📚مفاهیم فیزیک
🟠 تکانه زاویهای:
هنگامی که پای چرخش به میان میآید، کار با معادلات نیوتون، که فرم بسیار مناسبی برای توصیف حرکات خطی دارند، کمی سخت میشود. به همین دلیل است که سعی میشود تا از همهی کمیتهای مربوط به حرکت خطی، یک مشابه چرخشی ساخته شود و دسته معادلات جدیدی به دست آید.
البته باید به این نکته توجه کرد که در این مرحله، ما یک فیزیک جدید نمینویسیم و فقط صرفاً یک بازنویسی از معادلات اصلی برای چرخش انجام میدهیم تا صرفاً حل مسئله سادهتر شود. وگرنه از همان معادلات نیوتون هم قاعدتاً میتوان برای توصیف چرخش استفاده کرد. فقط مشکل اینجا است که کمی پیچیدگی جبری پیش میآید.
در همین راستا، کمیت تکانهی خطی در مکانیک کلاسیک، که به صورت حاصلضرب جرم در سرعت ذره تعریف میشود (p=mv) نیز یک نسخهی مشابه برای چرخش دارد. نام این نسخهی مشابه «تکانهی زاویهای» است که به صورت زیر تعریف میشود:
ضرب خارجی مکان یک ذره در تکانهی خطی آن را تکانهی زاویهای مینامند.
L=r x p
یکی از قاعدههای مهمی که در فیزیک وجود دارد، «پایستگی تکانهی خطی» است. جالب است بدانید که نسخهی چرخشی این کمیت، یعنی تکانهی زاویهای هم از چنین قانونی تبعیت میکند که نامش «پایستگی تکانهی زاویهای» است.
#مفاهیم_فیزیک
#تکانه
#تکانه_زاویهای
#قانون
#پایستگی
⚛️کانال تکامل فیزیکی
@physical_evolution
🔸️ فیزیک ،هنر توصیف کردن جهان به زبان ریاضی است.
👤 ریچارد فاینمن
#سخن_بزرگان
⚛کانال تکامل فیزیکی
@physical_evolution
📚مفاهیم فیزیک
🟠 گشتاور:
مشابه مفهوم نیرو، در مکانیک چرخشی، گشتاور نام دارد. گشتاور را با نماد τ (تاو) نشان میدهند که به صورت زیر تعریف میشود:
گشتاور یک ذره که در مکان r قرار دارد و به آن نیروی F وارد میشود، به صورت ضرب خارجی مکان در نیرو تعریف میشود:
τ=r x F
نکتهای که در محاسبهی گشتاور وجود دارد این است که گشتاور به نقطهای که نسبت به آن گشتاور را محاسبه میکنیم بستگی دارد. به بیان دقیقتر، گشتاور یک ذره یک خصلت نسبی است و بستگی به انتخاب مبدأ دستگاه مختصاتمان دارد.
یکای گشتاور، طبق تعریفش، N.m است و واضح است که کمیتی برداری است.
هنگامی که قصد داریم تا حرکت «اجسام صلب» را مطالعه کنیم، علاوه بر نیرو، گشتاور نیز بسیار کمیت مهمی است. یک جسم صلب، یک جامد ایدهآل است که تحت هیچ شرایطی تغییر شکل نمیدهد. بنابراین، کلیترین حرکت یک جسم صلب، ترکیبی از انتقال و دوران است. علت حرکت انتقالی، «نیرو» و علت حرکت دورانی، «گشتاور» است. نیرو باعث شتاب خطی میشود و گشتاور باعث شتاب زاویهای، به صورت زیر:
F=ma, τ=Iα
به این ترتیب، اگر بخواهیم تا شرط تعادل را برای یک جسم صلب بنویسیم، باید به صورت زیر عمل کنیم:
Σ F=0, Σ τ=0
که یعنی، جمع همهی نیروهای وارد بر جسم و جمع همهی گشتاورهای وارد بر جسم، صفر باشد.
