بانیان وضع اقتصادی موجود
@hzamanim
#شیکاگوهیزم
#فرماندهان_لیبرالیسم
جادهسازی برای اتوبان شریف-شیکاگو
#پدران_گرانیسازی
#تجارت_آزادی
🆔 @QasdWay
رویکرد وارداتی به اقتصاد دانشبنیان ما را وابستهتر میکند
گفتوگوی «فرهیختگان» با علی سعیدی درباره تلقیهای رایج از اقتصاد دانشبنیان
متن کامل:
https://farhikhtegandaily.com/page/228580/
@QasdWay
🔥 اولین خون ❗️
#اقتصاد_خشن_نئولیبرال
1⃣ از نامه ۵ اقتصاددان #متشکرم! https://b2n.ir/p99002
بهتر از این نمی شد برخی دستاوردهای ج.ا را کنار فجایع اجرای اقتصاد نئولیبرال تصویر کرد!
▫️ دستاورد:
"۳۰برابر شدن جمعیت دانشجویی نسبت به سال۵۵"
"۴۰برابری آموزش عالی دختران"
"تحصیلات بیشتر/ شهرنشینی بیشتر/ بهرمندی #شگفت_آور از اطلاعات با فضای مجازی"
◾️ فجایع:
(البته نگرانی برای قشر متوسط در نامه مشهود و فجایع ناظر به آن طبقه بیشتر است)
"طبقه متوسط شهری به عنوان #نمادی_از_تحول_خواهی_اجتماعی، در سال۱۳۹۰، بیش از ۶۰درصد از جمعیت کشور را تشکیل میداده و در مقابل، قشر کمدرآمد، جمعیتی حدود ۱۱میلیون نفر داشته است. تحولات نامطلوب دهه۱۳۹۰، باعث آن شده است که جمعیت کمدرآمد کشور به رقم هشداردهنده ۲۳میلیون نفر برسد که این میزان افزایشِ هشداردهنده فقط با کوچکتر شدن جمعیت طبقه متوسط اتفاق افتاده است"!
⬅️ این فقط یک #فاجعه_خشن از اقتصاد نئولیبرالی است که همین آقایان ریل گذاری و مشاور و وزیر دولتهایش بودند و البته برخی هم بدتر از نظر آنها اجرایش کردند!
2⃣ توصیه شان هم حرف حقی است: "رعایت بیشتر، احترام افزون تر به خواسته ها و تمایلات"!
می نویسند: "شواهد نشان می دهد که متاسفانه [انتقاد] به دلیل سوء تدبیر از مراحل کم خطر عبور کرده و وارد فاز خشم شده ایم... فقط با رسمیت شناختن عملی انتقاد و اعتراض است که می توان از شتاب گرفتن اغتشاش و به هم ریختگی فراگیر امور جلوگیری کرد".
کاملاً درست است!
❓ فقط یک پرسش می ماند:
اینبار چون طبقه متوسط تحول خواه را معترض می دانند توصیه شان چنین شده است؟!
❗️آخر #اولین_خون در اعتراض به این #اقتصاد_خشن_نیاوران در زمانِ تئوری پردازی و ریل گذاری همین آقایان از محرومان حاشیه مشهد و کارگران ریخته شد اما آنوقت توصیه همین مکتب اقتصادی #سرکوب بود!
❗️آقای روغنی زنجانی موسس مکتب نیاوران و دوست نزدیک این اقتصاددان ها توصیه آنروزها را -که خود رئیس سازمان برنامه و بودجه بود- چنین باز می گوید:
"من در مجلس استدلال کردم که اگر شما دنبال اجرای یک سیاست مشخص هستید [مثلا گرانی بنزین] باید منتظر یک سری عواقب اجتماعی-سیاسی تصمیمات خود نیز باشید. مثلا دولت کره سیاست های خود را به صورت علنی اعلام می کند و به شدت نیز پیگیری می کند، وقتی هم با واکنش های کارگران و دانشجویان روبرو می شود، پلیس را برای سرکوب آنها به خیابان ها می فرستد. اگر قرار باشد بخواهیم چنین واکنش هایی را شاهد نباشیم، هرگز سیاست ها و تصمیم هایی را که مدنظر داریم، اجرا نخواهیم کرد"(کتاب اقتصاد سیاسی ج.ا ص۲۲۶)
#مکتب_نیاوران
#خشونت_نئولیبرال
__________
📎 مطالب مرتبط:
- ریاضی سازی اقتصاد و مهندسی معکوس عدالت
https://eitaa.com/m_ghanbarian/2293
- داستان اقتصاد ریاضی
https://eitaa.com/m_ghanbarian/3219
- اقتصاد ریاضی و غیر انسانی
https://eitaa.com/m_ghanbarian/2617
- اقتصاد یک علم یا یک دین؟!
https://eitaa.com/m_ghanbarian/3201
📝 محسن قنبریان ۱۴۰۱/۷/۱۶
☑️ @m_ghanbarian
🔴 چرا اساتید اقتصاد، تبعات نظریاتشان را نمیپذیرند؟
🔻اخیراً بیانیهای با عنوان بیانیه ۵ اقتصاددان کشور درباره ریشه اعتراضات اخیر، منتشر شده است.
