِهَذِهِ الْفَضِيلَةِ وَ خَصَصْتَنِي بِهَذِهِ النِّعْمَةِ
پروردگارا چنانکه مرا به این شرافت سرفراز فرمودی و به این فضیلت گرامی داشتی و به این نعمت بزرگم اختصاص دادی
فَصَلِّ عَلَى مَوْلاَيَ وَ سَيِّدِي صَاحِبِ الزَّمَانِ وَ اجْعَلْنِي مِنْ أَنْصَارِهِ وَ أَشْيَاعِهِ وَ الذَّابِّينَ عَنْهُ
پس پروردگارا درود فرست بر مولای من و آقای من حضرت صاحب الزّمان و مرا هم از یاران آن بزرگوار و پیروان و مدافعین و نصرت کنندگانش قرار ده
وَ اجْعَلْنِي مِنَ الْمُسْتَشْهَدِينَ بَيْنَ يَدَيْهِ طَائِعاً غَيْرَ مُكْرَهٍ فِي الصَّفِّ الَّذِي نَعَتَّ أَهْلَهُ فِي كِتَابِكَ
و از آنان که در رکاب حضرتش به درجۀ رفیع شهادت میرسند با کمال شوق و بیهیچ گونه کراهت بگردان در آن صف لشکر آن بزرگوار که در کتاب مجید خود اهل آن صف را مدح و توصیف کردی
فَقُلْتَ صَفّاً كَأَنَّهُمْ بُنْيَانٌ مَرْصُوصٌ عَلَى طَاعَتِكَ وَ طَاعَةِ رَسُولِكَ وَ آلِهِ عَلَيْهِمُ السَّلاَمُ
که فرمودی در قرآن آنها صفّی باشند که در راه اطاعت تو و اطاعت رسول تو و اهل بیت پیغمبرت علیهم السّلام گویی در استقامت به مانند سدّ آهن ایستادهاند
اللَّهُمَّ هَذِهِ بَيْعَةٌ لَهُ فِي عُنُقِي إِلَى يَوْمِ الْقِيَامَةِ
پروردگارا این بیعت و عهد در گردن جان من تا قیامت از او خواهد بود.
💠 اندیشه حکیمانه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🛑🎥 فرا رسیدن ۱۰ ربیع الاول، سالروز ازدواج پر خیر و برکت پیامبر اکرم (صلیاللهعلیهوآلهوسلم) و حضرت خدیجه (سلام الله علیها) مبارک 🌸
💠 اندیشه حکیمانه
#روضهرضوان
آیت الله العظمی جوادی آملی:
«پرحرفی نكن، هر چيزی را نخوان، هر چيزی را نگو، هر جايی نرو.مگر آدم دهن باز میکند و هر حرفی را میزند؟! مگر دست به قلم میبرد و هر چيزی را مینویسد؟! خب گفتن حسابی دارد،نوشتن حسابی دارد؛ محقّقانه بنويس و متحقّقانه بگو.»
۸۳/۶/۲۰
💠 اندیشه حکیمانه