#مفاهیم_فیزیک
#گشتاور
#جسم_صلب
#تعادل
#نیوتون
⚛️کانال تکامل فیزیکی
@physical_evolution
📄 ترجمه مقاله
🔴 Swirling Forces, Crushing Pressures Measured in the Proton
🟠 نیروهای چرخشی،فشار های خرد کننده اندازه گیری شده در پروتون
🟢 قسمت۷:
چطور دو فوتون نمیتونن چیزی در مورد جاذبه بدونن؟ پاسخ شامل ریاضیات گنگ است.اما فیزیکدانان دو روش فکر کردن در مورد اینکه چرا این ترفند جواب میدهد را ارائه میدهند.
فوتون ها موج هایی در میدان الکترومغناطیسی هستند که میتوانند با یک پیکان یا بردار در هر مکان در فضا توصیف شوند که نشان دهنده ارزش و جهت میدان است.گراویتون ها موج هایی در هندسه فضا-زمان خواهند بود،یک میدان پیچیده تر که توسط ترکیبی از دو بردار در هر نقطه نشان داده میشود.گرفتن یک گراویتون به فیزیکدانان دو بردار اطلاعات میدهد.به غیر از این،دو فوتون میتوانند جایگزین یک گراویتون شوند،زیرا آن ها همچنین به طور جمعی دو بردار اطلاعات را حمل میکنند.
تفسیرِ جایگزین ریاضیات به شرح زیر است.در بین زمانی که یک کوارک فوتون اول را جذب میکند و زمانی که فوتون دوم را منتشر میکند،کوارک یک مسیر را از طریق فضا دنبال میکند.با بررسی این مسیر،میتوانیم در مورد خواصی مانند فشارها و نیروهایی که مسیر را احاطه کرده اند،بیاموزیم.
لورس:«ما یک آزمایش گرانشی انجام نمیدهیم.اما ما باید دسترسی غیرمستقیم به چگونگی تعامل یک پروتون با یک گراویتون را به دست بیاوریم.»
لینک مقاله
🖋 مترجم:هدیه کحالی وطن
#ترجمه_مقاله
#هسته_ای
#ذره
#نیرو
#فشار
#اتم
⚛کانال تکامل فیزیکی
@physical_evolution
#معرفی_کتاب
📖 نام اصلی کتاب:
The world according to physics
📚نام فارسی کتاب:
جهان هستی بر اساس فیزیک
🖋 نام نویسنده:
جیم الخلیلی
📆 تاریخ انتشار:
2020
✏️زبان اصلی کتاب:
انگلیسی
⚛کانال تکامل فیزیکی
@physical_evolution
#معرفی_کتاب
👨🏫 معرفی بر نویسنده کتاب:
جیم الخلیلی یک فیزیکدان کوانتومی و استاد دانشگاه ساری (University of Surrey) در انگلستان است. تحقیقات وی بیشتر بر روی فیزیک کوانتومی و نظریههای مرتبط متمرکز است. الخلیلی به عنوان نویسنده، آثار متعددی دارد که در زمینه علم و فیزیک نوشته شدهاند و برخی از آنها به فهرست پرفروشترینها راه یافتهاند.
او همچنین به عنوان مجری برنامههای علمی شناخته میشود و همواره به ترویج علم و انتقال مفاهیم پیچیده به زبان ساده و قابل فهم برای عموم پرداخته است. جیم الخلیلی به عنوان یک سخنران و نویسنده، توانسته است علاقهمندیهای زیادی را به علم و فیزیک ایجاد کند.
📚 معرفی بر کتاب:
نویسنده با معرفی مفاهیم بنیادی فضا، زمان، انرژی و ماده آغاز میکند. سپس سه رکن اصلی فیزیک مدرن یعنی نظریه کوانتوم، نسبیت، و ترمودینامیک را توصیف میکند و نشان میدهد که چگونه همه اینها باید با هم ترکیب شوند تا درک کاملی از واقعیت به دست آوریم.
کتاب پیش رو در چند فصل کوتاه و به دور از فرمولبندی های پیچیده ریاضیاتی، خواننده را با مهمترین ایده های فیزیک آشنا میکند و فیزیک مقیاسهای کیهانی و کوانتومی، مرزهای فرضی این حوزه ها و فیزیکی که مبنای تجربیات و فناوریهای روزمره ماست را روشن میسازد.
