زندگی و آثار استاد علیاصغر فقیهی در دانشنامه اسلامی
ارسال: حسین صادقی
https://wiki.ahlolbait.com/%D8%B9%D9%84%DB%8C_%D8%A7%D8%B5%D8%BA%D8%B1_%D9%81%D9%82%DB%8C%D9%87%DB%8C
💢 امامزاده احمد و امامزاده علی، ملقّب به حارث، از نوادگان امام سجادع
واقع در خیابان خاکفرج
مزار مادر امام خمینی، بانو هاجر، عمه امام خمینی و خواهر امام خمینی (ره) نیز در همین مکان است.
فاطمه خانعلی
۱۴۰۲/۰۸/۲۴
#بنیاد_قم_پژوهی
تلگرام | ایتا | سایت
اینستاگرام: @fatemeh__khanali
مرمت آبانبار وِرجان با اعتباری بیش از یک میلیارد و دویست میلیون ریال صورت گرفت
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم گفت: مرمت آبانبار تاریخی وِرجان توسط این ادارهکل، با اعتباری بیش از یک میلیارد و دویست میلیون ریال از محل اعتبارات استانی انجام شد.
ارجمندی اظهار کرد: این مرمت شامل عملیات آواربرداری، استحکامبخشی پایهها، اجرای دوباره پوشش چوبی، بندکِشی و اجرای اَندود کاهگل، مرمت بام و بادگیر میشود.
🟡 لینک متن کامل خبر⬇️
🌐 https://qom.mcth.ir/%d9%85%d8%af%db%8c%d8%b1%da%a9%d9%84-%d9%85%db%8c%d8%b1%d8%a7%d8%ab%d9%81%d8%b1%d9%87%d9%86%da%af%db%8c%d8%8c-%da%af%d8%b1%d8%af%d8%b4%da%af%d8%b1%db%8c-%d9%88-%d8%b5%d9%86%d8%a7%db%8c%d8%b9-5/
#خبر
🆔 @mirase_karime https://www.chtn.ir/service/provinces/qom
🌐 https://qom.mcth.ir
💢 محله چهل اختران
این محله در استان قم و در محدوده شمال شرقی شهر قم واقع شده است. از شمال با خیابان نوبهار، از جنوب با بلوار شهید روحانی و خیابان آیت الله طالقانی و از غرب با خیابان برقعی محدود شده است و با محلههای آذر، دروازه ری، نوبهار، ناصر دیوان، پامنار مجاورت دارد. در این منطقه سه زیارتگاه امامزاده موسی مبرقع(ع)، چهل اختران و امامزاده زید(ع) قرار دارد.
لقب مبرقع را به دلیل اینکه ایشان دارای چهره زیبایی بودند و برقع (روی بند) به صورت میزدند به ایشان نسبت دادهاند.
بنای ساختمان بقعه امامزاده موسی مبرقع(ع) از آثار قبل از صفویه است و استاد سلطان قمی که از مشاهیر معماری دوره صفویه به شمار میرود به دستور شاه طهماسب صفوی سقفی بسیار مرتفع از آجر بر این بقعه زده است.
#عکس
فاطمه خانعلی
۱۴۰۲/۰۸/۲۵
#بنیاد_قم_پژوهی
تلگرام | ایتا | سایت
اینستاگرام: @fatemeh__khanali
با تماشای این شاهکار مهدی اکبری درمییابیم که چرا بیش از دو هزار سال پیش در زمان حکومت اردشیر اول ساسانی،( #دِیر_گچین یا کردشیر) در چنین چشماندازی ساخته شده است.
افسوس که به دلیل #آلایندگی و غبار، امروز کمتر این منظره از پارک ملی کویر قابل مشاهده است. فاصله مستقیم تا دماوند: ۱۲۰ کیلومتر.
#عکس
@Vmuseum
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بزرگترین سقف ضربی ایران در بازار قم
قدیمیترین تیمچه بازار قم محل خرید و فروش فرش است. این تیمچه در دوره قاجار ساخته شده و معمار آن استاد حسن معمارباشی بوده است.
ارتفاع سقف این تیمچه که به عنوان بزرگترین سقف ضربی ایران شناخته شده است پانزده متر و دهانه آن شانزده متر است که از نظر ابعاد و معماری در نوع خود منحصر به فرد است.
#فیلم
@khabar_furei
برنامه جلسات پنجشنبه دوم آذر
صبح پنجشنبه از ساعت ۱۰ تا ۱۱ به یاد استاد فقید روانشاد علی اصغر فقیهی در مقبرۀ آن استاد واقع در حرم حضرت معصومه(س)، مقبره شهید مفتح (صحن اتابکی) گرد هم میآییم.
