🔸حجاب و براندازی!
❓سلام، وقتتون بخیر. عده ای با قانون حجاب و عفاف مخالفن و دلیلشون هم اینه که اگه چنین قوانینی بخواد اجرا بشه، با اعتراضات مدنی و براندازی و امثال اینها رو به رو خواهیم بود و مردم چنین چیزهایی رو بر نمی تابن؛ به خاطر اینکه فشارهای اقتصادی و کمبود های مختلفی که به خاطر کوتاهی مسئولین یا دلایل دیگه هست خسته شون کرده و دیگه تحمل ندارن. با فرض اینکه این حرف درسته، میشه بفرمایید چه استدلالی برای ردش میشه آورد؟
🔹پرسش شماره نود
┄┄┅═✧❁🇮🇷❁✧═┅┄
پی ما را در ایتا بگیرید:
پاسخگویی به سوالات:@porseshonline
ایران و جهان@Rezamahvashi
.
✅سلام علیکم. رعایت حجاب یکی از واجبات الهی است که رعایت آن برای مکلفین واجب است. حکومت اسلامی نیز علاوه بر تامین نیازهای مادی، وظیفه دارد تا مسیر کسب سعادت معنوی را برای افراد جامعه هموار نماید و فضای جامعه را با ارزش های اسلامی و الهی تطبیق دهد و الزام به حجاب در حکومت اسلامی نیز با همین استدلال توجیه می شود. نتیجه اینکه حجاب چه در ادبیات دینی و چه در قوانین حکومتی یک امر الزامی به شمار می آید و همگان ملزم به رعایت آن می باشند.
قانونی بودن حجاب در جمهوری اسلامی نه صرفا از باب وجوب شرعی آن بلکه از باب آثار اجتماعی آن است. یعنی به عنوان مثال اگرچه نماز واجب است اما چون نماز نخواندن فرد تبعات اجتماعی برای جامعه ندارد لذا به قانون تبدیل نشده است. اما عدم رعایت حجاب چون موجب اشاعه فساد و اخلال در رسیدن جامعه و افراد آن به سعادت و بی حرمتی نسبت به احکام الهی می شود، ولی فقیه تصمیم گرفته تا آن را به صورت قانونی ممنوع کرده تا مقابله با آن دارای ضمانت اجرایی باشد و بتوان در موارد لزوم از قوه قهریه استفاده نمود.
مجازات برای شرابخواری، تظاهر به روزه خواری، فحش علنی به اهل بیت و بسیاری دیگر از امور حرامی که تبعات اجتماعی دارند به صورت قانون درآمده است. مبارزه با بی حجابی نیز حکمی همانند همه این احکام است. حکومت هیچگاه برای کسی که در خانه و محیط شخصی بی حجاب است مجازاتی تعیین نکرده چون مربوط به حیطه فردی آن شخص است اما رفتارهای اجتماعی افراد تفاوت دارد.
اما این ادعا که مردم نسبت به قوانین حوزه عفاف و حجاب دارای مضع مخالف هستند یا خیر را باید با نظر سنجی های روشمند و دقیق به دست آورد و نمی توان بدون دلیل مدعی شد که در صورت اجرای چنین قوانینی، چه تبعاتی رخ خواهد داد. نظرسنجی های رسمی در این حوزه نشان می دهد که اکثریت مردم اعم از زنان و مردان، حجاب را به عنوان یک حکم شرعی و اجتماعی پذیرفته و قبول دارند. (1) و حتی اگر صحت و دقت این نظرسنجی ها را نیز مورد خدشه قرار دهیم در بدبینانه ترین حالت می توانیم مدعی عدم مخالفت اکثریت مردم با الزام شرعی و اجتماعی حجاب باشیم. بدین ترتیب و با استناد به این نظرسنجی ها (که در علوم اجتماعی به عنوان یک منبع معتبر شناخته می شوند) می تواند ادعای موجود در سوال را مورد خدشه قرار داد چرا که وقتی اکثر مردم با اصل مسئله مخالفتی ندارند طبیعتا در صورت قانونی شدن آن نیز مشکل چندانی نخواهند داشت. هرچند ممکن است در نحوه اجرای قانون یا بندهای این قانون ایرادات و انتقاداتی وجود داشته باشد اما این انتقاد و ایراد نمی تواند زمینه ساز اغتشاش و براندازی و ... باشد.
نکته آخر هم اینکه اجرای احکام شرعی و قوانین حاکمیتی برگرفته از شرع تابع خوشآمد تک تک افراد جامعه نیست و ممکن است اشکال موجود در سوال در مورد بسیاری از قوانین دیگر هم وجود داشته باشد. به عنوان مثال حتما گروهی از مردم نسبت به قوانینی همچون اخذ مالیات از ماشین های لوکس و خانه های خالی، اجباری بودن سربازی برای پسران، لزوم پرداخت عوارض نوسازی و ... اعتراض داشته و از اجرای آن ناراضی اند ولی یقینا اکثریت مردم می دانند که اجرای این قوانین به صلاح مملکت و در جهت پیشرفت آن است. لذا حاکمیت در اجرای قوانین به مصالح و مفاسد کلی آن می نگرد و نمی تواند در پی رضایت تک تک افراد باشد.