این کتاب توضیح میدهد که چرا فیزیک برای همه اهمیت دارد و از همه دعوت میکند تا در ماجرای عمیق جستجوی حقیقت در دنیای اطرافمان شرکت کنند.
در بخشی از مقدمه کتاب آمده است:« در این کتاب می خواهم شرح دهم که چرا فیزیک این قدر شگفت انگیز است، چرا آن را یک علم بنیادی می دانیم و چرا برای درک جهان، اهمیت اساسی دارد».
⚛ کانال تکامل فیزیکی
@physical_evolution
🔸 هر مشکل بزرگ و عمیق، در خود راه حلی دارد. این مشکلات ما را مجبور میکنند که طرز تفکر خود را تغییر دهیم تا بتوانیم آن را پیدا کنیم.
👤 نیلز بور
#سخن_بزرگان
⚛ کانال تکامل فیزیکی
@physical_evolution
📚مفاهیم فیزیک
🟠 بارالکتریکی
وقتی یک پلیور پشمی را از تن بیرون می آورید جرقه تولید می شود یا وقتی یک شانه کائوچویی را به پارچه پشمی مالش می دهید و سپس به خرده های کاغذ نزدیک میکنید خرده های کاغذ جذب شانه می شوند. این مثال ها نشان می دهد که بدن ما ،پلیور، خرده های کاغذ و شانه خاصیت جدیدی پیدا می کنند و بار الکتریکی دارند.
بار الکتریکی یکی از خاصیت های ذاتی ذرات میکروسکوپی سازنده ماده است یعنی خاصیتی است که به طور طبیعی هر کجا آن ذرات وجود داشته باشند با آنها همراه است . تمام مواد از اتم تشکیل شده اند و اتم ها از پروتون و نوترون و الکترون درست شده اند که الکترون و پروتون بار دارند. طبق قرارداد،بار الکترون منفی و بار پروتون مثبت است .
خصوصیات بارالکتریکی :
مشاهدات تجربی نشان می دهند بار الکتریکی نه به وجود می آید و نه نابود می شود . بار کل دستگاهِ بسته تغییر نمی کند و همچنین بارِ ذراتی که به صورت آزاد یافت میشوند به اندازهٔ مضرب صحیحی از بار بنیادی (بار یک الکترون) است، در این حالت میگوییم بار الکتریکی یک کمیت گسسته است و با رابطه ی زیر نشان داده می شود :
q=±ne
که در آن e برابر با بار یک الکترون (19-)^10×1.6 کولن است و n تعداد الکترون یا پروتون است که عددی صحیح می باشد.
اگر چه در مقیاس میکروسکوپی ماده از تعداد بسیار زیادی ذره ی باردار درست شده است ولی در مشاهدات ماکروسکوپی نیرو های الکتریکی قوی وابسته به این ذره ها دیده نمی شود دلیل آن این است که از هر دو نوع بار تقریبا به اندازه ی برابر وجود دارد و دونوع متفاوت بار اثر هم را از بين می برند .
اگر دونوع بار در توازن نباشند آنگاه بار خالص وجود دارد وقتی یک جسم الکترون اضافی دارد بار آن منفی است و وقتی الکترون های آن از پروتون ها کمتر باشد بار مثبت دارد .
اجسام باردار با وارد کردن نیرو برهم با یکدیگر برهمکنش می کنند.
بار های همنام یکدیگر را دفع می کنند و بار های غیر همنام یکدیگر را جذب می کنند این قاعده بر پایه ی یک قانون تجربی به نام قانون کولن است .
#مفاهیم_فیزیک
#بارالکتریکی
#الکترون
#نیرو
⚛️کانال تکامل فیزیکی
@physical_evolution
🔸️ هدف از فيزيكدان بودن اين نيست كه بياموزيم چگونه چيزها را محاسبه كنيم،بلكه هدف اين است كه اصولی را كه بر طبق آن جهان كار ميكند،بشناسيم.
