12.98M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
چرا برخی جوانان با کنار گذاشتن دین و نماز، احساس راحتی میکنند؟!🤔
🕐 ۰۳:۵۵ دقیقه
🔶کاربرد و اثرات معنویت در شئون مختلف زندگی
🎤 حجتالاسلام گریوانی
بخشی از نشست علمی چیستی معنویت مدرن و معنویت اسلامی
#معنویت_در_سازمان #معنویت_در_زندگی
┈┈••✾❀🌸❀✾••┈┈
@barane_manaviyat
┈┈••✾❀🌸❀✾••┈┈
🏴⚫🏴⚫🏴⚫🏴⚫🏴⚫🏴⚫🏴⚫
☑️پرسش:
چرا براي اهل بيت گريه و عزاداري میکنيم؟🤔🤔🤔 آن ها که جایشان در بهشت است؟ 😐😐
◾️ پاسخ:
مگر گريه ما بر افراد به خاطر اين است که آنها بعد از مرگ جايشان بد است؟؟!! مگر ناراحتي ما براي امام حسين اين است که آنها الآن در ناراحتي هستند؟؟!! مگر پدري که براي مرگ کودک خردسال خود گريه مي کند گمان کرده که الآن او در جهنم و ناراحتي است؟؟!! با اين حساب سوال شما ما بايد براي شمر و يزيد گريه کنيم نه امام حسين (ع) چون آنها در جهنم هستند و بايد به حال آنها گريست!!!
✍️اول بايد بدانيد ما چند نوع گريه داريم: گريه ترحم، گريه شوق، گريه اعتقادي ، گريه احساسي ، گريه ترس ، گريه حزن و حسرت، گريه فقدان
▪️وقتي ما براي امام حسين گريه مي کنيم و اشک مي ريزيم براي اين است که اولا ولي خدا را دعوت کردند و بي يار و ياور گذاشته و کشتند ثانيا گريه بر مصائب امام حسين مي کنيم که چقدر به آن حضرت ظلم شد حتي به طفل 6 ماهه او هم رحم نکردندثالثا براي اين که ولي خدا را از ما گرفتند رابعا براي اين که حسرت مي خوريم چرا نبوديم که ولي خدا را ياري کنيم و به فيض شهادت نائل شويم خامسا براي شوق به شهادت و رسيدن ياران امام به آن فيض عظيم و ...
✔️پس گريه ما بر امام حسين علت هاي مختلفي دارد اما:
علت اينکه در روايات اينقدر بر گريه سفارش شده است و ائمه(سلام الله عليهم) نيز عزا مي گرفته و به آن تشويق مي کرده اند اين است که عاشورا يک مکتب عقلي و فلسفي است که مي بايست در ميان مردم تا قيامت باقي بماند، اما هر مکتب عقلي براي ماندگاري بايد با عاطفه انسان پيوند بخورد، يعني عشق و محبت و شور و حرارتِ آن است که ضامن بقاء آن مکتب است. به همين خاطر پيامبر(صلي الله عليه و آله) مي فرمايند:
▪️«إِنَّ لِقَتْلِ الْحُسَيْنِ حَرَارَةً فِي قُلُوبِ الْمُؤْمِنِينَ لَا تَبْرُدُ أَبَدا»؛ به درستي که در قتل حسين(سلام الله عليه) حرارتي است در دلهاي مومنين که هرگز سرد نميشود» نشان از اهميت اين حرارة و شور در بقاي اين مکتب در قلوب مومنين دارد.
گريه براي پيامبر(صلي الله عليه و آله) و اهل بيت(عليهم السلام) تلفيقي از عشق و مصيبت است، يعني شدن عشق و شدت مصيبت، حجم و سطح اين گريه را تعيين مي کند، بالا و پايين رفتن هر کدام از اين دو شاخص در شدت گريه تاثير دارد، اگر عشق نباشد شخص مقابل به بدترين وجه هم کشته شود ممکن است انسان ناراحت شود اما گريه نکند، و اگر عشق باشد اما مصيبت نباشد باز هم در کاهش گريه نقش خواهد يافت.
▪️حسين عليه السلام مکتب عملي در اسلام تأسيس کرد و نمونه عملي قيام هاي اصلاحي است خواستند مکتب حسين زنده بماند خواستند حسين سالي يک بار با آن نداهاي شيرين و عالي و حماسه انگيزش ظهور پيدا کند... خواستند تربيت حسيني زنده بماند و پرتوي از روح حسيني در اين ملت بتابد...