موفق باشیذ
پی نوشت:
1- برای اطلاع از جزئیات این نظرسنجی ها به این لینک مراجعه کنید
#حجاب
#اعتراض_مدنی
┄┄┅═✧❁🇮🇷❁✧═┅┄
پی ما را در ایتا بگیرید:
پاسخگویی به سوالات:@porseshonline
ایران و جهان@Rezamahvashi
.
🔸امام و دستبوسی
❓سلام وقت بخیر من یکی از محبان امام خمینی(ره) هستم، الان کسی از اقوام فیلمی به بنده نشون داد که حضرت امام دستشون گرفته بودن و بقیه به دست یا انگشتر شون بوسه میزدند این رفتار که متعلق به پادشهان هستش چرا حضرت امام چنین رفتاری رو تایید میکنن؟
🔹پرسش شماره نود و یک
┄┄┅═✧❁🇮🇷❁✧═┅┄
پی ما را در ایتا بگیرید:
پاسخگویی به سوالات:@porseshonline
ایران و جهان@Rezamahvashi
.
✅ سلام علیکم
برای پاسخ به سوال شما باید دو نکته را مورد اشاره قرار دهیم:
▪️نکته اول اینکه آنچه در مورد حضرت امام خمینی (ره) و سیره عملی و رفتاری ایشان قطعی و غیرقابل خدشه می باشد تواضع و فروتنی و ساده زیستی ایشان است. امام خود را خدمتگزار و خادم ملت معرفی نمود و این گفتار ایشان در عمل و رفتار ایشان نیز کاملاً آشکار بود. سیری کوتاه بر تصاویر به جای مانده از ایشان و محل زندگی و محل سخنرانی شان گواه بر این است که ایشان در ساده ترین و بی آلایش ترین شکل ممکن زندگی کرده و امورات کشور را اداره می کردند و هیچگاه برای خویش جایگاه و مقام ویژه ای قائل نبودند و حتی ذره ای همچون پادشاهان زندگی نکردند و به همین دلیل هم بود که همه مستضعفین و کوخ نشینان و محرومین جامعه، ایشان را همانند خود می دیدند و حرف های ایشان تا عمق وجودشان نفوذ می کرد چون می دیدند که سطح زندگی رهبر جامعه و شخص اول مملکت همانند آنهاست. لذا هیچ وجهه ای از زندگی امام با زندگی پادشاهان شباهت نداشت.
▪️نکته دوم اینکه همین ویژگی های برجسته حضرت امام باعث می شد که مردم عاشقانه او را دوست داشته باشند و برای حتی یک لحظه دیدنش سر از پای نشناسند و حتی یک لحظه لمس دست او را به هر لذت دنیایی ترجیح دهند. تصاویری که از دیدارهای عمومی و خصوصی حضرت امام به جای مانده است به خوبی گواه این مطلب است که مردم تا چه اندازه مشتاق دیدار ایشان هستند و ایشان نیز با محبت پدرانه سعی می کند ولو با یک نگاه، همه را مورد تفقد قرار دهد. بوسیدن دست یک فرد اگر از روی اجبار و زور نباشد، اوج احترام و علاقه و محبت را نشان می دهد. در زمان شاهان پیشین اگر ملاقات کنندگان دست شاه را نمی بوسیدند بدون شک مورد عتاب و فشار و حتی مجازات قرار می گرفتند و بوسیدن دست شاه یک رسم و ادب اجباری بود اما در مورد حضرت امام و دیگر علما اساسا وضعیت اینگونه نیست و نه تنها هیچ اجبار و اکراه و تملق و چاپلوسی در کار نیست بلکه مردم خودشان مشتاقانه و از روی احترام و علاقه ای که به علما و سادات دارند اقدام به این عمل می کنند و این با آنچه در مورد پادشاهان اتفاق می افتاد کاملا متفاوت است.
▪️نکته سوم اینکه از امام صادق علیه السلام نقل شده که فرمودند : «لا یقبل رأس احد و لایده الا رسول الله او من ارید به رسول الله» یعنی بوسیدن سر کسی یا دست او جایز نیست مگر در مورد رسول الله صلی الله علیه و آله یا شخصی که اراده کند بواسطه آن شخص ایشان را (1) پس از نگاه اسلام، بوسیدن دست رسول الله و اشخاص دیگر به جهت احترام به رسول الله جایز است. یکی از دلایل اصلی که مردم نسبت به بوسیدن دست علما و خصوصا افرادی همچون حضرت امام علاقه و اشتیاق داشتند به سبب رابطه ای است که بین آنها و حضرات معصومین احساس می کنند و طبیعتا سیادت و قرار داشتن در جایگاه ولایت فقیه این انگیزه و احساس را دو چندان می کند و این با بوسیدن دست شخصی همچون شاه که هیچ وجهه منطقی و شرعی ندارد، کاملا متمایز است.
پی نوشت:
1- بحار الانوار , ج 76, ص 37
#امام_خمینی
┄┄┅═✧❁🇮🇷❁✧═┅┄
پی ما را در ایتا بگیرید:
پاسخگویی به سوالات:@porseshonline
ایران و جهان@Rezamahvashi
.
🔸شکل کنونی حکومت از کجاست؟!
❓سلام علیکم چرا کشور ایران جمهوری اسلامی شد و رییس جمهور و وزیر های مختلف دارد ؟ چرا همانند دوره پیامبر یا حضرت علی مدیریت نمیشود مگر این چهار چوب فعلی غربی و برای کافران نیست؟ ممنون از پاسختان
🔹پرسش شماره نود و دو
┄┄┅═✧❁🇮🇷❁✧═┅┄
پی ما را در ایتا بگیرید:
پاسخگویی به سوالات:@porseshonline
ایران و جهان@Rezamahvashi
.
✅سلام علیکم
▪️شکل و مدل حکومت در هر دوره ای از تاریخ بر اساس اقتضائات و فرهنگ همان دوره تعیین می شود. شکل حکومت دارای اصالت نیست و می تواند متفاوت شود و آنچه اهمیت دارد، محتوا و مبانی فکری حکومت است.
▪️تا زمانی که پیامبر یا امام معصوم در جامعه حضور داشته باشند، در راس حکومت قرار داشته و مردم در همه مسائل تابع و پیرو آنها هستند. در زمان غیبت معصوم، بر اساس آیات و روایات این فقها هستند که عهده دار تشکیل حکومت اند. فقها ملزم اند که محتوای حکومت را بر اساس معارف و مبانی اسلامی تنظیم کنند و هدف اصلی حکومت را هدایت و سعادت انسان ها تعیین کنند. اما نکته مهم اینجاست که اسلام هیچ الزامی برای شکل حکومت تعیین نکرده است.
▪️جوامع کنونی بشری در زمان حاضر با جوامع زمان صدر اسلام بسیار متفاوت است و طبیعی است که شکل حکومت در آنها نمی تواند یکسان باشد. جوامع زمان صدر اسلام بسیار ساده و دارای جمعیت بسیار کمتر از زمان حاضر بودند و روابط انسانی و اقتصادی و سیاسی و ... در ساده ترین شکل ممکن بودند اما در جوامع امروزی ما با جوامع بسیار پیچیده و مرکب و با روابط انسانی و اقتصادی و سیاسی و فرهنگی و ... بسیار عمیق و پیچیده روبرو هستیم. حکومت در دوران کنونی اقتضائات و الزامات خاص خود را دارد که تفکیک قوا و گسترش حوزه عملکرد دولت و حکومت از جمله آنهاست.
▪️به بیان ساده تر باید گفت که اداره جوامع پیچیده نیاز به سیستم حکومتی پیچیده دارد و نمی توان با مدل حکومت های ساده و بسیط صدر اسلام، جوامع کنونی را اداره کرد. در زمان حکومت نبوی و علوی، خود این حضرات می توانستند به صورت شخصی به تمام امورات حکومت نظارت مستقیم داشته باشند اما در زمان حاضر این امکان برای ولی فقیه فراهم نیست و تعیین مسئولین مختلف و حوزه های مدیریتی مختلف برای پیشبرد امور حکومتی ضروری است.
▪️نکته پایانی هم اینکه شکل کنونی حکومت ها نتیجه سالها آزمون و خطا در جوامع مختلف بوده است و هرچند به ظاهر مربوط به جوامع غربی است اما منافاتی با مفاهیم و معارف و مبانی اسلامی ندارد و می توان از آن به عنوان یک دستاورد ارزشمند علمی و اجرایی نام برد که استفاده از آن برای مسلمانان نیز ممنوعیتی ندارد چرا که در حدیث شریفی از پیامبر گرامی اسلام می خوانیم که ایشان فرموده اند «اُطْلُبُوا الْعِلْمَ وَ لَوْ بِالصِّین»(1) (دانش بجویید هرچند در چین باشد) از نظر شهید مطهری، از آنجا که چین نه آن زمان و نه در زمانهای دیگر مرکز علوم دینی نبود و همچنین هیچ قیدی در حدیث وجود ندارد، مراد از علم، علوم دینی نیست؛ بلکه هر علمی را که برای اسلام و مسلمانان مفید باشد، شامل میشود. به گفته شهید مطهری، نام بردن از چین در این حدیث به این دلیل است که در آن زمان، چین از دورترین نقاط نسبت به سرزمینهای اسلامی و یکی از مراکز علم و صنعت در جهان بوده است. لذا فراگرفتن شیوه حکومت داری به عنوان یک علم ولو از غیر مسلمانان ایراد و اشکالی ندارد.
موفق باشید
پی نوشت:
1- فتال نیشابوری، روضة الواعظین، ۱۳۷۵ش، ج۱، ص۱۱
#حکومت_اسلامی
#جمهوری_اسلامی
✍️ کارشناس پاسخگویی به سوالات سیاسی
┄┄┅═✧❁🇮🇷❁✧═┅┄
پی ما را در ایتا بگیرید:
پاسخگویی به سوالات:@porseshonline
ایران و جهان@Rezamahvashi
.