👤 ادوارد ویتن
#سخن_بزرگان
⚛کانال تکامل فیزیکی
@physical_evolution
📚مفاهیم فیزیک
🟠 لختی دورانی:
مشابه "جرم" در حرکت خطی، "لختی دورانی" در حرکت دایرهای است. پدید آمدن این کمیت در مطالعه حرکت جسم صلب حاصل شده است. طبق قضیه شزلز (Chasles) حرکت کلی یک جسم صلب ترکیبی از یک حرکت انتقالی خالص و یک حرکت دورانی خالص است.
در اینجا حرکت دورانی مورد بحث ماست. کمیت "لختی دورانی" به صورت طبیعی در معادلات مربوط به انرژی جنبشی دورانی یک جسم صلب ظاهر میشود. این کمیت کاملا وابسته به هندسه جسم و محوری است که جسم حول آن نقطه میچرخد.
کمیت "لختی دورانی" یک تانسور مرتبه ۲ است. محاسبه تحلیلی این کمیت، به جز مواردی که جسم مربوطه هندسهای ساده با تقارن های بسیار دارد، بسیار مشکل است. در محاسبه این جسم باید یک انتگرال را روی جسم صلب محاسبه کرد که عبارت پیچیدهی این انتگرال کار محاسبه را مشکل میکند. البته این امکان وجود دارد که در آزمایشگاه، عناصر مختلف تانسور لختی دورانی را اندازهگیری کرد.
به لحاظ مفهومی، میدانیم جسمی که مقاومت زیادی در مقابل تغییر حرکت از خود نشان میدهد، دارای "جرم" زیادی است. با طریق مشابه، میتوان گفت جسم صلبی که مقاومت زیادی در مقابل تغییر حالت دوران خود دارد، دارای "لختی دورانی" بالایی است.
#مفاهیم_فیزیک
#اینرسی
#لختی_دورانی
#جرم
#نیوتون
⚛️کانال تکامل فیزیکی
@physical_evolution
🔸️اگر همواره مانند گذشته بیندیشید، همیشه همان چیزهایی را بدست می آورید که تا به حال کسب کرده اید.
👤 ریچارد فاینمن
#سخن_بزرگان
⚛کانال تکامل فیزیکی
@physical_evolution
نتایج عملکرد دانشآموزان ایرانی در ۹ المپیاد جهانی:
🔹المپیاد زیستشناسی:
🥇۳ مدال طلا
🥈۱ نقره
🔸جایگاه چهارم در جهان
🔹المپیاد ریاضی:
🥇۱ طلا
🥈۳ نقره
🔸جایگاه نوزدهم در جهان
🔹المپیاد شیمی:
🥇۱ طلا
🥈۳ نقره
🔸جایگاه هشتم در جهان
🔹المپیاد علوم زمین:
🥈۱ نقره
🥉۲ برنز
🔹المپیاد هوش مصنوعی:
🥉۱ برنز
🔸جایگاه سوم در جهان
🔹المپیاد نجوم و اخترفیزیک:
🥇۵ طلا
🔸جایگاه اول در جهان
🔹المپیاد فیزیک:
🥇۱ طلا
🥈۳ نقره
🔸جایگاه چهارم در جهان
🔹المپیاد کامپیوتر:
🥇۱ طلا
🥈۲ نقره
🥉۱ برنز
🔸جایگاه نهم در جهان
🔹المپیاد اقتصاد و مدیریت:
🥈۱ نقره
🥉۱ برنز
🔸جایگاه سوم در جهان
🇮🇷 ایران در این ۹ المپیاد در مجموع ۱۲ مدال طلا، ۱۹ مدال نقره و ۵ مدال برنز کسب کرده است.
🏫 مدرسه تمدنی مصاف
☑️ @Masaf_school
#جایزه_نوبل #فیزیک
🏅جایزه نوبل فیزیک سال ۲۰۲۴ به دانشمندان زیر تعلق گرفته:
🔶 جان هاپفیلد از دانشگاه پرینستون
🔶 جفری هینتون از دانشگاه تورنتو
🔷John J. Hopfield
Princeton University, NJ, USA
🔷Geoffrey E. Hinton
University of Toronto, Canada
❇️ برای کشف و اختراع بنیادینی که باعث شد تا شبکههای عصبی به عنوان روشهای یادگیری ماشین به کار گرفته شوند.
