🫀 تمایز اختصاصی سلولهای بنیادی پرتوان به سلولهای قلبی در pH اسیدی
❓علی رغم پیشرفتهای صورت گرفته در حوزهی تمایز سلولی، اما همچنان #تمایز_موثر سلولهای بنیادی پرتوان به سلولهای دودمانِ مورد نظر با چالشهایی مواجه است.
در مطالعهای که به تازگی در مجلهی Stem Cell Reports منتشر شد، چگونگی تاثیر محیط اسیدی و تغییرات متابولیک در تعیین سرنوشت #سلولهای_بنیادی_پرتوان_انسانی (hPSCs) به سمت دودمان مزواندودرم، بررسی شده است.
✅ نتایج این مطالعه نشان داد که اسیدی شدن محیط به تنهایی (بدون نیاز به تعدیلکنندههای مسیر سیگنالینگ) سبب تمایز سلولهای بنیادی پرتوان انسانی به کاردیومایوسیتها میشود. در مقابل قلیایی شدن محیط، حتی در حضور القاکنندههای مسیرهای تمایزِ سلولهای قلبی (مانند مهارکنندهی مسیر wnt)، سبب مهار تمایز به کاردیومایوسیتها (سلولهای تپنده قلبی) میشود.
✅ با بررسی چگونگی اثر محیط اسیدی بر روی فرایند تمایز، متوجه شدند که محیط اسیدی با #مهار_گلیکولیز سبب القای سرنوشت قلبی در سلولها میشود، در حالی که محیط قلیایی با افزایش گلیکولیز سبب تمایز به سمت انواع سلولهای دیگر میشود؛ اما با مهار مسیر گلیکولیز در شرایط قلیایی میتوان تمایز به سمت سلولهای قلبی را القا کرد.
📌 بنابراین این مطالعه با نشان دادن نقش مهم #pH را در تغییر #الگوی_متابولیکی_سلول، #مسیرهای_سیگنالینک و در نتیجه تعیین سرنوشت سلولی، میتواند گامی رو به جلو جهت تمایز موثر سلولهای قلبی باشد.
✍ ملیکا زمانیان، دانشجوی دکترای علوم سلولی کاربردی پژوهشگاه رویان
📄 لینک مقاله:
https://www.cell.com/stem-cell-reports/fulltext/S2213-6711(24)00221-2
Join us:
🆔 @pluricancer
Final_Scientific_Program_20th_Congress_on_Stem_Cell_Biology_and (1).pdf
326.7K
❇️ برنامه نهایی علمی کنگره بینالمللی #سلولهای_بنیادی و بیولوژی تولیدمثل پژوهشگاه رویان☝️
Join us:
🆔 @pluricancer
❇️ برنامه نهایی علمی کنگره بینالمللی #سلولهای_بنیادی و بیولوژی تولیدمثل پژوهشگاه رویان اعلام شد که در مطلب قبل ملاحظه میکنید ☝️
آقای دکتر مرادی در کنگره سلولهای بنیادی، یک #سخنرانی انجام خواهند داد، مسئولیت یک #پنل را عهدهدار هستند و نیز مسئول (moderator) برنامه #ملاقات_با_دبیران_مجلات (Meet the Editors session) خواهند بود. این برنامه در کنگره سال قبل هم با اجرای آقای دکتر مرادی برگزار شد و استقبال بسیار خوبی از آن صورت گرفت. حتماً حضور پیدا کنید. 👍♥️
Join us:
🆔 @pluricancer
جزییات سخنرانی آقای دکتر مرادی در کنگره بینالمللی سلولهای بنیادی پژوهشگاه رویان
تاریخ: روز اول کنگره، چهارشنبه ۷ شهریورماه ۱۴۰۳ در پنل «سلولهای بنیادی و پزشکی مولکولی» ساعت ۱۴ تا ۱۶
عنوان سخنرانی:
Novel microRNAs enabling the maintenance and derivation of embryonic stem cells from blastocysts
سایر سخنرانان پنل فوقالذکر:
پروفسور توماس براون از موسسه ماکس پلانک آلمان
دکتر وینسنت پاسک از بلژیک
دکتر فوکو تانگ از دانشگاه پکن چین
دکتر حسین قنبریان، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
Join us:
🆔 @pluricancer
محل برگزاری کنگره بینالمللی سلولهای بنیادی پژوهشگاه رویان، مرکز همایشهای دانشگاه شهید بهشتی است.