بعد از ظهر از ساعت ۱۴ تا ۱۶ مراسمی در ساختمان اصلی دبیرستان با موضوعات زیر برگزار میشود:
۱. هشتاد و پنجمین سال تاسیس دبیرستان و مروری بر وقایع گذشته در آن سالها
۲. یادی از استاد نامدار فقید سعید روانشاد علی اصغر فقیهی در بیستمین سال در گذشت او
۳. افتتاح موزه و مرکز اسناد دبیرستان
انجمن دانش آموختگان دبیرستان ماندگار امام صادق (ع)
حکیم نظامی قم
#نشست
🔗 @HakimNezamiQom
💢 امامزاده هادی روستای وشنوه
روستای ییلاقی وشنوه از توابع بخش كهك در شصت كیلومتری جنوب شرقی شهر قم با ویژگیهای تاریخی هزاره چهارم و سوم قبل از میلاد و گردشگری از سوی اداره كل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به عنوان روستای هدف گردشگری انتخاب شده است.
بقعه امامزاده هادی(ع) از اماكن مذهبی و تاریخی روستای وشنوه است كه مربوط به دوره صفوی است كه در اواخر سال ۱۳۸۰ با شماره ۴۸۷۲ در ثبت آثار ملی ایران است.
برخی از پژوهشگران انساب، نسب امامزاده هادی را با نه واسطه به امام سجاد(ع) منتهی میدانند.
بقعه این امامزاده كه به «پنج امامزاده» نیز شهرت دارد، در جهت شمالی و خارج روستاي وشنوه در ۲۳ كیلومتری جنوب غربی شهر كهك واقع شده و از بقاع مشهور استان قم است كه با ویژگیهای معماری دوران صفویه مورد استقبال گردشگران و علاقهمندان به هنر اسلامی قرار گرفته است.
#عکس
فاطمه خانعلی
۱۴۰۲/۰۸/۲۷
#بنیاد_قم_پژوهی
تلگرام | ایتا | سایت
اینستاگرام: @fatemeh__khanali
جلسۀ این هفته بنیاد قمپژوهی (نشست ۴۹۰)
موضوع: بزرگداشت استاد علیاصغر فقیهی به مناسبت بیستمین سال درگذشت
با حضور:
استاد هادی فرساد
دکتر سیدحسن قریشی
استاد محمدرضا رهبریان
↙️زمان: سهشنبه۱۴۰۴/۰۸/۳۰ ساعت ۱۶
↙️مکان: خیابان معلم - میدان روحالله - دبیرستان امام صادقع (حکیم نظامی سابق)
شرکت برای عموم علاقهمندان آزاد است.
#نشست
#بنیاد_قم_پژوهی
تلگرام | ایتا | سایت
🔸در بنیاد قم پژوهی مطرح شد:
🔸۵۰ کتابخانه، مرکز اسناد و موزه در مجمع کتابخانههای تخصصی استان قم عضو هستند
حوزه/ چهارصدوهشتاد و نهمین نشست بنیاد قمپژوهی با موضوع کتابخانههای تخصصی استان قم (مکتا) با حضور اعضای این بنیاد و اعضای شورای سیاستگذاری مکتا در دانشگاه طلوع مهر برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری حوزه، در ابتدا یکی از مؤسسان مجمع کتابخانههای تخصصی استان قم گفت: ۵۰ کتابخانه تخصصی، مرکز اسناد و یک موزه عضو مجمع کتابخانه تخصصی استان قم هستند.
مهدی محمدی شجاعی با بیان اینکه ۳۳ کتابخانه خارج از استان عضو این مجمع هستند افزود: ۲۳ بهمن ۱۳۹۳ مکتا تشکیل شد، در اردیبهشت ۱۳۹۴ تدوین اساسنامه مکتا را در کتابخانه آیتالله حائری داشتیم و نشست مجمع عمومی را در کتابخانه پژوهشگاه علوم فرهنگ برگزار کردیم. انتخاب کتابخانه تخصصی دانشگاه ادیان به عنوان دبیرخانه را تا بهمن ۱۳۹۷ داشتیم و در سال ۱۳۹۵ پرتال رسمی مکتا ایجاد شد.
وی بیان کرد: ۲۳ آذر ۱۳۹۶ همایش کتابخانههای تخصصی با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی وقت برگزارشد. ۹ مهرماه ۱۳۹۷ اولین کارتهای مکتا صادر شد و برای پژوهشگرهای خاص کارتهای ویژه را صادر کردیم. پژوهشگرها با داشتن این کارت به هر کتابخانه تخصصی سطح استان مراجعه کنند میتوانند منابع مورد نیاز خود را به صورت امانی استفاده کنند.
ادامه خبر را اینجا بخوانید:👇
http://qompajoohi.ir/?p=10547
#خبر
#نشست
#بنیاد_قم_پژوهی
تلگرام | ایتا | سایت