❇️ “for foundational discoveries and inventions that enable machine learning with artificial neural networks”
⚛ کانال تکامل فیزیکی
@physical_evolution
تکامل فیزیکی
#جایزه_نوبل #فیزیک 🏅جایزه نوبل فیزیک سال ۲۰۲۴ به دانشمندان زیر تعلق گرفته: 🔶 جان هاپفیلد از دانشگ
🔥🔥 بدون شک یکی از عجیبترین جایزه نوبلهای فیزیک تاریخ، امسال (۲۰۲۴) بوده که به افراد برتر حوزه هوش مصنوعی و یادگیری ماشین اهدا شده.
سوالهای زیادی در باره این جایزه که به متخصصان شبکه عصبی داده شده و ربطش به فیزیک مطرحه. به زودی یک پست مفصلتر میزارم و سعی میکنم وقایع مربوط به جایزه نوبل فیزیک سال ۲۰۲۴ رو براتون شرح بدم.
⚛ کانال تکامل فیزیکی
@physical_evolution
📚مفاهیم فیزیک
🟠 قانون کولن
در اواخر قرن ۱۸ مشاهدات دقیقی درباره ی نیرو های میان بار های الکتریکی صورت گرفت . نتایج این مشاهدات را می توان در سه حکم زیر خلاصه کرد :
1. فقط دونوع بار الکتریکی وجود دارد که اکنون به بار های مثبت و منفی معروف اند.
2. دو بار نقطه ای ( بار نقطه ای : از لحاظ معنای ماکروسکوپی بار نقطه ای باری است که ابعاد فضایی آن در مقایسه با هر طول دیگری در مسئله مورد نظر بسیار کوچک است ) نیرو هایی بر یکدیگر وارد می کنند که خط اثر این نیرو ها در امتداد خطی واقع است که آن دو بار را به هم وصل می کند و بزرگی این نیروها با عکس مجذور فاصله ی آنها متناسب است .
3. این نیرو ها که با حاصل ضرب بار ها نیز متناسب اند برای بار های همنام دافعه و برای بار های ناهمنام جاذبه هستند.
دو حکم آخر به اضافه حکم اول به عنوان مقدمه ، به قانون کولن معروف اند .
قانون کولن را برای بار های نقطه ای می توان به صورت زیر نوشت :
F = k (q1q2)/|r|^2 r/|r|
که در آن |r| فاصله ی بین دوبار q1 وq2 است و با تقسیم بردار r به بزرگی آن |r| بردار یکه ای در جهت r یعنی خط واصل بین دوبار درست کرده ایم . ( r بردار است و |r| اندازه ی بردار r است ) و k ضریب ثابت تناسب است که برابر است با 1/4πε0 و ε0 ثابت گذردهی الکتریکی در خلاء است .
ε0 = 8.85 x 10^-12 C^2/N.m^2
واحد ها :
نیرو : نیوتن (N)
بارهایq1وq2 : کولن (C)
واحد |r| : متر (m)
واحد N.m^2/C^2 : k
#مفاهیم_فیزیک
#نیروی_الکتریکی
⚛️کانال تکامل فیزیکی
@physical_evolution
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📚مفاهیم فیزیک
⚛ مفاهیم مکانیک کوانتومی
🟠 فضای هیلبرت (قسمت ۱)
#مفاهیم_فیزیک
#فیزیک_مدرن
#کوانتوم
#ریاضی_فیزیک
#مکانیک_کوانتومی
⚛️کانال تکامل فیزیکی
@physical_evolution
🔸 این درست است که باید در کنار اصول خود بایستیم و بر اساس آنها عمل کنیم؛ اما نادرست است که آنها را با کوری سرسختانه حفظ کنیم یا زمانی که اشتباه بودنشان ثابت شد، همچنان به آنها بچسبیم.
👤 مایکل فارادی
#سخن_بزرگان
⚛ کانال تکامل فیزیکی
@physical_evolution
🔸️مشکلی پیش نخواهد آمد اگر پاسخ تمامی پرسشها را نداشته باشیم. بهتر است که جهل خود را بپذیریم تا اینکه پاسخ هایی را باور کنیم که ممکن است اشتباه باشند. تظاهر به دانستن همه چیز،درِ کشف حقیقت را می بندد.