🔹مخاطب مجازی دنبال تحقیق، پژوهش و تحلیل دقیق اخبار و اتفاقات نیست. تیتروار به اخبار نگاه میکند و میگذرد: "بیانیه ۵ اقتصاددان کشور درباره #ریشه اعتراضات اخیر".
🔸جوانان و مردم ناراضی از وضعیت موجود، با دیدن این تیتر به وجد میآیند. صدای بهبه و چهچه بلند میشود که ببینید اساتید دانشگاه کشور سالهاست که چه میگویند و متاسفانه کسی به آنان گوش نمیدهد و ای وای!
🔹اما آنانکه اهل تامل و تحلیلند، کمی درنگ میکنند. اول به اسامی نگاه میکنند: مسعود نیلی، محمد طبیبیان، موسی غنی نژاد، محمد مهدی بهکیش و حسن درگاهی. اینها چه کسانیاند؟ نظریاتشان چیست؟ طرح و برنامهشان چیست؟ آیا مسئولیت هم داشتهاند؟ و ... .
1⃣ اول، #مسعود_نیلی: استاد دانشگاه صنعتی شریف، مشاور رئیس جمهور روحانی در امور اقتصادی، دبیر ستاد هماهنگی اقتصادی کشور، معاونت سازمان برنامه و بودجه در زمان هاشمی را در کارنامه دارد.
2⃣ دوم، #محمد_طبیبیان: استاد سابق دانشگاه صنعتی اصفهان،رئیس دفتر کلان سازمان برنامه و بودجه از سال۶۰ تا ۶۲، معاون اقتصادی سازمان برنامه از ۷۰ تا ۷۴، تهیه برنامه دوم پنجساله توسعه کشور، رئیس موسسه عالی بانکداری کشور از ۸۲تا۸۵ و از مدافعان اقتصاد بازار آزاد. سالها استراتژیست فعال در دولت.
3⃣ سوم، #موسی_غنینژاد: استاد دانشگاه صنعت نفت، دانشکده اقتصاد و مدیریت دانشگاه صنعتی شریف، از مدافعان سخت اقتصاد لیبرال و بازار آزاد، نظریات وی نیز در مراکز تصمیمگیری اقتصاد کشور خاصه اتاق بازرگانی ایران استفاده میشود.
4⃣ چهارم، #محمدمهدی_بهکیش: سالها استاد دانشگاه علامه طباطبایی بوده، رئیس اتاق ایران-ایتالیا، دبیر کمیته اتاق بازرگانی بینالمللی ایران و رئیس شورای روسای اتاق بازرگانی ایران و ایتالیا در کارنامه وی وجود دارد. وی هم جزو حامیان جدی اقتصاد بازار آزاد است.
5⃣ پنجم، #حسن_درگاهی: از اساتید دانشگاه شهید بهشتی، استاد مدعو دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه صنعتی شریف. از سوابق وی میتوان به مشارکت فعال در تدوین و تنظیم برنامههای پنج ساله اول و سوم توسعه اقتصادی کشور و عضو کارگروه تخصصی ستاد هماهنگی امور اقتصادی کشور در دوره روحانی.
🔹این اساتید محترم، طی سهچهار دهه اخیر، اولاً که کرسیهای علم اقتصاد در دانشگاهها را که انحصاری در اختیار داشتند و به طیفهای علمی مخالف اجازه تنفس نمیدادند؛ ثانیاً خودشان در مصادر مراکز اقتصادی کشور حضور داشتند، یا هم دوستان و همکاران همسو و یا شاگردانشان! همواره در دولتها خصوصاً سه دولت سازندگی، اصلاحات واعتدال بعنوان استراتژیست حضور فعالانه داشتند و نظرات اقتصاد لیبرال آنها سرلوحه کار دولتها بوده است!
🔸در بیانیه اخیرشان به وضعیت ضعیف اقتصاد کشور در دهه ۹۰ پرداخته و ریشه اعتراضات اخیر را نیز این نارضایتیها میدانند که البته حرف کاملاً درستی است. اما سوال این است که چه کسی باید امروز پاسخگو باشد؟ چه کسانی امروز در محضر ملت شریف ایران باید عذرخواهی کرده و از نظرات خود بازگردند؟
🔹آنان پاسخ دهند: نظریات اقتصاد لیبرال آنها که در سه دهه اخیر مانیفست برنامهریزی اقتصاد کشور بوده؛ خود و همکاران و شاگردانشان نیز در مصادر امور بودند و ماشین اقتصاد کشور را به لبه پرتگاه بردند، حالا چرا تبعات کار خود را نمیپذیرند؟
🔸 واما... چرا دولتمردان عبرت نمیگیرند؟!! چرا در دولت انقلابی هم هنوز نظریات و تئوریهای #بچههای_شیکاگو مبنای سیاستگذاریها قرار گرفته است که در سیاستهای چندماه اخیر به وضوح مشهود بوده؟(این اعتراف در بیانیه چندماه پیش سازمان برنامه بودجه آمده) آیا نمیبینید نتیجه این نظریات را؟ و آیا فکر میکنید تبعات این نظریات به پایان رسیده؟
✅ #داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3
🆔 @QasdWay
🚨 فراخوان هدایت و حمایت از پایان نامه ها
🔸کارشناسی ارشد و دکتری
🔹سطح ۳ و ۴ حوزوی
با محوریت موضوع «تعاون و تعاونی ها»
سال ۱۴۰۱
🔰 رشته های اولویت دار:
علوم اجتماعی، اقتصاد، مدیریت، صنایع، حقوق
🔰 موضوعات اولویت دار:
مبانی نظری، فقهی و اسلامی تعاون و تعاونی
تعاون در سنت ایرانی
تعاون و مردمی سازی
آسیب شناسی بخش تعاون
واگذاری بنگاه ها و فعالیت های دولتی به مردم
تعاون و محرومیت زدایی
بیمه تعاونی
بانک تعاونی
اصلاح قوانین حوزه تعاون
تعاونی پلتفرم و نوع جدید
فرهنگ تعاون و تربیت تعاون بنیان
و...
