#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_24
❇️صورتهای مختلف #امتحان_الهی
💠 ولنبلونّكم بشيءٍ مّن الخوف والجوع ونقص مّن الأموال والأنفس والثّمرات وبشّر الصابرين
"بقره/155"
🔷✨امتحان، استعدادهاي انسان را شكوفا و كمالهاي او را از قوه به فعليت ميرساند؛ آزمون ها به لحاظ گونهگوني استعدادها و كمالها، متفاوت است.
در ابتلاي به سختي ها و كمبودها كه مورد آيه است 👈صابران،
و در آزمون به رفاه و آسايش،👈 شاكران شناخته ميشوند.
💢 تأكيد اين آيه شريفه و نظاير آن بر اينكه «ما حتماً شما را ميآزماييم»، گواه آن است كه هيچكس را گزيري از امتحان الهي نيست.
💢 اين آيه درباره امتحان قبل از فتح و پيروزي است و مقصود از ابتلاي به «خوف» و «جوع» در آن، مبتلا شدن به ناامني و كمبود اقتصادي است.
💢«نقص» غير از نابودي است؛ انسان گاهي به نداشتن مال و زماني به كمبود آن مبتلا ميشود.
💢تعبير ﴿بشيءٍ﴾ به اندك و مقطعي بودن امتحانهاي مذكور در اين آيه اشاره دارد.
💢كشته شدن در راه خدا و مرگهاي عادي از مصاديق ﴿نقصِ نفس﴾ است. در ﴿نقصِ ثمر﴾، مقصود از ثمر، جامع بهره اقتصادي، اعم از كشاورزي و…، و بهره عاطفي، مانند اولاد است.
💢عدم ذكر متعلق تبشير كه صابران بدان بشارت داده ميشوند، براي ارشاد به اهميت و گستردگي آن است، زيرا پاداش صابران به شمارش درنميآيد.
📚تفسیر تسنیم
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_24
❇️ راه هضم #مصیبتها
💠 الَّذِينَ إِذَا أَصَابَتْهُم مُّصِيبَةٌ قَالُوا إِنَّا لِلَّهِ وَإِنَّا إِلَيْهِ رَاجِعُونَ "بقره/156"
🌱 همانها كه چون مصيبتي به آنان رسد، [به اتكاء نيروي صبر و صلات] گويند: ما از آنِ خداييم و به سوي او باز ميگرديم.
🔷✨ همه حُزن و خوفها از خودمحوريها و به خود و تعلّقات موهوم دلبستنهاست. همين كه شخص باور كند متعلق به خدا و در مُلك و تصرّف اوست، و اين كه مرگ نه روانة عدم شدن، بلكه رجعت به سوي خداست، مشكل حل ميشود و محنت و مصيبت پذيرفته ميگردد.
📚تفسیر آقاے بازرگان
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_25
⛔️#کتمان_حق ممنوع ❗️
💠 إِنَّ الَّذِينَ يَكْتُمُونَ ما أَنْزَلْنا مِنَ الْبَيِّناتِ وَ الْهُدى مِنْ بَعْدِ ما بَيَّنَّاهُ لِلنَّاسِ فِي الْكِتابِ أُولئِكَ يَلْعَنُهُمُ اللَّهُ وَ يَلْعَنُهُمُ اللَّاعِنُونَ "159/بقره"
🌱 كسانى كه آنچه را از دلائل روشن و اسباب هدايت را نازل كردهايم، با آنكه براى مردم در كتاب بيان ساختهايم، كتمان مىكنند، خداوند آنها را لعنت مىكند و همه لعنت كنندگان نيز آنان را لعن مىنمايند.
🔷✨کتمان حق در صورتى که مردم باظهار آن احتیاج داشته باشند از بزرگترین گناهان است و اینکه کسى که چیزى از علوم دین را مانندیهود و نصارى کتمان کند، مانند آنها مرتکب گناه بسیار بزرگى گردیده و مثل آنها مورد تهدید و عذاب الهى است.