@pluricancer
یک خبر خوب علمی در سطح بینالمللی
تیم المپیاد دانش آموزی ایران که متشکل از ۵ نفر بود، با کسب ۵ مدال طلا، رتبه اول المپیاد جهانی نجوم و اخترفیزیک را کسب کرد.
این عزیزان افتخارآفرین عبارتند از:
حنانه خرمدشتی
آروین رسولزاده
محمدمهدی کشاورزی
آریا فاتحکرداری
علی نادری لردجانی
بسیار جای تبریک دارد. 👌😘
شایسته است که این المپیادی ها بدون کنکور وارد رشته مرتبط دانشگاهی شوند!
Join us:
🆔 @pluricancer
سلولهایبنیادیوسرطان
جزییات سخنرانی آقای دکتر مرادی در کنگره بینالمللی سلولهای بنیادی پژوهشگاه رویان تاریخ: روز اول کن
این عکسی بود که تابستان سال ۱۳۹۶ با استاد آلمانیام آقای پروفسور توماس براون، از اساتید برجسته و از مدیران موسسه ماکس پلانک بادنوهایم آلمان گرفتم. در آن سال ایشان به ایران آمده بود و در کنگره سلولهای بنیادی پژوهشگاه رویان سخنرانی داشت. من هم اولین دانشجویانم را که دو دانشجوی کارشناسی ارشد بودند، گرفته بودم و باعث افتخارم بود کنار این شخصیت علمی برجسته عکس بگیرم. توماس بدون اغراق به لحاظ علمی واقعاً برجسته و باهوش بود/است و با وجودی که تخصص سلولهای بنیادی پرتوان نداشت اما نظرات بسیار دقیقی روی پروژه من میداد. امسال ایشان به عنوان برنده #جایزه_کاظمی انتخاب شده و دو سخنرانی طی کنگره دارد. و چه افتخاری که همراه ایشان در یک پنل هستیم و قرار است شاگرد ایشان در کنارشان سخنرانی داشته باشد. بخش مهمی از علاقه من به توماس، بخاطر رفتار اخلاقی و حرفهای و محترمانه ایشان در آن زمان برمیگردد. ایشان هنوز در تعدادی از پروژههای دانشجویان ام همکار است و مشارکت علمی دارد.
سعی کنید خودتان را به پنل ما برسانید. ان شاالله مفید خواهد بود ❤️
✍ مرادی
Join us:
🆔 @pluricancer
اهدای جایزه کاظمی (Kazemi Prize) به جناب پروفسور توماس براون، دانشمند برجسته موسسه ماکس پلانک آلمان 🎉🏆
کنگره بینالمللی سلولهای بنیادی پژوهشگاه رویان ❤️
Join us:
🆔 @pluricancer
توجه
فردا جمعه، روز آخر کنگره بینالمللی پژوهشگاه رویان است. سال قبل، برای اولین بار برنامه ملاقات با دبیران (Meet the Editors) طی کنگره با اجرای آقای دکتر مرادی ارائه شد و بسیار مورد استقبال قرار گرفت. فردا ساعت ۱۱ قرار است که این برنامه به صورت مشابه اما با سوالات و محتوای نسبتاً متفاوتی اجرا شود.
مجری برنامه (moderator) آقای دکتر مرادی و مهمانان برنامه، آقایان دکترها پیتر تیماشِف، محمدحسین نصر اصفهانی و مسعود وثوق خواهند بود که هر چهار نفر دارای تجربه ادیتوریال در مجلات مختلف بینالمللی هستند. این برنامه آموزنده و تعاملی را با دبیران مجلات از دست ندهید.
Join us:
🆔 @pluricancer
با بررسی اولیه از مدیران و معاونانی که تاکنون توسط وزیر محترم بهداشت جناب آقای دکتر ظفرقندی منصوب شده یا به نظر میرسد منصوب خواهند شد، میتوان دریافت که تقریباً تمامی آنها از بین پزشکان، دندانپزشکان و داروسازان انتخاب شدهاند. شایسته است در این انتصابات، از سایر تخصصهای زیستپزشکی نیز بهرهبرداری شود. ❤️
Join us:
🆔 @pluricancer
سلولهایبنیادیوسرطان
📌 ورود سه فراوردهی درمانیِ جدید از دستهی داروهای #سلولدرمانی به فهرست دارویی کشور سازمان غذا و
آقای دکتر عارفیان، دبیر ستاد توسعه فناوریهای پزشکی بازساختی و سلولهای بنیادی در رابطه با افزایش تعداد محصولات #پزشکی_بازساختی در فهرست دارویی کشور به #چهار محصول، ضمن تقدیر از تلاش فعالان زیست بوم فناوری پزشکی بازساختی، عنوان کرد که با همت و تدبیر سازمان غذا و دارو و حمایت ستاد توسعه فناوریهای پزشکی بازساختی و سلولهای بنیادی، سه محصول جدید دانش بنیان سلولی (#دستروسل، #رویینشیت و #رویینگرف) در فهرست دارویی کشور قرار گرفت و تعداد محصولات پزشکی بازساختی در این فهرست به چهار محصول رسید.