✅ جهت ثبت پروپوزال های مصوب و یا موضوعات پیشنهادی به سایت اندیشکده تعاون به نشانی www.cooptt.ir مراجعه فرمایید.
🚦جهت کسب اطلاعات بیشتر به شناسه @unsom313 در پیام رسان بله و ایتا مراجعه فرمایید.
#اندیشکده_تعاون
#گروه_حکمرانی_مردمی_برهان
🆔 @QasdWay
اولويت هاي پژوهشي سال 1401.pdf
605.6K
✅ اولویتهای پژوهشی بخش تعاون
🆔 @QasdWay
6_2449.pdf
583.5K
⭕️ در پاسخ به بیانیه پنج اقتصاددان مشهور که در روزهای اخیر منتشر شد دکتر حمیدرضا مقصودی اقتصاددان جوان انقلابی جوابیه ای را در روزنامه فرهیختگان (دوشنبه هجدهم مهرماه) منتشر کرده اند که توصیه موکد دارم دوستان گرامی حتما مطالعه کنند.
⭕️ این جوابیه علاوه بر محتوای دقیق، علمی و منطقی، یک پیام مشخص برای جامعه علمی کشور، مسئولین و مردم دارد: انقلاب وارد گام دوم شده است و یک جوان متخصص و متعهد انقلابی در مقابل لشکری از بزرگان لیبرال در کشور میتواند بایستد.
⭕️ در بخشی از این جوابیه آمده است:
اساتید مشهور مذکور، مشاوران ارشد دولتهایی بودهاند که ایده اصلی آنها بر رهاسازی اقتصاد، عدم قاعدهگذاری درونی و ابتنا بر نظم جهانی استوار شده است. حال چه شده که بر قاعدهگذاری نوبهنو در اجتماع تاکید میکنند؟ چرا این ایدههای بهظاهر استوار، چنین بلیههایی را بر اقتصاد کشور تحمیل کرده است و از آن مهمتر، چگونه است که این اساتید در طول حیات علمی و سیاسی خود، همیشه بر مسند پرسنده قرار دارند؟ چه زمانی این امکان پدید میآید که این اساتید از کارنامه خود سخن بگویند و در مسند پاسخگو بایستند؟
لینک فرهیختگان: https://farhikhtegandaily.com/page/228726/
کانال دکتر مقصودی: https://eitaa.com/hamidrezamaghsoodi
@h_abasifar
🆔 @QasdWay
هدایت شده از دقیقههای اقتصاد اسلامی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 دقیقه های اقتصاد اسلامی
♻️ قسمت ۲ از ۱۰۰
🗣 دکترحمیدرضا مقصودی
@eq_qasd
هدایت شده از دقیقههای اقتصاد اسلامی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 دقیقه های اقتصاد اسلامی
♻️ قسمت ۳ از ۱۰۰
🗣 دکترحمیدرضا مقصودی
@eq_qasd
🔴بدهکارهای طلبکار!
🔹نامه عجیب ۵ اقتصاددان مشهور b2n.ir/n97012 ناخواسته از جنس اعتراف آقای جهانگیری در شکست تز توسعه در ایران بود. b2n.ir/g51801 پدران مکتب نیاوران، همان ها که چند دهه نبض سیاست گذاری کلان اقتصادی دست شان است آنها که عرصه میدان و دانش با هم تسخیر خود درآورده و غصب کردند از سازمان برنامه وبودجه تا اتاق بازرگانی، از دانشگاه خاتم تا دانشکده اقتصاد شریف! بدهکارها چه گستاخانه طلبکار شدند!
🔸 آنها که چند دهه است تمام تلاش شان را برای اجرای سیاست های بازار آزاد گذاشتند و یکی از نتایجش افزایش۱۳ میلیون کم درآمد در یک دهه و جمعیت ۳۳٪ زیر خط فقر است! آنهایی که سیاست ها و تئوری هایشان جیب محرومین را خالی و به خیابان و آشوب کشانده و بنا به "قاعده تسبیب" در حقیقت دزدان جیب فقرا و۸ قاتلان جان محرومین هستند حالا در نقش پدرانی دلسوز وسط میدان آمده و نامه می نویسند! به قول معروف دست پیش را گرفتند که پس نیفتند! مردم
🔹مصداق بازر خاطی را اگر تنبیه نکنید مدعی و طلبکار میشود همین نئولیبرال های وطنی هستند. تاریخ از این حجم وقاحت به فریاد خواهد آمد و البته تقصیر ماست که نه برای مردم عادی بلکه خواص انقلابی هم از خسارت هایی که این دشمنان به ظاهر دوست به مردم ایران زدند مستدل سخن نگفتیم و رسوایشان نکردیم! پیشنهاد میکنم در این زمینه این مطالبث را بخوانید
📚کتاب مردان جمهوری اسلامی چگونه تکنوکرات شدند؟! (بهمن احمدی)
🔻مقاله مکتب نیاوران
journals.ut.ac.ir/article_57039.html
🔻یادداشت و پادکست همه ما نئولیبرال هستیم
eitaa.com/m_amin_rezai/2575
🔻یادداشت و پادکست در چطور اقتصاد به دین تبدیل شد؟
tarjomaan.com/barresi_ketab/8613/
tarjomaan.com/sound/9024/
✍️ #محمدامین_رضایی
eitaa.com/joinchat/3252879362C12bea3a2ca
🔰 پالایشگاههای آمریکا برای ممنوعیت صادرات فرآورده آماده میشوند
🔹قیمت فرآوردههای نفتی در آمریکا روبه افزایش است و دولت این کشور قصد دارد برای کنترل قیمتها در بازار داخلی، صادرات محصولاتی همچون سوخت دیزل و گازوئیل را ممنوع اعلام کند.