💞از پیغمبر اکرم صلّى اللَّه علیه و آله نقل شده است که فرمود:
💠🌟 «من سئل عن علم یعلمه فکتمه الجم یوم القیامة بلجام من نار
🌱 یعنى هر گاه از کسى درباره علومى که میداند چیزى بپرسند و او کتمان کند و جواب نگوید روز قیامت بدهان او لجام آتشین زده خواهد شد».
🔷✨آیه نیز دلالت بر وجوب دعوت مردم بتوحید و عدل دارد زیرا بر این دو موضوع علاوه بر اینکه برهان عقلى قائم است قرآن مجید نیز دلالت کامل دارد و آنچه در قرآن است طبق همین آیه اظهار و تبلیغ آن لازم و کتمان آن حرام است.
👈گرچه روى سخن در این آیه طبق شاءن نزول ، به علماى یهود است ، ولى این معنى هرگز مفهوم آیه را که یک حکم کلى و عمومى درباره کتمان کنندگان حق بیان مى کند محدود نخواهد کرد.
آیه شریفه ، این افراد را با شدیدترین لحن مورد سرزنش قرار داده است.
🔷✨از این آیه به خوبى استفاده مى شود که هم خدا، و هم تمامى بندگان خدا و فرشتگان او از این کار بیزارند، و به تعبیر دیگر کتمان حق عملى است که خشم همه طرفداران حق را بر مى انگیزد، چه خیانتى از این بالاتر که دانشمندان ، آیات خدا را که امانتهاى او است به خاطر منافع شخصى خویش کتمان کنند و مردم را به گمراهى بکشانند
🔷✨جمله من بعد ما بیناه للناس فى الکتاب اشاره به این است که این گونه افراد در واقع زحمات پیامبران و فداکارى مردان خدا را در نشر آیات پروردگار با این عمل خود بر باد مى دهند، و این گناهى است بزرگ و غیر قابل اغماض .
👈بینات و هدى ، معنى وسیعى دارد که همه وسائل هدایت و دلائل روشن که مایه آگاهى و بیدارى و نجات مردم است در بر مى گیرد.
📚تفسیر مجمع البیان و نمونه
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
♻️♻️♻️ #قرآنفهمیبرایهمه : تدبر در سوره های قرآن به ترتيب نزول
تدبر در سوره #شعرا
🔹 فراز آيات ۹-۷
أَوَلَمْ يَرَوْا إِلَى الْأَرْضِ كَمْ أَنبَتْنَا فِيهَا مِن كُلِّ زَوْجٍ كَرِيمٍ {7}
مگر در زمين ننگريستهاند كه چه قدر در آن از هر گونه جفتهاى زيبا رويانيدهايم {7}
إِنَّ فِي ذَلِكَ لَآيَةً وَمَا كَانَ أَكْثَرُهُم مُّؤْمِنِينَ {8}
قطعا در اين [هنرنمايى] عبرتى است و[لى] بيشترشان ايمانآورنده نيستند {8}
وَإِنَّ رَبَّكَ لَهُوَ الْعَزِيزُ الرَّحِيمُ {9}
و در حقيقت پروردگار تو مسلط و در عین حال دارای رحمت(نسبت به مومنان) است {9}
♻️عصاره فراز آیات ۹-۷ : آفرینش زوجهای مختلف در زمین،نشانه و ایتی از پرودگار است .اما اکثرشان ایمان نمی اورند.
🖌آقای سید کاظم فرهنگ
https://b2n.ir/a12394
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
#پرسش_و_پاسخ_قرآنی,
✴️❓آيا رواياتي كه در #خواص_سورههاي_قران بيان شده، معتبر است؟
🛑 قسمت ششم:
💢#احادیث_جعلی_درباره_خواص_درمانی آیات قرآن
💢#حدیثسازی_در_قرآندرمانی، وضعیتی اسفبارتر از حدیثسازی در فضایل سورههای قرآنی دارد، زیرا در فضایل سورههای قرآنی، احادیث معتبری که با قرآن و عقل در تعارض نیستند میتوان یافت، در حالی که در روایات قرآندرمانی، نه تنها به روایت صحیح و معتبری که موافق قرآن و عقل باشد نمیتوان رسید، بلکه زمان و محل پیدایش این احادیث هم بسیار تأملبرانگیز است!