👤 نیل دگراس تایسون
#سخن_بزرگان
⚛کانال تکامل فیزیکی
@physical_evolution
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📚مفاهیم فیزیک
⚛ مفاهیم مکانیک کوانتومی
🟠 فضای هیلبرت (قسمت ۲)
#مفاهیم_فیزیک
#فیزیک_مدرن
#کوانتوم
#ریاضی_فیزیک
#مکانیک_کوانتومی
⚛️کانال تکامل فیزیکی
@physical_evolution
29.12M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📚اخبار فیزیکی
⚛ جایزه نوبل 2024
🟠 داستان جالب جایزه نوبل فیزیک 2024!
🟠فیزیک و شبکه های عصبی؟!
#جایزه_نوبل_2024
#نوبل_فیزیک
#هوش_مصنوعی
#شبکه_عصبی
⚛️کانال تکامل فیزیکی
@physical_evolution
🔸️بزرگترین دشمن دانش جهل نیست، بلکه توهم دانش است.
👤 استیون هاوکینگ
#سخن_بزرگان
⚛کانال تکامل فیزیکی
@physical_evolution
#فهرست_جامع
فهرست جامع کانال تکامل فیزیکی :
این فهرست با توجه به درخواست دانشجویان و علاقه مندان، برای دسترسی منظم و هدفمند به محتوای تولیدی کانال و هم چنین صرفه جویی در زمان، تدوین شده است و به مرور زمان به روز رسانی خواهد شد.
با تشکر از توجه و همراهی شما 🙏💐
📚 دیباچه:
#تکامل_فیزیکی
📚 فلسفه فیزیک :
#فیزیک_و_فلسفه
#فلسفه
#علم
#فلسفه_و_علم
#اصل_علیت
#پراگماتیسم
#تاریخ_علم
📚 فیزیک نظری :
#فیزیک_نظری
#فیزیک_ریاضی
#نیرو
#نیروهای_بنیادین
📚 فیزیک تجربی :
#اپتیک
#فوتونیک
#نورشناسی
#نیروی_هسته_ای
#هولوگرافی
📚 نجوم و اختر فیزیک:
#رویداد_نجومی
#منظومه_شمسی
#ابر_اورت
#ناسا
#کمربند_کویپر
#سیاره
#ستاره
#زمین
#عطارد
#سامانه_خورشیدی
#زهره
#ماه
#اخترشناسی
#جیمز_وب
#تلسکوپ_هابل
#نجوم
#هابل
#رصد
📚 نانو:
#نانو
#نانو_مواد_سنتز_شده
#طیفسنجی
#آنالیز_نانومواد
📚 نسبیت :
#نسبیت_عام
#آزمون_نسبیت_عام
#نسبیت_خاص
📚 کوانتوم:
#کوانتوم
#مبانی_کوانتوم
#مکانیک_کوانتومی
#کامپیوتر_کوانتومی
#گرانش_کوانتومی
#محاسبات_کوانتومی
#مدار_کوانتومی
#محاسبات_اطلاعات_کوانتومی
#کیوبیت
#فضای_هیلبرت
#حالتهای_بل
#اندازه_گیری
#گرانش_کوانتومی_حلقوی
#درهمتنیدگی
#شبکههای_عصبی
#اشترن_گرلاخ
#بیولوژی_کوانتومی
#زیستشناسی_کوانتومی
#آگاهی_کوانتومی
📚 کیهان شناسی و گرانش:
#کیهان_شناسی
#امواج_گرانشی
#گرانش
#سیاه_چاله
#افق_رویداد
📚 ریاضی فیزیک:
#ریاضی
#قضایای_مهم_ریاضی
#تعاریف_ریاضیات
#پارادوکس
#پارادوکس_زنون
📚 فیزیک پایه :
#حرکت
#درسنامه
#الکترومغناطیس
#خلاصه_فرمول_الکترومغناطیس
#ترمودینامیک_مکانیکآماری
📚 ویدیو تدریس فیزیک:
#ویدیو_تدریس_فیزیک
#فیزیک_کلاسیک
#مفاهیم_بنیادین_فیزیک
#اینرسی_لختی