🔹این اقدام پالایشگاههای آمریکایی را به سمت کاهش تولید محصولات صادراتی و افزایش تولید محصولات مورد نیاز در بازار داخلی سوق میدهد و در عین حال افزایش قیمت فرآوردهها در بازار جهانی را تشدید میکند.
🔸 منبع: اویل پرایس به نقل از مسیر اقتصاد
گزارش: http://masireqtesad.ir/140923
✅ اونوقت چهل ساله لیبرالها در کشور دست از خام فروشی برنمیدارند و پالایشگاهسازی در کشور را کثافتکاری میدانند و همیشه به دنبال این هستند که قیمتهای داخلی را جهانی کنند...
#اقتصادـلیبرالی
#بچههایـشیکاگو
🆔 @QasdWay
هدایت شده از دقیقههای اقتصاد اسلامی
این دعوا که اقتصاد اسلامی داریم یا نداریم، در غرب هم در موضوع اقتصاد مسیحی وجود دارد. قبل از دیدن فیلم بعد اگه دوست داشتید این مقاله رو بخونید:
https://fee.org/articles/christian-economics-myth-or-reality/
🗣 دکترحمیدرضا مقصودی
@eq_qasd
هدایت شده از دقیقههای اقتصاد اسلامی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 دقیقههای اقتصاد اسلامی
♻️ قسمت ۴ از ۱۰۰
آیا اقتصاد مسیحی یا اقتصاد یهودی داریم که شما مدعی اقتصاد اسلامی هستید؟
🗣 دکترحمیدرضا مقصودی
@eq_qasd
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 دقیقههای اقتصاد اسلامی
♻️ قسمت ۵ از ۱۰۰
معنای اقتصاد چیست؟
🗣 دکترحمیدرضا مقصودی
@eq_qasd
🔸 یارانه ۹۶ میلیارد یورویی دولت آلمان برای کاهش هزینه گاز مردم
🔹دولت آلمان در واکنش به افزایش قیمت حاملهای انرژی ناشی از جنگ اوکراین، یارانهای ۹۶ میلیارد یورویی برای کاهش هزینه گاز مردم به تصویب رساند.
🔹بر این اساس دولت موظف شده است در زمستان پیش رو معادل هزینه یک ماه قبوض گاز مردم و کسب و کارهای کوچک و متوسط را تقبل کند و پس از آن نیز سازوکاری برای کاهش قیمتها تعبیه نماید.
منبع: رویترز به نقل از مسیراقتصاد
گزارش: http://masireqtesad.ir/140743
✅ لیبرالهای داخلی کجایند که به داد دولت و مردم آلمان برسند و بگویند یارانه هزینه دارد و قیمتها را باید آزاد کرد و مردم و کسب و کارم که هیچ...
#اقتصادـلیبرالی
#آزادسازیـقیمتها
#یارانهزدایی
🆔 @QasdWay
صادرات ماکارونی ۹۰ درصد کاهش و میزان فروش داخلی این محصول ۲۵ درصد کم شد
👤 عطاالله هاشمی، رئیس بنیاد ملی گندمکاران در گفتگو با «نود اقتصادی»: بعد از تعیین قیمت ۱۲ هزار تومان گندم برای بخش صنف و صنعت و ثبات در قیمتهای جهانی کارخانجات ماکارونی دچار مشکل شدند و نتوانستند در بازار جهانی رقابت کنند.
از عواقب #حذف_ارز_حمایتی بازم بگیم یا نه؟
از عواقب اعمال نظر #بچه_های_شیکاگو بگیم یا نه؟
از گرفتاری در #بحران_نیلی بگیم یا نه؟
@hzamanim
🔸 صاحب نظریه «پولپاشی»؛ یکی از برندگان جایزه نوبل ۲۰۲۲
🔰 بن برنانکی، دایموند و دیبویگ به صورت مشترک جایزه نوبل اقتصادی سال ۲۰۲۲ را دریافت کردند که نشان دهنده تلاش آکادمی نوبل برای یافتن راهی از مسیر بانکداری دولتی برای حل بحرانهای مالی جهان است.
🔹 بن برنانکی، رئیس سابق فدرال رزرو، اقتصاددان و سیاستمدار آمریکایی است که در رزومهاش علاوه بر فعالیتهای گسترده آموزشی و دانشگاهی، ریاست فدرال رزرو در فاصله سالهای ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۴ به چشم میخورد.