🍃♦️احادیث قرآن درمانی ـ به جز بسیار اندکی از آنهاـ سابقهای بیش از هشت قرن را نشان نمیدهند. بعضی از تولیدات قرن هشتم هجریاند که غالباً در حلقههای صوفیانهـحکیمانة شبه جزیره هندوستان تولید شدهاند. ابوعبدالله یافعی (768-668ق) آنها را از حکمای هندی اخذ نموده و در کتاب «خواصالقرآن»[1] خود جمعآوری کرده است. (آقا بزرگ تهرانی،7/273) دیگران، بیشتر از آن کتاب و ترجمه آن استفاده نموده، سپس سخنان و تجربیات برخی از عالمان و عارفان را هم بر آن افزودهاند، چنانکه گویی حدیث مینویسند و حدیث میگویند!
🍃بزرگان اهل حدیث، همچون فیض کاشانی (م1090ق)، شیخ حرّ عاملی (م1104ق) و علامة مجلسی (م.1111ق) آن روایات را در کتابهای روایی خود وارد نکردهاند.
🍃🍂اما در قرون بعد، بحرانی در «البرهان» و محدث نوری در «مستدرک الوسائل» بدون توجه به وضعیت حدیثی آنها، برخی از روایات آن کتاب را نقل کردهاند و در دو دهه اخیر نیز شدیداً با افزایش چنین کتابهایی در پیشخوان کتابفروشیها مواجه هستیم که از همان کتاب «خواصالقرآن» یا «تحفة الغرائب»[2] و «خواصالآیات»[3] اقتباس کردهاند و چه بسا مطالب زیادی که جنبة حدیثی هم ندارد بر آنها افزودهاند.
🌹حضرت امام صادق علیه السلام میفرماید:
🍃 «أبی الله أن یجری الاشیاء الاّ بالاسباب فجعل لکلّ شیءٍ سبباً و جعل لکلّ سبب شرحاً و جعل لکلّ شرح مفتاحاً و ...» (محمد بن حسن صفار،/6)
🍃«خداوند پرهیز دارد از اینکه کارها را از مجرای غیر طبیعی خود اجرا نماید. از این رو برای هر چیزی سببی، و برای هر سببی گشایشی، و برای هر گشایشی کلیدی قرار داده است.»
⏪کلید پیشگیری از بیماری، رعایت برنامههای بهداشتی، و کلید درمان بیماریهای جسمانی، استفاده از داروهای ویژه آنهاست، هر چند که نقش دعا و ذکر به همراه مصرف دارو انکارناپذیر میباشد.
🔻🔸اما استفاده از سورهها و آیات قرآنی صرفاً به جای عمل جراحی و داروی تببر، رفع سردرد، مسهل، دفع یبوست، خوابآور، رفع دیابت و ... جز به وهن اسلام نخواهد انجامید.
♦️#روایاتی که برخی از کتابها در باب #قرآندرمانی وارد نموده و بدان استناد کردهاند، از لحاظ #علم_حدیثشناسی فاقد اعتبار و اعتنا بوده و وضعیت روایی آنها به قدری مخدوش مینماید که جز ساختگی بودن آنها حاصل نمیگردد.[4]
💻💫نقل از سایت دین آنلاین، حسن رهبری
https://b2n.ir/q82923
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#دعاهای_روزانه
🌸💞 سَلامٌ عَلَىٰ آلِ يس، السَّلامُ عَلَيْكَ يَا داعِيَ اللّٰهِ وَرَبَّانِيَّ آياتِهِ، السَّلامُ عَلَيْكَ يَا بابَ اللّٰهِ وَدَيَّانَ دِينِهِ، السَّلامُ عَلَيْكَ يَا خَلِيفَةَ اللّٰهِ وَناصِرَ حَقِّهِ، السَّلامُ عَلَيْكَ يَا حُجَّةَ اللّٰهِ وَدَلِيلَ إِرادَتِهِ، السَّلامُ عَلَيْكَ يَا تالِيَ كِتابِ اللّٰهِ وَتَرْجُمانَهُ
🌸سلام بر خاندان یس، سلام بر تو ای دعوتکننده به سوی خدا و آگاه به آیاتش، سلام بر تو ای باب خدا و حاکم سیاستمدار دینش، سلام بر تو ای خلیفه خدا و یاور حقّش، سلام بر تو ای حجّت خدا و راهنما به سوی ارادهاش، سلام بر تو ای تلاوتکننده کتاب خدا و تفسیرکنندهاش،
💫فرازی از زیارت آل یس
┄═❁🍃❈🌸❈🍃❁═┄
@quranpuyan
༻🍃🌸🍃༺
💝باسلام بہ همراهان عزیز در تلاوت روزانہ یڪ صفحہ از قرآن📖
🔷✨از آنجا ڪه هدف از این برنامہ، تلاوت آیات همراہ با ترجمہ و آگاهی از تفسیر ساده آن صفحہ است،
👈 روزهاے جمعہ ، صفحہ جدیدے ارسال نمیشود تا دوستانیڪہ در طول هفتہ موفق بہ مطالعہ برخی پستها یا صفحات نشدند، فرصت ڪنند خود را باسایر عزیزان، همراه نمایند.
التماس دعا🙏
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
✊|آن کس که وعده ی های رنگارنگ می دهد اما عمل نمی کند مستبدی است در لباس دین !
📌ایت الله طالقانی در تفسیر آیه ۲۰۴ سوره بقره ؛ (وَمِنَ النَّاسِ مَن يُعْجِبُكَ قَوْلُهُ فِي الْحَيَاةِ الدُّنْيَا وَيُشْهِدُ اللَّهَ عَلَىٰ مَا فِي قَلْبِهِ وَهُوَ أَلَدُّ الْخِصَامِ ) می گویند؛
🔶«این محیط سلم، این محیط آزادی را اگر قدردانی نکردیم و محیط عقده گشایی، محیط عناد، بهم ریختگی و موضع گیری قرار دادیم، همانطوری که در قرآن در این آیات اشاره میکند، نتیجهاش پیدا شدن مستبدینی است. همانطوری که در تاریخ گذشته مان بوده است و در تمام ادوار تاریخی، دیگر رحم به صغیر و کبیرمان نخواهند کرد».
👈«در چنین محیطی است که یک انسان خودخواهی و در عین حال با هوش و زرنگی سر بیرون میآورد. از چه راه مردم را میفریبد؟ از طریق وعده (آب و نان) «وَمِنَ النَّاسِ مَنْ يُعْجِبُكَ قَوْلُهُ.... ». دقت کنید بعضی از مردماند که وقتی با شما مواجه میشوند، سخنرانی میکنند، شعار میدهند، گفتهی آنها شما تودههای مردم را فریفتهی خود میکند«يُعْجِبُكَ قَوْلُهُ فِي الْحَيَاةِ الدُّنْيَا». وعده آب و نان، وعده مسکن، وعده آسایش در چنین محیطی».
☝️«این انسان برای رسیدن به هدف همه جور وسیله را توجیه میکند. دین را به استخدام میگیرد. شرف و انسانیت را به استخدام خود میگیرد، دروغ میگوید، فریب میدهد. خدا را شاهد میگیرد که من دلسوزترین مردم در حق شما ملتام «وَيُشْهِدُ اللَّهَ عَلَى مَا فِي قَلْبِهِ»، خدا را شاهد میگیرد بر اینکه من میخواهم این مملکت رو نجات بدم. ..«وَهُوَ أَلَدُّ الْخِصَامِ» ولی روحیهاش، لجوجترین و کینه ورزترین مردم است نسبت به خلق. تا وقتی سوار کار نشده وعده میدهد، همین که سوار شد دیگر به هیچ چیز رحم نمیکند»
🌿 #آیت_الله_طالقانی
📚گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) تاریخ انتشار: ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۶
@quranpuyan