#ریاضی_فیزیک
📚 ترجمه و زبان تخصصی:
#واژه_تخصصی_فیزیک
#ترجمه_زیرنویس_ویدیو_علمی
#ترجمه_مقاله
#مقاله_طنز
#ترجمه
📚 وبینارها:
#سمینار_علمی
#معرفی_رشته_فیزیک
#تحصیلات_تکمیلی
#مهاجرت_تحصیلی
#معرفی_گرایش_فیزیک
#تصویر_بزرگ
#کنکور
#گزارش
📚 علمی:
#معرفی_پروژه_علمی
#متن_علمی_ادبی
#انقلاب_علمی
#اخبار_علمی
#متن_علمی
#ویدیو_علمی
#تقویم_علمی
#معرفی_کتاب
📚 دانشمندان:
#مصاحبه_فیزیکدانان
#ماکسول
#پنروز
#روولی
#ارسطو
#ابوریحان_بیرونی
#ابن_هیثم
#کوپرنیک
#کپلر
#هایزنبرگ
#فاینمن
⚛ کانال تکامل فیزیکی
@physical_evolution
با سلام و عرض وقت بخیر خدمت دنبال کنندگان تکامل فیزیکی:
نظر به اهمیت روزافزون شاخهی محاسبات و اطلاعات کوانتومی چه در زمینههای نظری و چه در زمینههای عملی، پستهایی مبنی بر مرور مباحث محاسبات و اطلاعات کوانتومی در کانال قرار داده ایم.
علاقمندان میتوانند پستهایی که با #محاسبات_اطلاعات_کوانتومی منتشر شده اند
را دنبال و مشاهده کنند.
⚛ کانال تکامل فیزیکی
@physical_evolution
27.43M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📚مفاهیم فیزیک
⚛ مفاهیم مکانیک کوانتومی
🟠 ضرب تانسوری
#مفاهیم_فیزیک
#فیزیک_مدرن
#کوانتوم
#ریاضی_فیزیک
#مکانیک_کوانتومی
⚛️کانال تکامل فیزیکی
@physical_evolution
سلام دوستان 👋
امیدوارم حالتون خوب باشه 🌹
میدونیم که این روزها فناوریهای کوانتومی از اهمیت زیادی برخوردار شده، و با اطمینان خاطر میشه گفت که آینده فناوری رو شکل میده. در همین راستا، ما میخوایم اخبار مربوط به پیشرفت در حوزهی فناوریهای کوانتومی رو در کانالمون پوشش بدیم.
این پستهای خبری با هشتگهای
#اخبار_کوانتوم
#فناوری_کوانتومی
منتشر خواهند شد.
⚛️کانال تکامل فیزیکی
@physical_evolution
شرکت OrangeQS ، پلتفرم OrangeQS Max را برای آزمایش تراشههای کوانتومی جدید و قدرتمندتر راهاندازی میکند.
▪️شرکت Orange Quantum Systems(OrangeQS) ، پلتفرم OrangeQS Max را راهاندازی کرده است. این یک سیستم تست full-stack است که مشخصه تراشههای کوانتومی را با 100+ کیوبیت خودکار میکند و نیاز به منابع تحقیق و توسعه را کاهش میدهد.
▪️با فعال کردن آزمایشهای سریعتر و کارآمدتر، OrangeQS Max یک گلوگاه مهم در توسعه محاسبات کوانتومی را برطرف میکند: بهبود کیفیت و کمیت کیوبیتها
▪️OrangeQS Max که با همکاری IQM توسعه یافته است، در کارخانه آزمایش شده است و اکنون با پیکربندی قابل تنظیم برای برآورده کردن نیازهای تجاری توسعه تراشه کوانتومی در دسترس است.