✳️ بن برنانکی فارغالتحصیل دانشگاه هاروارد بوده و دکترای خود را از دانشگاه امایتی و در رشته اقتصاد گرفته است. او یکی از چهرههای برجسته اقتصادی جهان در حل بحرانهای مالی دهه ۲۰۰۰ میلادی است و نشانهای فراوانی در حوزه اقتصاد دارد که نشان شخصیت سال ۲۰۰۹ در حوزه اقتصاد یکی از آنهاست.
✅ برنانکی در ایران با کتاب «شجاعت عمل» شناخته میشود؛ روایتی از چالشهای سیاستگذاری پولی و مالی آمریکا در بحرانهای مالی سالهای ۲۰۰۷ تا ۲۰۰۹٫ او در مقام ریاست فدرال رزرو توانست با انتخاب یک واکنش متفاوت نسبت به سیاستهای پولی دولت آمریکا، در مسیر مهار این بحران قدم بردارد، اگرچه این سیاست به عنوان «پولپاشی» دولتی تعبیر شد و مورد انتقاد نیز قرار گرفت. بن برنانکی با نوشتن این کتاب سعی در پاسخ به انتقادها دارد.
💠 اندیشکده قصد در پژوهشها و کرسیهای نظریهپردازیهای مختلف به این مقوله به ویژه در دوران کرونا بر خلاف جریان لیبرال و متعارف پرداخت. مطلب آقای احسان ولدان در سال ۱۳۹۹ نمونهای از آن است:
📌http://public.qasd.ir/articles/516
#پولپاشی
🆔 @QasdWay
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ میسلاو کولاکوسیچ، قاضی و عضو پارلمان اروپا: خرید 4.5 میلیارد دوز واکسن کووید-19 برای 450 میلیون ساکن اتحادیه اروپا 🇪🇺 بزرگترین رسوایی فساد در تاریخ بشریت است.
💠 @h_abasifar
(در میانه جنگ تمام عیار اقتصادی و رسانه ای)
🆔 @QasdWay
✅ اقدام کشورها برای حفظ ارزش پول ملی با فروش ذخایر دلاری
🔹در هفتههای اخیر به دلیل افزایش نرخ بهره بانک مرکزی آمریکا، دلار در سطح جهانی تقویت شده است و بسیاری از کشورها از جمله ژاپن، کرهجنوبی، هند، چین، شیلی و غنا، در حال مداخله در بازار ارز هستند تا با فروش ذخایر دلاری از سقوط ارزش پول ملی جلوگیری کنند.
🔸 در حال حاضر روند تقویت دلار نسبت به دیگر ارزهای جهانی به حدی رسیده که ارزش دلار برای اولین بار در ۲۰ سال اخیر از یورو بالاتر رفته و نسبت برابری دلار به پوند بریتانیا نیز به بالاترین سطح از سال ۱۹۸۵ میلادی رسیده است.
🔸تقویت ارزش دلار و وقوع بحران ارزش پول ملی برای کشورهای جهان، پیش از این در دهه ۱۹۸۰ میلادی نیز سابقه داشته است. در آن زمان نیز فدرال رزرو با هدف کنترل تورم، نرخ بهره بانکی را به شدت افزایش داد و با تقویت دلار، نرخ برابری بسیاری از ارزها نسبت به آن کاهش یافت.
✳️ در آن زمان به دلیل قدرت جهانی آمریکا در نهایت در سال ۱۹۸۵، کشورها در توافقی موسوم به «پلازا»، راه حلی هماهنگ و جهانی برای کنترل ارزش پولی خود تدارک دیدند. اما امروز به دلیل افول قدرت اقتصادی آمریکا و بروز قدرتهای اقتصادی متعدد در عرصه بینالملل، هیچ چشم اندازی در این خصوص وجود ندارد و کشورهای جهان میدانند که به جای انتظار برای یک توافق جهانی، باید خودشان به طور مستقل برای حفظ ارزش پول ملی خود برنامهریزی و اقدام کنند.
🔹مداخله گسترده کشورها در بازار ارز برای جلوگیری از سقوط ارزش پول ملی، در ۴۰ سال اخیر بیسابقه است.
منبع: بلومبرگ به نقل از مسیر اقتصاد
گزارش: http://masireqtesad.ir/141019
🆔 @QasdWay
هدایت شده از دقیقههای اقتصاد اسلامی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 دقیقههای اقتصاد اسلامی
♻️ قسمت ۶ از ۱۰۰
مسیر اقتصاد کجاست؟
🗣 دکترحمیدرضا مقصودی
@eq_qasd
هدایت شده از دکتر حمیدرضا مقصودی
اون دو تا میله آخری نمودار علت اصلی کرونا بود!
جایی که آمریکا برای غارت دنیا چند تریلیون دلار چاپ کرد!
و ما هر چه فریاد زدیم کسی نشنید!
که کرونا یک مساله صرفا پزشکی نیست که وزیر بهداشت در مورد آن تصمیم بگیرد!
💠 @h_abasifar
(در میانه جنگ تمام عیار اقتصادی و رسانه ای)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🕯 این روزها بیشتر پَر جمع کنید!