دکتر احسان عارفیان در ادامه افزود: با همت پژوهشگران و شرکتهای دانش بنیان و حمایتهای سازمان های رگولاتور، تعداد این محصولات میتواند با سرعت بیشتری در کشور افزایش یابد تا در آینده نزدیک قادر به ارائهی خدمات بالینی #سلولدرمانی و #ژندرمانی با بالاترین کیفیت در کشور باشیم.
🌐 لینک خبر
Join us:
🆔 @pluricancer
اورژانس تهران: یک نفر فقط در ۶ ماه ۴۱ هزار بار به صورت تلفنی برای اورژانس مزاحمت ایجاد کرده است. ما اجازه نداریم تلفن مزاحمان را مسدود کنیم؛ چراکه شاید روزی واقعا نیازمند کمک باشند.
۲ ماه پیش اعلام شد مجوزهای اولیه از دادگاه گرفته شده تا مزاحمان حرفهای جلوی دوربین بروند تا شاید آمار مزاحمتها کمتر شود. | باشگاه خبرنگاران جوان
پینوشت: ۴۱ هزار بار مزاحمت تلفنی برای اورژانس، عدد بسیار بزرگی است. یعنی این روانی، هر روز حدود ۲۲۷ بار تماس گرفته و هر ساعت، حدود ۱۰ بار مزاحمت تلفنی ایجاد کرده و اورژانس را سرکار گذاشته است.
Join us:
🆔 @pluricancer
🔺رئیس سازمان غذا و دارو در نامهای به رئیس کل گمرک، بر ترخیص مواد اولیه طبیعی، مکمل، شیرخشک و غذای ویژه بیمارستانی بدون نمونهبرداری در سطح گمرکات کشور تاکید کرد.
دکتر سیدحیدر محمدی در این نامه خطاب به رییس کل گمرک آورده است:
با عنایت به گزارشات واصله مبنی بر عدم اجرای تفاهمنامه فیمابین توسط برخی گمرکات، خواهشمند است مجددا دستور اکید فرمایید، از نمونهبرداری و آزمایش توسط کارشناسان گمرک، سازمان استاندارد پرهیز شود.
رییس سازمان غذا و دارو، دو دلیل را برای لزوم اجرای این تفاهمنامه برمیشمارد:
- احتمال آلودگی میکروبی
- تسهیل در ترخیص و پرهیز از وقفه در زنجیره تأمین
Join us:
🆔 @pluricancer
شهادت امام هشتم حضرت علی ابن موسی الرضا علیهالسلام را تسلیت عرض میکنیم. 🖤
@pluricancer
🔺جدیدترین یافته درباره ارتباط بین تلفن همراه و تومور مغزی☝️
مطالعه اخیر که به سفارش سازمان بهداشت جهانی انجام شده است، ابهامات قبلی را تا حد زیادی از بین میبرد.
👈 هیچ ارتباطی بین استفاده از تلفن همراه و تومورهای مغزی یافت نشد!
پینوشت: این مطالعه نمیتواند درباره استفاده بسیار طولانی از تلفن همراه طی سالیان متمادی و نیز سایر اختلالات ناشی از استفاده طولانیمدت از تلفن همراه (گرم شدن سمتی از مغز که نزدیک به گوشی تلفن همراه است و غیره) اظهارنظر کند.
Join us:
🆔 @pluricancer
هدایت شده از مهارت مقالهنویسی
این پوستر برای برگزاری چهار برنامه آموزشی در زمینه مقالهنویسی تهیه شد که از ابتدای تابستان امسال آغاز شدند.
تاکنون:
کارگاه یک روزه مقالات اوریجینال
و
کارگاه یک روزه مقالات مروری
برگزار شدهاند و فیلم آنها برای ارائه به عزیزانی که امکان شرکت در این کارگاهها را نداشتند، قابل ارائه است.