لینک خبر
🖋 نویسنده خبر: فاطمه نگهبان
#اخبار_کوانتوم
#فناوری_کوانتومی
#اخبار
#کوانتوم
#کامپیوتر_کوانتومی
#کیوبیت
⚛️کانال تکامل فیزیکی
@physical_evolution
آیبیام و پاسکال متحد میشوند تا یک چارچوب ابررایانهای کوانتوم محور با Qiskit بسازند.
▪️IBM و Pasqal در حال همکاری برای ایجاد یک چارچوب یکپارچه برای محاسبات کوانتومی و کلاسیک با استفاده از Qiskit هستند که امکان سازگاری بین سیستمهای کوانتومی آنها و منابع HPC کلاسیک را فراهم میکند.
▪️این چارچوب برای سادهسازی گردشهای کاری با اجازه دادن به کاربران برای انتخاب بهترین سختافزار برای هر کار و تشویق به پذیرش فناوریهای کوانتومی در HPC در نظر گرفته شده است.
▪️Pasqal به کاربران Qiskit اجازه می دهد تا سخت افزار کوانتومی اتم خنثی خود را برنامه ریزی کنند و از دسترسی منبع باز و انعطاف پذیری برای محققان پشتیبانی کند.
لینک خبر
🖋 نویسنده خبر: فاطمه نگهبان
#اخبار_کوانتوم
#فناوری_کوانتومی
#اخبار
#کوانتوم
#کامپیوتر_کوانتومی
⚛️کانال تکامل فیزیکی
@physical_evolution
محققان به اولین کیوبیت توپولوژیکی دست یافته است، قدمی در مسیری به سوی محاسبات کوانتومی تاب آوری خطا
▪️محققان کوانتینیوم، هاروارد و کلتک چیزی را ایجاد کردهاند که از آن به عنوان "اولین کیوبیت توپولوژیکی واقعی" که به صورت تجربی نشان داده شده است، با استفاده از کد توریک Z₃ برای رمزگذاری اطلاعات کوانتومی به روشی که در برابر خطاها مقاومتر است، استفاده کردهاند.
▪️این تحقیق بر اساس کارهای انجام شده در سال 2015 است و نشان می دهد که چگونه می توان شبه ذرات عجیب و غریب به نام آنیون های غیر آبلی را برای محافظت از اطلاعات کوانتومی دستکاری کرد و به طور بالقوه بار منابع اصلاح خطا را در محاسبات کوانتومی کاهش داد.
▪️این آزمایشها که روی پردازنده کوانتومی تله یونی کوانتینوم H2 انجام شد، پیشبینیهای نظری مقالهای در سال 2015 را تأیید میکند و گامی مهم به سوی محاسبات کوانتومی مقیاسپذیر و مقاوم به خطا را نشان میدهد.
🔗 مطالعه کامل خبر
🖋 نویسنده خبر: فاطمه نگهبان
#اخبار_کوانتوم
#فناوری_کوانتومی
#اخبار
#کوانتوم
#کامپیوتر_کوانتومی
#کیوبیت
⚛️کانال تکامل فیزیکی
@physical_evolution
مدل کوانتومی بهبود یافته: امیدی جدید برای تصویربرداری سرطان سینه
▪️ محققان در Ingenii Inc یک چارچوب تقویتشده کوانتومی برای تقسیمبندی تصویر سرطان سینه بدون نظارت ایجاد کردهاند که به دقت قابل مقایسه با روشهای پیشرفته دست مییابد و در عین حال زمان محاسباتی را به میزان قابل توجهی کاهش میدهد.
▪️ این چارچوب که از تکنیک های کوانتومی الهام گرفته است، برای پردازش تصاویر تا ده برابر سریعتر از روشهای کلاسیک بدون نیاز به مجموعه دادههای حاشیهنویسی استفاده میکند.
▪️این مدل نه تنها دقت تشخیص را بهبود میبخشد، بلکه هزینهها و زمان مورد نیاز برای تحلیل تصاویر را کاهش میدهد، که میتواند به ویژه در مناطق با منابع محدود مؤثر باشد.
🔗 مطالعه کامل خبر
🖋 نویسنده خبر: فاطمه نگهبان
#اخبار_کوانتوم
#فناوری_کوانتومی
#اخبار
#کوانتوم
⚛️کانال تکامل فیزیکی
@physical_evolution