• دان تومازلو در کتاب امیدواری آموخته شده، رابطه افکار مثبت و منفی را مانند متعادل نگه داشتن ترازویی که یک کفه آن سنگریزه و در کفه دیگر آن پَر قرار دارد معرفی می کند. معتقد است افکار منفی نیرومندترند چرا که گرایش بیشتری به آنها داریم، آنها مثل سنگریزه اند! افکار مثبت مثل پَرها هستند! آنها می توانند از سنگریزه ها سنگین تر شوند اما برای این کار به پرهای زیادی نیاز داریم.
می نویسد: اگر عامدانه مثبت فکر کنید می توانید تعادل لازم را دوباره برقرار کنید!
• احتمالا این واقعیت روانی را این روزها در هجوم اخبار بد (و بعضا جعلی) و افکار منفی در درون خود می بینی؛ که مثل سنگریزه اند و کفه تعادل را به هم می زنند!
اخبار خوب پیرامونت بیشترند؛ اما مثل پَر اند، هم سبک اند و اندازه آن اخبار منفی درونت جذب نشده و وزن درست نمی کنند، هم حوصله جمع آوری و پردازش شان را نداری!
• یکی از اصول امیدواری جمع کردن و به رخ کشیدن بیشتر پَرهاست.
پالایشگاه فراسرزمینی ایران برای شکستن تحریم یک پَر!
پَرها زیادند اما در باد؛ شروع به جمع آوری کن!
* خواستی به مباحث مهارت امیدبانی این کانال هم رجوع کن.
✍🏻 محسن قنبریان ۲۵مهر۱۴۰۱
#مهارت_امیدبانی
#جوانان
☑️ @m_ghanbarian
🆔 @QasdWay
🔰 گسترش عدالت؛ مهمترین پیشرفت
🎙 حجتالاسلام غلامعلی معصومینیا
🔻 در جامعه توسعهیافته غربی #عقلانیت به معنای عقلانیت ابزاری است. درک و فهم مردم از عقلانیت صرفاً استفاده از عقل در جهت رفاه و رشد مادی است.
🔻 به دلیل اینکه در سیستم غربی رقابت بیرحمانه حاکم است، آزادی اقتصادی همراه با رقابت بیرحمانه، بهطور طبیعی میبینیم که عدهای مرفه میشوند و حقوق دیگران و عدالت پایمال میشود.
🔹 در جامعه پیشرفته اسلامی همه به حقوق خود رسیدهاند و آرامش دارند و این آرامش واقعی است. درمورد رشد بهمعنای اسلامی آن این مسأله به ذهنم میرسد که ما نباید بگوییم در اسلام #پیشرفت بر عدالت مقدم است و نباید بگوییم پیشرفت همراه با عدالت است.
🔹 از نظر اسلامی عدالت بر پیشرفت و رشد مقدم است و از این بالاتر عدالت مقدم بر همه چیز است؛ حتی پیشرفت و اگر عدالت اجرا شود، پیشرفت خودبهخود تحقق مییابد.
👈🏻 برای مطالعه ادامه مصاحبه کلیک کنید.
#عدالت_اجتماعی
☕️ با کافه عدالت همراه باشید
@cafe_edalat
🆔 @QasdWay
🔸 صندوق بین الملل پول: ایران؛ رتبه دهم تولید ناخالص داخلی
🔹 جمهوری اسلامی ایران با GDP Nominal نزدیک به ۲ تریلیون (1.973 هزار میلیارد) دلاری رتبه یازدهم دنیا را به خود اختصاص داد.
✅ رتبه دهمی اقتصاد ایران در جهان؛ تخمین IMF از تولید ناخالص داخلی اسمی در ایران تا سال ۲۰۲۷ با استفاده از اطلاعات ماه اکتبر ۲۰۲۲
✳️ با تحلیل محتاطانه و مورچهای و غرضورزانه اینها ما دهم خواهیم شد اما آیندهای درخشانتر و امیدوارانهتر و پیشروتر پیش رو خواهیم داشت و انشاءالله اگر لیبرالهای داخلی و دشمنان خارجی بگذارند خیلی بهتر و بیشتر رشد خواهیم کرد...
✅ اگر به سمت اقتصاد مقاومتی و تولید برویم و به اقتصاد اسلامی حقیقتا پرداخته شود و اقتصاد مقاومتی در دستور کار کامل قرار بگیرد و اجرا شود و از اقتصاد لیبرالی فاصله بگیریم، معجزه اقتصاد مقاومتی را خواهیم دید...
منابع:
https://www.imf.org/en/Publications/WEO/weo-database/2022/October/
"World Economic Outlook Database, October 2022". IMF.org. International Monetary Fund. 11 October 2022. Retrieved 13 October 2022.
"World Economic Outlook Database October 2022". www.imf.org. Retrieved 11 October 2022.
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_(nominal)#cite_note-GDP_IMF-1
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_past_and_projected_GDP_(nominal)#IMF_projections_for_2020_through_2027
#ایرانـقوی
#اقتصادـاسلامی
#اقتصادـمقاومتی
#جهشـتولید
🆔 @QasdWay
هدایت شده از اقتصاد فرهنگی
جنگ بهتر است یا لیبرالها؟
به این نمودار خوب دقت کنید (منبع: بانک جهانی)
نمودار #ضریب_جینی در دوره های مختلف بعد از انقلاب
1. کلیت نمودار کاهشی است و این یعنی در زمینه عدالت جمهوری اسلامی موفق بوده است اگر چه از حالت ایده آل خود عقب تر است
2. در دوران ریاست جریان لیبرالها و غربگراها در ایران وضعیت اسفناک بوده که اوج آن در دوران حسن روحانی قابل مشاهده است. حتی دوران جنگ هشت ساله از وضعیتی که این دولت ها رقم زدند بهتر بوده.