علاوه بر این، دوره یکماهه مقالات مروری نیز آغاز شده و هنوز در جریان است و اگر چه بخشهای مهمی از دوره تدریس شدهاند، اما همه فیلمها و مستندات در گروه خصوصی این دوره موجود است و هماکنون نیز شما عزیزان میتوانید در این دوره یک ماهه در زمینه نگارش مقالات مروری شرکت نمایید.
و اما نکته مهم آن است که دوره یکماهه مقالات #اوریجینال هنوز شروع نشده و طبق نظرسنجی که در پستهای قبلی انجام دادیم، قرار است به زودی طی دهه سوم شهریورماه آغاز شود. هدف این دوره آن است که شما با تدریس آقای دکتر مرادی بتوانید نگارش مقالات خود را به طور مستقل انجام دهید و پس از اتمام این دوره، از لحاظ دانش مقالهنویسی همانند کسی باشید که تجربه نگارش و چاپ چندین مقاله معتبر را دارد!
سوال دارید؟
همین الان به من پیام بدید، منتظرم😍👇
@miRasAdmin ❤️
تیم المپیاد دانشآموزی ایران، با ۲۲ مدال (در مجموع پنج المپیاد جهانی شامل ریاضی، کامپیوتر، شیمی، زیستشناسی و نجوم) در رتبه سوم جهان و بالاتر از ژاپن و کره جنوبی ایستاد.❤️
این سرمایه بزرگ را باید نگه داشت، پروراند و به بلوغ رساند، به گونهای که این عزیزان هر جای دنیا هم که میروند، برگردند و به مردم و کشور خودشان کمک کنند.
✍ مرادی
Join us:
🆔 @pluricancer
چگونه گروه تحقیقاتی آقای دکتر مرادی در پژوهشگاه رویان، به سمت درمان سرطان مری که یک سرطان بسیار کمبقا (less survivable) در ایران و جهان است، حرکت خود را آغاز کرده است؟
لطفاً مطلب بعدی را به قلم آقای دکتر مرادی مطالعه بفرمایید👇🌸
Join us:
🆔 @pluricancer
سلولهایبنیادیوسرطان
چگونه گروه تحقیقاتی آقای دکتر مرادی در پژوهشگاه رویان، به سمت درمان سرطان مری که یک سرطان بسیار کمب
طی سالهای اخیر، چند نفر از نزدیکان و عزیزانم را به واسطه سرطان مری از دست دادم. این سرطان از جمله سرطانهای شایع در ایران است و در واقع، ایران یکی از نقاط داغ ابتلا به این بیماری در جهان است.
با توجه به این موضوع و نیز تجربه قبلیمان در کار با سلولهای بنیادی پرتوان که از یک قابلیت ذاتی برای تومورزایی برخوردارند، تصمیم گرفتم تلاشی را در گروه تحقیقاتی خود برای حرکت به سمت درمان سرطان مری آغاز کنم.
کارسینوم سلول سنگفرشی مری (ESCC) یکی از کشندهترین سرطانها در سراسر جهان است، یعنی تقریباً همه افرادی که به آن دچار میشوند، جان خود را از دست میدهند. یک یافته بسیار جذاب در این حوزه آن است که در انواع مختلف سرطانها از جمله سرطان مری، کاهش بیان عمومی مولکولهای تنظیمی خاصی به نام microRNA مشاهده میشود. از آنجا که ما از قبل میدانستیم کوچکمولکولِ انوکساسین، از طریق افزایش بیان کلی مولکولهای microRNA باعث تقویت مسیر RNAi میشود و سرعت بلوغ microRNAهای مختلف سلول را افزایش میدهد، بر آن شدیم که تأثیر تیمار انوکساسین را بر سلولهای کشتشده سرطان مری ارزیابی کنیم.
نتایج ما نشان داد که انوکساسین به طور تکرارپذیر و قابلتوجهی، رشد ردههای سلولی سرطان مری را کاهش میدهد. این دارو که عضوی از خانواده آنتیبیوتیکهای فلوروکینولون بوده و همخانواده داروی سیپروفلوکساسین است، همچنین باعث توقف چرخه سلولی و القای مرگ سلولی از نوع آپوپتوز در سلولهای سرطان مری شد. به علاوه، انوکساسین توانایی سلولها برای مهاجرت را سرکوب کرد و قابلیت آنها را برای تشکیل کلونی کاهش داد.