👈حيات و زندگي شما بستگي به اين حادثه دارد انسانيت و شرف شما بستگي به اين حادثه دارد اسلام را با اين وسيله مي توانيد خوب زنده نگه داريد... هرچه ما در اين راه کوشش کنيم به شرط اينکه هدف اين کار را تشخيص بدهيم بجاست اما متأسفانه عده اي اين را نشناختند خيال کردند که بدون اينکه مردم را به مکتب حسين عليه السلام آشنا کنيم به فلسفه قيام حسيني آشنا کنيم عارف به مقامات حسيني کنيم همين قدر که مردمي آمدند و نشستند و يک گريه اي را نفهميده و ندانسته کردند ديگر کفاره گناهان است (حماس? حسيني،شهيد مطهري، ج1 ص 78)
🌱- اين که سفارش فراوان به اشک ريختن و عزاداري کردن نمودهاند براي آن است که اشک بر شهيد اشتياق به شهادت را به همراه دارد خوي حماسه را در انسان زنده و طعم شهادت را در جان او گوارا ميگرداند
▪️چون اشکْ رنگ کسي را مي گيرد که براي او ريخته ميشود و همين رنگ را به صاحب اشک نيز ميدهد از اين رو انسان حسيني منش نه ستم ميکند و نه ستم ميپذيرد (حماسه و عرفان آيت الله جوادي آملي ص 312)
#کلام_سنتی_جدید
#اعتقادی
#عزاداری
#گریه
گروه تخصصی «پاتوق اندیشه»
https://eitaa.com/joinchat/2461204566C2bcbc254c2
🏵️🏵️🏵️🏵️🏵️🏵️🏵️🏵️🏵️🏵️🏵️🏵️
👩❤️👨 پرسش:
در ادامه بحث هفته قبل که در خصوص ارتباطات دوستانه با جنس مخالف هست که آیا به ازدواج منتهی شود یا نه ؟ آسیب ها و منافع هر کدام چیه ؟🧐🧐🧐
🔐🔐🔐🔐🔐🔐🔐🔐🔐🔐🔐🔐
✍️پاسخ :
🏵️عرض شد که اگر هدفتون از دوستی اجتماعی، آشنا شدن به قصد ازدواج است، ممکنه به این هدف برسید اما این راه به قدری خطر دارد که ارزش ریسک ندارد.
آشنایی به قصد ازدواج الزاما و لزوماً به معنای این نیست که شما بخواهید بروید و با یک فردی آشنا دوست رابطه دوستی داشته باشید چرا که در رابطه های دوستی اهداف شما از محقق نمیشود.
دلایلی بر این مطلب طرح شد که سه دلیل آن هفته قبل مطرح شد و امشب هم چهار دلیل عرض شد :
🏵️چهارم هیچ ضمانتی وجود ندارد که روابط دوستانه لزوما به ازدواج ختم شود .
طبعا در چنین مواقعی بیشترین آسیب ها را دختران می بینند. افسردگی، احساس حقارت، بدبینی به جامعه و جنس مخالف و .... از جمله این آسیب هاست.
🏵️پنجم : خطر بازگشت روابط احساسی گذشته، بعد از عدم توفیق به ازدواج دو فرد با هم؛
همیشه معلوم نیست این رابطه دوستانه به ازدواج ختم شود. بر فرضی که این ارتباطات دوستانه با جنس مخالف، به ازدواج نینجامد، و یکی از اینها با فرد دیگری ازدواج کند، به جهت احتمال درگیر ماندن احساسات یکی از طرفین، همیشه خطر برگشت به سمت روابط قبلی وجود دارد. این که فرد فیلش یاد هندوستان بکند و ...
🏵️ششم : مقایسه همسر خود با فردی که در رابطه دوستی با او بوده است؛
بعد از عدم توفیق به ازدواج دو فرد با هم؛ به جهت احتمال درگیر ماندن احساسات یکی از طرفین و مرور خاطرات گذشته، مدام همسرش را با آن قبلی (چه دختر و چه پسر) مقایسه می کند. و معلوم است که بازنده همسر اوست.
🏵️هفتم : از دست رفتن موقعیت های خوب
در بهترین وضعیت، قبول میکنیم که نیت شما که اقدام به رابطه دوستانه کردید، صد در صد ازدواجه. اما چنین تضمین برای طرف مقابل شما نیست حتی اگر به ظاهر چنین باشد. و در دلایل قبل هم عرض کردیم نمی توان به این تضمین رسید. در چنین شرایطی دختر خانمی که بهترین خواستگار ها را دارد یا آاق پسری که گزینه های خوبی به او معرفی می شوند، قبول نمی کنند و به جهت درگیر بودن قلب و دل و احساسش در جای دگر، به خانواده می گوید من اصلا قصد ازدواج ندارم. نتیجه چیست؟ زمانی چشم باز می کند و به گذشته ای می نگرد که عالی ترین موقعیت ها را از دست داده است.
سخن آخر در این بحث این که:
با این که ممکن است در این گونه ارتباطات منافعی هم باشد و یک آشنایی هم به دست آید که خود، محل تامل و اشکال است اما عقل سالم می گوید اگر در بین کل ارتباطات دوستانه و اجتماعی دختران و پسران فقط یک درصد احتمال آن باشد که به نتیجه نرسد، باید از ورود به این گونه ارتباطات پرهیز کرد. چرا که آن شناخت مورد نیاز در امر ازدواج در بستر این ارتباطات حاصل نمی شود و اساسا دوستی اجتماعی با جنس مخلف راه شناخت نسبت به او این نیست. چه خانواده در جریان باشند و چه نباشند. و نفی این گونه ارتباطات منافاتی با لزوم آشنایی قبل از ازدواج ندارد.
#دوستی_اجتماعی
#بخش_دوم
#دوستی_های_قبل_از_ازدواج
#ازدواج
#خانواده
#پورمدنی
گروه تخصصی «پاتوق اندیشه»
https://eitaa.com/joinchat/2461204566C2bcbc254c2
🏵️🏵️🏵️🏵️🏵️
🖌پرسش :
ازدواج یه امر مقدسه، ولی بعضی وقتا نمیدونی چطور شروعش کنی یا حفظش کنی مثلا چه اشکالی داره که با دوست اجتماعی خودت ازدواج کنی؟؟شروع بدیه؟؟ مگر نه اینکه باید عاشقش باشی و دوستش داشته باشی؟
🔐🔐🔐🔐🔐🔐
🗒پاسخ :
این بحث ، تقریبا دغدغه همه اقشار جامعه اعم از مجرد و متاهل بوده و هست که :
ازدواج یا این که یه امر مقدس هست اما نمیدانیم چگونه آغازش کنیم و چگونه حفظش کنیم؟
برای شروعش، با چه کسی پیمان ببندیم و از کجا شروع کنیم؟
حالا که شروع کردیم چگونه می توانیم سعادتمند در کنار هم زندگی خوبی داشته باشیم؟
و .....
اما همانطوری که در سوالات بحث هم مطرح کرده اند یکی از دغدغه ها که در سوالات جلسه قبل هم مطرح شده بود ، اینه که آیا دوست اجتماعی من می تواند گزینه خوبی برای ازدواج باشه یا نه ؟
کسانی که صحبت از ازدواج بر پایه دوستی های اجتماعی دارند، در غالب موارد :
یا موارد خودشان هم نمی دانند دنبال چه می گردند
یا می دانند و آدرس غلط می دهند در واقع دنبال یه رابطه آزاد و فارغ از هرگونه قید و بند هستند اما در لفافه ازدواج مطرح می کنند تا راحتر بتوانند به مفصود خود برسند.
و یا می دانند و نیت پاکی هم دارند اما راه را به غلط می روند.
بنابراین باید هشیار بود. خصوصا نسبت به دسته دوم . این گونه موارد به فرهنگی ما ضربه می زند و اجتماع ما را با انجراف روبرو می کند.
استفاده از چهارچوب های پذیرفته شده در اجتماعات ضابطه مند مثل ازدواج ، حربه ای است که مکرر از آن استفاده شده و می شود از این رو برای رسیده به مقصود خودشون یه وقت میگن ازدواج سفید ، یه وقت میگن ازدواج مدرن . یه وقت می گن ازدواج بر پایه دوستی اجتماعی و .....هر کدام برای توجیه ذهن شما، از یک تعبیری استفاده می کنند.
بنابراین باید در هنگام گفتگو بااین افراد ، قبل از هر چیزی ، از هدف شون پرسید.
و از اون جایی که اگر از هدف شون بپرسید مسلما پاسخ شفاف و صادقانه ای نخواهند داد، باید به اصل موضوع، با نگاه تردیدی و احتیاطی نگاه کرد. در این گونه مواقع عقل حکم می کند به عدم ورود به بازی که از نیت رقیب اطلاع نداریم
🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
در عین حال، جدای از گروه اول و دوم ؛ به گروه سوم عرض می کنم :
اگر هدفتون از دوستی اجتماعی، آشنا شدن به قصد ازدواج است، ممکنه به این هدف برسید اما این راه به قدری خطر دارد که ارزش ریسک ندارد.
آشنایی به قصد ازدواج الزاما و لزوماً به معنای این نیست که شما بخواهید بروید و با یک فردی آشنا دوست رابطه دوستی داشته باشید چرا که در رابطه های دوستی اهداف شما از محقق نمیشود.
چرا که :
1️⃣غالب دختران و پسرانی که در واقع به قصد ازدواج با هم ارتباط برقرار میکنند، به جهت غلیان غریزه جنسی، جاذبه های جنسیتی مانع دیدن معایب طرف مقابل میشود. به قدری محو در ارتباطات دوستی می شود که دیگر خیلی چیزها را نمی بیند.
رسول اکرم (ص) می فرماید: دوست داشتن یک چیز انسان را کر و کور می کند.
می گویند که فردی که انتخاب کردید، با ملاک های انتخاب همسری ک ه قرار دادی سازگاری ندارد، فلان عیب دارد اما فرد نمی پذیرد و به سادگی از کنار او عبور می کند. هر چه مشاور به او تاکید می کند فایده ای ندارد
و چه زیبا گفته :
اگر بر دیدة مجنون نشینی
به غیر از خوبی لیلی نبینی
به تعبیر دیگر فرد برای شما می شود سراپا حسن.
در این دوران دوستی شما اصلا نمی توانید او را بشناسید. تعلق خاطر آفت یک شناخت درست است. نتیجه این مدل ارتباطات و لو برای شناخت به قصد ازدواج، همچون نگاه کردن در نور افکن می ماند (که بعد از آن چشم دیگر چیزی را جز نور نمی بیند.) یعنی وقتی خواستی شخصیت او را تحلیل بکنی فقط نور می بینی.
2️⃣ در مدت این دوستی بیشتر این رفتارها ساختگی و مصنوعی است.
هر کدام برای دیگری نقشی را ارائه می کنند که می تواند اصولا این گونه نباشد. مثلافرزندی که رفتار بدی با والدین دارد ، در این ایام جلوی شما رفتاری را ارائه می کند که شما در رعایت ادب ، تحسینش می کنید اما بعد از ازدواج مشخص می شود .....
واقعا چگونه با وجود این احتمال، می توان یک فرد را شناخت ؟!
3️⃣عدم اعتماد و اطمینان
یکی از آسیب های جدی در ازدواج هایی که با پایه ارتباطات دوستانه بروز پیدا می کنه : عدم اعتماد و اطمینه به شریک زندگی است، اون هم بعد از گذشت زمان. حتی چند سال .
مثلا پسر و دوست دختری بر پایه ارتباط دوستانه با هم هم ازدواج کرده اند. بعد از چند وقت این سوال برایش پیش میاد " اون موقع که با من دوست بود با فرد دیگری دوست بود؟" بعد میاد و از همسرش می پرسه می پرسد: تو که آن موقع با من دوست بودی با فرد دیگری دوست نبودی؟ من از کجا به تو اعتماد کنم که الان دوست نداشته باشی؟ تو وقتی دور از چشم خانواده ات با من رفیق شدی شاید الان هم دور از چشم من با دو تای دیگر رفیق بشوی.
#دوستی_اجتماعی
#دوستی_های_قبل_از_ازدواج
#ازدواج
#خانواده
#پورمدنی
گستره دین 11.mp3
11.78M
🔉 درسگفتار
🔶 موضوع |#گستره_دین
🎙آیت الله #مصباح_یزدی
جلسه یازدهم
🔹چرا خداوند عقل انسانی را به گونهای قرار نداد که ما را از نیازمندی به وحی بی نیاز سازد؟
🔹حجیت عقل از کجاست؟
🔹نقد و بررسی شبهات اختلاف قرائتها، اختلاف فقهاء و اختلاف نظر در باب مسائل نظری و ظنی دین
⏰ 11 آذر 1380
🔻 لازم به ذکر است که این بحث،یکی از فوقالعادهترین درسگفتارهای استاد مصباح هست که هنوز به چاپ نرسیده است.
⚜️ @Taammolat74 🌐 @meshkatnoor