3. وقتی رهبری در سال 88 فرمودند که نظر من در مسائلی مثل عدالت اجتماعی به احمدی نژاد نزدیک تر است برخی سعی کردند سخنان آقا را تحریف کنند. در این نمودار به وضوح دلیل حمایت رهبری از دولت نهم و دهم را مشاهده میکنید
4. جریان لیبرال در ایران همواره به دنبال ناراضی کردن محرومین و طبقات متوسط رو به پایین جامعه است.
5. سیاستهای #تعدیل، #نئولیبرالیسم، #بحران_نیلی، #بچه_های_شیکاگو و ... که از آن سخن میگوئیم یعنی همان حرفی که در دهه هفتاد زده شد که باید عده ای زیر چرخ های توسعه له شوند تا کشور توسعه پیدا کند. نتیجه آن شد که نه توسعه ای به وجود آوردند نه عدالتی را محقق ساختند.
6. مولا امیرالمومنین علیه السلام فرمودند: فی العدل سعه. یعنی اساسا توسعه و پیشرفت نتیجه عدالت است و این گزاره که ما توسعه پیدا میکنیم بعد عدالت را اجرا میکنیم از اساس مغالطه و دروغی بزرگ است.
💠 @h_abasifar
(در میانه یک جنگ تمام عیار ترکیبی)
هدایت شده از افرا (اقتصاد فردای روشن ایران)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📺 فیلم/ ریشه اغتشاشات اخیر اقتصادی نیست/ موفقیتهای اقتصادی دولت در احیای جاده تمدنی ابریشم دشمن را به فکر ایجاد اغتشاش در کشور انداخت.
👤 دکتر حمیدرضا مقصودی، اقتصاددان و تحلیلگر مسائل اقتصادی در گفتگو با «نود اقتصادی»: ریشه اغتشاشات اخیر اقتصادی نیست و واکنشی به حرکت اقتصادی و اجتماعی عظیم دولت بود/ اگر قرار بود اغتشاشات اقتصادی باشد ۶ ماه پیش که ارز ترجیحی حذف شد این اتفاق میافتاد/ ریشه اغتشاشات را باید در موفقیتهای اقتصادی دولت دنبال کنیم نه در ضعفهای دولت/ اغتشاشات برعکس آبان ۹۸ منشا خارجی داشت/ دولت زمینه احیای جاده تاریخی ابریشم را فراهم کرده که یک اتفاق تمدنی بزرگ است، این یعنی این خارج شدن بعضی از بنادر و اسکلههای اروپا از سیکل تجاری دنیا/ تلاش میکنند در اوج ماجرای پیوستن ایران به شانگهای و سفرهای رئیس جمهور به آسیای مرکزی با این اغتشاشات به ما پاتک بزنند!
✅به افرا بپیوندید:
@afra_eco
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 دقیقههای اقتصاد اسلامی
♻️ قسمت ۷ از ۱۰۰
اعتقاد و اقتصاد اسلامی
🗣 دکترحمیدرضا مقصودی
@eq_qasd
🔰 سلسله نشستهای #اقتصادنا
🔖 پرونده ویژه
«مدل مطلوب #نظام_جبران_خدمات کارکنان دولت و بخش عمومی»
💠 نشست دوم #اقتصادنا ۵۰
الگوی پیشنهادی نظام جبران خدمات کارکنان دولت در ج.ا.ا
🎙 احسان ولدان زرقانی
(پژوهشگر اقتصادی)
📋 محورهای بحث:
🔸مبنا و منطق الگوی پیشنهادی جبران خدمات
🔹ترتیبات نهادی الگوی پیشنهادی جبران خدمات
🔸چارچوب محاسباتی الگوی پیشنهادی جبران خدمات
🔹سسیتم اطلاعاتی الگوی پیشنهادی جبران خدمات
📆 سهشنبه ۳ آبانماه ۱۴۰۱ ساعت ۱۸
📡 شرکت در نشست برای عموم علاقمندان از طریق لینک زیر:
https://eqtesad.lms2.hozehkh.com/ws/jobran
•┈┈••••✾•🍂🍁🍂•✾•••┈┈•
@eghtesadhozehkh
🆔 @QasdWay
هدایت شده از دکتر حمیدرضا مقصودی
روایت من از جلسه شوارنگیز دانشجویان دانشگاه قم با دکتر بهادری جهرمی.
از قضا رفاقتی دیرینه میان ماست و به رسم رفاقت بیست ساله، من و علی (همان دکتر بهادری جهرمی) گاهی با هم گفتگو و رفت و آمد داریم. تا این که شنیدم به دانشگاه ما میآید. البته در تابستان هم یک بار دیگر به دعوت من در رویداد هجرت اشتغالآفرینی زحمت کشید و سخنرانی کرد. جلسه خیلی خوبی در همین سالن مفید برگزار شد. اما این بار را من زمانی که بنا بر آمدنش بود شنیدم.