از نظر مکانیسمی، با استفاده از الیگونوکلئوتیدهای آنتیسنس اختصاصی، نشان دادیم که انوکساسین از طریق تحریک پروتئین TARBP2، که همکار فیزیکی DICER1 است، بلوغ microRNAها را افزایش میدهد. روی هم رفته، ما به این نتیجه رسیدیم که انوکساسین، رشد، مهاجرت و کلونیزایی سلولهای سرطان مری را سرکوب میکند، یافتهای که راه را برای مطالعه دقیقتر این دارو در مدلهای حیوانی سرطان مری، به عنوان گام بعدی ما، هموار میسازد.
شما عزیزان از طریق لینک زیر میتوانید به پریپرینت این مطالعه دسترسی رایگان پیدا کنید.
✍️ مرادی
https://doi.org/10.21203/rs.3.rs-4146187/v1
Don't forget to like and/or share with your network! 🙏♥️
Join us:
🆔 @pluricancer
✅ موفقیتآمیز بودن اولین پیوند چشم در جهان
در سال 2021، فردی به نام Aaron James در یک حادثهی برق گرفتگی در حین کار مجروح شد و یک چشم و قسمت زیادی از صورت خود را از دست داد. جیمز در ماه May سال 2023، #اولین_پیوند_چشم و صورت در جهان را دریافت کرد.
در این جراحی که 21 ساعت زمان برد، یک تیم بزرگ پزشکی از دانشگاه Langone Health نیویورک، چشم چپ، حفره استخوانی اطراف آن، بینی، تکهای از استخوان چانه و ماهیچهها، اعصاب و رگهای خونی مرتبط را از اهداکنندهی مرگ مغزی به جیمز پیوند زدند. این عمل شامل چندین تکنیک نوآورانه بود، از جمله #راهنماهای_چاپ_سهبعدی که به جراحان کمک میکرد استخوان اهدا کننده مورد نیاز را متناسب با صورت جیمز در نظر بگیرند (این راهنماها بر اساس اسکنهای توموگرافی کامپیوتری از صورت اهداکننده و جیمز بود که در طول عمل جراحی روی صورت آنها نصب شد) و همچنین متفاوت بودن #شریان_خونرسان به چشمها با شریان تامینکننده بقیه صورت، به طوری که جراحان شریان چشم اهداکننده را به شاخهای از شریان کاروتید متصل کرده بودند.
اکنون بیش از یک سال است که چشم پیوندی او سالم است، اگر چه #قدرت_بینایی ندارد، اما فشار طبیعی و جریان خون خوبی دارد و شبکیه به نور پاسخ میدهد که پیشرفت قابل توجهی در پیوند چشم محسوب میشود.
در آینده اگر چگونگی بازسازی مغز یا نخاع کشف شود، ممکن است نحوهی بازسازی عصب بینایی نیز امکانپذیر شود؛ زیرا که عصب بینایی که اطلاعات را از شبکیه به مغز میفرستد، بخشی از سیستم عصبی مرکزی است.
✍ ملیکا زمانیان، دانشجوی دکترای علوم سلولی کاربردی پژوهشگاه رویان
🌐 لینک خبر
Join us:
🆔 @pluricancer
🔺این گونه نیست که همه انواع سلولهای بنیادی، تکثیر نامحدود داشته باشند. از بین همه انواع سلولهای بنیادی، فقط سلولهای بنیادی پرتوان هستند که تکثیر نامحدود دارند و به اصطلاح نامیرا هستند. سایر انواع سلولهای بنیادی شامل سلولهای بنیادی عصبی، سلولهای بنیادی خونساز، سلولهای بنیادی مزانشیمی و غیره، صرفاً دارای خودنوزایی درازمدت (long-term self-renewal) هستند و به هیچ عنوان نامیرا تلقی نمیشوند.
✍ باید در بیان مباحث مربوط به سلولهای بنیادی، دقت بیشتری به خرج داده شود.
Join us:
🆔 @pluricancer
هدایت شده از miRas Biotech
miRas Biotech
Offering all types of oligonucleotides (miRNAs, siRNAs, ASOs, antagomiRs & probes) for basic and animal research!
Admin: @miRasAdmin, @miRasPR
☎️ 02122338248
🌍 www.miRas-Biotech.com
💌Email: mirasbiotech@gmail.com
🚩Instagram: www.instagram.com/mirasbiotech
Join us:
🆔 @miRasBiotech
🧠 به دام انداختن سلولهای ایمنی توسط استخوانهای جمجمه جهت مقابله با تومور مغزی
#گلیوبلاستوما (شایعترین نوع تومور بدخیم مغزی) به تعداد کمی از روشهای #ایمنیدرمانی پاسخ میدهد. یک چالش بزرگ در درمان این سرطان، میزان عود بالای آن است، به طوری که 90 درصد افراد، طی دو سال پس از جراحی و برداشتن تومور، رشد مجدد تومور را تجربه میکنند. همچنین کاهش تعداد سلولهای T موجود در گردش خون این افراد در مقایسه با افراد سالم و بیان کم آنتیژنهای اختصاصیِ تومور از دیگر چالشهای درمانی آن میباشد.
مغز انسان معمولا به عنوان عضوی محافظتشده از دسترس سیستم ایمنی (به معنی وجود یا نفوذ تعداد کمی از سلولهای ایمنی در مغز حتی در زمان بیماری) در نظر گرفته میشود. به همین دلیل توسعهی روشهای #ایمنیدرمانی را با محدودیت مواجه کرده است. با این حال، برخی از مشاهدات نشان میدهند که مغز، فاقد سلولهای ایمنی نیست و #سیستم_لنفاوی_مننژ سبب حرکت سلولهای ایمنی از محل تومور به ساختارهای غدد لنفاوی مجاور و در نتیجه آغاز پاسخهای ایمنی ضد توموری میشود.
مطالعهای که توسط Dobersalske و همکاران انجام شد؛ بینش جدیدی در مورد وجود سلولهای ایمنی در مغز نشان داد. محققان در این مطالعه مشاهده کردند که در افراد مبتلا به #گلیوبلاستوما، استخوان جمجمه نزدیک محل تومور غنی از سلولهای ایمنی است. فراوانترین زیر مجموعه از سلولهای ایمنی در #مغز_استخوان_جمجمه، سلولهای T بودند در حالی که فراوانی کمی در تومور داشتند. اما سلولهای میلوئید که انتظار میرفت به دلیل فراوانی زیادشان در تومور، در مغز استخوان جمجمه نیز فراوان باشند، به تعداد کمی در جمجمه وجود داشتند. ویژگی جالب توجه این سلولهای T جدا شده از مغز استخوان جمجمه، این است که بر خلاف سلولهای T جدا شده از سلولهای تومور یا خون (که پس از چندین مواجهه با آنتیژن دچار فرسودگی میشوند) پس از تحریک مجدد فعال مانده و عملکرد ضدتوموری خود را حفظ میکنند. همچنین این مطالعه نشان داد که فراخوانی این سلولها از استخوانِ جمجمه به سمت سلولهای سرطانی توسط بیان بالای پروتئین گیرندهی اسفنگوزین-1-فسفات 1 (#S1PR1) در آنها میباشد.
یافتههای این مطالعه با نشان دادن پاسخهای ایمنی ضدتوموری فعال در مغز، پتانسیل بررسی بیشتر مغز استخوانِ جمجمه به عنوان یک هدف امیدوارکننده برای توسعهی #ایمنیدرمانی جدید برای گلیوبلاستوما و سایر تومورهای مغزی را برجسته میکند.
تهیه مطلب: ملیکا زمانیان، دانشجوی دکتری علوم سلولی کاربردی پژوهشگاه رویان
مطالعهی بیشتر:
https://www.nature.com/articles/s41591-024-03152-x
Join us:
🆔 @pluricancer
🩸روز جهانی اهداکنندهی مغزاستخوان، با هدف تقدیر از همهی اهداکنندگان #سلولهای_بنیادی_خونساز و همچنین افزایش آگاهی عموم مردم در مورد اهمیت اهدای #سلولهای_بنیادی و تشویق آنها جهت ثبتنام به عنوان اهداکننده، جشن گرفته میشود.
با اهدای #سلولهای_بنیادی_خونساز، شانس زندگیِ مجدد به افراد دارای #سرطان_خون و سایر اختلالات خونیِ نیازمند پیوند فراهم میشود. این روز هر ساله در سومین شنبه از ماه سپتامبر برگزار شده که امسال، مصادف با تاریخ 21 سپتامبر میباشد.
Join us:
🆔 @pluricancer
میلاد با سعادت پیامبر عظیم الشان اسلام صلوات الله علیه و امام جعفر صادق علیه السلام را تبریک عرض میکنیم. ❤️🌸❤️
@pluricancer