بسم الله الرحمن الرحیم
سلام و احترام
کانال سلولهای بنیادی و سرطان را در نرمافزار ایرانی #ایتا راهاندازی کردیم تا مهمترین و آخرین یافتهها درباره انواع سرطانها، درمانهای موجود و در حال ظهور برای سرطان، بحث داغ سلولهای بنیادی و پدیده روبهرشد سلولدرمانی با سلولهای بنیادی را با شما عزیزان به اشتراک بگذاریم.
🆔 @pluricancer
🔴 کشف اندام جدیدی در بدن انسان بنام interstitium که در زیر پوست قرار دارد و همچنین به عنوان آستر بسیاری از اندامهای داخلی بدن عمل میکند!
@pluricancer
این اندام که یکی از بزرگترین اندام های بدن انسان به شمار میرود، برای ده ها سال بخاطر روشهای تثبیت بافت سنتی که مایعات بافتی را خارج میکنند، مورد غفلت واقع شده است و بقایای آن همیشه به عنوان یک بافت همبند عادی در نظر گرفته شده است.
در حقیقت این اندام جدید از یک لایه بافتی متشکل از فضاها و کیسههای پر از مایع تشکیل شده است که بنظر میرسد به عنوان ضربهگیر به منظور حفاظت از آسیب اندامها و بافتها عمل میکند.
همچنین نظر به اینکه مایع فراوان این اندام جدید به دستگاه لنفاوی متصل است و به داخل آن تخلیه میشود، ممکن است این اندام به مهاجرت #سلولهای_سرطانی از طریق دستگاه لنفاوی کمک كند. به این ترتیب ممکن است از این پس مطالعات بیشتری روی این اندام انجام شوند تا مشخص شود چقدر در کمک به انتشار سرطان در بدن نقش دارد. همچنین ممکن است نمونهبرداری مستقیم از این اندام پرمایع، به یکی از روشهای مهم تشخیصی سرطان و شاید برخی از دیگر بیماریها تبدیل شود.
https://www.independent.co.uk/news/health/new-organ-human-body-interstitium-cancer-skin-scientists-discovery-new-york-a8275851.html
✍ ناب ترین مطالب را در کانال سرطان و سلولهای بنیادی پیدا کنید👇
🆔 @pluricancer
🔴 فرق سلول های سرطانی با سلول های بنیادی
✍ سلول های سرطانی دارای تکثیر سریع و افسارگسیخته بوده و حاوی آسیب های ژنتیکی نسبتا زیادی در DNA خود هستند، این در حالی است که سلول های بنیادی اگرچه ممکن است تکثیر سریع داشته باشند، اما تکثیر آن ها تحت کنترل بدن است و معمولا آسیب ژنتیکی شاخصی نشان نمی دهند.
✍ سلول های سرطانی برخلاف سلول های بنیادی، کمتر به دستورات تنظیمی بدن پاسخ می دهند و بی ملاحظه بارها و بارها تکثیر شده و توده های سرطانی ایجاد می کنند که بخاطر ایجاد مزاحمت فیزیکی و فقر مواد مغذی برای بافت های سالم بدن، باعث نارسایی اندام های مجاور در بدن می شود.
✍ سرعت تکثیر سلول های سرطانی معمولا از اغلب سلول های بنیادی بیشتر است.
سلولهای بنیادی👇
🆔 @pluricancer
🔴 انواع سلولهای بنیادی از لحاظ توانایی #تمایزی و تکوینی
🔘 سلولهای بنیادی از لحاظ تکوینی، یعنی از این نظر که علاوه بر قابلیت #خودنوزایی، چه نوع و چند نوع سلول تمایزیافته میتوانند ایجاد کنند، به چند دسته تقسیمبندی میشوند.
🔻سلولهای بنیادی همه توان
🔻سلولهای بنیادی پرتوان
🔻سلولهای بنیادی چندتوان
🔻سلولهای بنیادی تک توان
🔘 سلولهای بنیادی با توانایی تمایزی بیشتر، معمولاً در دوران #جنینی بیشترند، اما در بزرگسالان، بیشتر سلولهای بنیادی موجود در بافت های بدن، از نوع چندتوان یا تک توان هستند.
🔘 مطالب مفید و آموزنده درباره سلولهای بنیادی و سرطان 👇
🆔 @pluricancer
🔴✍️ نکته
لطفا توجه داشته باشید چنانچه گفته شود فلان میوه یا ماده غذایی #ضدسرطان است، به این معنا نیست که #سرطان را ریشه کن می کند و هر کسی از آن ماده مصرف کند، قطعا به سرطان مبتلا نمی شود و یا اگر مبتلا به سرطان است، درمان می شود. این گونه اصطلاحات به طور کلی به این معناست که #احتمال ابتلا به سرطان کاهش می یابد. سرطان یک بیماری واحد نیست که درمان واحدی داشته باشد. همچنین حتی یک نوع سرطان واحد را اگر در نظر بگیریم، به این معنا نیست که همه سلولهای سرطانی فرد مبتلا، یک رفتار دارند و در نتیجه می توان با یک #دارو همگی را از بین برد. سرطان بسیار پیچیده است و هزاران سال است که انسان با آن دست و پنجه نرم می کند.
قابل ذکر است که برای برخی از انواع سرطان، #درمان هایی ارائه شده است.
🔘 مطالب مفید و آموزنده درباره سلولهای بنیادی و سرطان 👇
🆔 @pluricancer
🔴 سلولهای بنیادی تک توان (unipotent stem cells)
🔺سلولهای بنیادی تک توان سلولهایی هستند که علاوه بر قابلیت خودنوزایی (یعنی تولید یک سلول بنیادی دیگر مثل خود)، می توانند فقط یک نوع سلول تمایزیافته را تولید کنند.
🔺به عنوان مثال، سلولهای بنیادی اسپرماتوگونیال (spermatogonial stem cells) از جمله سلولهای بنیادی تک توان هستند چون علاوه بر خود، فقط می توانند یک نوع سلول تمایزیافته (یعنی اسپرم) را بسازند.
🔺همچنین سلولهای بنیادی ماهیچه ای موسوم به سلولهای ماهوارهای (satellite cells) این گونه اند، چون علاوه بر خود، فقط می توانند سلول ماهیچه ای بسازند.
🔘 مطالب مفید و آموزنده درباره سلولهای بنیادی و سرطان 👇
🆔 @pluricancer
🔴 محققان علوم پزشکی در پرتغال اعلام کردند پاشنه آشيل سرطان را کشف کردهاند.
🔹محققان علوم پزشکی در موسسه پرتغالی گولبنکيان دو سينسيا، اعلام کردند هنگامی که سلولها در شرايط پيش سرطانی قرار دارند، یکی از ساختارهای درون سلول که به آنها #سانتريول میگویند، از نظر تعداد و اندازه دچار افزايش شديد میشوند و اين روند، مقدمه ابتلا به #سرطان است.
🔹اين محققان گفتند در واقع اين اندامک ها و افزايش حجم و تعداد آنها، #پاشنه_آشيل سرطان محسوب میشود و میتوان با ساختن داروهایی که اين روند را مهار کنند، روند ابتلا به سرطان را نيز مهار کرد.
خبرگزاری صداوسیما
کانال سرطان و سلولهای بنیادی👇
🆔 Telegram: https://t.me/joinchat/Aybqtz4Jjf0yK9fFmvzelg
🆔 Eitaa: http://eitaa.com/joinchat/3063611392Cbc30e89dc5
🔴 سلولهای بنیادی مزانشیمی (و احتمالاً بسیاری از دیگر سلولها)، میتوکندری را به سلولهای هدف انتقال میدهند، به ۲ روش:
🔷👈 حبابچه های خارج سلولی
🔷👈 ساختارهای نانوتیوبی
به ما ملحق شو
🆔 @pluricancer