دیشب با هم و سرزده به خوابگاه های دانشجویی رفتیم. چندین اتاق را نشستیم. دانشجویان که برخیهایشان را هم میشناختم و از دانشجویانم بودند گفتگوهای مفصلی کردند و از هر دری گفتند و شنفتند. برخی سوال برخی درخواست و برخی گلایه و برخی مطالبه. همان که از دانشجو انتظار میرود.
دو ساعتی را چرخیدیم در محیط خوابگاه و چقدر خوش گذشت. یاد دوران دانشجویی خودم و علی افتادم و آن خوابگاهها که یک بار البته در آن سالها رئیس جمهور هم به خوابگاهمان آمد. یک شب بارانی که شاید بعدها خاطرهاش را بنویسم.
دیشب بعد از جلسه، برخی دوستان از دکتر بهادری خواستند که جلسه را لغو کند. چرا که ریاست دانشگاه همین دیروز تغییر کرد. حجتالاسلام دیرباز دیروز حکم جدید گرفتند برای پژوهشگاه حکمت و فلسفه و حجت الاسلام شریفی که تازه دیروز حکم ریاستشان بر دانشگاه قم صادر شده، هنوز عازم قم نشدند و امروز روز تودیع و معارفه دو بزرگوار در تهران و در پژوهشگاه حکمت و فلسفه بود.
اما دکتر بهادری گفتند لغو نکنیم. چون در رسانه ها اعلام کردهاند و دیشب هم در خوابگاه به دانشجویان قول دادهبودند که حاضر شوند. این لغو و عدم لغو، ماجرا شد و به مجری برنامه اعلام شده بود که لغو و بعد از آن خبر برگزاری مجدد به گوشش نرسید و مجری عزیز، صبح امروز خواب ماند😂.
بیچاره بچههای بسیج هم که تا آخرین لحظه و تا صبح در پینگپونگ لغو و عدم لغو مسئولان پاسکاری میشدند تفاوت چندانی با آن مجری نداشتند.
یکی از دانشجوها که اولین بارش بود میخواست اجرا کند اعلام آمادگی شجاعانهای کرد برای مجری گری برنامه و شروع کرد و بسمالله الرحمن الرحیم و من که احساس کردم به کمک نیاز دارد. و این شد که در کسری از ثانیه خودم را پشت تریبون دیدم. جلسهای ۸۰۰ نفره و یک رفاقت بیست ساله و دانشجویانم که با دنیا عوضشان نمیکنم.
اما همین دانشجویانم امروز پر از سوال بودند از ماجراهای اخیر. پر از شبهه و پر از سوالهایی که ایجاد شده بود در مسلسل شبکههای اجتماعی و بیپاسخ مانده بود در تک تیر صداوسیما و خبرگزاریهای رسمی.
جمعیت حاضران متوازن بود به سمت همهجا. از شاکی و پرشسگر تا بیطرف و پاسخگو. اما خصوصیت مشترک، دانشجو بودن بود. همانکه چندبار در اوج شعارهای بچهها پدیدار شد و در قالب احترام به ریش کمیسفید شدۀ من استاد خود را نشان داد.
یکی دوبار شعارهایی که کف لندن و توسط ایرانیان خارجنشین به پلیس لندن داده شد را در اوج احساسات دانشجویی آغاز کردند و تا تذکر دادم که ما دانشگاهیم و دانشجو و استاد، احترام کردند همگی. اما شعارهای مرسوم ناشی از سوالات موجود فراوان داده شد از اطراف ماجرا. گفت و شنودی دو ساعت و نیمه بین دانشجویان و دکتر بهادری. یک ماراتن گفتگوی سنگین که نشان از کمبود این گفتگوها در محیطهای دانشجویی داشت.
و این جلسه شورانگیز پس از دو ساعت و نیم به پایان رسید.
لحظه لحظه جلسه برایم آشنا بود و مرا به دهه ۱۳۸۰ میبرد. البته در دهه ۱۳۹۰ چنین صحنههایی را ندیده بودم. شاید به خاطر رویکرد امنیتی دولت قبل، شاید هم به خاطر به دانشگاه نیامدن مسئولان یا هر شاید دیگر، یا شاید به این دلیل که شبکههای اجتماعی جهانی در این دهه احساس آرامش داشتند از وضع موجود ایران که جیدیپی آن سقوط کرده بود و ضریبجینی و شکاف طبقاتیاش مطابق آمار بینالمللی دو چندان شده بود و دیگر نیازی نبود آنها از بیرون فعال شوند. بماند...
جلسه تمام شد و دکتر بهادری پس از گفتگویی دیگر در بیرون سالن و در جمع دانشجویان، سوار شد و رفت. من هم به رسم شناختم از دانشجویانم که فرهیختهترینها میدانمشان رفتم به سمت حرم و نماز و برگشتم به سلف دانشگاه که ناهار بخورم.
دانشجویان اینجا چه میکنند؟ گویا به رسم دانشگاه شریف، برخی هوس سلف مختلط کرده بودند و چند شیشه که شکست و تعدادی از دانشجویان که بر خلاف قاعده دانشگاه ما خانم و آقا کنار هم مشغول ناهار خوردن بودند جلوی در سلف و روی چمنها. انگار در همین اثنا درگیری مختصری هم با یکی از خبرنگاران داشتهاند و خبرنگار بنده خدا که الان در بیمارستان است و برایش دعا کنید.
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکترحمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi